|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
kurde, ja chyba sobie daruję te podkłady. one w ogóle przepuszczają powietrze? :/
chyba lepszym pomysłem będzie tak jak pisze Scotasia - rożek i tyle.
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo widzę, że temat wakacyjnych wojaży z maluszkami
![]() super, dopiero co rozmawialiśmy o tym z tż'tem, on ma w sierpniu urlop, wtedy nasze maleństwo będzie miało 2,5-3 miesiące i chcieliśmy się wybrać w góry, też chusta i spacery właśnie, zastanawiałam się czy to nie za wcześnie ale z drugiej strony ... przez dziecko nie możemy rezygnować z własnego życia bo potem za x lat się powie, że "oj, bo dziecko było małe i tyle rzeczy nas ominęło..." - a przecież możemy to wszystko przeżyć we trójkę słyszałam, że jak się dobrze zorganizować to takie wypady są super, a za dziecko do 6 r.ż przeważnie się nic nie płaci więc finansowo to nie wiele zmienia ![]() chcieć znaczy móc
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Myko, ale tort
podziel się przepisem
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniisia dokładnie, jak się człowiek raz odważy na podróż z dzieckiem, to potem jest już łatwiej
A im dłużej się to odkłada, tym trudniej się robi to ogarnąć...Mnie jedyne, co przeraża, to pakowanie ![]() Santi z rożkiem jest o tyle dobrze, że jest wystarczająco gruby, nie zdarzyło się nam, żeby materacyk był mokry. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-01-28 o 14:01 |
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie lepiej wrzucić to później do prania. a od tych podkładów, jeśli nie przepuszczają powietrza - chyba nic dobrego
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiała któraś pieluchy tetrowe z gemini???
|
|
|
|
#2497 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdzie to grubo ponad 600km a do tego stwierdziła że nie będzie karmić "bo bedzie miała brzydkie cycki" , a jak wakacje to i papierosek i piwko trza zaliczyć - pamiętam jak mnie to zbulwersowało chociaż byłam wtedy imprezówką i raczej o dzieciach nie myslałam wtedy jak i o całym życiu no ale mimo wszystko gdzieś tam rozsądek w głowie mi świtał (..) i strasznie mnie poirytowała ta sytuacja wiadomo że nie pakuję Was do tego samego wora - bo dużo jest os. ktore wyjezdzają z małymi dziecmi , może nie aż tak małymi , troche starszymi, ale mają na uwadze ich dobro a nie myślą tylko o swojej dupie żeby dobrze się bawić. I tak sobie myslę, że może gdy dziecko ma już przynajmniej 3-4 mies. kiedy się mniej wiecej nauczy człowiek rozumować taką małą istotkę i trochę się do siebie przyzwyczają to byłabym skłonna podjąć moze decyzję o jakimś niedalekim wypadzie ale na pewno nie wcześniej. heh.
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-01-28 o 14:21 |
|||
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jechaliśmy nad morze 600 km z przerwami. Ważne by dziecku było wygodnie w foteliku dlatego na nim nie należy oszczędzać. Karmiła piersią i jeśli wieczorem wypiła małe piwo to nie widzę w tym nic zdrożnego .
|
|
|
|
|
#2499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wiadomo, każdy ma inne zdanie na ten temat. no nie wyobrażam sobie niespełna miesięcznego dzieciaka ciągnąc tyle km ale takie już 3 miesięczne zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, bo na razie to ja mogę być mądra
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() częstuję herbatą i porywam kawałek torcika od Myko ![]() Idę się w końcu ubrać i włosięta rozczesać, bawiłam się przed chwilą rozjaśniaczem... Pewnie powiecie ze jestem głupia i nieodpowiedzialna, ale rozjasnialam tylko koncowki i łaziłam po domu zeby nie wdychać smrodu za bardzo
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam komentarze dotyczące mojego brzucha. Ja zawsze byłam pettite a teraz o jacie jaki grubasek jaki brzuch. No kurcze w ciaży jestem prawie w 7 m-cu to co jak mam nie mieć . Eh szkoda nerwów
Na szczęście mój mąż mówi ze nigdy nie wyglądałam piękniej niż teraz ![]() Fistaszek - Zamówiłam z apteki w czwartek wieczór wiec szybko nawet. Zamówiłam podklady , wkładki laktacyjne , maści na brodawki, obcinaczki szczoteczka do wlosow , i apteczne rzeczy wode morska, sol fizjologiczna. najdroższa rzecz to był katarek aspirator a i tak kupe kasy wyszło razem. Właśnie był kurier idę pogrzebać co tam jest
Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2015-01-28 o 14:22 |
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle tak stwierdziłam, że uważa się, że to niegrzeczne komentować, że ktoś jest za chudy, czy za gruby. Mówi się, że to totalny nietakt jakoś odnieść się wprost do wyglądu człowieka tym bardziej obcego. A ludzie się zachowują tak jakby wygląd i zachowanie ciężarnej można było komentować wzdłuż i wszerz... Nie ogarniam tego... Tak samo jak pytań od dalekiej rodziny, czy dalekich koleżanek o to ile się staraliśmy i czy szybko poszło. Dla mnie to są jednak intymne tematy. Jeszcze brakuje żebym relacjonowała w jakiej pozycji najprawdopodobniej poczęte... A ostatnio Tż zakasował jednego wujka (choć przyznał, że to nie jego tekst, ale nadał się wyśmienicie). No bo Tż się bardzo cieszy, że będzie córka. Mówi, że córeczka tatusia i jemu to naprawdę było obojętne czy syn czy córa. A wujek do niego z hasłem: nie martw się, może następnym razem Ci się uda syna spłodzić. Na co Tż, że on to jest z siebie dumny, bo zrobić dziurę w dziurze to sztuka sama w sobie ![]() Wujka zatkało ![]() Co to w ogóle za moda, że ludziom się wydaje, że jak mężczyźnie się pierwsza rodzi córka to on rozpacza z tego powodu? No nie ogarniam...
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
karol_ak dzięki wielkie!! a wiesz ja właśnie wybierałam pomiędzy x-landerem a bebetto..bebetto rzeczywiście ma te sprężyny i amortyzacja jest większa..ale zastanawiałam się czy nie aż za bardzo? jak zrobiłam energicznie kółko jednym i drugim to x-lander jak od cyrkla kółeczko zrobił przodem a tył spokojnie w jednym miejscu..a bebetto na wszystkie strony jeździło i "skakało"..
Chyba tak naprawdę przemówił do mnie wygląd i opinie Wasze i jednych rodziców, których pytałam..ja mam wersję ze śpiworkiem dodatkowo i z torbą na akcesoria - wynegocjowałam jako gratis ![]() A w ogóle to tyłek mnie boli od siedzenia przed laptopem, zamówiłam wózek, łóżeczko i materac i jeszcze 2 ręcznie robione przytulanki-misia i słonika i mam dość
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
No i masz Ci babo placek ! tak się nad tym zadumałam i rozpisałam że przegapiłam licytację
![]()
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla TŻ słyszałam już ten tekst ;-)ja nie rozumiem, dlaczego ludzie uważają że dziewczynki czy chłopcy mogą być lepsi/gorsi. wydaje mi się, że najważniejsze, żeby było zdrowe, a obcych/"podglądaczy" nie powinno akurat interesować jaka jest nasza reakcja na płeć. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() no za te pieniądze przegapić...
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Kwestia wyjazdów jak dla mnie jest uzależniona od samego dziecka. W pierwszym miesiącu raczej się z nim nigdzie nie wybieram, a później... uzależniam to od tego jakie będzie. Jak będzie znosiło jazdę samochodem chociażby do lekarza, czy pobyt (choćby krótki) w innym miejscu niż dom. Są dzieci, które nie czują różnicy i są spokojne, są takie, które tylko w "swoim" miejscu czują się bezpiecznie i są spokojne.
Natomiast wiem czego bym dziecku przynajmniej do roku życia (choć ja z różnych powodów taką wyprawą zakładam jak będzie miało dopiero około 5-ciu) nie zaserwowała: podróży samolotem. Jeżdżąc na wakacje dość się naoglądałam takich maluszków, które najpierw się męczyły na strefie bezcłowej po odprawie, no bo na zagranicę trzeba szybciej przyjechać. W samolocie płakały bo zatyka uszka, więc nie wiedziały co się dzieje. Dla mnie to już przesada i nie rozumiem decyzji takich rodziców. Bo jeśli sami podróżują to wiedzą jak lot wpływa na ciało człowieka i nietrudno dodać dwa do dwóch żeby przypuszczać, że dla dziecka będzie to uciążliwe, niemiłe, może się bać.
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widziałam ostatnio profil dziewczyny na FB, nie wiem ile jej dzieciątko ma, może z rok-1,5 max i byli na Filipinach ![]() Co do podkładów - to ja chyba kupię jakiś.. jakąś ceratkę czy cuś.. popytam siostry jeszcze .
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę ze temat podkładów, ja kupiła z motherhood niby bawełniany ale nie przemakalny
takie cuda, no ale zobaczymy no ale fakt nie jest to cerata.materac mam lateksowy wiec tragedii jak coś nie będzie
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Kto ma ochotę na koktajl truskawkowy z małym dodatkiem bananów
?Mam pomrożone truskaweczki z sezonu i naszło mnie na taki podwieczorek Maślanka, truskawki, bananek i odrobina miodu![]() Pycchhhaaaa
|
#2514 | ||
|
Rozeznanie
|
witajcie
ale stron nadrabiania, czy zwariowałyście ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- a tak w ogóle to witaj truskawkaxx wśród majóweczek
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie wszystkie krople strasznie podrażniają więc praktycznie nie używam, no a teraz w ciąży to wiadomo. hahahahaah super emota ![]() nie nerwuj sje Mania Od kiedy zasiadłam przed kompem net mi świruje, wsciekne sie zaraz ... Co chwilę mnie rozłacza Pędzę po łazanki, kto chce?
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja właśnie wsunęłam pierogi, później będę robiła kopytka - nic bardziej kreatywnego nie przyszło mi dzisiaj do głowy
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zupe ryżową i naleśniki z dżemem porzeczkowym
.
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Naleśniki z dżemem <3
Podziel się ![]() Ja mam jeszcze grochówkę od wczoraj. Ale na jutro brak pomysłu.
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

gdzie to grubo ponad 600km a do tego stwierdziła że nie będzie karmić "bo bedzie miała brzydkie cycki" , a jak wakacje to i papierosek i piwko trza zaliczyć - pamiętam jak mnie to zbulwersowało chociaż byłam wtedy imprezówką i raczej o dzieciach nie myslałam wtedy jak i o całym życiu no ale mimo wszystko gdzieś tam rozsądek w głowie mi świtał (..) i strasznie mnie poirytowała ta sytuacja
wiadomo że nie pakuję Was do tego samego wora - bo dużo jest os. ktore wyjezdzają z małymi dziecmi , może nie aż tak małymi , troche starszymi, ale mają na uwadze ich dobro a nie myślą tylko o swojej dupie żeby dobrze się bawić. I tak sobie myslę, że może gdy dziecko ma już przynajmniej 3-4 mies. kiedy się mniej wiecej nauczy człowiek rozumować taką małą istotkę i trochę się do siebie przyzwyczają to byłabym skłonna podjąć moze decyzję o jakimś niedalekim wypadzie ale na pewno nie wcześniej.
heh.

dla TŻ