Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 19:30   #1141
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ehhhh myśmy wczoraj na SR mieli kąpanie noworodka i ubieranie go . Powiem wam że juz wszytsko zapomniałam
(jak trzymać,jak przekładać z plecków na brzuszek ) licze na to że jak Oskar pojawi się na świecie to intuicyjnie będe wiedziała co robić
ja też tego przekładania nie ogarniam mieliśmy to na sr dwa tygodnie temu chyba

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:30   #1142
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej kochane melduję się że jeszcze nie rodzę, co do czopa to moja gin stwierdziła że faktycznie zaczął mi odchodzić, szyjka króciutka i miękka ok 1,5 cm rozwarcia, ale wg niej te dwa tygodnie powinnam jeszcze wytrzymać, mały waży ok 2450 gram, za tydzień mam odstawić luteinę a za dwa aspargin. Powiem wam ze z córka dokładnie w 35 tc też tak miałam i jeszcze 5 tygodni tak chodziłam, więc jak na następnej wizycie czyli 11.02 mały będzie miał te 3 kg to od 12.02 zaczynam sprzątać, myć okna żeby go pomału wykurzyć z brzucha
ale stresa nam napedziłas dobrze ze wszystko oki
Stary 2015-01-28, 19:30   #1143
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
poszło mi średnio sprawnie, bo jestem opuchnięta jak sałata tam na dole
pokazuj, co przyszło a zamówieniami wstrzymaj się do 1go, bo mają nowe kupony być

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

wpadam na kolację
czekam
dalas rade bez lusterka? ;P Bo ja tam to juz nic nie widze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:33   #1144
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
a ile kosztuje? i gdzie ?
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
za wizytę!!

a powiesz za ile ta kurka? śliczna jest

kura zamówiona tutaj Uszytkowo :
https://www.facebook.com/uszytkowo?fref=ts

cena 50 zł plus wysyłka
Stary 2015-01-28, 19:36   #1145
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja bym sie nie zdecydowała świadomie na CC
mam to samo, jakby mi dali wybór też bym nie wybrała CC

Cytat:
Hej kochane melduję się że jeszcze nie rodzę, co do czopa to moja gin stwierdziła że faktycznie zaczął mi odchodzić, szyjka króciutka i miękka ok 1,5 cm rozwarcia, ale wg niej te dwa tygodnie powinnam jeszcze wytrzymać, mały waży ok 2450 gram, za tydzień mam odstawić luteinę a za dwa aspargin. Powiem wam ze z córka dokładnie w 35 tc też tak miałam i jeszcze 5 tygodni tak chodziłam, więc jak na następnej wizycie czyli 11.02 mały będzie miał te 3 kg to od 12.02 zaczynam sprzątać, myć okna żeby go pomału wykurzyć z brzucha
no to super, zaciskaj nogi, jeszcze 2 tyg i pewnie maluch dobije do 3 kg. A w ogóle to często jest tak, że te co miały skrócone szyjki, czopy im odeszły itd przenoszą, a rodzą te których nikt się nie spodziewał

Cytat:
poszło mi średnio sprawnie, bo jestem opuchnięta jak sałata tam na dole
pokazuj, co przyszło a z zamówieniami wstrzymaj się do 1go, bo mają nowe kupony być
ehh ja też taka jakaś napuchnięta, ale to chyba normalne niestety

a kupon jeszcze miałam jeden to wykorzystałam, a nowy przeznaczam na kurkę
zdjęcia tego co dostałam zrobię jutro, bo dzisiaj to już słabe światło

Cytat:
ja też tego przekładania nie ogarniam mieliśmy to na sr dwa tygodnie temu chyba
mam to samo a w ogóle lalka a żywe dziecko to zupełnie co innego...liczę, że instynkt zadziała...jeszcze mam jakieś chore myśli co do ubierania, że uszkodzę główkę jak będę przekładać, albo rączke za mocno pociągnę
Stary 2015-01-28, 19:41   #1146
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co robić bo za 254 zł znalazłam w promocji w Mamissima ale taki Załącznik 5899067
Do granatowego wózka tez by pasował ale jakos te kolorowe misie mi bardziej w oko wpaly ale prawie 50 zł droższe ...

Ja jestem za kolorowymi misiami

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Załącznik 5899080

Ten chyba zamówię bo tez jest w promocji - wole to 50 zł na cos innego wydać - moze troche wiecej różu jest ale chybs synek sie nie obrazi

O ten tez super
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:44   #1147
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ja mam cc i wierze, że dotrwam do wyznaczonej daty , ale strasznie się boję - tej lewatywy właśnie, potem znieczulenia w kręgosłup ( a jak nie będę mogła potem chodzić ) przeraża mnie to - niby doczekać się nie mogę i będą ze mną najbliżsi , bo TŻ i moja mama już mi zapowiedzieli, że będą w szpitalu - to mam obawy.

całą noc dziś nie spałam, mała kręciła się , miałam jakieś dziwne skurcze, TŻ budził się co chwilę i pytał czy już jedziemy - przeraziło mnie to - aż mnie poty oblały - ehhh baby.....

dziękuję

ja bym zjadła konia z kopytami - niestety cukier mnie nie puszcza , choć ostatnio jest łaskawy. mam nadzieje tylko, że mała rośnie
Ja jestem po cc. Nie bój się - tzn wiem że strach i tak będzie Ci towarzyszył ale sam zabieg nie boli. Najpierw zakładają cewnik ,( ja nie miałam robionej lewatywy ze względu na sytuację) później na blok, dostajesz najpierw znieczulenie a dopiero potem wbijają tą konkretną igłę - na prawdę nic nie czuć. Dla mnie najgorsze było wyciąganie drenu ale to po dwóch dniach dopiero.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 19:50   #1148
antoxa
Rozeznanie

Szukam pościeli do łóżeczka na allegro i zaraz szału dostanę z powodu mojego niezdecydowania
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:08   #1149
mon9
Zakorzenienie

Pozdrawiamy wizazowe ciocie

Na wadze juz 1900g i tylko czasami potrzebujemy tlenu a tak to staramy sie oddychać bez wspomagaczy

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2015-01-30 o 20:06
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:08   #1150
tout-petit-fille
Zadomowienie

Jestem z powrotem.
W dzień znó pospałam, ogólnie jakiś cały dzień przespany. Potem SR i w domku

Dziewczyny znacie może tą firmę??
http://olx.pl/oferta/wloski-wozek-fi...tml#c70bdb8c46

Zastanawiam się czy umówić się na oglądanie

Myślę jeszcze o tym:
http://olx.pl/oferta/teutonia-cosmo-...tml#724f5acbbb

Kombinuję jak koń pod górę, bo jutro mam de factojechać do hurtowni i zamawiać wózek. Ale zawsze byłoby zaoszczędzone sporo

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja mamci wszytsko wybaczam, ale ona jak jej opowiedziałam sen to na fochu, jak ja mogłam takie głupoty wuśnić, że ona dziecku słodkie piwo bezalkoholowe daje zamiast mleka
No tak... bo dałaby wcale nie słodkie, ale takie podwójnie chmielone

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Znajomi mieli ten sam problem. Kazali braciom zdecydować zanim oni poznali płeć dziecka. Jeden wybrał, że jak będzie dziewczynka to chce być chrzestnym, a drugi w przypadku chłopca będzie chrzestnym Urodziła się dziewczynka i problem sam się rozwiązał. Chyba nikt z nich nie poczuł się skrzywdzony
Fajny pomysł Ja już mam wybranych chrzestnych i oboje dawno zostali powiadomieni)

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny jest sukces! nogi ogolone, bożena ogolona i to bez lusterka stópki obrobione, tylko pomalować trzeba normalnie plan na dziś wykonany
Najważniejsze, że bożena ogolona
Ja już bez lusterka nie daje rady.

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Jutro mam miec szczegolowe informacje dotyczace CC, ale juz dzis mi przyniesli papiery do podpisu i powiedzieli, ze ordynator ustalil mi ja na 27 lutego na 7:30... Smutno mi myslalam ze bedzie najpozniej 24. watpie zebym donosila ten wielki brzuch do tego czasu. A najlepsze ze ten ordynator to mnie nawet nie widzial ani nue zbadal. Jestem rozczarowana.
Musialam sie wyzalic
Czyli co.. 27 trzymamy kciuki i czekamy jak na szpilkach na narodziny naszego kochanego bobasa

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Zaczal mnie bolec krzyz i podbrzusze, wzielam nospe i magnez troche przeszlo ale dalej czuje bol jest ciagly. Aaaaaaaaaa trzymajcie kciuki za falszywy alarm siedze cala wystrachana jeszcze nieeee....
Trzymam..

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tak, ja mam co miesiac wizyte kontrolna, i jestem obmacywana jak nie wiem co.... ale powiem szczerze ze czuje sie bezpieczniej, bo usg co miesiac nie mam, a tak sprawdzi mi szyjke, brzuch itd, macice. poslucham serduszka synka I powiem ze cala ciaze mam tzw. perfekcyjna. Zadnych problemow.
Wg mnie jest wskazanie. Lekarz od tak sobie nas nie obmacuje, robi to bo prowadzi nasza ciaze, i musi nas zbadac.
Jakby nas nie badal w ten sposob, a ktoras z nas mialaby duzy problem, to kogo bylaby wina, lekarza.....
Otóż to- ja też co wizytę jestem badana tu i ówdzie;>
I bardzo dobrze, bo jesteśmy przekonane, że TAM nie ma żadnych infekcji i że wszystko jest OK.

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

ja mam, takie coś w pudełku ale jeszcze tego nie otwierałam, dostałam od dziewczyny która niedawno urodziła ale z lewatywą już nie zdążyła i pewnie ja też tego nie wykorzystam, bo jak wody już odejdą to a skąd mam wiedzieć że to juuuż? po samych skurczach ?
To na spokojnie. Lewatywę i tak robisz w szpitalu, bo jak zrobisz w domu, to będziesz siedzieć na kibelku i raczej nie będziesz chciała się ruszać do szpitala
Położna Tobie doradzi jak zrobić, gdzie i kiedy.

Cytat:
przestań...tak szybko się będzie rodziło dziecie ,ze nie bedzie czasu na znieczulenie

Miałam taka sytuacje w szpitalu:Ona męczy sie strasznie,czerwona,nogi skrzyzowane,iść nie może...
on:usiadz kochanie
ona: nie moge!!!! (łzy w oczach)
po chwili siada jednak...jęczy,łzy jej ciekną
przychodzi położna:
położna:no to pani Kasiu jedziemy na porodówke rodzić
ona:ja ide do domu, nie dam rady
położna:kochana nie ma innego wyjscia albo idziemy albo biore Pania na wózek
ona: ja nigdzie nie ide
położna: czyli jedziemy wózkiem
Aż się sama rodząca zaczeła śmiać
Tekst: "ja ide do domu, nie dam rady" - mistrz!!!!

Cytat:
No i dobrze, że już wszystko wiesz Jak będziesz chciała, to wpadaj też do mnie. Okien w chacie mam chyba z 40, więc byś miała co robić

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:09   #1151
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Ja jestem po cc. Nie bój się - tzn wiem że strach i tak będzie Ci towarzyszył ale sam zabieg nie boli. Najpierw zakładają cewnik ,( ja nie miałam robionej lewatywy ze względu na sytuację) później na blok, dostajesz najpierw znieczulenie a dopiero potem wbijają tą konkretną igłę - na prawdę nic nie czuć. Dla mnie najgorsze było wyciąganie drenu ale to po dwóch dniach dopiero.
no to mnie pocieszyłaś , dziękuję

jeśli chodzi o CC też bym się nie zdecydowała świadomie, ale od dawna wiedziałam, że przy porodzie nie będę mogła rodzić naturalnie...

Cytat:
Szukam pościeli do łóżeczka na allegro i zaraz szału dostanę z powodu mojego niezdecydowania
faktycznie wybór duży, można oczopląsu dostać
Stary 2015-01-28, 20:11   #1152
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość

Na wadze juz 1900g i tylko czasami potrzebujemy tlenu a tak to staramy sie oddychać bez wspomagaczy
O boziu jak ja kocham Twoją Helenkę!!!!
Cudowna śliczna dziewczynka dzielna

Ucałuj ją mocniutko

TŻ się rozczulił nad zdjęciem..

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:12   #1153
luzna25
Zadomowienie

mon9 super wiadomości! a malutka prześliczna

a ja miałam dzisiaj wizytę i z małym wszystko ok jedynie co się wkurzyłam, bo miał to już być mój lekarz prowadzący (w zastępstwie za tego mojego pierwszego) a ten do mnie, że nie może prowadzić mojej ciąży bo on jest raz na miesiąc w przychodni i pokieruje mnie do swojej koleżanki!!!

i dalej nie mam skierowania do szpitala, bo ten lekarz powiedział, że on się nie będzie wtrącał i ta jego koleżanka mi wystawi
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:13   #1154
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:

ale śliczna dziewczuszka

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:13   #1155
DezireOrient
Raczkowanie

Cytat:

HELENKA : roza::l ove::lo ve:
Serduszko maleńkie!!

Jesteś śliczna dziewczynka i jaka silna!! Ucałowania od wizażowych ciotek!!!

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:15   #1156
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ale ona jest śliczna i dzielna a jaki kocyk ładny

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie może tą firmę??
http://olx.pl/oferta/wloski-wozek-fi...tml#c70bdb8c46

Zastanawiam się czy umówić się na oglądanie

Myślę jeszcze o tym:
http://olx.pl/oferta/teutonia-cosmo-...tml#724f5acbbb

Kombinuję jak koń pod górę, bo jutro mam de factojechać do hurtowni i zamawiać wózek. Ale zawsze byłoby zaoszczędzone sporo
na temat jakości wózków się nie wypowiem, bo nie znam, ale pierwszy podoba mi się bardziej
też chciałam używany, ale w końcu nie znalazłam takiego, który by mnie zadowolił ale to bardzo duża oszczędność

Cytat:

jeśli chodzi o CC też bym się nie zdecydowała świadomie, ale od dawna wiedziałam, że przy porodzie nie będę mogła rodzić naturalnie...
no wiadomo, że jak człowiek nie ma wyboru, to robi to co każą lekarze. Na pewno wszystko będzie dobrze!
Stary 2015-01-28, 20:16   #1157
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
ehhhh myśmy wczoraj na SR mieli kąpanie noworodka i ubieranie go . Powiem wam że juz wszytsko zapomniałam
(jak trzymać,jak przekładać z plecków na brzuszek ) licze na to że jak Oskar pojawi się na świecie to intuicyjnie będe wiedziała co robić
mój mąż pomyślał wcześniej i na wykładach robił zdjęcia i jeszcze po powrocie do domu kazał mi robić notatki. Dzięki temu przypominam sobie co i jak. No i na szczęcie na SR dali nam płyty DVD o pielęgnacji i karmieniu niemowląt

Stary 2015-01-28, 20:16   #1158
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

jaka jestem silna i dzielna

i cudna, zakochałam się

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

a ja miałam dzisiaj wizytę i z małym wszystko ok jedynie co się wkurzyłam, bo miał to już być mój lekarz prowadzący (w zastępstwie za tego mojego pierwszego) a ten do mnie, że nie może prowadzić mojej ciąży bo on jest raz na miesiąc w przychodni i pokieruje mnie do swojej koleżanki!!!

i dalej nie mam skierowania do szpitala, bo ten lekarz powiedział, że on się nie będzie wtrącał i ta jego koleżanka mi wystawi
o matko, ale przygody nie denerwuj się , na pewno będzie wszystko dobrze pomyśl, że już koniec blisko
Stary 2015-01-28, 20:18   #1159
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
O raaany, to już tuż tuż

Stary 2015-01-28, 20:19   #1160
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

Zakochałam się

Cytat:

faktycznie wybór duży, można oczopląsu dostać

Teraz proszę o poradę, który wzór wybrać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pohdl12.jpg (43,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pohdl18.jpg (45,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pohdl21.jpg (38,9 KB, 18 załadowań)
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:22   #1161
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Zakochałam się

ja wybrałabym kropki ( 1 wzór)
Stary 2015-01-28, 20:25   #1162
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

o matko, ale przygody nie denerwuj się , na pewno będzie wszystko dobrze pomyśl, że już koniec blisko
ale mam pecha normalnie- nie do wiary kurcze nie chce się denerwować ale jak o tym pomyślę to mnie szlak chce trafić
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:25   #1163
87marta78
Zadomowienie

Hej Kochane.
Helenka jaka silna dziewczynka
Ja mam juz powoli dość, ciężko mi się oddycha, strasznie boli w plecach, z wanny wychodziłam jak polamana.
Co do porodu to ja się nie boję, a wręcz nie mogę się doczekać. dzisiaj się już spakowalam i rzeczy dla małej.
Ciekawe ile jeszcze będzie mieszkala w moim brzuchu...
A co do porodu, to ja najchętniej bym nikomu nic nie mówiła, tylko jakby było już po to bym zadzwoniła do rodziny.Nawet tz wie, że najlepiej jakby był wtedy w pracy, bo jak będzie ze mną, to będzie mnie niepotrzebnie denerwował. A juz na pewno nie chce, żeby mnie trzymał za rękę i patrzyl na mnie z litoscia.
Wiem- dziwna jestem
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:27   #1164
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

jaka ona kochana silna dziewczynka juz prawie 2 kg i ubrana i bez rurek

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

o matko co za lekarze ..... :/ ale za wizyte
Stary 2015-01-28, 20:28   #1165
żona_marcina
Rozeznanie

Za szybko piszecie, mam tyle do nadrobienia

Ja dzisiaj po raz pierwszy od dawien dawna wzięłam nospę. Chyba za dużo dzisiaj chodziłam i brzuch mnie ciągnie i jest twardy jak kamień.
Pojechałam zrobić sobie badania i przy okazji postanowiłam podjechać do Smyka. Miałam zrobioną listę rzeczy m. in. zabawkę do wózka, kocyk bambusowy http://www.smyk.com/lulujo-kocyk-bam...t-niemowlaka-p
kocyk muślinowy http://www.smyk.com/lulujo-kocyk-mus...t-niemowlaka-p
i książeczkę http://www.smyk.com/oczami-maluszka-...i-dla-dzieci-p.
Wyobraźcie sobie, że nic nie mieli w sklepie. Sklep ogromniasty (w Felicity) a tam same ciuchy, zabawki dla dzieci 3+ i dosłownie po kilka rzeczy dla niemowląt. Wkurzyłam się okropnie. Jakaś dziewczyna też w zaawansowanej ciąży też przyjechała specjalnie po jakieś łóżeczko w promocji i jak się okazało nigdy go nie mieli na stanie.
Gdy wracałam do domu przypomniałam sobie, ze po drodze mam BabyFant, wiec podjechałam. I mimo, że ten sklep ma mniejszą powierzchnię to o wiele większy wybór. Kupiłam ostatecznie otulacz bambusowy i muślinowy, tę książeczkę i jakąś zabawkę.
I zmordowałam się okrutnie.

I sorry, ale mąż woła mnie na masaż krocza

Stary 2015-01-28, 20:28   #1166
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Zakochałam się

srodkowe
Stary 2015-01-28, 20:29   #1167
smv
Zakorzenienie

Mon całuski dla Helen jaka jest slodziutka!

Mamuśka no nogi na warkocz i trzymać ze dwa tygodnie

Fajnie ze będą kupony na allegro

A jeśli o promocję chodzi- sklepie esotiq jest rabat 60% przy zakupie za 300zl zapłaci się jedynie 120zl...w śklepie dadzą wam kod w razie wu..

Ja tam. Korzystałam juz kupiłam 4 biustonosze za 300zl a płaciłam niecałe 150zl..wiec warto!
Stary 2015-01-28, 20:30   #1168
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
kura zamówiona tutaj Uszytkowo :
https://www.facebook.com/uszytkowo?fref=ts

cena 50 zł plus wysyłka
a kolory jakie wybrałaś?
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 20:30   #1169
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Za szybko piszecie, mam tyle do nadrobienia

Ja dzisiaj po raz pierwszy od dawien dawna wzięłam nospę. Chyba za dużo dzisiaj chodziłam i brzuch mnie ciągnie i jest twardy jak kamień.
Pojechałam zrobić sobie badania i przy okazji postanowiłam podjechać do Smyka. Miałam zrobioną listę rzeczy m. in. zabawkę do wózka, kocyk bambusowy http://www.smyk.com/lulujo-kocyk-bam...t-niemowlaka-p
kocyk muślinowy http://www.smyk.com/lulujo-kocyk-mus...t-niemowlaka-p
i książeczkę http://www.smyk.com/oczami-maluszka-...i-dla-dzieci-p.
Wyobraźcie sobie, że nic nie mieli w sklepie. Sklep ogromniasty (w Felicity) a tam same ciuchy, zabawki dla dzieci 3+ i dosłownie po kilka rzeczy dla niemowląt. Wkurzyłam się okropnie. Jakaś dziewczyna też w zaawansowanej ciąży też przyjechała specjalnie po jakieś łóżeczko w promocji i jak się okazało nigdy go nie mieli na stanie.
Gdy wracałam do domu przypomniałam sobie, ze po drodze mam BabyFant, wiec podjechałam. I mimo, że ten sklep ma mniejszą powierzchnię to o wiele większy wybór. Kupiłam ostatecznie otulacz bambusowy i muślinowy, tę książeczkę i jakąś zabawkę.
I zmordowałam się okrutnie.

I sorry, ale mąż woła mnie na masaż krocza
za zakupy milego masazu ;P zeby moj tak chcial robic :/
Stary 2015-01-28, 20:34   #1170
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

Jaka piękna i dzielna kruszynka
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości