|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
Cytat:
|
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jest wszystko ok. Stosowałam plastry, znajoma farmaceutka powiedziała, że można ale nie dużo. Tzn. ja przyklejałam to miałam go 24godz i w sumie po 3 dniach już mocno zeszło więc przestałam je stosować.
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ledwo 2l daję radę, ale staram się jak mogę, tym bardziej, że Tż mnie mocno kontroluje ![]() Cytat:
![]() Znalazłam jakiś kalkulator wagi, tak a propos! Mi wychodzi poniżej minimum, a myślałam, że ja już tyle na plusie http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=61440c
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale te wózki też mają sporo negatywnych opinii... zresztą jak każde, już stwierdziłam, że nie będę na nie patrzeć bo żadnego wózka nie kupię teraz zastanawiam się jeszcze - kupić 3w1 z ich fotelikiem, który nie przeszedł crashtestów czy 2w1 i dokupic fotelik maxi cosi.... czy do fotelika dokupić bazę, która ułatwi życie ale nie jest tania.... czy kupić nowy za 1400, czy używany za 800... chyba oszaleję z tymi wózkami... ![]() xhankax - też mam kiepskie badania moczu ostatnio, dużo bakterii i leukocytów, lekarz zlecił posiew, zrobiłam wczoraj ale na wyniki czeka się 7 dni, a ja wizytę mam we wtorek więc wyników pewnie jeszcze nie będzie... czuję się dobrze, nie mam żadnych problemów przy oddawaniu moczu, nie wiem co to... i glukoza na czczo obniżona, 68 a norma od 70... drugi raz ten sam wynik, na obciążenie jeszcze nie miałam skierowania...
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 Lenka przyszła na świat 10.05.2015 Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-01-30 o 12:15 |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie. Nic jeszcze nie prałam z tego co kupiłam. Zamierzam dopiero gdzieś w marcu. A czemu pytasz ?
|
#3246 |
|
Konto usunięte
|
Ja też jeszcze z miesiąc z praniem zaczekam...
|
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
moniisia90 bezpieczny fotelik samochodowy to podstawa, nie kupuj 3w1, lepiej dokupić dobry testowany np maxi cosi, baza do isofix jeżeli masz w aucie też lepiej trzyma fotel i jest bardzo wygodna, jak masz fundusze to warto dopłacić, używany fotel też ryzykownie chyba że od kogoś znajomego że wiesz że bezwypadkowy i dobrze traktowany
![]() w ogóle w tym temacie polecam stronki fotelik.info i blog osiemgwiazdek.blogspot.co m a o wynik posiewu moczu możesz zapytać wcześniej w poniedziałek czy wtorek rano przed wizytą bo już może być wiadomo czy coś się hoduje czy nie |
|
|
|
#3248 |
|
Konto usunięte
|
Nasz jest zadbany i wgl chyba ok, muszę tylko ta wkładkę zamówić i inne bajery dla noworodka
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Na usg ok,mala sie rozszalala na ktg troche zaszybko serduszko bilo.mam bol okresowy.lozysko ok.obserwacja i duza dawka luteiny i nospy.dziewczyny ile strachu.mam lezec i sie nie ruszac
|
|
|
|
#3250 |
|
Konto usunięte
|
To stosuj się do zaleceń. Wszystko bd dobrze
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok, lece na wizyte |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes w domu czy w szpitalu zostajesz???
Co do mopów http://allegro.pl/smart-plus-mop-obr...808493496.html polecam. Parowy podobno kapie ![]() Zrobiłam pazurki tylko sukienki nadal nie mam |
|
|
|
#3253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3254 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc też zapakowałam się w autko, wróciłam do domku i zrobiłam sobie śniadanie ![]() Nawet nie wiedziałam, że tak "nie wolno" ![]() Cytat:
![]() Ja napad na szmateksy planuję na przyszły tydzień Uwielbiam to !Kupiłam taki: http://allegro.pl/vileda-easy-ultram...003439131.html I jest zajefajny jak ktoś nie lubi się ciapkać w brudnej wodzie i ciągle schylać. Plus ja frędzlowych nie znoszę bo ile by ich nie wykręcać ciągle z nich cieknie woda, a tym się myje super ![]() Cytat:
![]() Ja zadzwoniłam sobie do lekarza (fajnego mam, sam mówi, że w razie draki dzwonić), zapytał tylko o wyniki glukozy, moczu i morfologii, bo mam na świeżo z wczoraj, podpytał o ruchy małej. Stwierdził babę zdrową jak rydz, w świetnej formie i kazał się nie martwić głupotami tylko cieszyć stanem błogosławionym. No to się cieszę stanem ![]() Cytat:
![]() A krwawienie minęło?
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy skazie tym bardziej trzeba kp. I zgadzam się obserwacja przede wszystkim, ja zjadłam kebaba jak młoda miała 3 tygodnie i puszczala śmierdzące baki po tym. Restrykcyjna diete miałam przez ok 3 miesiące, a później próbowałam co mogę nowego jeść. Kilka truskawek też zjadłam i młodej nic nie było ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Agnes trzymaj się Kochana
|
||
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzieciaczek potrzebuje przecież mleka, wapnia itd. Można też podawać mleko ryżowe (ale mały od siostry miał po nim problemy z kupką), toleruje jedynie migdałowe, ale to znowuż jest dość drogie no i mamy lepsze. Na migdałowym robi mu naleśniczka, albo płatki owsiane czy zabieli mu nim lekko zupkę. Duże wyrzeczenie dla mamy takie długie karmienie dziecka ze skazą, bo z wielu produktów musi zrezygnować, sporo przepisów pozmieniać. Nawet w takim codzinnym jedzeniu masło trzeba zamienić na klarowane, nie jeść jogurtów, twarogów, sera żółtego. Choć to może zależy od tego jak mocno dziecko reaguje na allergen. Jej maluch ma akurat bardzo reaktywną tą skazę. Wysypało go kiedyś bo tata się "zapomniał" i dał mu z 2 łyżeczki ziemniaków, w których było zwykłe masło. No, ale nauczyła się i siebie i jego karmić na trochę innych zasadach i jest git A ma już ponad 1,5 roczku, więc bliżej niż dalej do 2 lat
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś chciała taki przewijak http://allegro.pl/roba-mata-na-przew...030874523.html .
|
|
|
|
#3258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki wszystkim za kciuki |
|||
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3261 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Dobrze że jest ok. nieustające. |
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny-idę was nadrobić
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Później niż luxmed to nie chcę, bo chcę w 3d jeszcze obejrzeć bobasa i to właśnie do 30 powinno się robić. Jeśli będzie coś nie tka w luxmed to pójdę jeszcze raz zapisałam się na 7.02 - Hope, możesz dopisać jak odczytasz?? ;P
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Spieszę wam donieść, że dziś w końcu dodzwoniłam sie po wynik glukozy i Pani powiedziała, ze alles ist ordnung więc luzik ![]() Poza tym dziś rano założyłam koszulkę na ramiączkach w paski i leginsy i TŻ komplement mi sprawił "Wow, nawet chudo wyglądasz" ![]() standardowo 4 strony do nadrobienia od rana
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3266 |
|
Konto usunięte
|
Mój mnie macal po tyłku jak scielałam łóżko i oczywiście jakby 25 lat w pace siedział i baby nie miał ... "ale masz zaje...tą dupcie"
|
|
|
|
#3267 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh no dziewczyny, przykre to jest... bo w większości przypadków te super "komplementy" dają mi osoby, które same figurą/talią osy nie grzeszą.
ale za przeproszeniem g*wno powinno ich to obchodzić, czy jem słodycze, czy nie. w chwili obecnej wpieprzam rurki kakaowe i jest mi z tym dobrze, o! Tż mi dzisiaj dowalił komplement "kocham te Twoje gabaryty" ![]() przyszła wypłata, czas coś zamawiać
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie.. To nasza figura nasze brzuchy nasza sprawa.. Tak jak do mnie ciągle gadają w stylu " 6 miesiąc? wygląda jak co najwyżej czwarty. " tylko lata mi to na ile wygląda... To jak ciąża to już mam mieć wielki bęben i ledwo chodzić? Wkurzają mnie tacy ludzie i ich wielce ważne zdanie..
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
Cytat:
aby szybciutko wszystko mineło ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ja to od mojego już dawno komplementu nie usłyszałam, no ale co sie dziwić z 13 letnim stażem małżeńskim to tak bywa nie no ostatnio powiedział mi że mam cudne te krowie oczy (podobno duże i mega długie rzęsy mam) ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
mam to gdzieś....
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Agnes, kciuki i cierpliwości w leżeniu! Będzie dobrze!! Monisia90, ja tez mam fotelik maxi cosi i polecam bazę. Szczerze mówiąc dla mnie to jedna z rzeczy z wyprawki którą musiałam mieć!! Ja dziś zaliczyłam dentyste i spoko jeden ubytek który od razu mi zakleiła. Byłam pewna że bedzie gorzej bo dziąsła strasznie krwawią no ale , jest good!! Poza tym zalakierowała bo to chroni zęby wiec mniejsze prawdopodobieństwo że się posypią. Poradziła mi jeszcze zalakierować za kilka miesięcy bo w trakcie kp też mogą zeby się posypać- tak piszę gdyby któraś chciała skorzystać z rady ![]() Teraz leże bo ledwo doszłam do domu tak sie jakoś bejbik wypycha dupką (chyba) ooo a zaraz bedą naleśniczki ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

ja mam błękitny, bo tego kremowego nawet nie wiedziałam, że był a teraz nie znalazłam już 
i jest wszystko ok. Stosowałam plastry, znajoma farmaceutka powiedziała, że można ale nie dużo. Tzn. ja przyklejałam to miałam go 24godz i w sumie po 3 dniach już mocno zeszło więc przestałam je stosować.
Ledwo 2l daję radę, ale staram się jak mogę, tym bardziej, że Tż mnie mocno kontroluje 

i powtarzałam toksoplazmozę bo na początku miałam ujemną.
przy skazie tym bardziej trzeba kp. I zgadzam się obserwacja przede wszystkim, ja zjadłam kebaba jak młoda miała 3 tygodnie i puszczala śmierdzące baki po tym. Restrykcyjna diete miałam przez ok 3 miesiące, a później próbowałam co mogę nowego jeść. Kilka truskawek też zjadłam i młodej nic nie było
A potem była szybka prosta do toalety i po szarpaniu żołądkiem jak szatan i wymiotach ostatnie na co miałam ochotę to jedzenie
nieustające. 

mam to gdzieś....