|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Karolina nie obwiniaj się. Może mama po prostu miała więcej luzu w sobie no i przede wszystkim Iza była sama i tylko jej była poświęcona uwaga.
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Witam! U mnie kolorowo: byłam u lekarza, dostałam antybiotyk na gardło. Po południu Kuba dostał temperaturę. Na to wszystko jeszcze wieczorem kolędę mieliśmy.
Bogini nasz Kubuś został poczęty w Szwajcarii W sumie albo tam albo zaraz po powrocie ale wolę trzymać się wersji, że to "zagraniczne" dziecko![]() Co do spania samodzielnego w łóżeczku to podjęłam próby i już 3 noce były ok, ale przyszedł katar i wszystko się posypało... Wróciła do łask ![]() Pater, Sylwia co do frontów to lakier wydaje mi się być lepszy/trwalszy od folii, ale sama mam folię i jest spoko. Mam białe meble z połyskiem i w utrzymaniu są super (o wiele lepiej mi się to czyści niż moją poprzednią czereśnię). Też chciałam lacobel na ścianę, ale właśnie już widzę jak to ciągle będzie umazane i na razie planuję szkło ale z grafiką Karolina mój starszak uwielbia nocki u dziadków - dostaje wszystko co chce pod nos i jak wraca do domu to też wydziwia. A co do sytuacji na drodze to mi kiedyś biegówką wjechał na pasy bez zatrzymywania i patrzenia w prawo i w lewo, a niby taki ułożony i grzeczny, na spacerach nigdy nie uciekał i w ogóle, a tu nagle się zagapił. I gdyby coś wtedy jechało to nawet nie chcę sobie tego wyobrażać Ostatnia nocka - tż spał z nami i była pobudka o 4 i wiercenie do 6
|
|
|
|
|
#453 |
|
Konto usunięte
|
U nas bez zmian, cały czas maruda. Jestem tylko bardziej pewna, ze to zęby, bo jak wczoraj Olek zabrał Adasiowi wafla ryżowego i od razu wpakował do buzi, to się uraził to tak się biedny rozpłakał, że nie mogłam go uspokoić...
Jutro A właściwie dzisiaj idę do fryzjera ![]() No i u nas pobudki co równe trzy godziny, minimum trzy w nocy od paru dni Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Alingles, Kamilla dzięki za pocieszenie
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Witam się. U Nas dziś strasznie. Mały marudny, od 7 nie śpi. W nocy dwie pobudki na jedzenie i trzy ot tak. Teraz leży w łóżeczku i sobie rozmawia z misiem.
Mnie rozkłada, głowa pęka, nie mam siły stać, co dopiero dźwigać małego. Tż w pracy, teść też, teściowa zajmuje się ich starszym wnukiem. Teoretycznie mogła by przyjść ale niepotrzebne mi tu 4 letnie dziecko które broi i teściowa która krzyczy na niego. Musze Tz nacisnąć żeby szybciej przyjechał. Niech mu te zęby już wyjdą. rosi:
|
|
#456 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam już i na głodnego i najedzonego i pomiędzy i za każdym razem jest inaczej Cytat:
Kuba kilka dni temu próbował siadać ale go przeważyło i poleciał na plecki i od tamtej pory zaprzestał prób ![]() Cytat:
![]() I za raczkowanie też brawa w ogóle coraz więc wątkowych pociech jest mobilna ![]() Cytat:
O i jeszcze siada to podwójne brawo ![]() A nie masz ochoty ogarnąć i moich zdjęć nie dość że mam bardzo mało nie rozmazanych zdjęć Kubulca to jeszcze mam w nich taki bajzel że szok [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49996619] Plamki na szczęście zniknęły [/QUOTE]to dobrze że zniknęły Ty to się masz z tymi zębami Olka... Cytat:
![]() I dla Miłoszka też zdrówka Cytat:
Cytat:
Coraz więcej dzieciaczków śpi w dzień w łóżeczku zazdroszczę... Widze że Kubusie to podróżnicy bo nasz to pasażer na gapę z Hiszpanii ![]() Powiedzcie mi co powinnam zrobić jeśli Kubę uczula żółtko? |
|||||||
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
alingles oj współczuję,jeszcze tego brakowało, żebyś się rozchorowała... Na wieczór musisz się wygrzać, wypocząć a mąż niech zajmie się wszystkim w weekend.
Berenika_26 bidulka z Olusia, że tak mu ząbki dokuczają... Co robisz z fryzurką? kamilla123 może to nawet lepiej że dostałaś antybiotyk bo szybciej przerwie Ci chorobę, mam taką nadzieję przynajmniej ![]() Ka rolina a to Cię Iza przyprawiła o stan przedzawałowy... Kurcze nigdy niewiadomo co strzeli takiemu dziecku do głowy, tylko żeby to się nie powtórzyło... Mam nadzieję, że nicka była w miarę dobra i dziś będziesz miała lepszy dzień Pradip u nas było odwrotnie, Kacperek ładnie ruszał rączkami, ale nóżki nie chciały go słuchać i ja mu troszkę pomagałam żeby załapał o co chodzi, tak przekładałam nóżki do przodu, może pomóż troszkę Kubusiowi i zrób tak z rączkami to szybciej się kapnie o co chodzi a jak się objawia ta alergia?
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny- czytam Was, a dnia brakuhe na odpisywanie...
Ten mój dzieć coraz bardziej wymagający Czasami sił brak... blw przysparza codziennie mikrozawalu... krztusi się, pakuje za dużo do buzi. Normalnie siedzę jak na szpilkach jak on je. Noce- ostatnio tylko 1 pobudka około 1. A śpi od 20 do 7 Co prawda w dzień potrafi spać 30 minut- tylko, wiec czasu dla siebie w ciągu dnia zero! ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Borys piękne już siada z czworakow na obie strony, i wraca z siadu do czworakow. Ale samo czworakowanie to dosłownie 3-4 kroki i zaraz siada i coś kombinuje! ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Za to właśnie kombinuje i się podcuaga- kanapa, szafki, stolik, krzesła No wszystko go interesuje! W poniedziałek mamy 3 szczepienie 6 w 1 W natarciu kolejne zęby i w ciągu dnia nosidlo mnie ratuje. Byliśmy nawet z nim na zakupach w małym markecie. Co prawda samo montowanie na tylnym siedzeniu to słaby punkt, ale zimą inaczej ciężko. Borys skończył dzisiaj 8 miesięcy. Nadia, Radek, Emilka Wszystkiego najlepszego Olus dla Ciebie tez spóźnione życzenia ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Kamila- dużo zdrowia dla Ciebie i Kubusia. |
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze jak chce Wam coś odpisać to,albo któreś się budzi,albo marudzi
Mam nadzieję,że ten kryzys się niedługo skonczy rosi:---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Boryska,Nadii i Emilki
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dołączam się do życzeń dla naszych maluchów
|
|
|
|
|
#461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym Kuba zazwyczaj opiera się na nogach i jednym ręku a drugą grzmoci o podłogę, kojec czy co tam mu sie nawinie wiec strach podchodzić ![]() Po 3 łyżeczkach zupki z żółtkiem wokół ust i oczu wyskoczyły mu czerwone plamy które po jakimś czasie zniknęły Cytat:
i jakie piękne nocki Cytat:
Wielkie buziaki dla świętujących maluchów |
|||
|
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
Pradip i masz racje, że nie śpieszy Ci się do tego raczkowania, oszaleć można... Muszę o kojcu pomyśleć bo nie idzie nic zrobić
![]() Właśnie zjadłam całą paczkę pierniczków |
|
|
|
|
#463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Olek śpi, Adaś ogląda bajkę, a ja nie wiem co z tym wolnym czasem robić Czekam na tżta aż wejdzie na skajpaja, ale się chyba nie doczekam... Miał być do 20 w pracy, ale chyba na nadgodzinach został, bo się nie odzywa... Najwyżej przejdę obok do siostry posiedzieć, bo mówiła, żę i tak do 24 się dziś nie kładzie. Jej mąż w trasie, przez weekend go nie będzie, ja też sama.. Mama pojechała znowu do domu..Śniło mi się dziś, że tż zrobił mi niespodziankę i jednak przyjechał, a potem się obudziłam... Zębole nie wyszły, ale na 100% któreś idą i pewnie znowu kilka naraz.. |
|
|
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
hej
ufffff, wreszcie udało mi się uśpić małego wmawiam sobie, że mały marudzi, bo tęskni za ojcem ciekawe czy po tych prawie 2tygodniach rozłąki rozpozna ojca ![]() byliśmy wczoraj u lekarza, na szczęście wszystko ok, Jurek osłuchowo czysty, ale....wyszliśmy z rozpiską lekową m.in. Clemastinum na receptę stosowanym na alergię i Gastrotussem na refluks oj, czy kiedyś doczekamy się czasów, że lekarze przestaną kierować się dobrem własnym i pomyślą o pacjencie? No jak można 7 miesięcznemu niemowlakowi wciskać leki od czapy?! Recepty oczywiście niezrealizowane. Jeśli zęby się nie pojawią za jakiś czas wybiorę się znowu do lekarza.....Pater, dzięki, że pytasz sama będę najwyżej kilka dni. ale to nawet lepiej, bo oszaleje z tymi kobitami![]() Zophie mnie w BLW już nie przeraża to, że mały się krztusi jedzeniem tylko ten syf, który tworzy ![]() Karolina uszy do góry, każdej mamie zdarza się gorszy dzień i rodzicielska wtopa ![]() Pradip ojej, niedobrze, że u Kubusia się pojawiają reakcje alergiczne będziesz to z kimś konsultowała? ![]() Kamilla zdrowiej szybko! Gratuluję mamom wszystkich świętujących dzieciaczków |
|
|
|
|
#465 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Kacperka za picie przez słomkę. Nie wiedziałam, że takie małe dzieci mogą się tego nauczyć musze spróbować z Radkiem, bo przez smoczek znowu nie chce pić ![]() Cytat:
![]() A kompot jak najbardziej możesz ugotować Cytat:
![]() Cytat:
O to samo się modlę I Tobie również zdrówka życzę, bo najgorsze co może być to zajmować się dzieckiem samemu potrzebując opieki Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać nie można mieć wszystkiego skoro w dzień mały nie chce spać ![]() za nowe umiejętności Cytat:
Nie takie ilości się pochłaniało [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50017920]wcześniej ufarbowała mi siostra w domu. A u fryzjera wyrównałam przód z tyłem i pocieniowałam trochę, bo chce zapuszczać włosy znowu dla odmiany ![]() Olek śpi, Adaś ogląda bajkę, a ja nie wiem co z tym wolnym czasem robić Czekam na tżta aż wejdzie na skajpaja, ale się chyba nie doczekam... Miał być do 20 w pracy, ale chyba na nadgodzinach został, bo się nie odzywa... Najwyżej przejdę obok do siostry posiedzieć, bo mówiła, żę i tak do 24 się dziś nie kładzie. Jej mąż w trasie, przez weekend go nie będzie, ja też sama.. Mama pojechała znowu do domu..Śniło mi się dziś, że tż zrobił mi niespodziankę i jednak przyjechał, a potem się obudziłam... Zębole nie wyszły, ale na 100% któreś idą i pewnie znowu kilka naraz..[/QUOTE] Fajnie, że znalazłaś czas na fryzjera Ja tez zapuszczam włosy z boba i wyglądam jak roztrzepaniec ale pocieszam się, że teraz ludzie widzą mnie najczęściej w czapce, a do wiosny może włosy odrosną na tyle, żeby je jakoś sensownie obciąć.Faktycznie szaleństwo z tym wolnym czasem A o której Adaś chodzi spać ?
|
||
|
|
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ta lekarka nieźle nawiedzona i kurcze jakiś nieświadomy rodzic faszerowałby dziecko toną leków bez żadnego uzasadnienia ![]() Dzięki za pocieszenie Ale powróciła wiara w moje umiejętności rodzicielskie ![]() I dziękujemy z Radusiem za wszystkie życzenia |
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze na dobre remonty się nie zaczęły a ja już mam dość, fizycznie,.psychicznie i nerwowo. Jeszcze tz chrapie a ja mimo bólu głowy spać nie mogę.
Nawet nie wiem co mam pisać bo czytam Was z doskoku na telefonie i nic później nie pamiętam. Karolina-faktycznie delikatna chyba jestem skoro te zatory tak często się robią. Już przy kąpieli kładę Miłosza na podłodze w łazience na puzlach bo na przewihaku na blacie leci seria kopniakow. Miłosz też bardzo szybko obraca się w koło pełzając a tyłka nie dźwignie. Bogini- dobrze ze nic u Jurka się nie rozwinęło, a ta lekarka to faktycznie ma parcie. Tak to jest czekamy na nowe umiejętności dzieci jak na zbawienie bo cieszą strasznie a później myślimy jak to było dobrze.jak tylko leżały na plecach. Pytanko głównie do Zophiee- czy nie szkodzi to dziecku jak stoi na.nóżkach podtrzymywany pod paszkami? Bo Miłosz jak go chce posadzić to on wtedy twardo staje na nóżkach i stoi podtrzymywany. A i na 7 miesięcy Miłosz waży 7900. Myślałam ze więcej będzie na ta ilość co on zjada w ciągu dnia i nocy.
|
|
#469 |
|
Konto usunięte
|
Karolina Adaś chodzi spać 22-23. Nie ma szans, żeby wcześniej zasnął. No chyba, ze na siłę, ale wtedy mam pobudki w nocy bo się budzi i zasnąć nie może i płacze, i pobudka o 5rano
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50017920] Olek śpi, Adaś ogląda bajkę, a ja nie wiem co z tym wolnym czasem robić Czekam na tżta aż wejdzie na skajpaja, ale się chyba nie doczekam... Miał być do 20 w pracy, ale chyba na nadgodzinach został, bo się nie odzywa... Najwyżej przejdę obok do siostry posiedzieć, bo mówiła, żę i tak do 24 się dziś nie kładzie. Jej mąż w trasie, przez weekend go nie będzie, ja też sama.. Mama pojechała znowu do domu..Śniło mi się dziś, że tż zrobił mi niespodziankę i jednak przyjechał, a potem się obudziłam... Zębole nie wyszły, ale na 100% któreś idą i pewnie znowu kilka naraz..[/QUOTE] Chyba pierwszy raz czytam że nie wiesz co robić z braku zajęcia Zostawiasz śpiących chłopców? Oby sen się spełnił Cytat:
ale dobrze że Jerzyk zdrowy kaszel mu przeszedł?Na razie chyba zrobię jak radzi Karolina i spróbuję podać za jakiś czas chyba że po weekendzie na spacerze zaczepimy o przychodnię Cytat:
Czemu odpowiedzi na czerwono się nie cytują? Strasznie komicznie wygląda to bujanie się z sapaniem Kuba nie jest nerwowy tylko strasznie żywy. On waląc grzechotką o podłogę czy szarpiąc kojcem śmieje się jak szalony. Niedawno miał fazę na krzyczenie to jakaś baba męża w sklepie zjechała że wyrodny ojciec nie interesuje się dzieckiem któremu napewno coś jest na co mąż kazał jej zajrzeć do wózka a tam uśmiech od ucha do ucha to się zamknęła i polazła
|
|||
|
|
|
|
#471 |
|
Konto usunięte
|
Pradip już kiedyś pisałam, ja mam za darmo jak dzwonię w sieci. Więc dzwonię do tzta lub siostry, zostawiam telefon obok na przewijaku, i idę do siostry obok. A tam włączam głośnik i wszystko słychać
ale w końcu wczoraj tż wszedł na skype, pokłóciłam się z nim i poszłam spaćWysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() za nami koszmarna noc, mały budził się co godzinę, przewracał na brzuch, próbował raczkować i płakał wniebogłosy no i od rana mamy nową umiejętność więc buja się do przodu i do tyłu i wyje oszaleje z nim![]() nie od rana leje jak z cebra i pęka mi głowa
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie kolejna nie najgorsza noc. Pobudka na jedzenie tylko jedna, ale trochę katar dokuczał- raczej od zębów
Teraz drzemka, znowu usnał w tuli♡ ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Sprzatam, bo na 14 obiad u teściowej- dzięki Bogu. A wieczorem przychodzą przyjaciele na wspólne gotowanie ♡ Także przed nami fajowy dzień. Spadło dużo śniegu w nocy, i id razu humor lepszy. Bogini- nart zazdroszczę. Mój mąż też chciał jechać, ale jakoś skład nie mógł dograć terminu. Może jeszcze pod koniec lutego gdzieś wyskoczą. A w Szwajcarii nie byliśmy. Daj znać po przyjeździe tz czy poleca. Berenika też tak robiłam jak zabrakło baterii w niani hihi ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Karolina mój synek też potrzebuje dużo czułości jak zabkuje- więc dużo się nosiny. I pomaga ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Pater ja też myślę o kojcu. Albo po prostu na przyniosę wszystkie rzeczy na górę, które może ściągnąć na siebie. Choć kojec daje poczucie bezpieczeństwa dla mamy. .. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Sylwia Borys też staje- nie unikniemy tego. Wiadomo, że nie robisz tego non-stop. Ale uważaj, bo jak zakuma, że można być jeszcze wyżej niż na czworakach czy w siadzie to będzie się wspinać non stop! ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Bogini- ale durna lekarka się Wam trafiła! |
|
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50022176]Pradip już kiedyś pisałam, ja mam za darmo jak dzwonię w sieci. Więc dzwonię do tzta lub siostry, zostawiam telefon obok na przewijaku, i idę do siostry obok. A tam włączam głośnik i wszystko słychać
ale w końcu wczoraj tż wszedł na skype, pokłóciłam się z nim i poszłam spaćWysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] hehe nowy model elektronicznej niani ![]() A o co poszło z Tżem? mam nadzieje że szybko przejdzie Wam złość... Cytat:
genialny widok taki sapiący bujak ![]() Kubie schodzą dwie górne dwójki na raz i też hektolitry śliny płyną i też pokasłuje tzn mam nadzieję że to przez to a nie przez wczorajszy basen... Cytat:
Czy czuję się bezpieczniej mając kojec? Jeszcze tak ale myślę ze ten stan utrzyma się dopóki Kuba nie zacznie podciągać się i wstawać przy szczebelkach... |
||
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od śliny już ma podrażnioną brodę oczywiście wszystko do buzi ocha z uporem maniaka! No i jedzenie też spadło na boczny tor. Jak na basenie? Chodzicie na zajęcia zorganizowane? Tz mi już któryś raz przebąkuje o plywaniu, ale jakoś nie ma kiedy- a sama na pierwszy rzut się nie odwaze. |
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Witam się.
W życiu nie przypuszczałam, że chusta uratuje mi życie. Mały strasznie marudny, wrzuciłam go na plecy i posprzątał ze mną w domu. Przy okazji wyrwał mi kilka kolejnych włosów... U nas dziś spaceru nie będzie. Pogoda ładna, aż chce się wyjść, ale przebiliśmy gdzieś kółko z przodu w naszym pojeździe. Wczoraj już było mało powietrza, dopompowałam i całkowicie zeszło. Próbowaliśmy z Tż wyjąć kółko, ale jest tak zamocowane, że chyba w poniedziałek będę musiała (jak Boga Kocham) zanieść na wulkanizację. Na szczęście pożyczymy od kuzynki parasolkę, ale to dopiero o 16, bo teraz jej nie ma w domu. Uciekam, Tomek obudzony..
|
|
#477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już zapanowała zgoda ![]() Dziewczyny nie orientujecie się jak wygląda sprawa przelewów z De do Pl?? W sensie z euro na zł? Bo musimy co miesiąc przelewać na kilka rachunków i chcemy, żeby wyszło to jak najtaniej, bo słyszałam że to droga sprawa... A u Olka wychodzą chyba różne zęby. Obstawiam u góry trójki, a u dołu czwórki. Ale zobaczymy... Niech to się w końcu skończy... |
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Berenika, najlepiej jak ktoś będzie miał konto walutowe w euro. Twoi rodzice czy brat tzta. Wtedy przesyłacie euro i ktoś wypłaca, wymienia i robi opłaty. My tak robimy z rodzicami, oni przesyłają ja opłacam taki przelew kosztuje ok. 5 EUR
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika, a nie możecie wysyłać pieniędzy przez western Union? Dużo taniej będzie niż przelewem. My tak wysylalismy z Uk.
Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 10:20 Powód: ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

W sumie albo tam albo zaraz po powrocie ale wolę trzymać się wersji, że to "zagraniczne" dziecko
rosi:

kaszkę orkiszową bez cukru pochłoną w mig i to 80 ml a potem wsunął kawałek gruszki
Kuba kilka dni temu próbował siadać ale go przeważyło i poleciał na plecki i od tamtej pory zaprzestał prób 

wmawiam sobie, że mały marudzi, bo tęskni za ojcem
oj, czy kiedyś doczekamy się czasów, że lekarze przestaną kierować się dobrem własnym i pomyślą o pacjencie?
No jak można 7 miesięcznemu niemowlakowi wciskać leki od czapy?! Recepty oczywiście niezrealizowane. Jeśli zęby się nie pojawią za jakiś czas wybiorę się znowu do lekarza.....
będziesz to z kimś konsultowała?
musze spróbować z Radkiem, bo przez smoczek znowu nie chce pić 
ale dobrze że Jerzyk zdrowy
ale w końcu wczoraj tż wszedł na skype, pokłóciłam się z nim i poszłam spać
oczywiście wszystko do buzi ocha z uporem maniaka!