|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Spoko... Ja tam sie nastawiam na to ze jeszcze zwolni z przybieraniem
Julek do ok. 30tc utrzymywal sie wagowo w sredniej a pozniej przystopowal i w konsekwencji urodzil sie 2920, byl jakos w 5 czy 10 centylu wagowo. Ale porod bajka - 40 minut bolu i po krzyku ![]() Ja jeszcze planuje trzeciego bobaska ale nie wiem czy akurat z tak mala roznica wieku jak teraz bedzie. Raczej nie podolam
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykłady moich koleżanek pokazują, ze drugie dziecko rodzi się szybciej
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, lece spac
|
#1144 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Ok juzmniej więcej zaczynam ogarniać
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak na powaznie na porodowke mam 30 minut drogi wiec bede musiala TZ sciagnac jakis film instruktazowy w razie czego
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Przegladalismy wozki z tzem i chyba znalezlismy tylko jest jeden minus nie ma skretnych kol.
Dziewczyny czy to faktycznie duza roznica pomiedzy skretnymi a nie skretnymi.? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki wybraliście? |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz po wyplacie akurat chcemy mebelki dla Miski zamawiac
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejho
Dziś mam luuuzny dzień więc poczytam co tam wczoraj naskrobalyscie.... Cytat:
PoprEdnio dostalam nakręcana prosta karuzelke więc nie kupowalam innej. Alebpowiem szczerze ze gdybym na to wydala choćby 50zl to klnelabym jak szewc. Co 5 minut musialam podchodzić nakrecac, a po 3 miesiącach sprężyna pękła i było do wywalenia. Jak dla mnie jak się nie obraca to nie ma sensu, bo taka jednak potrafi zająć dziecko i można obiad ugotować ![]() Mnie przy dwójce dzieci wydaje się to must have. [B]Szu[\b] kto ci na opowiadał ze karuzelki się nie powinno? Bo my mieliśmy pewne problemy z synem i pierwsze o co neurolog zapytała to czy mamy karuzele żeby stymulować wzrok i wodzenie wzrokiem? Trafiła potem do ośrodka rehabilitacji z synem to tez mówili o karuzelce. I jedyne co to, ze nie wolno zawieszać nad głową, tylko nad brzuszkiem.
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pamietam ze byla juz mowa o materacach, ale ja dopiero teraz zainteresowalam sie tematem - oczywiscie wybor ogromy. Mozecie mi cos polecic ?
![]() Jak patrze to wszedzie najwiecej sprzedaje si z wypelnieniem gryczanym, ale czytalam, ze moga sie w kaszy robaczki pojawic
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Groszkolino tez dużo dobrego slyszalam o butelkach dr Brown. Ta doradca laktacyjna co u mnie była polegała właśnie albo dr Brown albo avent classic. A co do położnej to różnie to bywa. Czasem sami cie znajdują. ... Ja wolalam sobie znaleźć położna która ma dobre opinie i po prostu do niej wpisalam deklaracje.
|
|
|
#1152 |
|
Konto usunięte
|
Tassia Anielno gdzieś pisała na blogu, ale nie o tym, żeby w ogóle nie było, tylko od początku, ona teraz ma tylko czarne krople na ścianie i czarnego misia w łóżeczku, nic więcej, żadnych zabawek
Dziewczyny już mi się siłownia śni po nocach! |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt ze nowordkowi bym nie dala. Generalnie super są książeczki kontrastowe dla takich maluchow i dla większych tez ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Irmusia napisalam posta i mi skasowalo... Co do ilości CC To pytalam o to mojej gin. A ona mowi ze nogę mieć tyle ile zdolam wychować. To ja wielkie oczy i ze jak to? To ona powiedziała ze teraz cesarki są malo inwazyjne i jedyne co to trzeba skontrolować przed zajściem w ciążę czy napewno ok i można śmiało rodzic... Myślę ze to taki mit z czasów kiedy brzuch ciepło się pionowo
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia - wlaczyc karuzele i obiad ugotowac? Ja nie zdazylam nigdy z toalety skorzystac na czas karuzeli bo juz byl ryk.. to samo w bujaczku, na macie. Mojego dziecka nie interesowalo nic poza rodzicami.
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia
Też mam nadzieję, że serducho Wojtusia będzie zdrowe ![]() ![]() Ja dzisiaj mam egzamin, także zaraz wyruszam do szkoły, a wrócę pewnie dopiero późno w nocy ![]() Miłego dnia
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz nie przewidzimy jakie nam się dziecko trafi. Mojej koleżanki dziecko dostawało spazmow w gondoli... Wózka użyła dwa razy. Dopiero w parasolke wsiadł.... A jednak wszyscy wózek kupują ![]() Może moje drugie dziecko tez nie będzie zainteresowane karuzela... Zresztą pierwsze nie było jakoś zafascynowanego a pamiętam ze niektóre mamy na forum pisały jakieś cudowne historie BTW obiad gotuje 20 minut
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie śniegu napadało! W końcu jakaś zima
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry dziewczyny!
juz nie wiem komu nie pogratulowalam wizyt i rosnacych dzidziusiow - wiec dla wszystkich ![]() co do karuzeli, to ja nawet o niej nie myslalam, ale po tym co piszecie to pewnie kupie albo zazycze sobie w prezencie od kogos. jak na razie po polowkowym bede jechac po lozeczko i ciuszki od kumpeli i zamowie chuste do noszenia, laktator i butelke (mysle, ze wezme reczny aventu i butelke tez avent. tak "w razie niemca" jak mowi moja mama nie chce wydawac kasy na laktator elektryczny - no chyba, zeby dziecko nie chcialo/nie moglo ssac to wtedy kupimy). sluchajcie, cos niesamowitego, czy wy tez tak macie? od kilku dni, wrocila mi wieczorna sennosc z pierwszego trymestru - po 22 zasypiam i nie ma sily obejrzec nawet najbardziej interesujacego filmu albo gdzies isc ze znajomymi. za to od 5,30 rano ludzik w moim brzuchu zaczyna tak sie mojtac i machac, ze nie ma mowy o lezeniu w lozku! dzisiaj wstalam o 5.30 (pora dla mnie nieludzka!!!! normalnie ciezko mi wstac o 8 ) i do 7.30 mialam juz wszystko zrobione a maz spal (temu to dobrze...).a tego calego kopania i machania moj maz nie jest wstanie poczuc przykladajac reke troche mi przykro, ze tak jest, ale on mowi, ze nic nie czuje! wczoraj bylam u osteopaty-fizjoterapeuty ze wzgledu na problem z kolanem i z biodrem i troche mnie ponastawial (chociaz nadal mnie kolano boli, mam zobaczyc, czy przejdzie za pare dni, efekt nie jest natychmiastowy). jak mi koles reke na brzuchu polozyl i ludzik zaczal kopac to od razu poczul.. takze obcy facet (no dobra, nie taki obcy, to moj kumpel od lat) czuje, a tz nie buuuuu powiedzialam tztowi, ze jest gruboskorny jak nosorozec i dlatego nie czuje u mnie zimno (+9 stopni ) i pada od rana, buro i wstretnie brrr
Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-31 o 09:49 |
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeśli się potwierdzi córeczka to ja też mówię pas
![]() ale ja zawsze chciałam się wyrobić z dwójką dzieci do 30-tki więc w razie czego na trzecie mam jeszcze czas Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pierwszy raz od dawna zasnelam po polnocy ogladalam seriale Poldzik widze ze mieszkasz na Sycyliiwczoraj kupilam na necie kilka ciuszkow dla malej.. wzielam rozmiar 3-6 mca, ale kupie jakies bodziaki tu na miejscu w sklepie ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- u mnie w czwartk bylo jakm mowia zalamanie pogody wystarczylo ze bylo 10 cm sniegu i szkoly pozamykali heh.. a wczoraj juz wszystko stopnialo i tyle bylo zimy
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() jak miło obudzić sie 32-latką i dalej być taką piękną i młodą ![]() ja na dziś mam w planach tylko ugotowanie obiadu, odpoczynek i rozpieszczanie sie a wieczorem babski wypad z moimi dziewczynami ![]() w domu czyściutko więc nie musze kiwnąć palcem w tej sprawie ![]() laaaski nie stresujcie sie, to jest poowa ciąży, spokojnie zdążymy wszystko przygotować. ja też praktycznie nic nie mam poza paroma ciuszkami, myśle ze za jakieś 2 tygodnie zaczne pomału całe to dzieciowe zbieractwo i zamawianie rzeczy ![]() kejtice, trzymam kciuki za egzamin miłej soboty |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny patrzcie jaka agentka
https://www.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68 |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pierwsza byla Amelka: https://www.youtube.com/watch?v=3yMdTfMRCkQ mam dzis troche roboty a mi sie nie chce
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Induustria 100lat!!!
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Industria sto lat!!!
![]() ![]() ![]() Za to ja cierpie na bezsennosc do 3 spac nie moglam,z bezsennosci i z imprezy w brzuchu te moje dzieci to malo chyba spia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nta mala jest przeboska Industria najlepszego
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje kochane |
|
|
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny przesyłam gorące pozdrowienia z zimowego Karpacza
![]() Staram się was nadrabiać w wolnej chwili ale nie jest łatwo bo skrócie jak oszalale Industria - spełnienia marzeń U nas karuzele tez się super sprawdziła miałam taką na pilota wiec mogła ja włączać kilka razy pod kolej aż córa zasnęła nie pokazując się jej ale też nie mieliśmy jej od początku Kaja zmień mi datę wizyty na 5.02 bo 3 mam dentystę i mi się pomieszało 😃 |
|
|
|
#1170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może też za bardzo szalejesz i dlatego jesteś też zmęczona? ![]() A tż poczuje Nie martw się![]() Cytat:
Cytat:
A ja nie lubię takich dzieci jak ta mała z filmiku... Ani to zabawne ani fajne. Nie chciałabym, żeby moje dziecko było takie... jakby to nazwać? Wyszczekane? Przemądrzałe? Gdzieś się musiało tego nauczyć.. I nie sądzę, że to tylko przedszkole.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Tylko weż urodź takiego bydlaka

[/RIGHT]

Też mam nadzieję, że serducho Wojtusia będzie zdrowe