Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 14:34   #421
Aviskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
a to jest takie trochę kwaskowate?
Dokładnie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:34   #422
niezalogowana
Rozeznanie

a na obiadek zupa jarzynowa z brokułami i brukselkami, a na drugie zielona fasolka

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:38   #423
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Mamy tu chyba panią Carry Bradshaw kiedyś widziałam Magdę Mołek w tym modelu. Słyszałam o tym zwyczaju, jeszcze jest zwyczaj ze znajdowaniem pierwszych ząbków. Jeśli znajdziesz pierwsza ząb to należy Ci się jedwabna sukienka, która musi się dać przełożyć przez obrączkę U nas tego zwyczaju nie ma, ale jakoś się dowiedział o nich tż i sprezentował mi i z jednej i z drugiej okazji biżuterię (chociaż ząbka sam znalazł ;P)
No widzisz jakiego masz dobrego męża

W tym pierwszym zestawie mebli, które wrzucałam (http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...000151433.html) jest właśnie przewijak na komodzie, a że będzie stać obok łóżeczka to myślę, że będzie wygodnie od pierwszych dni. Na początku trochę zwątpiłam, bo myślę sobie, jak dziecko będzie za duże na ten przewijak to będzie mi szpecił komodę :P no ale okazuje się, że są zdejmowane, także super
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:40   #424
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dokładnie.

chyba mi narobiłaś smaka na taką zupkę
Stary 2015-01-30, 14:44   #425
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
chyba mi narobiłaś smaka na taką zupkę
Oby zasmakowała.

Stary 2015-01-30, 14:44   #426
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
No widzisz jakiego masz dobrego męża

W tym pierwszym zestawie mebli, które wrzucałam (http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...000151433.html) jest właśnie przewijak na komodzie, a że będzie stać obok łóżeczka to myślę, że będzie wygodnie od pierwszych dni. Na początku trochę zwątpiłam, bo myślę sobie, jak dziecko będzie za duże na ten przewijak to będzie mi szpecił komodę :P no ale okazuje się, że są zdejmowane, także super
No ale patrząc na ten zestaw, to przecież przewijak jest na wysokości łóżeczka
A kilka wiadomości wcześniej Natetitka wspominała, że przewijak na łóżeczku jest dużo niżej To te łóżeczko jest jakieś mega wysokie? Czy to standardowa wysokość?

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 14:52   #427
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Śledzę ten wątek od samego początku, ale jakoś nie miałam odwagi się ujawnić bo bałam się, że zapeszę .
Mam 28 lat, to moja pierwsza ciąża. Termin porodu waha się między 29.06 a 2.07. Dzisiaj wg OM zaczęłam 19 tc. We wtorek na wizycie dowiedziałam się, że będę mieć dziewczynkę . Mam nadzieję, że to już się nie zmieni, bo zaczęłam kupować w szmateksach cudne ciuszki. Tym bardziej, że na usg genetycznym (robiłam u certyfikowanego lekarza, razem z pappa i innymi oznaczeniami na ryzyko przedwczesnego porodu i ryzykiem gestozy) lekarz nic między nóżkami nie dojrzał .

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:57   #428
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Śledzę ten wątek od samego początku, ale jakoś nie miałam odwagi się ujawnić bo bałam się, że zapeszę .
Mam 28 lat, to moja pierwsza ciąża. Termin porodu waha się między 29.06 a 2.07. Dzisiaj wg OM zaczęłam 19 tc. We wtorek na wizycie dowiedziałam się, że będę mieć dziewczynkę . Mam nadzieję, że to już się nie zmieni, bo zaczęłam kupować w szmateksach cudne ciuszki. Tym bardziej, że na usg genetycznym (robiłam u certyfikowanego lekarza, razem z pappa i innymi oznaczeniami na ryzyko przedwczesnego porodu i ryzykiem gestozy) lekarz nic między nóżkami nie dojrzał .

witaj gratuluję i troszke zazdroszczę córeczki
imię wybrane?
Stary 2015-01-30, 14:58   #429
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witaj
Gratuluję, powiedz coś o sobie

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 15:00   #430
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witam i serdecznie gratuluję.

Stary 2015-01-30, 15:00   #431
elinka21
Zakorzenienie

A my idziemy dzis na miasto zjesc, teraz tylko zupka

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:02   #432
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A co dobrego będziecie jeść ?

Stary 2015-01-30, 15:05   #433
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy na mieście zjeść, bo mimo że siedzę w domu to nie chciało mi się nic robić Uwielbiamy naszą restaurację azjatycką i wpadamy tam najczęściej, mam takie ciągoty w tej ciąży na ostre jedzenie, że szok Mam nadzieję, że nie zaszkodzę maleństwu jak raz na jakiś czas zjem coś ostrego, ale staram się ograniczać
A Wy gdzie idziecie Elinka?

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 15:08   #434
Patiko82
Raczkowanie

Cytat:
Hmm, nie zwróciłam uwagi, bo na ciemnym tak nie rzucały się w oczy, a białe u mnie nie wchodzi w grę. Poza tym u mnie akurat będzie tak ustawione, że nie będzie ich widać, a po bokach będą ochraniacze, żeby sobie dziecko szczebelka nie odbiło na twarzy. Jak się wda w tatę i będzie tak zmieniać w nocy pozycje, jak on - to wszystko możliwe pewnie wystarczyłoby je zamalować po prostu

Mnie mąż namawia na zakup takiego T-shirtu:

http://pl.dawanda.com/product/726715...przyszlej-Mamy
Extra koszulka, z jajem

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
A ja tak jak Agunineczka- kupiłam sobie jedne jeansy ciążowe, które zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, bo w domu to dresy, leginsy i tuniki Też lubiłam oversizowe koszulki przed ciążą, więc pewnie większość się nada gdy brzuszek urośnie I z tego wynika, że mam kilkanaście zestawów z jeansami... co z tego że jeansy tylko jedne Kupiłam sobie 2 pary rajstop ciążowych, bo mam też kilka luźnych sukienek w których chodziłam przed ciążą, takich jesienno-wiosennych, więc póki brzuch nie będzie za duży to też się nada.
Więc z moich zakupów ubraniowych na okres ciąży planuję jedną/dwie sukienki takie typowo letnie, na mega upały no i tą sukienkę na ślub przyjaciółki. Może ewentualnie leginsy dokupię. W tym roku czeka mnie zakup sandałków letnich, bo wykończyłam moje zeszłoroczne 3 pary na Kanarach latem I nie mam żadnych. No ale to się nie zalicza do zakupów typowo ciążowych
Tak myślę, czy jak pójdę w czerwcu na ten ślub to dam radę w szpilkach? Mam coś takiego jak w załączniku i teraz się zaczęłam zastanawiać czy nie kupić czegoś na niższym obcasie? Bo mogę nie dać rady
No może być różnie ze stopami na tym etapie ciąży, bo lubią puchnąć niestety.
Patiko82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:09   #435
agunineczka
Zakorzenienie

A ja wczoraj wieczorem miałam do siebie wyrzuty że źle sie odżywiam...
zjadłam dwie garści chipsów i dlatego... i ogólnie non stop chce mi sie jeść słodkie, czasem nie potrafie się powstrzymać i zjem całą czekoladę tż wbija mi do łba że nie powinnam, bo moze byc cukrzyca itd. ale czasami to jest silniejsze ode mnie...

ale za to nie jem fast foodów i pożeram dużo owoców...
tak wiem, sama się usprawiedliwiam
Stary 2015-01-30, 15:12   #436
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
zjadłam dwie garści chipsów i dlatego... i ogólnie non stop chce mi sie jeść słodkie, czasem nie potrafie się powstrzymać i zjem całą czekoladę tż wbija mi do łba że nie powinnam, bo moze byc cukrzyca itd. ale czasami to jest silniejsze ode mnie...

A ja właśnie kompletnie na słodkie nie mam ochoty, mogłoby nie istnieć. Ze "słodyczy" to czasem kilka łyków coli zrobię. Baaaaaardzo za to kręcą mnie kwaśne i ostre smaczki, gdzieś wyczytałam, że to oznacza, że będzie synuś Heheh nie wierzę w takie rzeczy, ale fajnie by było gdyby się sprawdziło
A Ty Agunineczka według tej teorii będziesz miała córeczkę

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 15:13   #437
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
A co do łóżeczka. Jakie planujecie kupić drewniane czy turystyczne?
My bierzemy od mojej bratowej - normalne, drewniane do uzytku codziennego a turystyczne zawieziemy do teściów i tam na pewno się przyda

Cytat:
To ja Wam teraz newsa sprzedam u mojego męża w rodzinie jest taka tradycja, że za urodzenie dziecka panowie kupują żonom złoty pierścionek. Teściowa też ma za każde dziecko, czyli 3 i teraz ja dostanę w spadku ten, który dostała za mojego męża. No a ja jak urodzę dzidziusia mam sobie wybrać swój od mojego hihi i już mnie korci, żeby zapytać męża, czy zamiast pierścionka nie kupiłby mi takich butów
Ja tez mam u Tż obiecany złoty pierścionek - z niebieskim lub zielonym kamieniem za chłopczyka, z czerwonym za dziewczynkę.

Dzisiaj oprócz mdłości całkiem znośny dzień, nie gotowałam obiedu tylko byłam w barze mlecznym niedaleko domu - miałam straszną ochotę na wątróbkę z ziemniakami i marchewką zasmażaną. Mniam
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:15   #438
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Mój też ciągle mnie strofuje za złe odżywianie. Ostatnio kazał mi jeść znienawidzone orzechy. bleee
Co do tż, to może dobrze, że się "czepiają" znaczy że się martwią.
A z drugiej strony czasem mały grzeszek jedzeniowy nie jest zły, bez nich świat nie były by taki smaczny.

Stary 2015-01-30, 15:16   #439
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
My bierzemy od mojej bratowej - normalne, drewniane do uzytku codziennego a turystyczne zawieziemy do teściów i tam na pewno się przyda Ja tez mam u Tż obiecany złoty pierścionek - z niebieskim lub zielonym kamieniem za chłopczyka, z czerwonym za dziewczynkę.
Dzisiaj oprócz mdłości całkiem znośny dzień, nie gotowałam obiedu tylko byłam w barze mlecznym niedaleko domu - miałam straszną ochotę na wątróbkę z ziemniakami i marchewką zasmażaną. Mniam
Nie można w ciąży jeść wątróbki!!!

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 15:17   #440
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
A ja słyszałam, że raz na jakiś czas można, bo ma dużo żelaza, czy czegoś tam innego.

Stary 2015-01-30, 15:18   #441
ja_dalia
Wtajemniczenie

u nas bedzie zwykłe drewniane łóżeczko... turystyczne nie polecałabym dla maluszka bo uważam że jest zbyt elastyczne (dół) i zle podpiera malutki kregosłup... dla starszaka już prędzej...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:19   #442
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
ooops, nie wiedziałam, dopeiro teraz wygooglałam.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:19   #443
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
W Czewie wielu producentów

Co do łózeczka mam i drewniane (z funkcją bujania oraz z szufladą) oraz turystyczne.
Aby Mała była wyżej, podłozylismy po prostu dwie czy trzy, już nie pamiętam płyty styropianu
http://www.marketbaza.pl/files/STYROPIAN.jpg

Mam wrażenie, zę Gabi lepiej się czuła w turystycznym, nie było tam szans, aby uderzyła się o szczebelki, na etapie, kiedy zaczynała już wstawać. Wiadomo, że był ochraniacz itp, ale jednak dzwon się zdarzył.
Teraz Maluszek również będzie stacjonował w obu.
Na później muszę sobie jeszcze dokupić kojec, bo ten po Małej już zdezelowany, nie mniej jednak bardzo przydatna rzecz.
ja kojec szybko sprzedałam i nigdy mi sie nie przydał.... zrsztą łóżeczko turystyczne tez

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-30, 15:20   #444
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
No ale patrząc na ten zestaw, to przecież przewijak jest na wysokości łóżeczka
A kilka wiadomości wcześniej Natetitka wspominała, że przewijak na łóżeczku jest dużo niżej To te łóżeczko jest jakieś mega wysokie? Czy to standardowa wysokość?
Wydaje mi się, że standardowe. Tylko ten przewijak zamontowany na komodzie jest chyba bardziej stabilny, bo zaczepiany z tyłu, a jak taki zwykły położysz na łóżeczku to może się przesuwać... ja tak myślę... w razie czego wyprowadźcie mnie z błędu! Wiem, że jak moja koleżanka oddaliła się po pieluchę to dziecko jej spadło z łóżeczka razem z przewijakiem. Taką niestabilną nakładkę to już wolałabym na łóżko kłaść, niż na taką wysokość.

mcdulka witamy
Im więcej, tym lepiej, będzie więcej radości w lipcu

Hmm cholerka mam mega problem. Ogólnie mam w domu kiepską sytuację, bo teścia po wylewie. Teściowa się nim zajmowała, ale zachorowała na raka i jest w trakcie chemioterapii. Odciążyliśmy ją ze wszystkiego tylko obiady gotowała... a dzisiaj masakra... nie wstaje z łóżka, wszystko ją boli, ciężko się z nią dogadać! Muszę zamówić pizzę na obiad, a od jutra brać się za gotowanie. Bardziej mnie martwi opieka nad nimi. Mąż pracuje, a ja na początku ciąży plamiłam i nie bardzo chcę dźwigać dwóch staruszków. Zwłaszcza, że nadal nie wiem, co z moim łożyskiem i czy już nie powinnam leżeć całymi dniami. Szlaken trafen jak to mówią - jak nie urok to sr..... a jak się od lipca trójką będę musiała zająć to chyba w psychiatryku wyląduję!
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:20   #445
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz już rozumiem dlaczego niektórzy rodzice decydują się TYLKO na łóżeczko turystyczne. Wcześniej myślałam, że chodzi o kasę, bo wyglądowo one do mnie zupełnie nie przemawiają i nie pasowałyby mi do niczego
A powiedzcie mi przy łóżeczku drewnianym ten ochraniacz musi być od pierwszych dni życia? Czy dopiero jak dziecko wstaje itp, żeby się nie uderzyć?
ja nie miałam ochraniaczy.... na poczatku dziecko jest mniej "żywe" i tak nie wedruje, wiec mysle ze dla starszych... pare miesięcy... ja swojej kocyk zawijałam i udalo się 2 lata przetrwać bez szkód...

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-30, 15:21   #446
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
A ja słyszałam, że raz na jakiś czas można, bo ma dużo żelaza, czy czegoś tam innego.
Z żelazem się zgodzę, jest ważne w ciąży Ale poza żelazem ma końskie dawki witaminy A, która uszkadza płód. Oczywiście każdy robi jak uważa za stosowne, ale ja bym nie ryzykowała

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 15:22   #447
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie kompletnie na słodkie nie mam ochoty, mogłoby nie istnieć. Ze "słodyczy" to czasem kilka łyków coli zrobię. Baaaaaardzo za to kręcą mnie kwaśne i ostre smaczki, gdzieś wyczytałam, że to oznacza, że będzie synuś Heheh nie wierzę w takie rzeczy, ale fajnie by było gdyby się sprawdziło
A Ty Agunineczka według tej teorii będziesz miała córeczkę

oby sie sprawdziło
tylko z tą teorią jest tak, że moja mama jadła non stop słodycze a urodził sie mój brat - swoją drogą straszny łakomczuch na słodkie

ale serio, mogłabym mieć dziewczynkę

a co do zachcianek to od jakiegos czasu baaardzo mi sie chce jabłkowego, mega zimnego somersby... jeszcze sobie troszke poczekam żeby ja spełnić
Stary 2015-01-30, 15:22   #448
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Mój typ na razie jeśli chodzi o łóżeczko i komodę, bo chcę to w zestawie:

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...000151433.html

Kolor orzech, bo w podobnym kolorze mam meble w sypialni i na taki kolor lada moment wymieniam drzwi na piętrze. Oczywiście bez baldachimu, który jest siedliskiem kurzu, a żadnej innej funkcji oprócz wizualnej nie pełni Dzidzia będzie z nami w sypialni, więc muszę wystawić z niej moją toaletkę i stolik pod tv (na którym nigdy nie było tv swoją drogą) i wstawić w to miejsce łóżeczko z komodą dla bobasa, bo w naszej szafie i komodzie nie znajdę już ani cm miejsca na rzeczy malucha, a trochę ich będzie

No ewentualnie taki zestaw:

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...967133390.html

ja przekopałam allegro i nic mi sie nie podoba ....
kupiłam za to od dziewczyny robione na zamówienie, więc mam niepowtarzalne

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-30, 15:25   #449
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że standardowe. Tylko ten przewijak zamontowany na komodzie jest chyba bardziej stabilny, bo zaczepiany z tyłu, a jak taki zwykły położysz na łóżeczku to może się przesuwać... ja tak myślę... w razie czego wyprowadźcie mnie z błędu! Wiem, że jak moja koleżanka oddaliła się po pieluchę to dziecko jej spadło z łóżeczka razem z przewijakiem. Taką niestabilną nakładkę to już wolałabym na łóżko kłaść, niż na taką wysokość.

mcdulka witamy
Im więcej, tym lepiej, będzie więcej radości w lipcu

Hmm cholerka mam mega problem. Ogólnie mam w domu kiepską sytuację, bo teścia po wylewie. Teściowa się nim zajmowała, ale zachorowała na raka i jest w trakcie chemioterapii. Odciążyliśmy ją ze wszystkiego tylko obiady gotowała... a dzisiaj masakra... nie wstaje z łóżka, wszystko ją boli, ciężko się z nią dogadać! Muszę zamówić pizzę na obiad, a od jutra brać się za gotowanie. Bardziej mnie martwi opieka nad nimi. Mąż pracuje, a ja na początku ciąży plamiłam i nie bardzo chcę dźwigać dwóch staruszków. Zwłaszcza, że nadal nie wiem, co z moim łożyskiem i czy już nie powinnam leżeć całymi dniami. Szlaken trafen jak to mówią - jak nie urok to sr..... a jak się od lipca trójką będę musiała zająć to chyba w psychiatryku wyląduję!

a maż nie ma rodzeństwa?
moze jest ktoś kto by wpadął parę rezy w tygodniu sie nimi zajać?
bo Ty kochana za długo tak nie pociagniesz... ja wiem, że teściowie są ważni i trzeba im zapewnic opiekę, ale musisz też dbać o siebie i zbytnio sie nie forsować
Stary 2015-01-30, 15:25   #450
malenstwo1988
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Mój pierwszy post w nowym wątku nawet nie wiedziałam ze tu na wizaz tak jest he he

Witam nowe mamusie i gratulacje udanych wizyt i poznanych płci

My cierpliwie czekamy do 11 lutego jeszcze półtora tygodnia i może i my się dowiemy

U nas wszystko ok mam tylko zawroty głowy Czy któraś mama tak ma ze jak się kładzie, przekręca w łóżku i wstaje to jej się helikopter włącza? :/
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości