Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 12:21   #4261
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
W lidlu powiadasz ? Często bywam ale rzadko przeglądam cos innego niż produkty spożywcze :P

Ja chyba jednak kupie ta z motherhood, spróbuje znalezc na Allegro cos w normalniejszej cenie niż w smyku
http://more4kids.pl/produkt/62127-ko...t-w-ciazy.html
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:25   #4262
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie u położnej, wszystko super, serduszko słyszałam popołudniu usg

mam dokładnie taką, nawet ten kolor i jest genialna

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:27   #4263
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
wlasnie robie zupke ogorkowa chyba sie nic nie stanie jak na 30 minut ja zostawie na baardzo niskim 1-2 ogniu bo musze isc po juniora.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

ja szminek ogolnie nie lubie ale blyszczyki tak
alverde i p2 tez essence uzywam lub manhattan ale oolnie w dm taniej niz w rossmanie
Ja lubie bardzo gabki z Ebelin z DM, zawsze prosze o kilkanascie jak znajoma jest w Polsce

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:27   #4264
kasperka
Zakorzenienie

Jestem w szoku, ze taka cena! Ja szukalam na str.niemieckich to po 64€ znalazlam
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:29   #4265
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
etam nie jesteś nienormalna. Ja też mam wrażenie,że Mały ze mną się nudzi,bo nie jestem tak za☠☠☠ista jak ciocie i zabawy w przedszkolu. Choć ostatnio coraz bardziej angażuje Go w zajęcia domowe i to uwielbia. Jak ostatnio zdrapywałam ciasto na pierogi ze ściany to w duchu przeklinałam . Mam też już pełne zaopatrzenie: farbki,kredki,ciastoliny etc..też na chwile zajmie. A daleko macie do przedszkola?

przyznam,że ja też tak przeczytałam

zupa fasolowa i może zrobie ziemniaki,mizerie i jajo sadzone(tak ambitnie)

Rysujemy tulko razem bo sam to tylko po ścianach maluje a plastelina czy ciastolina to zakaz używania mamy w domu, z pomaganiem to średnio tylko ubrania lubi składać

Cytat:
W lidlu powiadasz ? Często bywam ale rzadko przeglądam cos innego niż produkty spożywcze :P
W lidlu około maja są rzeczy ciazowe sprawdzałam stare gazetki lidlowe to w poprzednich latach tak było.

Nie wiem co mój mąż na to ale zaczynam zapuszczać busz... Tak zaczęły mi się włoski wrastać i jeszcze zapalenie mieszkow wlosowych. Tragedia, nawet nie wiem z czego bo używam cały czas tych samych maszynek i żelu. Uroki ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:35   #4266
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość

Jak pisałam że płeć poznałam w 13 tygodniu w pierwszej ciazy to nikt nie wierzył , a jak widać to możliwe
A teraz wszystkie chcą znać mimo, że przecież to miało być mało prawdopodobne , bo narządy wyglądają podobnie na tym etapie.
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Mój "głos rozsądku" wrócił ostatnio do domu z nowym przewijakiem w żaglówki i paczką bodziaków - też w żaglówki z tekstem "no wieeeesz... bo one takie uniwersalne w sumie są...
A smyk ma sporo ciuszków uni
Dobry jest
Z takim na zakupy to bym sie nie wybrała. No i te żaglówki, to w ogóle nie sugerują chłopca, gdzie tam
Cytat:
Ja juz po wizycie u położnej, wszystko super, serduszko słyszałam popołudniu usg
Ciesze się
Ja nie mialam czegoś takiego, a wiele osób poleca.
Niech ktoś mądry napisze mi jego zalety

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

kasperka fotka w klubie.
Stary 2015-01-28, 12:39   #4267
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
A ja tak zmieniając temat...

Ogólnie nie mam z tym problemu ale dzisiaj jestem w kropce bo w lodowce pusto, obiadu nie ma, pomysłu tez nie.

Co Wy robicie dzisiaj na obiad ?! Pomysły, przepisy mile widziane
u mnie dziś spaghetti

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
dla odmiany możesz roxana zrobić chleb ze smalcem zamiast masła

wiecie co ja bym zjadła?? az jestem w szoku bo nie przepadam jakos za tym !! Szare kluski z boczkiem i kapustą no takie smaki to tylko syn może miec
Ambiwalentna to Ty może z wielkopolski jesteś ? bo to z tamtych stron danie

Cytat:
Super ! to czekamy jeszcze na relacje z USG

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:56   #4268
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Dobry jest
Z takim na zakupy to bym sie nie wybrała. No i te żaglówki, to w ogóle nie sugerują chłopca, gdzie tam

On generalnie jakoś super wyrywny do wydawania kasy nie jest, ale bodziaki rzeczywiście śliczne Żeby było śmieszniej to on od początku chciał córę A żaglówki u nas rzeczywiście uni, bo oboje żeglujemy... no dobra, żeglowaliśmy i na obozie żeglarskim się poznaliśmy i generalnie "w klimacie" mocno jesteśmy Ale spoko, jak dobrze pójdzie, to się na letnie wyprzedaże załapiemy

W ciaży genialnie mi się na nim drzemało, siedziało, opierało etc...
Natomiast pokochałam przy karmieniu Żuka - owijałam sie poduchą i tak: plecy podparte wygodnie, dziecko na poduchę pod cyca, ręce odciążone, kręgosłup mówił głośne "dziękuję", a potem służył do ogradzania Żukowi przestrzeni życiowej albo obkładania miejsc niebezpiecznych. Aha, "wiłam" z niego gniazdo, w którym drzemał Młody na narożniku - bez strachu, że mi się gdzieś zturla.

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-28, 12:56   #4269
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
u mnie dziś spaghetti

Ambiwalentna to Ty może z wielkopolski jesteś ? bo to z tamtych stron danie

Super ! to czekamy jeszcze na relacje z USG
oo spaghettii tez bym zjadła...duuuzo makaronu, mało mięsa,duuuużo sosu. Już wiem co zrobie jutro
Cytat:
A teraz wszystkie chcą znać mimo, że przecież to miało być mało prawdopodobne , bo narządy wyglądają podobnie na tym etapie.

Dobry jest

Ciesze się

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

kasperka fotka w klubie.
nie to żebym się uważała za madra ale moje osobiste odczucia były takie. Śpiac na tym moje ciało było w jednej płaszczyznie(podpierasz głowe i noge- czyli kregoslup jest w jednej pozycji...nie taki połamany). Do tego wg mnie sprawia,ze brzuch tak nie ciągnie. To takie moje spostrzeżenia. Osobiście czułam różnice jak spałam bez tego...poprostu było mi niewygodnie. To jakoś relaksowało ciało

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Rysujemy tulko razem bo sam to tylko po ścianach maluje a plastelina czy ciastolina to zakaz używania mamy w domu, z pomaganiem to średnio tylko ubrania lubi składać
hmm no etap malowania po ścianach srednio. A malowanki wodne? probowaliście? wystarczy pędzel i woda, a kolor już jest naniesiony na kartkach "kolorowanki" wystarczy tylko maziac mokrym pędzlem. A może zrob Mu ciasta na pierogi i niech sobie wałkuje, foremki odciska;]
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Jestem w szoku, ze taka cena! Ja szukalam na str.niemieckich to po 64€ znalazlam
o widzisz niezła roznica!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:58   #4270
TusiaeM
Zakorzenienie

Mój TŻ dziś wymyślił schabowego z ziemniaczkami, bo dawno nie było normalnego obiadu, a że ja się dziś dobrze czuje to zrobię taki obiadek. Ale dałyście mi pomysł aby mizerię do tego zrobić

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:02   #4271
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
On generalnie jakoś super wyrywny do wydawania kasy nie jest, ale bodziaki rzeczywiście śliczne Żeby było śmieszniej to on od początku chciał córę A żaglówki u nas rzeczywiście uni, bo oboje żeglujemy... no dobra, żeglowaliśmy i na obozie żeglarskim się poznaliśmy i generalnie "w klimacie" mocno jesteśmy Ale spoko, jak dobrze pójdzie, to się na letnie wyprzedaże załapiemy

W ciaży genialnie mi się na nim drzemało, siedziało, opierało etc...
Natomiast pokochałam przy karmieniu Żuka - owijałam sie poduchą i tak: plecy podparte wygodnie, dziecko na poduchę pod cyca, ręce odciążone, kręgosłup mówił głośne "dziękuję", a potem służył do ogradzania Żukowi przestrzeni życiowej albo obkładania miejsc niebezpiecznych. Aha, "wiłam" z niego gniazdo, w którym drzemał Młody na narożniku - bez strachu, że mi się gdzieś zturla.
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
nie to żebym się uważała za madra ale moje osobiste odczucia były takie. Śpiac na tym moje ciało było w jednej płaszczyznie(podpierasz głowe i noge- czyli kregoslup jest w jednej pozycji...nie taki połamany). Do tego wg mnie sprawia,ze brzuch tak nie ciągnie. To takie moje spostrzeżenia. Osobiście czułam różnice jak spałam bez tego...poprostu było mi niewygodnie. To jakoś relaksowało ciało

Dziękuje za Wasze spostrzeżenia

Trochę droga ta poducha i sama nie wiem czy kupować, ale na szczęście mam jeszcze czas.
Widziałam na allegro jeszcze takie tańsze po 50 zł, ale ciekawe czy to nie dziadostwo.

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-01-28 o 13:08
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:50   #4272
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Droga za droga ja do 20 euro myślę dam za nią nie więcej właśnie do karmienia do spania i dzidzi można w niej położyć
Powodzenia na usg. Mi się zbliża 11 tydzień i tez wizyta u gin w poniedziałek juz się nie mogę doczekac
Stary 2015-01-28, 13:55   #4273
Olenka_24
Zadomowienie

Sugar będziesz miała USG ?

Stary 2015-01-28, 13:55   #4274
fiona27
Zakorzenienie

Z dostawą to wyjdzie ze 150 zł, ale z drugiej strony jak tak zachwalacie, a ja mam już sporo rzeczy dla maluszka po synku, to może warto kupić.
Stary 2015-01-28, 13:55   #4275
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Sugar będziesz miała USG ?
Tak zapłaciłam i będę mieć co wizytę teraz
Stary 2015-01-28, 13:57   #4276
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Z dostawą to wyjdzie ze 150 zł, ale z drugiej strony jak tak zachwalacie, a ja mam już sporo rzeczy dla maluszka po synku, to może warto kupić.
Fiona dla mnie taka poducha była wielka ulgą w spaniu w pierwszej ciąży, ale np. Do karmienia już mi nie odpowiadała. Wolałam takiego małego rogala tyowego do karmienia

Stary 2015-01-28, 13:58   #4277
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Tak zapłaciłam i będę mieć co wizytę teraz
Taaak? Co wizyte bedziesz miec??? Lekarz Ci zaproponowal czy sama tak chcialas???
Stary 2015-01-28, 13:59   #4278
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Fiona dla mnie taka poducha była wielka ulgą w spaniu w pierwszej ciąży, ale np. Do karmienia już mi nie odpowiadała. Wolałam takiego małego rogala tyowego do karmienia
Mi nie zależy na rogalu do spania tylko chce do karmienia właśnie( o ile uda mi się karmić )
Stary 2015-01-28, 14:00   #4279
Olenka_24
Zadomowienie

Sugar to fajnie że co wizytę, tylko szkoda ze trzeba płacić. A dużo?

To ile w niemczech przysługuje USG ?

Stary 2015-01-28, 14:01   #4280
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Sugar to fajnie że co wizytę, tylko szkoda ze trzeba płacić. A dużo?

To ile w niemczech przysługuje USG ?
3 przysluguja plus genetyczne dodatkowo jesli ktos chce

Mi np.na pierwszej wizycie w 7t5d lekarka robila dopochwowe i nie zaliczyla tego jako pierwsze usg... dopiero w 12 tyg. liczylo sie jako pierwsze

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-28 o 14:04 Powód: Blad
Stary 2015-01-28, 14:05   #4281
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Mi nie zależy na rogalu do spania tylko chce do karmienia właśnie( o ile uda mi się karmić )
To do karmienia ja miałam takiego małego z motherhood i jest o wiele tańszy niż ten duży do spania. Polecam tego małego. Zobacz sobie na allegro.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
To w sumie tak jak w Polsce jak ktoś na NFZ chodzi

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

http://allegro.pl/motherhood-fasolka...008218374.html

Fiona ja mam tego, ale są też tańsze

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

Mi np.na pierwszej wizycie w 7t5d lekarka robila dopochwowe i nie zaliczyla tego jako pierwsze usg... dopiero w 12 tyg. liczylo sie jako pierwsze
To fajnie że nie zaliczyła, przynajmniej jedno więcej Ci wyszło

Stary 2015-01-28, 14:07   #4282
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
To do karmienia ja miałam takiego małego z motherhood i jest o wiele tańszy niż ten duży do spania. Polecam tego małego. Zobacz sobie na allegro.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

To w sumie tak jak w Polsce jak ktoś na NFZ chodzi

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Fiona ja mam tego, ale są też tańsze

Ja np.bylam na genetycznym w tamtym tyg.i dzis na kontroli tez w klinice.Za genetyczne placilam normalnie, a dzis juz nie... Mam tez fajnie, bo moja sasiadka jest profesorem w klinice ginekologicznej i dyrektorem calej kliniki
Stary 2015-01-28, 14:10   #4283
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ja np.bylam na genetycznym w tamtym tyg.i dzis na kontroli tez w klinice.Za genetyczne placilam normalnie, a dzis juz nie... Mam tez fajnie, bo moja sasiadka jest profesorem w klinice ginekologicznej i dyrektorem calej kliniki
To o opiekę medyczną możesz być spokojna
Jest to możliwe że ta ilość USG jest od landu zależna? Moja przyjaciółka jest też w ciąży i mieszka w Niemczech, lekarka co wizytę jej robi usg.

Stary 2015-01-28, 14:14   #4284
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
To o opiekę medyczną możesz być spokojna
Jest to możliwe że ta ilość USG jest od landu zależna? Moja przyjaciółka jest też w ciąży i mieszka w Niemczech, lekarka co wizytę jej robi usg.
Powiem szczerze, ze ciesze sie, ze moge liczyc na sasiadke moja i mam w Niej oparcie, bo ja czasami panikara jestem

Z tego co ja sie orientuje to w calym kraju tu tak jest. Na pierwszej wizycie dostaje sie takie pismo wyjasniajace do podpisania, w ktorym tyg.jakie usg... W sumie jest ich 3

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-28 o 14:15 Powód: Blad
Stary 2015-01-28, 14:16   #4285
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Fiona ja mam tego, ale są też tańsze[COLOR="Silver"]
Ta cena jak najbardziej mnie satysfakcjonuje. Plus też taki, że już go masz i możesz polecić. Dzięki za link

Cytat:
To masz dobre znajomości
Stary 2015-01-28, 14:19   #4286
vea7
Zakorzenienie

Właśnie dostawca przyniósł meeeega michę sałatki z kurczakiem i grzankami
Obiad lalalala

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-28, 14:24   #4287
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Obiad lalalala
Smacznego
Stary 2015-01-28, 14:24   #4288
Pia Gizela
Zadomowienie

Mizeria ja codziennie wcinam do śniadania ok pół ogóra zielonego u nas dzisiaj do obiadu będą buraczki zasmażane z jabłuszkiem

Kupiłam fajny komplecik bielizny w h&m Nic chłopu nie powiedziałam, a niech ma niespodziankę

Lecę się pindrować przed wizytą

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:26   #4289
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ta cena jak najbardziej mnie satysfakcjonuje. Plus też taki, że już go masz i możesz polecić. Dzięki za link

To masz dobre znajomości
Nooo, tylko mi na poczatku glupio bylo, ale sasiadka jest bardzo wyluzowana i fajna i zawsze mi powtarza, ze jak mam jakies watpliwosci czy pytania to od razu sie zglosic do niej moge
Stary 2015-01-28, 14:27   #4290
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Obiad lalalala
Oj zjadłabym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości