Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 10:21   #181
niezalogowana
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części wątku.
Ja od początku przytyłam już 5kg. Spodnie ciążowe pokupiłam w C&A. Mam jedne sztruksowe i są bardzo wygodne, a wczoraj kupiłam jeszcze dżinsowe z wyprzedaży. Korzystając z przecen kupiłam też pierwsze ubranka dla synka. Też w C&A zestaw body i w Smyku jedne body i skarpetki. Na więcej na pewno będę polować w lidlu.
Ja ciążowe spodnie też mam z C&A, co prawda nie z wyprzedaży bo dałam za nie 109zł ale jestem z nich mega zadowolona, bo chodzę w nich już miesiąc i są mega wygodne, także polecam wszystkim Przymierzałam też z H&M ale one nie leżały na mnie za dobrze.
Na pewno się dziś przejdę do tego C&A skoro są przeceny, poszukam czegoś unisex

A co sądzicie o kupowaniu ciuszków w lumpeksach? Ja czasem tam zajrzę, dla siebie kupiłam kilka perełek, naprawdę można znaleźć wyjątkowe rzeczy, niepowtarzalne Tylko jeśli chodzi o dziecko to nieco się obawiam... sama nie wiem

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:21   #182
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja glukozy nie miałam tylko mi cukier sprawdzali nakluwajac palec. Wlasnie robię zalewajke i juz mi slinka leci plus pulpety w sosie pomidorowym. Pozniej spacerek po siostrzenicę
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:32   #183
Aviskowa
Zadomowienie

Dzien Dobry.
Badanie cukru jest dla mnie koszmarem. Tego badania boje sie najbardziej.
Czytalam, ze mam duze predyspozycje aby miec cukrzyce ciazowa.
Przepraszam , ze bez polskich znakow ale pisze z tel.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:41   #184
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A miałaś robione te badania wcześniej, bo glukozę na czczo miałaś podniesioną czy masz jakieś ryzyko cukrzycy? Bo mi doktor mówił, że jeśli w poprzedniej ciąży nie było cukrzycy i teraz w pierwszy trymestrze glukoza była OK, to żeby się nie martwić i robimy je normalnie. A w pierwszej ciąży miałam właśnie jakoś wcześniej, ale moja lekarka trochę dziwna była...

Ja też czekam na powrót sił. W pierwszej ciąży pracowałam do 5miesiąca i czułam się dobrze (może troszkę szybciej się męczyłam, ale było OK) U mnie 3 z przodu już jest więc może to to, ale generalnie dużo osób mówi, że każda ciąża jest inna więc to by się zgadzało...

Dla mnie glukoza to najgorsze badanie w ciąży... już mi nawet kłucie co miesiąc nie przeszkadza i stwierdzam, że nawet dochodzenie do siebie po cc było dla mnie łatwiejsze i przyjemniejsze niż to samopoczucie po glukozie.... chociaż w pierwszej ciąży nie miałam za bardzo mdłości, ale to był koszmar

zdecydowanie najgorsze

ja pracowalam do konca 5 mca i generalnie nie czułam ze w ciazy jestem... teraz wszystko boli, strzyka itd

ja nie wiem czy bede miec powtarzaną.... mogłoby mnie to ominąć

Cytat:
A ja myślę, że w drugiej ciąży to ten brzuszek będzie bardziej rozlany, bo i mięśnie i skóra już jest rozciągnięta przez poprzedniego brzdąca więc teraz rozlewa się na boki... Ja mam wrażenie, że mój brzuszek to moje fałdki tłuszczu wypchnięte do góry...w sumie to nie czuję się z czymś takim dobrze i super komfortowo, ale no cóż.... może jakbym ćwiczyła po urodzeniu Hani, to bym teraz miała ładniejszy brzuszek.
oooo... ja cały czas sie wkurzam że leń mnie dopadł miałam zapał 2 miechy i latałam na siłownie 2x w tyg na shape - dawał wycisk... ale potem praca, jakies przeziebienie i nie było kiedy a teraz kg przybywa, pupa rosnie, boczki ....bez komentarza

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Ja glukozy nie miałam tylko mi cukier sprawdzali nakluwajac palec. Wlasnie robię zalewajke i juz mi slinka leci plus pulpety w sosie pomidorowym. Pozniej spacerek po siostrzenicę
oooo marzenie

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
A co sądzicie o kupowaniu ciuszków w lumpeksach? Ja czasem tam zajrzę, dla siebie kupiłam kilka perełek, naprawdę można znaleźć wyjątkowe rzeczy, niepowtarzalne Tylko jeśli chodzi o dziecko to nieco się obawiam... sama nie wiem

ja całą wyprawkę dla córy zakupiłam.... wyprałam w 60 st, prasowanie, znów wyprałam wyprasowałąm i już.... młodej nic nie było.... uważam że te do 6 mca są super, bo właściwe niezniszczone, bo taki dzieciaczek nie ma czym ich pobrudzić (procz bodziaków- trzeba patrzec na pupę bo kupa czasem wyjdzie bokiem ) ale np jakieś spodenki dresowe, koszulki .... bez obaw kupuje 2xpiore, 2x prasuje i jest OK...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:45   #185
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja generalnie nie mam nic przeciwko. Moja mama i 10letnia siostrzenica są mistrzyniami w wyszukiwaniu perełek. Zawsze chodzą jak jest już towar przebrany (bo np. jest dzień ostatni przed dostawą gdzie każda rzecz za złotówkę) i zawsze coś upolują. Mi mama czasem też coś kupi. A moja siostrzenica to taka dumna Koleżanki jej ciuchów zazdroszczą hehe a ona sobie np. bierze 10 złotych i kupuje 10 t-shirtów
Jak mama coś ciekawego i niezniszczonego w lumpie zobaczy dla Malucha to na bank będzie kupować. Ale jak mówi - na razie się wstrzymuje do momentu poznania płci. Ja na razie nie mam czasu na łażenie po lumpkach, ale jak juz pójdę na zwolnienie to czemu nie.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:50   #186
Truskawka31
Rozeznanie

Ja w sobotę przejdę się po sklepach w Centrum, m.in. pójdę do C&A, a potem spotkanie z koleżanką z poprzedniej pracy na naleśnika (Polecam Manekina)
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:51   #187
elinka21
Zakorzenienie

Pyszne sa w Manekinie jadlam w Toruniu u nas go nie ma ;(

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:51   #188
PalinKa_88
Rozeznanie

Dzień dobry, melduje się po wizycie

Franio, zostaje Franiem rośnie jak na drożdżach - całe 180 g :P
Dziś nie miał ochoty na współpracę z p. Gin i sobie w najlepsze spał (3 podejścia do USG :P ) Mamy kolejne zdjęcie 4d plecków
Łożysko na przedniej ścianie, ale na szczęście przesuwa się w górę
Mogę sobie pochodzić po domu Pełne szaleństwo.
Reszta zakazów (dźwiganie, seks, wysiłek) pozostaje bez zmian, tak jak i końskie dawki leków (Du***ston, luteina).

12.02.2015 USG połówkowe + płytka w cenie wizyty (19 tydz. wydawało mi się coś wcześnie, ale moja GIN mówi, że później już kiepsko o dokładność bo dzieć coraz większy, także jej ufam )
Stary 2015-01-29, 10:52   #189
ja_dalia
Wtajemniczenie

off topic... widziałyście że kwietniówki w 12 dni zamknęły wątek mają tempo

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

w Łodzi polecam Pozytywkę na Piotrkowskiej przy Grand Hotelu

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-29, 10:54   #190
elinka21
Zakorzenienie

Palinka super ze wszystko ok gratuluję

25.03.14
Stary 2015-01-29, 10:54   #191
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość

Dziś nie miał ochoty na współpracę z p. Gin i sobie w najlepsze spał (3 podejścia do USG :P ) Mamy kolejne zdjęcie 4d plecków
Reszta zakazów (dźwiganie, seks, wysiłek) pozostaje bez zmian, tak jak i końskie dawki leków (Du***ston, luteina).

12.02.2015 USG połówkowe + płytka w cenie wizyty (19 tydz. wydawało mi się coś wcześnie, ale moja GIN mówi, że później już kiepsko o dokładność bo dzieć coraz większy, także jej ufam )
super że wszystko OK !!!!

a lekarze to różnie gadają... jedni ze 19 inni ze 21 tc mi tam powie kiedy, zapisze się i tyle

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-29, 10:58   #192
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Och tak, są rewelacyjne Jadłam kiedyś z farszem ruskim, potem powtarzałam tę potrawę w domu - przepyszne
Mają oddziały w wielu miastach - polecam

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Co do USG połówkowego, to moja dr polecała okres 20-22 tydzień. Obstawiam 20 lub 21 i nie wiem na którym tydzień się zdecydować... Mój dzieć był ostatnio "do przodu" dwa dni pod względem wymiarów Może 20 tc?
Stary 2015-01-29, 10:58   #193
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ja, jeśli nie zaczną mnie boleć zatoki to podjadę dzisiaj też na małe zakupy. Zobaczę co w tym C&A.. no i do TK maxxa chcę wejść..... tam są różne też niebanalne rzeczy, niektóre w dobrych cenach. I do smyka też podejdę zapewne Co do lidla to niby fajne te ciuszki ale kurcze mnie to denerwuje, ze albo róż albo błękit. No jest też wersja "unisex" ale jakoś mi te kolory nie leżą ;/
Ale zobaczę, może na wyprzedaży w lidlu zakupię.
btw. czytacie jakieś blogi parentingowe? jakieś fajne znacie? bo bym poczytała (siedzę w pracy, nie chce mi się nic robić i dzisiaj chyba sobie odpuszczę.... nie mam nic pilnego)
Mam podobne odczucia do ciuszków z lidla. Często te unisex, w brązach i beżach są dla chłopców a dla dziewczynek jest więcej kolorów. Mamy trochę lidlowych ciuszków i nie mogę narzekać. Ostatnio synowi skarpetki 7 par za 10zł kupiłam

A blogi parentingowe czasem odwiedzam, ale wkurzają mnie. Jakoś takie mam wrażenie nie służą autorom do chwalenia się/wyszydzania/przepisywania porad ze stu innych stron/organizowania wiecznych rozdawajek. Wkurza mnie też jak osoba,która prowadzi taki blog wrzuca milion fot swojego dziecka w różnych sytuacjach ale swojej twarzy nie pokazuje

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 10:58   #194
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Och tak, są rewelacyjne Jadłam kiedyś z farszem ruskim, potem powtarzałam tę potrawę w domu - przepyszne
Mają oddziały w wielu miastach - polecam
W moim malym miasteczku niestety nie, jesli maja w Krakowie to mam najblizej 130 km :p

25.03.14
Stary 2015-01-29, 10:58   #195
gkatarzynka
Zadomowienie

Piszecie o zakupach... a ja w zasadzie z pierwszej ciąży niewiele mam... zresztą początki były w lecie/jesieni, która była dość ciepła. Jak już mi się brzuszek pokazał, to była zima i wtedy moje sukienki i tuniczki były OK. Kupiłam tylko spodnie z panelem, ale teraz jeszcze są za duże...Więc nie myśląc wiele przebuszowałam allegro i stwierdziłam, że zaszaleję i kupiłam pakę ubrań, które powinny być już teraz dobre i jeszcze przez jakiś czas o ile nie przytyję szybko a będzie rósł głównie brzuszek. Dałam 350zł za 20szt ubrań - w tym 2 pary spodni, legginsy, kilka bluzek, tunik, sweterków - wszystko w moim guście więc powinno być OK. Teraz tylko czekam na paczuszkę i mam nadzieję, że dotrze szybko, bo szczerze mówiąc nie bardzo mam się w co ubierać - mam tylko rajstopy, sukienki i tuniki...no i zamarzyło mi się coś nowego i ładnego...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 11:01   #196
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
W moim malym miasteczku niestety nie, jesli maja w Krakowie to mam najblizej 130 km :p
To może przy okazji Zresztą masz napewno bliżej jakąś naleśnikarnię, równie dobrą
Stary 2015-01-29, 11:02   #197
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
To może przy okazji Zresztą masz napewno bliżej jakąś naleśnikarnię, równie dobrą
Niestety nie

25.03.14
Stary 2015-01-29, 11:15   #198
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Piszecie o zakupach... a ja w zasadzie z pierwszej ciąży niewiele mam... zresztą początki były w lecie/jesieni, która była dość ciepła. Jak już mi się brzuszek pokazał, to była zima i wtedy moje sukienki i tuniczki były OK. Kupiłam tylko spodnie z panelem, ale teraz jeszcze są za duże...Więc nie myśląc wiele przebuszowałam allegro i stwierdziłam, że zaszaleję i kupiłam pakę ubrań, które powinny być już teraz dobre i jeszcze przez jakiś czas o ile nie przytyję szybko a będzie rósł głównie brzuszek. Dałam 350zł za 20szt ubrań - w tym 2 pary spodni, legginsy, kilka bluzek, tunik, sweterków - wszystko w moim guście więc powinno być OK. Teraz tylko czekam na paczuszkę i mam nadzieję, że dotrze szybko, bo szczerze mówiąc nie bardzo mam się w co ubierać - mam tylko rajstopy, sukienki i tuniki...no i zamarzyło mi się coś nowego i ładnego...
Ja mam 5 par spodni z poprzedniej ciąży...a kupiłam wczoraj kolejne.
Człowiek ma chęć na zmiany. Tak samo z ciuszkami, moja mama mi powtarza, że powinnam wszystkie po synu zatrzymać i nie oddawać/sprzedawać.
A stwierdziłam, że połowę oddam i sprzedam a drugą połowę co mi się podoba bardziej to zostawię i tyle. Gust się zmienia, a poza tym ma się chęć na dokupienie czegoś fajnego

Ja bluzek ciążowych nie kupuję, w poprzedniej ciąży też nie miałam, raczej te co mam są w porządku, poza tym jak będzie juz brzuch większy to będzie ciepło więc będę miała swoje ulubione długie sukienki

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Sio sio mi z tymi nalesnikami!!!!!!!!!!!!!! !
Ja głodna jestem mega, właśnie nakłaniam TŻ żebyśmy skoczyli z synem dziś gdzieś ... na coś szalenie dobrego (na dobrą sprawę śmieję się, że wystarczy mi sałatka w restauracji)
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 11:15   #199
agave
Rozeznanie

Też uwielbiam Manekina. Całe szczęście w Poznaniu jest. Ogromne kolejki są zawsze i to trochę zniechęca. Po mdłościach pierwszego trymestru poszliśmy tam z Tż pierwszy raz jak miałam w końcu ochotę zjeść coś na mieście.
Stary 2015-01-29, 11:16   #200
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie
Elinka, w takim razie nie pozostaje nic innego, jak robić takie pyszności samej w domku
Stary 2015-01-29, 11:17   #201
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana
Właśnie wróciłam z kąpieli, smaruję się 2-4 razy dziennie w zależności od dnia, kilka dni temu zauważyłam 1 rozstęp na piersi, około 3cm a dziś smarując nogi zauważyłam z 15sztuk czerwioniutkich, krótkich rozstępów po stronie wewnętrznej ud... jestem zdruzgotana
Od początku ciąży jestem na minusie 2kg więc jakim prawem powstały mi rozstępy Na piersi byłam w stanie zrozumieć, bo są lekko nabrzmiałe i zmieniły swój rozmiar, ale na udach Po co ja wydaje tyle kasy na Elancyl i Mustelę (stosuję zamiennie) skoro to nic nie daje nawet w początkowym etapie ciąży... a co potem będzie? Będę cała w prążkach... AAaaaaaaaa!!!
Kochana, wiem co czujesz... W poprzedniej ciąży, biust mi lekko zmasakrowało. Mimo smarowania. Ale jestem przekonana, że gdyby nie smarowanie, to byłoby miliard razy gorzej!

Cytat:
A ja z Hania mialam spiczasty brziszek,piekna cere i cudowne wlosy i paznokcie i jest Hania. Teraz brzuch jest raczej taki rozlany,co chwila cos mi wyskakuje na nosie,brodzi czy czole i wlosy mi sie strasznie przetluszczaja...ale nie wiem jeszcze kto tam w srodku zamieszkal,bo wstydliwy bardzo. Ta ciaze przechodze zupelnie inaczej...mdlilo mnie i wymiotowalam,teraz nie mam na nic sily,nie chce mi sie jesc ani gotowac... a z Hania pracowalam,nie wymiotowalm, i straszna frajde sprawialo mi gotowanie i pieczenie. Kolezanka urodzila dwoch synow i miala podobnie,kazda ciaza zupelnie inna a rezultat ten sam
Ja przy synku też miałam cudowną cerę, skórę i włosy Teraz jest podobnie, ale i tak liczę na córunię

Cytat:
Ja kupowałam zwykłe ciuchy, tylko większe Miałam jedne spodnie ciążowe, ale guzik odpadł i nie potrafię go naprawić. Teraz kupiłam dwie pary na asosie i 3 podkoszulki dłuższe.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 11:17   #202
elinka21
Zakorzenienie

Ja tez mam ochote gdzies wyjsc, jutro M ma wolne to zaszalejemy a co

25.03.14
Stary 2015-01-29, 11:17   #203
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Manekin, mniam najadłam się go na 100 lat w czasie studiów i po, naleśnik z ruskim nadzieniem o którym pisze Truskawka kocham! Też w domu go sobie robiliśmy. Naleśnikowa lasagne. Z szynką, ananasem i serem. Z mięsem mielonym, warzywami i serem. Jak jestem w Toruniu zawsze tam zajdę. Widziałam, że sie rozrastają.

A ta glukoza, o której piszecie to mnie czeka w szpitalu. Tak robią je ginki gdzie jeżdżę - skierowanie na 8.00 na oddział, w piżamę i do 15 czekać na wyniki :/ masakra a jak wyjdzie czasem cukrzyca to wyjazdy do poradni 100km stąd. W 1 c po wypiciu tego dziadostwa po 2h miałam cukier taki jak na czczo. Mam nadzieję, że teraz też dobrze go przerabiam

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 11:22   #204
Truskawka31
Rozeznanie

Nie mogłam spać z piątku na sobotę i myślalam tylko o jedzeniu. Pomyślałam, że jak mąż się obudzi, to powiem mu, że koniecznie zbieramy się do włoskiej restauracji na przepyszną pizzę, którą uwielbiam. Tak też zrobiliśmy. Niemożna sobie odmawiać
A co do Manekina, to w Warszawie też są koleje, nie da się chyba tego uniknąć
Stary 2015-01-29, 11:36   #205
Aviskowa
Zadomowienie

Co do snów, to również mam kosmiczne. Ostatnio śniło mi się, że ścigają mnie terroryści, a ja uciekałam po jakiej puszczy i chowam się po jakiś ruinach. Jak się obudziłam, to byłam tak przestraszona, że mój się obudził.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 11:36   #206
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie po wizycie. Wszystko dobrze,dostalam globulki na ten stan zapalny ktory wyszedl w cytologii. Morfologia i mocz w porzadku. Dostalam tez wyniki testu PAPPA i jest rewelacyjnie. Doktor powiedzial,ze w ogole moge sobie spokojnie zyc w tej ciazy i sie niczym nie przejmowac.

gratuluję wzorowych wyników!

Cytat:
Napisane przez Marita1203 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki, witam Was w II części wątku

Wczoraj byliśmy z mężem na USG genetycznym I
maleństwo dobrze się rozwija, wczoraj mieliśmy 13tyg 4dn
maleństwo mierzy 77mm, kręgosłup, kończyny, oczka, serduszko wszystko ok!! Super było go tak podglądać było widać jak łyka płyn owodniowy i rączką dotyka buźki -> coś pięknego....

Ja przytyłam 1kg, dowiedziałam się, że przebyłam kiedyś toksoplazmę nawet nie wiedziałam o tym. Kwas foliowy mam brać tylko do końca opakowania i przepisał mi tabletki Omegamed Pregna DHA

Następna wizyta 25.02.2015

Doktor nic nie mówił a ja w sumie nie pytałam czy mogę uprawiać seks, dziś się kochaliśmy ale jednak zawsze się boję, że coś się stanie maleństwu lub będzie za głęboko czy coś... Ale czytałam, że nic nie powinno się stać i na jeźdzca pozycja też jest polecana nawet. A jak u Was w tych sprawach

pozdrawiam
dla Dziecia
u nas w tych sprawach baaardzo dobrze
czasami to nawet nie możemy sie od siebie odpędzić
a że po nic mi nie jest, dobrze się czuje i w ogóle to szalejemy

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ale mam sny ostatnio

śniło mi się, że lecę na paralotni nad jakimś jeziorem. Wpadam do wody. Patrzę: płyną do mnie rekiny, więc szybko dopływam do brzegu a one (dokładnie 5) wychodzą za mną na brzeg. Okazuje się, że to nie rekiny tylko delfiny. I mówią mi, że bolą je dziąsła i jakbym mogła tą wodę z jeziora nabrać do ust, przepłukać i taką przepłukaną wlać im do pyszczków, to im na pewno przejdzie. Ja mówię, że nie ma mowy i żeby dały mi spokój, płynę jakieś 50 metrów wgłąb jeziorka, bo tam jest kawałek muru, obok wysypany gruz i stara pralka na tym gruzie. Wdrapuję się na tą pralkę a delfiny przypłynęły za mną i wystawiają głowy z wody, żebym im dała tą wodę przepłukaną. Nie wiem co zrobić, w końcu znajduję zużytą torebkę po herbacie lipton, wysypuję z niej mokre okruchy i płuczę tą wodę, po czym wlewam ją do zużytej torebki i trzymając za ten kwadracik z nitką z napisem "lipton" podaję delfinom przepłukaną wodę do ust.

WTF?
jaaaki sen!
ale ja teraz też takie mam. Dziś np. przez pół nocy śniło mi sie, że byłam z tżem na kajakach (uwaga, rzeka była na głównej ulicy w centrum gdańska ) i zaczęli nas gonić jacyś kolesie, chcieli nas okraść, pobić itd... strasznie to pomieszane było

Cytat:
Hahaha.... piekne sny... u mnie to serial kryminalny moznaby krecic. Czasem budze sie cala spocona i bola mnie nogi z uciekania.
Witam sie z rana. Moje dziecko dzis na sniadanie zazyczylo sobie parowki(kupujuemy takie lepsze) i przegryzla je zelkami misiami... no i kto tu jest w ciazy? Hanka ma jakies dziwne smaki,Maz ma zgage,ja duzo spie i rosnie mi brzuch.
całą rodzina jest w ciąży, a co!

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

masakra.... lekarze ktorzy na sile upierają sie przy porodzie naturalnym dla mnie to porazka.... oki walczyc, ale ile ???? sama mialam tak że rodzilam 5h, rozwarcie szło ale dziecko sie nie przesuneło ani kawałek i pewnie do rana bym lezała gdyby nie moja lekarka... a takich przypadkow znam b.duzo ...
pomine fakt że robią czasem po łebkach .... coż zrobic... musimy im ufac albo przestac się rozmnażać

5 godzin to i tak nie jest tak długo... moja znajoma kiedys opowiadała mi że meczyli ja ponad 20 godzin! na siłę sn, bo tak. Prosiła, błagałao cesarkę, a oni nieugięci. Dopiero jak dziecko zaczynało odjeżdżać, tętno spadało zcedydowali się na cc... wielkie szczęście, że chłopak przeżył... na drugi poród zdcydowała się już w prywatnej klinice...

Cytat:
Ja ciążowe spodnie też mam z C&A, co prawda nie z wyprzedaży bo dałam za nie 109zł ale jestem z nich mega zadowolona, bo chodzę w nich już miesiąc i są mega wygodne, także polecam wszystkim Przymierzałam też z H&M ale one nie leżały na mnie za dobrze.
Na pewno się dziś przejdę do tego C&A skoro są przeceny, poszukam czegoś unisex

Ja tam nie mam nic przeciwko, już kupiłam jednego bodziaka, wygląda jakby był nieużywany jak dobrze się ☠☠☠☠☠☠ze, wyprasuje to jak dla mnie nie ma nic w tym niebezpiecznego poza tym takie ciuszki z lumpa bardzo często nie są zniszczone, no bo umówmy się, ile razy taki ciuch w rozmierze 56 ubierze dziecko

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość

ale szalejecie z postami!
Stary 2015-01-29, 11:48   #207
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

ale szalejecie z postami!
Próbujemy kwietniówki przebić A tak serio, to podejrzewam, że pod koniec wiosny, początkiem lata też będziemy miały takie tempo jak wszystkie będziemy siedziały w domach
Oglądam sobie kuchenne rewolucje, zjadłam kiwi, potem odgrzeję zupkę brukselkową (to już trzeci raz gotowana zupka u mnie - Mąż nie lubi, Hanka wyjada same ziemniaki a ja brukselkę), zrobiłam pranie i chyba zaraz zrobię zakupy online... i generalnie dziś dzień lenia będzie, bo muszę odreagować wczorajsze emocje związane z wizytą u doktora - zawsze bardzo się stresuję i ciśnienie mi skacze mimo, że normalnie mam niskie.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 11:54   #208
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Michał do teraz śmiga w ciuchach z lumpka Ja nie szalałam aż tak, żeby dwa razy prać i prasować, po razie wystarczy. Zresztą ja prasowałam tylko te pierwsze ciuchy, potem mi się nie chciało.

Cytat:

O matko, uwielbiam A do Torunia mam 200 km A tam jednak są najlepsze Też się najadłam na studiach... teraz jeździmy do Gdańska czasem ale to jednak nie to samo... ehh, narobiłyście mi mega ochoty!

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 12:00   #209
elinka21
Zakorzenienie

My bylismyvw Toruniu w wakacje jak z Wladka wracalismy, jechalismy i zatrzymalismy sie na zeiedzanie w Toruniu

Bede miala dzis nowy tel kurier dzwonil ze bedzie ok 13 jupi

25.03.14
Stary 2015-01-29, 12:05   #210
aga00100
Raczkowanie

ja nigdy nie bylam na nalesnikach, pierogach, lasagne tzn takich potrawach ktore moge w domu zrobic.wychodze z zalozenia ze jak jesc na miescie to cos co ciezko w domu zrobic heh my jestesmy z tz prosci i najczesciej konczy sie na kfc bo uwielbiamy albo sfinksie.a rozne nowe dania czesto w domy robie bo lubie gotowac i mam na to czas.
ale pojadlam od rana slodkiego kolezanka farowrki podrzucila mialam chalke z dzemem i jak sie dorwalam to nie moglam sie opanowac a teraz tak mnie muli ze masakra
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości