Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 08:13   #1801
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Papalinka83 trzymamy mocno kciuki!!! Sciskam Cie Kochana.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:15   #1802
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadę na IP. Trzymajcie kciuki Jakby co, to nie mam neta dopóki nie wrócę
Trzymam kciuki kochana, wczoraj o tobie myślałam, mam nadzieję że będzie ok i dzidziuś w brzuszku jeszcze trochę posiedzi

A tak w ogóle to hej
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:15   #1803
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Boze ja juz tez obudzona. Zasnelam po 1 i juz tz zdazyl mnie 4razy obudzić bo sie rzuca przez sen co chwile, wierci sie... Zaraz dostane zawalu i urodze z nerwow.
ja zasnelam o 11 i obudzona o 3 i tak się meczylam , a juz wczoraj zasypialam z bolem glowy... badz tu mądrym.
Rozumiem Cie kochana. ale musimy dac rade

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:15   #1804
smv
Zakorzenienie

A propo butelek ja mam po chrzesnicy :3 aventa 150ml jedna 260 tez aventa. 2 lovi 260 i jedna tommee tippie 125 chyba..
Stary 2015-01-30, 08:16   #1805
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam pisac o tym bulgotaniu, bo tez to mam. Moze Mloda baczki puszcza

Melise na noc pije od kilku dni, ale nie wiem czy to dobrze?
tez tak mam , wogole się dziwie jak takie dziecko miesci sie w nas i sobie zyje ;p ach ta natura

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-30, 08:18   #1806
smv
Zakorzenienie

Moje to się chyba nie mieści tak mi daje czadu ble zaraz Pawia puszcze tak mnie ciśnie..
Stary 2015-01-30, 08:19   #1807
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja zasnelam o 11 i obudzona o 3 i tak się meczylam , a juz wczoraj zasypialam z bolem glowy... badz tu mądrym.
Rozumiem Cie kochana. ale musimy dac rade
To ja mam na odwrót, wczoraj zasnęłam o 21 a dzisiaj o 7 rano ledwo zwlekłam się z łóżka, chyba mój organizm regeneruje siły przed porodem, a dzisiaj znowu nie mam sił a muszę coś upichcić bo Martynka ma imieniny i dziadkowie do niej przyjadą, a nie chcę dać teściowej powodu do komentarzy typu że ona jak była w ciąży o robiła wszystko

A jeśli chodzi o butelki to mam dwie 120 ml i jedną 150 ml, mam nadzieję jednak że użyje ich dużo później

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2015-01-30 o 08:21
Stary 2015-01-30, 08:28   #1808
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Jedną 125 ml i jedną 150 ml. Dużych na razie nie mam.
ja mam 150 ml i 250 ml

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
To ja mam na odwrót, wczoraj zasnęłam o 21 a dzisiaj o 7 rano ledwo zwlekłam się z łóżka, chyba mój organizm regeneruje siły przed porodem, a dzisiaj znowu nie mam sił a muszę coś upichcić bo Martynka ma imieniny i dziadkowie do niej przyjadą, a nie chcę dać teściowej powodu do komentarzy typu że ona jak była w ciąży o robiła wszystko

A jeśli chodzi o butelki to mam dwie 120 ml i jedną 150 ml, mam nadzieję jednak że użyje ich dużo później
a ja już mam dość , kolejna noc taka sama , a kładę się z bólem głowy też. ciekawe co mi nie służy
ehhh ale już Wam nie marudzę;p
my dziś ost poprawki do przeprowadzki ale czaaaaaaaaaad
trochę potrwa zanim się ogarniemy no ale damy radę
a najważniejsze wszystko poprzewozić i zacząć skręcać meble

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-30, 08:35   #1809
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jadę na IP. Trzymajcie kciuki Jakby co, to nie mam neta dopóki nie wrócę
Kciuki.

Ja dzis tez noc z pobudkami przez D. Jak na zlosc wczoraj TZ mowie ze D.tak slicznie przesypia noce odkad sie wykaraskal z choroby to dzis byly jeki co 2-3h. A rano przed zlobkiem kaszlnal 2 razy. Juz jestem cala w nerwach i mam schize ze bedzie chory...a do tefo w zlobku dzis tylko 3 dzieci bo reszta chora wiec wirus na bank jakis sieje zniwo....boooje sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:35   #1810
żona_marcina
Rozeznanie

To i ja się witam

Doczytałam posty i jak się okazuje nie tylko ja mam aktualnie problemy ze snem. Spróbuję patentu z melisą, może pomoże.

Miałam nadzieję, że chociaż dzisiejszej nocy się wyśpię bo już byłam padnięta ale niestety.... Wieczorem zadzwoniła teściowa i tak mnie wk...,:mad : że z tych nerwów nie mogłam zasnąć. Mam nadzieję, że ja na starość nie będę złośliwą plotkarą. Moja teściowa uwielbia plotkować ze swoimi starszymi sąsiadkami. Najgorszą z plotkarek jest niestety teściowa sąsiadów, z którymi się kolegujemy. A te plotki są podłe, nakierowane, żeby skłócić wszystkich dookoła. Te kobiety nie powstrzymają się nawet przez tym, żeby zniesławić swoją rodzinę, zięciów a synowe to już w ogóle maja przerąbane. Najgorsze, że ostatecznie my młodzi nie bierzemy udziału w tych plotkach, nic o sobie nie rozpowiadamy a i tak każdy o nas wszystko wie, i to co jest prawdą i nieprawdą.
Już od jakiegoś czasu szukam działki budowlanej w mojej rodzinnej miejscowości w dobrej lokalizacji i w rozsądnej cenie, bo tutaj bardzo ciężko mi się żyje .

Cytat:
A co się dzieje z papalinką? Mam nadzieję, że nic poważnego.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:35   #1811
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Dziewczyny jadę na IP. Trzymajcie kciuki rosi: Jakby co, to nie mam neta dopóki nie wrócę
Kciuki!!!! Trzymaj sie

Wstałam o 8:00. Zbieram sie do lumpa ale cos mnie mdli i od wczoraj ciagle krew w nosie.
Mam nadzieje, że nie fikne gdzies po drodze.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:35   #1812
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Co do butelek w paczce ktora dostaje sie w szpitalu byla jedna 125 z canpola u nas stoi nieuzywana po synku
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:36   #1813
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kciuki.

Ja dzis tez noc z pobudkami przez D. Jak na zlosc wczoraj TZ mowie ze D.tak slicznie przesypia noce odkad sie wykaraskal z choroby to dzis byly jeki co 2-3h. A rano przed zlobkiem kaszlnal 2 razy. Juz jestem cala w nerwach i mam schize ze bedzie chory...a do tefo w zlobku dzis tylko 3 dzieci bo reszta chora wiec wirus na bank jakis sieje zniwo....boooje sie

Współczuję. U mnie wszyscy znajomi mają chore dzieci. Jakieś wirusy szaleją

Stary 2015-01-30, 08:36   #1814
emily863
Zadomowienie

Cytat:
W końcu. Powodzenia
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:38   #1815
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 150 ml i 250 ml

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

a ja już mam dość , kolejna noc taka sama , a kładę się z bólem głowy też. ciekawe co mi nie służy
Wreszcie na swoim. Tylko nie waż się sama niczego dźwigać Okna możesz myć na kilka dni przed terminem, nie wcześniej

Stary 2015-01-30, 08:41   #1816
emily863
Zadomowienie

U lutówek wczoraj się dwójka dzieci urodziła!
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:45   #1817
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam 150 ml i 250 ml

niuńka dasz radę jeszcze trochę i będziesz na swoim, nikt ci na ręce nie będzie patrzył.

Kciuki.

Doskonale cię rozumiem, mam to samo jak mała idzie do przedszkola, chociaż w jej grupie na razie tylko jedno dziecko jest chore, ale np wczoraj moja mama mi powiedziała że na dniu babci bliźniaczki z grupy mojej córki miały podawany syrop przeciwgorączkowy przez babcię,więc ekstra. Nie rozumiem jak można być tak nieodpowiedzialnym żeby dziecko z gorączką do przedszkola puszczać, a wirus u nas panuje taki który objawia się lekkim pokasływaniem a później 2-3 dni gorączka i lekki ból gardła i przechodzi, mam nadzieję że Darek jednak nie będzie chory
Stary 2015-01-30, 08:47   #1818
tout-petit-fille
Zadomowienie

I ja się witam w piękny,, śnieżny dzień

Całą noc padało i dalej pada, więc wreszcie przyszła zima! Oby jutro śniegu jutro już nie było, bo to chwilowa radość
Ja wczoraj zasnęłam koło 00:20, wcześniej pomęczyłam się z przejedzenia (dzisiaj ostatni posiłek o 20 i nie ma bata, że najem się znów po 23)
Spałabym pewnie dalej, ale musiałam umyć włosy po wczorajszym olejowaniu, bo przed 10 lecimy z TŻ po kolejne zakupy remontowe.

A potem przed 13 jedziemy zobaczyć wózek Jeśli będzie OK to biorę, a jak nie, kupuję nowy.
Trzymajcie proszę kciuki, bo zdecydowanie wolę zaoszczędzić i za to dokupić inne fajne gadżety dla małej

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dostałam maila od kuriera, jutro będzie wózek

Czyli to już dziś! Koniecznie pochwal się jak złożycie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Ledwo co usiadłam i doczytałam posty z wczoraj i dzisiejszego ranka a mąż krzyczy z sypialni: "dawaj pipkę".

Idę, bo nie będzie chciał mi więcej zrobić masażu.

You made my day

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
moja rozmowa dzisiaj z TŻ:

ja: jęczę, że mnie biodra bolą
on zmartwiony : kochanie mogę jakoś pomóc, czemu Cię tak bolą??
ja: bo jestem grubą świnią
on: (chyba go zamurowało); aha

następny agent

Cytat:
Trzymamy!!! Koniecznie informuj w miarę możliwości

Cytat:
witam się z bólem głowy;/
nie wiem co to ostatnio jest;/
Dzisiaj jest bardzo niskie ciśnienie, stad może ten ból głowy.
Dziś chyba każda z nas będzie wymęczona i bez sił.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:48   #1819
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
masakra, coś czuję że u nas tez niedługo się zacznie, oj będzie się działo
Stary 2015-01-30, 08:50   #1820
smv
Zakorzenienie

a ja od rana wydzwaniam po kuratoriach...zadzownilam tym razem do Rzeszowa i powiedzieli ze raczej jestem na straconej pozycji ponieważ faktyczie tego jednego warunku nie spełniam bo dyr. nie moze mi zapewnic pelnego etatu na czas nieokreślony. troche mi smutno, że walczyłam i jednak nic z tego. Z Tz stwerdzilismy, że nie ma co grzebać w g*** bo będzie smierdziec, a juz lepiej ze np dostane pol etatu i bede pracowała bez stresu aniżeli w lipnej atmosferze i stresie. Więc faktycznie chyba dam se siana.
Sorrki, ale wyżalić się musiałam.
Dzis idziemy patrzec na dwa mieszkanka jedno na 4 pietrze ale duze i w miare tanie a drugie mniejsze ale na 2 pietrze...zobaczymy cieszę się, że szukamy swojego lokum. Już się nie mogę doczekać )
Stary 2015-01-30, 08:51   #1821
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
i zaciskaj mocno nóżki
jaka dziś pogoda oby tylko głowa mnie nie zaczeła boleć
Stary 2015-01-30, 08:57   #1822
żona_marcina
Rozeznanie

O rany, lutówki się śpieszą.

Doczytałam już, że papalinka miała bóle brzucha. Oby to był fałszywy alarm.

I dziewczyny polecam masaż krocza. Na początku nie było to przyjemne, wręcz mnie trochę bolało i piekło. A teraz mogłabym być masowana godzinami. Chyba mi się już zaczęło rozciągać to co trzeba . Obym nie musiała być nacinana przy porodzie.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
a ja od rana wydzwaniam po kuratoriach...zadzownilam tym razem do Rzeszowa i powiedzieli ze raczej jestem na straconej pozycji ponieważ faktyczie tego jednego warunku nie spełniam bo dyr. nie moze mi zapewnic pelnego etatu na czas nieokreślony. troche mi smutno, że walczyłam i jednak nic z tego. Z Tz stwerdzilismy, że nie ma co grzebać w g*** bo będzie smierdziec, a juz lepiej ze np dostane pol etatu i bede pracowała bez stresu aniżeli w lipnej atmosferze i stresie. Więc faktycznie chyba dam se siana.
Sorrki, ale wyżalić się musiałam.
Dzis idziemy patrzec na dwa mieszkanka jedno na 4 pietrze ale duze i w miare tanie a drugie mniejsze ale na 2 pietrze...zobaczymy cieszę się, że szukamy swojego lokum. Już się nie mogę doczekać )
Masz rację, szkoda się szarpać. Może za jakiś czas zostaniesz pełny etat.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Wstaję z wyrka, robię pranie, poćwiczę, poczytam coś o niemowlakach, zaliczę lekcję angielskiego i znowu się kładę.

Stary 2015-01-30, 09:00   #1823
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Kciuki.

Jak ja Cię dobrze rozumiem z tymi chorobami. Mój synek też w domu bo pokasłuje, mam nawet wrażenie, że jest gorzej niż było, a chciałam w poniedziałek żeby poszedł do przeszkola

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
To i ja się witam

Miałam nadzieję, że chociaż dzisiejszej nocy się wyśpię bo już byłam padnięta ale niestety.... Wieczorem zadzwoniła teściowa i tak mnie wk...,:mad : że z tych nerwów nie mogłam zasnąć. Mam nadzieję, że ja na starość nie będę złośliwą plotkarą. Moja teściowa uwielbia plotkować ze swoimi starszymi sąsiadkami. Najgorszą z plotkarek jest niestety teściowa sąsiadów, z którymi się kolegujemy. A te plotki są podłe, nakierowane, żeby skłócić wszystkich dookoła. Te kobiety nie powstrzymają się nawet przez tym, żeby zniesławić swoją rodzinę, zięciów a synowe to już w ogóle maja przerąbane. Najgorsze, że ostatecznie my młodzi nie bierzemy udziału w tych plotkach, nic o sobie nie rozpowiadamy a i tak każdy o nas wszystko wie, i to co jest prawdą i nieprawdą.
Już od jakiegoś czasu szukam działki budowlanej w mojej rodzinnej miejscowości w dobrej lokalizacji i w rozsądnej cenie, bo tutaj bardzo ciężko mi się żyje .

o.
A wiesz, że ja napiszę, że nie tylko starsze osoby tak plotkują. Mam koleżankę, która jest za granicą, a jak dzwoni do mnie to też głównie opowiada o tym co się dzieje w mojej rodzinnej miejscowości, w której ja nie mieszkam. Zawsze jak mówię, że nie wiem, np że ta czy ta jest w ciąży, ta się rozwodzi, to mówi to rodzice nic Cie nie mówili /Tak jakby interesowało mnie jakoś szczególnie co kto robi.
Masakra, zawszę żartuję, że z niej że jest lepsza niż radio

Niunia tylko się nie przemęcz z tą przeprowadzką. Będziesz miała mamę albo jakąś babkę do pomocy?

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość

Doskonale cię rozumiem, mam to samo jak mała idzie do przedszkola, chociaż w jej grupie na razie tylko jedno dziecko jest chore, ale np wczoraj moja mama mi powiedziała że na dniu babci bliźniaczki z grupy mojej córki miały podawany syrop przeciwgorączkowy przez babcię,więc ekstra. Nie rozumiem jak można być tak nieodpowiedzialnym żeby dziecko z gorączką do przedszkola puszczać, a wirus u nas panuje taki który objawia się lekkim pokasływaniem a później 2-3 dni gorączka i lekki ból gardła i przechodzi, mam nadzieję że Darek jednak nie będzie chory
U nas, dzień babci i dziadka był w środę i moja mama mówiła że jedna dziewczynka całe przedstawienie kaszlała.

Ja jak tylko mały zaczyna kaszleć zostawiam go w dom bo a) nie chcę żeby się męczył, b) nie chcę żeby jeszcze jakiś inny wirus podłapał, c) żeby zarażał inne dzieci.
Ostatnio nawet usłyszałam od teścia, że chyba za bardzo się nad nim rozczulam, że ledwo zakaszle a ja już panika, lekarz
Może rzeczywiście trochę przesadzam - nadgorliwa mamuśka jestem
Jednak jak nie przesadzać, jak miał w ciągu 2 lat zapalenie oskrzeli 8 czy 9 raz, zapalenie płuc, salmonelle, rotawirusa, chorobę bostońską...
Jakaś masakra - ale się Wam wyżaliłam
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:03   #1824
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Jak ja Cię dobrze rozumiem z tymi chorobami. Mój synek też w domu bo pokasłuje, mam nawet wrażenie, że jest gorzej niż było, a chciałam w poniedziałek żeby poszedł do przeszkola

A wiesz, że ja napiszę, że nie tylko starsze osoby tak plotkują. Mam koleżankę, która jest za granicą, a jak dzwoni do mnie to też głównie opowiada o tym co się dzieje w mojej rodzinnej miejscowości, w której ja nie mieszkam. Zawsze jak mówię, że nie wiem, np że ta czy ta jest w ciąży, ta się rozwodzi, to mówi to rodzice nic Cie nie mówili /Tak jakby interesowało mnie jakoś szczególnie co kto robi.
Masakra, zawszę żartuję, że z niej że jest lepsza niż radio

Niunia tylko się nie przemęcz z tą przeprowadzką. Będziesz miała mamę albo jakąś babkę do pomocy?

U nas, dzień babci i dziadka był w środę i moja mama mówiła że jedna dziewczynka całe przedstawienie kaszlała.

Ja jak tylko mały zaczyna kaszleć zostawiam go w dom bo a) nie chcę żeby się męczył, b) nie chcę żeby jeszcze jakiś inny wirus podłapał, c) żeby zarażał inne dzieci.
Ostatnio nawet usłyszałam od teścia, że chyba za bardzo się nad nim rozczulam, że ledwo zakaszle a ja już panika, lekarz
Może rzeczywiście trochę przesadzam - nadgorliwa mamuśka jestem
Jednak jak nie przesadzać, jak miał w ciągu 2 lat zapalenie oskrzeli 8 czy 9 raz, zapalenie płuc, salmonelle, rotawirusa, chorobę bostońską...
Ja też należę do tych nadgorliwych mamusiek, ale mam nadzieję że córka przestanie w końcu chorować i nabierze odporności
Stary 2015-01-30, 09:04   #1825
EdithS
Zadomowienie

A ja czekam na polozna, ciekawe czy znowu bedzie miala ponad godzinne spoznienie jak ostatnim razem...
Milego dnia Kochane Mamusie, odezwe sie pozniej
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:06   #1826
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
coradz bliżej godziny 0 zaczynam się lekko denerwować
Stary 2015-01-30, 09:06   #1827
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

wcale ci sie nie dziwię, jedynym pocieszeniem może być to, że w późniejszym okresie przestanie wam chorować

u mnie znów w moim przypadku bylo inaczej. Za młodego nigdy nie chorowałam. Poszłam na studia, stres i odpornośc padła i się zaczęło- choroba co chwila, szpitale...także tego..bądź dobrej mysli!
Stary 2015-01-30, 09:06   #1828
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
w koncu 3mam kciuki powodzenia!!!!
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:07   #1829
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
A ja czekam na polozna, ciekawe czy znowu bedzie miala ponad godzinne spoznienie jak ostatnim razem...
Milego dnia Kochane Mamusie, odezwe sie pozniej
moja znow 5 min przed przyjsciem dzwoni, że jedzie;/ tak mnie to wpienia, że masakra;/
Stary 2015-01-30, 09:07   #1830
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie właśnie was nadrabiam
Ja położnej nie biorę nawet nie myślałam...
Widzę że na naszym wątku ciągle mamy problemy z samochodami - jakieś fatum ;/
Wczoraj wrocilam z ostatnich korepetycji skończyłam juz przynajmniej do września bo plan jest wrócić we wrześniu..
Tak mnie mdli ze Masakra;/

Idę dalej czytać.
w koncu odpoczniesz od tych korepetycji
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości