Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 13:47   #931
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Dziekuje za wszystkie życzenia

Kochane
I super,że jest ten wizaż i Nasz wątekna który logują sie super babeczki
Fajnie,że jestescie
Stary 2015-01-28, 13:48   #932
bozena_87
Raczkowanie

Witam się w VII części.
Ale lecicie z pisaniem . Ciężko Was nadrobić

niunia_ona nie przejmuj się wagą , ja mam już + 14 kg ale wszyscy mi mówią że poszło mi tylko w brzuch i szybko zrzucę po porodzie , chociaż powiem szczerze że w inne miejsca też mi poszło ale widocznie tylko ja to widzę I puchną mi palce u rąk, szczególnie jak coś robię w ciągu dnia. Obrączki już od początku grudnia nie noszę.
Jutro mam widzę więc znów będę stała na wadze i pewnie znów z 2 kg więcej

mon9 brawa dla Helenki, silna dziewczyna z niej , za niedługo będzie w domku.
Śliczne ciuszki jej kupiłaś, ja ze smyka też mam dużo ale jeszcze nie prałam i nie wiem jak z jakością.
W ogóle to wy już wszystkie macie poprane , poprasowane i ładnie poukładane a ja nawet nie zaczęłam tego robić Z wyprawki oprócz ciuszków mam jeszcze wózek, fotelik, materac do łóżeczka i kilka drobiazgów. Wczoraj zamówiłam łóżeczko - to z żyrafką , przewijak i pościel . Myślę że jutro kurier dowiezie.
W ogóle to u mnie w domu wszystko rozkopane bo bardzo ale to bardzo chciałabym się przeprowadzić do nowego domku jeszcze przed porodem. Mąż robi co może ale jak synek zechce wyjść wcześniej to nie zdążymy. Także póki co nie mam dla niego kącika zrobionego bo w razie czego te kilka dni będzie spał w wózku , a w nowym domu będzie miał swoje apartamenty

Pisałyście o lutówkach że już urodziły. Moja znajoma miała termin na 3 lutego a urodziła córeczkę 21 stycznia. Z małą wszystko w porządku , po 3 dniach je wypisali.
Ja mam termin według USG na 8 marca ( bo według ostatniej miesiączki na 12 marca ) i boję się że też urodzę 2-3 tygodnie przed terminem bo już na ostatniej wizycie synek był dosyć duży i lekko mi się szyjka skróciła. Zobaczę co mi jutro lekarz powie na wizycie

Pisałyście o waszych dolegliwościach ciążowych :P To ja Wam powiem że mnie to najbardziej plecy bolą. Jakaś masakra, jak za długo leże to bolą, jak siedze to bolą, jak chodzę to bolą. W żadnej pozycji nie mogę być za długo. Całe szczęście do spania kupiłam sobie taką tą poduszkę ten rogal i to jest moje wybawienie bo tylko dzięki niej większość nocy prześpię. Nad ranem to mnie znowu lewe biodro boli i muszę się przewrócić na plecy.
Oprócz tego to brzuch mnie ciągnie w dół podczas chodzenia, no i standardowo mały uwielbia mój pęcherz i chyba sobie z niego poduszkę zrobił. Latam do WC jak szalona. Po za tym to żadnej zgagi i nic innego mi nie dolega

Chwalę się zakupami dla synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg safari.jpg (42,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg my_little_friends.jpg (53,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01_zyrafka_d.jpg (25,2 KB, 1 załadowań)
Stary 2015-01-28, 13:53   #933
irish cream
Raczkowanie

Mam dwa głupie pytania
1. Czy odcinacie metki z bodziaków? Bo nawet w tych z lumpków są nie poodcinane no i nie wiem czy nie będą uwierać maluszka te metki...
2. Czy potrzebny jest śpiworek jeśli zarówno na gondole jak i na spacerówkę mam takie oryginalne okrycie? Bo tak się zastanawiam czy pod okrycie z gondoli wkłada się jeszcze śpiworek?
Pomóżcie plis bo zwariuje
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:53   #934
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Jakie pięknewszystk o bym brała:P ja w smyku kupiłam 3 rzeczy synkowi, mowa kolekcja wpadła nam z TŻ baardzo w oko
ale będzie elegancki mężczyzna
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:54   #935
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Ja jestem chrzestną dwóch dzieciaków i tylko raz musiałam iść do spowiedzi przed chrztem, ale tylko dlatego, że rodzice dziecka nie mają ślubu kościelnego i ksiądz dał takie ultimatum, że ochrzci dziecko, ale chrzestni muszą iść do spowiedzi . Ale nie miałam żadnego papierka potwierdzającego, że jestem wyspowiadana. Przy drugim chrzcie musiałam mieć tylko zaświadczenie z mojej parafii, że chodzę do kościoła, bo chrzest był w innej parafii.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Wszystkiego najlepszego!!!
Ja też jestem matką chrzestną dwóch dzieciaczków i za każdym razem musiałam iść do spowiedzi i dać księdzu kartkę podpisać że się wyspowiadałam , oprócz tego zaświadczenie od księdza że chodzę do kościoła i oczywiście nauki przed chrztem . Mąż który również dwa razy jest chrzestnym miał tak samo.
Z tym że jak mąż drugi raz zostawał chrzestnym to my już razem mieszkaliśmy i byliśmy rok przed ślubem (już wszystko było zaplanowane ) i ksiądz wiedział o tym i nie robił mu problemów.
Stary 2015-01-28, 13:55   #936
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ciuszki dla maleńkiej wybrałaś ucałuj ją od wizażowych ciotek klotek prognozują już kiedy Was wypuszczą do domku?

Niunia, też mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto beeee... :/

Irish cream, witaj, ja też dopiero wróciłam na klachy do marcóweczek, zdrówka życzę!

W osiedlowych sklepikach i w każdej drogerii "Koliber" znajdziecie i Beckmanna i Białejgo Jelenia

Dziewczyny ja z innej beczki, prosiłyście już wybrane osoby na chrzestnych? Czekacie do porodu czy pytacie teraz?
Mamy wybranych, ale z powiadomieniem czekamy do narodzin

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy co ojej....

A ja tak nieskromnie zapraszam do mnie na gorącą czekolade i torta z bitą śmietaną i brzoskwinimi(musze odebrac od mamy).

Dziś już mam27 lat

Ja na śniadanie wciągnełam parówki i teraz tak mi sie po nich odbija,że szkoda gadać

Ja pamietam
Czesciej do Nas wpadaj

smv ale jaja.... i co teraz.normalnie cyrk

Spełnienia marzeń!
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:55   #937
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Crystal, aaakarolina, EdithS, mkluke dzięki kochane, trzymam się jeszcze muszę 3-4tyg i szpital nie będzie mi już groził. A dziś TŻ mnie rozczulił, pojechał z samego rana do swoich rodziców układać płytki( a teraz wszystkie posiłki przygotowuje on) więc wchodzę do kuchni z myślą zrobienia sobie wszystkiego, a tu woda nalana do czajnika, w szklance herbata i łyżeczka, woda nalana do garnka, talerzyk z widelcem i nożem, wyjęte masło, ketchup myślałam, że padnę, aż mu napisałam słitaśnego smska

tout-petit-fille gratuluję wizyty
kochany ten Twój mąż muszę mojemu pokazać to co napisałaś jak wróci z pracy... a co, powiem, że inni to się starają, to może wjadę mu trochę na ambicję...
Stary 2015-01-28, 13:55   #938
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Tez mam i mysle ze spokojnie ładnie bedą wyglądać, ale na pewno po czasie nie bedą juz tak ładnie wyglądać

A ja wczoraj miałam pierwsza kupę do sprania z kocyka 'udało sie!! Hehe

Zbieram sie do szpitala zaraz, jeszcze tylko sciagne o 12, mam nadzieje ze ładnie juz ubrali helen bo wczoraj zaniosłam juz nasze ubranka

A tu kilka łupów ze smyka te niektóre body no kotki tak mi sie podobają ze w kilku rozm bym je najchętniej kupiła hehe ale nie bede szaleć

te spodenki w paski sa dwustronne
Załącznik 5898732
Załącznik 5898737Załącznik 5898741Załącznik 5898749Załącznik 5898750Załącznik 5898751
Załącznik 5898755Załącznik 5898756Załącznik 5898757Załącznik 5898758Załącznik 5898759
cudne rzeczy... naprawdę super
Stary 2015-01-28, 13:55   #939
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ciężko by było w styczniu zrobić zestawienie za 2015 r.
dlatego trzeba rok poczekać i wtedy się zobaczy, jak nasz wybór imion wpłynął na statystyki czy mamy siłęęę
Stary 2015-01-28, 13:56   #940
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje za wszystkie życzenia

Kochane
I super,że jest ten wizaż i Nasz wątekna który logują sie super babeczki
Fajnie,że jestescie
Wszystkiego najlepszego I szybkiego , bezbolesnego porodu
Stary 2015-01-28, 13:57   #941
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dwa głupie pytania
1. Czy odcinacie metki z bodziaków? Bo nawet w tych z lumpków są nie poodcinane no i nie wiem czy nie będą uwierać maluszka te metki...
2. Czy potrzebny jest śpiworek jeśli zarówno na gondole jak i na spacerówkę mam takie oryginalne okrycie? Bo tak się zastanawiam czy pod okrycie z gondoli wkłada się jeszcze śpiworek?
Pomóżcie plis bo zwariuje rosi:
Ja metek nie ucinam dopiero jak zauważe jakieś zaczerwienienie od konkretnej metki, to utnę. A śpiworek mam tylko do spacerówki. Rodzimy w marcu wiec kombinezonik, kocyk i to okrycie oryginalne do gondoli wystarczy.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 13:57   #942
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
słodkie ja mam całą torbę skarpetek po bratanicach Tż, więc ten zakup też mi odpada... no chyba, że spotkam coś tak fajnego, że nie będę mogła się powstrzymać...
Stary 2015-01-28, 13:57   #943
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
dlatego trzeba rok poczekać i wtedy się zobaczy, jak nasz wybór imion wpłynął na statystyki czy mamy siłęęę
Mój Kacperek w 2014 roku był na drugim miejscu
Stary 2015-01-28, 13:59   #944
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Dzisiaj mi lepiej, choć w nocy budziły mnie skurcze kilka razy, a i w dzień się zdarzają, ale już rzadko, więc pewnie to te przepowiadacze.
Widziałam rozmowy o magnezie. Ja biorę teraz aspargin 3x2, ale nadal mi magnez i potas lecą w dół i pewnie będę zwiększać. W poprzedniej ciąży na koniec brałam magne B6 3x2, aspargin 3x2 i dodatkowo potas na receptę oczywiście to wszystko mi gin kazał

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Przeczuwalam, że szefostwo tzta to banda kretaczy ala: tak jakby się nad tym głębiej zastanowić i liczyć ten ból, który występuje podczas skurczy, to wychodzi nawet mniej niż kilka czy kilkanaście godzin. No, bo przecież między skurczami aż tak nie boli (czy się mylę? )

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Ehh... nie chce juz u teściów siedzieć, chce mi się do domu nie mogę tutaj spać. A jak sobie pomyślę, że mam tyle rzeczy w domu do zrobienia, a tu tylko leżę i marnuje czas, to już w ogóle mi źle...
Dobrze, że już wracasz do domu A co kłopotów, to współczuję
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Witam sie i ja o swicie. Wygladam jak zmora, ale spac juz nie moge. Zwnowu w nocy walczylam z napieciem i bolem brzucha i potem spalam zestresowana. Teraz jakos tez nie czuje ulgi czy odprezenia.

Smv powodzenia, mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni dla Ciebie pomyslnie.
Ja miałam podobną noc
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja tez bralam magnez , ale skonczyl mi się a lekarz nie zapisal. Myslicie ze moge sobie go kupic i brac bez zgody lekarza?[COLOR="Silver"]
możesz na pewno
Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Właśnie też zauważyłam, że jesteśmy w podobnej sytuacji...

Mnie nastraszył, że mam zwolnić bo 3 ciąża to nie żarty i w każdej chwili może sie zacząć.... czuje sie bezradna co wtedy? tak z drogi na cesarkę? ech... całą noc nie spałam kłucie w klatce piersiowej z nerwów nie dawało mi oddychać. Wiem, że nie powinnam się denerwować ale to się dzieje poza mną
Nie denerwuj się, wiem, że łatwo mówić, ale chociaż spróbuj Ja się modlę, żeby się synuś przekręcił, bo też sobie nie wyobrażam cesarki
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Nouvelle- mi sie bóle krzyżowe zaczęły 16 godz przed porodem i nawet po powrocie do domu po 3 dniach jeszcze je czułam ( skurcze mnie chwytały), a kręgosłup cały bolał kilka miesięcy. Może i na chwile puszczały ale pod koniec jak sa co 3-2 minuty to niewiele czasu na odpoczynek.
Ale na koniec jaka dumna byłam, że dałam rade i poczułam sie jak prawdziwa kobieta i matka.
Ach te wspomnienia
Ja miałam od samego początku skurcze co 2 minuty
Cytat:
no masz racje , ale choruje na niedoczynnosc tarczycy i wiem jak trudno z nią schudnąć
Pocieszę cię, że też choruję na niedoczynność, poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 67 kg przy wzroście 173. Po ciąży waga mi stanęła na 71 i nie chciała spadać, ale trochę podietowałam i schudłam naprawdę w miarę gładko do 60 kg. Także da się, nie martw się na zapas
Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry ;*

Kurcze jak to jest ze z USG wychodzi inny termin czy tylko Waga i wymiary dziecka wpływają na określenie terminu porodu - zawsze myślałam ze OM jest najbardziej obiektywna .
Jest najbardziej obiektywna z OM i usg z 12tc. Na późniejsze nie ma co patrzeć w ogóle

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:00   #945
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
udanych zakupów zazdroszczę;p
pożyczyłaś od serca, bo się udały córa ma nowe ciuszki i nawet jedne buciszki
Stary 2015-01-28, 14:00   #946
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Witam się w VII części.
Ale lecicie z pisaniem . Ciężko Was nadrobić

niunia_ona nie przejmuj się wagą , ja mam już + 14 kg ale wszyscy mi mówią że poszło mi tylko w brzuch i szybko zrzucę po porodzie , chociaż powiem szczerze że w inne miejsca też mi poszło ale widocznie tylko ja to widzę I puchną mi palce u rąk, szczególnie jak coś robię w ciągu dnia. Obrączki już od początku grudnia nie noszę.
Jutro mam widzę więc znów będę stała na wadze i pewnie znów z 2 kg więcej

mon9 brawa dla Helenki, silna dziewczyna z niej , za niedługo będzie w domku.
Śliczne ciuszki jej kupiłaś, ja ze smyka też mam dużo ale jeszcze nie prałam i nie wiem jak z jakością.
W ogóle to wy już wszystkie macie poprane , poprasowane i ładnie poukładane a ja nawet nie zaczęłam tego robić Z wyprawki oprócz ciuszków mam jeszcze wózek, fotelik, materac do łóżeczka i kilka drobiazgów. Wczoraj zamówiłam łóżeczko - to z żyrafką , przewijak i pościel . Myślę że jutro kurier dowiezie.
W ogóle to u mnie w domu wszystko rozkopane bo bardzo ale to bardzo chciałabym się przeprowadzić do nowego domku jeszcze przed porodem. Mąż robi co może ale jak synek zechce wyjść wcześniej to nie zdążymy. Także póki co nie mam dla niego kącika zrobionego bo w razie czego te kilka dni będzie spał w wózku , a w nowym domu będzie miał swoje apartamenty

Pisałyście o lutówkach że już urodziły. Moja znajoma miała termin na 3 lutego a urodziła córeczkę 21 stycznia. Z małą wszystko w porządku , po 3 dniach je wypisali.
Ja mam termin według USG na 8 marca ( bo według ostatniej miesiączki na 12 marca ) i boję się że też urodzę 2-3 tygodnie przed terminem bo już na ostatniej wizycie synek był dosyć duży i lekko mi się szyjka skróciła. Zobaczę co mi jutro lekarz powie na wizycie

Pisałyście o waszych dolegliwościach ciążowych :P To ja Wam powiem że mnie to najbardziej plecy bolą. Jakaś masakra, jak za długo leże to bolą, jak siedze to bolą, jak chodzę to bolą. W żadnej pozycji nie mogę być za długo. Całe szczęście do spania kupiłam sobie taką tą poduszkę ten rogal i to jest moje wybawienie bo tylko dzięki niej większość nocy prześpię. Nad ranem to mnie znowu lewe biodro boli i muszę się przewrócić na plecy.
Oprócz tego to brzuch mnie ciągnie w dół podczas chodzenia, no i standardowo mały uwielbia mój pęcherz i chyba sobie z niego poduszkę zrobił. Latam do WC jak szalona. Po za tym to żadnej zgagi i nic innego mi nie dolega

Chwalę się zakupami dla synka
super rzeczy! dobrze, że się odzywasz, ze wszystkim zdążysz na pewno

Cytat:
Mam dwa głupie pytania
1. Ja metek na razie nie odcinam, część mam poobcinane. Jak będę widziała, że uwierają to obetnę
2. Myślę, że spiworek nie jest konieczny, ja kupiłam, bo znalazłam z fajną cenę
Stary 2015-01-28, 14:01   #947
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
A jeszcze wam powiem ze zauważyłam ze ze smyka te rzeczy w wielopakach po praniu słabo wyglądają, za to te pojedyncze sa z lepszej grubej bawełny
smyk jest wogle do drogie to a badziewiaste, jak szmaty szorstkie fuj fuj, nie luubie
Stary 2015-01-28, 14:01   #948
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
On jest super!!! gdyby nie to, że uparłam się na babyzen yoyo to właśnie jako spacerowke wzielabym ten. Nie wiem czy wiesz, ale z tej serii w romby możesz dokupić sobie inne bajery do kompletu, ja mam zawieszke do smoczka, apaszke i sliniak
O widzisz nie wiedziałamdziękuję za podpowiedź mi też bardzo się spodobał jestem taka szczęśliwa,że taki wydatek mi odpadł
Stary 2015-01-28, 14:01   #949
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
pożyczyłaś od serca, bo się udały córa ma nowe ciuszki i nawet jedne buciszki
chwal się
Stary 2015-01-28, 14:02   #950
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie teściowa, bo
a mamie się jakoś wybaczy
ja mamci wszytsko wybaczam, ale ona jak jej opowiedziałam sen to na fochu, jak ja mogłam takie głupoty wuśnić, że ona dziecku słodkie piwo bezalkoholowe daje zamiast mleka
Stary 2015-01-28, 14:03   #951
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Jestem wróciłam nie dawno z wyprawy po urzędach m.in. Skarbowym i z zakupków. Byłam też w pracy i muszę się Wam czymś pochwalić. U nas jest tradycja składania się na prezent od wszystkich i zobaczcie co moja mała dostanie, fakt że przyda się dopiero na przyszłą wiosnę ale jestem mega heppy

http://www.empik.com/elodie-details-...2907,dziecko-p
Ale fajnie. Sami wpadli na ten pomysł czy wybrałaś sobie prezent?
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:05   #952
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Mam dwa głupie pytania

Ja obcięłam wszystkie metki tak aby było miękko - troche czasu mi z tym zeszło zeby dziurek nie zrobić ale uważam ze z tych małych 56 - 62 to konieczne - sprawdzajcie tez czy w pajacach od środka w nóżkach nie ma nitek - bo koleżance dzidzius zaplątał paluszka w taka nitkę i prawie mu paluszka przecięło - całego fioletowego miał ;(
Mnie jeszcze czeka pranie i prasowanie < mdleje> w tym tygodniu chciałam wyprać i wyprasować choc to co do szpitala bedzie potrzebne ale przez przeziębienie brak sił - a czas leci ...

Wkłada sie śpiworek - jeśli jednak masz okrycie to mysle ze dobre zabezpieczenie w kocyk wystarczy - szczególnie ze dzieciaki mamy wiosenne zawsze na zimę możesz sie zaopatrzyć bo jak beda minusowe tem to sama ta osłonka na gondole czy spacerówkę moze byc mało - kocykiem tak dokładnie nie zabezpieczysz dzidziusia. W śpiworkach jest tez ortalion który izoluje wilgoć wiec bardziej trzyma tem ciała .
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:07   #953
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
kochany ten Twój mąż muszę mojemu pokazać to co napisałaś jak wróci z pracy... a co, powiem, że inni to się starają, to może wjadę mu trochę na ambicję...
He he pewnie jak ma dobrze wpłynąć na Twojego to mu pokaż
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:09   #954
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Dzisiaj mi lepiej, choć w nocy budziły mnie skurcze kilka razy, a i w dzień się zdarzają, ale już rzadko, więc pewnie to te przepowiadacze.

Widziałam rozmowy o magnezie. Ja biorę teraz aspargin 3x2, ale nadal mi magnez i potas lecą w dół i pewnie będę zwiększać. W poprzedniej ciąży na koniec brałam magne B6 3x2, aspargin 3x2 i dodatkowo potas na receptę oczywiście to wszystko mi gin kazał

Dobrze, że już wracasz do domu A co kłopotów, to współczuję

Ja miałam podobną noc

możesz na pewno

Nie denerwuj się, wiem, że łatwo mówić, ale chociaż spróbuj Ja się modlę, żeby się synuś przekręcił, bo też sobie nie wyobrażam cesarki

Ja miałam od samego początku skurcze co 2 minuty

Pocieszę cię, że też choruję na niedoczynność, poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 67 kg przy wzroście 173. Po ciąży waga mi stanęła na 71 i nie chciała spadać, ale trochę podietowałam i schudłam naprawdę w miarę gładko do 60 kg. Także da się, nie martw się na zapas

Jest najbardziej obiektywna z OM i usg z 12tc. Na późniejsze nie ma co patrzeć w ogóle

Ja tez mam niedoczynnosc i 14 kg na plusie - a jeszcze 7,5 tyg ..
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:11   #955
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Mam dwa głupie pytania
ja nie odcinam póki co metek. A ten śpiworek to moim zdaniem to indywidualna decyzja, wiem, ze nie wszystkie dziewczyny się decydują. Odpowiedniej grubości kocyk też przecież wystarczy i na to okrycie wózka, bo samo okrycie to chyba ciepła nie da, tylko bardziej przed wiatrem i opadami chroni

bozena_87 bardzo ładne zakupy mi prócz siusiania i napięć brzucha biodro też doskwiera nocami...

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
mam to samo jeszcze stwierdziłam, że ze słodyczy nie mogę zrezygnować, bo po urodzeniu przy KP będzie trzeba uważać, więc teraz trzeba nadrobić
haha, no właśnie otóż to dlatego w ubiegłym tygodniu zaliczyłam MC śmiecia

Cytat:
Właśnie widziałam tylko u nich cena śpiworka z mufka 349 zł - cena na stronie la millou 299 sam śpiworek lub w zestawie z mufka za 359 zł
Zastanawiam sie na ile będe z tej mufki korzystać - poszukam jeszcze po sklepach internetowych promocji ale chyba na ten wzór sie zdecyduje bo taki pozytywny jest i do mojego granatowego wozidła mysle ze bedzie ok
masz rację, musisz sobie przemyśleć, co Ci się bardziej opłaca
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:11   #956
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam niedoczynnosc i 14 kg na plusie - a jeszcze 7,5 tyg ..
Ja mam 13 kg na plusie, ale spokojnie - zrzucimy

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-28, 14:11   #957
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Mam dwa głupie pytania
1. Ja nie odcinam, bo większość i tak jest odciętych, a jak te co zostały będą przeszkadzać będę odcinać na bieżąco.
2. Myślę, że dla naszych Maluszków śpiworek nie musi być, wystarczy to, co masz
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:14   #958
lesyeux
Zadomowienie

A a ja zapytam o preparaty na zgage.

Kupić RENNE??? Niby w ciąży można.
Albo to mleczko do picia?poprosze o nazwe

Bo codziennie zgaga 24h trwa.. pali że aż wyżera
Stary 2015-01-28, 14:16   #959
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
A a ja zapytam o preparaty na zgage.

Kupić RENNE??? Niby w ciąży można.
Albo to mleczko do picia?poprosze o nazwe

Bo codziennie zgaga 24h trwa.. pali że aż wyżera
Ja biorę gastrotuss w saszetkach. Rennie można, ale mi nie pomagało

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-28, 14:16   #960
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Co myślicie ?
Mój wozek i śpiworek na oku ...Załącznik 5898823Załącznik 5898824
idealny i rozweseli tą czerń, bierz bierz kochana i się nie zastanawiaj nawet !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości