Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 23:58   #1771
DezireOrient
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Zgłaszamy się!i Ale macie tempo, kobietki. Dzisiaj miałyśmy z małą pracowity dzień. Najpierw lekarz z moja mama, zakupy, występ moich dziewczynek i SR. Dzisiaj ćwiczenia były i ledwo się ruszalam oj, coraz ciężej już. Tocze się jak piłka, stękam,sapie. Ale cieszę się bo jutro wraca mój TŻ z delegacji ach, zazdroszczę Wam już tych gotowych wyprawek. Ja dopiero zaczęłam prać ubrania, jeszcze full został,do tego prasowanie, dokupić łóżeczko i inne drobne rzeczy. Sporo tego. Tylko czekamy na 10 na wypłatę i jedziemy z zakupami jutro z samego rana będę chyba musiała, tak jak Wy potraktować moja własna osobista Bożenke golarko-kosiarką,bo tam już niedobrze się dzieje;P A teraz czas na sen, trzymajcie się ciepło. dobrych snów 😚

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:06   #1772
asiulek8
Wtajemniczenie

Kurde a ja spać nie mogę... leżę już w łóżku, tv włączone, tż jeszcze w pokoju obok coś na kompie robi, młoda w brzuchu szaleje, a ja mam jakieś nudności dziwne do tego chce mi się siku a nie chce mi się podnosić z łóżka

W sobotę przyjeżdżają do nas znajomi, jak któraś ma przepis na jakieś fajne przystawko przekąski nie pogardzę

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:16   #1773
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Melduję się po długim dniu. Zaraz Was nadrobię.
Byłam w poradni, pobieraníe krwi. Wyniki í wízyta za 2tyg. Jeśli mój wynik to nie pomyłka, to mój organizm zwalczył wirusa i jest dobrze. Także czekam.
Będzie dobrze! Musi być Musisz tylko jakoś znieść to czekanie

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
Ja mam rozek nieusztywniany i na pewno bede prala.

Wlasnie rozpakowalam kolejne paczki i okazalo sie ze kupilam jakies za male majtki jednorazowe Ale naszczescie z innego sklepu rozmiar juz lepszy, wiec mam takie z babyono. Nie wiem macie takie tez czy moze lepsze sa te z nogawka? A wogole te podpaski poporodowe to jakies okropnie dziwne udalo mi sie zamowic takie to dlugie nieksztaltne, jedne nawet nie maja przylepca do majtek ... macie moze jakies do polecenia bo tutaj akurat wogole nie trafilam :/ Moze jakies doswiadczone mamusie poradza co najlpiej sprawdza sie zaraz po po
Ja kupiłam dwa rodzaje, jedne zwykłe BabyOno- pakowane pojedynczo, z przylepcem, ale trochę sztywne, a drugie Tena Lady Extra- i te są naprawdę spoko!

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Usuńcie tylko z listy tylko chusteczki nawilżane Huggies Natural Care, bo zmienili skład na gorszy.
Jeśli chodzi o chusteczki Tip, może być problem z dostępnością, odkąd Auchan wykupił całą sieć sklepów Real.
Aha- popatrzcie w Realach u siebie, bo mogą wyprzedawać produkty marek własnych. U mnie niestety chusteczek ani żółtych Real ani Tip nie było, ale za to kupiłam krem zcynkiem, który Sroka oceniła jako "bardzo fajny" i żel- obie rzeczy po 5 zł http://www.srokao.pl/2013/04/super-owy-w-realu.html

Spokojnej nocy
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:20   #1774
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kurde a ja spać nie mogę... leżę już w łóżku, tv włączone, tż jeszcze w pokoju obok coś na kompie robi, młoda w brzuchu szaleje, a ja mam jakieś nudności dziwne do tego chce mi się siku a nie chce mi się podnosić z łóżka

W sobotę przyjeżdżają do nas znajomi, jak któraś ma przepis na jakieś fajne przystawko przekąski nie pogardzę
mi sie spac nie chce jeszcze.... a ja mam, ale nie wiem co znajdzie sie w polskich sklepach z tego wiec proponuje koreczki wybor dowolny, ja wybieram zazwyczaj w sklepie z czego je zrobie bo nigdy nie mam pomyslu przed do cioci jak przychodzilismy to pamietam, ze robila takie ruloniki z duzych plastrow szynki i w srodku cos jak twarozek czy serek, pycha..... I od siebie moge polecic kawalki chleba z serkiem bialym i losos na to surowy w plastrach, ale ja nie wiem czy w polsce takie cos znajdziesz jak bliny, i smietane 40 procent bo ja z tego robie ;P tyle ze nam surowego nie wolno moze znajdziesz tez w sklepie taki chleb chrupki kruchy kurde nie wiem jak to sie nazywa hehehehee, male kolka takie, to mozna posmarowac serkiem jakims i tez dobre a z przystawek obowiazkowo pomidory ogorki pokrojone na talerzu i posypane szczypiorkiem to zawsze chetni sie znajda i jajka polowki w majonezie ladnie ozdobione
Sa tez fajne przepisy na ciescie francuskim jesli masz piekarnik

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-30 o 00:30
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:20   #1775
EdithS
Zadomowienie

Ja tez spac nie moge, brzuch mnie pobolewa, a ja jakas spieta do tego i w ogole slysze co chwile glosne bulgotanie z brzucha, co tam sie dzieje?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:21   #1776
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Masz racje. Gdyby słowa i czyny szły w parze to byłoby ok. Brak odwagi itp. I tak już sie utarło
Bo naprawde czasami przegina a ja pozwalam na to bo nic z tym nie robie bo tylko śpie w innym pokoju. A po kilku dniach wraca wszystko na dobrą droge,ale do czasu.... i tak wkoło i znowu jemu odbija i znowu akcja.

Ale już kończy temat, bo grochy mi lecą i córcia czuje

Ja mam bardzo podobny komplet. Przełamałam tą szarosc różowym przescieradłem i przewijakiem i wygląda super wg mnie

Ponoc po żelazie mogą wystapic zaparcia. Ja je mam od 3 dni ale żelaa nie łykam. A co do zgagi, polecam rennie. Nie było tego białego mleczka to wziełam to renni. Na mnie jak narazie działa

Oni zawsze gotowi na lamowanko

nouvelle oddawaj zakupy!!! U mnie nie ma tk max te tetry superowe
Musisz byc silna kochana, zeby to sie na tobie pozniej nie odbilo bo facetowi pozwolic raz, to pozniej pomysli ze zawsze tak bedziesz reagowac. Nie denerwuj sie kochana, zosienka najwazniejsza
Stary 2015-01-30, 00:22   #1777
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Dziewczyny szybkie pytanko Ile macie kupionych butelek (150 i 250 ml)?
Ja nie mam żadnej, planuję KP.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja to nawet jeszcze torby nie zaczęłam pakować i prać ciuszków z tym, że u mnie moja mama przenosiła obie ciąże, moja siostra również, więc pewnie i ja przenoszę a 16go stycznia szyjka była jeszcze długa i zamknięta
Ja też nie mam torby spakowanej, widzę, że nie jestem sama.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio tak mam, ale zauważyłam, że wypicie melisy pomaga w wyciszeniu się, problemy z zasypianiem u mnie chyba są na tle nerwowym.

Ja od piątku dziwnie się czuję, mam bóle jak na okres, chodzę jak 90-latka powoli, brzuch mnie ciągnie
Z niedzieli na poniedziałek miałam silne skurcze, które mnie tak przestraszyły, że w poniedziałek leżałam prawie cały dzień. A w środę pojechałam na zakupy dzieciowe (kupiłam body, pajace), dokupiłam wszystko dla siebie. Posegregowałam ubranka po synku i przeraziłam się jak tego jest duuużo, zostało już tylko pranie i prasowanie.
Przyjechała mama, pomogła mi w sprzątaniu i muszę napisać, że dzisiaj już czuję się znacznie lepiej, nie wiem czy te bóle nie wynikały ze stresu że jestem nieprzygotowana.

A w poniedziałek byłam na wizycie, dzidzia waży ok. 2,6 kg pozostaje chłopcem
Moja szyjka miękka i skrócona - lekarz stwierdził, że raczej nie dotrwam do terminu, a ja na luty mam jeszcze zaplanowane trochę rzeczy wiec zaciskam nogi

Piszecie dziewczyny tyle, że nie mam szans być z wami na bieżąco
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:26   #1778
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ja tez spac nie moge, brzuch mnie pobolewa, a ja jakas spieta do tego i w ogole slysze co chwile glosne bulgotanie z brzucha, co tam sie dzieje?
Ja juz dzis czulam dyskoteke w brzuszku, takze podziekuje a teraz synek grzecznie spi moze cieply prysznic pomoze na bole?

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Ja nie mam żadnej, planuję KP.

Ja też nie mam torby spakowanej, widzę, że nie jestem sama.

Ja też ostatnio tak mam, ale zauważyłam, że wypicie melisy pomaga w wyciszeniu się, problemy z zasypianiem u mnie chyba są na tle nerwowym.

Ja od piątku dziwnie się czuję, mam bóle jak na okres, chodzę jak 90-latka powoli, brzuch mnie ciągnie
Z niedzieli na poniedziałek miałam silne skurcze, które mnie tak przestraszyły, że w poniedziałek leżałam prawie cały dzień. A w środę pojechałam na zakupy dzieciowe (kupiłam body, pajace), dokupiłam wszystko dla siebie. Posegregowałam ubranka po synku i przeraziłam się jak tego jest duuużo, zostało już tylko pranie i prasowanie.
Przyjechała mama, pomogła mi w sprzątaniu i muszę napisać, że dzisiaj już czuję się znacznie lepiej, nie wiem czy te bóle nie wynikały ze stresu że jestem nieprzygotowana.

A w poniedziałek byłam na wizycie, dzidzia waży ok. 2,6 kg pozostaje chłopcem
Moja szyjka miękka i skrócona - lekarz stwierdził, że raczej nie dotrwam do terminu, a ja na luty mam jeszcze zaplanowane trochę rzeczy wiec zaciskam nogi

Piszecie dziewczyny tyle, że nie mam szans być z wami na bieżąco
to za wizyte Ja sie boje swojej wizyty, bede miec ostatnie usg, wszystko juz u mnie gotowe ale mam nadzieje ze synek dobrze rosnie i nic sie nie dzieje, to chcialabym uslyszec
nie stresuj sie zdazysz a jak nie to TZ wyslesz na zakupy i w internecie sie pokupuje
Stary 2015-01-30, 00:26   #1779
lesyeux
Zadomowienie

Mamusiom śpiącym,chrapiącym kolorowych snów ży ze
A mamusiom nie mogącym zasnąc, ziewania i do łóżeczka zasówania

Też uciekam sprubowac zasnąć

Buziaki
Stary 2015-01-30, 00:28   #1780
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Zgłaszamy się!i Ale macie tempo, kobietki. Dzisiaj miałyśmy z małą pracowity dzień. Najpierw lekarz z moja mama, zakupy, występ moich dziewczynek i SR. Dzisiaj ćwiczenia były i ledwo się ruszalam oj, coraz ciężej już. Tocze się jak piłka, stękam,sapie. Ale cieszę się bo jutro wraca mój TŻ z delegacji ach, zazdroszczę Wam już tych gotowych wyprawek. Ja dopiero zaczęłam prać ubrania, jeszcze full został,do tego prasowanie, dokupić łóżeczko i inne drobne rzeczy. Sporo tego. Tylko czekamy na 10 na wypłatę i jedziemy z zakupami jutro z samego rana będę chyba musiała, tak jak Wy potraktować moja własna osobista Bożenke golarko-kosiarką,bo tam już niedobrze się dzieje;P A teraz czas na sen, trzymajcie się ciepło. dobrych snów 😚
ja niby skonczylam, ale jeszcze bede miec reklamowke ubran wiec to nie do konca koniec z praniem i prasowaniem To milego weekendu z TZ ja dzis stracilam cierpliwosc do mojej bozenki i golarki ale dalam rade
Stary 2015-01-30, 00:28   #1781
EdithS
Zadomowienie

anka_1984 uwazaj na siebie w takm razie. Widze, ze kilka z nas zmaga sie z ostrymi przepowiadaczami. Ja we wtorek mam wizyte, ciekawe czego sie dowiem. za wizyte i wage Synusia. Powodzenia w przygotowaniach i korzystaj z pomocy najblizszych
Stary 2015-01-30, 00:28   #1782
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Mamusiom śpiącym,chrapiącym kolorowych snów ży ze
A mamusiom nie mogącym zasnąc, ziewania i do łóżeczka zasówania

Też uciekam sprubowac zasnąć

Buziaki
spij slodko jak zrymowalas ;P ja pewnie usne po 2
Stary 2015-01-30, 00:29   #1783
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie mialam pisac o tym bulgotaniu, bo tez to mam. Moze Mloda baczki puszcza

Melise na noc pije od kilku dni, ale nie wiem czy to dobrze?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:33   #1784
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja niby skonczylam, ale jeszcze bede miec reklamowke ubran wiec to nie do konca koniec z praniem i prasowaniem To milego weekendu z TZ ja dzis stracilam cierpliwosc do mojej bozenki i golarki ale dalam rade
Z tym praniem to ja myślę, że teraz to już ciągle będziemy coś prać, poprawiać i tak już do 18 dziecka

Cytat:
anka_1984 uwazaj na siebie w takm razie. Widze, ze kilka z nas zmaga sie z ostrymi przepowiadaczami. Ja we wtorek mam wizyte, ciekawe czego sie dowiem. za wizyte i wage Synusia. Powodzenia w przygotowaniach i korzystaj z pomocy najblizszych
Zauważyłam że bardzo źle się czuje po jeździe samochodem, i obojętnie czy tak jak wczoraj zrobię 100 km, czy 15 prowadząc, brzuch mam twardy i strasznie mnie ciągnie

Dobranoc babeczki
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 00:34   #1785
EdithS
Zadomowienie

Crystal25 jestem juz po prysznicu, chyba musze sie wyluzowac po tych emocjach popoludniowych. Takze leze i cwicze oddychanie przepona, to nawet uspokaja jak sie wejdzie w rytm.
Jak meczy Was cos na zoladku lub jest Wam niedobrze po jedzeniu polecam herbate z rumianku. U mnie sie super sprawdza, pomaga na żołądek
Stary 2015-01-30, 00:35   #1786
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Z tym praniem to ja myślę, że teraz to już ciągle będziemy coś prać, poprawiać i tak już do 18 dziecka

Zauważyłam że bardzo źle się czuje po jeździe samochodem, i obojętnie czy tak jak wczoraj zrobię 100 km, czy 15 prowadząc, brzuch mam twardy i strasznie mnie ciągnie

Dobranoc babeczki
tez tak mysle
mi brzuch twardnieje i mnie bardzo ciagnie w podbrzuszu jak chodze albo wlasnie jade z TZ samochodem, nawet do glupiego marketu :/

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Crystal25 jestem juz po prysznicu, chyba musze sie wyluzowac po tych emocjach popoludniowych. Takze leze i cwicze oddychanie przepona, to nawet uspokaja jak sie wejdzie w rytm.
Jak meczy Was cos na zoladku lub jest Wam niedobrze po jedzeniu polecam herbate z rumianku. U mnie sie super sprawdza, pomaga na żołądek
zestresowalas sie to napewno stad te bole nakazuje odpoczynek relaks, jakas fajna spokojna muzyczke i przestawic troche myslenie.
Stary 2015-01-30, 00:41   #1787
EdithS
Zadomowienie

asiulek8 moze to i dzieciowe baki normalnie te odglosy mnie orzerazaja, bulgocze czasem jakby sie zupa w garnku zaczynala gotowac
Melisa Ci nie zaszkodzi. Ja akurat nie pije bo mi po niej niedobrze, dostaje mdlosci a w sumie to dziwne.

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Crystal25 jak rozkazujesz tak tez czynie
Stary 2015-01-30, 01:32   #1788
nouvelle2
Zakorzenienie

Ale mam skurcze nóg, zaraz szału dostanę

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 02:10   #1789
87marta78
Zadomowienie

Mnie znów dorwaly "niespokojne nogi" ... noc będzie swietna...
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 03:09   #1790
EdithS
Zadomowienie

Boze ja juz tez obudzona. Zasnelam po 1 i juz tz zdazyl mnie 4razy obudzić bo sie rzuca przez sen co chwile, wierci sie... Zaraz dostane zawalu i urodze z nerwow.
Stary 2015-01-30, 06:48   #1791
emily863
Zadomowienie

hej. Ja juz nie spie, ale noc przespana bez wstawania, wiec jest sukces.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 07:41   #1792
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dzien dobry kochane! mnie zbudził ból brzucha to juz tak chyba będzie do końca!

Szamam śniadanko i jade po wypis do szpitala,od razu odwiedze kolezanki z którymi leżałam(dalej są w szpitalu).

Dzis to już na bank mam w planie dopiąć do konca swoje torby szpitalne i może dokończe prasowanie?

Buziaki i miłego dzionka
Stary 2015-01-30, 07:42   #1793
antoxa
Rozeznanie

Witam z rana
U mnie dziś spokojna noc, tylko raz byłam w łazience

asiulek8 jak mamy gości to często robię ciasto francuskie z parówką i serem - coś w tym stylu http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...arowka_i_serem + sos czosnkowy
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 07:46   #1794
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny jadę na IP. Trzymajcie kciuki Jakby co, to nie mam neta dopóki nie wrócę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 07:52   #1795
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadę na IP. Trzymajcie kciuki Jakby co, to nie mam neta dopóki nie wrócę
kciuki trzymam kochana!!!!! Dobrze,ze jedziesz! Dawaj znaka !!!!
Stary 2015-01-30, 07:53   #1796
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
powodzenia! 3mam kciuki
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:06   #1797
smv
Zakorzenienie

Witajcie właśnie was nadrabiam
Ja położnej nie biorę nawet nie myślałam...
Widzę że na naszym wątku ciągle mamy problemy z samochodami - jakieś fatum ;/
Wczoraj wrocilam z ostatnich korepetycji skończyłam juz przynajmniej do września bo plan jest wrócić we wrześniu..
Tak mnie mdli ze Masakra;/

Idę dalej czytać.
Stary 2015-01-30, 08:06   #1798
niunia_ona
Zakorzenienie

witam się z bólem głowy;/
nie wiem co to ostatnio jest;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:07   #1799
smv
Zakorzenienie

A i wcziraj przyszedł materac
Stary 2015-01-30, 08:07   #1800
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
o jej , trzymam kciuki..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości