Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 13:30   #391
Aviskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
agunineczka, ja inwestowałam w ubranka dla dziecka, jak byłam w ciąży z Hanią... teraz postanowiłam też zadbać trochę bardziej o siebie, ale może też dlatego, że już sporo wydatków nam odejdzie, bo wszystkie droższe rzeczy już mamy. Bo i wózek i resztę kupowałam w takim kolorze, żeby i dla chłopca był... choć i tak mam przeczucie na dziewczynkę więc może i ubranek nie będę kupować...
Potrzebowałam czegoś tylko dla siebie i żeby się lepiej poczuć i to mi pomogło - a rzadko ostatnio myślałam o swoich potrzebach - raczej kupowaliśmy coś dla Hani a ja sobie jakoś radziłam. Zresztą po ostatnim niedzielnym wyjściu do znajomych - jak się popłakałam, że normalnie nie mam się w co ubrać, bo pasuje założyć coś na cebulkę, bo u nich będzie gorąco a na przejście potrzebuję czegoś ciepłego, to sam mi kazał kupić coś dla siebie... teraz muszę zrobić przegląd szafy i wszystko, co się nie nada na ciążę pochować w pudło i na szafę...
Ale powiem Wam, że jak przymierzałam te ubrania, to mi się buzia sama uśmiechała i czułam się tak fajnie...
Ubrania super. Na pewno będziesz w nich wyglądać pięknie. Raz na jakiś czas należy poprawić sobie humor.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 13:41   #392
cicha1990
Rozeznanie

a ja mam dzis dola i co chwile rycze ale no.. dla poprawienia humoru kupilam dzis pierszy raz cos dla maluszka w ciuchlandzie. wiecej bylo dla dziewczynek no ale
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 13:41   #393
niezalogowana
Rozeznanie

A ja tak jak Agunineczka- kupiłam sobie jedne jeansy ciążowe, które zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, bo w domu to dresy, leginsy i tuniki Też lubiłam oversizowe koszulki przed ciążą, więc pewnie większość się nada gdy brzuszek urośnie I z tego wynika, że mam kilkanaście zestawów z jeansami... co z tego że jeansy tylko jedne Kupiłam sobie 2 pary rajstop ciążowych, bo mam też kilka luźnych sukienek w których chodziłam przed ciążą, takich jesienno-wiosennych, więc póki brzuch nie będzie za duży to też się nada.
Więc z moich zakupów ubraniowych na okres ciąży planuję jedną/dwie sukienki takie typowo letnie, na mega upały no i tą sukienkę na ślub przyjaciółki. Może ewentualnie leginsy dokupię. W tym roku czeka mnie zakup sandałków letnich, bo wykończyłam moje zeszłoroczne 3 pary na Kanarach latem I nie mam żadnych. No ale to się nie zalicza do zakupów typowo ciążowych
Tak myślę, czy jak pójdę w czerwcu na ten ślub to dam radę w szpilkach? Mam coś takiego jak w załączniku i teraz się zaczęłam zastanawiać czy nie kupić czegoś na niższym obcasie? Bo mogę nie dać rady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9eb92e4d96087bd050eb65597a5ec54c.jpg (113,5 KB, 8 załadowań)

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 13:43   #394
agunineczka
Zakorzenienie

gkatarzynka to ja polecam jeszcze pobuszować po lumpach
U mnie sporo jest lumpków, gdzie można wyszukać ciążowe ciuszki, bardzo podobne stylem do tych, z Twoich zdjęć

ostatnio nawet mierzyłam fajna sukienke, z h&m mama, tyle, że była czarna i o rozmiar za duża, ale naprawdę ładna, za 10zł
Stary 2015-01-30, 13:43   #395
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
a ja mam dzis dola i co chwile rycze ale no.. dla poprawienia humoru kupilam dzis pierszy raz cos dla maluszka w ciuchlandzie. wiecej bylo dla dziewczynek no ale
wklejam zdjecie;0
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150130_113421.jpg (114,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2015-01-30, 13:44   #396
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
a co kupiłaś?

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 13:44   #397
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
A ja tak jak Agunineczka- kupiłam sobie jedne jeansy ciążowe, które zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, bo w domu to dresy, leginsy i tuniki Też lubiłam oversizowe koszulki przed ciążą, więc pewnie większość się nada gdy brzuszek urośnie I z tego wynika, że mam kilkanaście zestawów z jeansami... co z tego że jeansy tylko jedne Kupiłam sobie 2 pary rajstop ciążowych, bo mam też kilka luźnych sukienek w których chodziłam przed ciążą, takich jesienno-wiosennych, więc póki brzuch nie będzie za duży to też się nada.
Więc z moich zakupów ubraniowych na okres ciąży planuję jedną/dwie sukienki takie typowo letnie, na mega upały no i tą sukienkę na ślub przyjaciółki. Może ewentualnie leginsy dokupię. W tym roku czeka mnie zakup sandałków letnich, bo wykończyłam moje zeszłoroczne 3 pary na Kanarach latem I nie mam żadnych. No ale to się nie zalicza do zakupów typowo ciążowych
Tak myślę, czy jak pójdę w czerwcu na ten ślub to dam radę w szpilkach? Mam coś takiego jak w załączniku i teraz się zaczęłam zastanawiać czy nie kupić czegoś na niższym obcasie? Bo mogę nie dać rady
Szpilki są przepiękne, ale nie wiem jak to będzie z krążeniem... Ta uroczystość trochę trwa...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 13:45   #398
niezalogowana
Rozeznanie

Cicha, o, już widzę

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 13:46   #399
agunineczka
Zakorzenienie

niezalogowana ja bym zrezygnowała z takich butów
w ciaży, zwłaszcza z dużym brzuszkiem zmienia sie środek cieżkości i trudniej jest o równowagę, a w takich szpilach to wiesz
lepiej nie narażać sie na upadek

cicha bebe hormony!
pokaz co kupiłaś

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

edit. juz widzę
ekstra bluza
jaki to rozmiar?
dużo dałaś za zakupy?
Stary 2015-01-30, 13:49   #400
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
niezalogowana ja bym zrezygnowała z takich butów
w ciaży, zwłaszcza z dużym brzuszkiem zmienia sie środek cieżkości i trudniej jest o równowagę, a w takich szpilach to wiesz
lepiej nie narażać sie na upadek

cicha bebe hormony!
pokaz co kupiłaś

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

edit. juz widzę
ekstra bluza
jaki to rozmiar?
dużo dałaś za zakupy?
bluza mala bo 62 wiec nawet nie wiem czy zaloze ja malemu ale tak mi sie spodobala;p 20zl. ogolnie nie bywam w lumpkach bo nie mam po drodze a dzis przechodzilam obok i kupilam mimo ze myslalam ze taneij wyjdzie ale co tam pierwsze rzeczy kupilam;D
Stary 2015-01-30, 13:49   #401
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Ojj nie płacz.

Cytat:
wklejam zdjecie;0
Ciuszki piękne.

Cytat:
Szpilki są piękne, ale mogą Cię nogi boleć. Może pomyśl o jakiś ładnych balerinkach na zmianę.

Stary 2015-01-30, 13:55   #402
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
bluza mala bo 62 wiec nawet nie wiem czy zaloze ja malemu ale tak mi sie spodobala;p 20zl. ogolnie nie bywam w lumpkach bo nie mam po drodze a dzis przechodzilam obok i kupilam mimo ze myslalam ze taneij wyjdzie ale co tam pierwsze rzeczy kupilam;D

czasem i latem zdarzaja sie chłodniejsze dni, wiec jak dla mnie bluza spoko

odbieram dzis w koncu nasz film ślubny!
Stary 2015-01-30, 14:00   #403
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
czasem i latem zdarzaja sie chłodniejsze dni, wiec jak dla mnie bluza spoko

odbieram dzis w koncu nasz film ślubny!
o super a kiedy braliście ślub?

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Szpilki są piękne, ale mogą Cię nogi boleć. Może pomyśl o jakiś ładnych balerinkach na zmianę.
No właśnie balerinki na zmianę nie wchodzą w grę, bo długą sukienkę chcę kupić pod konkretne buty i gdybym je zmieniła w trakcie na baleriny, to mogę sukienkę deptać Chyba pomyślę o jakichś innych butach, ale na niższym obcasie. Chociaż nie cierpię niskich obcasów Ale czego się nie robi dla bezpieczeństwa dzidziusia

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 14:06   #404
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
o super a kiedy braliście ślub?

No właśnie balerinki na zmianę nie wchodzą w grę, bo długą sukienkę chcę kupić pod konkretne buty i gdybym je zmieniła w trakcie na baleriny, to mogę sukienkę deptać Chyba pomyślę o jakichś innych butach, ale na niższym obcasie. Chociaż nie cierpię niskich obcasów Ale czego się nie robi dla bezpieczeństwa dzidziusia

28 czerwca
Stary 2015-01-30, 14:07   #405
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli zamierzasz kupić sukienkę do wysokości butów to faktycznie balerinki nie wchodzą w grę.

A tak z ciekawości, a co sądzicie o chodzeniu w ciąży w butach na koturnach ?

Stary 2015-01-30, 14:10   #406
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
28 czerwca
No to jakoś długo czekaliście na film Ale może się nie znam, bo ja nie miałam filmu ze ślubu, tylko same zdjęcia a i tak się wkurzałam, bo czekaliśmy na same zdjęcia 3 miesiące

Cytat:
Jeśli zamierzasz kupić sukienkę do wysokości butów to faktycznie balerinki nie wchodzą w grę.

Zależy jakich koturnach Mega wysokie pewnie nie wchodzą w grę, ale takie do max 7cm na pewno będą stabilne i lepsze niż szpilki

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 14:13   #407
fuertka88
Rozeznanie

Cześć
Synek ma drzemkę, to może uda mi się posiedzieć z Wami chwilkę

Widziałam rozmowę o koszulach.
Do szpitala kupiłam sobie póki co takie 2 najzwyklejsze http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...863715625.html
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:14   #408
Fischerka
Raczkowanie

To ja Wam teraz newsa sprzedam u mojego męża w rodzinie jest taka tradycja, że za urodzenie dziecka panowie kupują żonom złoty pierścionek. Teściowa też ma za każde dziecko, czyli 3 i teraz ja dostanę w spadku ten, który dostała za mojego męża. No a ja jak urodzę dzidziusia mam sobie wybrać swój od mojego hihi i już mnie korci, żeby zapytać męża, czy zamiast pierścionka nie kupiłby mi takich butów:

http://allegro.pl/melissa-vivienne-w...043454239.html

Niestety nowe w moim rozmiarze i z certyfikatem oryginalności kosztują koło 1000zł. Marzę o nich od kilku lat ale tak przerywać tradycję... chyba go nie poproszę

niezalogowana - to może coś w ten deseń:
http://allegro.pl/sandaly-eksbut-34-...980172598.html

Konkretnie chodzi mi w nich o wysokość obcasa - 8,5cm to dla mnie jak chodzenie w kapciach od 10cm zaczynam odczuwać wysokość. Poza tym z takim dużym brzuchem nie będziesz skakać na parkiecie do każdego utworu (chyba ), więc powinnaś wytrzymać kształt obcasa też jest ok, wiadomo, że na cienkiej szpilce może być problem z równowagą szpilki z takim też znajdziesz

Edytowane przez Fischerka
Czas edycji: 2015-01-30 o 14:20
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:14   #409
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

jeśli chodzi o jakieś niższe to czemu nie?

Cytat:
No to jakoś długo czekaliście na film Ale może się nie znam, bo ja nie miałam filmu ze ślubu, tylko same zdjęcia a i tak się wkurzałam, bo czekaliśmy na same zdjęcia 3 miesiące

Zależy jakich koturnach Mega wysokie pewnie nie wchodzą w grę, ale takie do max 7cm na pewno będą stabilne i lepsze niż szpilki

długo długo, ale wiedzielismy że tyle to będzie trwało
za to zdjecia mieliśmy w ekspresowym tempie - w niecały miesiac
Stary 2015-01-30, 14:14   #410
natetitka
Zadomowienie

cicha, super łupy! Bluza bardzo mi się podoba, pewnie się przyda na jakiś wieczorny powrót bo to często chłodniej

niezalogowana, pierwsza rzecz: szpilki piękne, ale odradzam :P sama byłam na balu w 6-7 m-cu i założyłam buty na niższym, stabilnym obcasie, których nienawidzę. Parę minut tańca, jeden drugi obrót i kręciło mi się w głowie. Mąż mnie przytrzymywał na szczęście.

Druga rzecz, piękne to łóżeczko, które wkleiłaś i ma tą komodę wbudowaną, a przy małym dziecku zawsze się to przydaje. Jednak cena dla mnie zbyt wygórowana. Za taką kwotę to ja kupiłam komplet mebli łóżeczko, przewijak, kojec i stolik do karmienia. Ja staram się wybierać ekonomicznie raczej.
I pisałaś, że myślisz o łóżeczku 140x70. Ja Ci szczerze polecam. Póki co korzystamy jeszcze z niemowlęcego, nie wiem jak to będzie jak przejdziemy na wersję junior. W takim dużym łóżeczku kiedy dziecko jest małe można włożyć jeszcze kocyk, czy jakieś pluszaki. Nasz mały był też superaktywny i kręcił się w łóżeczku w koło, zaczął bardzo szybko. Przez szerokość łóżeczka nie walił w szczebelki.

Korzystamy też z łóżeczka turystycznego na wyjazdach. Nigdy jednak nie zdecydowałabym się aby syn spał w nim na stałe. Dziecko leży w nim nie na sztywnym i prostym podłożu, jest takie trochę zapadnięte. Ma tylko dwa poziomy i z początku mi było bardzo ciężko z niego korzystać, ze względu na pochylanie się.

Tak mi się wydaję, że nie było jeszcze tematu przewijaków. Przez głowę przechodziły mi różne pomysły, wśród nich też przewijak nakładany na łóżeczko. Zdecydowałam się na szafkę z przewijakiem i wiem, że to była najlepszy zakup i chciałam wam to polecić. Jeżeli macie możliwość taki mebelek gdzieś postawić to kupcie. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na waszą wygodę. Zaraz po porodzie będziemy obolałe, mnie okropnie bolał kręgosłup. Przewijak w takiej szafie jest dość wysoko, nie trzeba się pochylać. Taki montowany na łóżeczku jest dużo niżej, przewija się będąc pochylonym. Można też na łóżku przewijać, oczywiście. Po kilku miesiącach już żadna pozycja nie stanowi problemu, przewinąć można nawet w powietrzu dziecko ale te pierwsze tygodnie, miesiące tak łatwo nie jest. (tak to opisałam jak akwizytor, teraz powinnam zakończyć linkiem do konkretnego modelu jakiejś znanej firmy :P)

pozdro pozdro! Co dziś jecie na obiad? Coś bym zjadła, ale nie wiem co... natchnijcie mnie

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:18   #411
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
To ja Wam teraz newsa sprzedam u mojego męża w rodzinie jest taka tradycja, że za urodzenie dziecka panowie kupują żonom złoty pierścionek. Teściowa też ma za każde dziecko, czyli 3 i teraz ja dostanę w spadku ten, który dostała za mojego męża. No a ja jak urodzę dzidziusia mam sobie wybrać swój od mojego hihi i już mnie korci, żeby zapytać męża, czy zamiast pierścionka nie kupiłby mi takich butów:

Niestety nowe w moim rozmiarze i z certyfikatem oryginalności kosztują koło 1000zł. Marzę o nich od kilku lat ale tak przerywać tradycję... chyba go nie poproszę
zawsze może być pierścionek dla podtrzymania tradycji i buciki - jako nowy zwyczaj

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

netetitka u mnie dzis ziemniaczki, paluszki rybne i surówka colesław
Stary 2015-01-30, 14:20   #412
natetitka
Zadomowienie

Cytat:

Mamy tu chyba panią Carry Bradshaw kiedyś widziałam Magdę Mołek w tym modelu. Słyszałam o tym zwyczaju, jeszcze jest zwyczaj ze znajdowaniem pierwszych ząbków. Jeśli znajdziesz pierwsza ząb to należy Ci się jedwabna sukienka, która musi się dać przełożyć przez obrączkę U nas tego zwyczaju nie ma, ale jakoś się dowiedział o nich tż i sprezentował mi i z jednej i z drugiej okazji biżuterię (chociaż ząbka sam znalazł ;P)

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:21   #413
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość

Tak mi się wydaję, że nie było jeszcze tematu przewijaków. Przez głowę przechodziły mi różne pomysły, wśród nich też przewijak nakładany na łóżeczko. Zdecydowałam się na szafkę z przewijakiem i wiem, że to była najlepszy zakup i chciałam wam to polecić. Jeżeli macie możliwość taki mebelek gdzieś postawić to kupcie. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na waszą wygodę. Zaraz po porodzie będziemy obolałe, mnie okropnie bolał kręgosłup. Przewijak w takiej szafie jest dość wysoko, nie trzeba się pochylać. Taki montowany na łóżeczku jest dużo niżej, przewija się będąc pochylonym. Można też na łóżku przewijać, oczywiście. Po kilku miesiącach już żadna pozycja nie stanowi problemu, przewinąć można nawet w powietrzu dziecko ale te pierwsze tygodnie, miesiące tak łatwo nie jest. (tak to opisałam jak akwizytor, teraz powinnam zakończyć linkiem do konkretnego modelu jakiejś znanej firmy :P)

pozdro pozdro! Co dziś jecie na obiad? Coś bym zjadła, ale nie wiem co... natchnijcie mnie
Na obiad mam zalewajkę (gotowaną przez mojego )
A później zamówimy pizze.

Co do przewijaków, to zastanawiamy się nad przewijakiem bardzo elastycznym (najlepiej z gąbki) kładzionym na każdej twardej powierzchni.
Dzięki temu, ze jest elastyczny można go łatwo schować.

Cytat:
Teściowa też ma za każde dziecko, czyli 3 i teraz ja dostanę w spadku ten, który dostała za mojego męża. No a ja jak urodzę dzidziusia mam sobie wybrać swój od mojego hihi i już mnie korci, żeby zapytać męża, czy zamiast pierścionka nie kupiłby mi takich butów:

Piękne buty. Zakochałam się w nich. Ale fakt cena powala na kolana.

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-01-30 o 14:22
Stary 2015-01-30, 14:21   #414
PalinKa_88
Rozeznanie

Ja mam dziś jakiś spadek formy
Głowa mnie od rana boli, tak, że robi mi się niedobrze (pewnie od szalejącego wiatru )
I chyba przypelętała mi się jakaś infekcja na dole na szczęście mam jeszcze pimafucin to sobie zrobię terapię

Jeśli chodzi o buty na koturnie i inne modowe inspiracje to uważam, że wszystko w granicach rozsądku. Koturny na pewno bezpieczniejsze niż szpile

Na obiad miał być makaron z sosem pieczarkowym, ale na razie nie jestem w stanie się na tym skupić
Stary 2015-01-30, 14:26   #415
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Na obiad mam zalewajkę (gotowaną przez mojego )
A później zamówimy pizze.

Co do przewijaków, to zastanawiamy się nad przewijakiem bardzo elastycznym (najlepiej z gąbki) kładzionym na każdej twardej powierzchni.
Dzięki temu, ze jest elastyczny można go łatwo schować.

Piękne buty. Zakochałam się w nich. Ale fakt cena powala na kolana.
co to jest ZALEWAJKA?
Stary 2015-01-30, 14:27   #416
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Cześć
Synek ma drzemkę, to może uda mi się posiedzieć z Wami chwilkę

Widziałam rozmowę o koszulach.
Do szpitala kupiłam sobie póki co takie 2 najzwyklejsze http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...863715625.html
Hej
Mi się właśnie wydawało, że takie z guziczkami będą praktyczne do karmienia i nie żal będzie ich wyrzucić jakby się zniszczyły, bo tanie to jak barszcz Ale dziewczyny mi je odradziły ze względu na to, że ponoć guziczki się odpinają Fuertko, Ty przy poprzednim porodzie też miałaś takie z guziczkami, jak wrażenia?

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 14:29   #417
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
co to jest ZALEWAJKA?
Zupa regionalna. Tradycyjna zupa wiejska, zawierająca ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki zalane (stąd właśnie nazwa) przygotowanym osobno czystym żurem z zakwasu chlebowego.

SKŁAD

woda
ziemniaki
żur (mąka żytnia – razowa lub żubrowiny, ew. mąka pszenna, skórka od chleba, cebula, woda)
wędzony boczek lub kiełbasa
marchewka
przesmażona cebula
czosnek
liście laurowe (opcjonalnie)
sól, pieprz
suszone grzyby (opcjonalnie)
mąka ze śmietaną lub maślanka (do zaprawienia, opcjonalnie)

Stary 2015-01-30, 14:30   #418
Sarrai
Wtajemniczenie

ja jeszcze pół godziny w pracy... a takie ładne słoneckzo wyszło fajnie
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:33   #419
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Zupa regionalna. Tradycyjna zupa wiejska, zawierająca ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki zalane (stąd właśnie nazwa) przygotowanym osobno czystym żurem z zakwasu chlebowego.

SKŁAD

woda
ziemniaki
żur (mąka żytnia – razowa lub żubrowiny, ew. mąka pszenna, skórka od chleba, cebula, woda)
wędzony boczek lub kiełbasa
marchewka
przesmażona cebula
czosnek
liście laurowe (opcjonalnie)
sól, pieprz
suszone grzyby (opcjonalnie)
mąka ze śmietaną lub maślanka (do zaprawienia, opcjonalnie)

a to jest takie trochę kwaskowate?
Stary 2015-01-30, 14:33   #420
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
cicha, super łupy! Bluza bardzo mi się podoba, pewnie się przyda na jakiś wieczorny powrót bo to często chłodniej
niezalogowana, pierwsza rzecz: szpilki piękne, ale odradzam :P sama byłam na balu w 6-7 m-cu i założyłam buty na niższym, stabilnym obcasie, których nienawidzę. Parę minut tańca, jeden drugi obrót i kręciło mi się w głowie. Mąż mnie przytrzymywał na szczęście.
Druga rzecz, piękne to łóżeczko, które wkleiłaś i ma tą komodę wbudowaną, a przy małym dziecku zawsze się to przydaje. Jednak cena dla mnie zbyt wygórowana. Za taką kwotę to ja kupiłam komplet mebli łóżeczko, przewijak, kojec i stolik do karmienia. Ja staram się wybierać ekonomicznie raczej.
I pisałaś, że myślisz o łóżeczku 140x70. Ja Ci szczerze polecam. Póki co korzystamy jeszcze z niemowlęcego, nie wiem jak to będzie jak przejdziemy na wersję junior. W takim dużym łóżeczku kiedy dziecko jest małe można włożyć jeszcze kocyk, czy jakieś pluszaki. Nasz mały był też superaktywny i kręcił się w łóżeczku w koło, zaczął bardzo szybko. Przez szerokość łóżeczka nie walił w szczebelki.
Korzystamy też z łóżeczka turystycznego na wyjazdach. Nigdy jednak nie zdecydowałabym się aby syn spał w nim na stałe. Dziecko leży w nim nie na sztywnym i prostym podłożu, jest takie trochę zapadnięte. Ma tylko dwa poziomy i z początku mi było bardzo ciężko z niego korzystać, ze względu na pochylanie się.
Powoli przekonuję się do większego łóżeczka, z którego można zrobić łóżko dla większego dziecka- super sprawa
A co do przewijaka, to nie mam miejsca na dodatkową komodę, więc początkowo myślałam o tym łóżeczku z komodą razem, bo nie jest to takie ogromne (no ale ta cena faktycznie powala) ale teraz myślę, że jak łóżeczko będzie większe to i przewijak może na nim stać i bez problemu włożę dziecko do łóżeczka (będzie miało większą przestrzeń) bez potrzeby ściągania tego przewijaka, dobrze myślę

Będę Mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości