|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
U tego i u drugiego, tego typu sprzedawców jest kilku, mają ciuchy z Bonprixa albo innych firm pewnie sprzed kilku sezonów, w sumie kupuję u nich nawet nie ciążowe ciuchy, bo wychodzi tanio a czasem coś można fajnego upolować
jedni wystawiają za złotówkę inni od 9,99, trzeba grzebać.Jak wrócę z pracy powrzucam coś.
|
#92 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciąża lepsza niż odchudzanie A jak siostra po ciąży? Wróciła do swoich rozmiarów sprzed?Cytat:
Swoje jeszcze zdążę przybrać Mi też się nie chce trzeć
|
|||
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
Moja znajoma z córka miała mało pokarmu bo choć karmiła co godzinę przez godzinę i tak mała płakała ze głodna wiec po piersi dostawała mm i tak cały czas pierś+mm a z synem zaś miała dużo pokarmu i obyło sie bez mm. Roznie bywa niektóre dziewczyny wcale nie maja pokarmu choć bardzo by chciały...
W szpitalu gdzie rodziłam dziecko było ze mną od porodu do wyjścia nikt go nie zabierał nigdzie. Lekarze przychodzili i wszystko robili przy mnie np sprawdzanie słuchu wagi itp.
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
jesli chodzi o zmiany to i mi mozna zmienic termin na 27czerwca. chociaz i tak liczac tygodnie to trzymam sie terminu z 30czerwca;D
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
A używki zaczynają się od 700zł
I na forum wózkomanii czytałam, że lepiej kupić porządną używkę niż nowy... ekhm "szajs".Oczywiście jeszcze nie do końca wiem, co oznacza szajs, bo forum niedługo podczytuję, ale ponoć te wszystkie Tako, Baby Desing, Lonexy itp. po kilku miesiącach użytkowania zaczynają skrzypieć Nie wiem czy to prawda, czy ktoś to może potwierdzić?ale masz dobrze ja sama jak palec w domu... mąż w pracy, rodzice daleko... no dobra, nie sama... z królikiem
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
A ja tylko chcialam sprostowac moj post, ze mala do 5 miesiaca nie dostawala nic wiecej oprocz piersi
sorry w piatym miesiacu zaczelismy wprowadzac nowe pokarmy. Ale mleko sztuczne to zaczela pic dopiero teraz w grudniu, wczesniej nie ruszyla zadnego. Przeprobowalismy rozne i zadne jej nie pasowalo. Az tu nagle bebiko pokochala
|
|
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam jakas wersje z 2010 czy 2011 Mutsy Alu sprint i choc dobrze sie spisywał to skorzystałam jedynie z gondoli bo potem waga wózka niestety przesądziła o zmianie na lekką spacerówkę
![]() Cytat:
suuuuuuper !!!! ciekawe czy kazda z dziewczynek osobno czy tylko jedna ja dzis wylicytowałam wózek 3w1 znaczy 2w1 z dokupionym fotelikiem maxi cosi... wiec przynajmniej ten zakup mam z glowy i tak naprawde poza ciuszkami, pieluszkami to juz niewiele zostaje... same pierdoły kumpela ma termin na kwiecien i juz porozkładała wszystko bo mowi ze sie doczekac nie może ![]() a co powiecie na ten wózek ? http://www.entliczekpentliczeksklep....ac_p_1122.html |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Nie, juz nie. Na Poczatku grudnia z dnia na dzien przestalysmy sie karmic.
I nawet nam poszlo latwo w tym danym momencie, bo wczesniej probowalam ze sto razy. Widocznie obie do tego dojrzalysmy. Z tydzien walczylam z piersiami, ale sie obylo bez medykamentow, tylko na cieplych masazach prysznicem i kapuscie sie skonczylo. I ze dwa razy troszke odciagnelam recznie i sie uspokoilo. Naprawde zle sie czulam karmiac dwie istotki czulam przy karmieniu, ze mi serce wariuje. A tylko juz rano karmilam.
|
|
|
|
#101 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak to kupię używany za max 1200zł, poużywam i potem spokojnie jeszcze sprzedam. Oczywiście postaram się kupić taki mało używany, a czasem nawet widzę, że sprzedają z gwarancją i nieużywaną spacerówkąCytat:
Nowy czy używany?Zachwyciła mnie ta szara wersja, cudo |
||
|
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, zakupiłam delti emu jak zwykle opinie w necie sprzeczne, ale za zestaw 3w1 zapłacilam z kurierem 400 zł wiec jak coś to i tak byle do marca pokorzystac a potem przerzucam się na spacerówkę ... i tu juz nie bede oszczędzac bo kupie nową na bank wiec w sumie wyjdzie 1000 zł na wózek a się nie nadzwigam ![]() Te riko są super ale to nowosc, znaczy produkcja z 2014, więc nie wiem czy da rade używkę złapać, ale można szukać kumpela ma i bardzo sobie chwali a wiem że czesc z Was nadal szuka wiec podsuwam sprawdzoną alternatywę
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowej części, wczoraj zapomniałam dodać że jesteśmy po wizycie u gin. i wszystko jest ok, 16 tydzień, dzidzia ma 10 cm, termin porodu BZ, czyli 12.07. Następna wizyta 17.02. Niestety nie dało się potwierdzić czy chłopiec, którego wcześniej widzieliśmy nadal jest chłopcem, bo się źle ułożył
Ktoś wcześniej pytał o hybrydy- przestrzegam, w I trym. robiłam i było wszystko ok, w II trym. postanowiłam, że dosyć tego dobrego i trzeba swoje zacząć hodować. Niestety zaszkodził mi aceton, skóra wokół paznokci mi się odparzyła i zeszła. Teraz jest już ok, mam nadzieję że na małego nie miało to jakiegoś wpływu. |
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
W niedługim czasie po 1 ciąży zaszła w 2 i schudła do rozmiaru 36-38. Szczuplutka jest jak "szczapa" i od kilku lat się tak trzyma.
|
#105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi małego zabierali tylko na szczepienia, poza tym był cały czas ze mną Cytat:
Mój Tako nie skrzypiał, ogólnie uważam że był porządnie wykonany, ale jednak miał swoje wady. Głównie oczywiście waga. Na początku to się bagatelizuje, bo się myśli że nie będzie się dźwigać itd... Ale jak dziecko zaczyna ważyć 10 kg to już nie jest tak wesoło A u nas ja nie musiałam nosić wózka, ale często go pakowaliśmy do samochodu i wtedy mnie denerwowało, że muszę siedzisko odczepiać od stelażu, a nie mogę tego złożyć tak jak stoi...---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Życzę ci tego samego I żeby oczywiście z maluchem było ok
|
|||
|
|
|
#106 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może Bąbelek się zawstydził, że Mamusia patrzy i nie chciał pokazać co ma między nóżkami. Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Dieta cud. Dziękuje bardzo.
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma co ryzykować
Ja gdy chodziłam do pracy, to mogłam malować paznokcie na neutralne kolory, bo taki był dresscode (apteka ) wtedy miałam żele i hybrydy, a teraz na L4 szaleję Co drugi dzień maluję jaskrawo i oczoje*nie ale zwykłym lakierem.
Edytowane przez niezalogowana Czas edycji: 2015-01-28 o 17:23 |
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak zastanawiam się nad ta poduszka ale póki co nic mnie nie boli ani plecy ani kręgosłup.Tzn po całym dniu czuje ledzwiowy odc ale jak kłade sie spac to wszystko przechodzi.
Mysle ze moze ma znaczenie tez materac na ktorym spimy.Bo wczesniej jak spalismy na kanapie przed tv to mega mnie biodra bolaly jak lezalam/wstawalam.W kwietniu kupilismy wkoncu łozko do sypialni i jest mega.Tzn głownie chodzi o materac bo rama to zwykla biala ikea ale materac zaszalelismy i prawie 3 tys wydalismy ale moge calym sercem polecic termoplastyczny,mega dopasowuje się do ciala,nawet bez poduszek zaczelismy spac i kregloslup rowniutko lezy. |
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęła dokuczać mi zgaga od kilku dni zwłaszcza wieczorem..... :-/
Czy któraś z Was też ma podobny problem? Ja spróbuje pić ten napar z imbiru może pomoże, bo nieprzyjemne to pieczenie.... ale poza tym samopoczucie super i apetyt ogromny mi się zaczyna, narazie wagowo 1,5 kg na plusie, 16 tc, ale coś czuję się że zaraz waga się rozkręci i niestety mam mega smaki na słodkości, choć próbuje zastępować owocami ile się da .
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zgagę dobre jest mleko, ale pomaga tylko na chwilę niestety... No i Rennie można normalnie chyba brać
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też od kilku dni meczy zgaga. Myślałam że to już za mną bo na samym mnie strasznie męczyła. Najgorzej jest jak na prawym boku się położę :-( Trochę pomaga mi zimne mleko,ale nie na długo. Podobno na zgage są dobre migdały,ale jeszcze nie próbowałam. Łącze się w cierpieniu ;-)
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po mleku wymiotuje dalej niż widzę. Jak będę na wizycie, to zapytam czym neutralizować zgagę.
|
|
#113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadomo bo specjalistka z poradni laktacyjnej była z nią przez trzy dni i mówiła ze dziecko jest głodne po wcześniejszych próbach masaży czy to aby nie kolka itp ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Ja brałam na zgagę rennie i było lepiej naszczescie jeszcze mnie nie dopadła w tej ciazy
|
|
#114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie wczoraj naszla przeogromna ochota na czekolade! Najpierw zjadlam lyzeczka troche nutelli ze sloiczka, a potem wyciagnelam meza i corke do centrum na kombinacje lodow czekoladowych i churros ( to takie jakby ciasto a la ptysiowe, choc nie do konca, smazone na glebokim oleju! Uff) ![]() Ale bylo pysznie! Tzn kombinacje uskutecznilam tylko ja, bo maz lodow nie lubi, a corce na razie staramy sie nie dawac slodkiego! Je duzo owocow i ten cukier w zupelnosci wystarcza
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Ktoś mi streści co mnie ominęło? Co u Was? Dziękuję za wiadomości prywatne <3333 Naprawdę, nie sądziłam, że ktokolwiek będzie się martwił moją nieobecnością. |
|
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteś w końcu ![]() co u Ciebie i dlaczego się nie odzywałaś? |
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy to prawda, że jak jest rozlany, okrągły brzuszek, to będzie dziewczynka, a jak szpiczasty, to chłopiec?
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Uchhh, przez pierwszy trymestr ostatecznie umierałam. Żyć mi się nie chciało, ciągle spałam i płakałam, było mi niedobrze i tak jakoś wegetowałam jak marchewka. Zero sił i zero ochoty. Od początku stycznia chodzę do pracy do biura, zamiast siedzieć w domu, mam na głowie jeszcze zlecenia, które robię, sesję i magisterkę. Nie jest lekko i szczerze powiedziawszy czasowo nie wyrabiam niestety...
Jestem w 16 tygodniu i 3 dniu, maluch drań odwraca się tak, że nie widać co to za płeć, więc ciągle jest niespodzianką... Aha i w sumie za 6 tygodni wychodzę za mąż i z przygotowaniami jesteśmy w lesie. |
|
|
|
#120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to wszystko tylko przesądy: kształt brzucha, apetyt na słodkie/kwaśne i takie inne... nie da się tego również wywróżyć z fusów ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
ja już z pracy zrezygnowałam, więc mam lajcik a Ty ślub, praca, sesja i magisterka? nie za dużo tego? nie chcesz zrezygnować z pracy?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

jedni wystawiają za złotówkę inni od 9,99, trzeba grzebać.
czasem myślę, że to jest naprawdę, jak poród i że nic mnie już przy pn nie zaskoczy. Tylko boję się o Maleństwo. Nie wierzę, że takie parcie nie ma na nie wpływu. Najlepsze - dzwonię do męża i mówię "Jedź do apteki i kup syrop na zaparcia dla ciężarnych", a on do mnie "A mogę jutro, bo dzisiaj w rozjazdach jestem". Jak rąbnęłam telefonem to mało się nie rozleciał. Teraz piję obrzydliwy rumianek, bo teściowa "złota rada" mówi, że to dobrze działa. Muszę poczytać, czy dziecka nie truję 
A teraz w czwartym schudłam 2kg... Nie wiem w sumie dlaczego, bo odżywiam się tak jak zawsze, a nie wymiotuję.
Nie wiem czy to prawda, czy ktoś to może potwierdzić?

A tak to kupię używany za max 1200zł, poużywam i potem spokojnie jeszcze sprzedam. Oczywiście postaram się kupić taki mało używany, a czasem nawet widzę, że sprzedają z gwarancją i nieużywaną spacerówką

I żeby oczywiście z maluchem było ok
A może Bąbelek się zawstydził, że Mamusia patrzy i nie chciał pokazać co ma między nóżkami.