|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
mi trochę brakuje weny co proponować Krzysiowi, ale to może za wcześnie na jakieś bardziej skomplikowane przysmaki niż gotowane warzywa
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Woda letniaa? Mam tylko na czerwone miejsce przyłożyć czy na całą opuchliznę bo ona ma całe udo opuchnięte
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki pikaso
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek my sami pytalismy o to usg bo sama z siebie nie zaproponowała. Ciężko o dobrego lekarza w małej miejscowości :/ tutejszy ordynator daje antybiotyk nawet na kaszel.
Antybiogram mamy i na jego podstawie został dobrany antybiotyk
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myśmy wrócili z oglądania mieszkań i jedno bardzo nam się podoba - 70 m, 3 pokoje w nowych blokach, wszystko nowe, ładnie urządzone, wysokiej jakości materiały, niewielki koszt utrzymania itd, itp. Oczywiście, parter Cena dosyć wysoka (taka jak 3-pokojowego we Wrocławiu) ale mieszkanie wydaje się tyle warte. Mieszka tam jakiś lekarz i jest chętny do negocjacji. Ładna duża kuchnia w zabudowie, duży balkon, ładnie urządzona sypialnia. Duży salon z drewnianymi stylowymi meblami, które zostają, nowe parkiety. Byłaby tylko kosmetyka do zrobienia. Duża łazienka z "przyległością" na pralkę, brudownik itp. Pierwszy raz takie rozwiazanie widzę, ale fajne jest. Tylko ciągle się zastanawiam nad tym parterem. Zimno raczej nie będzie, bo pod parkietem jest dodatkowa izolacja, co widać, patrząc na próg drzwi wejściowych. I są podwójne drzwi wejściowe do bloku - czyli mamy przedsionek i kolejne drzwi na klatkę. Na wszystkie okna i na balkon nałożone są kraty, ale nie takie więzienne, tylko bardziej ozdobne. Mężowi to rozwiązanie się podoba, bo można okna zostawiać otwarte i z domu wychodzić, ale ja mam wątpliwości co do tych krat. No i sama nie wiem Gdyby to było I p, to już bym je brała.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2015-01-31 o 13:37 |
||
|
|
|
#4268 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Kupiłam auto http://otomoto.pl/ford-c-max-i-1-8-t...C34717122.htmlWysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50025748]Hej
Kupiłam auto http://otomoto.pl/ford-c-max-i-1-8-t...C34717122.html[/QUOTE]sugerując się opisem ja bym kupiła, ale to musisz czuć, ze to to mieszkanie.
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia- fajne
![]() wika- nie myśl długo bo ktoś mieszkanie kupi... Tz-et z Kasią na sankach a ja siedzę i płaczę Dałam Tosi 30ml Bebika....nie ma szans- nie chce wcześniej piła kilka razy z butelki TT moje mleko, teraz jest płacz i złość, wypycha z buzi smoczek od butelki nawet jak polałam moim mlekiem... jak podałam pierś to mało jej nie urwała.... ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- za chwilę Tz-et wróci i będę wysłuchiwać, ze on mi od 2 miesięcy sugerował aby mm zacząć powoli podawać....
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
zebra spokojnie, to pierwsza próba. Tosia musi się przestawić, daj jej czas. kiedy wracasz do pracy? może inne mleko?
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
za 2 tygodnie wracam do pracy...
BERBIE- bardziej zastanawiam się nad innym smoczkiem niż mlekiem mam w butelce TT smoczek "1" podałabym ten ze zmiennym przepływem "X" ale boję się, że się będzie krztusić Spróbuję popołudniu przygotować maleńką porcję i dam Tz-etowi aby podał, może od niego szybciej zje jak nie będzie (.) czuć
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-31 o 14:40 |
|
|
|
#4273 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko, Artek się bardzo długo nie mógł do mm przekonać.
Dopiero Hipp jakoś tam wypił i się powoli przyzwyczaił. Ale do teraz jak ma dwie flachy, to na początku opróżnia moją, dopiero potem się zabiera za mm, jeśli jest jeszcze głodny. Kiedyś mu zamieniłam butelki (bo mojego miałam mało i dałam w mniejszej), to jak się zorientował, że nie w tej butelce jest to, co ma być, to się ciężko obraził :P |
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy któraś z Was zamawia końcówki do szczoteczek elektrycznych do zębów w necie? macie jakichś sprawdzonych sprzedawców?
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50025748]Hej ![]() Kupiłam auto http://otomoto.pl/ford-c-max-i-1-8-t...C34717122.htmlWysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]fajne a ja właśnie swoje sprzedałam..a tak mi było szkoda sprzedawać..---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- nie testuję, bo dostałam dziś okres.
Edytowane przez krolewna1986 Czas edycji: 2015-01-31 o 16:35 |
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
kochana raczej mi nie będą potrzebne - w tej ciąży nie brałam ani jednego więc tylko zabierają miejsce
![]() gratuluję - ja szłam od razu, ale wiedziałam, że będę brała leki. Kundzia - lekarzem jesteś?? Kubek - jakie pyszności normalnie zjadłabym wszystko!!! i dziękuję Tobie i Perse - udowodniłam tż, że nie tylko ja do mamy fotki wysyłam ![]() przepraszam, że tak po łebkach nadrobiłam, ale tyle naskrobałyście, że nie ogarniam
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gryzia, gratuluję
fajne autko, sama bym takie chciała, ale mój Mąż ma skrzywienie samochodowe na punkcie mercedesów i to jeszcze tych wielkich ![]() Berbie, ja tak miałam w obecnym mieszkaniu - weszłam i wiedziałam, ze chcę w nim mieszkać. A później wychodziły różne kwiatki, na które nie zwróciłam uwagi w tym swoim zachwyceniu. Teraz sprawdzam już wszystko dokładnie i biorę wszystko pod uwagę.Tu w zasadzie mogłabym podpisać umowę od razu, gdyby to było 1 p. i mieszkanie o 20 tys. tańsze Na razie się zastanawiamy. Spróbujemy też wystawić nasze - zobaczymy jak z jego sprzedażą pójdzie.Cytat:
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50025748]Hej
![]() Kupiłam auto http://otomoto.pl/ford-c-max-i-1-8-t...C34717122.htmlWysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Bardzo fajne ![]() Cytat:
Ja dzis po pracy ide na wódke z ludzmi z pracy ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaa... jakbyś dała 2 m-ce temu to mogłabyś już nie karmić jakby się butelka spodobała. za szybko nie ma co przestawiać jeśli nie ma potrzeby. |
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Może rzeczywiście smoczek spróbuj zmienić. Ewentualnie mleko. Bebilon ma nawet w saszetkach, kosztuje chyba 3 zł w Ross.
Monika Coraz bliżej Waszego TP. Udanych ferii, wypoczywaj ile wlezie. Wika A czemu ten lekarz sprzedaje? Miałyście taką suszarkę ogrodową? http://allegro.pl/vileda-suszarka-og...031237730.html Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2015-01-31 o 19:54 |
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Kubek- wiem, wiem wygląda jak kaka
Jednak są pyszne. Robiłam je z głowy. 1.5 szt bananów (dojrzałych) 0,5 szklanki płatków owsianych o,5 szklanki mąki (tutaj orkiszowa) 0,5 szklani mleka 40 ml oleju 1 łyżeczka prszku do pieczenia 1 jajo 1 łyżeczka karobu. Jak ktoś chce słodsze to doda c łyżkę cukru brązowego. Mieszamy składniki mokre (olej,jajo roztrzepane, banany rozgniecione, mleko) i osobo suche(mąke, płatki, proszek,karob). Mieszamy wszystko ze sobą. Uzupełniamy foremki i pieczemy w 200 st ok 20-25 minut. Cytat:
Moja siostra ma i chwali sobie. Ja też się czaje na taka
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wódeczce jeszcze pije drinka w autobusie
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_______ Berbie - można się ustawić w kolejkę w kwestii książki o niejadku? chciałabym przeczytać. w ogóle interesują mnie książki/materiały o żywieniu dzieci (i w kwestii J. i przyszłościowo, rozsądne rozszerzanie diety, początki, itp.) gdybyście miały coś godnego polecenia dajcie znać. |
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puszczaja gdzies 21:45 do szatni szybkie przebranie i do 22:20(odjazd busòw)pije sie na parkingu![]() Wysłane z mojego GT-S5830i Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do polecenia to raz któryś "Zdrowy maluch", naprawdę warto mieć. z moim kaszlem coraz gorzej, jak tak dalej pójdzie to w poniedziałek lekarz i antybiotyk. nie wiem jak to się będzie miało do kp.
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowia! |
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE- to ja po monice rezerwuję "niejadka" jeśli można
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Tz-et próbował podać Tosi mleko popołudniu i też nie chciała. W końcu dałam jej w butelce moje mleko i okazało się, że tego też nie chce Spróbowałam później jeszcze raz podać moje mleko ale inaczej ją ułożyłam, nie brałam jej na kolana tylko ułożyłam na poduchach i ustawiłam się z boku (tak jak przy kp bo my praktycznie tylko na leżąco się karmimy- inaczej nie chce pić) i chwyciła. Zaraz podałam mm i wypiła....Tak też powoli będziemy się oswajać z butlą i mm. Gorzej moje (.) bo cały czas myślę o Tosi i o dylematach związanych z karmieniem i mam mleka coraz więcej...
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję
Cytat:
na grupie BLW ostatnio polecana była http://aros.pl/ksiazka/zamien-chemie-na-jedzenie na razie nie zamówiłam, ale mnie kusiła Cytat:
ja tak kaszlę, że spać nie mogę
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana. Ja z córeczką nie śpimy już od 5. W końcu jest niedziela. Córka już zaplanowała wszystko. Dzisiaj robienie teatrzyku, pacynek i zapraszamy na przedstawienie "O złotowłosej i trzech
misiach"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Chcoiaz kilka juz pożarlam 
Cena dosyć wysoka (taka jak 3-pokojowego we Wrocławiu) ale mieszkanie wydaje się tyle warte. Mieszka tam jakiś lekarz i jest chętny do negocjacji. Ładna duża kuchnia w zabudowie, duży balkon, ładnie urządzona sypialnia. Duży salon z drewnianymi stylowymi meblami, które zostają, nowe parkiety. Byłaby tylko kosmetyka do zrobienia. Duża łazienka z "przyległością" na pralkę, brudownik itp. Pierwszy raz takie rozwiazanie widzę, ale fajne jest. Tylko ciągle się zastanawiam nad tym parterem. Zimno raczej nie będzie, bo pod parkietem jest dodatkowa izolacja, co widać, patrząc na próg drzwi wejściowych. I są podwójne drzwi wejściowe do bloku - czyli mamy przedsionek i kolejne drzwi na klatkę. Na wszystkie okna i na balkon nałożone są kraty, ale nie takie więzienne, tylko bardziej ozdobne. Mężowi to rozwiązanie się podoba, bo można okna zostawiać otwarte i z domu wychodzić, ale ja mam wątpliwości co do tych krat.
Gdyby to było I p, to już bym je brała.

normalnie zjadłabym wszystko!!! i dziękuję Tobie i Perse - udowodniłam tż, że nie tylko ja do mamy fotki wysyłam
fajne autko, sama bym takie chciała, ale mój Mąż ma skrzywienie samochodowe na punkcie mercedesów i to jeszcze tych wielkich