Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-31, 12:52   #2341
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
zaczynam się denerwować z materacykiem że nie przychodzi jak ja nie lubie kupować przez neta to dla mnie zbyt stresujące

a ja wstaje codziennie rano już zmęczona tymi wedrówkami do toalety, z 10 razy to standardowo i jak sie tu wyspać?

czy ma któraś srawdzony przepis na ciastka korzenne? taką mam na nie ochote
Zapytaj czy wysłali dziady materac tep nie lubie długo czekac na wysyłke.

A co do wycieczek do muszli klozetowej to też mam nocne sikanko, budzi mnie ból pecherza i ledwo nóżka za nożką wlekąc dojde

B.dobre cissteczka korzenne są w lidlu

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
nouvelle2 jaki mały brzuszek!

Pięknie wyglądasz
Yhymmm fajna mamusia z Ciebie drobny brzuszek, ale z dnia na dzien może nagle sie nadmuchac na big
Super,że wszystko ok po wizycie. Zosia już ponad 2kg

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek witam zaczynając 37 tc kiedy to zleciało?

Gratki wszystkim zaczynającym nowe tygodnie
W netto są chusteczki pampers sensitive 6 x 56 (w 6 paku) za 29,99zł.
Wczoraj się zaopatrzyłam
Super, za 37ja dorwałam te same chusteczki w Tesco za 26 zł
I sama zużyłam już jedną paczke

Cytat:
za wizytę. Najważniejsze, że wszystko w normie

Ja bym się chętnie zamieniła. U mnie już 17 kg na plusie
Spoko maroko u mnie ponad 20 kg z hakiem,ale już niebede sie chwalic tą końcówką wagi
Stary 2015-01-31, 12:56   #2342
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Ojej, dzięki, że piszesz. Ja co prawda nastawiam się raczej na Wawską i w tej chwili wydaje mi się, że nie będę brać ZZO, bo poprzednio zupełnie na mnie nie podziałało a i akcja porodowa znacznie się wydłużyła... Moim marzeniem jest poród w wannie u Arciszewskich
i ja się nastawiłam na Warszawską, ale czytam i słucham ludzi i coraz więcej opinii na temat wpychania dzieciom butelek z tym sztucznym mlekiem zamiast pomóc kobiecie przystawić dziecko a tego najbardziej się obawiam że nie będę umiała nakarmić własnego dziecka

a co do marzeń, to ja najchętniej w domu w wodzie i bez bólu,

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Zapytaj czy wysłali dziady materac tep nie lubie długo czekac na wysyłke.

A co do wycieczek do muszli klozetowej to też mam nocne sikanko, budzi mnie ból pecherza i ledwo nóżka za nożką wlekąc dojde

B.dobre cissteczka korzenne są w lidlu
napisałam i zero odzewu i to mnie zmartwiło jeszcze bardziej, wczesniej napisali że czekają na dostawe bla bla bla ale wysyłka miała być 29 a dzieisiaj 31i nic dlatego tak lubie zakupy "od ręki" tak normalnie, stacjonarnie

dzisiaj nie wychodze z domu, taki mam plan więc pomyślałam że może coś upiekę ale chyba i tego mi się nie chce robić, dzisiaj dzień smutków i kanapolezizm
Stary 2015-01-31, 13:02   #2343
Uliczkaz
Raczkowanie

Ja O. rodziłam na Wawskiej, co prawda dawno temu, ale mm dali jej tylko raz. Faktycznie jednak położne nie bardzo się garną do nauczenia pacjentek, jak prawidłowo przystawić. Dla mnie mówiła, że robię to dobrze, a guzik prawda, przystawiałam za płytko, na co uwagę zwróciła mi dopiero położna środowiskowa, która przyszła do domu.

Mnie bardziej przeraża ilość robionych tam cesarek i to nie w sytuacji, kiedy jest taka konieczność (bo to oczywiście rozumiem!), ale np. kiedy jest zbyt dużo pacjentek, zgłaszających się do porodu.

Nouvelle Gratulajce! Świetnie, że u Was wszystko dobrze!
U nas też zapowiada się Kruszynek, ale niespecjalnie mnie to martwi ;-) Oby Dzieciaczki były zdrowe, po prostu!
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:05   #2344
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Spoko maroko u mnie ponad 20 kg z hakiem,ale już niebede sie chwalic tą końcówką wagi
Ja się tylko łudzę, że uda się szybko to zrzucić po porodzie. Obiecałam sobie, że do swoich urodzin, czyli do drugiej połowy sierpnia wracam do swojej wagi i ruszamy z małą nad morze

Cytat:
napisałam i zero odzewu i to mnie zmartwiło jeszcze bardziej, wczesniej napisali że czekają na dostawe bla bla bla ale wysyłka miała być 29 a dzieisiaj 31i nic dlatego tak lubie zakupy "od ręki" tak normalnie, stacjonarnie
A zamawiałaś przez allegro? Jak znany duży sprzedawca to nie powinno być pronlemu Nie denerwuj się, choć wiem, że to wkurzające, bo ja jak czekam to też się niecierpliwie. Ale ja uwielbiam zakupy przez neta
Stary 2015-01-31, 13:11   #2345
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja O. rodziłam na Wawskiej, co prawda dawno temu, ale mm dali jej tylko raz. Faktycznie jednak położne nie bardzo się garną do nauczenia pacjentek, jak prawidłowo przystawić. Dla mnie mówiła, że robię to dobrze, a guzik prawda, przystawiałam za płytko, na co uwagę zwróciła mi dopiero położna środowiskowa, która przyszła do domu.

Mnie bardziej przeraża ilość robionych tam cesarek i to nie w sytuacji, kiedy jest taka konieczność (bo to oczywiście rozumiem!), ale np. kiedy jest zbyt dużo pacjentek, zgłaszających się do porodu.
albo jeśli poród za wolno postępuje, a im się tam podobno mocno spieszy i wtedy też cesarka i kochana upewnij mnie bo już wariuje, jeśli poród zacznie się w nocy to jadę tam gdzie mają ostry dyżur, czy tam gdzie chce? żeby nie było że pojade na warszawską i mnie pogodnią a po każdej przeczytanej kolejnej informacji na necie zaczynam mieć coraz więcej wątpliwości

i ogólnie pytanie mam odnośnie położnych, ja chodze na wizyty z nfz i nikt jeszcze nic takiego nie mówił tzn. nie wybierałam a ostatnio taka pipka ze mnie że u gina się nie zapytałam bo zapomniałam, pytanie kiedy się o niej dowiem? po porodzie sama przyjdzie czy jak to jest?
Stary 2015-01-31, 13:14   #2346
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
nouvelle2 yyyyyyyy Ty w ciąży jesteś? malusi brzuszek - ja taki miałam, chyba w 5 miesiącu

Biorę się za sprzątanie, bo mam taki syf, że aż wstyd a później zrobię oponki serowe
Co to sa oponki serowe?
Poproszę przepis plissss
Ja sie zbieram do biedry bo mam smaka na szarlotkę i bede robiła.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie, wszystko jest w porzadku, mała waży 2171 i jest na 35.8 centylu maluszek z niej, ale to nadal w normie ja ważę 62.4, czyli 7 kilo od początku ciąży

Nie brałam ze sobą, co będę z brzuchem po ulicy chodziła
Super, że wizyta udana Ja mam 11 kg do przodu jeszcze ze dwa max moge przygarnac hihi
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:14   #2347
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja się tylko łudzę, że uda się szybko to zrzucić po porodzie. Obiecałam sobie, że do swoich urodzin, czyli do drugiej połowy sierpnia wracam do swojej wagi i ruszamy z małą nad morze

A zamawiałaś przez allegro? Jak znany duży sprzedawca to nie powinno być pronlemu Nie denerwuj się, choć wiem, że to wkurzające, bo ja jak czekam to też się niecierpliwie. Ale ja uwielbiam zakupy przez neta
szybki plan, ja sobie daje 9 miesięcy, tyle co tyłam tyle na schudnięcie, żeby się nie przeliczyć, chociaż ćwiczenia podczas kp też nie są zbyt wskazane, zwłaszcza te intensywniejsze żeby mleka nie zakwasić

no właśnie nie przez all, niby strona sprawdzona, ale ja zawsze jakieś przeboje mam z tymi zamówieniami przez neta, nie dość że raz na ruski rok to robie to i tak jakieś chore terminy realizacji i weź tu wyczekaj, jak już by się chciało łóżeczko "ubrać"
Stary 2015-01-31, 13:16   #2348
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
trza tż zagonić do sprzątnięcia byle się zdążyło w samochodzie nagrzać w razie wu.

Jeny my jeszcze nie mamy wybranego imienia, już mi się nawet śniło, że urodziłam i byłam taka szczęśliwa, że koniec bóli i strachu heh ale lekarka kazała podać imię na już i czar prysł, obudziłam się
Niektóre pary wybierają kilka imion i po narodzinach patrzą na dziecko i spośród tych kilku imion wybierają te, które najbardziej im pasuje do dzidzi

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:16   #2349
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
koleżanka właśnie mi przesłała, uśmiałam się jak głupiapoczytajcie sobie
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:
1-3 miesiąc
1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.
3-6 miesiąc
1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!
6-9 miesiąc
1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?
The end
No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.
Źródło: http://gaverdovskaya.ru
Fajne uśmiałam się

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja juz nie śpię. jestem głodna ;/
Mon9 śliczna Helen. Ściskam!
Anetko i jak te skurcze przeszły?

Wcziraj spotkalam kolegę z pracy co tydzień temu urodził mu się synek. Poród trwał 6 godzin mówił ze zona krzyczała bardzo pekła i ja nacieli. W szpitalu panie dogadywaly "co nie umiesz dziecka do cycka dostawic?"
Jestem przerażona rozryczalam się ze strachu TŻ powiedział ze nie ma innej opcji tylko idzie ze mną. Jeszcze bardziej się zdenerwowałam ze on chce tam iść i potem już mnie nie będzie chcieć ;(
Do tego mieszkania które nawet na zdjęciach fajnie wyglądały okazały się do du... I jestem smutna i ciężko to widzę ;/
Wr.
Właśnie dziś r rodpoczynam 33 tc
Ja tez 33 tc zaczełam
A gadaniem sie nie przejmój jak Ci tak powiedza to powiedz ze nie umiesz a ich rola jest Cie tego nauczyc

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Kurcze no, nadrobiłam od 37 str, pocytowałam i mnie wywaliło ;p

Widać to znak, że mam być na bieżąco nie pisać potem elaboratów

W takim razie witam się z rana.

aneta_s13, w którąkolwiek stronę rozwinęła się historia wczorajszych skurczów, trzymam kciuki, żeby było dobrze.

Magiusa, asiulek_8 ja też trochę manipuluję w ok. szyjki bo stosuje luteine i staram się ją aplikować najgłębiej jak się da. I pomimo b. krótkiej szyjki (w USG ma 16,5mm i rozwarcie na 1,5 cm) nigdy jej nie wyczułam. Za to jak bada ją lekarz, to mały zawsze się rusza Tylko, że ja to czuję u góry, w brzuchu. Może lekarz czuje od dołu ;p

EdithS a ja się zgadzam z ostatnim zdaniem twojej teściowej . Ona nie musi uczyć sprzatać waszej Helenki. Mój tata butnie mówi zawsze, że wychowują rodzice, a dziadkowie są tylko od rozpieszczania ;p I w sumie mogę się z tym zgodzić (z tym, że nie będę zostawiać małego z nim na codzień, żeby się nie zapędził w tym rozpieszczaniu ;p). A wiadomo, że rodzice muszą nauczyć dziecko sprzatać, bo jak nie oni, to kto?

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Niunia_ona powodzenia przy przeprowadzce.

Neuvelle piekny wózek, chociąż na zdjęciach sklepowych wydawał mi się bardziej "kanciasty". A "na żywo" jakiś taki opływowy I zainspirowana twoim nosorożcem kupiłam grzechotkę mrówkojada z SillyU. A miałam już nic nie kupować

Tout My nie zamierzaliśmy kupować mieszkania w najbliższym czasie ale nam się spodobało jedno przez przypadek a teraz mieszkamy na 42m w dwóch pokojach i się zastanawiamy poważnie, bo w końcu za kilka lat przydałby się i tak pokój dla małego a może i jakiegoś rodzeństwa. Także tez może dołącze do wątku o aranżacji mieszkań u mamuś marcowych
Widziałam, że proponowałaś Mamuście29 umycie twoich okien. Ona ma trochę za daleko, ale ja też od 09.02 zaczynam akcje "wyganiania synka z brzucha" i jak posprzątam swoje 42m, to mogę się zająć twoimi oknami ;p Tylko, że mam słabą kondycję po 13 tygodniach leżenia, więc 40 okien może mi zająć z miesiąc ;p

O szczepieniach już się wiele razy wypowiadałam i postanowiłam już nie poruszać tematu za bardzo. Jestem ich zagorzałą, "walczącą" zwolenniczą. Tylko chciałam potwierdzić to, co napisała chyba Magiusa, że informacja, że po Engerixie trzeba szczepić 5w1 lub 6w1 jest jakąś plotką. Po Engerixie można szczepić dalej Engerixem i pozostałe szczepionki wykonać osobno.

Jeszcze chciałam zapytać Mon9 czy wy przypadkiem nie zbieracie 1% podatku na jakieś "wcześniacze rehabilitacje"? Albo innych wpłat nie koniecznie podatkowych? Bo gdyby co, to koniecznie daj tu znać. I jeszcze chciałam zapytac, czy Helen dostaje Synagis?

A i cały czas pobytu w szpitalu chciałam pochwalić, że biedronkowa koszulka super zdaje egzamin

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A i jeszcze mi się przypomniało. Ja sobie "zamówiłam" prezent poporodowy u męża. Ma to być biała świeża bułka, rogalik francuski z Lidla i tabliczka mlecznej czekolady. Jak się jest na diecie cukrzycowej to ma się takie poporodowe życzenia
My zbieramy 1% podatku
Chetnie przyjmiemy wrzuce Nasz Apel
Co do szczepień mam odrebne zdanie ale nikogo nie namawiam jedynie moge przedstawic nasza historie bo wszystko zaczeło sie po szczepionce a potem było juz coraz gorzej

Cytat:
zaczynam się denerwować z materacykiem że nie przychodzi jak ja nie lubie kupować przez neta to dla mnie zbyt stresujące

a ja wstaje codziennie rano już zmęczona tymi wedrówkami do toalety, z 10 razy to standardowo i jak sie tu wyspać?

czy ma któraś srawdzony przepis na ciastka korzenne? taką mam na nie ochote
Napewno przyjdzie ja prawie wszystko przez neta kupuje i nigdy problemów nie miałąm

Cytat:
Mała aktualizacja- koniec 34 tygodnia fotka z poczekalni u lekarza
Sliczny bardzo malutki brzuszek ja zaczełam 33 tc a mam sporo wiekszy

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A w ogóle, to część z was pisała, że wolicie, żeby wam wody odeszły, to będziecie pewne, ze to to.

A ja się tego boje, bo to nieodwracalne i trzeba bedzie szybko jechać a jak będę sama w domu to spanikuje

I wolałabym skurcze
MI za pierwszym razem wody odeszły i za godzine byłam juz w szpitalu ale urodziłam 16 godzin pózniej a własciwie skończyło sie cc

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie, co do aplikacji allegro. Czy mogę kupić np. kilka rzeczy dziś, a zapłacić jutro z aplikacji jak już będzie ten kod rabatowy czy nie zadziała?
Spokojnie mozesz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Apel2_2015.jpg (139,7 KB, 23 załadowań)
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:23   #2350
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Co do szczepień mam odrebne zdanie ale nikogo nie namawiam jedynie moge przedstawic nasza historie bo wszystko zaczeło sie po szczepionce a potem było juz coraz gorzej
po jakiej szczepionce jeśli można wiedzieć? którejś skojarzonej?
Stary 2015-01-31, 13:24   #2351
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
szybki plan, ja sobie daje 9 miesięcy, tyle co tyłam tyle na schudnięcie, żeby się nie przeliczyć, chociaż ćwiczenia podczas kp też nie są zbyt wskazane, zwłaszcza te intensywniejsze żeby mleka nie zakwasić

no właśnie nie przez all, niby strona sprawdzona, ale ja zawsze jakieś przeboje mam z tymi zamówieniami przez neta, nie dość że raz na ruski rok to robie to i tak jakieś chore terminy realizacji i weź tu wyczekaj, jak już by się chciało łóżeczko "ubrać"
Ja uparta jestem i myślę, że dam radę Dużo spacerów, zero czekolady i innych zapychaczy i do tego chciałam robić brzuszki

Myślę, że w poniedziałek będzie już paczka. Jak nie to dzwoń do nich i "atakuj"
Stary 2015-01-31, 13:28   #2352
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam

Miałam Was wczoraj nadrabiać, ale do babci pojechałam i ooooooo... poczytane... rodzice gdzieś tam musieli jechać to do wieczora z babcią siedziałam... stracha nam napędziła to teraz nikt nie chce jej samej w domu zostawić... No i pewnie Was nie nadrobię teraz, bo za dużo tego...

Dziewczyny czy Wam też tak strasznie nogi puchną? Ja to już swoich kostek nie widzę nawet rano... i mam wrażenie, że mnie swędzić zaczynają... jest na to jakaś rada? któraś z Was też tak ma?
mi pomaga moczenie stóp w wodzie, a potem trzymanie ich powyżej serca
Na swędzenie rady nie mam - czekam na wizytę u gina by się dowiedzieć co z tym robić

Cytat:

Ja jestem aktualnie +15 od początku ciąży. Mam nadzieję że połowa mi spadnie zaraz po porodzie a resztę będę starała się zrzucić do połowy lipca

Nouvelle - gdzie Ty masz ten brzuch?!
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:29   #2353
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja uparta jestem i myślę, że dam radę Dużo spacerów, zero czekolady i innych zapychaczy i do tego chciałam robić brzuszki

Myślę, że w poniedziałek będzie już paczka. Jak nie to dzwoń do nich i "atakuj"
oby upór zdziałał zamierzony efekt mój organizm niestety baardzo uparty i co bym nie robiła to nic, dopiero codzienne bieganie po 10 km rusza moją wage oby tym razem było inaczej i żeby same one się gubiły

jak jutro nie będzie materacyka, to wszczynam wojne !
Stary 2015-01-31, 13:30   #2354
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
po jakiej szczepionce jeśli można wiedzieć? którejś skojarzonej?
Tak dostał 5w1 Pentaxim od 4 miesiaca zaczeły sie kłopoty ale dostał jeszcze dwie dawki bo nikt nie wiazał ze szczepieniem i nurolog nie odroczył a ja głupia pozwoliłam na kolejne
Stary 2015-01-31, 13:35   #2355
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

coś do na smaczek przy filmie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00466.jpg (113,2 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-01-31, 13:36   #2356
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Kochaniutka gdzie Ty masz brzuszek ciązowy? ja go nie widze, az sie dziwie ze mozna miec taki malutki brzusio w takim tyg ciązy
Ale masz fajnie, bez problemu miescisz sie napewno w swoje zeszłoroczne kurtki zimowe , nie to co ja. Juz pod koniec listopada musiałam szukac czegos wiekszego bo brzuszek sie rozrastał.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:38   #2357
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Tak dostał 5w1 Pentaxim od 4 miesiaca zaczeły sie kłopoty ale dostał jeszcze dwie dawki bo nikt nie wiazał ze szczepieniem i nurolog nie odroczył a ja głupia pozwoliłam na kolejne
sąsiedzi dziecko tą samą szczepili i niestety też ucierpiało na tym dziecko

co planujesz przy kolejnym ? szczepisz wybiórczo czy całkowicie odstawiasz szczepionki? ja się tyle napatrzyłam i nasłuchałam że zostaje przy wszystkim co refundowane, wierze w to że miesięczne dziecko nie będzie pamiętać ile razy było ciapane igłą a i mniej przypadków powikłań o których słyszałam
Stary 2015-01-31, 13:39   #2358
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

....nie pamiętam czy któraś wspominała do tej stronce:

http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html

fajna lista i analiza kosmetyków dziecięcych by Srokao

Edytowane przez KasiaKasiaWiki
Czas edycji: 2015-01-31 o 13:41
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:39   #2359
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
coś do na smaczek przy filmie
korzenne bym wciągnęła wszystkie za jednym razem ale ktoś mi tu na oponki smaka narobił a twaróg w lodówce leży
Stary 2015-01-31, 13:41   #2360
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
z tym mlekiem to ściema, można ćwiczyć przy KP
Stary 2015-01-31, 13:48   #2361
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
sąsiedzi dziecko tą samą szczepili i niestety też ucierpiało na tym dziecko

co planujesz przy kolejnym ? szczepisz wybiórczo czy całkowicie odstawiasz szczepionki? ja się tyle napatrzyłam i nasłuchałam że zostaje przy wszystkim co refundowane, wierze w to że miesięczne dziecko nie będzie pamiętać ile razy było ciapane igłą a i mniej przypadków powikłań o których słyszałam
Nieszczepimy przynajmniej do roku zamierzam Kp wiec bedzie miało ochrone , synka karmiłam prawie dwa lata od 2 miesiecy sie nie karmimy dopiero
Potem jak rozwojowo bedzie ok , dobry neurolog zbada zrobie wszystkie wyniki moczu , krwi to mocno zastanowie sie nad szczepieniem
U nas nie ma diagnozy nikt w Pll nie potrafi nam pomóc w sensie diagnozy mamy miec wysłane wyniki do USA ale to jeszcze druga droga a nawet jesli cos wyjdzie genetycznego , to wiem ze szczepienie było katalizatorem ujawnienia choroby jesli nie sama przyczyna
Stary 2015-01-31, 13:51   #2362
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
z tym mlekiem to ściema, można ćwiczyć przy KP
same ćwiczenia może i tak, jak się 10 minut powyginam to się nic nie stanie, ale mi chodzi o takie bardziej ekstremalne, np jogging 10 km a wtedy przy karmieniu piersią i w związku z tym że planuje stosować dietę lekkostrawną i ograniczać ilośc spożywanych pokarmów, to niestety mleka będzie coraz mniej bo wtedy organizm co robi? w pierwszej kolejności wytwarza energię dla potrzeb wynikających ze zwiększonej aktywności, a dopiero w dalszej kolejności "zadba" o laktację

a o zakwaszaniu to sama bym musiała się przekonać, bo się nasłuchałam od mądrych koleżanek co to zaczęły ćwiczyć i dzieci nie chciały mleka pić ale gdzie to udowodnione naukowo?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Nieszczepimy przynajmniej do roku zamierzam Kp wiec bedzie miało ochrone , synka karmiłam prawie dwa lata od 2 miesiecy sie nie karmimy dopiero
Potem jak rozwojowo bedzie ok , dobry neurolog zbada zrobie wszystkie wyniki moczu , krwi to mocno zastanowie sie nad szczepieniem
U nas nie ma diagnozy nikt w Pll nie potrafi nam pomóc w sensie diagnozy mamy miec wysłane wyniki do USA ale to jeszcze druga droga a nawet jesli cos wyjdzie genetycznego , to wiem ze szczepienie było katalizatorem ujawnienia choroby jesli nie sama przyczyna
wcale nie dziwie się twojej decyzji
, oby szybko zdiagnozowali, bo to na pewno przyspieszy proces leczenia
Stary 2015-01-31, 13:54   #2363
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Eee...gdzie ten brzuch ciazowy?

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Witam po kiepskiej nocy, oj bóle znowu miesiączkowe były a krzyż dał popalić ja się modlę, żeby mi tym razem czop odpadł, żebym się mogła przygotować do szpitala, golonko choćby zdążyć zrobić, bo czuję, że może być szybko. Znajoma odebrała kilka dni temu poród szwagierki w samochodzie, nie zdążyły do szpitala !!!!!

gosiaczek221 super ta instrukcja

smv też byłam taka sierotka podczas pierwszego porodu, położne wredne, jedna parsknęła, że po cholerę po męża dzwoniłam, skoro i tak urodzę dopiero za dobre 12h (urodziłam po 3,5) dzisiaj sobie nie dam wejść na głowę. DZIEWCZYNY NIE BÓJCIE SIĘ ODPYSKOWAĆ, DOSŁOWNIE. Niedawno rodziła moja siostra też jej ciągle dogadywały, młodego w nocy jej budziły, bo karmić nie potrafi i na siłę do cyca przystawiały ten się darł, siostra w stresie ... potem nie chciał w ogóle się do cyca dać przekonać, chyba źle to po prostu już kojarzył te wpychanie na siłę ..walczyła 2tyg i odpuściła, musiała karmić butlą, chociaż miała mleko! a laska obok rodziła 3 dziecko jak usłyszałam, jak tam porozstawiała po kątach położne od razu się z szacunkiem zaczęły zwracać, nie dała sobą manipulować ani na bezczelne komentarze nie pozwalała. Też mam zamiar tym razem taka być jak trafi mi się jakaś wredota :P

Jak zacznie im burczeć w brzuchach to się zwiną, zawsze szykowałam imprezki na full wypas więc zapewne zrozumieją przekaz Mąż po pracy podskoczy do cukierni, mam nadzieję, że jeszcze cokolwiek zostanie jak nie będą ciasteczka z szafki.

Mówisz plamki ci wyskakują na twarzy? Jak wracałam z IP w windzie było gigantyczne lustro i dobre oświetlenie, jak tylko na siebie spojrzałam zobaczyłam kropki, myślałam, że to tusz się pokruszył trę i trę a tu nic, okazało się, że to takie pieguski wyskoczyły W pierwszej ciąży tego nie doświadczyłam... Teraz nawet pipka i całe okolice intymne ściemniały, aż się wstydzę na fotel u gina siadać, wszystkie załamania zrobiły się brązowawe, to samo pod pachami, każde zgięcie jest ciemne CZY TO ZEJDZIE??

Nieeeemożliwe, Twoje maleństwo chyba na baczność przy kręgosłupie stoi! Laseczka normalnie z Ciebie w ciaży, super mieć taki brzusio

Znikna znikna. Praktycznie zaraz po porodzie juz zbledna znacznie a w ciagu kilku dni znikna calkowicie. Tez sie balam ze zostane w ciapki

Cytat:
Jestem juz po wizycie, wszystko jest w porzadku, mała waży 2171 i jest na 35.8 centylu maluszek z niej, ale to nadal w normie ja ważę 62.4, czyli 7 kilo od początku ciąży

Nie brałam ze sobą, co będę z brzuchem po ulicy chodziła

brawa za wizyte i super ze wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam

Miałam Was wczoraj nadrabiać, ale do babci pojechałam i ooooooo... poczytane... rodzice gdzieś tam musieli jechać to do wieczora z babcią siedziałam... stracha nam napędziła to teraz nikt nie chce jej samej w domu zostawić... No i pewnie Was nie nadrobię teraz, bo za dużo tego...

Dziewczyny czy Wam też tak strasznie nogi puchną? Ja to już swoich kostek nie widzę nawet rano... i mam wrażenie, że mnie swędzić zaczynają... jest na to jakaś rada? któraś z Was też tak ma?
Ja napuchlam cala bardzo mocno jakis tydzien przed porodem max.

A wiecie ja tez sie boje z tym porodem czy zdaze czy nie mimo ze rodzilam juz. Tylko ze przy pierwszym porodzie bylam juz w szpitalu wiec nie bylo ryzyka ze nie zdaze...a teraz chyba bede z domu jechala...wiec tez sie boje ze zareagjje za pozno.

Tak jak wiekszosc z Was tez mialam niezbyt noc z tym ze u mnie przez D. Do 3 spal ladnie ale od 3 do 5 jeczal i jeczal. Chodzilam do nievo i glaskalam to zasypial ale jak odchodzilam to znow jeczal. Wiec w koncu kolo 5 polozylam sie na ziemi obok jego lozeczka i go glaskalam no i zasnal. O 6 wrocilam do siebie a on kimal do 7:30. Niestety obudzil sie z mega katarem i lekko pokaslujac. Nie mniej ciagle liczymy z Tz ze uda nam sie jakos zatrzymac to przeziebienie i ze sie nie rozwinie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 13:57   #2364
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
same ćwiczenia może i tak, jak się 10 minut powyginam to się nic nie stanie, ale mi chodzi o takie bardziej ekstremalne, np jogging 10 km a wtedy przy karmieniu piersią i w związku z tym że planuje stosować dietę lekkostrawną i ograniczać ilośc spożywanych pokarmów, to niestety mleka będzie coraz mniej bo wtedy organizm co robi? w pierwszej kolejności wytwarza energię dla potrzeb wynikających ze zwiększonej aktywności, a dopiero w dalszej kolejności "zadba" o laktację

a o zakwaszaniu to sama bym musiała się przekonać, bo się nasłuchałam od mądrych koleżanek co to zaczęły ćwiczyć i dzieci nie chciały mleka pić ale gdzie to udowodnione naukowo?
ja uważam, że wszystko można połączyć nie wiem na ile wystarczy mi siły, czasu, dyscypliny itd ale chciałabym jak najszybciej włączyć ćwiczenia to codziennego życia, tak jak były one ważną częścią mojego życia przed ciążą znam dziewczyny, które karmiły, ćwiczyły, wrócił do formy i nie straciły pokarmu, także liczę, że też mogę być jedną z nich

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Tak jak wiekszosc z Was tez mialam niezbyt noc z tym ze u mnie przez D. Do 3 spal ladnie ale od 3 do 5 jeczal i jeczal. Chodzilam do nievo i glaskalam to zasypial ale jak odchodzilam to znow jeczal. Wiec w koncu kolo 5 polozylam sie na ziemi obok jego lozeczka i go glaskalam no i zasnal. O 6 wrocilam do siebie a on kimal do 7:30. Niestety obudzil sie z mega katarem i lekko pokaslujac. Nie mniej ciagle liczymy z Tz ze uda nam sie jakos zatrzymac to przeziebienie i ze sie nie rozwinie.

naprawdę podziwiam Wszystkie mamy, które mają już starsze maluchy, nie wiem jakbym sobie teraz poradziła...
Stary 2015-01-31, 13:57   #2365
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
Ja jestem aktualnie +15 od początku ciąży. Mam nadzieję że połowa mi spadnie zaraz po porodzie a resztę będę starała się zrzucić do połowy lipca
Oj widzę, że masz bardziej rygorystyczny plan niż ja

Cytat:
oby upór zdziałał zamierzony efekt mój organizm niestety baardzo uparty i co bym nie robiła to nic, dopiero codzienne bieganie po 10 km rusza moją wage oby tym razem było inaczej i żeby same one się gubiły
Ja się najbardziej boję tego, że bez intensywnych ćwiczeń zostanie ta rozciągnieta skora na brzuchu i udach...

A zamierzacie używać pasów poporodowych? Od kiedy je można stosować? rzeczwiście dają efekt?

A co do jedzenia to mnie tu dziewczyny narobiły smaka shake'ami i właśnie piję jogurt naturalny z truskawkami zmiksowane

Edytowane przez Magnifica
Czas edycji: 2015-01-31 o 13:58
Magnifica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 14:02   #2366
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja uważam, że wszystko można połączyć nie wiem na ile wystarczy mi siły, czasu, dyscypliny itd ale chciałabym jak najszybciej włączyć ćwiczenia to codziennego życia, tak jak były one ważną częścią mojego życia przed ciążą znam dziewczyny, które karmiły, ćwiczyły, wrócił do formy i nie straciły pokarmu, także liczę, że też mogę być jedną z nich [COLOR="Silver"]
oby
Stary 2015-01-31, 14:05   #2367
marcia45
Zadomowienie

Dziewczynki z Warszawy dzis do 17 w Pałacu Prymasowskim jest impreza dla kobiet w ciąży. Co pół godziny losowanie a co godzine konkurs z nagrodami. O 16 na pewno mozna wygrac lozeczko, a duzo osob nie ma. Jakies gadzety tez mozna pozbierac np. termometr do wanienki. Ja wlasnie wrocilam wygralam materacyk do lozeczka ale sie wymienilam z dziewczyną na kocyk z poduszeczką, bo materac mamy.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 14:10   #2368
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Taaaa, u mnie też pierwsza była zupełnie inna, w porównaniu z tą- marzenie. Teraz ciągłe leżenie już dobija mnie psychicznie :/ Ale pocieszam się, że wtedy po porodzie było nieciekawie, więc może teraz będzie lepiej? Nie pamiętam czy pisałaś- rodziłaś sn czy przez cc?
Jak się udały urodziny Córy?
Rodziłam sn Dziękuję, urodziny córy się bardzo udały, młoda mega zadowolona a ja tym bardziej
A tę nospę bierzesz regularnie czy doraźnie, jak coś zaczyna boleć??

Magiusa znikają i to tak szybko? To rewelacja! Przyjrzałam się dziś uważnie twarzy w promieniach słonka, sporo kropeczek mi wyskoczyło, takie nieregularne piegi normalnie

mikakrolikowa to bardzo smutne, że szczepionka skojarzona źle zadziałała na Twoje maleństwo my braliśmy infanrix hexa (czy jakoś tak) było wszystko ok na szczęście ale teraz mam dużo wątpliwości chyba zdecyduję się tylko na te konieczne, trudno będzie ich kilka ale chyba bezpieczniej. Tym bardziej, że mam w domu starsze dziecko, które co rusz przynosi coś od innych dzieci a ja sama też często łapię infekcję więc nigdy nie będzie wiadomo, czy akurat jakaś wirusówka nie będzie w natarciu w czasie szczepienia a objawy wyjdą zaraz po. Normalnie boję się tych szczepień...
Stary 2015-01-31, 14:26   #2369
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kobietki

Dziś wyszłam ze szpitala. Dostałam 5 zastrzyków na płucka Małego - miały być 4 chyba pielęgniarka się pomyliła. Dzwoniłam od razu do mojego lekarza ale powiedział że daje gwarancje że dziecku nic nie grozi.
Mikołajek jest prawie 2 tygodnie do przodu z wynikami i waży już 3 kg co przy mojej cesarce jest dobrą wiadomością

To tak na szybko napisałam co u Nas - teraz idę nadrobić co napisałyście

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 14:33   #2370
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

Dziś wyszłam ze szpitala. Dostałam 5 zastrzyków na płucka Małego - miały być 4 chyba pielęgniarka się pomyliła. Dzwoniłam od razu do mojego lekarza ale powiedział że daje gwarancje że dziecku nic nie grozi.
Mikołajek jest prawie 2 tygodnie do przodu z wynikami i waży już 3 kg co przy mojej cesarce jest dobrą wiadomością

To tak na szybko napisałam co u Nas - teraz idę nadrobić co napisałyście
ale już ładna waga, teraz możesz spokojnie rodzić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości