|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
A kiedy jest to mmr wg kalendarza że tak każdy opóźnia?
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My może nie aż tak daleko ale po roczku jeszcze na żadne nie doszliśmy Tassia brawa za udane usg Lula dla ciebie brawa za wizytę i kciuki za jutrzejsze ust. Dobrze że tak szybko udało się zorganizować wizytę Matko ale porypany dzień . Mam nadzieję że jutro będzie lepszy
|
|
|
#2103 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
750 gram to juz poważna waga a torbiel się wchłoni ![]() Cytat:
Ostatnio jak mi krew pobierali to się babka upierala żeby mi krew pobierać z reki na której mi widać żyły , to jej od razu powiedzialam żeby zapomniala o tej ręce bo ja nie będę znowu z siniiakami chodzić na obu rękach, bo na bank mi w tej ręce nie pobierze. I będzie musiała i tak druga kluc. Trochę dyskutowała, ale w końcu i tak pobrała z tej co ja chciałam (takiej gdzie nie widać żył) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bidna Ninka. A norweski juz Ci się znudzil? Cytat:
doskonale Cie rozumiem bo to dezorganizuje caaaaly dzień Cytat:
Pneumokoki w zeszłym tyg szczepilam ostatnia dawkę. A o meningokokach nic mi poki co nie mówili, przy czym ja chyba poczekam jeszcze bo chce szczepić, ale do wakacji jakoś. Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||||||||
|
|
|
#2104 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znudził mi się ale prz3z to że tż teraz nie ma to mam lekcje o 20 do 2130 żeby Nina już spała. A dla mnie to za późno. Nie umiem się skupić
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na tym spotkaniu z logopeda. Chyba nie jestem aż taka przewrażliwiona bo były nawet babki w ciąży
![]() Warto bylo isc, leo sie wyszalał z dziecmi. Ogólnie to mowila ze problemy bywaja dziedziczne, smoczek to zło, karmić piersią, pić rurka, dawać kabanosy duzo nawijać i przedstawiała po kolei kiedy co powinno sie pojawiać i jeśli tego nie ma to warto isc do logopedy. Ogólnie polecala śledzić normy rozwojowe. Według jej tabelek leo nie osiągnął wszystkich punktów na 12miesięcy. Ale na razie bede robic te ćwiczenia i poczekam do 18miesięcy.
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
No niedużo, tylko ten typ to 30% zachorowań, pozostałe 70% to ten typ B, a na nią już trzeba 400zl wybulić i dawki chyba dwie, wiec już masakra z ceną.
13/14 miesiąc Masakrycznie u mnie wieje... Mam nadzieję, że do rana przejdzie, bo będziemy się w domu kisić.
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
A u nas wczoraj była taka piękna nocka ze hoho
Młoda spala bez przerwy od 20:30 do 6, a potem ja wxielam do siebie do lozka bo się przebudzila i jeszcze dospala do 8:30 Nie wiem czy się chwaliłam, ale mój TŻ oduczyl Alicję nocnego picia mleka jakoś przed świętami skonczylismy z nocnym karmieniemTeraz jestem na etapie samodzielnego zasypiania. Daje jej mleko, puszczam kołysanki. Jak wypije to klade do lozeczka i mowie dobranoc. Wychodze z pokoju - a ona zasypia powoli. Wczoraj spala po 30 minutach. Dzisiaj po 20 A później chce oduczac smoczka. I jakoś w połowie lutego zaczynam sadząc na nocnik, bo póki co było to sporadyczne. Ale widzę, ze młoda juz kuma o co biega bo jak IDE do ubikacji to wola siiii albo eee-ee A na miły koniec dnia Alicja postanowiła się zesrac tak, ze wszystko było brudne i musialam ja wykąpać Poza tym wylazla jej górna 4 i druga górna tez w drodze także znowu pewnie będzie darla jape w nocy o 1 jak jej będzie się przebijać
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc poczekam... Chociaż namiętnie się upominaja o nas :p
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem megaaaaaaaaaaaaaa zadowolona co do fotelika to nie doradzem za bardzo..
|
|
#2110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2111 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wiadomo to nie to co porządna spacerówka ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
i czekam wlasnie jutro ma przesyłka przyjść
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zalegla 3 dawkę pneumo ale nie będę już szczepić, mmr i blonnice terzec krztusiec. póki co młoda co chwile chora wiec nie po drodze nam.
|
|
|
|
#2113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielny Kornel ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genialnie się składa, jest lekki i poręczny. Miałam wcześniej dziada Maclarena i podwójnymi kółkami i muszę przyznać że wózek na pojedynczych kołach pcha się lżej - nie wspominając już o zasuwaniu nim po śniegu. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Dziękujemy! Oby zdrówko dopisało wszystkim chorym dzieciaczkom! |
|
|
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa młoda mi dzisiaj się osrakała przed spaniem
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- wiem ale sis się dokłada to przełknęłam tą cene ![]() Chociaż wiesz przemyślalam to jednak i stwierdzilam ze chyba za 19 rzeczy to te 365 złotych to chyba nie taka straszna cena ? :p
Edytowane przez angelikada Czas edycji: 2015-01-28 o 23:53 |
|
|
|
#2118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dlatego zapytałam co mają w przychodni jutro tam idę zanieść deklaracje i kartę szczepień Cytat:
i oby z ta torbiela było ok ![]() Cytat:
Co do fotelika to rzuciło mi się w oczy to ze na tytule aukcji pisze od 9 kg a na zdjęciu od 15 to sprawdź bo te 15kg to jeszcze za duże dla naszych dzieci
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo cały czas się zastanawiam czy warto tyle dać czy może znaleźć coś za 200-300zł ![]() Aha no i czytałam opinie że coś tam niektórym zaczyna skrzypieć czy coś
|
|
|
#2120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bajka
szkoda dziewczynek ![]() Cytat:
ale taki sentyment mi pozostał ehhh Cytat:
Cytat:
Czyli zabiegany dzień, wracasz do pracy? A lotem się nie denerwuj będzie dobrze
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
misiu- ja miałam zeza nabytego. Przestraszyłam się błysku burzy i tak mocno zacisnęłam oczy, że mięśnie nie wytrzymały i lewe oko "wpadło mi do nosa".
Lekarze postanowili mi je naprostować ale- ponieważ byłam dzieckiem i w miarę rozrastania się twarzy wszystkie mięśnie się rozrastają- więc nie mogli tego tak super ekstra zrobić (bo nie wiadomo czy by jakiś mięsień nie byłby za bardzo naciągnięty) i dlatego musiałam nosić okulary korekcyjne. Takie z klapkami nosiłam pare miesięcy (do dziś pamiętam kalendarz z zaznaczonymi literkami (P)rawe, (L)ewe). A do osiemnastego roku życia też takie inne- poprostu, żeby te oko zezujące nie było nadwyrężane. Była proponowana jeszcze jedna operacja ale lekarz powiedział, że to zawsze jest ryzyko, że może się coś nie udać więc mama podjęła decyzję o okularach. Teraz nie noszę, zez nie jest widoczny- tylko lekarz może się poznać. Tylko mówię=to było ćwierćwiecze wstecz więc teraz może zupełnie inaczej się leczy takie wady. Susanna- kciuki za Maluszka, żeby się nie odwodnił. Swoją drogą to bardzo ciekawe, że ja jak byłam miesiąc temu na ostrym dyżurze w szpitalu i pytałam czy mogę dać smectę to lekarz powiedział, że raczej nie i dlatego musieliśmy tam zostać. My mamy już szczepionkę dawno za sobą. Czekamy na marzec z kolejną dawką.
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Angelika ale zakupy! No no
ja ostatnio kupiłam młodej skarpetki bluzeczke i spodnie w hm spodnie juz z działu starszych dzieci, trochę za duże jeszcze ale mega wyglądają, strasznie mi się podobają no i wylicytowalam jeansy z nexta idealne choć rozmiar 1,5-2 Cytat:
Cytat:
|
|
#2123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wszystko zależy od tego jak się zapnie pasy ![]() Macie pieska? Zobaczyłam na zdjęciu ---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ---------- Cytat:
będzie coraz lepiej ![]() Cytat:
Kamil butlę miał chyba do 3 rż a mówi pięknie, zęby proste... i był kp 1,5 mies
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
za pół godziny wychodzimy, a chłopaki jeszcze śpią
|
#2126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wasze dzieci tez taki koncert przed zaśnięciem urządzają? Janek zjada butlę i już taki półprzytomny jest, przenosimy go do łóżeczka, zapinamy w śpiwór, daję buziaka w czółko, wychodzę, a Bartek z nim zostaje i... zaczynają się śpiewy Gada, śpiewa, zawodzi po swojemu, po czym nagle zasypia ![]() ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
No my odciągamy wszystko ile się da... Już chyba powinniśmy dawkę przypominającą tych DTP+Polio+Hib wziąc... ale póki co jeszcze MMR nie było i to w pierwszej kolejności zrobimy... niby 4 lutego ale nie wiem czy jeszcze nie przełożę
potem na pewno z 6 tygodni odczekamy, a może i 8 a co ... no i mamy jeszcze przypominającą na pneumokoki... EchNa meningo nie szczepię na razie. Nie mam przedszkolaka w domu, a to ponoć wskazanie. Jak starsze dziecko znosi wszystko to lepiej młodsze poszczepić. A jak jest z ta ospą? Nie można tego zrobić np w 3 roku życia lub później? Trzeba teraz? |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Armagedon. W nocy byłam z TŻ na dyzurze nocnym .... Chcieli karetkę wzywać lekarze ale po jakimś zastrzyku mu przeszło. .... Masakra
Ja ika a nie myslalas żeby fotelik do teściów auta kupić używany? Patrzylas na testy zderzeniowe tego? Bo cala reszta to pikus. Ja wiem ze to na chwile itp. I szkoda kasy ale mimo wszystko.... W sensie ja mam drugi fotelik używany po dzieciach siostry TŻ.... I nie planuje kupować nic lepszego ale sprawdziłam i to rzeczywiście dobry fotelik
|
|
#2129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w kwestii wózków, to mogę Wam z całym serce polecić, taki jaki my użytkujemy od nowości. Model Pascal firma Bebetto polska. Cena przystępna. Wózek 2 w 1, z duża gondolą. Koła pompowane, przednie skrętne. Można jeździć po chodnikach i po terenach wyboistych. Budka od spacerówki boska - duża, z różnymi możliwościami otworzenia, przewiewu. Dla mnie super się sprawdził i naprawdę dużo już przetrwał. Dizajn też oki. Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-01-29 o 09:07 |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale inny taki http://allegro.pl/show_item.php?item=4998986468
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

znowu pewnie będzie darla jape w nocy o 1 jak jej będzie się przebijać 

ale taki sentyment mi pozostał ehhh