Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-29, 13:22   #3301
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Dawno siê nie odzywa³am w powodu braku dostêpu do internetu. Staram siê was jako¶ nadrabiaæ z telefonu, ale jest ciê¿ko, co zajrzê to kilka stron wiêcej
mam pytanie, czy która¶ z was u¿ywa³a od¿ywki garniera z ¿urawin± i olejem arganowym? Bo mam ja w pobliskiej biedronce na wyprzeda¿y za 3 z³ote i nie wiem czy braæ orientujecie siê mo¿e jaki ona ma sk³ad? Humekanty, emolienty, proteiny? Niestety nawet nie mam jak poszukaæ tych informacji sama w internecie bo mój telefon strasznie siê buntuje

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 13:44   #3302
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
To ja mam du¿o wiecej,postawi³am sobie zakaz kupowania produktów do w³osów na co najmniej 2 mce.Nie chcê liczyæ nawet ale sporo tego mam.Co prawda du¿o zu¿ywam i córce nak³adam ale mimo wszystko du¿o tego mam i przez 2mce nie zamierzam nic kupowaæ.Ciekawe czy wytrzymam.Ci±gle jakie¶ nowo¶ci siê pokazuj± a ja lubiê testowaæ.Od dzisiaj odwyk.
Ja nie widzê od dawna ¿adnych ciekawych dla mnie nowo¶ci. Có¿
Stary 2015-01-29, 13:52   #3303
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Moje w³osy niezmiennie lubi± byæ traktowane Kallosami, wiêc du¿e opakowania s± sporym plusem Cena tych produktów te¿ Opakowania 200 ml mi starczaj± na naprawdê krótko, a od¿ywki w takich opakowaniach maj± cenê za 200 ml jak Kallos za litr, wiêc wybór jest prosty
Ja ok.rok temu kupi³am dwa kallosy latte i keratin i zu¿y³am dwa do po³owy czyli litr przed rok a mam jeszcze sporo innych od¿ywek dlatego mam zakaz kupowania jakichkolwiek od¿ywek na 2 mce.

By³am ostatnio u dermatologa bo wyskoczy³y mi jakie¶ krosty na dekoldzie.Dosta³am ma¶æ i witaminê PP.Przeczyta³am,¿e pokrzywa wyp³ukuje w³asnie t± witaminê a ona jest odpowiedzialna za prawid³owy stan skóry,wiec mo¿e za d³ugo pi³am pokrzywê i za du¿o.Zgadza³o by siê.Nie mówi³am babce,¿e pijê non stop codziennie du¿o pokrzywy po 4 kubki dziennie i tak ju¿ od roku.Czytalam,¿e po mcu powinna byæ przerwa.Ona mi smakuje i dlatego lubiê j± piæ,nie tylko ze wzglêdu na w³osy.Kolejne uzale¿nienie.Zast±piê j± od dzisiaj melis±.Te¿ pójdzie mi na zdrowie.Taki zbieg okolicznosci,¿e akurat dosta³am to na recepcie i,¿e pokrzywa to wyp³ukuje a pi³am tego bardzo du¿o.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-01-29 o 13:54
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 14:19   #3304
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Pstryknelam sie. Nie ma sie czym specjalnie zachwycac, ale jestem zadowolona, bo dochodza do siebie po pechowym cieciu z pazdziernika i odrosly na tyle, ze skret sie poprawia. Sa jeszcze ogony i odstawacze ale ogolnie idzie ku lepszemu.
Bardzo mi poprawil sie tez skret odkad przestalam je czesac po myciu.
Zdjecie troche obciete, bo nie umiem za dobrze sie pstrykac do lustra.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Falki 3.jpg (11,0 KB, 32 za³adowañ)
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:25   #3305
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja w³asnie dosz³am do wniosku ¿e nie lubiê kupowaæ czegokolwiek w duzych opakowaniach bo mi siê d³u¿y ich zu¿ywanie. no chyba ¿e co¶ polubi± w³osy to mog³abym ewentualnie chciec kupiæ jak najwiêksze opakowanie i tak jest jak na razie z garnier AiK (mog³abym litrami kupowaæ xD )
A ja nie lubiê w ma³ych!
Prawie wszystkie od¿ywki robione s± tylko w wersjach po 200 ml i co tydzieñ muszê kupowaæ od¿ywkê.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:31   #3306
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
A ja nie lubiê w ma³ych!
Prawie wszystkie od¿ywki robione s± tylko w wersjach po 200 ml i co tydzieñ muszê kupowaæ od¿ywkê.
Ja znowu wolê ma³e bo lubiê u¿ywaæ ró¿nych od¿ywek na zmianê.

Stary 2015-01-29, 15:38   #3307
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie widzê nic ciekawego z od¿ywek, wszystko albo mia³am i nie pasowa³o, albo wiem, ¿e bubel, albo sprawdza siê, wiêc non-stop kupujê i ju¿ nie mam ochoty, albo kosztuje jako¶ ¶miesznie du¿o - nie jestem zwolenniczk± kupowania od¿ywek za 30 z³.
Dzisiaj kupi³am Garniera ¿urawinowego. Nie mog³am skojarzyæ, czy przypadkiem nie pisa³o kilka osób, ¿e jest do niczego, ale no ju¿ nie mia³am ochoty kolejny raz kupowaæ Oleo Repair, a by³am w tym takim ma³ym Rossmannie na osiedlu, wiêc wybór niedu¿y.
Stary 2015-01-29, 15:43   #3308
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie widzê nic ciekawego z od¿ywek, wszystko albo mia³am i nie pasowa³o, albo wiem, ¿e bubel, albo sprawdza siê, wiêc non-stop kupujê i ju¿ nie mam ochoty, albo kosztuje jako¶ ¶miesznie du¿o - nie jestem zwolenniczk± kupowania od¿ywek za 30 z³.
Dzisiaj kupi³am Garniera ¿urawinowego. Nie mog³am skojarzyæ, czy przypadkiem nie pisa³o kilka osób, ¿e jest do niczego, ale no ju¿ nie mia³am ochoty kolejny raz kupowaæ Oleo Repair, a by³am w tym takim ma³ym Rossmannie na osiedlu, wiêc wybór niedu¿y.
ja ju¿ mam kilka sprawdzonych i ich uzywam na sta³e a czasami co¶ nowego dokupiê jak ostatnio Isanê do loków.A tak to mam sta³y sk³ad garnier a i k ,yves rocher z baobabem i od¿ywcz±,seboradin, pilomax,z Rossmana z granatem i waxa do blondu.Co mycie to innej u¿ywam i wszystkie te mam sprawdzone,moje w³osy je lubi± .W zale¿nosci od potrzeb zmieniam je rotacyjnie.Mam jeszcze dwa kallosy i nie mogê ich skonczyæ.Te¿ u¿ywam na zmianê.Oj mam tego du¿o ale wszystko im s³u¿y na szczê¶cie.
Edit.A zapomnia³am o tej joannie d/s ,co j± ostatnio kupi³am.Odda³am córce,jej w³osy ³adnie po niej wygl±daj±,wiec mam ju¿ j± w g³owy:P i czyste sumienie.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-01-29 o 15:46
Stary 2015-01-29, 16:29   #3309
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Troszkê moich nowo¶ci
Jak kto¶ szuka fajnego rosyjskiego szamponu to polecam ten ze zdjêcia jest na porost z papryczk±, w³osy siê po nim super uk³adaj±
Koktajl na porost w³osów NS ma cudowny sk³ad i niestety ogromn± cenê ale wraz z maseczk± dro¿d¿owa jak dla mnie po³±czenie idealne ograniczone wypadanie do minimum

Sk³ad koktajlu: Argania Spinosa Seed Oil* (marokañski olejek arganowy), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil* (olejek z owoców rokitnika a³tajskiego), Olea Europaea Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Fruit Oil (mas³o jojoba), Macadamia Ternifolia Nut Oil (olejek makadamii), Persea Gratissima Fruit Oil* ( olejek awokado), Tocopheryl Acetate (wit. Е), Prunus Amygdalus Dulcis Kernel Oil (olejek migda³owy), Mentha Piperita Leaf Oil* (olejek miêtowy), Elettaria Cardamomum Oil (olejek kardamonowy), Rethinyl Palmitate (wit. А), Phospholipids, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycolipids, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Prunus Armeniaca Kernel Oil* (olejek s pestek moreli), Rosa Canina Seed Oil* (olejek z dzikiej ró¿y), Borago Officinalis (Borage) Seed Oil (olejek ogórecznikz), Abies Sibirica Oil (olejek jod³y), Parfum.

Woda z szungitem zosta³a tu podpatrzona jedyne co mogê na razie powiedzieæ to tyle, ¿e jak we wszystkich opiniach jest napisane, ¿e pompka nie dzia³a to siê zgadza co¶ okropnego :/

Od¿ywka z YR kupiona za 9.90 z³ polecam klubowiczkom z t± kartk± co do domu przysy³aj± ja za ni± dosta³am przy zakupach du¿y ¿el do mycia 400 ml o cudownych zapachach s± ja mam waniliê bo uwielbiam ale s± te¿ inne
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00708.jpg (174,4 KB, 28 za³adowañ)

Edytowane przez sandra1515
Czas edycji: 2015-01-29 o 16:35
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 17:00   #3310
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Ja przesta³am kupowaæ po powrocie z Anglii. No oprócz bingo ale to musia³am haha :-D w ka¿dym razie mam jeden szampon do oczyszczania, wspomniana bingo spa, Garniera awokado mam 2 sztuki, Joanna z makiem, farmona zenszen i lniane lniane, pantene do krêconych ale to musze wyrzuciæ, krem boots, jaki¶ ¿el i pastê do stylizacji I jeden olej sezamowy i tak ju¿ Zu¿y³am 4 od¿ywki haha :-P
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 18:47   #3311
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:

I to nie jest kwestia, ¿e czarny to trudny kolor, jak to napisa³a¶.
wiadomo, ¿e ³atwiej siê ¶ci±ga sam± farbê, ale zdj±æ kolor z w³osów wielokrotnie farbowanych czarn± henna i farb± ju¿ nie jest takie proste.
Nie podjê³abym siê samodzielnego rozja¶niania takich w³osów.

Mam miesi±c / póltora na przemy¶lenie w jakie tonacje brn±æ dalej, to co mam bardzo mi siê podoba, ale nie wiem czy nie podniosê koloru wy¿ej - tzn na górze zrobiæ br±z a na dole blond
Apetyt ro¶nie w miarê jedzenia
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 28,01,2015.jpg (92,0 KB, 84 za³adowañ)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 19:19   #3312
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
Wieeem. Sama przez chwilê zastanawia³am siê nad zrobieniem sobie blondu z poziomu 9 mniej wiêcej, ale zrezygnowa³am ostatecznie, bo rozja¶nia³am, ¿eby wróciæ do swojego naturalnego, a nie ¿eby chodziæ w ja¶niejszych ni¿ naturalne.
Stary 2015-01-29, 19:33   #3313
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Jak my¶licie , olejek z takim sk³adem mo¿e siê sprawdziæ ?

parafina,skwalen (z w±troby rekina lub izolowany z oliwy lub amarantusa), oktylododekanol (emolient) , mirystynian izporopylu (ciek³y wosk , emolient), olej ze s³odkich migda³ów , olejek eteryczny z rozmarynu , olejek lawendowy,hydrolizat protein soi (humektant) , olejek ze skórki cytryny , bisabobol (olejek eteryczny z rumianku ), octan tokoferylu (antyoksydacyjny) , retinol, perfumy
Stary 2015-01-29, 19:37   #3314
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Wieeem. Sama przez chwilê zastanawia³am siê nad zrobieniem sobie blondu z poziomu 9 mniej wiêcej, ale zrezygnowa³am ostatecznie, bo rozja¶nia³am, ¿eby wróciæ do swojego naturalnego, a nie ¿eby chodziæ w ja¶niejszych ni¿ naturalne.
hehe
na tê chwile naturalnych nie chcê, za nic
c.órka ma perukê w³a¶nie w takim kolorze w ³osów, jaki mia³±m przed farbowaniami
no brzydko mi w takim
znowu w ciemnych wnerwia jasny odrost, no nie dogodzi

Stary 2015-01-29, 20:52   #3315
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Cytat:
A ja nie lubiê w ma³ych!
Mam tak samo

Cytat:
wiadomo, ¿e ³atwiej siê ¶ci±ga sam± farbê, ale zdj±æ kolor z w³osów wielokrotnie farbowanych czarn± henna i farb± ju¿ nie jest takie proste.

Mam miesi±c / póltora na przemy¶lenie w jakie tonacje brn±æ dalej, to co mam bardzo mi siê podoba, ale nie wiem czy nie podniosê koloru wy¿ej - tzn na górze zrobiæ br±z a na dole blond
Bardzo ³adnie wysz³o
Stary 2015-01-29, 20:54   #3316
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ

Bardzo ³adnie wysz³o
dziêkujê jestem bardzo zadowolona
pokrêci³y sie te¿ jak goopie, przecie¿ na prosto-krzywo siêgaja do po³owy pleców

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2015-01-29 o 20:55
Stary 2015-01-29, 21:06   #3317
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
pokrêci³y sie te¿ jak goopie, przecie¿ na prosto-krzywo siêgaja do po³owy pleców
mi te¿ siê podoba

Znacie mo¿e ten olejek?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...zy.html&next=1
Ciekawa jestem jaki ma sk³ad...

Stary 2015-01-29, 21:09   #3318
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Kurka te¿ nie lubiê du¿o mieæ, ale ja siê dzielê czêsto z mam± i nie kupujê drogich rzeczy a jak ju¿ kupiê co¶ to d³ugo potem nie bo zu¿ywam. Najgorsze to ¿e wszystko humektantowe czeka na wiosnê. Mam 1 szampon i kilka od¿ywek (4 u¿ywam teraz zim± i mam 3 humektantowe na wiosnê i lato). Te humektantowe mam od zesz³ej wiosny, a emolientowe kupi³am wszystkie nowe bo stare pokoñczy³am.

Muszê siê naolejowaæ, w³osy wyj±tkowo d³ugo by³y fajne ale trzeba im co¶ tre¶ciwego Garniera ¿urawinowego mia³am ale nic specjalnego, do golenia zu¿y³am xD
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-29, 22:16   #3319
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja my¶la³am, ¿e podcina³a¶!
Szalone!
Stary 2015-01-29, 22:27   #3320
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ja my¶la³am, ¿e podcina³a¶!
Szalone!
Centymetr jest kszta³t u wiec przód krótszy, ale skasowalo nie¼le z d³ugo¶ci. Mo¿e keratyna w farbie podbi³a skrêt ?

Stary 2015-01-30, 04:23   #3321
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Ja tak samo.

Cytat:
ja ju¿ mam kilka sprawdzonych i ich uzywam na sta³e a czasami co¶ nowego dokupiê jak ostatnio Isanê do loków.A tak to mam sta³y sk³ad garnier a i k ,yves rocher z baobabem i od¿ywcz±,seboradin, pilomax,z Rossmana z granatem i waxa do blondu.Co mycie to innej u¿ywam i wszystkie te mam sprawdzone,moje w³osy je lubi± .W zale¿nosci od potrzeb zmieniam je rotacyjnie.Mam jeszcze dwa kallosy i nie mogê ich skonczyæ.Te¿ u¿ywam na zmianê.Oj mam tego du¿o ale wszystko im s³u¿y na szczê¶cie.
Edit.A zapomnia³am o tej joannie d/s ,co j± ostatnio kupi³am.Odda³am córce,jej w³osy ³adnie po niej wygl±daj±,wiec mam ju¿ j± w g³owy:P i czyste sumienie.
A w koñcu ta Isana do loków nadal jest w Polsce?
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 08:32   #3322
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tak samo.

A w koñcu ta Isana do loków nadal jest w Polsce?
Ostatnio pojawi³a siê w³a¶nie w Rossmanie nowa isana do lokow szampon i od¿ywka w pomarañczowym opakowaniu.

Stary 2015-01-30, 09:04   #3323
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 471

Cytat:

O kurka, piêknie kolorek fajny wyszed³
Zachwyty nad twoimi w³oskimi wysy³am z nad kubeczka glutka. Akcja picie glutka dla zdrowia i piêknych w³osòw rozpoczêta

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:08   #3324
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ
Zachwyty nad twoimi w³oskimi wysy³am z nad kubeczka glutka. Akcja picie glutka dla zdrowia i piêknych w³osòw rozpoczêta

bêdziesz piæ codziennie? przez jaki czas?
lubiê je¶æ siemie lniane w sa³atkach, same suche/parzone to to samo, czy ¿el lepszy?

Stary 2015-01-30, 09:14   #3325
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Cytat:
Ostatnio pojawi³a siê w³a¶nie w Rossmanie nowa isana do lokow szampon i od¿ywka w pomarañczowym opakowaniu.
Ona nie jest nowa, juz dawno temu ja w Niemczech kupowalam
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:26   #3326
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ona nie jest nowa, juz dawno temu ja w Niemczech kupowalam
dla mnie nowa bo jej nigdy nie widzia³am u nas,teraz siê pojawi³a w Rossmanie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
ja te¿ pijê codziennie rano od niedawnaMê¿a te¿ namówi³am,dla zdrowia

Stary 2015-01-30, 09:43   #3327
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

a ja jako¶ zapominam o glucie dlatego zakupi³am siemiê lniane z³ociste mielone i te sobie spozywam posypuj±c kanapki i dania , dodaj±c do koktajli tylko nast razem zakupiê w ziarnach ¿eby samej mieliæ
Stary 2015-01-30, 09:58   #3328
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 471

Cytat:

bêdziesz piæ codziennie? przez jaki czas?
tak codziennie przez miesi±c (ju¿ kiedy¶ tak zrobi³am i wytrwa³am w postanowieniu ponad miesi±c pó¼niej zrobi³am przerwê i tak siê trochê przeci±gnê³a) teraz mam nawrót zaciêcia na d³ugo¶æ, wiêc robiê zmasowany atak
Cytat:
lubiê je¶æ siemie lniane w sa³atkach, same suche/parzone to to samo, czy ¿el lepszy?
Rano jest mam nadziejê, ¿e dobrze zrozumia³am pytanie:
parzone czyli zalane wod± gor±c±? To w³a¶nie woda robi siê lekko ¿elowa (bez jakiego¶ smaku), a same ziarenka ³atwiej rozgry¼æ.

¯el - gotowane? Jak do glutka na w³osy? takiej wersji nie pi³am

Ja robiê tak - wieczorem zalewam ziarenka gor±c± wod± zakrywam kubek i rano po pobudce sobie pijê i rozgryzam ziarenka. Czasem dodajê trochê syropu ale i bez mi smakuje
Je¿eli zapomnê przygotowaæ wieczorem to po prostu zalewam rano i czekam 15-30 min.
Cytat:

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------

ja te¿ pijê codziennie rano od niedawnaMê¿a te¿ namówi³am,dla zdrowia
To bêdziemy siê dopingowaæ wzajemnie

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:16   #3329
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Rano jest mam nadziejê, ¿e dobrze zrozumia³am pytanie:
hihi, pisa³am, ¿e suche czy parzone ziarna jem same woda po parzeniu sz³a na ³ep jako p³ukanka, a gotowany jako ¿el ( ziarna te¿ wtedy z¿eram, ino nie w sa³atkach, bo s± zbyt kleiste, lepsze z d¿ogurtem)

a czy lepsze dzia³anie na w³osy ma picie ¿elu czy tam glutka, czy ¿arcie ziaren?

Stary 2015-01-30, 10:30   #3330
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
hihi, pisa³am, ¿e suche czy parzone ziarna jem same woda po parzeniu sz³a na ³ep jako p³ukanka, a gotowany jako ¿el ( ziarna te¿ wtedy z¿eram, ino nie w sa³atkach, bo s± zbyt kleiste, lepsze z d¿ogurtem)

a czy lepsze dzia³anie na w³osy ma picie ¿elu czy tam glutka, czy ¿arcie ziaren?
Lepsze jest picie glutka, ja tak robiê ju¿ od ilu¶ miesiêcy co 3 dni oko³o, moja mama te¿. W sumie to co p³ynne szybciej dociera, a jak po³kniesz nierozgryzione ziarenka to bêd± po prostu wydalone. Pewnie nawet po rozgryzieniu nie dotrze tyle dobroci co po ugotowaniu siemienia, ja sobie glutka pijê a ziarenka z glutkiem u¿ywam do placków z cukini

Poza tym ziarna surowe podobno zawieraj± jaka¶ substancjê szkodliw± i po gotowaniu ona znika, nie pamiêtam ju¿ co to by³o ale blondhaircare wkleja³a wpis z kilku ksia¿ek na ten temat i odradzano jedzenia siemienia na surowo. Na surowo ju¿ bardziej z³ote siemiê, mo¿na je kupiæ w proszku te¿.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.