Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 14:03   #1471
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
mam takie same dolegliwości więc to oznaka że poród tuż tuż;p dzis bylam sie przejsc i myslalam ze mi moja Bozenke urwie;p
Ja słyszałam, że jak już ciągnie do dołu tzn, że się właśnie zbliża Ten dzień, ale Ty kochana termin na początek marca, więc zaraz masz już ciąże donoszoną
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:05   #1472
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze wielki dylemat, czy któraś z Was będzie miała swoją położną? Bo ja bym się pewnie zdecydowała, zwłaszcza, że to 1 ciąża, na SR nie mogę nawet chodzić, ale strasznie drogo to wychodzi, bo to normalnie przez szpital się załatwia tzw indywidualna opieka położnej. Może któraś ma doświadczenie w tej kwestii??
Ja wykupuje położną. Kobita jest polecana przez moje koleżanki które z nią rodziły. We Wrocławiu tylko w jednym szpitalu można formalnie wykupić taką przyjemność. Troche sie wahałam bo tyle pieniążków to kosztuje ale leżąć w szpitalu spotkałam się z różnymi położnymi i nie chciałabym na kilka trafić na porodówce . Tak więc stwierdziłam,ze wole mieć przy porodzie poleconą połozną tylko dla siebie
Stary 2015-01-29, 14:06   #1473
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
A mam jeszcze wielki dylemat, czy któraś z Was będzie miała swoją położną? Bo ja bym się pewnie zdecydowała, zwłaszcza, że to 1 ciąża, na SR nie mogę nawet chodzić, ale strasznie drogo to wychodzi, bo to normalnie przez szpital się załatwia tzw indywidualna opieka położnej. Może któraś ma doświadczenie w tej kwestii??
Jeśli tż będzie przy porodzie, to raczej położna niepotrzebna moim zdaniem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:07   #1474
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Wpadam na chwile, nadrobie jak będę w domu.
Ja jak może kojarzycie jestem sobie w szpitalu. Póki co wszystko z namu ok. Mała waży 2100 na koniec 33tyg wiec w normie, mam codziennie ktg tam też w porządku. Czekam na konsultacje co z moim serduchem, ale mam nadzieje że wszystko ok i jutro lub sob wyjdę bo czuje się dobrze.
Mam nadzieję że u was ok
cudownie trzymaj się kochana
Stary 2015-01-29, 14:09   #1475
asiulek8
Wtajemniczenie

papalinka - tez mam od kilku dni te bóle. Pojawiaja sie znienacka a za chwile przechodzi.

Edith - to na pewno glowka uciska, bo moja Mala ma ja bardzo nisko i czuje takie jakby szczypanie w srodku jak naciska

Ja poloznej nie wykupuje, no kurcze polozne sa po to na dyzurze zeby pomoc, taka ich praca. Mi klienci w pracy dodatkowo nie placa za rozne nadprogramowe rzeczy.

Mialam wstawic moje wczorajsze zakupy dla Jagodki jeszcze tylko poluje na poduszke swinie do wozka z la millou
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1422536932929.jpg (152,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1422536963797.jpg (93,9 KB, 20 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:09   #1476
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo! Zwlaszcza po nocy

Pytalam o to CC, data zostaje ta sama, ale bede lezec w szpitalu od 19.02 i beda monitorowac stan dzieci. Tak sie ciesze
dobrze ,ze będziecie pod stałą opieką. Ja jakoś jak leżałam w szpitalu to spokojniejsza byłam. 2x dziennie ktg miałam robione i wiedziałam,ze wszystko jest ok. Teraz jestem w domu i jak młody ma chwile że sie nie rusza to zaczynam panikować....
Stary 2015-01-29, 14:10   #1477
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Mam do nadrobienia 10 stron...ale piszecie!
Byłam dziś na wizycie. Poskarżyłam się na ogólnie dupowate samopoczucie i wyniki niestety to odzwierciedlają. Tzn. nie jest jakoś źle, ale mogłoby być lepiej. Mam skracającą się i miękką szyjkę, w 2 tyg. skróciła się o kolejne pół cm. Mięśnie macicy się przygotowują powoli do porodu i stąd te kłócia, napinania i raz po raz skurcze. Mam brać magnez 3x2 tabletki. Już teraz kurcze biegam do toalety, a co będzie po jeszcze większej dawce No i hemoglobinę mam za niską, tzn. jeszcze żelazo tabletki 2 razy dziennie. To niskie żelazo w sumie wyjaśniałoby moje ciągłe osłabienie i senność, muszę zadbać o podniesienie jego poziomu.
No i mam mniej chodzić (już chodzę baaardzo mało mam wrażenie) i więcej odpoczywać. Jakby się coś działo to na IP, ale mam nie panikować. I lekarz stwierdziła "no byle do 35 tygodnia, potem to już niech się dzieje jak musi".
za wizytę, ja żelazo też brałam ale tylko jakieś 2 miesiące, później wyniki się poprawiły i odstawiłam.

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za pomoc w wyborze pościeli chociaż dalej się waham pomiędzy 1 i 2

widziałam chociaż kilkadziesiąt lat byłoby to chyba możliwe. Dla przykładu moja babcia ze swoim 3 dzieckiem jechała do porodu na rowerze (jakies 6 km) i jak dojechała do akuszerki to urodziła na schodach jej domu
Na rowerze
Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
My dzis caly dzien w ruchu, poza domem, dopiero teraz usiadlam i Was nadrabiam
dzis mielismy wizyte u gina, wszystko ok, zamkniete na trzy spusty, nic nie powinno Nas wczesniej zaskoczyc Ktg dopiero od 37 tyg.
super, że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja mam raczej h, czy to już są (c)hu....we? [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
za wizytę!!

wklejam zdjęcie ciuszków po prasowaniu sweterki, sukieneczki itp wiszą już w szafie
Super ! Ja powoli kupuję ale jeszcze nie piorę i nie prasuję. Wczoraj w TESCO były śliczne spodenki- krótkie za 13 zł takie w kratkę, ale rozmiar 0-3 więc nie chciałam ryzykować, że rozmiar za mały.

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Moja znajoma, która rodziła miesiąc temu mówiła, że na porodówce jedna z dziewczyn miała taką niespodziankę. A najlepsze w tym wszystkim było, że przy porodzie był lekarz, który ustalił płeć dziecka, że będzie dziewczynka. Ta dziewczyna mówi do niego, że przecież miała być dziewczynka, a lekarz "to co to za matoł ustalił tą płeć", a ona "no pan panie doktorze przecież jestem pana pacjentką"

U mnie na pewno będzie chłopiec bo widziałam na usg jego "prawidłowe genitalia męskie" (tak pisze na opisie 3 usg genetycznego), więc raczej nic mu nie odpadnie
Ale pomyłka chyba bym zamordowała
A co do opisu to mam taki sam więc chłopak na 100%

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
nie na fundusz, prywatnie byłam zapisana do lekarza 2 razy na NFZ w tym raz babka była nie miła, a 2 razem Pani na recepcji mi wmówiła, że nie jestem umówiona (bo lekarz chciał wyjść!) więc mam ich głęboko w dup** i najchętniej cały ten NFZ bym

nie nawidzę NFZ !!!!
Dlatego ja też chodzę prywatnie do gin, a do rodzinnego do przychodni pół-prywatnej...
Fakt, że za gina i badania laboratoryjne muszę płacić ale chociaż mam komfort, że wizyta bez pośpiechu itp.

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek. Witam się z poczekalni u gina

Nouvele też ostatnio zapomniałam kupić i rano nie zrobiłam do kibelka tylko trzymałam. W drodze do labu kupiłam pojemnik i w lab.zrobiłam

Ewka, mam dokładnie tak samo. Jeden dzień niemocy(poniedziałek taki był) a następny taki,że góry można przenosić.
Haha ja też raz trzymałam aż do laboratorium no ale co zrobić jak nie ma innego wyjścia hheh

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
no mieszkania wczoraj dwa ogladalismy az mi sie w nocy snily:P jedno beznadziejne smierdzialo papierochami az cala przesiąkłam a drugie fajne ładne ale strasznie ciemne bo z obu stron wysokie drzewa i w lecie TTZ mowi ze tam pelno komarow bedzie bo od krzaczorów. w piatek kolejne dwa do obejrzenia...sie zobaczy
Fajnie tak szukać własnego konta, my na wiosnę szukaliśmy i dość szybko się zdecydowaliśmy, ale to rynek pierwotny więc odbiór mieszkanka mamy dopiero w grudniu już nie mogę się doczekać !

Cytat:

Pytalam o to CC, data zostaje ta sama, ale bede lezec w szpitalu od 19.02 i beda monitorowac stan dzieci. Tak sie ciesze
Najważniejsze, że dzieci będą pod kontrolą

Tempo mega na wątku
Ja mam dzisiaj dzień lenia i siedzę w domku, jedzonko gotowe, w sumie nie ma co do roboty :P
Poszukam trochę ciuszków dla małego na allegro, może w końcu łóżeczko wybiorę i przewijak
Był temat odnośnie lewatywy, wiem, że to mało przyjemne ale chyba już wolę to niż mieć blokadę podczas porodu, że coś może się wydarzyć...
Współczuje Wam tych wszystkich bóli... ja na szczęście jak rozchodzę to prawie w ogóle nie czuję ciągnięcia brzucha a i mały łaskawy dla mnie bo rzadko kopie po żebrach.

mon9 córeńka prześliczna, dzielna z niej dziewczynka

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:11   #1478
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
W "moim" szpitalu taka opieka położnej to koszt 1500zł.
Zastanawiałam się przez sekundę, ale nie skorzystam. Jestem przekonana, że dam sobie radę bez tego, będzie w końcu TŻ, więc razem poradzimy sobie ze wszystkim.
Muszą się przecież nami zająć w szpitalu, więc taka"prywatna położna" jest raczej dla osób, które nie do końca pewnie się czują myśląc o porodzie, może czują przerażenie i potrzebują takiej opieki, dla zdrowia psychicznego.

Cytat:
Hej mamuśki
Ja jak może kojarzycie jestem sobie w szpitalu. Póki co wszystko z namu ok. Mała waży 2100 na koniec 33tyg wiec w normie, mam codziennie ktg tam też w porządku. Czekam na konsultacje co z moim serduchem, ale mam nadzieje że wszystko ok i jutro lub sob wyjdę bo czuje się dobrze.
Mam nadzieję że u was ok
Bardzo ładnie Trzymam kciuki.

Cytat:
Dzień dobry kochane Już Was nadrabiałam, a tu szwagierka mnie odwiedziła i teraz dokończyłam Was podczytywać, chyba tak pędzicie, żeby jeszcze w tej części porody się nie zaczęły:P Wyliczałyście sobie, kiedy wypada Wam, że już ciąża donoszona, czyli skończone 37tyg? Mi wyszło, że od 01.03. Teraz jak mam leżeć i nic nie robić chciałabym chociaż torbę do szpitala spakować i nie wiem czy mogę poczekać do tego marca i dopiero to zrobić, czy jednak powinnam teraz...
Najlepiej teraz zacząć coś tam chociaż pakować i mieć święty spokój

Ja mam cały czas torbę otwartą i dorzucam to, co dokupię.
W zasadzie muszę dołożyć jakąś mniejsza torbę, bo jedna jest załadowana i nie dopchnę nic więcej, a jeszcze napoje, jedzenie.. Albo wyjmę trochę ciuszków, bo w szpitalu ciuszki dają, trzeba mieć swoje tylko na wyjście, a ja nabrałam jakbym jechała z małą na wczasy na kilka dni

Cytat:

Ojjjenyś to już za chwilę!! Będziemy z Tobą caaały czas

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Uda nam się nie ma innej opcji Wczoraj lekarz się mnie pytał czy apetyt dopisuje a ja że tak a on : je pani dużo warzyw, owoców, mięso, a ja grzecznie przytakuje i ściszonym głosem słodycze też powiedział, że no ciąża to można sobie troszkę pofolgować a potem będzie trzeba się pilnować

W ogóle opowiadał ,że we wtorek robił cięcie , kobieta drobna , maszyna oszacowała wagę dziecka na 4000g a tu się urodził 4850g , chłop jak dąb. A teraz przeglądam gazetę gdzie są maluchy urodzone w tym szpitalu i tydzień temu urodził się chłopczyk z wagą 5780g Moja ma już 2600 boje się , że dociągnie do ok 4kg.. A ja urodziłam się z wagą 2700 tŻ bodajże 2900 , też chce takiego okruszka

Wiadomo , że im dalszy tydzień tym lepiej, z tym , że 38 tydzień to już ciąża donoszona także śmiało można rodzić.. Matko za 2 tyg mogę rodzić
4850g już mnie zabolało w tej historii, a dalej czytam 5780g Toż to zbrodnia na kobiecie

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:12   #1479
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

no i super, nie musisz się już stresować

Cytat:
Hej mamuśki
Mam nadzieję że u was ok
dla Córci! leż i wypoczywaj
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:13   #1480
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam, że jak już ciągnie do dołu tzn, że się właśnie zbliża Ten dzień, ale Ty kochana termin na początek marca, więc zaraz masz już ciąże donoszoną
no mnie tak dziwnie rwie ,ale jakoś nie spieszy mi sie no

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:14   #1481
ojustyna
Zadomowienie

gadacie o tych filmikach i nastawiłam właśnie pierwszy odcinek porodów
Stary 2015-01-29, 14:15   #1482
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
papalinka - tez mam od kilku dni te bóle. Pojawiaja sie znienacka a za chwile przechodzi.

Edith - to na pewno glowka uciska, bo moja Mala ma ja bardzo nisko i czuje takie jakby szczypanie w srodku jak naciska

Ja poloznej nie wykupuje, no kurcze polozne sa po to na dyzurze zeby pomoc, taka ich praca. Mi klienci w pracy dodatkowo nie placa za rozne nadprogramowe rzeczy.

Mialam wstawic moje wczorajsze zakupy dla Jagodki jeszcze tylko poluje na poduszke swinie do wozka z la millou
Ja też się zastanawiam nad położną... i w ogóle jestem tak niezdecydowana, że sama siebie nie poznaję...

A ciuszki śliczne

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-01-29, 14:18   #1483
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Ja wykupuje położną. Kobita jest polecana przez moje koleżanki które z nią rodziły. We Wrocławiu tylko w jednym szpitalu można formalnie wykupić taką przyjemność. Troche sie wahałam bo tyle pieniążków to kosztuje ale leżąć w szpitalu spotkałam się z różnymi położnymi i nie chciałabym na kilka trafić na porodówce . Tak więc stwierdziłam,ze wole mieć przy porodzie poleconą połozną tylko dla siebie
Właśnie ja też mam taką polecaną tylko u mnie to kosztuje 1500złale jakby miałą mi pomoć rodzić to może warto, bo martwię się, że np nie będę umiała przeć A u Ciebie można wiedzieć ile kosztuje?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeśli tż będzie przy porodzie, to raczej położna niepotrzebna moim zdaniem
Będzie obecny, na pewno będzie wspierał psychicznie, ale nie ulży w bólu, chociaż położna na dyżurze powinna dbać o wszystkie pacjentki, jeszcze kwestia, czy będzie w tym czasie dużo rodzących, ale tego się nie przewidzi.
Stary 2015-01-29, 14:18   #1484
asiulek8
Wtajemniczenie

Nie wiem jak u was wyglada sprawa np. cc i wykupiona polozna. Ale jak sie rodzil moj chrzesniak okazalo sie ze bedzie cc, oczywiscie polozna zgarnela 1500 zl zrobila 5 zdjec w trakcie zabiegu i tyle byli ja widac.
Natomiast mojej sasiadce zwrocila co do grosza jak sie okazalo ze cc.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-29, 14:19   #1485
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam nad położną... i w ogóle jestem tak niezdecydowana, że sama siebie nie poznaję...

A ciuszki śliczne
Gdyby kosztowała mniej łatwiej byłoby mi się zdecydować, a tak to zwyczajnie mi szkoda kasy, aj mam rozkminkę...
Stary 2015-01-29, 14:21   #1486
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie ja też mam taką polecaną tylko u mnie to kosztuje 1500złale jakby miałą mi pomoć rodzić to może warto, bo martwię się, że np nie będę umiała przeć A u Ciebie można wiedzieć ile kosztuje?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Będzie obecny, na pewno będzie wspierał psychicznie, ale nie ulży w bólu, chociaż położna na dyżurze powinna dbać o wszystkie pacjentki, jeszcze kwestia, czy będzie w tym czasie dużo rodzących, ale tego się nie przewidzi.
650 z ł
Stary 2015-01-29, 14:23   #1487
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
W "moim" szpitalu taka opieka położnej to koszt 1500zł.
Zastanawiałam się przez sekundę, ale nie skorzystam. Jestem przekonana, że dam sobie radę bez tego, będzie w końcu TŻ, więc razem poradzimy sobie ze wszystkim.
Muszą się przecież nami zająć w szpitalu, więc taka"prywatna położna" jest raczej dla osób, które nie do końca pewnie się czują myśląc o porodzie, może czują przerażenie i potrzebują takiej opieki, dla zdrowia psychicznego.

Bardzo ładnie Trzymam kciuki.

Najlepiej teraz zacząć coś tam chociaż pakować i mieć święty spokój

Ja mam cały czas torbę otwartą i dorzucam to, co dokupię.
W zasadzie muszę dołożyć jakąś mniejsza torbę, bo jedna jest załadowana i nie dopchnę nic więcej, a jeszcze napoje, jedzenie.. Albo wyjmę trochę ciuszków, bo w szpitalu ciuszki dają, trzeba mieć swoje tylko na wyjście, a ja nabrałam jakbym jechała z małą na wczasy na kilka dni

Ojjjenyś to już za chwilę!! Będziemy z Tobą caaały czas

4850g już mnie zabolało w tej historii, a dalej czytam 5780g Toż to zbrodnia na kobiecie
No właśnie chyba z tż coś pomału będę szykować i pakować będę się czuła bezpieczniej.
Właśnie ta cena 15oozł, zgrozo jak drogo muszę dalej myśleć

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
650 z ł
O za tyle bym brała a tak to szkoda...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Nie wiem jak u was wyglada sprawa np. cc i wykupiona polozna. Ale jak sie rodzil moj chrzesniak okazalo sie ze bedzie cc, oczywiscie polozna zgarnela 1500 zl zrobila 5 zdjec w trakcie zabiegu i tyle byli ja widac.
U mnie w szpitalu płaci się po porodzie, więc jak cc to się nie płaci.
Stary 2015-01-29, 14:24   #1488
EdithS
Zadomowienie

ja nie wykupuję położnej,szkoda mi tyle kasy wydać. Mam nadzieję, że nic nam nie stanie na drodze i tż będzie ze mną. Moim zdaniem dziś już większość położnych ma "ludzkie" podejście do rodzących, w każdej branży chyba już są tak szkoleni, by być nastawionym na klienta, pacjenta. Wiadomo buce się nadal trafiają, ale jakoś mam wrażenie, że jednak coś się na lepsze pozmieniało.
Stary 2015-01-29, 14:27   #1489
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja nie wykupuję położnej,szkoda mi tyle kasy wydać. Mam nadzieję, że nic nam nie stanie na drodze i tż będzie ze mną. Moim zdaniem dziś już większość położnych ma "ludzkie" podejście do rodzących, w każdej branży chyba już są tak szkoleni, by być nastawionym na klienta, pacjenta. Wiadomo buce się nadal trafiają, ale jakoś mam wrażenie, że jednak coś się na lepsze pozmieniało.
Ja tez licze na to, ze w szpitalach pracuja ludzie z ludzkim podejsciem. Najwyzej opierdziele jakas jak mi podpadnie ala: Przez cala ciaze bylam 3 razy w szpitalu, ale to byly jednorazowe wizyty na samym poczatku.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-29, 14:28   #1490
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby kosztowała mniej łatwiej byłoby mi się zdecydować, a tak to zwyczajnie mi szkoda kasy, aj mam rozkminkę...
Dokładnie mam to samo... jak zastanawiałam się nad szpitalem na żelaznej to tam położna 1500 zł a od 1 marca br. 2 tys...
I jak ktoś wcześniej napisał po to są położne w szpitalu żeby pomóc przy porodzie... w końcu łaski nie robią...
Nie wiem, ja chyba odpuszczę i położna ten szpital...
Czy któraś z Was z Warszawy zastanawia się nad karową lub inflancką ?

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-01-29, 14:30   #1491
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, na fazę partą to zawsze jest położna albo 2, a czasem i lekarz, nie ma opcji, żeby cię samą ktoś wtedy zostawił, także na pewno ci muszą pomóc, bo to jest kluczowy etap porodu. A co do ulżenia w bólu, to niestety ale nie wydaje mi się, żeby poza ewentualnie zzo coś faktycznie mogło w tym bólu ulżyć. Na SR położna mówiła, że prywatna położna robi podczas porodu to, co normalnie robi tż - czyli masuje plecy, pociesza, pomaga wstać, itp. Ale jak ktoś ma kasę i będzie się czuł spokojniejszy, to czemu nie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:32   #1492
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Wstydu baba nie miała żeby nie oddać kasy, a przynajmniej znacznej jej części, skoro nie było porodu SN.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:32   #1493
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie mam to samo... jak zastanawiałam się nad szpitalem na żelaznej to tam położna 1500 zł a od 1 marca br. 2 tys...
I jak ktoś wcześniej napisał po to są położne w szpitalu żeby pomóc przy porodzie... w końcu łaski nie robią...
Ja nad Karowa mysle. Znaczy plan jest taki ze jak bezie sie powoli rozwijac jade na Bielany bo tam pracuje moj lekarz a ja mam tam kolo godziny jazdy samochodem. Jak bedzie szlo szybciej to wtedy chyba na Karowa uderzymy bo blizej no i maja poradnje diabetologiczna, a ja mam cukrzyce.

Na inflanckiej rodzila znajoma, powiedziala ze w sumie bez fajerwerkow. Wszystko dobrze przebieglo i raczej nie ma na co narzekac

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-29, 14:36   #1494
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Też mam takie przekonanie I tak jak napisała asiulek8- jeśli mi podpadną, to zostaną zbesztani

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wiesz co, na fazę partą to zawsze jest położna albo 2, a czasem i lekarz, nie ma opcji, żeby cię samą ktoś wtedy zostawił, także na pewno ci muszą pomóc, bo to jest kluczowy etap porodu. A co do ulżenia w bólu, to niestety ale nie wydaje mi się, żeby poza ewentualnie zzo coś faktycznie mogło w tym bólu ulżyć. Na SR położna mówiła, że prywatna położna robi podczas porodu to, co normalnie robi tż - czyli masuje plecy, pociesza, pomaga wstać, itp. Ale jak ktoś ma kasę i będzie się czuł spokojniejszy, to czemu nie
czyli jeśli ma ona mnie masować etc, to zdecydowanie wolę nie. Między innymi od tego będzie TŻ, bo inaczej poczuje się zepchnięty na drugi plan i niepotrzebny. A oni muszą czuć, że też rodzą i że są dla nas niezbędni tego dnia

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:37   #1495
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Ja nad Karowa mysle. Znaczy plan jest taki ze jak bezie sie powoli rozwijac jade na Bielany bo tam pracuje moj lekarz a ja mam tam kolo godziny jazdy samochodem. Jak bedzie szlo szybciej to wtedy chyba na Karowa uderzymy bo blizej no i maja poradnje diabetologiczna, a ja mam cukrzyce.

Na inflanckiej rodzila znajoma, powiedziala ze w sumie bez fajerwerkow. Wszystko dobrze przebieglo i raczej nie ma na co narzekac
Dzięki
Inflancka bardziej mnie interesuje ze względu na to, że ma sale tylko 2-osobwe, a na karowej są i 1,2,3- osobwe i jedna 4 - osobowa, także chyba juz we dwie lepiej niż w 4 osoby...
Szkoda kurcze, że w żadnym z tych szpitali nie ma pokoi za dodatkową opłatą

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-01-29, 14:38   #1496
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

U mnie w Szpitalu 1000 zł

Opieka podczas całego okresu porodu
wczesnego okres połogu (2 godziny po porodzie)
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:39   #1497
emily863
Zadomowienie

Wypłata wpłynęła Jak ja lubię być na L4 i dostawać więcej niż normalnie Chyba trzeba sprawdzić co nowego w lumpeksach
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:39   #1498
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Novuelle, ale przygody od rana i za postawę

Mon, śliczna jest Wasza Helenka Niech zdrowo rośnie

Wczoraj byliśmy na wizycie i u mnie też 14kg Jakoś się zgrałyśmy
Maleńka waży 2547g w 35t5d, troszkę poniżej 50 centyla, więc dalej ok. Ilość wód w normie, szyjka się nie skraca i nie rozwiera. Mnie brzuch w ogóle nie boli i nie ciągnie, a napina się tylko po przejedzeniu

My nad położną się zastanawialiśmy, ale się nie zdecydujemy. U nas w szpitalu 1500zł, ale nikt mi nie umiał powiedzieć co mi daje prywatna położna, a po przeanalizowaniu tego stwierdziłam, że będzie mnie krępować jakaś obca babeczka na sali przedporodowej i wolę ten czas spędzić sam na sam z mężem, a przy porodzie już jakaś położna musi być, nie musi być miła, ale niech się sprawdzi

Zamiast prywatnej położnej zdecydowaliśmy się zainwestować w komórki macierzyste, przynajmniej jakiś pożytek może z tego być, a cena podobna. Będziemy je trzymać w diagnostyce.
http://www.bank.diag.pl/
Czy któraś z Was też się decyduje?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:44   #1499
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Ja będę rodziła na madalińskiego w Św. Rodzinie.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Dzięki
Inflancka bardziej mnie interesuje ze względu na to, że ma sale tylko 2-osobwe, a na karowej są i 1,2,3- osobwe i jedna 4 - osobowa, także chyba juz we dwie lepiej niż w 4 osoby...
Szkoda kurcze, że w żadnym z tych szpitali nie ma pokoi za dodatkową opłatą
Na Madalińskiego można sobie wykupić taki pokoik i też o tym myślę, chyba nie będę brała tej położnej za drogo...

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

Novuelle, ale przygody od rana i za postawę

Mon, śliczna jest Wasza Helenka Niech zdrowo rośnie

Wczoraj byliśmy na wizycie i u mnie też 14kg Jakoś się zgrałyśmy
Maleńka waży 2547g w 35t5d, troszkę poniżej 50 centyla, więc dalej ok. Ilość wód w normie, szyjka się nie skraca i nie rozwiera. Mnie brzuch w ogóle nie boli i nie ciągnie, a napina się tylko po przejedzeniu

My nad położną się zastanawialiśmy, ale się nie zdecydujemy. U nas w szpitalu 1500zł, ale nikt mi nie umiał powiedzieć co mi daje prywatna położna, a po przeanalizowaniu tego stwierdziłam, że będzie mnie krępować jakaś obca babeczka na sali przedporodowej i wolę ten czas spędzić sam na sam z mężem, a przy porodzie już jakaś położna musi być, nie musi być miła, ale niech się sprawdzi

Zamiast prywatnej położnej zdecydowaliśmy się zainwestować w komórki macierzyste, przynajmniej jakiś pożytek może z tego być, a cena podobna. Będziemy je trzymać w diagnostyce.
http://www.bank.diag.pl/
Czy któraś z Was też się decyduje?
za wizytę.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
U mnie w Szpitalu 1000 zł

Opieka podczas całego okresu porodu
wczesnego okres połogu (2 godziny po porodzie)
Decydujesz się Maganko?
Stary 2015-01-29, 14:47   #1500
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Wypłata wpłynęła Jak ja lubię być na L4 i dostawać więcej niż normalnie Chyba trzeba sprawdzić co nowego w lumpeksach
heheh, no to są plusy z tą wypłatą, ale już niebawem na rocznym macierzyńskim będzie tylko 80%

Wracając jeszcze do wynajęcia położnej na czas porodu: ja mam często tak, że jak na maksa źle się czuję, coś mnie boli, to wolę być sama, sama jakoś znajduję sobie pozycję czy ruchy, które przynoszą ulgę w bólu, czasem drażni mnie wręcz, jak ktoś pyta czy mi pomóc lub próbuje mnie przytulić albo pogłaskać. Tż mnie już zna i wie, że mi pomoże, jak go poproszę, a także chyba nie miałabym cierpliwości do położnej, która by mnie np. masowała. Może podczas porodu mi się odmieni, zobaczymy ale tak czy owak muszę ten ból przejść i nie ma innej drogi
Natomiast to nie znaczy, że neguję podejście Mamuś, które się zdecydowały, by opłacić położną. Jeśli ktoś tak uważa i chce to jestem jak najbardziej za.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości