Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 12:13   #1921
aneta_s13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
możesz opisać jak u Ciebie wygląda ten masaż krocza?

też jestem ciekawa

Dziewczyny szukam inspiracji do zdjęć brzuszkowych może któraś ma zapisane jakieś ujęcia? poradźcie! chciałabym jeszcze zrobić a jutro przyjeżdża przyjaciółka
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:14   #1922
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

Witam się w 37tc Ja mogę rodzić pierwsza

Tak sobie nadrabiałam i widzę nowe zakupy Nouvelle i czytam, że kupiła jednorożca i się dziwię, bo nijak mi do Ciebie nie pasuje jednorożec, ale zjechałam niżej do obrazków i miałam rację. Kupiłaś nosorożca, a nie jednorożca
wow juz 37 sypniesz sie niedlugo kochana nam
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:14   #1923
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja tez uwielbiam i mam nadzieję, że po porodzie będzie na mnie jakiś bukiet świeżych kwiatków czekał w domku od tż. Chociaż znając facetów, to nie wiem czy robić sobie nadzieję, on chyba nawet nie wie, że są czasem różne zwyczaje czy nadzwyczajne okoliczności, no zobaczymy jak nie, to sama sobie kupię wielki bukiet
A ja się pochwalę, bo jak urodziłam pierwszą córcię to dostałam złoty pierścionek kwiatków nie było bo urodziłam o 14 w sylwestra i kwiaciarnie już niby pozamykane były a co wymyśli tym razem to nie mam pojęcia.
Stary 2015-01-30, 12:16   #1924
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Piękne łowy Smacznego
ciuchlandy są super!
Stary 2015-01-30, 12:16   #1925
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja też-kurierem sobie zamówie !
i wypiszemy sobie jakiś piękny liścik np. Dla dzielnej, najpiękniejszej, najseksowniejszej Mamy na świecie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ale sie usmialam z twojej tesciowej Sama lubie porzadek i bede gonic moje dziecko do tego, bo to pozniej wyniesie z domu i bedzie czysto, corka TZ nic po sobie nie sprzata nawet chyba nie wie ze trzeba. I co bedzie w przyszlosci, jak jej mama, w domu jak w burdelu, brud i smrod A tesciowa powinna sie cieszyc ze ma synowa ktora dba o dom, a tak zawsze znajdzie sie jakies ale.....
no ewidentnie jakoś się mnie czepia, jakby rywalizowała o syna, nie wiem. Wciąż coś u mnie podważa, a swoje racje musi wynieść na piedestał. Może menopauza jej w głowie przerwaca
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:17   #1926
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wróciłam z lumpa, wstawiam łupy na szybko. Czapki, skarpetki i apaszka to nówki.

Ide wypic kawe i zjeść śniadanie.
Śliczne łupki
Stary 2015-01-30, 12:17   #1927
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Kurczę już się cieszyłam że nic mnie brzuch nie boli a tu coraz bardziej pobolewa podbrzusze tak jak na okres i krzyż boli, nic wezmę nospe i zobaczymy czy przejdzie, na razie nie panikuje bo mi gin powiedziała że jakby coś miało się zacząć to na tym etapie już porodu nie wstrzymują więc i tak nie będzie odwrotu, idę się położyć
Jako że mam już za sobą fałszywe skurcze podam wam sposoby na rozróżnienie czy to skurcze fałszywe czy coś się dzieje faktycznie.
Skurcze fałszywe:
-nie przybierają na sile i są nieregularne
- ustają pod wpływem zmiany pozycji i ruchu (jeśli leżysz - wstań, jeśli chodzisz - połóż się), ciepłej kąpieli
- bolesność odczuwa się głównie w środku brzucha i pachwinach
- nie towarzyszy im śluz z pochwy
- można je sprawdzić w ten sposób - trzeba wypić 1.5 litra płynu. Wypełniony pęcherz działa jak ciepły okład na macicę
Skurcze prawdziwe:
- są regularne i coraz częstsze
- mają coraz większe natężenie
- nie słabną pod wpływem w/w sposobów
- towarzyszy im śluz z pochwy
- bóle są odczuwalne w dole brzucha skąd promieniują na cały brzuch i dolną część pleców.

U mnie do tej pory skurcze ustawały po ciepłym prysznicu i wypiciu tego 1,5 litra wody.
A gdyby nie ustały to na IP.

Posprzątałam dom i ledwo żyję.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:17   #1928
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa

Dziewczyny szukam inspiracji do zdjęć brzuszkowych może któraś ma zapisane jakieś ujęcia? poradźcie! chciałabym jeszcze zrobić a jutro przyjeżdża przyjaciółka
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cja_37898.html
niestety ja nie mam nic zapisanego, ale bedzie milo jak sie pochwalisz taka sesja
Stary 2015-01-30, 12:18   #1929
olajakzam
Raczkowanie

pakowałam właśnie torbę dla maluszka
3 zestawy ubranek... pieluchy tetrowe i pampers, rożek, reczniczek, bepanthen, chusteczki, krem hipp co jeszcze???? brak waciki i patyczki? i np cos do pielegnacji pepucha??
Stary 2015-01-30, 12:18   #1930
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj mi się przypomniała kolejna złota rada teściowej po ostatniej wizycie: Ale Ty zmień podejście do porządku w mieszkaniu, nie możesz tak dbać o czystość w domu, bo przy dziecku zwariujesz, a co będziesz na nie krzyczeć, ze ma sprzątać?!
A ja na to: Będę nadal dbała o porządek, bo lubię czystość, jest wtedy miło i zawsze niezapowiedziany gość bez problemu może wpaść, bo nie będę się wstydzić (tu chciałam jej lekko dogryźć), a dziecko będę uczyć, by po zabawie zrobiło z zabawkami porządek.
A ona: Ja jako babcia tak nie będę mówić, bo ile można zwracać temu biednemu dziecku uwagę

Laski, czy ja jestem jakaś wyrodna matka, bo lubię porządek ????
Ech te teściowe Przecież sprzątanie dla dziecka też może być w jakiś sposób zabawą. A to, że od małego się uczy zaprocentuje w przyszłości.

U mojej teściowej za to jest tak ze słodkościami. Jej wnuczka non stop je coś słodkiego, a to ciasto, czekoladki, czekoladę, mentosy, cukierki, tic taki. I się dziwią, że nie chce jeść owoców. A ja z takimi rzeczami chcę się wstrzymać jak najdłużej się da.

Cytat:
ja tez uwielbiam i mam nadzieję, że po porodzie będzie na mnie jakiś bukiet świeżych kwiatków czekał w domku od tż. Chociaż znając facetów, to nie wiem czy robić sobie nadzieję, on chyba nawet nie wie, że są czasem różne zwyczaje czy nadzwyczajne okoliczności, no zobaczymy jak nie, to sama sobie kupię wielki bukiet
To powiedz swojemu TŻ Ja tam swojemu oznajmiłam, że może jakiś bukiecik na mnie w domku czekać

Kurna mam dylemat. Czy jechać samej na zakupy na jutro, czy czekać na TŻ. Z tym, że on ma dzisiaj jakąś konferencję i nie wie kiedy wróci

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:18   #1931
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie.

Chciałam zamówić ochraniacz na łóżeczko i przybornik. I bardzo mi się spodobał szary w grochy. Myślicie, że pasuje do dziewczynki? Nie jest zbyt ciemny?
Jak najbardziej pasuje

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja mam taki z Disney'a. Były w promocji w tesco z 80 zł na 39,99 zł. Fajny i mięciutki
Śliczny

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Znów powoli dopada mnie zgaga :/ dziewczyny czy po zelazie tez macie problemy z wyproznianiem? Bo ja odkad lekarka mi przepisala, to mam problem...
Ja po żelazie miałam odwrotnie właśnie..

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadę na IP. Trzymajcie kciuki Jakby co, to nie mam neta dopóki nie wrócę
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witam sie i ja

Ja nie miewam,żadnych bóli/przepowiadaczy
Może to zależy od ułożenia dziecka w brzuszki....
Któras z mamus też nie ma tych przepowiadaczy?

Też mam w planie ogarnąc torbe. I ostatecznie wyprac posciel,rożek itp. A checi brak

Kochana dobrze,że ruszyłas na IP. ciekawe, co tam bedzie sie działo
Boje sie...

super,że już luz bluesz korkami.
A sprawa u kuratorium, niby plus że już cos wiadomo, szkoda,że nie po Twojej myśli.ale zawsze pół etatu to coś.

Pozazdroscic. U Mnie wiosna
Ale ta pogoda pochrzaniona
Oby w maju śnieg nie spadł, bo to nic nie
wiadomo

a my dzisiaj zaczynamy 35tc (34t0d leci) do porodu zostało 41 dni
Ja nie mam typowych przepowiadaczy, fakt może z raz dziennie ale też nie codziennie napnie mi się brzuch ale nic nie boli

Za 35 tydzień

Cytat:
A ja wróciłam ze szpitala. Odebrałam wypis.
W drodze do szpitala zadzwoniła kolezanka z sali ze drugą kolezanke zabrali na cięcie (była w 37tyg leżała w szpitalu z wysokim ciśnieniem). Rano wstała i oka otworzyć nie mogła i jakis taki paraliż jednego kącika ust dostała. Momentalnie ją cieli. Mały urodził sie i dostal 10 pkt ona czeka na konsultacje z neurologiem-mam nadzieje ze wszystko będzie ok

A wogóle to jestem miło zaskoczona bo położne takie miłe poznały mnie i sie śmiały że ja niby po wypis /odwiedziny przychodze a kontroluje sytuacje łóżkową w szpitalu
O kurczę, oby z mamą tego brzdąca było wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was z rana - mnie nic nie puszcza choroba - wręcz przeciwnie mam wrażenie ze jest gorzej niz było...
Strasznie kaszle - znacie jakieś dozwolony syrop na kaszel w ciazy ?
W poniedziałek mam pierwsze zajecia w SR a tu taka dupa . Ostatni dzwonek dla mnie bo kolejne dopiero w marcu a to juz za późno ;(
I tak późno zaczynasz SR..
Zdrówka

Ja dzisiaj spać nie mogłam bo tak mnie gardło w nocy bolało, że masakra.. A teraz jeszcze pociągam nosem..

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Meganka prenatal syrop jest dozwolony ale podobno ochydny i niebardzo pomaga ale tantum verde też można. Jest w cukierkach i w sprayu. Też dziś zaczęłam kaszleć po wczorajszym powrocie od lekarza. Nie było autobusu i musiałam na pieszo wracać. Zmarzłam jak diabli.
Ja kupiłam dzisiaj prenalen i jest dobry , słodki

Cytat:
Zadzwoniłam do położnej i się pytam, czy jeszcze do mnie dojedzie, bo czekam od godziny 9, a ona: Ojej, miałam do Pani dzwonić, że nie dam rady, będę za tydzień w czwartek, dobrze?
No cóż... myślałam, że zabiję
Jak ja czegoś takiego nie lubię..

Hej Wam
Byłam wczoraj na SR na filmie o porodzie i wiecie co? Nie zrobił on na mnie wrażenia. Jedynie łezka w oku mi się zakręciła jak już maleństwo wyszło na świat i zaczęło płakać
Stary 2015-01-30, 12:19   #1932
żona_marcina
Rozeznanie

mordka - nie pokazuj więcej takich łupów bo od razu mam ochotę lecieć do lumpka. A w domu już pełna komoda ciuszków.

Stary 2015-01-30, 12:19   #1933
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Jako że mam już za sobą fałszywe skurcze podam wam sposoby na rozróżnienie czy to skurcze fałszywe czy coś się dzieje faktycznie.
Skurcze fałszywe:
- ustają pod wpływem zmiany pozycji i ruchu (jeśli leżysz - wstań, jeśli chodzisz - połóż się), ciepłej kąpieli
- można je sprawdzić w ten sposób - trzeba wypić 1.5 litra płynu. Wypełniony pęcherz działa jak ciepły okład na macicę
Skurcze prawdziwe:
- bóle są odczuwalne w dole brzucha skąd promieniują na cały brzuch i dolną część pleców.

U mnie do tej pory skurcze ustawały po ciepłym prysznicu i wypiciu tego 1,5 litra wody.

a ja bym dala to na pierwsza strone o tych skurczach co napisalas
Stary 2015-01-30, 12:19   #1934
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, bo jak urodziłam pierwszą córcię to dostałam złoty pierścionek kwiatków nie było bo urodziłam o 14 w sylwestra i kwiaciarnie już niby pozamykane były a co wymyśli tym razem to nie mam pojęcia.
no pieknie mój chyba na to by nie wpadł...

Cytat:
Hejo

Tak sobie nadrabiałam i widzę nowe zakupy Nouvelle i czytam, że kupiła jednorożca i się dziwię, bo nijak mi do Ciebie nie pasuje jednorożec, ale zjechałam niżej do obrazków i miałam rację. Kupiłaś nosorożca, a nie jednorożca
wow, już 37tc!!! Szykuj się

Cytat:
zawsze mozna delikatnie mu podpowiedziec ze byloby milo.... mezczyzni sa zbyt prosci zeby myslec o takich rzeczach chociaz sama mam nadzieje na kwiatki i na porzadek w domu, a ciekawa jestem czy bedzie jak wyjde ze szpitala, bo beda dodatkowo w domu dwie osoby, a o tym TZ wspomnialam ze bylo milo wrocic do czystego domu,i z gotowym obiadem
może jakieś podchody zrobię, żeby wybadać jego wiedzę w tej dziedzinie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:20   #1935
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Ojej, jak miło, że o mnie pamiętasz. Kochana wygląda na to, że to były bóle przepowiadające, przeszły choć nieźle mnie nastraszyły, zauważyłam, że dzień i noc potrafi być ok po czym następna noc znowu bóle miesiączkowe, krzyża, podbrzusza itp. Leżałam cały czas, dziś jest lepiej ale pewnie znowu coś prędzej czy później się powtórzy W czwartek wizyta, mam nadzieję, że dotrwam choć powinnam ją przełożyć, bo mam mieć pobrany wymaz na GBS a będę po antybiotyku i wyniki mogą wyjść zakłamane, chciałam się przepisać na później ale za bardzo chcę iść na tę wizytę, sprawdzić co i jak, najwyżej poproszę go czy mnie nie przyjmie na sam wymaz kilka dni później, jak myślicie dobrze zrobiłam czy jednak się przepisać 5 dni później??

Ta ciąża mnie wykończy psychicznie :/ Na dodatek kończę antybiotyk, poprawa licha zatoki dalej zawalone, u męża też zerowa poprawa po antybiotyku. I jak tu w razie co rodzić ja się pytam masakra jakaś. Już psychicznie odpuściłam, 35tc, dociągnęłam do minimum, 3 tydzień leżenia. Wytrzymam dłużej będzie ok, jak nie to nie, wrzucam na luz bo jestem strasznie spięta, zdałam sobie z tego sprawę jak mąż mnie wymasował i wygłaskał, że nawet leżąc mięsnie mimowolnie wszystkie spięte, ramiona to aż przy uszach ... że nie wspomnę o spadającej wadze przez ten stres.

Pędzę Was ponadrabiać i szukać kombinezonu i czapeczki na wyjście ze szpitala, chciałam rozm. 62 ale wezmę jednak 56, żeby w razie co dziecko się nie utopiło w nim.

Niunia a ty jak się czujesz? Dalej masz te miesiączkowe??
Ja bym poszła na wizytę tak jak jesteś umówiona, tym bardziej, że coś Cię nie pokoi, a na GBS może rzeczywiście uda Ci się umówić za parę dni,a może gin stwierdzi że antybiotyk który bierzesz nie wpłynie zbytnio na wyniki badania.
Stary 2015-01-30, 12:21   #1936
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
są takie teściowe,którym ciężko dogodzić...sprząta żle, nie sprząta też żle -tylko ona jest perfekcyjną pani domu!
z daleka od tesciowej
Stary 2015-01-30, 12:22   #1937
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Kurczę już się cieszyłam że nic mnie brzuch nie boli a tu coraz bardziej pobolewa podbrzusze tak jak na okres i krzyż boli, nic wezmę nospe i zobaczymy czy przejdzie, na razie nie panikuje bo mi gin powiedziała że jakby coś miało się zacząć to na tym etapie już porodu nie wstrzymują więc i tak nie będzie odwrotu, idę się położyć
Kładź się, kładź- na pewno troszkę przejdzie ta końcówka ciąży jest jedną wielką niespodzianką. Chodzimy jak bomby zegarowe, nie widomo kiedy wybuchniemy
Stary 2015-01-30, 12:22   #1938
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dzisiaj prenalen i jest dobry , słodki

Hej Wam
Byłam wczoraj na SR na filmie o porodzie i wiecie co? Nie zrobił on na mnie wrażenia. Jedynie łezka w oku mi się zakręciła jak już maleństwo wyszło na świat i zaczęło płakać
Kupowałaś syrop czy pastylki?
Ja chyba musze kupić jedno i drugie, bo non stop coś mnie chce zaatakować i nie może.

za odwagę. Ja filmów o porodzie boję się okrutnie i nie oglądam

Stary 2015-01-30, 12:23   #1939
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
i wypiszemy sobie jakiś piękny liścik np. Dla dzielnej, najpiękniejszej, najseksowniejszej Mamy na świecie

no ewidentnie jakoś się mnie czepia, jakby rywalizowała o syna, nie wiem. Wciąż coś u mnie podważa, a swoje racje musi wynieść na piedestał. Może menopauza jej w głowie przerwaca
a TZ jej nie zwraca uwagi? Bo moze gdyby za kazdym razem zwracal ze to ty jestes jego zona itd, to moze by sie odczepila Moj TZ za mna staje, jak cos slyszy ze moze ja to powinnam to czy tamto..... i coraz rzadziej slyszymy wtracanie sie, i ze strony mojej rodziny tez sie zdarzalo, a ja mowilam ze to moj maz, i on sam wie co jest dobre dla nas, czy to co robi
Stary 2015-01-30, 12:23   #1940
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Jak ja Cię dobrze rozumiem z tymi chorobami. Mój synek też w domu bo pokasłuje, mam nawet wrażenie, że jest gorzej niż było, a chciałam w poniedziałek żeby poszedł do przeszkola

A wiesz, że ja napiszę, że nie tylko starsze osoby tak plotkują. Mam koleżankę, która jest za granicą, a jak dzwoni do mnie to też głównie opowiada o tym co się dzieje w mojej rodzinnej miejscowości, w której ja nie mieszkam. Zawsze jak mówię, że nie wiem, np że ta czy ta jest w ciąży, ta się rozwodzi, to mówi to rodzice nic Cie nie mówili /Tak jakby interesowało mnie jakoś szczególnie co kto robi.
Masakra, zawszę żartuję, że z niej że jest lepsza niż radio

Niunia tylko się nie przemęcz z tą przeprowadzką. Będziesz miała mamę albo jakąś babkę do pomocy?

U nas, dzień babci i dziadka był w środę i moja mama mówiła że jedna dziewczynka całe przedstawienie kaszlała.

Ja jak tylko mały zaczyna kaszleć zostawiam go w dom bo a) nie chcę żeby się męczył, b) nie chcę żeby jeszcze jakiś inny wirus podłapał, c) żeby zarażał inne dzieci.
Ostatnio nawet usłyszałam od teścia, że chyba za bardzo się nad nim rozczulam, że ledwo zakaszle a ja już panika, lekarz
Może rzeczywiście trochę przesadzam - nadgorliwa mamuśka jestem
Jednak jak nie przesadzać, jak miał w ciągu 2 lat zapalenie oskrzeli 8 czy 9 raz, zapalenie płuc, salmonelle, rotawirusa, chorobę bostońską...
Jakaś masakra - ale się Wam wyżaliłam
Ja tez raczej zostawiam...ale przyznam ze nie wyobrazam sobie jak to bedzie jak bede musiala wrocic do pracy. Jesli dziadek lub babcia nie przejda na emeryture to cienko to widze. Chyba tylko opiekunka tylko ktora opiekunk zgodzi sie przychodzic tylko w razie choroby ?

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dzień dobry

ale się wyspałam zasnęłam o 1 i wstałam o 10, bez wstawania na siku

trzymam kcuki!!

super, że się już przeprowadzacie! tylko nic nie noś!

mam nadzieję, że D jednak będzie zdrowy!! jak tak czytam to już się boję co będzie jak mała pójdzie do żłobka...

Ty to się masz z tą teściową jak tylko będzie możliwość to się przeprowadzajcie z dala od niej!

który w końcu wózek wybrałaś??

szkoda, że się nie udało, ale ważne, że będzie miała do czego wracać

co do mieszkania to mimo wszystko nie polecam mieszkania na 4 piętrze (no chyba, że jest winda). My jak szukaliśmy było bardzo dużo takich mieszkań, trochę tańszych, ale lepiej dołożyć i mieć 1 lub 2 piętro. Pamiętaj, że to głównie Ty jednak będziesz wchodzić z wózkiem, dzieckiem, zakupami...

za 35 tydzień!

ja chyba też nie mam przepowiadaczy przynajmniej nic o tym nie wiem

śliczna moja się szyje

o ja popieram zd wyzsze pietra to tylko z winda albo jesli jest to z wozkarnia na parterze...absolutnir po kilku dniach czlowiek bedzie klal jesli przyjdzie mu targac wozek codziennie na x pietro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
W ogóle w Pl to kobieta po macierzyńskim to nie ma na co liczyć taka prawda.. Rzadko kiedy praca czeka i jak tu żyć PANI PREMIER? idę się kimnac a później pizze zacznę robić

o tak. Wlasnie dzos sie wkurzylam bo moja kumpela z ktora pracujr w jednej firmie byla na rozm.z szefowa bo ma wracac za 2 tyg. I nie dosc ze proponuja jej przeniesienie na stan.do dupy to jeszcze jej powiedzieli ze zachowuje sie jak ksiezniczka ze chce godzine krocej pracowac....

Cytat:
Zadzwoniłam do położnej i się pytam, czy jeszcze do mnie dojedzie, bo czekam od godziny 9, a ona: Ojej, miałam do Pani dzwonić, że nie dam rady, będę za tydzień w czwartek, dobrze?
No cóż... myślałam, że zabiję

oj..nieladnie sie zachowala. Nie lubie takich sytuaxji

Cytat:
Nie będę już jej zmieniać, bo jest przemiłą i serdeczna osobą i ma super podejście do dzieci, tylko chyba za dużo na głowie. Widać, że kocha swoją pracę, ale ma tego za dużo (i szpital i prywatna przychodnia u gina i ma swoją działalność)... no nic, ja już po dzisiejszym wiem, ze muszę być twarda i będę prosiła ją o wcześniejsze potwierdzenie każdego spotkania, albo ja będę dzwonić do niej dzień przed zawsze...
Jak się opiekowała moją siostrą po porodzie to nawet w Święta Wielkanocne po godz. 23 przyjechała, bo siora miała straszną gorączkę. Więc wiem, że jest oddana swojej pracy. No ale każdy ma zalety i wady

Mordka jakie ładne łupy

Idę wypić tę kawkę, jak asiulek8 radzisz

Gratuluję udanych wizyt! Choruszkom wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia!

Dzisiaj mi się przypomniała kolejna złota rada teściowej po ostatniej wizycie: Ale Ty zmień podejście do porządku w mieszkaniu, nie możesz tak dbać o czystość w domu, bo przy dziecku zwariujesz, a co będziesz na nie krzyczeć, ze ma sprzątać?!
A ja na to: Będę nadal dbała o porządek, bo lubię czystość, jest wtedy miło i zawsze niezapowiedziany gość bez problemu może wpaść, bo nie będę się wstydzić (tu chciałam jej lekko dogryźć), a dziecko będę uczyć, by po zabawie zrobiło z zabawkami porządek.
A ona: Ja jako babcia tak nie będę mówić, bo ile można zwracać temu biednemu dziecku uwagę

Nie, pewnke ze nie jestes...ald nie badz pedantka bo niestety to sprzyj alergiom

A ja siedze w domu jak na szpilkach i ciagle mysle o D. Mam cykora caly czas jak cholera...tym wiekszego ze ost.razem tez nie zadzwonili ze zlobka ze cos jest zle ( a bylo) a takze ze ost.tez sie zaczelo prawie bez zapowiedzi. Zwarjuje ze stresu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:25   #1941
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
piekny prezent i dla Tz ze pomyslal o tym

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ech te teściowe Przecież sprzątanie dla dziecka też może być w jakiś sposób zabawą. A to, że od małego się uczy zaprocentuje w przyszłości.

U mojej teściowej za to jest tak ze słodkościami. Jej wnuczka non stop je coś słodkiego, a to ciasto, czekoladki, czekoladę, mentosy, cukierki, tic taki. I się dziwią, że nie chce jeść owoców. A ja z takimi rzeczami chcę się wstrzymać jak najdłużej się da.

To powiedz swojemu TŻ Ja tam swojemu oznajmiłam, że może jakiś bukiecik na mnie w domku czekać

Kurna mam dylemat. Czy jechać samej na zakupy na jutro, czy czekać na TŻ. Z tym, że on ma dzisiaj jakąś konferencję i nie wie kiedy wróci
ja nie mam nic do slodyczy ale zabije wszystkich ktorzy beda mi slodyczami dziecko rozpieszczac Chcialabym tez jak najpozniej, ale wiadomo nie da sie zabraniac, bo sami je jemy czy to kawalek ciasta czy pijemy sok, a soki zdrowe nie sa, to dziecko tez chce, a przeciez mu nie zabronie, jak ja jem z mezem. ale cos za cos, nie bedzie chcial jesc owocow czy warzyw nie bedzie slodyczy ale zobaczymy jak to wyjdzie w przyszlosci
Stary 2015-01-30, 12:27   #1942
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć kochane - ale pędzicie niczym pendolino doczytałam was wczoraj, ale padłam wieczór i nie miałam jak pocytować

fajne zakupy

a my dziś mamy usg o 13 - trzymajcie kciuki, zęby nie okazało się , że waga małej stoi w miejscu.

a w ogóle śniło mi się , że urodziłam - chłopca ( to chyba przez te wasze opisy niespodzianek) i trzymałam go na rękach , TŻ obok a mały w białej czapeczce w kwiatuszki różowe ( mam taką) no przecież zwariuję

dzisiaj idę do jeszcze innego lekarza zapytam o płeć
za wizytę i nie żeby waga stała w miejscu tylko troszkę podrosła
Stary 2015-01-30, 12:28   #1943
aniusia77
Raczkowanie

87marta78 wlasnie wiekszosc suplementow zelaza, glownie te na recepte powoduja zaparcia. moj gin polecil brac rowniez magnez - magnosolv, ktory z kolei powoduje rozwolnienie i niech sobie experymentuje wiec ja nie wzielam jego zelaza tylko kupilam actiferol i zero problemow!

irishcream, oczywiscie ja mam flizelinowe te majtki
Stary 2015-01-30, 12:28   #1944
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejo

wow 37 tydzień!! jeszcze tydzień i będzie donoszona

Cytat:
jej, synek sobie znalazl dzis miejscowke na samej gorze, i tak mi nie dobrze od rana, ze sniadanko poszlo
biedne jesteście z tymi wymiotami ja przez całą ciążę ani razu

Cytat:
ja też na coś liczę na SR położna powtarzała to kilka razy, że cos na mamusię musi czekać, więc mam nadzieję, że zapamiętał

Cytat:
Skurcze fałszywe:
Skurcze prawdziwe:

super podpowiedzi, dzięki
zaraz będzie czas, że wszystkie będą się zastanawiać czy to już TO

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
pakowałam właśnie torbę dla maluszka
3 zestawy ubranek... pieluchy tetrowe i pampers, rożek, reczniczek, bepanthen, chusteczki, krem hipp co jeszcze???? brak waciki i patyczki? i np cos do pielegnacji pepucha??
wg mnie chyba wszystko...ja wacików, patyczków, do pępka czegoś nie biorę, ale pewnie znowu zależy od szpitala

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

jak dasz radę wytrzymać bez tych zakupów to bym sobie dała spokój, lepiej już samej nie jeździć i nie dźwigać
Stary 2015-01-30, 12:29   #1945
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
No to się mąż postarał Ja próbowałam to przeforsować, ale chyba nie dało rady Nawet mu pokazałam jaki mi się podoba

Z tymi teściowymi to tak jest. Teraz zaczynają doskwierać, ale pomyślcie co to będzie po porodzie. Ja mam moją mamę na miejscu i w sumie to nawet nie wiem jak się zachowa. Ostatnio mówiła coś o tym, że nie wie jak ma zaklepać sobie urlop na marzec. Bo my w sumie jeszcze nie wiemy czy TŻ będzie brał te dwa tygodnie. No i wolałabym to zrobić tak, żeby się nie pokryli.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:29   #1946
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no pieknie mój chyba na to by nie wpadł...

wow, już 37tc!!! Szykuj się

może jakieś podchody zrobię, żeby wybadać jego wiedzę w tej dziedzinie
Sama jestem ciekawa jak to bedzie z moim TZ no ale mogliby sami wpasc na taki pomysl, w koncu im dzieci rodzimy, to nie takie nic, ile bolu musimy zniesc w tym dniu itd, to mogliby pomyslec i nam ulzyc jakos zeby milo nam bylo hehehehehehehe
Stary 2015-01-30, 12:30   #1947
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:

Ja posprzątałam dół i też padam... a wypadało by jeszcze górę.

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
Ja to samo powiem jutro
A ja w niedzielę
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:30   #1948
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
wow 37 tydzień!! jeszcze tydzień i będzie donoszona

biedne jesteście z tymi wymiotami ja przez całą ciążę ani razu

ja też na coś liczę na SR położna powtarzała to kilka razy, że cos na mamusię musi czekać, więc mam nadzieję, że zapamiętał

super podpowiedzi, dzięki
zaraz będzie czas, że wszystkie będą się zastanawiać czy to już TO

wg mnie chyba wszystko...ja wacików, patyczków, do pępka czegoś nie biorę, ale pewnie znowu zależy od szpitala

jak dasz radę wytrzymać bez tych zakupów to bym sobie dała spokój, lepiej już samej nie jeździć i nie dźwigać
niestety, ale tak mam codziennie jak wstane a jeszcze jak synek sobie upatrzy miejscowke na gorze, to juz wogole jakas masakra,
Stary 2015-01-30, 12:31   #1949
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:

E tam. Ja też lubię mieć czysto w domu i będę tego wymagać od dzieci. Moi znajomi mają dzieci które wiedzą, że w domu ma być porządek. I nie widzę, żeby z tego powodu były mniej szczęśliwe. Zresztą ja uważam, że dziecko powinno mieć swoje obowiązki. Mój mąż też. Gdy patrzę na moją chrześnicę i siostrzeńca męża to krew mnie zalewa
- dzieci chowane bezstresowo, bez żadnych obowiązków, z przekonaniem że są pępkami świata.

Stary 2015-01-30, 12:32   #1950
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja tez raczej zostawiam...ale przyznam ze nie wyobrazam sobie jak to bedzie jak bede musiala wrocic do pracy. Jesli dziadek lub babcia nie przejda na emeryture to cienko to widze. Chyba tylko opiekunka tylko ktora opiekunk zgodzi sie przychodzic tylko w razie choroby ?

o ja popieram zd wyzsze pietra to tylko z winda albo jesli jest to z wozkarnia na parterze...absolutnir po kilku dniach czlowiek bedzie klal jesli przyjdzie mu targac wozek codziennie na x pietro

o tak. Wlasnie dzos sie wkurzylam bo moja kumpela z ktora pracujr w jednej firmie byla na rozm.z szefowa bo ma wracac za 2 tyg. I nie dosc ze proponuja jej przeniesienie na stan.do dupy to jeszcze jej powiedzieli ze zachowuje sie jak ksiezniczka ze chce godzine krocej pracowac....

oj..nieladnie sie zachowala. Nie lubie takich sytuaxji

Nie, pewnke ze nie jestes...ald nie badz pedantka bo niestety to sprzyj alergiom

A ja siedze w domu jak na szpilkach i ciagle mysle o D. Mam cykora caly czas jak cholera...tym wiekszego ze ost.razem tez nie zadzwonili ze zlobka ze cos jest zle ( a bylo) a takze ze ost.tez sie zaczelo prawie bez zapowiedzi. Zwarjuje ze stresu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oby nic go nie zlapalo tym razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości