|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
imdustria 100lat!!!
sylwusiach ooo a twoja siostra gdzie mieszka na sycylii? bo sycylia duza jest
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
kejtiCe będzie dobrze Industria wszystkiego najlepszego! sto lat! Wydaje mi się, że od wczoraj czuję małe kopniaczki! ![]() Dziewczyny, znowu mam niemoc! Dzisiaj muszę się napić kawy, słabej ale muszę. ![]() Wieczorem idziemy do kina na "Ziarno prawdy" Mój tata uparł się, że zrobi nam kołyskę. Lubi majsterkować. Średnio mi się widzi ten pomysł. Nie chcę zagracać mieszkania, wolałabym jakieś wypasione łóżeczko i leżaczek- bujaczek. Ciężko mi to wybić dziadkowi z głowy. Z resztą na ile potrzebna będzie ta kołyska, przecież nie wsadzę siedzącego dziecka do kołyski. ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- masija też mnie przeraziło to, że taka mała a ma sto wymówek. Co będzie dalej? Ewidentnie kogoś naśladuje, raczej nie wymyśliłaby sobie tych bóli. Pewnie, któreś z rodziców miga się tak od obowiązków domowych...
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Sylwusiach zdążysz u kosmetyczki byłam tylko na regulacji i hennie brwi i rzęs. Raz na tipsach. Ciągle się wybieram, ale czasu nigdy nie miałam, bo w pobliżu żadnej nie ma. tassia nam też się rainforest z fp podoba. Kejti kciuki za egzamin ![]() Poldzik też wróciła mi ta senność albo to dlatego, że teraz wstaję o 6 a nie o 9... zobaczymy dzisiaj, bo wstałam po 8. Industria, wszystkiego najlepszego! Mały od rana kopnął tylko parę razy słabo, ale tz słyszał w brzuchu przelewanie, jakby ktoś pływał. Więc czekam, aż kopnie mocniej. Jedziemy dzisiaj na zakupy, może znajdę wielki sklep z rzeczami dla maluchów o którym opowiadał kolega z pracy. Chcę w końcu wózki na żywo zobaczyć ![]() Miłej soboty! |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj tż sam z siebie zaczął temat pokoju dla naszego dziecka
Mam nadzieję, że pod koniec lutego ruszymy z urządzaniem. Na razie znoszę ubranka, a nie mam za bardzo gdzie tego trzymać.
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka a mówiłaś tacie? Wytłumacz mu to logicznie
![]() Kołyski są śliczne, tak. Ale średnio praktycznie. No i tylko na krótki okres czasu ![]() Rybka właśnie takie dziecko chłonie. I słowa i zachowanie, no ale tu Ameryki nie da się odkryć ![]() Mnie też śmieszy jak dziecko palnie jakimś tekstem fajnym. Ale nie coś takiego. Już miałam w rodzinie takiego inteligenta. Jaki to Igorek jest mądry, cudowny, bo tak mówi (pyskuje), i wiele śmiechu było i dumy jak darł się na ulicy 'mama, patrz jaka gruba baba'... ![]() No ale dziecko takie inteligentne ![]() No i wyrósł duży muł i cham.. Dobrze, że to daleka rodzina ![]() Wiem, że może podałam skrajny przykład ale dla mnie ta mała niczym się nie różni od mojego rodzinnego Igorka. Wy macie niemoc a ja dzisiaj jestem pełna werwy ![]() Wstałam o 6, odprawiłam tż'ta , odśnieżyłam, dokończyłam tort, zrobiłam już 1 sałatkę, 3 prania a przede mną jeszcze trochę do zrobienia![]() Ale jestem w swoim żywiole-uwielbiam gotować i piec ![]() Teraz chwila przerwy - zrobiłam sobie gorącą czekoladę
|
#1176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mamy zloto-pomaranczowe firanki w zyrafki
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Dziadek stwierdził, że koniec tematu i może jeszcze się przyda w przyszłości.
Najwyżej zostawię u rodziców, będzie sobie stała i jak będziemy przyjeżdżać to dziadek będzie bujał.
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech dziadek robi kolyske
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś chce dac, zrobić to bym brała Specjalnie raczej bym nie kupowała
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Licze sie z powtorka wiec juz szukam chusty. Najwyzej milo sie rozczaruje i wcale nie bede zalowac gdyby cora spokojna byla. |
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
haniula, masija, poldzik, rybka, marei
rybka, niech dziadek robi kołyske, chce sie wykazać to mu pozwól, i tak jak mówisz, najwyżej zostawisz ją u rodziców ![]() mi sie kiedyś też marzyła kołyska bo śliczne są te , no ale fakt, mało praktyczne.... |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Jej kołyski są bardzo praktyczne tylko starczaja na krótko i są stosunkowo drogie...
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Monika... Ja się strasznie boje hnb...
|
|
#1184 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Cos moim zdaniem skretne kola to podstawa, bardzo czesto korzystalam z odblokowanych kół.
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chce to niech robi, nie będę zakazywać
![]() Teraz tylko nie wiem, czy kupować jeszcze łóżeczko czy się wstrzymać. ![]() Tassia a Ty miałaś tylko kołyskę czy łóżeczko też?
|
#1186 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
o! o tym nie pomyslalam, w takim razie poszukam i zapisze sie do ktorejs, mam nadzieje ze bedzie taka mozliwosc mozesz napisac dlaczego lateksowy najlepszy? dziewczyny wiem ze przewalkowalyscie wstepnie temat wozkow ale czy ktoras moze zwrocila szczegolna uwage na rozmiary? zalezy mi na wozku jak najmniejszym po zlozeniu - by zmiescil sie do bagaznika. A moze orientujecie sie nt wozkow tylko z gondola, patrzylam ale zupelnie sie to nie oplaca, bo dosc wysokie ceny sa. ostatnie pytanie jak cytowac kilka postow jednoczesnie?
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze no to mam teraz problem. Chyba do nich zadzwonię i zapytam,czy jest możliwość żeby w tym wózku były skrętne koła
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Lateksowe ze względów fizjologicznych są najlepsze. Maja najlepiej wyważona twardość, dostosowują się do ciałka itp. Niestety są dość drogie. Może wiecej ktoś cos napisze Najmniejsze wózki to np. Maxi cosi elea Lub podobnie skladajace się. Inglesina zippy Itp. ... Są świetne i naprawdę do 3 roku życia bo nie trzeba potem parasolki. Zawsze można kupić wózek glebokospacerowy... Gdzie spacerowka rozkłada się i wygląda jak gondola. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam trochę o tym HNB i rzeczywiście nieciekawie to wygląda, ale co zrobić każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby.
Tassia dziękuję. A masz może jakieś namiary na prześcieradło i ochraniacz do kołyski? W sumie jak sobie tak przemyślę, to ta kołyska wcale nie taka straszna. Skoro do 6 miesięcy właśnie mamy się przeprowadzić, to wtedy kupimy łóżeczko.
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej kupić fajne, porządne łóżeczko, które posłuży na dłużej. Ewentualnie jakiś bujaczek jak dziecko ma taką potrzebę.
|
|
#1193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ochraniacza nie uzywalam. Takim maluszkom nie potrzeba ochraniacza bo sie nie rusza wiec nie ma jak sie uderzyc ... Dopiero jak juz trenuje obroty, siadanie to mozna miec. I w sumie nie wiem czy w ogile mozna kupic .... Nie chcialam miec to nie szukalam. Za to bardzo duzo jest firaneczek . ale tez nie mialam Cytat:
Ja mam dużo gadzetow których w życiu bym nie kupiła, ale jak dostalam to używam ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
bo na takim lezaczku możesz dziecko ze sobą po całym domu transportowac ... Np jak szlam się kąpać to bralam dziecko ze sobą w lezaczku... Albo do kuchni żeby gotować.. Mały sobie w tym siedział a ja mu opowiadalam co robię, jak wyglądają warzywa itp.
|
|
|
#1194 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki! Chyba mnie dopadła bezsenność, bo też zaczynam miewać problemy ze snem. Dziś jak obudziłam się o 2 w nocy do do 5.30 nie mogłam zasnąć. Nudziłam się jak mops, bo oczywiście wszyscy spali. I wiecie co robiłam? Czytałam opisy porodów
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do kopniaków, to mój tż też na początku nie czuł. Tzn. może by poczuł, ale nie chciało mu się czekać pół godziny na kopnięcie, a jak tylko zabrał rękę, żeby się chociażby podrapać, to zaraz był kopniak. Doprowadzało mnie to do furii początkowo. Ale później jak już się wyciszył i skupił, bo naprawdę chciał poczuć, to się udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tymczasem uciekam robic obiadek z tz
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zasadę ze nie spedzam na obiedzie więcej niż 20 minut. Nie licze czasu kiedy cos się gotuje albo jest w piekarniku. Czas przygotowania nie może przekraczać 20minut
|
|
|
#1197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Tak czy owak mój mąż więcej dzieci mieć nie chce, ale co się dziwić jak on "staruszek" w tym roku skończy 39 lat ![]() Cytat:
![]() http://www.lamaze.info.pl/ Cytat:
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tymczasem uciekam robic obiadek z tz
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w sobotnie popołudnie
![]() Przeczytałam Was od dechy do dechy wszystkie strony, więc nareszcie jestem na bieżąco ![]() Gratuluje badań i dobrych wyników, również trzymam kciuki, żeby jakieś malutkie problemy się unormowały i przy następnych badaniach nie było po nich śladu... industria Wszystkiego najlepszego!!!! Ja mam dziś dużo mocy, nawet od samego rana złapałam się za szczote do podłogi, a TŻ jeszcze leżał i mówił..."o ktoś tu się wyspał" a mnie tak jakoś złapało dziś na sprzątanie, ale usiadłam chwile przed kompem z kawą i teraz tyłek cięzki, żeby od nowa się podnieść Dziewczyny mamy zagwozdkę z moim Tż, mianowicie po ostatnim badaniu USG lekarz powiedział, że z serduszkiem jest wszystko w porządku, on nie widzi nic niepokojącego, ale jeśli chcemy, on nam poleca sprawdzić jeszcze to serduszko u kardiologa dziecięcego, bo on może zobaczyć czego ginekolog nie widzi...no spoko, tylko że to jest koszt 150-200zł a jakby przesłanek ku temu nie ma bo powiedział, że jest ok, ale z drugiej strony nie pojdziemy i coś przegapimy to też nie dobrze. Nie wiem czy to jest napędzanie kasy czy jakaś procedura z jego strony, ale czytam Was i żadna nie pisała o dodatkowych badaniach u kardiologa kiedy gin mówi, że jest w porządku ![]() Aha...kaja faktycznie zerknęłam na pierwszą stronę (kolorowo juz tam ) i termin wizyty mam 19.02 a wpisane jest chyba inaczej...i patrzyłam na tą superową bluze z literą F i już ich nie ma w pełnej rozmiarówce, a też Frankowi chciałam...ech gapa i kalafior ze mnie i tyle
|
|
|
|
#1200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś chodziłam często- jak mieszkałam jeszcze w krk i miałąm tak ładną cerę, że koleżanki mi zazdrościły Teraz mam pełno dziadostwa na twarzy, bo ani czasu ani ochoty na wizyty u kosmetyczki nie miałam ze względu na pracę + dojazdy + dziecko. Teraz korzystam sobie, jak jestem na l4![]() Cytat:
Korzystam z tego, bo nie wiadomo kiedy mi się odniechce![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

a twoja siostra gdzie mieszka na sycylii? bo sycylia duza jest 

Średnio mi się widzi ten pomysł. Nie chcę zagracać mieszkania, wolałabym jakieś wypasione łóżeczko i leżaczek- bujaczek. Ciężko mi to wybić dziadkowi z głowy. 
06.09.2014 

[/RIGHT]