Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 15:26   #451
niezalogowana
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że standardowe. Tylko ten przewijak zamontowany na komodzie jest chyba bardziej stabilny, bo zaczepiany z tyłu, a jak taki zwykły położysz na łóżeczku to może się przesuwać... ja tak myślę... w razie czego wyprowadźcie mnie z błędu! Wiem, że jak moja koleżanka oddaliła się po pieluchę to dziecko jej spadło z łóżeczka razem z przewijakiem. Taką niestabilną nakładkę to już wolałabym na łóżko kłaść, niż na taką wysokość.
Moja przyjaciółka miała przewijak montowany na łóżeczku i on miał od spodu takie drewniane kołki(nie wiem jak to nazwać) które pozwalały jej na "ściśnięcie" przewijaka na łóżeczku i nic się nie przesuwało. No ale może nie wszystkie takie są?

Kurcze, nieciekawa sytuacja, mam nadzieję że dziecku nic się nie stało?

Ja zamierzam obok łóżeczka zaraz mieć szafkę z wszystkimi rzeczami potrzebnymi do przewijania, żeby nigdzie sie od dziecka nie oddalać

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:26   #452
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Z żelazem się zgodzę, jest ważne w ciąży Ale poza żelazem ma końskie dawki witaminy A, która uszkadza płód. Oczywiście każdy robi jak uważa za stosowne, ale ja bym nie ryzykowała
Z tego co wyczytałam to jeśli jadłoby się ją często i poza tym suplementowało witaminę A to wtedy może być duże zagrożenie, myśle, że taka porcja, jaką zjadłam dzisiaj nie zaszkodzi. Więcej jej nie będę kupowała - trudno, dzisiaj zjadłam a nie wiedziałam, że nie powinno się. Słyszałam o zakazie jedzenia serów pleśniowych, surowego mięsa, ryb itd. ale o wątróbce nie.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:29   #453
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Z tego co wyczytałam to jeśli jadłoby się ją często i poza tym suplementowało witaminę A to wtedy może być duże zagrożenie, myśle, że taka porcja, jaką zjadłam dzisiaj nie zaszkodzi. Więcej jej nie będę kupowała - trudno, dzisiaj zjadłam a nie wiedziałam, że nie powinno się. Słyszałam o zakazie jedzenia serów pleśniowych, surowego mięsa, ryb itd. ale o wątróbce nie.
Na pewno po jednym razie nic Ci nie będzie Napisałam o tym, żeby w razie czego przestrzec mamusie które często jedzą wątróbkę, żeby wiedziały że muszą ograniczyć

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 15:32   #454
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Jeśli zamierzasz kupić sukienkę do wysokości butów to faktycznie balerinki nie wchodzą w grę.

A tak z ciekawości, a co sądzicie o chodzeniu w ciąży w butach na koturnach ?
ja mam zimowe i narazie biegam... maja 9 cm... ale potem wole baleriny zakladac- poprostu bedzie wygodniej

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:33   #455
malenstwo1988
Raczkowanie

Fisherka, jedyne co mogę Ci polecić w tej sytuacji to doinformowanie się o opiekę nad rodzicami czy na pare h nie należy im się pielegniarka. Nie wiem w jakim stanie są teście ale u nas moja babcia ma demencję i np pobieranie krwi przyjeżdża pielęgniarka, a na badania zamawiana jest karetka i pielęgniarze przenoszą. Oprócz tego babcia nosi pieluchomajtki i z tego co mama wspominała można załatwić je za darmo albo z dużą dopłatą. Pieluchomojatki o tyle by ci pomogły że w dzień nie musiała byś ich nosić a wieczorem mąż by ci pomógł.

Musiała byś sprawdzić co mają w ubezpieczeniu, czy są już na emerytuże/rencie może pogadać z kimś bardziej do informowanym a może sporo się przyda by ulżyć im i Tobie zwłaszcza w ciąży jeśli nie macie nikogo kto mógłby pomóc.

Współczuje tak złego stanu zdrowia teściów
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:36   #456
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaję, że nie było jeszcze tematu przewijaków. Przez głowę przechodziły mi różne pomysły, wśród nich też przewijak nakładany na łóżeczko. Zdecydowałam się na szafkę z przewijakiem i wiem, że to była najlepszy zakup i chciałam wam to polecić. Jeżeli macie możliwość taki mebelek gdzieś postawić to kupcie. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na waszą wygodę. Zaraz po porodzie będziemy obolałe, mnie okropnie bolał kręgosłup. Przewijak w takiej szafie jest dość wysoko, nie trzeba się pochylać. Taki montowany na łóżeczku jest dużo niżej, przewija się będąc pochylonym. Można też na łóżku przewijać, oczywiście. Po kilku miesiącach już żadna pozycja nie stanowi problemu, przewinąć można nawet w powietrzu dziecko ale te pierwsze tygodnie, miesiące tak łatwo nie jest. (tak to opisałam jak akwizytor, teraz powinnam zakończyć linkiem do konkretnego modelu jakiejś znanej firmy :P)

pozdro pozdro! Co dziś jecie na obiad? Coś bym zjadła, ale nie wiem co... natchnijcie mnie
ja przewijałam na łózku własnie i powoem ze 2-3 tyg tak srednio jak sie czlowiek pochyla, ale potem super... teraz dostałam w komplecie z łóżeczkiem taki montowany na łóżeczko i on jest na wys takiej że mi bardzo odpowiada

u nas dziś rosół

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-30, 15:37   #457
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

dziękuję za przyjęcie.
od wtorku jestem na zwolnieniu. Pracuję w szkole i w przedszkolu, i jednak bałam się tych wszystkich wirusów. Myslałam, że w drugim trymestrze będę się czuła dobrze (cały czas czekam na ten przypływa energii o którym tyle czytałam!), ale dalej męczą mnie mdlości i senność.
W ciązy całkowicie zmieniło się moje odżywianie. Zupełnie odrzuciło mnie od wszystkiego co słodkie, od ryb, od serów, od mleka, od chipsow. Przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam i biegałam, starałam się też zdrowo odżywiac, ale te nieszczęsne słodycze i sery mnie gubiły. W ciąży nie mam tego problemu. Może dlatego od początku ciąży schudłam 3-4kg, z czego odzyskałam 400g (z czego mała waży już 200g) ? Brzucha też w ogóle nie mam. Spokojnie mogłabym chodzić w swoich starych spodniach, jednak ponoć ciążowe brzuszki nie lubią ucisku i przerzuciłam się na ciężarówkowe. Przed ciążą byłam wegetarianką, jednak od kilku dni staram przeprosić się z mięsem.
W ciąży jestem strzępkiem nerwów i co chwile coś wymyślam. Wczoraj miałam etap listerii. Przypomniałam sobie, ze gdzieś w grudniu skosztowałam twaróg swojski od koleżanki i wczorajszy dzień miałam wycięty . Jak doczytałam, że nawet nie powinno się sałąty jeść, ani niczego co było w lodówce dłużej niż 2 dni, bo to bakteria lodówkowa i może być wszędzi.e
Co do łóżeczka, to ja wybrałam wstępnie meble z voxa 2pir. Dzisiaj w szmateksie nawet udało mi się kupic nowy, fabrycznie zapakowany ochraniacz do łóżeczka z Johna Lewisa, który do tych mebli będzie pasował idealnie,

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:38   #458
niezalogowana
Rozeznanie

Dziewczyny, mówimy tak o tych wózkach, łóżeczkach i innych potrzebnych rzeczach, ale kiedy Wy to wszystko kupujecie? Ja myślałam, że skoro mam termin na koniec lipca, to większość kupię koło czerwca Ale nie wiem, może wypadałoby coś wcześniej mieć?

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 15:41   #459
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
A ja właśnie kompletnie na słodkie nie mam ochoty, mogłoby nie istnieć. Ze "słodyczy" to czasem kilka łyków coli zrobię. Baaaaaardzo za to kręcą mnie kwaśne i ostre smaczki, gdzieś wyczytałam, że to oznacza, że będzie synuś Heheh nie wierzę w takie rzeczy, ale fajnie by było gdyby się sprawdziło
A Ty Agunineczka według tej teorii będziesz miała córeczkę
Nie ma co wierzyć. Mnie też wszyscy mówili, że na bank chłopiec. Bo smakuje mi ostre i kwaśne. Dodatkowo poprawiła mi się cera i nie mam brzucha i "za ładnie na dziewczynkę wyglądam". I co? We wtorek lekarz mi wargi sromowe mojej Oli pokazał

happiness is on the way.
Stary 2015-01-30, 15:41   #460
agunineczka
Zakorzenienie

Dziewczyny ale z tym jedzeniem też nie można przegiąć w druga strone, bo zwariujemy...
jakby tak patrzeć, to pewnie nic nie można by było jeść, bo a to konserwanty, a to barwniki itd...
to co surowo zabronione wyrzucić z codziennej diety, a na reszte po prostu uważać i jesć z umiarem
Stary 2015-01-30, 15:42   #461
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Mój pierwszy post w nowym wątku nawet nie wiedziałam ze tu na wizaz tak jest he he

Witam nowe mamusie i gratulacje udanych wizyt i poznanych płci

My cierpliwie czekamy do 11 lutego jeszcze półtora tygodnia i może i my się dowiemy

U nas wszystko ok mam tylko zawroty głowy Czy któraś mama tak ma ze jak się kładzie, przekręca w łóżku i wstaje to jej się helikopter włącza? :/

ja tak mam czasem, dlatego staram sie pamietac by wstawac powoli ale ostatnio mi sie slabo zrobiło w Ikei ... wiec nie znasz dnia ni godziny

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-01-30, 15:42   #462
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mówimy tak o tych wózkach, łóżeczkach i innych potrzebnych rzeczach, ale kiedy Wy to wszystko kupujecie? Ja myślałam, że skoro mam termin na koniec lipca, to większość kupię koło czerwca Ale nie wiem, może wypadałoby coś wcześniej mieć?

patrząc na to że jedna marcówka urodziła w listopadzie to wiesz..
oby u nas nie było tak wczesnych porodów, ale nie ma co ostawiać zakupów na koniec

a poza tym w czerwcu będzie pewnie ciepło, a my z dużymi brzuchami - ipewnie chodzenie po sklepach wcale nie będzie dla nas taką wielka frajdą
Stary 2015-01-30, 15:43   #463
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Myślę, że trochę wcześniej. Meble muszą wywietrzeć, tak samo wózek. Na przełomie marca i kwietnia w smyku są super wyprzedaże wózków. Z resztą po historii koleżanki która urodziła w 25tc to lepiej mieć swoje typy upatrzone.

happiness is on the way.
Stary 2015-01-30, 15:43   #464
Patiko82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Śledzę ten wątek od samego początku, ale jakoś nie miałam odwagi się ujawnić bo bałam się, że zapeszę .
Mam 28 lat, to moja pierwsza ciąża. Termin porodu waha się między 29.06 a 2.07. Dzisiaj wg OM zaczęłam 19 tc. We wtorek na wizycie dowiedziałam się, że będę mieć dziewczynkę . Mam nadzieję, że to już się nie zmieni, bo zaczęłam kupować w szmateksach cudne ciuszki. Tym bardziej, że na usg genetycznym (robiłam u certyfikowanego lekarza, razem z pappa i innymi oznaczeniami na ryzyko przedwczesnego porodu i ryzykiem gestozy) lekarz nic między nóżkami nie dojrzał .
Witaj
Patiko82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:44   #465
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja już pomalutku zaczynam kompletować, póki mam siłę i dobre samopoczucie.
Zawsze wcześniej możesz zrobić rekonesans i wybrać odpowiednie modele, a kupić w maju czy czerwcu.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:44   #466
elinka21
Zakorzenienie

Ej co tak pedzicie?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:45   #467
Truskawka31
Rozeznanie

Obstawiam raczej maj lub przełom maja i czerwca
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:47   #468
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Moja przyjaciółka miała przewijak montowany na łóżeczku i on miał od spodu takie drewniane kołki(nie wiem jak to nazwać) które pozwalały jej na "ściśnięcie" przewijaka na łóżeczku i nic się nie przesuwało. No ale może nie wszystkie takie są?

Kurcze, nieciekawa sytuacja, mam nadzieję że dziecku nic się nie stało?

Ja zamierzam obok łóżeczka zaraz mieć szafkę z wszystkimi rzeczami potrzebnymi do przewijania, żeby nigdzie sie od dziecka nie oddalać
Na pogotowie pojechali, ale na szczęście nic się nie stało. Może jakiś chiński szajs mieli
Mąż ma rodzeństwo, ale wszyscy pracują, a my dostaliśmy dom w zamian za dożywotnią opiekę i mamy prze.... nawet nie śmiałabym ich prosić, żeby do nich przychodzili. Teściu jeździ na wózku, ale do toalety sobie jedzie i tam swoje potrzeby załatwia, a wieczorem mąż go kąpie... no ale rano trzeba pomóc mu wstać, ubrać się, przejść do wózka, naszykować jedzenie, leki... a z teściową trudno powiedzieć co się będzie działo. Jeszcze 2 chemie przed nią. Do tej pory jakoś się trzymała. W ogóle to ona bierze jakiś zasiłek pielęgnacyjny na teścia, więc jeśli opiekunka to tylko prywatnie, bo już się pewnie nie należy. Na pobranie krwi pielęgniarki przychodzą do domu. No nic zobaczymy, może uda jej się dojść do siebie. Póki co muszę na jutro obiad wymyślić i jutro na zakupy.

Ciuszki chyba zacznę już powoli kupować po następnej wizycie i dla siebie te koszule itp., ale z łóżeczkiem, wózkiem i tymi droższymi rzeczami poczekam do maja, jak brzuch mnie jeszcze nie będzie przygniatał, nie będzie upałów i mój kręgosłup (mam nadzieję) będzie dawał radę. Za wcześnie się boję a teraz i tak całą kasę będę pakować w łazienkę.

Edytowane przez Fischerka
Czas edycji: 2015-01-30 o 15:52
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 15:48   #469
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam wszystko ze względu na to że jeszcze mi premia spływa z pracy no i poprzez wszystko rozumiem lozeczko i wozek bujaczek wraca do mnie od kuzynki, a reszte bibelotów bede kupowac w czerwcu.... szkoda by mi było teraz prac,prasowac pieluszki tetrowe by leżały tyle czasu czy inne szpargały w miedzyczasie jedynie troche na ciuszki poluje, chociaz juz bodziaków mam z 12 , pajace ze 4, bluza, spodnie... wszystko na 62 wiec teraz z tż chcemy raz w mcu kazdy po paczce pieluch i już

Fisherka ja miałam przewijak na łóżeczku montowany i on sie ruszał prawo-lewo... mała jak soe nie obracała spoko, niemniej jakos wolałam na łóżku ją przebrać.... teraz mam taki z zabezpieczeniami

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2015-01-30 o 15:50
Stary 2015-01-30, 16:05   #470
agunineczka
Zakorzenienie

ja_dalia dobry masz pomysłz tymi pampkami
chyba i ja zaczne kupować, bo przecież tego potem chyba schodzą tony...
Stary 2015-01-30, 16:06   #471
Stysia11
Raczkowanie

Mnie lekarz wręcz kazał jeść watrobke, bo na dużo żelaza a to ze ma Wit. A to powiedział ze, ona tez jest potrzebna, wiec nie przejmuj się na tez jadłam watrobke i wszystko jest w porządku
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 16:07   #472
cicha1990
Rozeznanie

a ja np dostane wozek tzn zostanie mi 'pozyczony' i kurde podobno jest ciezki itd.. a ja nawet nie znam nazwy i boje sie ze nie bedzie mi pasowal itd.. ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada^^ wozek pewnie zobacze w czerwcu dopiero;D
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 16:11   #473
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że trochę wcześniej. Meble muszą wywietrzeć, tak samo wózek. Na przełomie marca i kwietnia w smyku są super wyprzedaże wózków. Z resztą po historii koleżanki która urodziła w 25tc to lepiej mieć swoje typy upatrzone.
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
patrząc na to że jedna marcówka urodziła w listopadzie to wiesz.. oby u nas nie było tak wczesnych porodów, ale nie ma co ostawiać zakupów na koniec a poza tym w czerwcu będzie pewnie ciepło, a my z dużymi brzuchami - ipewnie chodzenie po sklepach wcale nie będzie dla nas taką wielka frajdą
Ja na 100% będę miała swoje typy już wcześniej, koło marca/kwietnia będę miała wszystko spisane, co chcę Tylko z zakupami nie wiem kiedy szaleć, bardziej maj?

Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Mnie lekarz wręcz kazał jeść watrobke, bo na dużo żelaza a to ze ma Wit. A to powiedział ze, ona tez jest potrzebna, wiec nie przejmuj się na tez jadłam watrobke i wszystko jest w porządku
Dziwny lekarz jak dla mnie
Ja rozumiem, że raz na jakiś czas można zjeść i nic się nie stanie. Ale żeby "zalecić" jedzenie wątróbki w ciąży? Stosujesz się do tego? Ile jej zjadasz na tydzień?

Będę Mamą
Stary 2015-01-30, 16:15   #474
cicha1990
Rozeznanie

ja nie tykam watrobki odkad jestem w ciazy.. tak samo uwielbialam jajka na miekko itd to teraz tez ich nie jadam i jak robie sadzone to czekam az zoltko sie zetnie.. ogolnie ja tam wole uwazac;p ale wiadomo nie dajmy sie zwariowac;p chociaz ostatnio mialam taka ochote na kanapke z lososiem wedzonym ale nie zjadla bo nie wolno ehhh
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 16:30   #475
Stysia11
Raczkowanie

Póki co przez cały okres ciąży zjadłam może 2-3 razy, ale nie jem jej często
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 16:35   #476
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
No ale patrząc na ten zestaw, to przecież przewijak jest na wysokości łóżeczka
A kilka wiadomości wcześniej Natetitka wspominała, że przewijak na łóżeczku jest dużo niżej To te łóżeczko jest jakieś mega wysokie? Czy to standardowa wysokość?
tu faktycznie na zdjęciu wygląda łóżeczko na równe z przewijakiem, może ja mam jakieś niższe? Mój przewijak jest dobre 10-15cm wyższy niż łóżeczko.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Śledzę ten wątek od samego początku, ale jakoś nie miałam odwagi się ujawnić bo bałam się, że zapeszę .
Mam 28 lat, to moja pierwsza ciąża. Termin porodu waha się między 29.06 a 2.07. Dzisiaj wg OM zaczęłam 19 tc. We wtorek na wizycie dowiedziałam się, że będę mieć dziewczynkę . Mam nadzieję, że to już się nie zmieni, bo zaczęłam kupować w szmateksach cudne ciuszki. Tym bardziej, że na usg genetycznym (robiłam u certyfikowanego lekarza, razem z pappa i innymi oznaczeniami na ryzyko przedwczesnego porodu i ryzykiem gestozy) lekarz nic między nóżkami nie dojrzał .
Witaj! Gratuluję córci! Na wątku mamy ich niedostatek jeszcze rządzą chłopaki!

Cytat:
A ja wczoraj wieczorem miałam do siebie wyrzuty że źle sie odżywiam...
zjadłam dwie garści chipsów i dlatego... i ogólnie non stop chce mi sie jeść słodkie, czasem nie potrafie się powstrzymać i zjem całą czekoladę tż wbija mi do łba że nie powinnam, bo moze byc cukrzyca itd. ale czasami to jest silniejsze ode mnie...

ale za to nie jem fast foodów i pożeram dużo owoców...
tak wiem, sama się usprawiedliwiam
nie wiem jak z tą cukrzycą jest do końca ale ona chyba jest taka niezależna od tego jak się odżywiamy, taka anomalia.

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
My bierzemy od mojej bratowej - normalne, drewniane do uzytku codziennego a turystyczne zawieziemy do teściów i tam na pewno się przyda

Ja tez mam u Tż obiecany złoty pierścionek - z niebieskim lub zielonym kamieniem za chłopczyka, z czerwonym za dziewczynkę.

Dzisiaj oprócz mdłości całkiem znośny dzień, nie gotowałam obiedu tylko byłam w barze mlecznym niedaleko domu - miałam straszną ochotę na wątróbkę z ziemniakami i marchewką zasmażaną. Mniam
a jak przyprawione? Sól i pieprz tylko jak to mówią w tv?

Cytat:
w 1c to szalałam. Rodziłam w lutym a już październik,listopad miałam niemal wszystko. Ale to dlatego,że na wątku, który podczytywałam w październiku dziewczyna urodziła i włączył mi się tryb turbo. Zbiegło się to też z przypływem energii i syndromem wicia gniazda teraz jestem spokojniejsza. Przez to, że jestem jedną z ostatnich w tp jakoś ta ciąża jeszcze jest dla mnie abstrakcyjna :P

Cytat:
ja_dalia dobry masz pomysłz tymi pampkami
chyba i ja zaczne kupować, bo przecież tego potem chyba schodzą tony...
oooo, dobry pomysł! Muszę wprowadzić go u siebie!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
ja nie tykam watrobki odkad jestem w ciazy.. tak samo uwielbialam jajka na miekko itd to teraz tez ich nie jadam i jak robie sadzone to czekam az zoltko sie zetnie.. ogolnie ja tam wole uwazac;p ale wiadomo nie dajmy sie zwariowac;p chociaz ostatnio mialam taka ochote na kanapke z lososiem wedzonym ale nie zjadla bo nie wolno ehhh
czytałam jak inne dziewczyny, że nie wolno, więc unikałam. Byłam w szpitalu i w pierwszy dzień podali mi właśnie wątróbkę ;P

A łososia wędzonego jem ale tylko tego wędzonego na ciepło

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:17   #477
fuertka88
Rozeznanie

Ale dziś pędzicie

Ledwo zaczęłam nadrabiać, a synek się obudził...

U nas na obiad dziś rosołek (mąż wczoraj zrobił ), a teraz robię roladki (będą na dziś lub jutro).

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Witamy
Gratuluję córeczki W końcu ujawniają się dziewczynki

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Melduję się.
Mam chyba z 20 stron do nadrobienia.
U nas w porządku.
Gratuluję poznanych płci, a w sprawie imion to jestem zwolenniczką niezwykłych ale nie krzywdzących imion. Moja córeczka ma na imię Nila. Krótko, zwięźle i na temat.
choć wczoraj usłyszałam, że chce zmienić swoje imię na Jagódka
Oryginalne i ładne imię

Cytat:
ejjj właśnie sie skumałąm że zaczełam już 5 miesiac!

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Ktoś mi streści co mnie ominęło? Co u Was?
Dziękuję za wiadomości prywatne <3333 Naprawdę, nie sądziłam, że ktokolwiek będzie się martwił moją nieobecnością.
No w końcu się odezwałaś!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:19   #478
gda
Zakorzenienie

Cytat:
I ma rację Żeby zaszkodzić sobie wątrobką, to musiałabyś chyba z 2-3 kg zjeść na raz Rozmawiałam o tym z dietetykiem przy pierwszej ciąży i to nie są takie ilości, żeby uszkodzić płód.

Mnie to i tak nie dotyczy, bo nie cierpię czerwonego mięsa i nie jadam.

Ale jaja na miękko, wędzone ryby jadam nadal. Tylko uważam z warzywami, dokładnie wszystko myję, bo nie mam odporności na toksoplazmozę.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:21   #479
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry w nowym watku!

Chcialam tak niesmialo zapytac, czy mozna mnie dopisac do listy mamus?
Tp mam na 15 lipca
Dopisałam Cię do listy

Ja mam synka ale z maja 2013
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 17:21   #480
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Dziewczyny ale z tym jedzeniem też nie można przegiąć w druga strone, bo zwariujemy...
jakby tak patrzeć, to pewnie nic nie można by było jeść, bo a to konserwanty, a to barwniki itd...
to co surowo zabronione wyrzucić z codziennej diety, a na reszte po prostu uważać i jesć z umiarem

Dokładnie tak!
Ja sery pleśniowe jem, sa z mleka pasteryzowanego wiec mozna.
I z Gabi i teraz jadłam juz pare razy łososia wędzonego.
Podpisuje sie Agunineczka pod Twoimi słowami w 100%

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości