Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 13:12   #901
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry ;*
Yhy yhy <kaszel> mnie dalej trzyma i w łożku leze ;( buu
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pieknych wag (widze ze dzieciaki idą na masę ) Haha
Kurcze jak to jest ze z USG wychodzi inny termin czy tylko Waga i wymiary dziecka wpływają na określenie terminu porodu - zawsze myślałam ze OM jest najbardziej obiektywna .
Dziewczyny prawie sie zdecydowałam ale stwierdziłam ze zapytam Was o zdanie.
Czy dla chłopca moze byc taki śpiworek ( gdzie kilka miśków jest różowych ) Chciałam cos wybrać do wózka co bedzie pasować a rownocześnie go troche rozweseli ...
Co myślicie ?
Mój wozek i śpiworek na oku ...Załącznik 5898823Załącznik 5898824
Mam dokładnie ten śpiworek i moim zdaniem nadaje się i dla dziewczynki i chłopca, zresztą widziałam chłopców w tym wzorze w niektórych sklepach internetowych jest teraz przecena na te śpiworki -20% chyba np. na bamadoo

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....

A ja tak nieskromnie zapraszam do mnie na gorącą czekolade i torta z bitą śmietaną i brzoskwinimi(musze odebrac od mamy).

Dziś już mam27 lat

Ja na śniadanie wciągnełam parówki i teraz tak mi sie po nich odbija,że szkoda gadać

Ja pamietam
Czesciej do Nas wpadaj

smv ale jaja.... i co teraz.normalnie cyrk
wszystkiego najlepszego Kochana!!! Spełnienia marzeń i szczęścia z tż i Zosieńką
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:13   #902
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry ;*

Yhy yhy <kaszel> mnie dalej trzyma i w łożku leze ;( buu

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pieknych wag (widze ze dzieciaki idą na masę ) Haha

Kurcze jak to jest ze z USG wychodzi inny termin czy tylko Waga i wymiary dziecka wpływają na określenie terminu porodu - zawsze myślałam ze OM jest najbardziej obiektywna .

Dziewczyny prawie sie zdecydowałam ale stwierdziłam ze zapytam Was o zdanie.
Czy dla chłopca moze byc taki śpiworek ( gdzie kilka miśków jest różowych ) Chciałam cos wybrać do wózka co bedzie pasować a rownocześnie go troche rozweseli ...

Co myślicie ?
Mój wozek i śpiworek na oku ...Załącznik 5898823Załącznik 5898824
Pewnie, że może być i dla chłopca, jak najbardziej tak
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:25   #903
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
żeby być chrzestnym trzeba iść do spowiedzi i dostać rozgrzeszenie. Sam rozwód nie powoduje braku rozgrzeszenia, ale już życie z kimś innym po tym rozwodzie tak. I tak jest w przypadku siostry TŻta, ona ma niby tylko rozwód cywilny, bo nie brała kościelnego, ale żyje bez ślubu kościelnego, więc pewnie nie dostanie rozgrzeszenia i nie będzie mogła być chrzestną
Ja jestem chrzestną dwóch dzieciaków i tylko raz musiałam iść do spowiedzi przed chrztem, ale tylko dlatego, że rodzice dziecka nie mają ślubu kościelnego i ksiądz dał takie ultimatum, że ochrzci dziecko, ale chrzestni muszą iść do spowiedzi . Ale nie miałam żadnego papierka potwierdzającego, że jestem wyspowiadana. Przy drugim chrzcie musiałam mieć tylko zaświadczenie z mojej parafii, że chodzę do kościoła, bo chrzest był w innej parafii.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:

A ja tak nieskromnie zapraszam do mnie na gorącą czekolade i torta z bitą śmietaną i brzoskwinimi(musze odebrac od mamy).

Dziś już mam27 lat
Wszystkiego najlepszego!!!
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:25   #904
nouvelle2
Zakorzenienie

Lesyeux wszystkiego naaaaaaaaaj
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ehh zawsze coś biedne jesteście, że musicie się zmagać z takimi rzeczami w ciąży oby wszystko się pozytywnie rozwiązało!
Oby, oby!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:26   #905
EdithS
Zadomowienie

Meganka18 zobacz sobie sklep CaliMali, tam był śpiworek i muffka gratis w prezencie https://www.facebook.com/calimali.sk...287496/?type=1
Stary 2015-01-28, 13:26   #906
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja też już po 4, po nocnym wstaniu na siku, nie mogłam zasnąć. Mąż po 5 zrobił śniadanie i już w ogóle byłam zupełnie wyspana. Na szczęście około 7 jeszcze do 9:30 udało się dospać, bo bym miała ciężki dzień.
Jej dziewczyny ja mam zupelnie inaczwj z tym spaniem. Moglabym spac i spac. Wstaje tylko podac mm starszakowi i jesli ma gorsza nox to jeszcze z raz by go poglaskac a pozniej moge juz spac jak idzie do zlobka na maxa. Wstaje tylko dlatego ze wypada...

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Wrocilam. Z niczym. Babka z kuratorium poszła na L4 na dwa tyg a druga nie umiała mi pomóc i powiedziała ze wg niej umowa powinna być ale lepiej napisać pismo do inspekcji pracy. Eh a w inspekcji kazali do kuratorium. Bądź człowieku madry;/jestem Zła ;(

ech...no bez sensu sie tylko najezdzilas :/

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej kochane Melduję,że dzisiaj zaczynam 36 tc obliczyłam sobie że od 10.02.2014 mogę rodzić bo będzie skończony 37 tc czyli ciąża donoszona, ale znając życie urodzę później , niemniej jednak od 10.02. zaczynam mycie okien i ogólnie zabieram się za porządki.

Pisałyście od magnezie ja biorę 3*2 Aspargin i czasami mi guzik pomaga bo brzuch twardy, wtedy dodatkowo biorę nospę, dzisiaj mam wizytę i mam nadzieję że chociaż luteinę mi gin odstawi, zobaczymy

Alunia79- współczuję ci tego puchnięcia, ja w pierwszej ciąży tak miałam a teraz jak na razie nic nie zauważyłam

super
Ja myslalam na pocz.ze skoro to moje drugie dziecko to na bank donosze albo przenosze...ale jednak teraz mam watpliwosci..ze wzgledu na ta szyjke..nie mniej liczy sie kazdy dzien i byle jprzynajmniej 2-3 tyg.
A w ogole to chcialam w marcu rodzic ..no ale jak bedzie luty to przezyje. W gruncie rzeczy oboje moi rodzice urodzili sie w lutym, mama lub tata tz tez z lutego i moi dziadkowie od str.taty tez oboje z lutego ( ja ze stycznia) wiec mocno zimowa rodzinka

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa przez 17 dni przytyłam 1.8 kg
boże skąd to

dziecko ci rosnie kochana i moze wody plodowe sie zwiekszyly

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Na IP polozna powiedziala nam, ze nie wierzy juz w porody fizjologiczne, same wczesniaki sie rodza.... jak ja bylam odbierali porod w 31tc
A z ta pelnia nie slyszalam az musze poczytac.

Uuuu to niedobrze, kupilam tam wielopaki wlasnie na wyprzedazy grrrrr...
Exh...widocznie te dzieciaczki juz takie ciekawe swiata sa. Jak zawsze czytam albo dowiaduje sie takich rzeczy to mysle sobie jakie mamy szczescie ze my juz o kolejny kroczek dalej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:27   #907
nouvelle2
Zakorzenienie

Ja juz siedzę jak na szpilkach, za trochę ponad godzinkę będziemy jechać do domu co prawda tam żadne fajerwerki, ale przynajmniej swobodnie, u siebie, z własną lodówką i łóżkiem. No i za kotami potwornie się stesknilam

Stary 2015-01-28, 13:28   #908
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jej dziewczyny ja mam zupelnie inaczwj z tym spaniem. Moglabym spac i spac. Wstaje tylko podac mm starszakowi i jesli ma gorsza nox to jeszcze z raz by go poglaskac a pozniej moge juz spac jak idzie do zlobka na maxa. Wstaje tylko dlatego ze wypada...

ech...no bez sensu sie tylko najezdzilas :/

super
Ja myslalam na pocz.ze skoro to moje drugie dziecko to na bank donosze albo przenosze...ale jednak teraz mam watpliwosci..ze wzgledu na ta szyjke..nie mniej liczy sie kazdy dzien i byle jprzynajmniej 2-3 tyg.
A w ogole to chcialam w marcu rodzic ..no ale jak bedzie luty to przezyje. W gruncie rzeczy oboje moi rodzice urodzili sie w lutym, mama lub tata tz tez z lutego i moi dziadkowie od str.taty tez oboje z lutego ( ja ze stycznia) wiec mocno zimowa rodzinka

dziecko ci rosnie kochana i moze wody plodowe sie zwiekszyly

Exh...widocznie te dzieciaczki juz takie ciekawe swiata sa. Jak zawsze czytam albo dowiaduje sie takich rzeczy to mysle sobie jakie mamy szczescie ze my juz o kolejny kroczek dalej.

no piję teraz dużo nie byłam na czczo to też waga wyzsza tak się ludzę;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:28   #909
marta24171
Rozeznanie

Jestem wróciłam nie dawno z wyprawy po urzędach m.in. Skarbowym i z zakupków. Byłam też w pracy i muszę się Wam czymś pochwalić. U nas jest tradycja składania się na prezent od wszystkich i zobaczcie co moja mała dostanie, fakt że przyda się dopiero na przyszłą wiosnę ale jestem mega heppy

http://www.empik.com/elodie-details-...2907,dziecko-p
Stary 2015-01-28, 13:29   #910
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O widzisz i znow co lekarz to opinia..bo u mnie ginekolog mowil ze 3x 2 to spoko dawka

mysle ze mozesz spokojnie brac bez lekarza. Lepsze to niz no spa a po co masz sie martwic.

Kurcze...Bartek ( w wersji Bartosz ale co za roznica skoro i tak bedzie sie mowilo Bartek- Bartus) jest w pierwszej 20. No nie do konc mi to pasi bo jednak chcialam by oboje synowie mieli imiona ktorych wokol nir bedzie pelno...no ale ciagle sie zastanawiamy ktore...moze jednak Przemek. Sie okaze jak urodze

to muszę lecieć kupić, byłam na mieście no i cale szczescie nic sie nie działo , szlam powoli i jest okej

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 13:29   #911
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....

Dziś już mam27 lat

Ja na śniadanie wciągnełam parówki i teraz tak mi sie po nich odbija,że szkoda gadać

Ja pamietam
Czesciej do Nas wpadaj

sto lat!!!!
Stary 2015-01-28, 13:31   #912
zielone_oko
Zakorzenienie

lesyeux spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu

Co do chrzestnych to mamy wybranych, oficjalne nie prosiliśmy jeszcze. Ciekawe jak to będzie z chrztem bo my nie mamy ślubu a proboszcz mojej parafii jest tak pierd... że szkoda gadać..
Stary 2015-01-28, 13:31   #913
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Jakie pięknewszystk o bym brała:P ja w smyku kupiłam 3 rzeczy synkowi, mowa kolekcja wpadła nam z TŻ baardzo w oko
ładne

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 13:35   #914
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Jestem wróciłam nie dawno z wyprawy po urzędach m.in. Skarbowym i z zakupków. Byłam też w pracy i muszę się Wam czymś pochwalić. U nas jest tradycja składania się na prezent od wszystkich i zobaczcie co moja mała dostanie, fakt że przyda się dopiero na przyszłą wiosnę ale jestem mega heppy

On jest super!!! gdyby nie to, że uparłam się na babyzen yoyo to właśnie jako spacerowke wzielabym ten. Nie wiem czy wiesz, ale z tej serii w romby możesz dokupić sobie inne bajery do kompletu, ja mam zawieszke do smoczka, apaszke i sliniak

Stary 2015-01-28, 13:35   #915
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
A moja leniwa.....

Śpi tyle czy co ojej....

Dziś już mam27 lat

Ja pamietam

Czesciej do Nas wpadaj

Sto lat sto lat wszystkiego co najlepsze - szczęśliwego rozwiązania , zdrowego dzidziusia i przespanych nocy !!
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:35   #916
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Tez mam i mysle ze spokojnie ładnie bedą wyglądać, ale na pewno po czasie nie bedą juz tak ładnie wyglądać

A ja wczoraj miałam pierwsza kupę do sprania z kocyka 'udało sie!! Hehe

Zbieram sie do szpitala zaraz, jeszcze tylko sciagne o 12, mam nadzieje ze ładnie juz ubrali helen bo wczoraj zaniosłam juz nasze ubranka

A tu kilka łupów ze smyka te niektóre body no kotki tak mi sie podobają ze w kilku rozm bym je najchętniej kupiła hehe ale nie bede szaleć

te spodenki w paski sa dwustronne
Załącznik 5898732
Załącznik 5898737Załącznik 5898741Załącznik 5898749Załącznik 5898750Załącznik 5898751
Załącznik 5898755Załącznik 5898756Załącznik 5898757Załącznik 5898758Załącznik 5898759
Nie widze zdjec na komorce ale super ze pierwsze pranie kupkowe za Toba.
Helenka to naprawde moj idol...radzi sobie niesamowicie dzielnie.

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ciuszki dla maleńkiej wybrałaś ucałuj ją od wizażowych ciotek klotek prognozują już kiedy Was wypuszczą do domku?

Niunia, też mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto beeee... :/

Irish cream, witaj, ja też dopiero wróciłam na klachy do marcóweczek, zdrówka życzę!

W osiedlowych sklepikach i w każdej drogerii "Koliber" znajdziecie i Beckmanna i Białejgo Jelenia

Dziewczyny ja z innej beczki, prosiłyście już wybrane osoby na chrzestnych? Czekacie do porodu czy pytacie teraz?
My nie i czekamy az sie urodzi...szczerze mowiac nawet jeszcze nie wybralismy

Lesyeux wszystkiego najlepszego. Zdrowia dla Ciebie , Tz i dzieciaczka i na tyle szybkiego porodu ze bolu to nie bedziesz w ogole wspominala.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:37   #917
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
miałam w planie wejść na wagę ale znowu zapomniałam noo;p
hehe ja to się ostatnio boje wejść na wagę... po ostatniej wizycie boję się, że sytuacja sie powtórzy i znowu będzie +5 a tak się cieszyłam, że od początku ciąży przybywam po 1-1,5 kg... a tu masz
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:37   #918
niunia_ona
Zakorzenienie

lesyeux

wszystkiego najlepszego

i lekkiego porodu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 13:39   #919
marta24171
Rozeznanie

[QUOTE=lesyeux;49974393]A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....

Dziś już mam27 lat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uro.jpg (25,0 KB, 0 załadowań)
Stary 2015-01-28, 13:39   #920
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
hehe ja to się ostatnio boje wejść na wagę... po ostatniej wizycie boję się, że sytuacja sie powtórzy i znowu będzie +5 a tak się cieszyłam, że od początku ciąży przybywam po 1-1,5 kg... a tu masz
heheheheh
ja to teraz przesadziłam noo;p
tak było 1.5 co wizytę a tu do wizyty hohohoh;p
a już 1.8 nie wierzę
nie ma mowyy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 13:39   #921
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Wrocilam. Z niczym. Babka z kuratorium poszła na L4 na dwa tyg a druga nie umiała mi pomóc i powiedziała ze wg niej umowa powinna być ale lepiej napisać pismo do inspekcji pracy. Eh a w inspekcji kazali do kuratorium. Bądź człowieku madry;/jestem Zła ;(
ja Ci życzę powodzenia, a Ty już wróciłaś... ehh... nadążyć nie mogę z nadrabianiem Was...

Kochana pisz pisma gdzie się da... nie ma co im odpuścić... trzymam kciuki za Ciebie
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:39   #922
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

no piękny!!!!!
Stary 2015-01-28, 13:40   #923
niunia_ona
Zakorzenienie

[QUOTE=marta24171;49975341]
Cytat:
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....

Dziś już mam27 lat

kolejna imprezka i jak tu nie tyć

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-28, 13:41   #924
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja juz siedzę jak na szpilkach, za trochę ponad godzinkę będziemy jechać do domu co prawda tam żadne fajerwerki, ale przynajmniej swobodnie, u siebie, z własną lodówką i łóżkiem. No i za kotami potwornie się stesknilam
w domu najlepiej, też tak mam jak gdzies dłużej przebywam, jedźcie szczęśliwie

Cytat:

no super prezent!!!! Napisz potem jak wrażenia na żywo i jak się sprawuje
Stary 2015-01-28, 13:45   #925
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Podejście nr 2!
Witałam się już z Wami w którejś z pierwszych części, ale jakoś tak wyszło, że przez dłuuuugi czas się nie odzywałam. Międzyczasie, a dokładnie w Boże Narodzenie trafiłam do szpitala z kolką nerkową, ból masakryczny!!! Teraz powoli szykuje się do przyjścia synka na świat. TP mam na 03.03. także ten dzień zbliża się wielkimi krokami. Mam nadzieje, że teraz będę Was odwiedzała częściej
Witaj
Stary 2015-01-28, 13:45   #926
EdithS
Zadomowienie

A ja już przestałam się stresować i przejmować wagą, już tylko myślę o zbliżającym się pięknym finiszu ciąży
Stary 2015-01-28, 13:45   #927
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

super prezent!!

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
lesyeux spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu

Co do chrzestnych to mamy wybranych, oficjalne nie prosiliśmy jeszcze. Ciekawe jak to będzie z chrztem bo my nie mamy ślubu a proboszcz mojej parafii jest tak pierd... że szkoda gadać..
zawsze można iść do innego kościoła
Stary 2015-01-28, 13:46   #928
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Meganka18 zobacz sobie sklep CaliMali, tam był śpiworek i muffka gratis w prezencie https://www.facebook.com/calimali.sk...287496/?type=1

Właśnie widziałam tylko u nich cena śpiworka z mufka 349 zł - cena na stronie la millou 299 sam śpiworek lub w zestawie z mufka za 359 zł
Zastanawiam sie na ile będe z tej mufki korzystać - poszukam jeszcze po sklepach internetowych promocji ale chyba na ten wzór sie zdecyduje bo taki pozytywny jest i do mojego granatowego wozidła mysle ze bedzie ok
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:47   #929
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Ale świetny wózek
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:47   #930
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
A ja już przestałam się stresować i przejmować wagą, już tylko myślę o zbliżającym się pięknym finiszu ciąży
mam to samo jeszcze stwierdziłam, że ze słodyczy nie mogę zrezygnować, bo po urodzeniu przy KP będzie trzeba uważać, więc teraz trzeba nadrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości