Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-31, 19:33   #601
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o dzidzie i lozysko z przodu ja tez mam z przodu i martwilam sie ze pewnie dlugo nic nie poczuje a tu guzik prawda moze dlatego ze przed ciaza bylam bardzo szczupla plaski brzuch itd nie wiem ale lozysko z przedniej sciany nie przekresla a co do miejsca to na tym etapie dzidzia znajduje sie tak w podbrzuszu wysokosci kosci biodrowych u mnie juz 19tc wiec czuje malego nie sa to kopniaki ale takie pukniecia i przesuwanie malego ktore widac i czuc pod reka
U mnie też 19tc. Przed ciąża też miałam płaski brzuch. Wlasnie na takiej wysokości czuję. Może nie jest to takie wyraźne bo w zasadzie nie mam brzucha. Na wtorkowym usg mała była fatalnie ułożona. Głową w dol i zawinieta jak precel.

Zazdroszczę strasznie takich wyraźnych ruchów!

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:36   #602
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
U mnie też 19tc. Przed ciąża też miałam płaski brzuch. Wlasnie na takiej wysokości czuję. Może nie jest to takie wyraźne bo w zasadzie nie mam brzucha. Na wtorkowym usg mała była fatalnie ułożona. Głową w dol i zawinieta jak precel.

poczekaj jeszcze troche z kazdym dniem maluch cwiczy i jest silniejszy wiec a noz ktoregos razu da mamie znac dosyc mocno!
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:01   #603
Truskawka31
Rozeznanie

Dzisiaj, po naleśnikach z koleżanką wybrałyśmy się na extra wyprzedaźe w Zarze. Kupiłam dwa piękne kombinezony na wiosnę, przecenione ze 199 zł na 69 zł, no i jedna bluzkę ze pseudo-skórzanymi wstawkami za 39 zł z 99 zł:jupiJestem bardzo zadowolona z zakupów. Jeżeli chodzi jednak o spodnie,to lipa. Nie mogę znaleźć nic wygodnego... Obstawiam Allegro...
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:05   #604
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Dzisiaj, po naleśnikach z koleżanką wybrałyśmy się na extra wyprzedaźe w Zarze. Kupiłam dwa piękne kombinezony na wiosnę, przecenione ze 199 zł na 69 zł, no i jedna bluzkę ze pseudo-skórzanymi wstawkami za 39 zł z 99 zł:jupiJestem bardzo zadowolona z zakupów. Jeżeli chodzi jednak o spodnie,to lipa. Nie mogę znaleźć nic wygodnego... Obstawiam Allegro...
jesli chodzi o spodnie ciazowe ja kupilam na allegro bo tez nie moglam dostac nigdzie i polecam kupowalam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33262920
Stary 2015-01-31, 20:21   #605
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
jesli chodzi o spodnie ciazowe ja kupilam na allegro bo tez nie moglam dostac nigdzie i polecam kupowalam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33262920
Dziękuję Ci, koniecznie chciałabym miękkie spodnie, nie opinające brzucha...
Stary 2015-01-31, 20:35   #606
Marita1203
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Podobny skład ma MamaDHA, ale z racji tego że cośtam już wiem o firmach farmaceutycznych, to tego nie kupię. Z resztą duuuuużo rzeczy z apteki bym nie kupiła ale to tylko moje zdanie
A co sądzisz o Omegamed Pregna Optima DHA? skład chyba ok? też do teraz brałam kwas, jod i witaminę D ale te 3 różne tabletki postanawiam zamienić na 1.
Marita1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:39   #607
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
A w zarze jest w ogole dział ciężarówkowy? Nawet nie szukałam w sklepie, bo myslalam, ze w Polsce nie jest dostepna ta kolekcja.
Dla mnie najwygodniejsze są spodnie z h&m. Mam jeszcze z mama licious, ale mają elastyczny, mocno opinajacy pas, przez co niewygodnie się je zakłada. Na allegro spodnie z h&m można w dobrej cenie ustrzelic

happiness is on the way.
Stary 2015-01-31, 20:47   #608
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba się skuszę, bardzo mi się podobają rurki u niego, moje ciążowe to przeważnie takie rozszerzane nogawki mają, lekko dzwonowate, bardzo mnie to denerwuje, a rurki przeważnie w sklepie kosztują majątek

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:06   #609
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
A w zarze jest w ogole dział ciężarówkowy? Nawet nie szukałam w sklepie, bo myslalam, ze w Polsce nie jest dostepna ta kolekcja.
Dla mnie najwygodniejsze są spodnie z h&m. Mam jeszcze z mama licious, ale mają elastyczny, mocno opinajacy pas, przez co niewygodnie się je zakłada. Na allegro spodnie z h&m można w dobrej cenie ustrzelic
Nie, nie ma takiego działu, ale ja nie przepadam za stylem odzieży ciążowej, dlatego kupuję ciuchy o rozmiar większe Polecam
Stary 2015-01-31, 21:20   #610
Aviskowa
Zadomowienie

Jak u Was z ciśnieniem ? Mnie bardzo ćmi głowa.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:21   #611
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie ma takiego działu, ale ja nie przepadam za stylem odzieży ciążowej, dlatego kupuję ciuchy o rozmiar większe Polecam
Też tak robiłam w poprzedniej ciąży i teraz tak samo zamierzam Tylko rurki kupiłam na asosie z kolekcji maternity, akurat były przecenione fajnie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:26   #612
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też tak robiłam w poprzedniej ciąży i teraz tak samo zamierzam Tylko rurki kupiłam na asosie z kolekcji maternity, akurat były przecenione fajnie
Kupowałaś sobie te rurki przez allegro czy przez ich stronę?
Stary 2015-01-31, 21:33   #613
gkatarzynka
Zadomowienie

Dziewczyny,poleccie dobry podklad (ale nie taki najdrozszy). Ostatnio bardzo mi sie sprawdzal jeden,a teraz na nosie,brodzie i czole od razu skorki sie luszcza.... wyglada to koszmarnie no i jestem wsciekla,bo raczej z domu bez podkladu nie wychodze a tu taki zonk...generalnie mam cere mieszana ale z predyspozycja do podraznien. Szukam czegos kryjacego,ale raczej nie matujacego bo te matujace tez mi sie nie sprawdzaly.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:46   #614
natetitka
Zadomowienie

Ja specjalistką nie jestem ale dla mnie najwspanialszym podkładem jaki miałam był podkład mineralny, czytałam, że one dobrze działają na cerę i u mnie się to sprawdziło. Akurat mój jest już stary, totalne opary. Mam z avon, nie wiem czy jest jeszcze w katalogu bo sto lat ich nie oglądałam

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 22:15   #615
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,poleccie dobry podklad (ale nie taki najdrozszy). Ostatnio bardzo mi sie sprawdzal jeden,a teraz na nosie,brodzie i czole od razu skorki sie luszcza.... wyglada to koszmarnie no i jestem wsciekla,bo raczej z domu bez podkladu nie wychodze a tu taki zonk...generalnie mam cere mieszana ale z predyspozycja do podraznien. Szukam czegos kryjacego,ale raczej nie matujacego bo te matujace tez mi sie nie sprawdzaly.
Ja od zawsze uzywalam estee laudee double wear, ale w ciazy zaczął mnie uczulac. Tez mam skłonność do suchych skorek. Teraz używam podkładu z max factora- lasting performance. Wcześniej miałam też z max factora taki 3w1- od razu z baza ( zielone napisy, nie pamiętam nazwy ). Całość wykanczam pudrem pupa silk touch i efekt jest niezły. Od wielu osób słyszałam, ze poprawiła mi się cera . Co prawda wcale nie jest

happiness is on the way.
Stary 2015-01-31, 22:36   #616
edzia16051983
Przyczajenie

Witam moge sie przylaczyc mam prawie 32 lata troje dzieci Piotrus 5,Mateuszek4 i Aleksandra 13 miesiecy i termin porodu 29 lipiec
edzia16051983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:01   #617
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marita1203 Pokaż wiadomość
A co sądzisz o Omegamed Pregna Optima DHA? skład chyba ok? też do teraz brałam kwas, jod i witaminę D ale te 3 różne tabletki postanawiam zamienić na 1.
Omegamed jest ok

Cytat:
Moim hitem od lat jest mineralny podkład Clarins, wersja nawilżająca. Świetny na suche skórki, polecam to ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...10.html&next=1

Cytat:
Napisane przez edzia16051983 Pokaż wiadomość
Witam moge sie przylaczyc mam prawie 32 lata troje dzieci Piotrus 5,Mateuszek4 i Aleksandra 13 miesiecy i termin porodu 29 lipiec
Witamy
oooo, czwarte dziecko, super znasz już płeć?

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:19   #618
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edzia16051983 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie .

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 23:41   #619
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Ja już trzeci dzień odplywam, chyba przez to ciśnienie. Chociaż dziś trochę lepiej, bo wczoraj miałam taką migrenę, szyja sztywna, wymioty... Nawet poduszka była dla mnie za twarda
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 01:58   #620
kindo7
Raczkowanie

Hej,

Melduje sie po wizycie u p dr wiem, ze wszystkie juz pewnie spicie, ale u mnie dopiero wczesny wieczor

Z maluszkiem wszystko dobrze. Ruszal sie jak szalony no i nadal nie znamy plci... P dr ma usg powiedzmy, takie sobie, wiec mowi, ze slabo widac. W prawdzie wydaje jej sie, ze widziala tzw ziarnko kawy, co wskazuje na dIewczynke, to samo na usg genetycznym inna p dr powiedziala, ze jej wyglada na dziewczynke - tam znowu byl super sprzet, ale troche wczesnie na pewnosc Ale zobaczymy za mieisc na polowkowym

Moja morfologia ok, choc p dr mowi, ze gdybym przestala brac suplement, to by poleciala, bo jest tak w granicy, ale blisko na granicy
No i przybyl mi 1 kg przez 4 tygodnie, wiec chyba ok. Choc balam sie, ze duzo wiecej

I ja biore w obu ciazach Pregne plus i Mum Omega. Szczerze powiedziawszy w poprzedniej ciazy przez chwile probowalam pregna omega med (czy jakos tak) i jakis drugi, ale mi nie pasowaly.

A co do podkladow, to ja polecam mineralny Bare Minerals. N jlepiej sie sprawdza na lato, bo nie splywa

Po wizycie pojechalismy do centrum handlowego, zeby mi kupic jakies ciuchy, bo moj maz bardzo chcial mi dogodzic, bo ja ciagle marudze, ze nie mam w czym chodzic ale jak zwykle nic mi sie nie podobalo! Nie mowiac juz o ciuchach ciazowyc... Ech teraz to jeszcze spoko, bo tu goraco, wiec po pierwsze mam ciuchy z pierwszej ciazy, a z brzuchem chodzilam w lato, a po drugie przy goracu, to jakos zawsze sie na siebie cos wlozy... Ale nie wiem co to bedzie jak w marcu wrocimy do Polski... Bo boje sie, ze w nic oprocz jakichs dresow nie wejde! Nie mowiac o kurtkach, czy plaszczach!
Tak piszecie ciagle o tych rzeczach, ktore kupujecie, a mnie sie w sklepach ostatnio nic nie podoba... Moze faktycznie sprobuje na allegro i najwyzej podam adres wysylki do mojego brata i akurat jak wrocimy to bede miala

Pozdrawiam wszystkie cieplo!
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 07:23   #621
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Ja od zawsze uzywalam estee laudee double wear, ale w ciazy zaczął mnie uczulac. Tez mam skłonność do suchych skorek. Teraz używam podkładu z max factora- lasting performance. Wcześniej miałam też z max factora taki 3w1- od razu z baza ( zielone napisy, nie pamiętam nazwy ). Całość wykanczam pudrem pupa silk touch i efekt jest niezły. Od wielu osób słyszałam, ze poprawiła mi się cera . Co prawda wcale nie jest
Ja od wielu lat używam Vichy Dermablend, pięknie stapia się z cerą, koryguje niedoskonałości.
Stary 2015-02-01, 07:41   #622
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
poczekaj jeszcze troche z kazdym dniem maluch cwiczy i jest silniejszy wiec a noz ktoregos razu da mamie znac dosyc mocno!
U mnie 17 tydzień, od jutra 18 i nic... Nie czuje niiiic przez to się denerwuje, czy Maleństwo tam w brzuszku w ogóle się jakoś trzyma .....

Wczoraj pół dnia miałam kłucia po lewej stronie podbrzusza, nieregularne, czasem częste ale nie były to skurcze, tylko tak jakby mi ktoś szpilkę od środka wbijał.... Potem trochę mnie podbrzusze pobolalo jak na okres,ale lekko, obyło się bez nospy i zasnęłam..... Ech jak ja się martwię

Co do zakupów na Allegro, kupiłam za 30 zł z przesyłka Kaz Cooke Ciężarówka przez 9 miesięcy i za 35 z przesyłka Dzieciozmagania może jak coś poczytam, to się czymś zajmę i uspokoję....

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Mnie tez boli, od piątku, jak spadł śnieg ale ja mam ciśnienie niskie, w najbardziej szczytowym bólu mam 110/64 robię sobie chłodne kompresy, ale niewiele pomagają. Wpadłam nawet na pomysł wypicia słabej kawy. Tak szybko do wc to ja chyba w życiu nie biegłam, Maz chciał mi nawet zmierzyć średni czas na setkę cola mi nawet wchodzi, ale nie zauważyłam,żeby mi pomagała, to nie pije, bo po co? Najbardziej pomaga mi.... Banan

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-02-01 o 07:37
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 08:31   #623
elinka21
Zakorzenienie

Ja trafilam do szpitala w nocy delikatne krwawienie teraz tylko plamienie, czekam na lekarza i badanie

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 08:35   #624
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
U mnie 17 tydzień, od jutra 18 i nic... Nie czuje niiiic przez to się denerwuje, czy Maleństwo tam w brzuszku w ogóle się jakoś trzyma .....

Wczoraj pół dnia miałam kłucia po lewej stronie podbrzusza, nieregularne, czasem częste ale nie były to skurcze, tylko tak jakby mi ktoś szpilkę od środka wbijał.... Potem trochę mnie podbrzusze pobolalo jak na okres,ale lekko, obyło się bez nospy i zasnęłam..... Ech jak ja się martwię

Co do zakupów na Allegro, kupiłam za 30 zł z przesyłka Kaz Cooke Ciężarówka przez 9 miesięcy i za 35 z przesyłka Dzieciozmagania może jak coś poczytam, to się czymś zajmę i uspokoję....

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Mnie tez boli, od piątku, jak spadł śnieg ale ja mam ciśnienie niskie, w najbardziej szczytowym bólu mam 110/64 robię sobie chłodne kompresy, ale niewiele pomagają. Wpadłam nawet na pomysł wypicia słabej kawy. Tak szybko do wc to ja chyba w życiu nie biegłam, Maz chciał mi nawet zmierzyć średni czas na setkę cola mi nawet wchodzi, ale nie zauważyłam,żeby mi pomagała, to nie pije, bo po co? Najbardziej pomaga mi.... Banan
co do tego klucia ja np mam czesto klucia w okolicy jajnika.. moja lekarka powiedziala ze nic zlego nie widzi i powiedziala ze to jelito.. wiec zapewne cos tam sie zatyka albo jelito sie zawija i mnie akurat w tym miejscu boli.. mialam sie wybrac do rodzinnego z tym ale jakos tak.. pewnie by mnie zbyl.. i jakos sie do tego przyzwyczailam juz..
a co do ruchow kochana spokojnie na wszystkie przyjdzie czas.. martwic sie zaczniesz jak w 23/24 nic nie bedziesz czula bo dopiero wtedy mozna zaczac sie zastanawiac dlaczego jeszcze nie czuje

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Chyba się skuszę, bardzo mi się podobają rurki u niego, moje ciążowe to przeważnie takie rozszerzane nogawki mają, lekko dzwonowate, bardzo mnie to denerwuje, a rurki przeważnie w sklepie kosztują majątek
a polecam ja zamowilam s bo nosilam s przed ciaza i jak je zalozylam pierwszy raz to myslalam ze za male xD ale sa spoko teraz juz a sa to serio rurki rurki
Stary 2015-02-01, 08:39   #625
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja trafilam do szpitala w nocy delikatne krwawienie teraz tylko plamienie, czekam na lekarza i badanie
ojej! trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko ok! daj znać po badaniu co lekarz powiedział.

Strobiluska u mnie 19 tydzień i też nic nie czuję. Od wczoraj za to mam ból po lewej stronie na wysokości pępka, ale podejrzewam, że to niestety zaparcie.... :/ wzięłam nospę ale nic nie pomogło - tzn noc przespałam, ale dzisiaj od nowa boli.. a drugiej boję się brać! najadłam się śliwek suszonych, jabłko zjadłam teraz i popiłam zbożówką i czekam........... ale też już się stresuję, bo różne myśli przychodzą do głowy :/ że może jednak to nie jelita...... :/

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2015-02-01 o 08:40
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 08:46   #626
Truskawka31
Rozeznanie

Wczoraj dzieć do mnie pukał 4 razy, zawsze dzieje się to wieczorem jak leżęU każdego to sprawa jak widać bardzo indywidualna Jest na co czekać

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Elinka, trzymam kciuki Napewno będzie dobrze
Stary 2015-02-01, 09:18   #627
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wczoraj miałam straszne... pół dnia chodziłam jak zombie ....

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
ja z podkładów od lat mam Revlon Colorstay i jestem mega zadowolona

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
kciuki!!! dawaj znać co z Wami ! będzie dobrze !

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 09:37   #628
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Elinka, co u Was? Kciuki sa.

Doskwiera komuś bol pachwiny/ pośladka? Mam juz go dość... W środę wizyta, muszę wytrzymać chyba

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Truskawka, u mnie tez najczesciej podczas leżenia ☺️

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 09:49   #629
cicha1990
Rozeznanie

mnie np w nocy doskwiera bol biodra.. i musze sie niestety co chwile przekrecac z lewego boku na prawy i tak na zmiane;/ i lekarka powiedziala ze niestety wiezadla sie rozszerzają to boli..

Edytowane przez cicha1990
Czas edycji: 2015-02-01 o 09:53
Stary 2015-02-01, 10:15   #630
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Elinka daj znać co i jak!

Co do dolegliwości u mnie nadal spokój, chyba jestem szczęściarą.
Jedynie co to fakt, ciśnienie teraz padło na ryj i trochę to czuję .. kawa oczywiście w ruch.
I też lecę po niej do łazienki ale na co innego
Tak btw to jeszcze chyba nie miałam w ciąży problemów z zatwardzeniem, za to przed ciążą całkiem często (przed @ zwykle).
Ciąża mi ewidentnie służy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości