Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 12:16   #2461
Madeleine05
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem są jakies podklady pod przescieradlo. Ale nie wiem jak to sie spisuje. Moj tato uważa ze odparze dziecko
Ja chyba kupię takie coś, zamiast ceratki: http://allegro.pl/nakladka-podklad-n...010648761.html
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:19   #2462
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Ja chyba kupię takie coś, zamiast ceratki: http://allegro.pl/nakladka-podklad-n...010648761.html
No właśnie też ostatnio się nad tym zastanawiałam - czy warto kupować taki ochraniacz na cały materac,czy tylko mniejszy podkład?
Stary 2015-01-28, 12:32   #2463
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Nawet ja sobie wybralam termometr dobra cene ma
Tez się nad nim zastanawiam (?) tylko czy będzie zdawał egzamin ? A cena fajna

Nie wiem czy to ten sam model ale ....

http://www.ceneo.pl/16778869#tab=reviews

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-01-28 o 12:50
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:38   #2464
201606011622
Konto usunięte

Boże jaką kolejka...
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:38   #2465
truskawkaxx
Zadomowienie

A u mnie wyprawki ciąg dalszy

Sporo ciuszków dostanę, ale takie unisex, nie typowo dla dziewczynki

I właśnie kupiłam taką pakę:

http://allegro.pl/wyprawka-dla-dziew...029071643.html

I ten kojec (chciałam koniecznie taki dwupoziomowy, bo mam duże mieszkanko i łóżeczko będzie w sypialni, a kojec w salonie obok kuchni, że będę miała skrzaciczke moją na oku ). Kolor brązowy wybrałam

http://allegro.pl/2-poziomowy-kojec-...969446182.html

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-01-28 o 12:39
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:38   #2466
201606011622
Konto usunięte

A siedzę już od 10
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:39   #2467
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
hej a laktator to kupujecie przed urodzeniem? Bo skąd mamy wiedzieć czy będzie nam potrzebny??
Ja narazie się wstrzymałam z zakupem.. Zobaczę czy później będzie mi potrzebny, jak będzie z pokarmem itd. Zawsze później mogę go kupić jak będzie mi potrzebny

Aha! Wspominałyście coś o wyjazdach z małymi dzieciakami. Szczerze Wam powiem, ja sobie tego nijak nie potrafię wyobrazić... Może temu że to moje 1sze dziecko i nie mam porównania alee no jak dla mnie nierealne, nie planuję dalszych wyjść z dzieckiem do ok 4 mies przynajmniej... a co dopiero na wczasy Zlinczujcie mnie ale nie, nie dalabym się namówić. Po pierwsze to dla mnie żaden odpoczynek a po drugie takie małe dzieciątko i już włóczyć je ze sobą nie wiadomo gdzie... no nie wiem...

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-01-28 o 12:46
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:44   #2468
karol_ak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Dzięn dobry..
jakoś nie mogę się ogarnąc od wczoraj..a Wy pędzicie jak szalone..
a ja siedze na necie i grzebię we wózkach i łóżeczkach i materacach, bo chcę zamówić..
Wózek zamówiłam..

i prośba o materac: bo te Hevea to są w opcji : hevea, medica lub aloe vera
???? i która opcja będzie najlepsza? może ktoś podpowiedziec..
już mnie nerwa łapie przy tym laptopie
mam hevea medica, jest bardzo dobry, o co chodzi z tym aloe vera i czy to jakakolwiek różnica nie wiem i wątpię

jaki wózek?? wczoraj coś pisałaś o x move, nie zdążyłam napisać tak pędzicie że mam taki więc jakby co to pytaj

ochraniacz czy pokrowiec dodatkowy cośtam kupiłam ale nie używaliśmy w ogóle i nawet nie pamiętam jaki, jakiś prosty podkład z allero za 20 zł itp teraz też nie zamierzam tego rozkładać, no chyba że się będzie maluch co chwila przesikiwał

Cytat:
Myszonka wowww

hej a laktator to kupujecie przed urodzeniem? Bo skąd mamy wiedzieć czy będzie nam potrzebny??
kupiłam tym razem ręczny z aventu, nie mam zamiaru dużo odciągać bo dla mnie to było koszmarne i bolesne, nie wiem może to przez poprzedni laktator ale dobry miałam, medele elektryczną, poza tym ja z tych co dzidziuś się nadajadał z piersi a laktator nie bardzo odciągał, bo tak też bywa, więc na sporadyczne odciąganie, pobudzenia laktacji na początek czy ulgę w zapaleniu itd kupiłam

co do klimy, jak są straszne upały i musimy akurat jechać to używamy owszem, ja nie raz wracałam z zawalonym gardłem a dziecka pilnuje żeby nie wiało bezpośrednio czasem okrywam lekką pieluchą i synek nigdy nie chorował, a w upale to już wolę klimę niż skwar w aucie
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 12:54   #2469
Madeleine05
Zadomowienie

Ja mam od koleżanki laktator elektryczny Canpol. Mówi, że była z niego bardzo zadowolona - a nowy wcale nie jest taki drogi - ok. 150zł.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:03   #2470
Santilia
Wtajemniczenie

Truskawka, jaka swietna paczka ubranek!

ja dostalam laktator reczny NUBY. Zobaczymy jak sie sprawdzi

wlasnie tez tak czytam o tym termometrze z lidla, calkiem niezla cene ma.. podobno tylko jest glosny przy pomiarze

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:03   #2471
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wyspalam się pięknie, młoda tylko jedna pobudka <3

Co do wyjazdów z maluszkiem to my byliśmy w Bieszczadach jak młoda miała 2,5 miesiąca, w Zakopanem jak miała 3,5, w USA jak miała 10 miesięcy, w Bieszczadach jak miała 13 miesięcy i ogólnie spoko - polecam
Macie sprawdzone noclegi w bieszczadach??? bo my właśnie chcemy się wybrać.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:07   #2472
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
mam hevea medica, jest bardzo dobry, o co chodzi z tym aloe vera i czy to jakakolwiek różnica nie wiem i wątpię

jaki wózek?? wczoraj coś pisałaś o x move, nie zdążyłam napisać tak pędzicie że mam taki więc jakby co to pytaj

ochraniacz czy pokrowiec dodatkowy cośtam kupiłam ale nie używaliśmy w ogóle i nawet nie pamiętam jaki, jakiś prosty podkład z allero za 20 zł itp teraz też nie zamierzam tego rozkładać, no chyba że się będzie maluch co chwila przesikiwał

kupiłam tym razem ręczny z aventu, nie mam zamiaru dużo odciągać bo dla mnie to było koszmarne i bolesne, nie wiem może to przez poprzedni laktator ale dobry miałam, medele elektryczną, poza tym ja z tych co dzidziuś się nadajadał z piersi a laktator nie bardzo odciągał, bo tak też bywa, więc na sporadyczne odciąganie, pobudzenia laktacji na początek czy ulgę w zapaleniu itd kupiłam

co do klimy, jak są straszne upały i musimy akurat jechać to używamy owszem, ja nie raz wracałam z zawalonym gardłem a dziecka pilnuje żeby nie wiało bezpośrednio czasem okrywam lekką pieluchą i synek nigdy nie chorował, a w upale to już wolę klimę niż skwar w aucie

o Ty :P teraz mi mówisz,że masz x move ??:P
zamówiłam dzisiaj, beżowy 3w1, z fotelikiem maxi cosi cabriofix
możesz napisać jak Ci służy i jaki masz fotelik i czy używasz z tą bazą isofix czy nie? będę wdzięczna

a z aloe vera to jest tak,że ma jakieś tak olejki w sobie ten pokrowiec,ale to lepsze dla dorosłych-tak mi kobieta powiedziała bo w sumie nie wiadomo jak dziecko zareaguje

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:08   #2473
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
wlasnie tez tak czytam o tym termometrze z lidla, calkiem niezla cene ma.. podobno tylko jest glosny przy pomiarze
No tylko opinii dobrych nie ma ....
Stary 2015-01-28, 13:10   #2474
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
No tylko opinii dobrych nie ma ....
gdzieś wcześniej znalazłam jakąś stronkę, gdzie miał dobre opinie nie mogę jej teraz znaleć:/

na razie w notesie mam zapisany Microlife NC100

M

Stary 2015-01-28, 13:10   #2475
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Ja narazie się wstrzymałam z zakupem.. Zobaczę czy później będzie mi potrzebny, jak będzie z pokarmem itd. Zawsze później mogę go kupić jak będzie mi potrzebny

Aha! Wspominałyście coś o wyjazdach z małymi dzieciakami. Szczerze Wam powiem, ja sobie tego nijak nie potrafię wyobrazić... Może temu że to moje 1sze dziecko i nie mam porównania alee no jak dla mnie nierealne, nie planuję dalszych wyjść z dzieckiem do ok 4 mies przynajmniej... a co dopiero na wczasy Zlinczujcie mnie ale nie, nie dalabym się namówić. Po pierwsze to dla mnie żaden odpoczynek a po drugie takie małe dzieciątko i już włóczyć je ze sobą nie wiadomo gdzie... no nie wiem...
No wydaje mi się, że od maja żadne wakacje z dziećmi nie będą dla nas odpoczynkiem My z mężem już planujemy jakiś wakacyjny wyjazd z Maleństwem. Może w tym roku nie góry bo mamy daleko (ponad 600 km) ale jakies jeziorko, wędki i nasza trójeczka Ale w 2016 musowo jedziemy w Tatry

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:10   #2476
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Od ponad miesiąca was podczytuję, aż w końcu się zmobilizowałam, żeby do was dołączyć. Przyjmiecie mnie jeszcze ?

Termin porodu mam na 19 maja chociaż z USG wychodzi około 15

Pod sercem noszę dziewczynkę
Witaj i piona, bo ja też z dziewczynką na 19 maja!!

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Chwalę się spodniami dla mojego gwiazdora i półśpiochami
zdolniacha! sliczne
Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
hello

ale miałam sen... Az sie z płaczem obudziłam
śniło mi się ze jakiś morderca był u nas w domu, wyrzucił Tobiego przez okno i zadźgał moja mamę, mnie tez dźgnął i w desperacji chciałam wyskoczyć przez okno i w tym momencie sie obudziłam, serce myślałam ze mi wyskoczy i sie poryczałam
no masakra jakaś ...
masakra jaki sen...
Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj się. Ja to w ogóle zauważyłam, że niestety... ale milsi w ciąży są dla mnie mężczyźni. Kobiety tylko patrzą gdzie jakąś szpilę wbić.

Ja np. bardzo mało tyję w ciąży. Brzuszek dopiero ledwo co widać. Od mężczyzn słyszę, że super wyglądam, albo Tż-towi w pracy mówią, że ma fajną żonkę i ładnie w ciąży wygląda. A od kobiet? Już ostatnio małżowi powiedziałam, że jeszcze raz usłyszę jakieś hasło w stylu " Noooo jeszcze przytyjesz, że hoho zobaczysz" albo " Potem Cię podwójnie wysadzi na końcówce", albo " Nie ciesz się bo i tak do minimum 15 kg dobijesz", to kogoś zamorduję. Bo nie, nie każda kobieta MUSI przytyć minimum 15 kg... To zależy od wielu czynników... I takie gadanie mnie do szału doprowadza.

Tak samo jak w 5-tym miesiącu dalej nic nie było widać. To ciągle od "koleżanek" słuchałam, że za chuda jestem (taaaa.. 67kg na 165cm), albo, że coś jest nie tak, bo brzucha nie widać (to już w ogóle świetne podejście straszyc ciężarną).

Znowu teraz jak brzuszek już trochę widać, to miałam ostatnio nieprzyjemną sytuację w hipermarkecie. Byłam z Tż na zakupach, stoimy w kolejce, no i on pyta jak się czuję, czy wszystko ok, bo dużo chodziliśmy. Raz, że z wyglądu, dwa z naszej rozmowy jakaś starsza kobieta przed nami się zczaiła, że ja w ciąży. No i... z łapami do mojego brzucha ! Że ojojoj dzidzia będzie i jak się w ciąży czuję. Ja się odsunęłam i mówię, że dobrze, ale proszę mnie nie dotykać. To się "ofukała", że chyba się z dziecka nie cieszymy i niemiła jestem... Nosz kuźwa... Jedyną osobą poza mną (no i lekarzem:P), która dotyka mojego brzucha jest Tż. Tak ciężko to uszanować?

Uff... to się wygadałam
Ja też nie cierpię tematu brzuszka.
W poniedziałek widziałam sie z moją naprawdę świetna koleżanką - ale w galerii, i jakoś tak "przyłapała" mnie na dziale niemowlęcym w c&a. I hasło: "ooooo a ty już kupujesz? tak wcześnie? to pecha przynosi" nosz kur**, wykształcony człowiek, a jednym głupim hasłem odbierze radość z całej wyprawki. "ooo a ty masz termin dopiero na maj? bo moja kuzynka ma na marzec, a ma brzuszek prawie taki jak ty?" i maca mnie po tym brzuchu. "a jesteś pewna, że dziewczynka? bo wiesz, tylko chłopaka można być pewnym" - nie kutfa, kupuję dziewczęce bo sama w tym będę chodzić.
Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Ja mam od koleżanki laktator elektryczny Canpol. Mówi, że była z niego bardzo zadowolona - a nowy wcale nie jest taki drogi - ok. 150zł.
O to fajnie, że ktoś go miał, bo u tego sprzedawcy z bielska na allegro, którego wszyscy polecają, ten canpol jest jeszcze tańszy (tańszy niż ręczny z aventu) i mam go w koszyku, tylko nie znałam opinii o nim.

W ogóle to witam się po zeżarciu dwóch pączków (będę miała większy brzuch niż kuzynka kogośtam, kur** wali mnie to).
Zrobiłam wczoraj ten tort, ale tak zasuwałyście z tematem, ze nie wyrabiałam, płakałam ze śmiechu
oto tort (i jak mawia klasyk: mamy blat u☠☠☠**y, rurku)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-27 22.55.53.jpg (107,9 KB, 21 załadowań)
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:12   #2477
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Mam budżet ustalony .

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Bo mój kupuje wszystko drogie bo uważa że lepsze .

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Agnes, Mimi
Ja przez wczorajszą kłótnie mam zje... humor.
Nie ogarniam mojego męża, żałuje, że ten stolarz przyszedł... no bo po co, skoro mój facet i tak nie zamierza nic robić w kierunku poprawy wygody i zrobienia paru rzeczy dla Małej...
ehh faceci

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Aa, fajnie

Ciekawe czy w maju się tak będziesz turlała ze śmiechu
no właśnie oby się w mamunie za młodu nie wdał

Cytat:
rozumiem że z wiekiem ci się poprawiło i już jesteś milsza dla otoczenia

jest dobrze

Cytat:
Hahaha na tyle cytowania tosie zachowalo

Cytat:
Witam nową mamcię Nieźle Ci poszło Widać, że nasza krew Nadasz się, nadasz

Obie sukienki b.ładne
My idziemy teraz w lutym na wesele i szukam raczej sukienki tego typu:

Nie chciałabyś wiedzieć jak widzi to moja wyobraźnia
hahaha chyba bym nie chciała
sukienka piękna

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:13   #2478
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:

o x-move ja też chętnie posłucham!
Stary 2015-01-28, 13:14   #2479
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

zdolniacha! sliczne

masakra jaki sen...

W poniedziałek widziałam sie z moją naprawdę świetna koleżanką - ale w galerii, i jakoś tak "przyłapała" mnie na dziale niemowlęcym w c&a. I hasło: "ooooo a ty już kupujesz? tak wcześnie? to pecha przynosi" nosz kur**, wykształcony człowiek, a jednym głupim hasłem odbierze radość z całej wyprawki. "ooo a ty masz termin dopiero na maj? bo moja kuzynka ma na marzec, a ma brzuszek prawie taki jak ty?" i maca mnie po tym brzuchu. "a jesteś pewna, że dziewczynka? bo wiesz, tylko chłopaka można być pewnym" - nie kutfa, kupuję dziewczęce bo sama w tym będę chodzić.

O to fajnie, że ktoś go miał, bo u tego sprzedawcy z bielska na allegro, którego wszyscy polecają, ten canpol jest jeszcze tańszy (tańszy niż ręczny z aventu) i mam go w koszyku, tylko nie znałam opinii o nim.

W ogóle to witam się po zeżarciu dwóch pączków (będę miała większy brzuch niż kuzynka kogośtam, kur** wali mnie to).
Zrobiłam wczoraj ten tort, ale tak zasuwałyście z tematem, ze nie wyrabiałam, płakałam ze śmiechu
wybić takich ludzi mi moja szwagierka jakieś 1,5 miesiąca temu oznajmiła, że po co ja już cokolwiek kupuję, wyprawkę się robi w 9 miesiącu ciąży. ona tak robiła i było dobrze

łooo mamuniu, jaki tort

M

Stary 2015-01-28, 13:19   #2480
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

zdolniacha! sliczne

masakra jaki sen...

kurfa nienawidzę takiego gadania :/ albo ' ile przytyłaś?' ale kur.. jak się czujesz to już nie zapyta

tort mega rurku

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:21   #2481
Santilia
Wtajemniczenie

uwielbiam też tekst: Taki brzuch jak Ty to ja miałam w 8-9 miesiącu

M

Stary 2015-01-28, 13:25   #2482
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
W sumie wszystko racja... ale jest też druga strona medalu - nie musisz myśleć o jedzeniu dla malucha Wyciągasz cyca i jazda Ja w tym roku musiałam bawić się w gotowanie, a jednak na wakacjach fajnie by było od tego odpocząć. I niekoniecznie trzeba jechać w nocy, taki maluszek zazwyczaj ładnie śpi w samochodzie bez względu na porę dnia. Chyba, ze faktycznie trafi się na upały.
Ja bym bardzo chciała w tym roku pojechać z dziećmi nad morze, starszy będzie miał zajęcie na plaży z piaskiem, a młodsze do jakiegoś namiociku i tyle

Woww
Namiot polecałam już z decathlon http://www.decathlon.pl/budka-2secon...d_8242946.html .

Cytat:
Myszonka wowww

Chyba po tylko zastanawiam się nad uzywanym i części wymienić co o tym myślicie???

Cytat:
Witam nową mamcię Nieźle Ci poszło Widać, że nasza krew Nadasz się, nadasz

Obie sukienki b.ładne
My idziemy teraz w lutym na wesele i szukam raczej sukienki tego typu:

Nie chciałabyś wiedzieć jak widzi to moja wyobraźnia
Ja jestem mała i taki fason odpada.

Cytat:
A u mnie wyprawki ciąg dalszy

Sporo ciuszków dostanę, ale takie unisex, nie typowo dla dziewczynki

I właśnie kupiłam taką pakę:

http://allegro.pl/wyprawka-dla-dziew...029071643.html

I ten kojec (chciałam koniecznie taki dwupoziomowy, bo mam duże mieszkanko i łóżeczko będzie w sypialni, a kojec w salonie obok kuchni, że będę miała skrzaciczke moją na oku ). Kolor brązowy wybrałam

http://allegro.pl/2-poziomowy-kojec-...969446182.html
piękne.

Cytat:

Eeeee tam małe dzieci na wyjazdach są super.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:27   #2483
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

się wyżaliłam w klubie
Idę sobie zrobić latte na pocieszenie...
Potem Was nadrobie, zostawić Was na godzinę same i 3 strony więcej

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:28   #2484
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

O dżizys poszłam rozbierać choinkę i wszystkie dekoracje i coś mnie głowa zaczęła boleć :/
co do podkładów pod prześcieradło to koleżanki mi mówiły, że używały swoich poporodowych
Stary 2015-01-28, 13:30   #2485
Santilia
Wtajemniczenie

ja myślę, że bardziej "odpocznie" się z takim małym dzieciaczkiem, niż z takim które zaczyna chodzić

z wakacjami nie wiem, czy nam się uda, ale na pewno w przyszłym roku w zimie będą góry

M

Stary 2015-01-28, 13:33   #2486
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
uwielbiam też tekst: Taki brzuch jak Ty to ja miałam w 8-9 miesiącu
Stary 2015-01-28, 13:34   #2487
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx
Nie przejmuj się. Ja to w ogóle zauważyłam, że niestety... ale milsi w ciąży są dla mnie mężczyźni. Kobiety tylko patrzą gdzie jakąś szpilę wbić.

Ja np. bardzo mało tyję w ciąży. Brzuszek dopiero ledwo co widać. Od mężczyzn słyszę, że super wyglądam, albo Tż-towi w pracy mówią, że ma fajną żonkę i ładnie w ciąży wygląda. A od kobiet? Już ostatnio małżowi powiedziałam, że jeszcze raz usłyszę jakieś hasło w stylu " Noooo jeszcze przytyjesz, że hoho zobaczysz" albo " Potem Cię podwójnie wysadzi na końcówce", albo " Nie ciesz się bo i tak do minimum 15 kg dobijesz", to kogoś zamorduję. Bo nie, nie każda kobieta MUSI przytyć minimum 15 kg... To zależy od wielu czynników... I takie gadanie mnie do szału doprowadza.

Tak samo jak w 5-tym miesiącu dalej nic nie było widać. To ciągle od "koleżanek" słuchałam, że za chuda jestem (taaaa.. 67kg na 165cm), albo, że coś jest nie tak, bo brzucha nie widać (to już w ogóle świetne podejście straszyc ciężarną).

Znowu teraz jak brzuszek już trochę widać, to miałam ostatnio nieprzyjemną sytuację w hipermarkecie. Byłam z Tż na zakupach, stoimy w kolejce, no i on pyta jak się czuję, czy wszystko ok, bo dużo chodziliśmy. Raz, że z wyglądu, dwa z naszej rozmowy jakaś starsza kobieta przed nami się zczaiła, że ja w ciąży. No i... z łapami do mojego brzucha ! Że ojojoj dzidzia będzie i jak się w ciąży czuję. Ja się odsunęłam i mówię, że dobrze, ale proszę mnie nie dotykać. To się "ofukała", że chyba się z dziecka nie cieszymy i niemiła jestem... Nosz kuźwa... Jedyną osobą poza mną (no i lekarzem:P), która dotyka mojego brzucha jest Tż. Tak ciężko to uszanować?

Uff... to się wygadałam
No jakbym swoje koleżanki słyszała i teściową

Albo teksty, ale masz brzuch, bliźniaki?

Jedynie chrzestna mego TŻ mówi mi, że ładnie wyglądam i uwaga : masz dupe jak 18-stka

No a teściowa wczoraj mi wyjechała z tekstem: kilka dni mnie nie było, ale Ci brzuch wywaliło...

Wywalić to się można na ślizgawce

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-01-28 o 13:38
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:37   #2488
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dzień dobry gaduly

Człowiek trochę dłużej pośpi i znów nadrabianie ale to za chwilę....

Wyobraźcie sobie, że mój TŻ z moim własnym prywatnym synem, którego od 26 tygodni noszę pod sercem dziś rano między 7 a 8 spiskowali "za moimi plecami"...Jak to możliwe? A no tak, że ja spałam (swoją drogą chrapalam podobno przez ten mój przytknięty nos) a Tż chcąc się przytulic do nas poczuł że Kacperek kopie i zaczął się z nim bawić.... sądząc po podnieconym głosie kiedy o tym mówi, synuś musiał go mocno skopać. A ja wszystko przespałam! Nie czułam nic!! No ale co ja się dziwię.... Byłam tak zmęczona, że jak zasnęłam kolo 3 to obudziłam się dopiero o 11.30...I nie pamiętam czy byłam w nocy w toalecie czy nie

Poza tym dzwoniłam po wyniki testów glukozy, które miały być wczoraj i dziś jeszcze ich nie ma
Stary 2015-01-28, 13:39   #2489
karol_ak
Raczkowanie

no gadki o brzuchu są wspaniałe na mnie też patrzą jakbym conajmniej w przeciągu miesiąca miała urodzić wali mnie to
mykofenolan zazdraszczam koleżanki ja to jednym uchem słucham drugim wypuszczam nie wiem ludzie czasem chyba gadają cokolwiek byle tylko coś powiedzieć

i majaa o x landerze x move
mam pierwszą wersję tego wózka z 2012r, generalnie jestem zadowolona i nie kupuję nowego (choć bardzo mnie korci ale to takie widzimisię jest bo wózek jest ok) jedyna wada - o ile to dla kogoś wada - jest sztywny, nie buja, amortyzacji jak te bebetto, tako, camerelo itd nie ma, mojemu dzieciakowi to nie przeszkadzało, nawet lubił jak go czasem zatrzęsło na kamieniach np a tak poza tym łatwo się składa, jest lekki w prowadzeniu, zwrotny, jedną ręką działałam zdarzało się wykonany z trwałych materiałów, wszystko można ściągnąć do prania, spacerówka ma super budę, dzieciak cały zakryty przed wiatrem czy słońcem, dodatki w cenie śpiworek na nóżki, moskitiery, nie pamiętam jak z folią na deszcz, chyba dokupywałam i torbę też. Torby nie polecam, niby duża a niewiele mieści, jakaś taka wypchana się szybko robi i ciężka a droga była okropnie.
Teraz jest dużo ładniejsza kolorystyka ach to jest to co zmieniłabym w swoim. Oglądałam nawet w sobotę te nowsze x movy i są ładne, takie zgrabne mi się wydają. acha to że koła pompowane to akurat w tym wózku niewiele zmienia mam wrażenie, tak czy tak jest dość sztywny, więc jeśli ktoś chce lekki wózek to można znaleźć inny z piankowymi kołami o podobnym zakresie amortyzacji a będzie lżejszy

majaa fotelik mam cybex aton 2 na bazie isofix, był dobry, nie będe zmieniać, mam adaptery do wózka

Edytowane przez karol_ak
Czas edycji: 2015-01-28 o 13:40
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:48   #2490
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość

Ja stosuję właśnie te prenalen i nawet niezłe są Zawsze przy chorych zatokach w pewnym momencie wszystko mi się blokowało, a teraz spływa już 2 tydzień
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Aj bo rodzinni to się boją Na pewno inhalacje by Ci pomogły
A co do materaca to jeśli Twój synek nadal na nim śpi - kupiłabym nowy dla małej. Jednak ten już może być odkształcony
Już dziś zaczęłam się inhalować, ale na mnie to średnio działa Może mam za dupiasty inhalator
Synek nie śpi już na tym materacu z 5 mcy... muszę podyskutować z mężem na ten temat

Cytat:
Ja uzywam prenalen glownie jak mam
przesuszony nos. Lekarz pozwolil mi przy ostrzejszym stanie Afrin. A jak mam otarcia to masc majerankowa

Nawet ja sobie wybralam termometr dobra cene ma
Dzięki

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
A dziewczyny jest jakiś ochraniacz wodoodporny na materac ? Czy decydować się na coś takiego?
Ja kupiłam jakiś taki ochraniacz, ale go nie używałam.. Młody spał na rożku, jak przesikał to rożek do prania i tyle

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
A siedzę już od 10
współczuję....

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Namiot polecałam już z decathlon http://www.decathlon.pl/budka-2secon...d_8242946.html .
Pamiętam

Myko za tort

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości