|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#721 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 476
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Ja mam grzywkê! :yes: Najcieñsz± jak± kiedykolwiek kto¶ widzia³
Mam wysokie czo³o, gdy wyrówna³am w³osy w zesz³ym roku to mia³am z buzi takie jajko i ¶ciê³am dos³ownie cieniutkie pasemko, taka grzywka jest o tyle wygodna, ¿e chce to jest, nie chcê to jej nie ma ¯aden problem z przet³uszczaniem, a i twarz wygl±da lepiej, z czym¶ tam stercz±cym na niej
|
|
|
|
#722 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
ja po prostu myje grzywkê: odzielam grzywke od reszty, resztê zwi±zujê, myje grzywke szamponem, od¿ywka , suszê i ju¿. Dzieki temu ca³o¶æ wygl±da ¶wie¿o i nie mam z tym problemu.
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 244
|
Cytat:
![]() kiedys bedac u mysi( kokardka-mysi blog) powiedzia³a ze nie pasuje mi prosta grzywka bo mam nie dosc ze wysokie czolo to i szerokie. Grzywka dodatkowo je poszerza ![]() wiec nosze sobie tak....(to nie ja) |
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szybciej jest zaczesac ja do góry wiem leñ ze mnie
|
|
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
tak te¿ mo¿na, wiêc dla mnie problem "t³ustej skóry" i ze na nastepny dzien w³osy s± do mycia to ¿aden problem i zaden argument ;D poza tym , mam suchy szampon w razie czego i po umyciu w³osów robie sobie "psik" pod grzywkê i wtedy jak skóra zaczyna sie t³u¶ciæ to wsiaga pd razu w szampon i grzywka jest d³uzej ¶wie¿a. TA DAAAM
|
#726 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
kusi mnie grzywka, ale oczyma wyobra¼ni widzê, jak kilka przyklepanych niskoporowatych prostych kikutów lepi siê ca³y dzieñ do mojego t³ustego czo³a
. bleh, moja kuzynka tak chodzi³a. jak by³am ma³a i mia³am krêcone czy falowane w³osy to grzywka ca³kiem fajnie wygl±da³a, farbowañce te¿ mia³y objêto¶æ i inaczej siê uk³ada³y, wiêc nie mam co liczyæ na fajny efekt z grzyw± przy niskoporowcach. po tych odstaj±cych o 45st od czo³a idealnie prostych grabkach co mia³am po encanto mam traumê :p. ¿a³ujcie ¿e tego nie widzia³y¶cie, t¿ gdzie¶ to uwieczni³ i co d³u¿szy kawa³ek czasu pokazuje mi i siê po¶miewa
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Mnie siê jako¶ grzywki nie podobaj± - a ju¿ szczególnie te proste. Ewentualnie sko¶ne ;-)
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
anusia1990 O! zazdroszczê wizyty!
Bardzo chcia³abym trafiæ w ¿yciu na takiego specjaliste co by mi powiedzia³: " te kolory dla pani odpadaj±, no i to ¶ciêcie definitywnie te¿ :P"Grzywki nie sa z³e, mnie od zawsze podobaj± siê te na prosto ¶ciête, ale odk±d pamiêtam jak tylko zetnê grzywkê to odrazu j± zapuszczam :P |
|
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
ja kiedy¶ w szale sama sobie zrobi³am grzywkê, po prostu ¶ciê³am w³osy po umyciu, ale nie wzie³am pod uwagê tego, ¿e jak wyschn± to grzywka siê skróci...wiêc grzywka by³a 3/4 a ja wygl±da³am jak pó³ d..y zza krzoka
obecnie od 3,4 lat uparcie zapuszczam te w³a¶nie krótkie pozosta³o¶ci z grzywki, niestety przez te rozja¶niania w³oski siê ci±gle krusz± i nie moge ich wyrównaæ tak sobie wczoraj mysla³am, ciekawe ile dziewczyn, którym z tego w±tku uda³o sie pozbyc farbowanych i odros³y im poka¼ne naturalki, zosta³o przy postanowieniu NIE FARBUJÊ ![]() chcialabym zobaczyæ jak teraz wygl±daj± w³osy dziewczyn które naturalne maja juz od 4,5 lat i czy ich nie kusigdybym nie rozjasni³a w³osów za pierwszym razem mialabym juz teraz 2 pe³ny rok...w³oski by³yby pewnie juz do linii brody, a tak mam tylko marne 8-9 cm dzisiaj powinnam dostaæ wcierki i suplementy czy która mo¿e sie orientuje jak to jest z jedzeniem lnu? bo ja wcinam go codziennie do p³atków (dosypuje oko³o 1,5-2 ³y¿ek takiego ¶wiezo zmielonego), czy len w takiej postaci i jedzony codziennie nie spowoduje ¿e brzuch mi siê "zalepi" i wszystkie dobre sk³adniki odzywcze po prostu beda sie gorzej wch³ania³y?
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Monika1983k Co racja to racja, chêtnie bym zerknê³a czy pozosta³y w naturalnych, ja osobi¶cie znam przypadek w którym dziewczyna zapuszcza³a naturalne w³osy i wróci³a do natury, jednak nie trwa³o to zbyt d³ugo bo nied³ugo po tym jaka¶ sklepowa henna, która nie chwyci³a za mocno, ale kole¿anka uzna³a, ¿e co tam, zdrowe w³osy ma to mo¿e trochê farbowaæ
i tak do dnia dzisiejszego zmienia co chwile kolor w³osów ![]() U mnie priorytetem s± d³ugie w³osy, ¿eby by³y d³ugie, musia³am wróciæ do naturalnych bo koñcówki non stop siê kruszy³y, ale nie wykluczam, ¿e gdy w³osy bêdê mia³a d³ugie, to co¶ tam z nimi mogê zrobiæ :P Choæ nie ukrywam ¿e chyba by³o by mi szkoda tylu lat zapuszczania ![]() Jedzenie lnu nie wiem, natomiast ja pi³am olej i na stronie wyczyta³am zeby najlepiej piæ go na czczo Pi³am przez 1,5 msc i zatrzyma³o mi siê AZS wiêc widzia³am ze dzia³±
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 508
|
Cytat:
![]() Pomijam te¿ fakt konieczno¶ci zmiany kolorystyki garderoby, odcieni pomadek itd, które do jasnego blondu mi pasowa³y a przy naturalnych ju¿ mo¿e byæ gorzej. Pociesza mnie jednak fakt,¿e teraz unika³am noszenia ró¿u, bo czu³am siê jak stereotypowa blondynka :P a przy naturalnym ciemnym blondzie nie bêdzie to wygl±da³o tak landrynkowo Odno¶nie siemienia to poczytaj http://www.primanatura.pl/czy-siemie...est-toksyczne/ Bardzo fajnie opisane i z pewno¶ci± Twoje w±tpliwo¶ci zostan± rozwiane
Max Models W katalogu wiza¿ystek ![]() Szybka wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=833238 Edytowane przez ewciaa82 Czas edycji: 2015-01-30 o 08:55 |
|
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
ewciaa82 dziêki bardzo za linka
korci mnie zeby ¶ci±æ w³osy, i to tak porzadnie z 10cm, w³oski by siê zagê¶ci³y, na pewno lepiej by to wygl±da³o niz teraz...tylko na to jedno wesele chcia³am miec jeszcze d³ugie
|
#733 | ||||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale naprawdê t³uste, wiem z do¶wiadczenia (do 20 roku ¿ycia nosi³am grzywkê), ¿e jeden dzieñ i koniecFajnie, u mnie siê nie sprawdzi³o. Farbowane (mimo od¿ywki) mia³am sianowate, naturalek nie mog³am domyæ. Cytat:
choæ podobno mi pasuje...Cytat:
Ja kocham proste grzywki na prostych w³osach, ¿adne na bok ani emo, tylko pro¶ciutkie, takie jak mia³a Nelly Furtado w Say it right
|
||||
|
|
|
#734 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Znów siê po¿alê jak ¿a³ujê, ¿e nie wytrwa³am mojej wcze¶niejszej próby zapuszczania
Jak co tydzieñ dzi¶ znów namiêtnie przygl±da³am siê moim k³aczkom. W koñcu z kopyta ruszy³y te, które "wiecznie" by³y krótkie, nie ros³y. Zarastaj± mi powoli boki Jestem szczê¶liwa!!!! Dzi¶ je mierzy³am. Odrost ma miejscami 3-3,3 cm. Czyli raczej standard jak na 8 tygodni. Zrezygnowa³am nawet z pomys³u pój¶cia do fryzjera na te refleksy. Postanowi³am, ¿e sama sobie zrobiê kilka pasemek na górnej warstwie (dok³adnie na przedzia³ku) moj± Lond± 17. Na wiêksze kombinowanie zdecydujê siê jak odrost bêdzie mia³ ok 7 cm-10 cm. Wtedy ju¿ przyjdzie wiosna i lato to i mo¿e nic z tego Marzê o gêstych w³osach!
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesta³am mieæ bóle miesi±czkowe, metabolizm siê poprawi³, w³osy ros³y szybciej. Pó¼niej zrobi³am d³uga przerwê i obecnie znowu brzuch mam jak kulkê :P Czekam na blender i bêdê mieliæ. Zobaczê jak mi to pos³u¿y.
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 509
|
Hej, dawno mnie tu nie by³o
U mnie ju¿ jakie¶ 15 miesiêcy zapuszczania, szybko zlecia³o Teraz ju¿ w zasadzie wygl±da, jakbym mia³a ombre a nie mega odrost ![]() Ostatnie zdjêcie jest trochê starsze ale na nim lepiej widaæ kolor moich naturalnych w³osów. |
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 28
|
Grzywki na ogól odm³adzaj±, wiadomo, ¿e w grzywkach wygl±da siê bardziej dziewczêco a bez grzywki bardziej kobieco, np z przedzia³kiem po¶rodku.
|
#738 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
muszê robic nieco z boku, wtedy jest ok. A twarz mam raczej owaln±, z tendencj± do pod³u¿nej |
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
Cytat:
|
|
|
#741 |
|
Konto usuniête
|
Zapomnia³am siê pozachwycaæ: piêkne!!!
|
|
|
|
#742 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Cytat:
a to co mówisz ma sens.. Byc moze rzeczywi¶cie siê rozpuszcza ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#743 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
dzis moja 25-miesiecznica
. kopnijcie mnie jak do swojego 2,5lecia nadal bede miec farbowance :p. wykonczylam niemal kallosa keratynowego, zostalo mi na jeszcze jedno odzywkowanie. strasznie przeproteinowal mi wlosy, gdy uzywalam nawilzajacych plukanek po myciu to jeszcze sie trzymaly, ale ostatnie kilka razy zapomnialam i mam szope. teraz czas na blueberry, planowalam crema al latte, ale jednak nie chce ryzykowac z kolejnymi proteinami... no i wracam oczywiscie do plukanek. juz 2 raz zrobilam z miodu, ale boje sie, ze mi wlosy rozjasni, a tego nie chcemy. niemniej - fajnie nawilza i tak ladnie pachnie .
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Gratulacje! A co do Kallosow, cudny jest ten nowy, z algami.
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
Kupi³am pokrzywê, która smakuje jak woda
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 441
|
Ofca zazdroszczê d³ugo¶ci. ¦liczne w³osy
![]() Ja za ka¿dym razem jak zdecydujê siê na grzywkê to ¿a³ujê i zaraz zapuszczam. A mia³am ju¿ chyba ka¿d±: prost±, na skos, d³ug±, krótk± przed brwi, rzadk±, bardzo gêst±. I w sumie tylko ta ostatnia by³a przy moich w³osach strasznym b³êdem
|
#747 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 509
|
Dziêkujê dziewczyny
Jednak nie ma to jak naturalki Trzymam za Was kciuki ¿eby¶cie wytrwa³y w zapuszczaniu, bo te pocz±tkowe miesi±ce s± najgorsze, pó¼niej ju¿ siê o tym nie my¶li
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Ja dzis widzia³am siê z dawn± znajom± i jako jedyna zwrocila uwage na mój odrost.Zapytala zdziwiona czemu mam takie ciemne naturalne.Jednak jak jej powiedzialam ze mam zamiar zrobic na nich drobne refleksy to powiedzia³a ¿ebym tego nie robila bo teraz moda na takie jak mam heh.To chyba dowod na to ze jeszcze nie strasze nimi:P
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo wizyty u mysi....te¿ skrytykowala moj naturalny kolor ze nie pasuje do mojego typu urody Ma racje ¿e najlepiej mi w takim miedzianym rudym... ale to zbyt wymagajacy jak dla mnie kolor
|
|
|
|
|
#750 |
|
Rozeznanie
|
Ofca beautiful te Twoje w³osy
nic siê samo nie zrobi, ¿eby¶my te¿ takie mia³y potrzeba czasu i silnej woli iwonsia jesli dobrze pamiêtam w tym roku bierzesz ¶lub tak? pardon moglam pomylic z kims innym, ale jesli nie pomyli³am to pamiêtaj ¿e slub to tylko jeden dzien, a potem ca³e zycie musisz siê meczyæ z facetem i farbowanymi w³osami ![]() przysz³a moja wielka paczka z apteki, zaraz ide myc w³oski i wcieram jantarka
Edytowane przez monika1983k Czas edycji: 2015-01-30 o 18:34 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Mam wysokie czo³o, gdy wyrówna³am w³osy w zesz³ym roku to mia³am z buzi takie jajko
i ¶ciê³am dos³ownie cieniutkie pasemko, taka grzywka jest o tyle wygodna, ¿e chce to jest, nie chcê to jej nie ma
¯aden problem z przet³uszczaniem, a i twarz wygl±da lepiej, z czym¶ tam stercz±cym na niej 
.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r 

i tak do dnia dzisiejszego zmienia co chwile kolor w³osów 

. ..potem sumienie...
.