|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam dzis dola i co chwile rycze ale no.. dla poprawienia humoru kupilam dzis pierszy raz cos dla maluszka w ciuchlandzie. wiecej bylo dla dziewczynek no ale
|
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
A ja tak jak Agunineczka- kupiłam sobie jedne jeansy ciążowe, które zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, bo w domu to dresy, leginsy i tuniki
Też lubiłam oversizowe koszulki przed ciążą, więc pewnie większość się nada gdy brzuszek urośnie Kupiłam sobie 2 pary rajstop ciążowych, bo mam też kilka luźnych sukienek w których chodziłam przed ciążą, takich jesienno-wiosennych, więc póki brzuch nie będzie za duży to też się nada.Więc z moich zakupów ubraniowych na okres ciąży planuję jedną/dwie sukienki takie typowo letnie, na mega upały no i tą sukienkę na ślub przyjaciółki. Może ewentualnie leginsy dokupię. W tym roku czeka mnie zakup sandałków letnich, bo wykończyłam moje zeszłoroczne 3 pary na Kanarach latem I nie mam żadnych. No ale to się nie zalicza do zakupów typowo ciążowych![]() Tak myślę, czy jak pójdę w czerwcu na ten ślub to dam radę w szpilkach? Mam coś takiego jak w załączniku i teraz się zaczęłam zastanawiać czy nie kupić czegoś na niższym obcasie? Bo mogę nie dać rady
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka to ja polecam jeszcze pobuszować po lumpach
U mnie sporo jest lumpków, gdzie można wyszukać ciążowe ciuszki, bardzo podobne stylem do tych, z Twoich zdjęć ![]() ostatnio nawet mierzyłam fajna sukienke, z h&m mama, tyle, że była czarna i o rozmiar za duża, ale naprawdę ładna, za 10zł
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
wklejam zdjecie;0
|
|
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Cicha, o, już widzę
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
niezalogowana ja bym zrezygnowała z takich butów
w ciaży, zwłaszcza z dużym brzuszkiem zmienia sie środek cieżkości i trudniej jest o równowagę, a w takich szpilach to wiesz ![]() lepiej nie narażać sie na upadek ![]() cicha pokaz co kupiłaś ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- edit. juz widzę ![]() ekstra bluza ![]() jaki to rozmiar? ![]() dużo dałaś za zakupy?
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciuszki piękne. Szpilki są piękne, ale mogą Cię nogi boleć. Może pomyśl o jakiś ładnych balerinkach na zmianę.
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem i latem zdarzaja sie chłodniejsze dni, wiec jak dla mnie bluza spoko ![]()
|
|
|
#403 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kiedy braliście ślub?Cytat:
Chyba pomyślę o jakichś innych butach, ale na niższym obcasie. Chociaż nie cierpię niskich obcasów Ale czego się nie robi dla bezpieczeństwa dzidziusia
|
||
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
28 czerwca
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak z ciekawości, a co sądzicie o chodzeniu w ciąży w butach na koturnach ?
|
|
#406 | |
|
Rozeznanie
|
No to jakoś długo czekaliście na film
Ale może się nie znam, bo ja nie miałam filmu ze ślubu, tylko same zdjęcia a i tak się wkurzałam, bo czekaliśmy na same zdjęcia 3 miesiące![]() Cytat:
Mega wysokie pewnie nie wchodzą w grę, ale takie do max 7cm na pewno będą stabilne i lepsze niż szpilki |
|
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Synek ma drzemkę, to może uda mi się posiedzieć z Wami chwilkę ![]() Widziałam rozmowę o koszulach. Do szpitala kupiłam sobie póki co takie 2 najzwyklejsze http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...863715625.html
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
To ja Wam teraz newsa sprzedam
u mojego męża w rodzinie jest taka tradycja, że za urodzenie dziecka panowie kupują żonom złoty pierścionek. Teściowa też ma za każde dziecko, czyli 3 i teraz ja dostanę w spadku ten, który dostała za mojego męża. No a ja jak urodzę dzidziusia mam sobie wybrać swój od mojego hihi i już mnie korci, żeby zapytać męża, czy zamiast pierścionka nie kupiłby mi takich butów: http://allegro.pl/melissa-vivienne-w...043454239.html Niestety nowe w moim rozmiarze i z certyfikatem oryginalności kosztują koło 1000zł. Marzę o nich od kilku lat niezalogowana - to może coś w ten deseń: http://allegro.pl/sandaly-eksbut-34-...980172598.html Konkretnie chodzi mi w nich o wysokość obcasa - 8,5cm to dla mnie jak chodzenie w kapciach od 10cm zaczynam odczuwać wysokość. Poza tym z takim dużym brzuchem nie będziesz skakać na parkiecie do każdego utworu (chyba ), więc powinnaś wytrzymać kształt obcasa też jest ok, wiadomo, że na cienkiej szpilce może być problem z równowagą szpilki z takim też znajdziesz
Edytowane przez Fischerka Czas edycji: 2015-01-30 o 14:20 |
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o jakieś niższe to czemu nie? ![]() Cytat:
długo długo, ale wiedzielismy że tyle to będzie trwało ![]() za to zdjecia mieliśmy w ekspresowym tempie - w niecały miesiac
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
cicha, super łupy! Bluza bardzo mi się podoba, pewnie się przyda na jakiś wieczorny powrót bo to często chłodniej
![]() niezalogowana, pierwsza rzecz: szpilki piękne, ale odradzam :P sama byłam na balu w 6-7 m-cu i założyłam buty na niższym, stabilnym obcasie, których nienawidzę. Parę minut tańca, jeden drugi obrót i kręciło mi się w głowie. Mąż mnie przytrzymywał na szczęście. Druga rzecz, piękne to łóżeczko, które wkleiłaś i ma tą komodę wbudowaną, a przy małym dziecku zawsze się to przydaje. Jednak cena dla mnie zbyt wygórowana. Za taką kwotę to ja kupiłam komplet mebli łóżeczko, przewijak, kojec i stolik do karmienia. Ja staram się wybierać ekonomicznie raczej. I pisałaś, że myślisz o łóżeczku 140x70. Ja Ci szczerze polecam. Póki co korzystamy jeszcze z niemowlęcego, nie wiem jak to będzie jak przejdziemy na wersję junior. W takim dużym łóżeczku kiedy dziecko jest małe można włożyć jeszcze kocyk, czy jakieś pluszaki. Nasz mały był też superaktywny i kręcił się w łóżeczku w koło, zaczął bardzo szybko. Przez szerokość łóżeczka nie walił w szczebelki. Korzystamy też z łóżeczka turystycznego na wyjazdach. Nigdy jednak nie zdecydowałabym się aby syn spał w nim na stałe. Dziecko leży w nim nie na sztywnym i prostym podłożu, jest takie trochę zapadnięte. Ma tylko dwa poziomy i z początku mi było bardzo ciężko z niego korzystać, ze względu na pochylanie się. Tak mi się wydaję, że nie było jeszcze tematu przewijaków. Przez głowę przechodziły mi różne pomysły, wśród nich też przewijak nakładany na łóżeczko. Zdecydowałam się na szafkę z przewijakiem i wiem, że to była najlepszy zakup i chciałam wam to polecić. Jeżeli macie możliwość taki mebelek gdzieś postawić to kupcie. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na waszą wygodę. Zaraz po porodzie będziemy obolałe, mnie okropnie bolał kręgosłup. Przewijak w takiej szafie jest dość wysoko, nie trzeba się pochylać. Taki montowany na łóżeczku jest dużo niżej, przewija się będąc pochylonym. Można też na łóżku przewijać, oczywiście. Po kilku miesiącach już żadna pozycja nie stanowi problemu, przewinąć można nawet w powietrzu dziecko ale te pierwsze tygodnie, miesiące tak łatwo nie jest. (tak to opisałam jak akwizytor, teraz powinnam zakończyć linkiem do konkretnego modelu jakiejś znanej firmy :P) pozdro pozdro! Co dziś jecie na obiad? Coś bym zjadła, ale nie wiem co... natchnijcie mnie
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- netetitka u mnie dzis ziemniaczki, paluszki rybne i surówka colesław
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy tu chyba panią Carry Bradshaw kiedyś widziałam Magdę Mołek w tym modelu. Słyszałam o tym zwyczaju, jeszcze jest zwyczaj ze znajdowaniem pierwszych ząbków. Jeśli znajdziesz pierwsza ząb to należy Ci się jedwabna sukienka, która musi się dać przełożyć przez obrączkę U nas tego zwyczaju nie ma, ale jakoś się dowiedział o nich tż i sprezentował mi i z jednej i z drugiej okazji biżuterię (chociaż ząbka sam znalazł ;P)
|
|
#413 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() )A później zamówimy pizze. Co do przewijaków, to zastanawiamy się nad przewijakiem bardzo elastycznym (najlepiej z gąbki) kładzionym na każdej twardej powierzchni. Dzięki temu, ze jest elastyczny można go łatwo schować. Cytat:
Moje 2900 g i 49 cm szczęścia. 04.07.2015 http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png Edytowane przez Aviskowa Czas edycji: 2015-01-30 o 14:22 |
||
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dziś jakiś spadek formy
Głowa mnie od rana boli, tak, że robi mi się niedobrze (pewnie od szalejącego wiatru ) I chyba przypelętała mi się jakaś infekcja na dole na szczęście mam jeszcze pimafucin to sobie zrobię terapię Jeśli chodzi o buty na koturnie i inne modowe inspiracje to uważam, że wszystko w granicach rozsądku. Koturny na pewno bezpieczniejsze niż szpile ![]() Na obiad miał być makaron z sosem pieczarkowym, ale na razie nie jestem w stanie się na tym skupić
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się właśnie wydawało, że takie z guziczkami będą praktyczne do karmienia i nie żal będzie ich wyrzucić jakby się zniszczyły, bo tanie to jak barszcz Ale dziewczyny mi je odradziły ze względu na to, że ponoć guziczki się odpinają Fuertko, Ty przy poprzednim porodzie też miałaś takie z guziczkami, jak wrażenia?
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Zupa regionalna. Tradycyjna zupa wiejska, zawierająca ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki zalane (stąd właśnie nazwa) przygotowanym osobno czystym żurem z zakwasu chlebowego.
SKŁAD woda ziemniaki żur (mąka żytnia – razowa lub żubrowiny, ew. mąka pszenna, skórka od chleba, cebula, woda) wędzony boczek lub kiełbasa marchewka przesmażona cebula czosnek liście laurowe (opcjonalnie) sól, pieprz suszone grzyby (opcjonalnie) mąka ze śmietaną lub maślanka (do zaprawienia, opcjonalnie)
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze pół godziny w pracy... a takie ładne słoneckzo wyszło
fajnie
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jest takie trochę kwaskowate?
|
|
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do przewijaka, to nie mam miejsca na dodatkową komodę, więc początkowo myślałam o tym łóżeczku z komodą razem, bo nie jest to takie ogromne (no ale ta cena faktycznie powala ) ale teraz myślę, że jak łóżeczko będzie większe to i przewijak może na nim stać i bez problemu włożę dziecko do łóżeczka (będzie miało większą przestrzeń) bez potrzeby ściągania tego przewijaka, dobrze myślę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Kupiłam sobie 2 pary rajstop ciążowych, bo mam też kilka luźnych sukienek w których chodziłam przed ciążą, takich jesienno-wiosennych, więc póki brzuch nie będzie za duży to też się nada.

Ale czego się nie robi dla bezpieczeństwa dzidziusia
Ale może się nie znam, bo ja nie miałam filmu ze ślubu, tylko same zdjęcia a i tak się wkurzałam, bo czekaliśmy na same zdjęcia 3 miesiące
Mega wysokie pewnie nie wchodzą w grę, ale takie do max 7cm na pewno będą stabilne i lepsze niż szpilki
)
)

) ale teraz myślę, że jak łóżeczko będzie większe to i przewijak może na nim stać i bez problemu włożę dziecko do łóżeczka (będzie miało większą przestrzeń) bez potrzeby ściągania tego przewijaka, dobrze myślę