|
|
#2341 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII
Cytat:
tep nie lubie długo czekac na wysyłke.A co do wycieczek do muszli klozetowej to też mam nocne sikanko, budzi mnie ból pecherza i ledwo nóżka za nożką wlekąc dojde ![]() B.dobre cissteczka korzenne są w lidlu Yhymmm fajna mamusia z Ciebie drobny brzuszek, ale z dnia na dzien może nagle sie nadmuchac na big![]() Super,że wszystko ok po wizycie. Zosia już ponad 2kg ![]() Cytat:
ja dorwałam te same chusteczki w Tesco za 26 zł![]() I sama zużyłam już jedną paczke Cytat:
u mnie ponad 20 kg z hakiem,ale już niebede sie chwalic tą końcówką wagi![]()
|
|
|
#2342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że nie będę umiała nakarmić własnego dziecka a co do marzeń, to ja najchętniej w domu w wodzie i bez bólu, ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
dzisiaj nie wychodze z domu, taki mam plan więc pomyślałam że może coś upiekę ale chyba i tego mi się nie chce robić, dzisiaj dzień smutków i kanapolezizm
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Ja O. rodziłam na Wawskiej, co prawda dawno temu, ale mm dali jej tylko raz. Faktycznie jednak położne nie bardzo się garną do nauczenia pacjentek, jak prawidłowo przystawić. Dla mnie mówiła, że robię to dobrze, a guzik prawda, przystawiałam za płytko, na co uwagę zwróciła mi dopiero położna środowiskowa, która przyszła do domu.
Mnie bardziej przeraża ilość robionych tam cesarek i to nie w sytuacji, kiedy jest taka konieczność (bo to oczywiście rozumiem!), ale np. kiedy jest zbyt dużo pacjentek, zgłaszających się do porodu. Nouvelle Gratulajce! Świetnie, że u Was wszystko dobrze! U nas też zapowiada się Kruszynek, ale niespecjalnie mnie to martwi ;-) Oby Dzieciaczki były zdrowe, po prostu! |
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po każdej przeczytanej kolejnej informacji na necie zaczynam mieć coraz więcej wątpliwości i ogólnie pytanie mam odnośnie położnych, ja chodze na wizyty z nfz i nikt jeszcze nic takiego nie mówił tzn. nie wybierałam a ostatnio taka pipka ze mnie że u gina się nie zapytałam bo zapomniałam, pytanie kiedy się o niej dowiem? po porodzie sama przyjdzie czy jak to jest?
|
|
|
#2346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poproszę przepis plissss Ja sie zbieram do biedry bo mam smaka na szarlotkę i bede robiła. Cytat:
Ja mam 11 kg do przodu jeszcze ze dwa max moge przygarnac hihi
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie nie przez all, niby strona sprawdzona, ale ja zawsze jakieś przeboje mam z tymi zamówieniami przez neta, nie dość że raz na ruski rok to robie to i tak jakieś chore terminy realizacji i weź tu wyczekaj, jak już by się chciało łóżeczko "ubrać"
|
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A gadaniem sie nie przejmój jak Ci tak powiedza to powiedz ze nie umiesz a ich rola jest Cie tego nauczyc Cytat:
Chetnie przyjmiemy wrzuce Nasz Apel Co do szczepień mam odrebne zdanie ale nikogo nie namawiam jedynie moge przedstawic nasza historie bo wszystko zaczeło sie po szczepionce a potem było juz coraz gorzej Cytat:
Sliczny bardzo malutki brzuszek ja zaczełam 33 tc a mam sporo wiekszy Cytat:
Spokojnie mozesz
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
po jakiej szczepionce jeśli można wiedzieć? którejś skojarzonej?
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo spacerów, zero czekolady i innych zapychaczy i do tego chciałam robić brzuszki Myślę, że w poniedziałek będzie już paczka. Jak nie to dzwoń do nich i "atakuj"
|
|
#2352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na swędzenie rady nie mam - czekam na wizytę u gina by się dowiedzieć co z tym robić Cytat:
Nouvelle - gdzie Ty masz ten brzuch?! |
||
|
|
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój organizm niestety baardzo uparty i co bym nie robiła to nic, dopiero codzienne bieganie po 10 km rusza moją wage oby tym razem było inaczej i żeby same one się gubiły jak jutro nie będzie materacyka, to wszczynam wojne !
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dostał 5w1 Pentaxim od 4 miesiaca zaczeły sie kłopoty ale dostał jeszcze dwie dawki bo nikt nie wiazał ze szczepieniem i nurolog nie odroczył a ja głupia pozwoliłam na kolejne
|
#2355 |
|
Basia_KasiaWiki
|
coś do na smaczek przy filmie
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Kochaniutka gdzie Ty masz brzuszek ciązowy? ja go nie widze, az sie dziwie ze mozna miec taki malutki brzusio w takim tyg ciązy
![]() Ale masz fajnie, bez problemu miescisz sie napewno w swoje zeszłoroczne kurtki zimowe , nie to co ja. Juz pod koniec listopada musiałam szukac czegos wiekszego bo brzuszek sie rozrastał.
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co planujesz przy kolejnym ? szczepisz wybiórczo czy całkowicie odstawiasz szczepionki? ja się tyle napatrzyłam i nasłuchałam że zostaje przy wszystkim co refundowane, wierze w to że miesięczne dziecko nie będzie pamiętać ile razy było ciapane igłą a i mniej przypadków powikłań o których słyszałam
|
|
|
#2358 |
|
Basia_KasiaWiki
|
....nie pamiętam czy któraś wspominała do tej stronce:
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html fajna lista i analiza kosmetyków dziecięcych by Srokao
Edytowane przez KasiaKasiaWiki Czas edycji: 2015-01-31 o 13:41 |
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
korzenne bym wciągnęła wszystkie za jednym razem
ale ktoś mi tu na oponki smaka narobił a twaróg w lodówce leży
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem jak rozwojowo bedzie ok , dobry neurolog zbada zrobie wszystkie wyniki moczu , krwi to mocno zastanowie sie nad szczepieniem U nas nie ma diagnozy nikt w Pll nie potrafi nam pomóc w sensie diagnozy mamy miec wysłane wyniki do USA ale to jeszcze druga droga a nawet jesli cos wyjdzie genetycznego , to wiem ze szczepienie było katalizatorem ujawnienia choroby jesli nie sama przyczyna
|
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
same ćwiczenia może i tak, jak się 10 minut powyginam to się nic nie stanie, ale mi chodzi o takie bardziej ekstremalne, np jogging 10 km a wtedy przy karmieniu piersią i w związku z tym że planuje stosować dietę lekkostrawną i ograniczać ilośc spożywanych pokarmów, to niestety mleka będzie coraz mniej bo wtedy organizm co robi? w pierwszej kolejności wytwarza energię dla potrzeb wynikających ze zwiększonej aktywności, a dopiero w dalszej kolejności "zadba" o laktację
a o zakwaszaniu to sama bym musiała się przekonać, bo się nasłuchałam od mądrych koleżanek co to zaczęły ćwiczyć i dzieci nie chciały mleka pić ale gdzie to udowodnione naukowo?---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
, oby szybko zdiagnozowali, bo to na pewno przyspieszy proces leczenia
|
|
|
#2363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Eee...gdzie ten brzuch ciazowy?
Cytat:
Znikna znikna. Praktycznie zaraz po porodzie juz zbledna znacznie a w ciagu kilku dni znikna calkowicie. Tez sie balam ze zostane w ciapki ![]() Cytat:
brawa za wizyte i super ze wszystko dobrze ![]() Cytat:
A wiecie ja tez sie boje z tym porodem czy zdaze czy nie mimo ze rodzilam juz. Tylko ze przy pierwszym porodzie bylam juz w szpitalu wiec nie bylo ryzyka ze nie zdaze...a teraz chyba bede z domu jechala...wiec tez sie boje ze zareagjje za pozno. Tak jak wiekszosc z Was tez mialam niezbyt noc z tym ze u mnie przez D. Do 3 spal ladnie ale od 3 do 5 jeczal i jeczal. Chodzilam do nievo i glaskalam to zasypial ale jak odchodzilam to znow jeczal. Wiec w koncu kolo 5 polozylam sie na ziemi obok jego lozeczka i go glaskalam no i zasnal. O 6 wrocilam do siebie a on kimal do 7:30. Niestety obudzil sie z mega katarem i lekko pokaslujac. Nie mniej ciagle liczymy z Tz ze uda nam sie jakos zatrzymac to przeziebienie i ze sie nie rozwinie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem na ile wystarczy mi siły, czasu, dyscypliny itd ale chciałabym jak najszybciej włączyć ćwiczenia to codziennego życia, tak jak były one ważną częścią mojego życia przed ciążą znam dziewczyny, które karmiły, ćwiczyły, wrócił do formy i nie straciły pokarmu, także liczę, że też mogę być jedną z nich ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A zamierzacie używać pasów poporodowych? Od kiedy je można stosować? rzeczwiście dają efekt? A co do jedzenia to mnie tu dziewczyny narobiły smaka shake'ami i właśnie piję jogurt naturalny z truskawkami zmiksowane
Edytowane przez Magnifica Czas edycji: 2015-01-31 o 13:58 |
||
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki z Warszawy dzis do 17 w Pałacu Prymasowskim jest impreza dla kobiet w ciąży. Co pół godziny losowanie a co godzine konkurs z nagrodami. O 16 na pewno mozna wygrac lozeczko, a duzo osob nie ma. Jakies gadzety tez mozna pozbierac np. termometr do wanienki. Ja wlasnie wrocilam wygralam materacyk do lozeczka ale sie wymienilam z dziewczyną na kocyk z poduszeczką, bo materac mamy.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję, urodziny córy się bardzo udały, młoda mega zadowolona a ja tym bardziej ![]() A tę nospę bierzesz regularnie czy doraźnie, jak coś zaczyna boleć?? Magiusa znikają i to tak szybko? To rewelacja! Przyjrzałam się dziś uważnie twarzy w promieniach słonka, sporo kropeczek mi wyskoczyło, takie nieregularne piegi normalnie mikakrolikowa to bardzo smutne, że szczepionka skojarzona źle zadziałała na Twoje maleństwo my braliśmy infanrix hexa (czy jakoś tak) było wszystko ok na szczęście ale teraz mam dużo wątpliwości chyba zdecyduję się tylko na te konieczne, trudno będzie ich kilka ale chyba bezpieczniej. Tym bardziej, że mam w domu starsze dziecko, które co rusz przynosi coś od innych dzieci a ja sama też często łapię infekcję więc nigdy nie będzie wiadomo, czy akurat jakaś wirusówka nie będzie w natarciu w czasie szczepienia a objawy wyjdą zaraz po. Normalnie boję się tych szczepień...
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Dziś wyszłam ze szpitala. Dostałam 5 zastrzyków na płucka Małego - miały być 4 chyba pielęgniarka się pomyliła. Dzwoniłam od razu do mojego lekarza ale powiedział że daje gwarancje że dziecku nic nie grozi. Mikołajek jest prawie 2 tygodnie do przodu z wynikami i waży już 3 kg To tak na szybko napisałam co u Nas - teraz idę nadrobić co napisałyście
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

jak ja nie lubie kupować przez neta
i jak sie tu wyspać?

drobny brzuszek, ale z dnia na dzien może nagle sie nadmuchac na big

że nie będę umiała nakarmić własnego dziecka 
a później zrobię oponki serowe 
Ja mam 11 kg do przodu
jeszcze ze dwa max moge przygarnac hihi

mój organizm niestety baardzo uparty i co bym nie robiła to nic, dopiero codzienne bieganie po 10 km rusza moją wage
oby tym razem było inaczej i żeby same one się gubiły 
ale ktoś mi tu na oponki smaka narobił 
CZY TO ZEJDZIE??
07.07.2012