|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Zazdroszczę strasznie takich wyraźnych ruchów!
|
|
#602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z kazdym dniem maluch cwiczy i jest silniejszy wiec a noz ktoregos razu da mamie znac dosyc mocno!
|
|
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj, po naleśnikach z koleżanką wybrałyśmy się na extra wyprzedaźe w Zarze. Kupiłam dwa piękne kombinezony na wiosnę, przecenione ze 199 zł na 69 zł, no i jedna bluzkę ze pseudo-skórzanymi wstawkami za 39 zł z 99 zł
|
|
|
|
#604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
A co sądzisz o Omegamed Pregna Optima DHA? skład chyba ok? też do teraz brałam kwas, jod i witaminę D ale te 3 różne tabletki postanawiam zamienić na 1.
|
|
|
|
#607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie najwygodniejsze są spodnie z h&m. Mam jeszcze z mama licious, ale mają elastyczny, mocno opinajacy pas, przez co niewygodnie się je zakłada. Na allegro spodnie z h&m można w dobrej cenie ustrzelic
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam
|
|
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Jak u Was z ciśnieniem ? Mnie bardzo ćmi głowa.
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko rurki kupiłam na asosie z kolekcji maternity, akurat były przecenione fajnie
|
|
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,poleccie dobry podklad (ale nie taki najdrozszy). Ostatnio bardzo mi sie sprawdzal jeden,a teraz na nosie,brodzie i czole od razu skorki sie luszcza.... wyglada to koszmarnie no i jestem wsciekla,bo raczej z domu bez podkladu nie wychodze a tu taki zonk...generalnie mam cere mieszana ale z predyspozycja do podraznien. Szukam czegos kryjacego,ale raczej nie matujacego bo te matujace tez mi sie nie sprawdzaly.
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Ja specjalistką nie jestem ale dla mnie najwspanialszym podkładem jaki miałam był podkład mineralny, czytałam, że one dobrze działają na cerę i u mnie się to sprawdziło. Akurat mój jest już stary, totalne opary. Mam z avon, nie wiem czy jest jeszcze w katalogu bo sto lat ich nie oglądałam
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Co prawda wcale nie jest![]()
|
|
#616 |
|
Przyczajenie
|
Witam moge sie przylaczyc mam prawie 32 lata troje dzieci Piotrus 5,Mateuszek4 i Aleksandra 13 miesiecy i termin porodu 29 lipiec
|
|
|
|
#617 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oooo, czwarte dziecko, super znasz już płeć?
|
|||
|
|
|
#618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Melduje sie po wizycie u p dr wiem, ze wszystkie juz pewnie spicie, ale u mnie dopiero wczesny wieczor ![]() Z maluszkiem wszystko dobrze. Ruszal sie jak szalony no i nadal nie znamy plci... P dr ma usg powiedzmy, takie sobie, wiec mowi, ze slabo widac. W prawdzie wydaje jej sie, ze widziala tzw ziarnko kawy, co wskazuje na dIewczynke, to samo na usg genetycznym inna p dr powiedziala, ze jej wyglada na dziewczynke - tam znowu byl super sprzet, ale troche wczesnie na pewnosc Ale zobaczymy za mieisc na polowkowym ![]() Moja morfologia ok, choc p dr mowi, ze gdybym przestala brac suplement, to by poleciala, bo jest tak w granicy, ale blisko na granicy ![]() No i przybyl mi 1 kg przez 4 tygodnie, wiec chyba ok. Choc balam sie, ze duzo wiecej ![]() I ja biore w obu ciazach Pregne plus i Mum Omega. Szczerze powiedziawszy w poprzedniej ciazy przez chwile probowalam pregna omega med (czy jakos tak) i jakis drugi, ale mi nie pasowaly. A co do podkladow, to ja polecam mineralny Bare Minerals. N jlepiej sie sprawdza na lato, bo nie splywa ![]() Po wizycie pojechalismy do centrum handlowego, zeby mi kupic jakies ciuchy, bo moj maz bardzo chcial mi dogodzic, bo ja ciagle marudze, ze nie mam w czym chodzic ale jak zwykle nic mi sie nie podobalo! Nie mowiac juz o ciuchach ciazowyc... Ech teraz to jeszcze spoko, bo tu goraco, wiec po pierwsze mam ciuchy z pierwszej ciazy, a z brzuchem chodzilam w lato, a po drugie przy goracu, to jakos zawsze sie na siebie cos wlozy... Ale nie wiem co to bedzie jak w marcu wrocimy do Polski... Bo boje sie, ze w nic oprocz jakichs dresow nie wejde! Nie mowiac o kurtkach, czy plaszczach! Tak piszecie ciagle o tych rzeczach, ktore kupujecie, a mnie sie w sklepach ostatnio nic nie podoba... Moze faktycznie sprobuje na allegro i najwyzej podam adres wysylki do mojego brata i akurat jak wrocimy to bede miala ![]() Pozdrawiam wszystkie cieplo! |
|
|
|
#621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj pół dnia miałam kłucia po lewej stronie podbrzusza, nieregularne, czasem częste ale nie były to skurcze, tylko tak jakby mi ktoś szpilkę od środka wbijał.... Potem trochę mnie podbrzusze pobolalo jak na okres,ale lekko, obyło się bez nospy i zasnęłam..... Ech jak ja się martwię Co do zakupów na Allegro, kupiłam za 30 zł z przesyłka Kaz Cooke Ciężarówka przez 9 miesięcy i za 35 z przesyłka Dzieciozmagania może jak coś poczytam, to się czymś zajmę i uspokoję....---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Mnie tez boli, od piątku, jak spadł śnieg robię sobie chłodne kompresy, ale niewiele pomagają. Wpadłam nawet na pomysł wypicia słabej kawy. Tak szybko do wc to ja chyba w życiu nie biegłam, Maz chciał mi nawet zmierzyć średni czas na setkę
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-02-01 o 07:37 |
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trafilam do szpitala w nocy delikatne krwawienie teraz tylko plamienie, czekam na lekarza i badanie
|
|
#624 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do ruchow kochana spokojnie na wszystkie przyjdzie czas.. martwic sie zaczniesz jak w 23/24 nic nie bedziesz czula bo dopiero wtedy mozna zaczac sie zastanawiac dlaczego jeszcze nie czuje ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
ja zamowilam s bo nosilam s przed ciaza i jak je zalozylam pierwszy raz to myslalam ze za male xD ale sa spoko teraz juz a sa to serio rurki rurki
|
||
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strobiluska u mnie 19 tydzień i też nic nie czuję. Od wczoraj za to mam ból po lewej stronie na wysokości pępka, ale podejrzewam, że to niestety zaparcie.... :/ wzięłam nospę ale nic nie pomogło - tzn noc przespałam, ale dzisiaj od nowa boli.. a drugiej boję się brać! najadłam się śliwek suszonych, jabłko zjadłam teraz i popiłam zbożówką i czekam........... ale też już się stresuję, bo różne myśli przychodzą do głowy :/ że może jednak to nie jelita...... :/
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-02-01 o 08:40 |
|
|
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj dzieć do mnie pukał 4 razy, zawsze dzieje się to wieczorem jak leżę
Jest na co czekać![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj miałam straszne... pół dnia chodziłam jak zombie ....
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- kciuki!!! dawaj znać co z Wami ! będzie dobrze ! |
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Elinka, co u Was? Kciuki sa.
Doskwiera komuś bol pachwiny/ pośladka? Mam juz go dość... W środę wizyta, muszę wytrzymać chyba ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Truskawka, u mnie tez najczesciej podczas leżenia ☺️
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
mnie np w nocy doskwiera bol biodra.. i musze sie niestety co chwile przekrecac z lewego boku na prawy i tak na zmiane;/ i lekarka powiedziala ze niestety wiezadla sie rozszerzają to boli..
Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-02-01 o 09:53 |
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Elinka daj znać co i jak!
Co do dolegliwości u mnie nadal spokój, chyba jestem szczęściarą. Jedynie co to fakt, ciśnienie teraz padło na ryj i trochę to czuję .. kawa oczywiście w ruch. I też lecę po niej do łazienki ale na co innego Tak btw to jeszcze chyba nie miałam w ciąży problemów z zatwardzeniem, za to przed ciążą całkiem często (przed @ zwykle). Ciąża mi ewidentnie służy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

moze dlatego ze przed ciaza bylam bardzo szczupla plaski brzuch itd nie wiem ale lozysko z przedniej sciany nie przekresla
ale to tylko moje zdanie

robię sobie chłodne kompresy, ale niewiele pomagają. Wpadłam nawet na pomysł wypicia słabej kawy. Tak szybko do wc to ja chyba w życiu nie biegłam, Maz chciał mi nawet zmierzyć średni czas na setkę