Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 13:53   #2491
Santilia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

kurde, ja chyba sobie daruję te podkłady. one w ogóle przepuszczają powietrze? :/

chyba lepszym pomysłem będzie tak jak pisze Scotasia - rożek i tyle.

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:53   #2492
moniisia90
Wtajemniczenie

Ooo widzę, że temat wakacyjnych wojaży z maluszkami
super, dopiero co rozmawialiśmy o tym z tż'tem, on ma w sierpniu urlop, wtedy nasze maleństwo będzie miało 2,5-3 miesiące i chcieliśmy się wybrać w góry, też chusta i spacery właśnie, zastanawiałam się czy to nie za wcześnie ale z drugiej strony ... przez dziecko nie możemy rezygnować z własnego życia bo potem za x lat się powie, że "oj, bo dziecko było małe i tyle rzeczy nas ominęło..." - a przecież możemy to wszystko przeżyć we trójkę lepiej się poznamy, zbliżymy się do siebie a mała może złapie bakcyla do podróżowania słyszałam, że jak się dobrze zorganizować to takie wypady są super, a za dziecko do 6 r.ż przeważnie się nic nie płaci więc finansowo to nie wiele zmienia
chcieć znaczy móc
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:56   #2493
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Myko, ale tort
podziel się przepisem

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:59   #2494
scotasia
Wtajemniczenie

Moniisia dokładnie, jak się człowiek raz odważy na podróż z dzieckiem, to potem jest już łatwiej A im dłużej się to odkłada, tym trudniej się robi to ogarnąć...
Mnie jedyne, co przeraża, to pakowanie

Santi z rożkiem jest o tyle dobrze, że jest wystarczająco gruby, nie zdarzyło się nam, żeby materacyk był mokry.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-01-28 o 14:01
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:05   #2495
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Moniisia dokładnie, jak się człowiek raz odważy na podróż z dzieckiem, to potem jest już łatwiej A im dłużej się to odkłada, tym trudniej się robi to ogarnąć...
Mnie jedyne, co przeraża, to pakowanie

Santi z rożkiem jest o tyle dobrze, że jest wystarczająco gruby, nie zdarzyło się nam, żeby materacyk był mokry.
a później pranie po takiej podróży

no właśnie lepiej wrzucić to później do prania. a od tych podkładów, jeśli nie przepuszczają powietrza - chyba nic dobrego

M

Stary 2015-01-28, 14:09   #2496
fistaszek24
Zakorzenienie

Zamawiała któraś pieluchy tetrowe z gemini???
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:16   #2497
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
gdzieś wcześniej znalazłam jakąś stronkę, gdzie miał dobre opinie nie mogę jej teraz znaleć:/

na razie w notesie mam zapisany Microlife NC100
Siostra mojego męża go ma i mówi że jak mierzy nim temp. kilka razy pod rząd to źle pokazuje i nie wie od czego o zależy
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
No wydaje mi się, że od maja żadne wakacje z dziećmi nie będą dla nas odpoczynkiem My z mężem już planujemy jakiś wakacyjny wyjazd z Maleństwem. Może w tym roku nie góry bo mamy daleko (ponad 600 km) ale jakies jeziorko, wędki i nasza trójeczka Ale w 2016 musowo jedziemy w Tatry
Cytat:
ja myślę, że bardziej "odpocznie" się z takim małym dzieciaczkiem, niż z takim które zaczyna chodzić

z wakacjami nie wiem, czy nam się uda, ale na pewno w przyszłym roku w zimie będą góry
A to już chyba nawet nie chodzi o odpoczynek tylko sądzę że szkoda by mi było tego małego dziecka ciągle gdzieś zabierać niezależnie od pogody, bo przecież nie jechałabym tam po to żeby całe dnie przesiedzieć w hotelu np. (Zależy tez o jakim wieku konkretnie mówimy) ale to moje zdanie i nie potepiam nikogo kto by postepowal inaczej. Aczkolwiek pamiętam sytuacje kiedy taka znajoma "nie mogła być gorsza" bo przecież jak to ?! ona nie pochwali się koleżanką że była na wakacjach (...) i byli z niespełna miesięcznym dzieckiem nad morzem gdzie to grubo ponad 600km a do tego stwierdziła że nie będzie karmić "bo bedzie miała brzydkie cycki" , a jak wakacje to i papierosek i piwko trza zaliczyć - pamiętam jak mnie to zbulwersowało chociaż byłam wtedy imprezówką i raczej o dzieciach nie myslałam wtedy jak i o całym życiu no ale mimo wszystko gdzieś tam rozsądek w głowie mi świtał (..) i strasznie mnie poirytowała ta sytuacja wiadomo że nie pakuję Was do tego samego wora - bo dużo jest os. ktore wyjezdzają z małymi dziecmi , może nie aż tak małymi , troche starszymi, ale mają na uwadze ich dobro a nie myślą tylko o swojej dupie żeby dobrze się bawić. I tak sobie myslę, że może gdy dziecko ma już przynajmniej 3-4 mies. kiedy się mniej wiecej nauczy człowiek rozumować taką małą istotkę i trochę się do siebie przyzwyczają to byłabym skłonna podjąć moze decyzję o jakimś niedalekim wypadzie ale na pewno nie wcześniej. heh.

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-01-28 o 14:21
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:21   #2498
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Siostra mojego męża go ma i mówi że jak mierzy nim temp. kilka razy pod rząd to źle pokazuje i nie wie od czego o zależy

A to już chyba nawet nie chodzi o odpoczynek tylko sądzę że szkoda by mi było tego małego dziecka ciągle gdzieś zabierać niezależnie od pogody, bo przecież nie jechałabym tam po to żeby całe dnie przesiedzieć w hotelu np. (Zależy tez o jakim wieku konkretnie mówimy) ale to moje zdanie i nie potepiam nikogo kto by postepowal inaczej. Aczkolwiek pamiętam sytuacje kiedy taka znajoma "nie mogła być gorsza" bo przecież jak to ?! ona nie pochwali się koleżanką że była na wakacjach (...) i byli z niespełna miesięcznym dzieckiem nad morzem gdzie to grubo ponad 600km a do tego stwierdziła że nie będzie karmić "bo bedzie miała brzydkie cycki" , a jak wakacje to i papierosek i piwko trza zaliczyć - pamiętam jak mnie to zbulwersowało chociaż byłam wtedy imprezówką i raczej o dzieciach nie myslałam wtedy jak i o całym życiu no ale mimo wszystko gdzieś tam rozsądek w głowie mi świtał (..) i strasznie mnie poirytowała ta sytuacja wiadomo że nie pakuję Was do tego samego wora - bo dużo jest os. ktore wyjezdzają z małymi dziecmi , może nie aż tak małymi , troche starszymi, ale mają na uwadze ich dobro a nie myślą tylko o swojej dupie żeby dobrze się bawić.
Dwa lata temu bylismy ze znajomymi nasza mała miała 1,5 roku a ich dzieci 1,5 roku i 2 m-ce i było super . Jechaliśmy nad morze 600 km z przerwami. Ważne by dziecku było wygodnie w foteliku dlatego na nim nie należy oszczędzać. Karmiła piersią i jeśli wieczorem wypiła małe piwo to nie widzę w tym nic zdrożnego .
Stary 2015-01-28, 14:21   #2499
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:

A to już chyba nawet nie chodzi o odpoczynek tylko sądzę że szkoda by mi było tego małego dziecka ciągle gdzieś zabierać niezależnie od pogody, bo przecież nie jechałabym tam po to żeby całe dnie przesiedzieć w hotelu np. (Zależy tez o jakim wieku konkretnie mówimy) ale to moje zdanie i nie potepiam nikogo kto by postepowal inaczej. Aczkolwiek pamiętam sytuacje kiedy taka znajoma "nie mogła być gorsza" bo przecież jak to ?! ona nie pochwali się koleżanką że była na wakacjach (...) i byli z niespełna miesięcznym dzieckiem nad morzem gdzie to grubo ponad 600km a do tego stwierdziła że nie będzie karmić "bo bedzie miała brzydkie cycki" , a jak wakacje to i papierosek i piwko trza zaliczyć - pamiętam jak mnie to zbulwersowało chociaż byłam wtedy imprezówką i raczej o dzieciach nie myslałam wtedy jak i o całym życiu no ale mimo wszystko gdzieś tam rozsądek w głowie mi świtał (..) i strasznie mnie poirytowała ta sytuacja wiadomo że nie pakuję Was do tego samego wora - bo dużo jest os. ktore wyjezdzają z małymi dziecmi , może nie aż tak małymi , troche starszymi, ale mają na uwadze ich dobro a nie myślą tylko o swojej dupie żeby dobrze się bawić.
chyba sobie go jednak daruję, poczytałam na spokojnie i jednak nie

no wiadomo, każdy ma inne zdanie na ten temat. no nie wyobrażam sobie niespełna miesięcznego dzieciaka ciągnąc tyle km ale takie już 3 miesięczne
zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, bo na razie to ja mogę być mądra

M

Stary 2015-01-28, 14:21   #2500
kasienka1985
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
częstuję herbatą i porywam kawałek torcika od Myko

Idę się w końcu ubrać i włosięta rozczesać, bawiłam się przed chwilą rozjaśniaczem...
Pewnie powiecie ze jestem głupia i nieodpowiedzialna, ale rozjasnialam tylko koncowki i łaziłam po domu zeby nie wdychać smrodu za bardzo

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:21   #2501
mzgz
Rozeznanie

Uwielbiam komentarze dotyczące mojego brzucha. Ja zawsze byłam pettite a teraz o jacie jaki grubasek jaki brzuch. No kurcze w ciaży jestem prawie w 7 m-cu to co jak mam nie mieć . Eh szkoda nerwów

Na szczęście mój mąż mówi ze nigdy nie wyglądałam piękniej niż teraz

Fistaszek - Zamówiłam z apteki w czwartek wieczór wiec szybko nawet. Zamówiłam podklady , wkładki laktacyjne , maści na brodawki, obcinaczki szczoteczka do wlosow , i apteczne rzeczy wode morska, sol fizjologiczna. najdroższa rzecz to był katarek aspirator a i tak kupe kasy wyszło razem. Właśnie był kurier idę pogrzebać co tam jest

Edytowane przez mzgz
Czas edycji: 2015-01-28 o 14:22
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:22   #2502
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

Ja też nie cierpię tematu brzuszka.
W poniedziałek widziałam sie z moją naprawdę świetna koleżanką - ale w galerii, i jakoś tak "przyłapała" mnie na dziale niemowlęcym w c&a. I hasło: "ooooo a ty już kupujesz? tak wcześnie? to pecha przynosi" nosz kur**, wykształcony człowiek, a jednym głupim hasłem odbierze radość z całej wyprawki. "ooo a ty masz termin dopiero na maj? bo moja kuzynka ma na marzec, a ma brzuszek prawie taki jak ty?" i maca mnie po tym brzuchu. "a jesteś pewna, że dziewczynka? bo wiesz, tylko chłopaka można być pewnym" - nie kutfa, kupuję dziewczęce bo sama w tym będę chodzić.

)
KLASYKA!

W ogóle tak stwierdziłam, że uważa się, że to niegrzeczne komentować, że ktoś jest za chudy, czy za gruby. Mówi się, że to totalny nietakt jakoś odnieść się wprost do wyglądu człowieka tym bardziej obcego. A ludzie się zachowują tak jakby wygląd i zachowanie ciężarnej można było komentować wzdłuż i wszerz... Nie ogarniam tego...

Tak samo jak pytań od dalekiej rodziny, czy dalekich koleżanek o to ile się staraliśmy i czy szybko poszło. Dla mnie to są jednak intymne tematy. Jeszcze brakuje żebym relacjonowała w jakiej pozycji najprawdopodobniej poczęte...

A ostatnio Tż zakasował jednego wujka (choć przyznał, że to nie jego tekst, ale nadał się wyśmienicie). No bo Tż się bardzo cieszy, że będzie córka. Mówi, że córeczka tatusia i jemu to naprawdę było obojętne czy syn czy córa. A wujek do niego z hasłem: nie martw się, może następnym razem Ci się uda syna spłodzić. Na co Tż, że on to jest z siebie dumny, bo zrobić dziurę w dziurze to sztuka sama w sobie

Wujka zatkało

Co to w ogóle za moda, że ludziom się wydaje, że jak mężczyźnie się pierwsza rodzi córka to on rozpacza z tego powodu? No nie ogarniam...
Stary 2015-01-28, 14:25   #2503
majaa86
Zadomowienie

karol_ak dzięki wielkie!! a wiesz ja właśnie wybierałam pomiędzy x-landerem a bebetto..bebetto rzeczywiście ma te sprężyny i amortyzacja jest większa..ale zastanawiałam się czy nie aż za bardzo? jak zrobiłam energicznie kółko jednym i drugim to x-lander jak od cyrkla kółeczko zrobił przodem a tył spokojnie w jednym miejscu..a bebetto na wszystkie strony jeździło i "skakało"..
Chyba tak naprawdę przemówił do mnie wygląd i opinie Wasze i jednych rodziców, których pytałam..ja mam wersję ze śpiworkiem dodatkowo i z torbą na akcesoria - wynegocjowałam jako gratis

A w ogóle to tyłek mnie boli od siedzenia przed laptopem, zamówiłam wózek, łóżeczko i materac i jeszcze 2 ręcznie robione przytulanki-misia i słonika i mam dość

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:25   #2504
LuckyLove
Zadomowienie

No i masz Ci babo placek ! tak się nad tym zadumałam i rozpisałam że przegapiłam licytację a miałam szansę ją wygrać bo nikt teraz nie dawał ofert i małabym poduszkę motherhood za 40zł no i dupa! skończyła się 3 min temu
Stary 2015-01-28, 14:27   #2505
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Uwielbiam komentarze dotyczące mojego brzucha. Ja zawsze byłam pettite a teraz o jacie jaki grubasek jaki brzuch. No kurcze w ciaży jestem prawie w 7 m-cu to co jak mam nie mieć . Eh szkoda nerwów

Na szczęście mój mąż mówi ze nigdy nie wyglądałam piękniej niż teraz

Fistaszek - Zamówiłam z apteki w czwartek wieczór wiec szybko nawet. Zamówiłam podklady , wkładki laktacyjne , maści na brodawki, obcinaczki szczoteczka do wlosow , i apteczne rzeczy wode morska, sol fizjologiczna. najdroższa rzecz to był katarek aspirator a i tak kupe kasy wyszło razem. Właśnie był kurier idę pogrzebać co tam jest
czekam na relacje. Jakie mają terminy ważności????
Stary 2015-01-28, 14:28   #2506
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
KLASYKA!

W ogóle tak stwierdziłam, że uważa się, że to niegrzeczne komentować, że ktoś jest za chudy, czy za gruby. Mówi się, że to totalny nietakt jakoś odnieść się wprost do wyglądu człowieka tym bardziej obcego. A ludzie się zachowują tak jakby wygląd i zachowanie ciężarnej można było komentować wzdłuż i wszerz... Nie ogarniam tego...

Tak samo jak pytań od dalekiej rodziny, czy dalekich koleżanek o to ile się staraliśmy i czy szybko poszło. Dla mnie to są jednak intymne tematy. Jeszcze brakuje żebym relacjonowała w jakiej pozycji najprawdopodobniej poczęte...

A ostatnio Tż zakasował jednego wujka (choć przyznał, że to nie jego tekst, ale nadał się wyśmienicie). No bo Tż się bardzo cieszy, że będzie córka. Mówi, że córeczka tatusia i jemu to naprawdę było obojętne czy syn czy córa. A wujek do niego z hasłem: nie martw się, może następnym razem Ci się uda syna spłodzić. Na co Tż, że on to jest z siebie dumny, bo zrobić dziurę w dziurze to sztuka sama w sobie

Wujka zatkało

Co to w ogóle za moda, że ludziom się wydaje, że jak mężczyźnie się pierwsza rodzi córka to on rozpacza z tego powodu? No nie ogarniam...
hahaha dla TŻ słyszałam już ten tekst ;-)
ja nie rozumiem, dlaczego ludzie uważają że dziewczynki czy chłopcy mogą być lepsi/gorsi. wydaje mi się, że najważniejsze, żeby było zdrowe, a obcych/"podglądaczy" nie powinno akurat interesować jaka jest nasza reakcja na płeć.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
No i masz Ci babo placek ! tak się nad tym zadumałam i rozpisałam że przegapiłam licytację a miałam szansę ją wygrać bo nikt teraz nie dawał ofert i małabym poduszkę motherhood za 40zł no i dupa! skończyła się 3 min temu
jest jeszcze opcja "zadaj pytanie sprzedającemu"?
no za te pieniądze przegapić...

M

Stary 2015-01-28, 14:29   #2507
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
karol_ak dzięki wielkie!! a wiesz ja właśnie wybierałam pomiędzy x-landerem a bebetto..bebetto rzeczywiście ma te sprężyny i amortyzacja jest większa..ale zastanawiałam się czy nie aż za bardzo? jak zrobiłam energicznie kółko jednym i drugim to x-lander jak od cyrkla kółeczko zrobił przodem a tył spokojnie w jednym miejscu..a bebetto na wszystkie strony jeździło i "skakało"..
Chyba tak naprawdę przemówił do mnie wygląd i opinie Wasze i jednych rodziców, których pytałam..ja mam wersję ze śpiworkiem dodatkowo i z torbą na akcesoria - wynegocjowałam jako gratis

A w ogóle to tyłek mnie boli od siedzenia przed laptopem, zamówiłam wózek, łóżeczko i materac i jeszcze 2 ręcznie robione przytulanki-misia i słonika i mam dość
Pokaż zakupy.
Stary 2015-01-28, 14:30   #2508
truskawkaxx
Zadomowienie

Kwestia wyjazdów jak dla mnie jest uzależniona od samego dziecka. W pierwszym miesiącu raczej się z nim nigdzie nie wybieram, a później... uzależniam to od tego jakie będzie. Jak będzie znosiło jazdę samochodem chociażby do lekarza, czy pobyt (choćby krótki) w innym miejscu niż dom. Są dzieci, które nie czują różnicy i są spokojne, są takie, które tylko w "swoim" miejscu czują się bezpiecznie i są spokojne.

Natomiast wiem czego bym dziecku przynajmniej do roku życia (choć ja z różnych powodów taką wyprawą zakładam jak będzie miało dopiero około 5-ciu) nie zaserwowała: podróży samolotem. Jeżdżąc na wakacje dość się naoglądałam takich maluszków, które najpierw się męczyły na strefie bezcłowej po odprawie, no bo na zagranicę trzeba szybciej przyjechać. W samolocie płakały bo zatyka uszka, więc nie wiedziały co się dzieje. Dla mnie to już przesada i nie rozumiem decyzji takich rodziców. Bo jeśli sami podróżują to wiedzą jak lot wpływa na ciało człowieka i nietrudno dodać dwa do dwóch żeby przypuszczać, że dla dziecka będzie to uciążliwe, niemiłe, może się bać.
Stary 2015-01-28, 14:30   #2509
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Ooo widzę, że temat wakacyjnych wojaży z maluszkami
super, dopiero co rozmawialiśmy o tym z tż'tem, on ma w sierpniu urlop, wtedy nasze maleństwo będzie miało 2,5-3 miesiące i chcieliśmy się wybrać w góry, też chusta i spacery właśnie, zastanawiałam się czy to nie za wcześnie ale z drugiej strony ... przez dziecko nie możemy rezygnować z własnego życia bo potem za x lat się powie, że "oj, bo dziecko było małe i tyle rzeczy nas ominęło..." - a przecież możemy to wszystko przeżyć we trójkę lepiej się poznamy, zbliżymy się do siebie a mała może złapie bakcyla do podróżowania słyszałam, że jak się dobrze zorganizować to takie wypady są super, a za dziecko do 6 r.ż przeważnie się nic nie płaci więc finansowo to nie wiele zmienia
chcieć znaczy móc
My jedziemy we wrześniu, maluch będzie miał 4 msc skończone. Jedziemy w góry, tzn tak planujemy Widziałam ostatnio profil dziewczyny na FB, nie wiem ile jej dzieciątko ma, może z rok-1,5 max i byli na Filipinach

Co do podkładów - to ja chyba kupię jakiś.. jakąś ceratkę czy cuś.. popytam siostry jeszcze .
Stary 2015-01-28, 14:30   #2510
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

widzę ze temat podkładów, ja kupiła z motherhood niby bawełniany ale nie przemakalny takie cuda, no ale zobaczymy no ale fakt nie jest to cerata.
materac mam lateksowy wiec tragedii jak coś nie będzie

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:33   #2511
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
My jedziemy we wrześniu, maluch będzie miał 4 msc skończone. Jedziemy w góry, tzn tak planujemy Widziałam ostatnio profil dziewczyny na FB, nie wiem ile jej dzieciątko ma, może z rok-1,5 max i byli na Filipinach

Co do podkładów - to ja chyba kupię jakiś.. jakąś ceratkę czy cuś.. popytam siostry jeszcze .
Ja mam taki http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...996858901.html .
Stary 2015-01-28, 14:38   #2512
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:

jest jeszcze opcja "zadaj pytanie sprzedającemu"?
no za te pieniądze przegapić...
No weź mi ani nie mów, bo jeestem taka wkuuuur ... że mnie zaraz rozwali technicznie ! Ej nooo.. kurde odświeżałam sobie tę stronkę patrze 10 min do końca to spoko no i hellloł obudziłam się jak się już zakończyła i to za taką cenę !!! Dał sobie ktoś cenę 2 dni temu i sobie wygrał licytacje no chyba zejdę ...
Stary 2015-01-28, 14:46   #2513
truskawkaxx
Zadomowienie

Kto ma ochotę na koktajl truskawkowy z małym dodatkiem bananów?

Mam pomrożone truskaweczki z sezonu i naszło mnie na taki podwieczorek Maślanka, truskawki, bananek i odrobina miodu

Pycchhhaaaa
Stary 2015-01-28, 14:50   #2514
irenka78
Rozeznanie

witajcie ale stron nadrabiania, czy zwariowałyście
Cytat:

my z Gabi byliśmy nad Bałtykiem jak miała 7 m-cy a jak miała 1,5 roku to polecieliśmy do Turcji, było super, żadnych problemów. Teraz jeśli będzie wszystko ok to chętnie na parę dni nad może pojedziemy (400 km) z takim mały dzieckiem to najlepiej, śpi i je i luzik....

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Kto ma ochotę na koktajl truskawkowy z małym dodatkiem bananów?

Mam pomrożone truskaweczki z sezonu i naszło mnie na taki podwieczorek Maślanka, truskawki, bananek i odrobina miodu

Pycchhhaaaa
ja ja ale to może za chwilę bo własnie objadłam się ciepłych lodów ... i pękam

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

a tak w ogóle to witaj truskawkaxx wśród majóweczek
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:53   #2515
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
hej a laktator to kupujecie przed urodzeniem? Bo skąd mamy wiedzieć czy będzie nam potrzebny??
Ja na szczęście będę miała elektryczny od kuzynki. Prawie go nie uzywała więc nówka.
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was stosowała jakieś krople do nosa w ciąży? Mozna coś? Zwariuję z takim zatkanym nosem.. Widziałam ostatnio jakieś krople Prenalen.. znacie, warto?
Mi pomogły inhalacje z soli fizj. na ciepłą wode podobno dobry jest inhalol, woda morska do nosa i płukanie nosa solą fizjologiczną-na taki katar bardziej alergiczny.
Mnie wszystkie krople strasznie podrażniają więc praktycznie nie używam, no a teraz w ciąży to wiadomo.
Cytat:
hahahahaah super emota
nie nerwuj sje Mania

Od kiedy zasiadłam przed kompem net mi świruje, wsciekne sie zaraz ...
Co chwilę mnie rozłacza chyba mi sie router psuje jeszcze tego brakowało

Pędzę po łazanki, kto chce?

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:57   #2516
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
No ja może i bym się skusiła pod koniec czerwca gdzieś pojechać ale nie wiem ... Moja koleżanka była z rocznym dzieckiem na Dominikanie i w innych krajach przez prawie miesiąc.
Stary 2015-01-28, 15:01   #2517
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Ja na szczęście będę miała elektryczny od kuzynki. Prawie go nie uzywała więc nówka.

Mi pomogły inhalacje z soli fizj. na ciepłą wode podobno dobry jest inhalol, woda morska do nosa i płukanie nosa solą fizjologiczną-na taki katar bardziej alergiczny.
Mnie wszystkie krople strasznie podrażniają więc praktycznie nie używam, no a teraz w ciąży to wiadomo.

hahahahaah super emota
nie nerwuj sje Mania

Od kiedy zasiadłam przed kompem net mi świruje, wsciekne sie zaraz ...
Co chwilę mnie rozłacza chyba mi sie router psuje jeszcze tego brakowało

Pędzę po łazanki, kto chce?
może się nie psuje, albo - chce żebyś od nas odpoczęła

ja właśnie wsunęłam pierogi, później będę robiła kopytka - nic bardziej kreatywnego nie przyszło mi dzisiaj do głowy

M

Stary 2015-01-28, 15:12   #2518
fistaszek24
Zakorzenienie

Ja mam zupe ryżową i naleśniki z dżemem porzeczkowym .
Stary 2015-01-28, 15:17   #2519
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ja mam zupe ryżową i naleśniki z dżemem porzeczkowym .
Naleśniki z dżemem <3
Podziel się

Ja mam jeszcze grochówkę od wczoraj.
Ale na jutro brak pomysłu.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 15:17   #2520
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dziewczynki!

Weron, Capriola, Ola!
Dziś nasza 100 dniówka!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości