Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 12:04   #3241
maartussss
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
ja dziś też zaliczyłam 3 szmateksy - mam 3 reklamówy za 30 zł, a niektóre tak cudne, że za jedno warto tyle dać.
I właśnie to jest najlepsze w lataniu po lumpkach.
Stary 2015-01-30, 12:06   #3242
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny miała któraś teraz w ciąży zimno/zajad/opryszczkę ?
Bo ja mam i już jest dość duża w kąciku ust ale nie wiem, które to z tych 3 jest....dodam, że przed ciążą kilka razy już mi się zdarzało mieć więc to nie pierwszy raz.
W aptece Pani nie chciała mi nic dać, bo nic nie wolno smaruję pastą do zębów albo maścią cynkową..
To niebezpieczne ? chyba tylko opryszczka dróg rodnych ?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

ee to nie byłam sama
haha aa widzisz jak zarażamy ja mam błękitny, bo tego kremowego nawet nie wiedziałam, że był a teraz nie znalazłam już
Jak już miałaś kiedyś to nie jest groźna. Też miałam niedawno i jest wszystko ok. Stosowałam plastry, znajoma farmaceutka powiedziała, że można ale nie dużo. Tzn. ja przyklejałam to miałam go 24godz i w sumie po 3 dniach już mocno zeszło więc przestałam je stosować.
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:06   #3243
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny!

Poproszę o te posiewy, bo nic z tego nie miałam!

Mało piję, to też niedobrze przy kamieniach.
Pijcie dużo dziewczyny!!!
Ja mam przykaz pić 3 litry dziennie Ledwo 2l daję radę, ale staram się jak mogę, tym bardziej, że Tż mnie mocno kontroluje

Cytat:
Bo ja mam i już jest dość duża w kąciku ust ale nie wiem, które to z tych 3 jest....dodam, że przed ciążą kilka razy już mi się zdarzało mieć więc to nie pierwszy raz.
W aptece Pani nie chciała mi nic dać, bo nic nie wolno smaruję pastą do zębów albo maścią cynkową..
Ja miałam opryszczkę, potarłam sodą oczyszczoną i zeszła. Niebezpieczne jakbyś pierwszy raz w życiu to miała

Znalazłam jakiś kalkulator wagi, tak a propos! Mi wychodzi poniżej minimum, a myślałam, że ja już tyle na plusie http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=61440c

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:13   #3244
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

dziewczyny wybieracie już wózki? Bo mnie wczoraj głowa już rozbolała od nadmiaru informacji, jak już wybieram taki idealny, który chcę kupić to trafiam na jakąś stronkę z opiniami takimi że się odechciewa
też się ciągle zastanawiam, na razie walkę wózkową wygrywa Camarelo, modele Sevilla, Carerra lub Carmela bo spełnia większość wymagań i jest prześliczny ale te wózki też mają sporo negatywnych opinii... zresztą jak każde, już stwierdziłam, że nie będę na nie patrzeć bo żadnego wózka nie kupię

teraz zastanawiam się jeszcze - kupić 3w1 z ich fotelikiem, który nie przeszedł crashtestów czy 2w1 i dokupic fotelik maxi cosi.... czy do fotelika dokupić bazę, która ułatwi życie ale nie jest tania.... czy kupić nowy za 1400, czy używany za 800... chyba oszaleję z tymi wózkami...

xhankax -
też mam kiepskie badania moczu ostatnio, dużo bakterii i leukocytów, lekarz zlecił posiew, zrobiłam wczoraj ale na wyniki czeka się 7 dni, a ja wizytę mam we wtorek więc wyników pewnie jeszcze nie będzie... czuję się dobrze, nie mam żadnych problemów przy oddawaniu moczu, nie wiem co to...
i glukoza na czczo obniżona, 68 a norma od 70... drugi raz ten sam wynik, na obciążenie jeszcze nie miałam skierowania...
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017

Edytowane przez moniisia90
Czas edycji: 2015-01-30 o 12:15
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:21   #3245
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:

Lucky prałaś już ten kocyk minky z pepco ?
Jeszcze nie. Nic jeszcze nie prałam z tego co kupiłam. Zamierzam dopiero gdzieś w marcu. A czemu pytasz ?
Stary 2015-01-30, 12:25   #3246
201606011622
Konto usunięte

Ja też jeszcze z miesiąc z praniem zaczekam...
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:27   #3247
karol_ak
Raczkowanie

moniisia90 bezpieczny fotelik samochodowy to podstawa, nie kupuj 3w1, lepiej dokupić dobry testowany np maxi cosi, baza do isofix jeżeli masz w aucie też lepiej trzyma fotel i jest bardzo wygodna, jak masz fundusze to warto dopłacić, używany fotel też ryzykownie chyba że od kogoś znajomego że wiesz że bezwypadkowy i dobrze traktowany
w ogóle w tym temacie polecam stronki
fotelik.info
i blog osiemgwiazdek.blogspot.co m

a o wynik posiewu moczu możesz zapytać wcześniej w poniedziałek czy wtorek rano przed wizytą bo już może być wiadomo czy coś się hoduje czy nie
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:33   #3248
201606011622
Konto usunięte

Nasz jest zadbany i wgl chyba ok, muszę tylko ta wkładkę zamówić i inne bajery dla noworodka
Stary 2015-01-30, 12:36   #3249
agnes188
Zakorzenienie

Na usg ok,mala sie rozszalala na ktg troche zaszybko serduszko bilo.mam bol okresowy.lozysko ok.obserwacja i duza dawka luteiny i nospy.dziewczyny ile strachu.mam lezec i sie nie ruszac

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:40   #3250
201606011622
Konto usunięte

To stosuj się do zaleceń. Wszystko bd dobrze
Stary 2015-01-30, 12:46   #3251
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
spokojnie możesz maści z acyklowirem - jak masz jakąś to spójrz na skład. miejscowo mozna wiele rzeczy, więc ta pani nie ma racji.

ok, lece na wizyte
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:48   #3252
fistaszek24
Zakorzenienie

Agnes w domu czy w szpitalu zostajesz???
Co do mopów http://allegro.pl/smart-plus-mop-obr...808493496.html polecam.
Parowy podobno kapie
Zrobiłam pazurki tylko sukienki nadal nie mam .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:49   #3253
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
też się ciągle zastanawiam, na razie walkę wózkową wygrywa Camarelo, modele Sevilla, Carerra lub Carmela bo spełnia większość wymagań i jest prześliczny ale te wózki też mają sporo negatywnych opinii... zresztą jak każde, już stwierdziłam, że nie będę na nie patrzeć bo żadnego wózka nie kupię

teraz zastanawiam się jeszcze - kupić 3w1 z ich fotelikiem, który nie przeszedł crashtestów czy 2w1 i dokupic fotelik maxi cosi.... czy do fotelika dokupić bazę, która ułatwi życie ale nie jest tania.... czy kupić nowy za 1400, czy używany za 800... chyba oszaleję z tymi wózkami...

xhankax -
też mam kiepskie badania moczu ostatnio, dużo bakterii i leukocytów, lekarz zlecił posiew, zrobiłam wczoraj ale na wyniki czeka się 7 dni, a ja wizytę mam we wtorek więc wyników pewnie jeszcze nie będzie... czuję się dobrze, nie mam żadnych problemów przy oddawaniu moczu, nie wiem co to...
i glukoza na czczo obniżona, 68 a norma od 70... drugi raz ten sam wynik, na obciążenie jeszcze nie miałam skierowania...
Powiem tak, fotelik maxi cosi jest faktycznie jeden z najlepszych ale z bazą-bez bazy traci dużo. No ale cena z bazą powala

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Na usg ok,mala sie rozszalala na ktg troche zaszybko serduszko bilo.mam bol okresowy.lozysko ok.obserwacja i duza dawka luteiny i nospy.dziewczyny ile strachu.mam lezec i sie nie ruszac
leż kochana i już się nie denerwuj- wszystko jest dobrze
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 12:50   #3254
truskawkaxx
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Cytat:
Ola jak też nie mialam a co najlepsze to po glukozie wróciłam sama autem do domu i dopiero w domu zjadłam
Ja ledwo to utrzymałam w żołądku te 2h :P A potem była szybka prosta do toalety i po szarpaniu żołądkiem jak szatan i wymiotach ostatnie na co miałam ochotę to jedzenie:P

Więc też zapakowałam się w autko, wróciłam do domku i zrobiłam sobie śniadanie

Nawet nie wiedziałam, że tak "nie wolno"

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
j
ja bym się nie martwiła, chyba bym nawet tak wolała

ja dziś też zaliczyłam 3 szmateksy - mam 3 reklamówy za 30 zł, a niektóre tak cudne, że za jedno warto tyle dać.

a jaki to, bo ja frędzlowych nie lubię.
Co do zmartwień ja to myślę, że ciąża i macierzyństwo jest nimi podszyte z każdej strony. Staram się jednak uspokoić, bo córcia chyba czuje mój niepokój, bo od rana dokazuje jak nie ona:P Choć może w końcu mocniej ruchy czuję, bo czułam słabo przez łożysko z przodu

Ja napad na szmateksy planuję na przyszły tydzień Uwielbiam to !

Kupiłam taki: http://allegro.pl/vileda-easy-ultram...003439131.html

I jest zajefajny jak ktoś nie lubi się ciapkać w brudnej wodzie i ciągle schylać. Plus ja frędzlowych nie znoszę bo ile by ich nie wykręcać ciągle z nich cieknie woda, a tym się myje super

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Helloł. Ja dziś byłam oddać krew i sik. Mam nadzieję, że wszystko dobrze bo puchną mi nogi mocno i podwyższone ciśnienie więc już lekarze każą patrzeć na mocz czy nie ma białka bo to grozi stanem przedrzucawkowym... szczerze mówiąc wolałabym nie wiedzieć czym to grozi i powtarzałam toksoplazmozę bo na początku miałam ujemną.

Nie martw się, dziecko weźmie sobie od Ciebie wszystko czego potrzebuje do rozwoju Mogę Ci oddać parę kg-mam sporo zbędnych

Kciuki za dobre wyniki

Ja zadzwoniłam sobie do lekarza (fajnego mam, sam mówi, że w razie draki dzwonić), zapytał tylko o wyniki glukozy, moczu i morfologii, bo mam na świeżo z wczoraj, podpytał o ruchy małej. Stwierdził babę zdrową jak rydz, w świetnej formie i kazał się nie martwić głupotami tylko cieszyć stanem błogosławionym.

No to się cieszę stanem

Cytat:
Oby wszystko było dobrze

A krwawienie minęło?
Stary 2015-01-30, 13:05   #3255
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Nie nastawiaj się na nic bo to zależy od dziecka i ciężko przewidzieć teraz.

Siostra ma dwoje okruchów swoich.

Przy pierwszym przez pierwsze 3 miesiące ograniczyła tylko takie ciężkostrawne i wzdymające rzeczy. Najbardziej 1-wszy miesiąc, potem właśnie i coś smażonego dorzuciła i w miarę wszystko jadła. Młodemu nic nie było.

Przy drugim jest na ścisłej diecie od 1,5 roku. Mały ma skazę białkową i to bardzo mocno reaktywną. Więc najlepiej dla niego żeby jak najdłużej go karmiła swoim mlekiem, a przez to ona ma bardzo mocno ograniczony jadłospis. Dużo przepisów musiała zmienić. Kurczaka np. jeść w ogóle nie może, bo są kuraki karmione jakąś mączką (?) czy czymś co ma w składzie to białko mleka krowiego. Ma minąć pomiędzy 3-cim a 5-tym rokiem życia, a karmić powinna go do 2 lat.

Pomijając jednak takie przypadki to to naprawdę zależy od samego dziecka. Będzie takie, że unikać będziesz musiała na początku tylko substancji mocniej uczulających: truskawek czy cytrusów i że w sumie szybko do nich wrócisz, a może Ci się trafić wrażliwy maluszek, który bez ścisłej diety z Twojej strony, z gotowanym mięskiem i potrawami na parze w roli głównej, będzie miał straszne kolki i problemy z brzuszkiem, z wysypkami itd.

Więc podsumowując ten przydługi monolog: warto się zorientować co może uczulać, czego warto unikać na co uważać i obserwować dziecko Ono Ci powie co możesz a czego nie
Jak mnie ucieszył Twój wpis!!! Chodzi.mi o skaze białkowa, bo wiele mam przez skaze odstawia dziecko od piersi co jest ogromnym błędem przy skazie tym bardziej trzeba kp. I zgadzam się obserwacja przede wszystkim, ja zjadłam kebaba jak młoda miała 3 tygodnie i puszczala śmierdzące baki po tym. Restrykcyjna diete miałam przez ok 3 miesiące, a później próbowałam co mogę nowego jeść. Kilka truskawek też zjadłam i młodej nic nie było

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

ee to nie byłam sama
haha aa widzisz jak zarażamy ja mam błękitny, bo tego kremowego nawet nie wiedziałam, że był a teraz nie znalazłam już
Kup sobie Sonol - miałam opryszczke w ciąży chyba ze 4 razy i można maści używać normalnie. I masz rację niebezpieczna jest opryszczka narządów rodnych a nie ta w okół ust

Agnes trzymaj się Kochana

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 13:10   #3256
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jak mnie ucieszył Twój wpis!!! Chodzi.mi o skaze białkowa, bo wiele mam przez skaze odstawia dziecko od piersi co jest ogromnym błędem przy skazie tym bardziej trzeba kp. I zgadzam się obserwacja przede wszystkim, ja zjadłam kebaba jak młoda miała 3 tygodnie i puszczala śmierdzące baki po tym. Restrykcyjna diete miałam przez ok 3 miesiące, a później próbowałam co mogę nowego jeść. Kilka truskawek też zjadłam i młodej nic nie było
No to jest częsty błąd... A skaza białkowa to nie jest uczulenie na mleko a na białko mleka krowiego.

A dzieciaczek potrzebuje przecież mleka, wapnia itd. Można też podawać mleko ryżowe (ale mały od siostry miał po nim problemy z kupką), toleruje jedynie migdałowe, ale to znowuż jest dość drogie no i mamy lepsze. Na migdałowym robi mu naleśniczka, albo płatki owsiane czy zabieli mu nim lekko zupkę.

Duże wyrzeczenie dla mamy takie długie karmienie dziecka ze skazą, bo z wielu produktów musi zrezygnować, sporo przepisów pozmieniać. Nawet w takim codzinnym jedzeniu masło trzeba zamienić na klarowane, nie jeść jogurtów, twarogów, sera żółtego.

Choć to może zależy od tego jak mocno dziecko reaguje na allergen. Jej maluch ma akurat bardzo reaktywną tą skazę. Wysypało go kiedyś bo tata się "zapomniał" i dał mu z 2 łyżeczki ziemniaków, w których było zwykłe masło.

No, ale nauczyła się i siebie i jego karmić na trochę innych zasadach i jest git A ma już ponad 1,5 roczku, więc bliżej niż dalej do 2 lat
Stary 2015-01-30, 13:13   #3257
fistaszek24
Zakorzenienie

Któraś chciała taki przewijak http://allegro.pl/roba-mata-na-przew...030874523.html .
Stary 2015-01-30, 13:15   #3258
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Agnes w domu czy w szpitalu zostajesz???
Co do mopów http://allegro.pl/smart-plus-mop-obr...808493496.html polecam.
Parowy podobno kapie
Zrobiłam pazurki tylko sukienki nadal nie mam .
W szpitalu
Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
spokojnie możesz maści z acyklowirem - jak masz jakąś to spójrz na skład. miejscowo mozna wiele rzeczy, więc ta pani nie ma racji.

ok, lece na wizyte
Jest erazaban bezpieczny dla kobiet w ciazy na opryszczke
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Ja ledwo to utrzymałam w żołądku te 2h A potem była szybka prosta do toalety i po szarpaniu żołądkiem jak szatan i wymiotach ostatnie na co miałam ochotę to jedzenie

Więc też zapakowałam się w autko, wróciłam do domku i zrobiłam sobie śniadanie

Nawet nie wiedziałam, że tak "nie wolno"

Co do zmartwień ja to myślę, że ciąża i macierzyństwo jest nimi podszyte z każdej strony. Staram się jednak uspokoić, bo córcia chyba czuje mój niepokój, bo od rana dokazuje jak nie ona Choć może w końcu mocniej ruchy czuję, bo czułam słabo przez łożysko z przodu

Ja napad na szmateksy planuję na przyszły tydzień Uwielbiam to !

Kupiłam taki: http://allegro.pl/vileda-easy-ultram...003439131.html

I jest zajefajny jak ktoś nie lubi się ciapkać w brudnej wodzie i ciągle schylać. Plus ja frędzlowych nie znoszę bo ile by ich nie wykręcać ciągle z nich cieknie woda, a tym się myje super

Kciuki za dobre wyniki

Ja zadzwoniłam sobie do lekarza (fajnego mam, sam mówi, że w razie draki dzwonić), zapytał tylko o wyniki glukozy, moczu i morfologii, bo mam na świeżo z wczoraj, podpytał o ruchy małej. Stwierdził babę zdrową jak rydz, w świetnej formie i kazał się nie martwić głupotami tylko cieszyć stanem błogosławionym.

No to się cieszę stanem

Oby wszystko było dobrze

A krwawienie minęło?
Juz nie krwawie.
Dzieki wszystkim za kciuki

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 13:28   #3259
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu

Juz nie krwawie.
Wypoczywaj .
Stary 2015-01-30, 13:59   #3260
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość

xhankax -
Nie bierz fotelika, który nawet testów nie przeszedł :O Tu nie ma się nad czym zastanawiać!
Stary 2015-01-30, 14:03   #3261
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Dobrze że jest ok. nieustające.
Stary 2015-01-30, 14:03   #3262
weron1
Rozeznanie

Hej dziewczyny-idę was nadrobić
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:13   #3263
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
A co do filmów, to na odstresowanie polecam bardzo obejrzeć "Za jakie grzechy dobry Boże?". Co prawda francuski, ja nie lubię francuskich, ale się z mężem przy tym nieźle uśmialiśmy
Oglądałam i się zawiodłam... my właśnie z TŻ bardzo rzadko się śmialiśmy... jeśli chcesz fajny film francuski to polecam Jeszcze dalej niż północ.

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
hej
wcinam śniadanko i nadrabiam gaduły

eh zarzuć tytułem
dla mnie ten cały Grey to nie do przebrnięcia jest, poległam w połowie 1 części, język i narracja kompletnie nie dla mnie, ale film pewnie oglądnę

crumble rozumiem że chcesz iść na jeszcze jedno usg oprócz LuxMedu ??
to umówiłabym się na termin po tym luxmedowskim, jak coś tam ci się nie spodoba to skontrolujesz potem, albo odwrotnie jak będzie porządnie wykonane badanie to może nie będziesz już chciała iść na usg i odwołasz

maartussss cześć

fistaszek
Nie czytałam ;p Ale na wizażu jest wątek masochistyczno-satydystyczny ;p i tam polecają chyba Śpiącą Królewnę

Później niż luxmed to nie chcę, bo chcę w 3d jeszcze obejrzeć bobasa i to właśnie do 30 powinno się robić. Jeśli będzie coś nie tka w luxmed to pójdę jeszcze raz zapisałam się na 7.02 - Hope, możesz dopisać jak odczytasz?? ;P
Stary 2015-01-30, 14:21   #3264
Nadzieja87
Zakorzenienie

Spieszę wam donieść, że dziś w końcu dodzwoniłam sie po wynik glukozy i Pani powiedziała, ze alles ist ordnung więc luzik, niepotrzebnie sie denerwowałam, a te domysły koleżanka szklanka może dobie w buty wsadzić- może wyższa będzie

Poza tym dziś rano założyłam koszulkę na ramiączkach w paski i leginsy i TŻ komplement mi sprawił "Wow, nawet chudo wyglądasz" Co to znaczy nawet?!

standardowo 4 strony do nadrobienia od rana więc ide czytać...
Stary 2015-01-30, 14:23   #3265
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
ja taki chciałam ale z tą ceną przesyłki to chyba trochę przesadzili
Stary 2015-01-30, 14:24   #3266
201606011622
Konto usunięte

Mój mnie macal po tyłku jak scielałam łóżko i oczywiście jakby 25 lat w pace siedział i baby nie miał ... "ale masz zaje...tą dupcie"
Stary 2015-01-30, 14:31   #3267
Santilia
Wtajemniczenie

Ehh no dziewczyny, przykre to jest... bo w większości przypadków te super "komplementy" dają mi osoby, które same figurą/talią osy nie grzeszą.
ale za przeproszeniem g*wno powinno ich to obchodzić, czy jem słodycze, czy nie. w chwili obecnej wpieprzam rurki kakaowe i jest mi z tym dobrze, o!

Tż mi dzisiaj dowalił komplement "kocham te Twoje gabaryty"

przyszła wypłata, czas coś zamawiać

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:38   #3268
201606011622
Konto usunięte

Dokładnie.. To nasza figura nasze brzuchy nasza sprawa.. Tak jak do mnie ciągle gadają w stylu " 6 miesiąc? wygląda jak co najwyżej czwarty. " tylko lata mi to na ile wygląda... To jak ciąża to już mam mieć wielki bęben i ledwo chodzić? Wkurzają mnie tacy ludzie i ich wielce ważne zdanie..
Stary 2015-01-30, 14:50   #3269
irenka78
Rozeznanie

Witajcie,

Cytat:
W szpitalu

Juz nie krwawie.
leż grzecznie, trzymam mocno aby szybciutko wszystko mineło

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ja to od mojego już dawno komplementu nie usłyszałam, no ale co sie dziwić z 13 letnim stażem małżeńskim to tak bywa nie no ostatnio powiedział mi że mam cudne te krowie oczy (podobno duże i mega długie rzęsy mam)

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Dokładnie.. To nasza figura nasze brzuchy nasza sprawa.. Tak jak do mnie ciągle gadają w stylu " 6 miesiąc? wygląda jak co najwyżej czwarty. " tylko lata mi to na ile wygląda... To jak ciąża to już mam mieć wielki bęben i ledwo chodzić? Wkurzają mnie tacy ludzie i ich wielce ważne zdanie..
niech se gadają, ja ostatnio w jednej rozmowie od jednej znajomej usłyszałam że mam wielki brzuch a druga stwierdziła właśnie że wcale nie bo malutki mam to gdzieś....
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:57   #3270
mzgz
Rozeznanie

Hej

Agnes, kciuki i cierpliwości w leżeniu! Będzie dobrze!!

Monisia90, ja tez mam fotelik maxi cosi i polecam bazę. Szczerze mówiąc dla mnie to jedna z rzeczy z wyprawki którą musiałam mieć!!

Ja dziś zaliczyłam dentyste i spoko jeden ubytek który od razu mi zakleiła. Byłam pewna że bedzie gorzej bo dziąsła strasznie krwawią no ale , jest good!! Poza tym zalakierowała bo to chroni zęby wiec mniejsze prawdopodobieństwo że się posypią. Poradziła mi jeszcze zalakierować za kilka miesięcy bo w trakcie kp też mogą zeby się posypać- tak piszę gdyby któraś chciała skorzystać z rady

Teraz leże bo ledwo doszłam do domu tak sie jakoś bejbik wypycha dupką (chyba) ooo a zaraz bedą naleśniczki ...
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości