Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 12:28   #1441
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A ja mam dziś wizytę w poradni chorób zakaźnych o 11.40, zobaczymy co tam mądrego wymyślą ??? Kilka probówek krwi pewnie zostawię. Musze tez dopytać co robić, jakbym urodziła zanim oni ustalą jaki jest mój stan faktyczny. Nie chcę ryzykować zarażeniem Małej.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Też w nocy nie mogę spać, ciągle śnią mi sie jakieś pierdoły. Budzę się tez przy zmianie pozycji. Za to na siusiu nie muszę wstawać. Ale woda pod ręką w nocy ostatnio stoi, bo dopadło mnie pragnienie, sporo wypijam. Organizm upomina się o swoje.

mam nadzieje ze wyniki beda w terminie. A ja musze zalatwic badanie krwii. Wszedzie wiadomo ze arh- ale wyniku nie mam. A wczoraj polozna mi pow.ze musze miec taki wynik do szpitala

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
ja sobie kupię, ale czy zdąże zrobić nie wiem

uff to dobrze
Ładna waga Małego

Piękności

mi kazał żelazo odstawić bo mam za dobre, i się śmiał że chyba laboratorium zmieniłam bo w innych normach podają

też bym tak chciała haha

Dobre

my wczoraj miałyśmy wizytę. Mała waży 2600, wszystko ok. Pobierał mi GBS troszke bolało, ale najbardziej bolało badanie aż jęknęłam i lekarz do mnie "to jak pani poród wytrzyma" nie wiem jak cholera Kolejna wizyta za 2 tyg. Powiedział,że jeszcze 2 tygodnie i mogę spokojnie rodzić

a ja myslalam ze 36 tc i juz spoko.
Lekarze tak komentuja madrze z tym porodem...ech...

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja chcę szczepić 6 w 1, albo 5 w 1, w zależności od funduszy (bo to jest to samo, tylko w 6 w 1 mniej ukłuć) i najważniejsza rzecz to aby podczas szczepień DZIECKO BYŁO CAŁKOWICIE ZDROWE JAK I JEGO RODZICE I OTOCZENIE!! Bo jeśli mama chora, to bardzo prawdopodobne że dziecko już ma w sobie zarazki, nie może mieć katarku, NIC, bo właśnie rodzice szczepią dzieci, bo a to tylko katarek, a to tylko kaszelek...a potem są powikłania po sczepieniach... Dlatego ja zaszczepię, ale tylko gdy będę pewna, że dzieciątko jak i ja i wszyscy domownicy zdrowi Zdarzają się przypadki powikłań, ale ile jest przypadków zachorowań np. sepsy? Ciężki temat, bo albo zaszczepić i walczyć z ewentualnymi powikłaniami, albo nie szczepić i później walczyć z ewentualną chorobą...

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Dzień dobry, widzę, że nie tylko ja mam piękne nocki Zasnąć nie mogłam, bo mały miał imprezkę w brzuchy, potem zgaga, potem śniły mi się jakieś erotyczne sny Ahhh ale nad ranem nadrobiłam i obudziłam się po 9

Mężuś robi śniadanie

Chxialam tylko usprawiedliwic tych rodzicow co szczepia podczas przeziebienia czy cos. To czesto wina pediatrow. Bo oni czesto mowia ze to nic nie szkodzi albo zachecaja do kilku szczepien na raz. Ja jak pisalam jestem za szczepieniami, ale wiem ze nie moge dac sie namowa na szczepienia podczas choroby.

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie grubości kocyka. Jak już przyjdzie wiosna, to jakim kocykiem będziecie przykrywać Malucha w wózku? Jeszcze tym zimowym, grubszym, czy już cieńszym? Nie wiem, czy zamówić kocyk z wypełnieniem czy bez
Oj to zalezy jaka bedzie temp. Zobaczysz dobierzesz lekko. Ja akurat D.rodzilam w lato wiec zaczynalam od tefo ze lezal w cienkim krotkim body bez przykrycia albo ledwo z pielucha tetrowa...a pozniej coraz cieplej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 12:32   #1442
nouvelle2
Zakorzenienie

ja na początku będę przykrywać malucha rozłożonym rożkiem- wtedy jest jak kołderka a potem mam kocyki, w tym na lato- muślinowy.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 12:58   #1443
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

ps. a tak z newsów .
Siostra przed chwila próbowała zarejestrowac się na NFZ do endykrynologa we wrocławiu.
miejsce dopiero za 8 lat!!!! a w drugiej placówce jest lista rezerwowa ale dopiero na 2019 rok

MASAKRA
nie wiem czy śmiac się czy płakać? Osttanio sąsiadka mi się zaliła, że do endokrynologa miała wizytę w 2014 na 2016 roku, ale teraz to już przegięcie
Cytat:
Też mam + 14
i ja amennie wiem czy uda mi się to zrzucić
Stary 2015-01-29, 13:06   #1444
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
nie wiem czy śmiac się czy płakać? Osttanio sąsiadka mi się zaliła, że do endokrynologa miała wizytę w 2014 na 2016 roku, ale teraz to już przegięcie

ja też mam +14. Od ostatniej wizyty po pobycie w szpitalu nie utyłam ani kilograma-waga wciąż ta sama- to pewnie po tej diecie wątrobowej w szpitalu Zrzucimy zrzucimy-wiosna przyjedzie,będziemy chodzić na długie spacery ,wózki będziemy targać po schodach,dzieciaczka na rękach -zobaczysz jakie szczupłe będziemy na wakacje Ja dodatkowo mam motywacje bo w lipcu ślub brata mam
Stary 2015-01-29, 13:07   #1445
meganka18
Rozeznanie

Ałć ... Strasznie boli mnie mięsień w lewym pośladku tak mi do kręgosłupa promieniuje - nie moze przenieść ciała na lewa nogę , wstać z łóżka od lewej strony masakra jakaś ;(

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:

14 mam i ja ;(
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:09   #1446
marta24171
Rozeznanie

[QUOTE=Magiusa;49991859]mam nadzieje ze wyniki beda w terminie. A ja musze zalatwic badanie krwii. Wszedzie wiadomo ze arh- ale wyniku nie mam. A wczoraj polozna mi pow.ze musze miec taki wynik do szpitala

Ja miałam już skierowanie na grupę krwi na pierwszej wizycie i od tamtej pory mam przypiętą do karty ciąży.

Ale pojadłam naleśniczków,a teraz leżę na kanapie i chyba bym się zdrzemnęła

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2015-01-29 o 13:31
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:12   #1447
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ałć ... Strasznie boli mnie mięsień w lewym pośladku tak mi do kręgosłupa promieniuje - nie moze przenieść ciała na lewa nogę , wstać z łóżka od lewej strony masakra jakaś ;(
Mam właśnie to samo!!!! Chodzę po domu z praniem do prasowania i się sama do siebie brechtam, że idę jak babulinka skrzywiona a i tak boli. I jak się śmieję, to mi mała podskakuje w brzuchu, jakby też się trzęsła ze śmiechu

Usiadłam na chwilę, bo jest trochę lepiej i przy okazji sprawdziłam co u Was.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:14   #1448
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Mam właśnie to samo!!!! Chodzę po domu z praniem do prasowania i się sama do siebie brechtam, że idę jak babulinka skrzywiona a i tak boli. I jak się śmieję, to mi mała podskakuje w brzuchu, jakby też się trzęsła ze śmiechu

Usiadłam na chwilę, bo jest trochę lepiej i przy okazji sprawdziłam co u Was.

Kurcze myślisz ze to jakos dzieciaki nas uciskają czy kg ktore mamy a nie miałyśmy - Coraz bardziej mi to doskwiera ;(
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:17   #1449
luzna25
Zadomowienie

nouvelle2 za postawę! super się zachowałaś Bóg Ci to wynagrodzi
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:17   #1450
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Kurcze myślisz ze to jakos dzieciaki nas uciskają czy kg ktore mamy a nie miałyśmy - Coraz bardziej mi to doskwiera ;(
Maluchy nas uciskają w nerw i dlatego tak nam promieniuje. Mi też właśnie w lewym pośladku Już to raz miałam, ale wtedy byłam w markecie, do tego sama, z ogromem zakupów i musiałam jakoś dojść do samochodu i wrócić do chaty. Ciężko było i śmiesznie to wyglądało na pewno

Rozmawiałam już o tym z lekarzem i to właśnie uciskanie na nerw. Przejdzie, ale będzie do końca dnia uczucie ukłucia jak źle nogę postawimy. Ale minie

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2015-01-29 o 13:20
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:26   #1451
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć mamusie Była dzisiaj u mnie koleżanka z 7-miesięczną córką. Kurcze już nie pamiętam, jak to było, jak Ola była taka mała, a co dopiero noworodek. Aż żałuję, że teraz nie mam SR na bieżąco, bo mam wrażenie, że już nic nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
położna mówiła mojej koleżance podczas porodu, żeby nie krzyczała bo w niczym jej to nie pomaga a tylko traci nie potrzebnie siły i energię
Położne mają swoje teksty Mój poród się zaczął o 3 w nocy i pierwsze 2 zdania od położnej, jakie usłyszałam, to było: po co tak wcześnie przyjeżdżamy, skoro to pierwszy poród, a potem, że jak ja mam mieć siłę rodzić, jak nie zjadłam śniadania Faktycznie pierwsza myśl, jak się budzę w środku nocy ze skurczami, to żeby lecieć śniadanie robić
Cytat:
mon9 super wiadomości! a malutka prześliczna

a ja miałam dzisiaj wizytę i z małym wszystko ok jedynie co się wkurzyłam, bo miał to już być mój lekarz prowadzący (w zastępstwie za tego mojego pierwszego) a ten do mnie, że nie może prowadzić mojej ciąży bo on jest raz na miesiąc w przychodni i pokieruje mnie do swojej koleżanki!!!

i dalej nie mam skierowania do szpitala, bo ten lekarz powiedział, że on się nie będzie wtrącał i ta jego koleżanka mi wystawi
współczuję strasznego masz pecha z tymi lekarzami na końcówce

Cytat:
może jest za darmo jak ktoś chodzi na NFZ??
jest za darmo w szpitalu. ja chodzę do gin prywatnie, ale na ktg mnie wysyłała do szpitala i nic nie płaciłam. Ja miałam dopiero od 38tc. A położna na SR mówiła, że jak ktoś chce mieć zrobione ktg tak o, bez żadnych skierowań, to trzeba jechać do szpitala i powiedzieć, że coś się dzieje albo że nie czujemy ruchów i wtedy zawsze zrobią
Cytat:
Niunia czesto masz te bole okresowe juz. Ja miewam tez, ale tak 2, maks 3 na dobe. A Ty chyba czesciej z tego co piszesz.
Wieelki dzien sie zbliza do nas, albo Wielka Noc
Pakujecie sie i szykujecie do przeprowadzki?
Kurcze mnie już boli jak na okres 3 dni bez przerwy
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O jeju jak wy mozecie nie spac? ziew...ja odwrotnie.
Wstaje od rana tylko dlatego ze Darus wstaje i pomagam go tz'towi do zlobka szykowac (bo tz na ost.chwile sam wstaje i sie szykuje do pracy). Ale niedlugo pozniej jak jada to ja znow z checia w kimke...ewentualnie zjem sniadanko....

Zazdroszczę ci tego żłobka
Cytat:
A u mnie sie zaczynaja telefony w stylu "czy już urodziłaś czy dalej w dwupaku??? "
Coś wcześnie zaczęli
Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A czy macie taką poduszkę- klin pod materacyk? Ją się zawsze używa czy jak coś sie dzieje?
Ja mam do dziś, ale kupiliśmy, jak Ola była większa, miała ze 3-4 miesiące i nie chciała w ogóle jeść w dzień, to karmiliśmy ją przez sen w łożeczku, więc żeby byłą pod kątem, to kupiliśmy klina

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:27   #1452
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam +14. Od ostatniej wizyty po pobycie w szpitalu nie utyłam ani kilograma-waga wciąż ta sama- to pewnie po tej diecie wątrobowej w szpitalu Zrzucimy zrzucimy-wiosna przyjedzie,będziemy chodzić na długie spacery ,wózki będziemy targać po schodach,dzieciaczka na rękach -zobaczysz jakie szczupłe będziemy na wakacje Ja dodatkowo mam motywacje bo w lipcu ślub brata mam
oby trzymam się tych spacerów z wózkiem jak pijany płotu, ale fakt nigdy jeszcze tak źle nie czułam się w swojej skórze
O jak wesle brata to masz niezłą motywację
meganka18 w kupie siła, damy radę walczyć z kg na wiosnę
Stary 2015-01-29, 13:29   #1453
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Uda nam się nie ma innej opcji Wczoraj lekarz się mnie pytał czy apetyt dopisuje a ja że tak a on : je pani dużo warzyw, owoców, mięso, a ja grzecznie przytakuje i ściszonym głosem słodycze też powiedział, że no ciąża to można sobie troszkę pofolgować a potem będzie trzeba się pilnować

W ogóle opowiadał ,że we wtorek robił cięcie , kobieta drobna , maszyna oszacowała wagę dziecka na 4000g a tu się urodził 4850g , chłop jak dąb. A teraz przeglądam gazetę gdzie są maluchy urodzone w tym szpitalu i tydzień temu urodził się chłopczyk z wagą 5780g Moja ma już 2600 boje się , że dociągnie do ok 4kg.. A ja urodziłam się z wagą 2700 tŻ bodajże 2900 , też chce takiego okruszka

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze wyniki beda w terminie. A ja musze zalatwic badanie krwii. Wszedzie wiadomo ze arh- ale wyniku nie mam. A wczoraj polozna mi pow.ze musze miec taki wynik do szpitala

a ja myslalam ze 36 tc i juz spoko.
Lekarze tak komentuja madrze z tym porodem...ech...

Chxialam tylko usprawiedliwic tych rodzicow co szczepia podczas przeziebienia czy cos. To czesto wina pediatrow. Bo oni czesto mowia ze to nic nie szkodzi albo zachecaja do kilku szczepien na raz. Ja jak pisalam jestem za szczepieniami, ale wiem ze nie moge dac sie namowa na szczepienia podczas choroby.

Oj to zalezy jaka bedzie temp. Zobaczysz dobierzesz lekko. Ja akurat D.rodzilam w lato wiec zaczynalam od tefo ze lezal w cienkim krotkim body bez przykrycia albo ledwo z pielucha tetrowa...a pozniej coraz cieplej

Wiadomo , że im dalszy tydzień tym lepiej, z tym , że 38 tydzień to już ciąża donoszona także śmiało można rodzić.. Matko za 2 tyg mogę rodzić
Stary 2015-01-29, 13:29   #1454
papalinka83
Zakorzenienie

A ja mam +13 kg i jakoś nie czuję się słoniem poza gigantycznym brzuchem i nie wiem, czemu. Z olą przytyłam w sumie 14 i gorzej się czułam sama ze sobą

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:32   #1455
aneta_s13
Rozeznanie

Widzę, że u wielu z nas +14 to magiczna liczba mam tyle samo... ale po porodzie już raczej bezkarnie cukierków sie nie najem przy karmieniu. Więc sobie pozwalam. Dobrze, że chłopcy byli w szkole i nie widzieli mamy przy stercie papierków
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:32   #1456
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A czy macie taką poduszkę- klin pod materacyk? Ją się zawsze używa czy jak coś sie dzieje?
ja mam klin, jak będzie ulewać to podłoże, nie będe później biegać jak szalona po sklepach albo bawić się z książkami ;p

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Tyle naskrobałyście, że przy czytaniu zjadłam całą paczkę Schoko-Bonsów i kto mnie rozgrzeszy???

Szczepiłam chłopaków normalnym trybem i teraz tak też będę szczepić małego. Pilnując by był zdrowy.

Co dziś macie na obiad? Ja chyba zrobie mielone
ja też zawsze coś podjadam przy czytaniu hahha ;p a dzisiaj na obiad żeberka
Stary 2015-01-29, 13:33   #1457
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Na zdrowie jak smaczne to najważniejsze.

Tez bede brała zwykłe szczepienia na nfz. standardowe

a na obiad. udka w sosie pieczeniowym, ziemniaczki i buraki
O mamo chcę buraczki!!!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:36   #1458
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Maluchy nas uciskają w nerw i dlatego tak nam promieniuje. Mi też właśnie w lewym pośladku Już to raz miałam, ale wtedy byłam w markecie, do tego sama, z ogromem zakupów i musiałam jakoś dojść do samochodu i wrócić do chaty. Ciężko było i śmiesznie to wyglądało na pewno

Rozmawiałam już o tym z lekarzem i to właśnie uciskanie na nerw. Przejdzie, ale będzie do końca dnia uczucie ukłucia jak źle nogę postawimy. Ale minie
Ja mam to samo! Zwlaszcza po nocy

Pytalam o to CC, data zostaje ta sama, ale bede lezec w szpitalu od 19.02 i beda monitorowac stan dzieci. Tak sie ciesze
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:37   #1459
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Uda nam się nie ma innej opcji Wczoraj lekarz się mnie pytał czy apetyt dopisuje a ja że tak a on : je pani dużo warzyw, owoców, mięso, a ja grzecznie przytakuje i ściszonym głosem słodycze też powiedział, że no ciąża to można sobie troszkę pofolgować a potem będzie trzeba się pilnować

W ogóle opowiadał ,że we wtorek robił cięcie , kobieta drobna , maszyna oszacowała wagę dziecka na 4000g a tu się urodził 4850g , chłop jak dąb. A teraz przeglądam gazetę gdzie są maluchy urodzone w tym szpitalu i tydzień temu urodził się chłopczyk z wagą 5780g Moja ma już 2600 boje się , że dociągnie do ok 4kg.. A ja urodziłam się z wagą 2700 tŻ bodajże 2900 , też chce takiego okruszka
szok ponad 5 kg, jejku przeciez to prawdziwy olbrzym.
Oby u mnie maszyna się az tak nie pomyliła, przy takim dziecku to chyba pęknę na pół
Stary 2015-01-29, 13:40   #1460
EdithS
Zadomowienie

nouvelle2 co za przygoda, super się z Mamą zachowałyście

leyseux jaka masakra z tym endokrynologiem

Dziękuję Dziewczynki za odpowiedzi w sprawie przykrywania dzieci. Dziś mi się wydaje, że wszystko jest takie skomplikowane, ale mam nadzieję, że w rzeczywistości szybko się ogarnę i instynkt będzie mi podpowiadał, jak ubierać dziecko itp.

Co do bólu, to ja dziś mam ucisk ewidentny na Bożenę, normalnie jak chodzę, to czuję tam straszny ból, a jak siedzę, to mam wrażenie, że chce mi się jakby siusiu. No ale opuściło mnie napięcie brzucha, więc czuję ulgę...ufff
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:50   #1461
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość

Pytalam o to CC, data zostaje ta sama, ale bede lezec w szpitalu od 19.02 i beda monitorowac stan dzieci. Tak sie ciesze
całe szczęście kochana!!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:51   #1462
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość

supcio, będziesz pod kontrolą
Stary 2015-01-29, 13:52   #1463
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa tak w ogóle to dziś zaczynamy 34 tydzień Jeszcze 6 tygodni
za tydzień;D

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-29, 13:59   #1464
Lila_17
Rozeznanie

Dzień dobry kochane Już Was nadrabiałam, a tu szwagierka mnie odwiedziła i teraz dokończyłam Was podczytywać, chyba tak pędzicie, żeby jeszcze w tej części porody się nie zaczęły:P Wyliczałyście sobie, kiedy wypada Wam, że już ciąża donoszona, czyli skończone 37tyg? Mi wyszło, że od 01.03. Teraz jak mam leżeć i nic nie robić chciałabym chociaż torbę do szpitala spakować i nie wiem czy mogę poczekać do tego marca i dopiero to zrobić, czy jednak powinnam teraz...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:59   #1465
kasia.
Rozeznanie

Hej mamuśki
Wpadam na chwile, nadrobie jak będę w domu.
Ja jak może kojarzycie jestem sobie w szpitalu. Póki co wszystko z namu ok. Mała waży 2100 na koniec 33tyg wiec w normie, mam codziennie ktg tam też w porządku. Czekam na konsultacje co z moim serduchem, ale mam nadzieje że wszystko ok i jutro lub sob wyjdę bo czuje się dobrze.
Mam nadzieję że u was ok

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:00   #1466
Lila_17
Rozeznanie

A mam jeszcze wielki dylemat, czy któraś z Was będzie miała swoją położną? Bo ja bym się pewnie zdecydowała, zwłaszcza, że to 1 ciąża, na SR nie mogę nawet chodzić, ale strasznie drogo to wychodzi, bo to normalnie przez szpital się załatwia tzw indywidualna opieka położnej. Może któraś ma doświadczenie w tej kwestii??
Stary 2015-01-29, 14:01   #1467
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

leyseux jaka masakra z tym endokrynologiem

Dziękuję Dziewczynki za odpowiedzi w sprawie przykrywania dzieci. Dziś mi się wydaje, że wszystko jest takie skomplikowane, ale mam nadzieję, że w rzeczywistości szybko się ogarnę i instynkt będzie mi podpowiadał, jak ubierać dziecko itp.

Co do bólu, to ja dziś mam ucisk ewidentny na Bożenę, normalnie jak chodzę, to czuję tam straszny ból, a jak siedzę, to mam wrażenie, że chce mi się jakby siusiu. No ale opuściło mnie napięcie brzucha, więc czuję ulgę...ufff
mam takie same dolegliwości więc to oznaka że poród tuż tuż;p dzis bylam sie przejsc i myslalam ze mi moja Bozenke urwie;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-29, 14:01   #1468
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

nę, normalnie jak chodzę, to czuję tam straszny ból, a jak siedzę, to mam wrażenie, że chce mi się jakby siusiu. No ale opuściło mnie napięcie brzucha, więc czuję ulgę...ufff
ojjjj ucisk na Bożene jest u mnie standardem teraz-tylko leżenie sprawia ulge
Stary 2015-01-29, 14:02   #1469
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Wpadam na chwile, nadrobie jak będę w domu.
Ja jak może kojarzycie jestem sobie w szpitalu. Póki co wszystko z namu ok. Mała waży 2100 na koniec 33tyg wiec w normie, mam codziennie ktg tam też w porządku. Czekam na konsultacje co z moim serduchem, ale mam nadzieje że wszystko ok i jutro lub sob wyjdę bo czuje się dobrze.
Mam nadzieję że u was ok
Trzymaj się kochana Kciuki, żeby wszystko było oki i żebyś wyszła do domku
Stary 2015-01-29, 14:03   #1470
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
oby trzymam się tych spacerów z wózkiem jak pijany płotu, ale fakt nigdy jeszcze tak źle nie czułam się w swojej skórze
O jak wesle brata to masz niezłą motywację
meganka18 w kupie siła, damy radę walczyć z kg na wiosnę
Dziś mój Tż się mnie pytał, czy będę miała problem jeżeli on będzie musiał iść pokosić trawę, podciać żywopłot, że nie będzie mógł wiosną- latem ciągle mi pomagać i zajmować się dużo małym, a ja mu mówię, żę ja się będę cieszyć, bo pójdę na pół dnia na spacer, będę dźwigać małego, wózek- lepiej dla mojej figury
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości