Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 22:25   #1141
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Kawał chłopa ! Tylko weż urodź takiego bydlaka
Spoko... Ja tam sie nastawiam na to ze jeszcze zwolni z przybieraniem Julek do ok. 30tc utrzymywal sie wagowo w sredniej a pozniej przystopowal i w konsekwencji urodzil sie 2920, byl jakos w 5 czy 10 centylu wagowo. Ale porod bajka - 40 minut bolu i po krzyku

Ja jeszcze planuje trzeciego bobaska ale nie wiem czy akurat z tak mala roznica wieku jak teraz bedzie. Raczej nie podolam
Stary 2015-01-30, 22:36   #1142
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Spoko... Ja tam sie nastawiam na to ze jeszcze zwolni z przybieraniem Julek do ok. 30tc utrzymywal sie wagowo w sredniej a pozniej przystopowal i w konsekwencji urodzil sie 2920, byl jakos w 5 czy 10 centylu wagowo. Ale porod bajka - 40 minut bolu i po krzyku

Ja jeszcze planuje trzeciego bobaska ale nie wiem czy akurat z tak mala roznica wieku jak teraz bedzie. Raczej nie podolam
to teraz musisz przed bólami być na porodówce Przykłady moich koleżanek pokazują, ze drugie dziecko rodzi się szybciej
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 22:45   #1143
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

dziewczynki, lece spac dobranoc
Stary 2015-01-30, 22:50   #1144
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w szpitalu pytają o adres przychodni, tam wysyłają papiery. jak wróciłam do domu mąż poszedł zgłosić syna i wtedy dostał numer do położnej żebyśmy się umówili. ja nie rodziłam w najbliższym szpitalu, po prostu u siebie w mieście. są też położne środowiskowe nie pracujące w przychodniach. musisz się dowiedzieć co i jak, czy w swojej przychodni masz położną, czy musisz szukać na własną rękę.
Dziekuje

Ok juzmniej więcej zaczynam ogarniać

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 23:05   #1145
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
to teraz musisz przed bólami być na porodówce Przykłady moich koleżanek pokazują, ze drugie dziecko rodzi się szybciej
Najwyzej na 2 tyg przed tp rozbije sobie namiot pod szpitalem i bede koczowac Ale tak na powaznie na porodowke mam 30 minut drogi wiec bede musiala TZ sciagnac jakis film instruktazowy w razie czego
Stary 2015-01-30, 23:11   #1146
Cos_
Zakorzenienie

Przegladalismy wozki z tzem i chyba znalezlismy tylko jest jeden minus nie ma skretnych kol.
Dziewczyny czy to faktycznie duza roznica pomiedzy skretnymi a nie skretnymi.?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-30, 23:20   #1147
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Przegladalismy wozki z tzem i chyba znalezlismy tylko jest jeden minus nie ma skretnych kol.

jak dla mnie bardzo duża. przy braku skrętnych musisz podnieść wózek naciskając na tylne koła, jak przy wjeździe na krawężnik żeby skręcić. im większe dziecko tym pewnie trudniej, a u Ciebie przecież dwoje.

a jaki wybraliście?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 06:46   #1148
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Marei dzieki, ja tez sie ciagle w pracy stresuje byle ☠☠☠☠☠☠☠a... jeszcze teraz maz mnie tak wk..... ze malo co sie nie poryczalam.. jestem juz w lozku, na twarzy maseczka... a jutro do pracy znow.. kurcze, mam tyle rzeczy jeszcze do kupienia dla malej ,,, mam nadzieje ze zdaze
Spokojnie dasz powoli rade ze wsztstkimi przygotowaniami jest jeszcze troche czasu, ja bym chciala miec tak wsztstko co najwazniejsze przygotowane na poczatek maja teraz po wyplacie akurat chcemy mebelki dla Miski zamawiac

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 07:05   #1149
tassia
Zakorzenienie

Hejho
Dziś mam luuuzny dzień więc poczytam co tam wczoraj naskrobalyscie....

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja mało rzeczy mam takich płciowych konkretnie.
Zdarzają się jakieś body z samochodzikiem, ale od biedy córce też można ubrać. Gorzej w drugą stronę, jak nakupi się sukienek, pełno różowych ubranek, a okaże się że jednak synuś. Szkoda, tym bardziej jak ktoś kupuje nowe, bo wiadomo że te rzeczy często w regularnych cenach kosztują tyle co dla dorosłych.

Dziewczyny, rozglądałyście się za jakimiś karuzelami nad łóżeczko?
Chciałabym coś kupić, jakoś weselej mi się wydaje jak takie cos sobie dynda.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

industria ja też mam takie bulgotki jak pojem czegoś dobrego, albo po całym dniu na nogach wreszcie sobie klapnę na łóżko. Więc, to raczej nie kupa.
A co do karuzeli to ja póki co chce FP rainforest. Może są jakieś nowości od 2013 r ale ja juz drugi raz błędu nie popełnie.
PoprEdnio dostalam nakręcana prosta karuzelke więc nie kupowalam innej. Alebpowiem szczerze ze gdybym na to wydala choćby 50zl to klnelabym jak szewc.
Co 5 minut musialam podchodzić nakrecac, a po 3 miesiącach sprężyna pękła i było do wywalenia.
Jak dla mnie jak się nie obraca to nie ma sensu, bo taka jednak potrafi zająć dziecko i można obiad ugotować
Mnie przy dwójce dzieci wydaje się to must have.

[B]Szu[\b] kto ci na opowiadał ze karuzelki się nie powinno? Bo my mieliśmy pewne problemy z synem i pierwsze o co neurolog zapytała to czy mamy karuzele żeby stymulować wzrok i wodzenie wzrokiem?
Trafiła potem do ośrodka rehabilitacji z synem to tez mówili o karuzelce.
I jedyne co to, ze nie wolno zawieszać nad głową, tylko nad brzuszkiem.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 07:27   #1150
Domincia_1987
Zadomowienie

Dziewczyny pamietam ze byla juz mowa o materacach, ale ja dopiero teraz zainteresowalam sie tematem - oczywiscie wybor ogromy. Mozecie mi cos polecic ?
Jak patrze to wszedzie najwiecej sprzedaje si z wypelnieniem gryczanym, ale czytalam, ze moga sie w kaszy robaczki pojawic

Jedna z wielu
Stary 2015-01-31, 07:50   #1151
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamietam ze byla juz mowa o materacach, ale ja dopiero teraz zainteresowalam sie tematem - oczywiscie wybor ogromy. Mozecie mi cos polecic ?
Jak patrze to wszedzie najwiecej sprzedaje si z wypelnieniem gryczanym, ale czytalam, ze moga sie w kaszy robaczki pojawic
Najlepszy lateksowy.... Ja takiego dla syna nie miałam, ale teraz będę mu zmieniać lozeczko to napewno taki kupie.

Groszkolino tez dużo dobrego slyszalam o butelkach dr Brown. Ta doradca laktacyjna co u mnie była polegała właśnie albo dr Brown albo avent classic.

A co do położnej to różnie to bywa. Czasem sami cie znajdują. ... Ja wolalam sobie znaleźć położna która ma dobre opinie i po prostu do niej wpisalam deklaracje.

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 07:52   #1152
201710041131
Konto usunięte

Tassia Anielno gdzieś pisała na blogu, ale nie o tym, żeby w ogóle nie było, tylko od początku, ona teraz ma tylko czarne krople na ścianie i czarnego misia w łóżeczku, nic więcej, żadnych zabawek

Dziewczyny już mi się siłownia śni po nocach! Obudziłam się zlana potem i już pół nocy nie śpię
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 07:57   #1153
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tassia Anielno gdzieś pisała na blogu, ale nie o tym, żeby w ogóle nie było, tylko od początku, ona teraz ma tylko czarne krople na ścianie i czarnego misia w łóżeczku, nic więcej, żadnych zabawek

Dziewczyny już mi się siłownia śni po nocach! Obudziłam się zlana potem i już pół nocy nie śpię
No ja ta sytuacje miałam jak syn miał 2 miesiące.
Ale fakt ze nowordkowi bym nie dala.
Generalnie super są książeczki kontrastowe dla takich maluchow i dla większych tez

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Irmusia napisalam posta i mi skasowalo...
Co do ilości CC
To pytalam o to mojej gin. A ona mowi ze nogę mieć tyle ile zdolam wychować.

To ja wielkie oczy i ze jak to?
To ona powiedziała ze teraz cesarki są malo inwazyjne i jedyne co to trzeba skontrolować przed zajściem w ciążę czy napewno ok i można śmiało rodzic...
Myślę ze to taki mit z czasów kiedy brzuch ciepło się pionowo

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 08:20   #1154
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tassia - wlaczyc karuzele i obiad ugotowac? Ja nie zdazylam nigdy z toalety skorzystac na czas karuzeli bo juz byl ryk.. to samo w bujaczku, na macie. Mojego dziecka nie interesowalo nic poza rodzicami.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 08:44   #1155
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia Też mam nadzieję, że serducho Wojtusia będzie zdrowe

Ja dzisiaj mam egzamin, także zaraz wyruszam do szkoły, a wrócę pewnie dopiero późno w nocy

Miłego dnia
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 09:04   #1156
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie bardzo duża. przy braku skrętnych musisz podnieść wózek naciskając na tylne koła, jak przy wjeździe na krawężnik żeby skręcić. im większe dziecko tym pewnie trudniej, a u Ciebie przecież dwoje.

a jaki wybraliście?
Akurat u mnie nie ma chodnikow wiec i kraweznikow :P jak bede na kompie wrzuce fotke

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia Też mam nadzieję, że serducho Wojtusia będzie zdrowe

Ja dzisiaj mam egzamin, także zaraz wyruszam do szkoły, a wrócę pewnie dopiero późno w nocy

Miłego dnia
Powodzenia!

Stary 2015-01-31, 09:09   #1157
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia - wlaczyc karuzele i obiad ugotowac? Ja nie zdazylam nigdy z toalety skorzystac na czas karuzeli bo juz byl ryk.. to samo w bujaczku, na macie. Mojego dziecka nie interesowalo nic poza rodzicami.
Może ci się hnb trafił

Wiesz nie przewidzimy jakie nam się dziecko trafi.
Mojej koleżanki dziecko dostawało spazmow w gondoli... Wózka użyła dwa razy. Dopiero w parasolke wsiadł....
A jednak wszyscy wózek kupują
Może moje drugie dziecko tez nie będzie zainteresowane karuzela... Zresztą pierwsze nie było jakoś zafascynowanego a pamiętam ze niektóre mamy na forum pisały jakieś cudowne historie

BTW obiad gotuje 20 minut

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 09:19   #1158
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Miłego dnia
Trzymam kciuki!

Ale u mnie śniegu napadało! W końcu jakaś zima

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 09:47   #1159
poldzik
Zadomowienie

dziendobry dziewczyny!

juz nie wiem komu nie pogratulowalam wizyt i rosnacych dzidziusiow - wiec dla wszystkich nalezy nam sie

co do karuzeli, to ja nawet o niej nie myslalam, ale po tym co piszecie to pewnie kupie albo zazycze sobie w prezencie od kogos.

jak na razie po polowkowym bede jechac po lozeczko i ciuszki od kumpeli i zamowie chuste do noszenia, laktator i butelke (mysle, ze wezme reczny aventu i butelke tez avent. tak "w razie niemca" jak mowi moja mama nie chce wydawac kasy na laktator elektryczny - no chyba, zeby dziecko nie chcialo/nie moglo ssac to wtedy kupimy).

sluchajcie, cos niesamowitego, czy wy tez tak macie? od kilku dni, wrocila mi wieczorna sennosc z pierwszego trymestru - po 22 zasypiam i nie ma sily obejrzec nawet najbardziej interesujacego filmu albo gdzies isc ze znajomymi. za to od 5,30 rano ludzik w moim brzuchu zaczyna tak sie mojtac i machac, ze nie ma mowy o lezeniu w lozku! dzisiaj wstalam o 5.30 (pora dla mnie nieludzka!!!! normalnie ciezko mi wstac o 8 ) i do 7.30 mialam juz wszystko zrobione a maz spal (temu to dobrze...).
a tego calego kopania i machania moj maz nie jest wstanie poczuc przykladajac reke troche mi przykro, ze tak jest, ale on mowi, ze nic nie czuje!

wczoraj bylam u osteopaty-fizjoterapeuty ze wzgledu na problem z kolanem i z biodrem i troche mnie ponastawial (chociaz nadal mnie kolano boli, mam zobaczyc, czy przejdzie za pare dni, efekt nie jest natychmiastowy). jak mi koles reke na brzuchu polozyl i ludzik zaczal kopac to od razu poczul.. takze obcy facet (no dobra, nie taki obcy, to moj kumpel od lat) czuje, a tz nie buuuuu powiedzialam tztowi, ze jest gruboskorny jak nosorozec i dlatego nie czuje

u mnie zimno (+9 stopni ) i pada od rana, buro i wstretnie brrr

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-01-31 o 09:49
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 09:51   #1160
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja po drugim mówię pas
jeśli się potwierdzi córeczka to ja też mówię pas

ale ja zawsze chciałam się wyrobić z dwójką dzieci do 30-tki więc w razie czego na trzecie mam jeszcze czas

Cytat:

nie wyobrazam sobie teraz wózka bez skrętnych kół, szczególnie przy blixniakach- trudno może być podnosić wózek na każdym razem żeby skręcić

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Szu kto ci na opowiadał ze karuzelki się nie powinno? Bo my mieliśmy pewne problemy z synem i pierwsze o co neurolog zapytała to czy mamy karuzele żeby stymulować wzrok i wodzenie wzrokiem?
Trafiła potem do ośrodka rehabilitacji z synem to tez mówili o karuzelce.
I jedyne co to, ze nie wolno zawieszać nad głową, tylko nad brzuszkiem.
u nas też karuzelka baaardzo się sprawdziła mały był w nią wpatrzony, zaczął gaworzyć do tych zwierzątek, próbował je chwytać bardzo go zajmowała
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:09   #1161
sylwusiach
Zakorzenienie

hej pierwszy raz od dawna zasnelam po polnocy ogladalam seriale Poldzik widze ze mieszkasz na Sycylii moja siostra mieszka tam od ponad 10 lat

wczoraj kupilam na necie kilka ciuszkow dla malej.. wzielam rozmiar 3-6 mca, ale kupie jakies bodziaki tu na miejscu w sklepie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!

Ale u mnie śniegu napadało! W końcu jakaś zima
u mnie w czwartk bylo jakm mowia zalamanie pogody wystarczylo ze bylo 10 cm sniegu i szkoly pozamykali heh.. a wczoraj juz wszystko stopnialo i tyle bylo zimy
Stary 2015-01-31, 10:18   #1162
industria
Zakorzenienie

cześć kochane

jak miło obudzić sie 32-latką i dalej być taką piękną i młodą

ja na dziś mam w planach tylko ugotowanie obiadu, odpoczynek i rozpieszczanie sie a wieczorem babski wypad z moimi dziewczynami
w domu czyściutko więc nie musze kiwnąć palcem w tej sprawie

laaaski nie stresujcie sie, to jest poowa ciąży, spokojnie zdążymy wszystko przygotować. ja też praktycznie nic nie mam poza paroma ciuszkami, myśle ze za jakieś 2 tygodnie zaczne pomału całe to dzieciowe zbieractwo i zamawianie rzeczy

kejtice, trzymam kciuki za egzamin

miłej soboty
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:27   #1163
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny patrzcie jaka agentka
https://www.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:32   #1164
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
fajna mala, jaka wygadana

ale pierwsza byla Amelka:
https://www.youtube.com/watch?v=3yMdTfMRCkQ

mam dzis troche roboty a mi sie nie chce
Stary 2015-01-31, 10:33   #1165
tassia
Zakorzenienie

Induustria 100lat!!!

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 10:37   #1166
Cos_
Zakorzenienie

Industria sto lat!!!

Za to ja cierpie na bezsennosc do 3 spac nie moglam,z bezsennosci i z imprezy w brzuchu te moje dzieci to malo chyba spia

Stary 2015-01-31, 10:38   #1167
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Widzial juz pare razy ten filmik nta mala jest przeboska

Industria najlepszego

Jedna z wielu
Stary 2015-01-31, 10:51   #1168
industria
Zakorzenienie

Cytat:
to jest moja życiowa idolka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Induustria 100lat!!!
Cytat:
Industria sto lat!!!
Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Industria najlepszego
dziekuje kochane
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:53   #1169
haniula1803
Rozeznanie

Hej dziewczyny przesyłam gorące pozdrowienia z zimowego Karpacza
Staram się was nadrabiać w wolnej chwili ale nie jest łatwo bo skrócie jak oszalale
Industria - spełnienia marzeń

U nas karuzele tez się super sprawdziła miałam taką na pilota wiec mogła ja włączać kilka razy pod kolej aż córa zasnęła nie pokazując się jej ale też nie mieliśmy jej od początku
Kaja zmień mi datę wizyty na 5.02 bo 3 mam dentystę i mi się pomieszało 😃
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 10:55   #1170
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

sluchajcie, cos niesamowitego, czy wy tez tak macie? od kilku dni, wrocila mi wieczorna sennosc z pierwszego trymestru - po 22 zasypiam i nie ma sily obejrzec nawet najbardziej interesujacego filmu albo gdzies isc ze znajomymi. za to od 5,30 rano ludzik w moim brzuchu zaczyna tak sie mojtac i machac, ze nie ma mowy o lezeniu w lozku! dzisiaj wstalam o 5.30 (pora dla mnie nieludzka!!!! normalnie ciezko mi wstac o 8 ) i do 7.30 mialam juz wszystko zrobione a maz spal (temu to dobrze...).
a tego calego kopania i machania moj maz nie jest wstanie poczuc przykladajac reke troche mi przykro, ze tak jest, ale on mowi, ze nic nie czuje!
U mnie może tak nie ma.. Ale za to sikam. Sikam non stop!
Może też za bardzo szalejesz i dlatego jesteś też zmęczona?
A tż poczuje Nie martw się
Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
u mnie w czwartk bylo jakm mowia zalamanie pogody wystarczylo ze bylo 10 cm sniegu i szkoly pozamykali heh.. a wczoraj juz wszystko stopnialo i tyle bylo zimy
Poważnie?!
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć kochane

jak miło obudzić sie 32-latką i dalej być taką piękną i młodą
Stoo lat!

A ja nie lubię takich dzieci jak ta mała z filmiku...
Ani to zabawne ani fajne. Nie chciałabym, żeby moje dziecko było takie... jakby to nazwać? Wyszczekane? Przemądrzałe?
Gdzieś się musiało tego nauczyć.. I nie sądzę, że to tylko przedszkole.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości