Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 16:32   #2131
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
My oglądamy pingwiny z madagaskaru film pełnometrażowy :-P
Ja leze,musze sie przebrac zaraz i pranie powiesze i jajka ugotuje do kotletow jajecznych na jutro
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 16:33   #2132
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Ja leze,musze sie przebrac zaraz i pranie powiesze i jajka ugotuje do kotletow jajecznych na jutro
O tez musze je w koncu zrobic.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 16:41   #2133
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Plaszczyk

Super,faktycznie interes życia a skąd taki kupon ?
Stary 2015-02-01, 16:44   #2134
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
O tez musze je w koncu zrobic.
Ja na dwa dni narobie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Super,faktycznie interes życia a skąd taki kupon ?
od tesciow na swieta 80zl na karcie podarunkowej
Stary 2015-02-01, 16:48   #2135
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
witam się weekendowo ale tu spokojnie :d piękne słoneczko świeci od rana!

Wczoraj byliśmy z tż w odwiedzinach u mojego kuzyna, mają 1,5-miesięcznego synka Mikołaja -jest przesłodki! wielkie czarne oczy i taka śliczna buźka.. ach..aż się nie mogę doczekać naszego szkraba mąż chodzi jak zaczarowany od wczoraj i tylko powtarza,że on już chce naszego Olka..
Rzecz która mi się u nich spodobała to kosz mojżesza - kołyska wiklinowa - super sprawa i Miś Szumiś naśladujący szum suszarki. Kołyskę może kupimy..zamiast leżaczka-bujaczka..muszę się zastanowić i sprawdzić ile to by kosztowało.
Okazało się,że mają Joolza,bardzo fajnie wygląda - gondola, stelaż, na prawdę ok - ale słabo z tą spacerówką..(nie widzieliśmy bo mieli ją w piwnicy) podobno jest bardzo mała, no i wózek ma malutki kosz na zakupy.. Także wózek nadal nie wybrany trzeba znów przeczesać internet... :/

A i zdecydowaliśmy się na łóżeczko to samo co madzix btw już do Was dotarło? czy jeszcze czekacie?

Miłego dnia!
ja zaraz zasiadam z tż do oglądania meczu Polaków o 3 miejsce.. oj będzie ciężko z Hiszpanami..ale wierzę,że dadzą radę !
zytałam o tych Misiach szumisiach, ale dla mnie cholernie drogie za maskotkę, która wydziela dźwięk suszarki
też się zastanawiam czy nie rozejrzeć się za jakimś koszem
Cytat:
.

Wrocilismy. Jadlam 6nuggetsow,mc chickena i 2xfryty fantka do tego wjechala. Ale swwieto!
No i zakupy w biedrze takie ze wszystkiego pod podstatkiem mam co dusza zapragnie hehe.
Kupilam kurtke! Dostalam od tesciowej kupon na swoeta do bershki na 80zl. No i tam znalazlam kurtke. Jest to jesienny plaszcz. Matko jedyna dobra kurtka na mnie- rozmiar S ale luzny w brzuchu tak ze mi do porodu powinna spokojnie wystarczyc! Wiec jakis cud bo bede ja mogla pozniej nosic a inne kurtki co przymierzalam czy plaszcze to rozmiar L z rekawami dlugimi tak ze do polowy reki a brzuch na styk,w niektorych nawet cisnal mnie,wiec musialabym xl brac a to juz w ogole masakra!
A co najlepsze ten moj plaszcz z 229zl przeceniony na 109,a przy kasie nabilo mi 89,90 wiec doplacilam tylko 9,90 najlepszy interes zycia haha.
gdzie Ty to mieścisz? ja zjadłabym 1 fryty i nugetsy i koniec
Cytat:
Plaszczyk
super płąszczyk

ale nerwowy mecz nerwów mnie to kosztowało, ale udało się mamy ten brąz

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Ja na dwa dni narobie

od tesciow na swieta 80zl na karcie podarunkowej
ooo też zrobię kotlety z jaj w tym tygodniu
na jutro jeszcze bigos mam, to może na wtorek i środę. I do tego chyba marchewka z groszkiem na gesto albo buraczki

wiecie co robie? oglądam spacerówki parasolki na przyszły rok, żeby mieć rozeznanie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 16:51   #2136
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
zytałam o tych Misiach szumisiach, ale dla mnie cholernie drogie za maskotkę, która wydziela dźwięk suszarki
też się zastanawiam czy nie rozejrzeć się za jakimś koszem

gdzie Ty to mieścisz? ja zjadłabym 1 fryty i nugetsy i koniec

super płąszczyk

ale nerwowy mecz nerwów mnie to kosztowało, ale udało się mamy ten brąz

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

ooo też zrobię kotlety z jaj w tym tygodniu
na jutro jeszcze bigos mam, to może na wtorek i środę. I do tego chyba marchewka z groszkiem na gesto albo buraczki

wiecie co robie? oglądam spacerówki parasolki na przyszły rok, żeby mieć rozeznanie
Haha normalnie ze mieszcze
Ja mam teraz naprawde duzy spust chox i tak mneejszy niz w 1trymie.

Hehe no mecz straszny!

Wlasnie ja nie wiem co do kotletow,nie mam pomyslu hehe. Ale pewnie zjrmy surowke od mamy taka robiona w sloiku. Pyszna jest z ogorkow,papryki,cebulki,k alafiorka
Stary 2015-02-01, 16:54   #2137
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Robicie toxso drugi raz, bo w aplikacji ciążowej wyszło ze powinno sie powtórzyć badanie
ja juz miałam 2 razy toxo, moze lekarz zleci 3 raz, nie wiem

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
tak, mi już gin zlecił na poprzedniej wizycie i robiłam.

Teraz mam zrobić PTA odczyn Coombsa, robiłyście?
Odczyn coombsa robiłam na samym początku jak i full innych badań, chyba wszystkie tu wspominane

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ale to wtedy dziecko moze spac w aucie, wozku, foteliku gdziekolwiek. Z jedzeniem tez nie widze problemu na miescie. Mleko w termoopakowanie bralam odciagniete lub sloik jakis pozniej, a jaj sie cycemnkarmi to juz w ogole bez problemu, ale wiem, ze niektore moje kolezanki tak mialy, ze na sztywno musi byc plan dnia i juz, dla mnie to tylko wyimaginowane ograniczenia
Dla mnie karmienie piersia w miejscu publicznym odpadało, a Mały butelki nie chciał, ale po 4 m-cu tak układałam ze brałam jakiś słoiczek

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
Haloo

Jestem mama hani z kwietnia 2014 podczytuję was czasem z sentymentu ( zazwyczaj wyglada to tak, ze włączę, przeczytam dwa posty i muszę zając się maruda) inne wątki przeglądam (przyznamy się bez bicia) bo mamy w ciąży maja o wiele więcej czasu i wklejaja czasem fajne linki z rzeczami dla maluszków : d wiec przelatuje w wolnej chwili rach ciach i znajduje czasem skarby ot taka wygodnicka jestem. :d nie bójcie sie, nie jestem pedofilem

Tymczasem trzymajcie się mamki ciepło i wypoczywającej, bo do kwietnia jeszcze trochę czasu jest

Mama kwietniową 2014
Witaj
Wyjaśniła się zagadka tajemniczego Stefana

Cytat:
Wrocilismy. Jadlam 6nuggetsow,mc chickena i 2xfryty fantka do tego wjechala. Ale swwieto!
No i zakupy w biedrze takie ze wszystkiego pod podstatkiem mam co dusza zapragnie hehe.
Kupilam kurtke! Dostalam od tesciowej kupon na swoeta do bershki na 80zl. No i tam znalazlam kurtke. Jest to jesienny plaszcz. Matko jedyna dobra kurtka na mnie- rozmiar S ale luzny w brzuchu tak ze mi do porodu powinna spokojnie wystarczyc! Wiec jakis cud bo bede ja mogla pozniej nosic a inne kurtki co przymierzalam czy plaszcze to rozmiar L z rekawami dlugimi tak ze do polowy reki a brzuch na styk,w niektorych nawet cisnal mnie,wiec musialabym xl brac a to juz w ogole masakra!
A co najlepsze ten moj plaszcz z 229zl przeceniony na 109,a przy kasie nabilo mi 89,90 wiec doplacilam tylko 9,90 najlepszy interes zycia haha.
Ale Ty masz spust
Super, ze znalazłaś kurtkę.
Stary 2015-02-01, 16:55   #2138
Hottie07
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, jestem marcową wizażową mamą

pewnie też już kompletujecie wyprawkę

u nas hitem na wątku jest kura do karmienia

jakby któraś chciała a nie chciała za nią przepłacać - my zamawiałyśmy u Pani, która szyje rękodzieła:

https://www.facebook.com/uszytkowo?fref=ts

kolory materiałów - jakie sobie wymarzycie

cena 50 zł plus wysyłka

wklejam wam zdjęcie swojej

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-28 13.11.23.jpg (72,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-28 13.11.50.jpg (82,9 KB, 7 załadowań)
Stary 2015-02-01, 16:55   #2139
Majka232
Zakorzenienie

Ja dzis usmażyłam tyle mielonych z pieczarkami że będziemy jeść do środy Zaraz zrobie kuskus i surówkę i zjem, bo jestem tylko po śniadaniu, soczku i wafelku i chyba trzeba coś wcisnąć
Stary 2015-02-01, 16:57   #2140
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej
Tesknil ktos?
My juz w domu u nas, wypad udany i zakupy tez. Kupilam malej 5pak body z dl rekawem na 62 i 5pak skarpetek w ff no i sobie dwa 4paki majtek
Ide troche nadrobic co u was bo po trochu podczytywalam ale i tak mam 25stron zaleglosci

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:02   #2141
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej
Tesknil ktos?
My juz w domu u nas, wypad udany i zakupy tez. Kupilam malej 5pak body z dl rekawem na 62 i 5pak skarpetek w ff no i sobie dwa 4paki majtek
Ide troche nadrobic co u was bo po trochu podczytywalam ale i tak mam 25stron zaleglosci
Ja tesknilam :-* ;-)
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-01, 17:08   #2142
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Mnie chyba ominęły wątki o łóżeczkach przypomnijcie proszę jakie kupowałyście czy z szczebelkami na około czy może z deseczką na krótszych bokach i motywem .Bo przymierzam się żeby zamówić i mam dylemat Wiem tyle że chce białe z szufladą
Stary 2015-02-01, 17:10   #2143
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie chyba ominęły wątki o łóżeczkach przypomnijcie proszę jakie kupowałyście czy z szczebelkami na około czy może z deseczką na krótszych bokach i motywem .Bo przymierzam się żeby zamówić i mam dylemat Wiem tyle że chce białe z szufladą
Ja mam ze szczebelkami na około.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-01, 17:17   #2144
soniuska
Zakorzenienie

Majka ja mialam raz toxo poki co
Co to odczyn coombsa?
Hehe to smwcznego;*

Gosiu oczywiscie ze tesknilam
Oo to poszlalalas;*
Stary 2015-02-01, 17:19   #2145
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Majka ja mialam raz toxo poki co
Co to odczyn coombsa?
Hehe to smwcznego;*

Gosiu oczywiscie ze tesknilam
Oo to poszlalalas;*
Coombsa robi sie jak macie z tz ryzyko konfliktu krwi. Ja nie mam i nie robiłam .
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-02-01, 17:21   #2146
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Coombsa robi sie jak macie z tz ryzyko konfliktu krwi. Ja nie mam i nie robiłam .
tak mi się właśnie wydawało

mi toxo lekarz zlecił 2 razy, teraz nie zlecał, ale ja wolę zrobić dla swojego spokoju

Stary 2015-02-01, 17:22   #2147
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej
Tesknil ktos?
Hej hej
To nie poszalałaś na tych zakupach

Cytat:
Ja mam z płaskimi szczebelkami po bokach i 2 boki zakryte, bez szuflady coś jak to ale moje było robione http://www.meble.vox.pl/produkt-lozeczko-16043.html
Stary 2015-02-01, 17:26   #2148
boleczka93
Zakorzenienie

Hej dziewczynki My wczoraj z M w końcu sie rozerwaliśmy troszkę ze znajomymi. Dzisiaj śpiochy dwa
W piątek po glukozie tak strasznie źle się czułam, nie wiem czy to od tego czy wgl miałam zły dzień, brzuch i głowa mnie bolała, byłam jakas ociężała szybko padłam spać. A babka mnie tak pokłuła że mam mega siniaki na zgięciu łokcia masara ...
Czekamy czekamy i się nie możemy doczekać na Wiktora i tak strasznie zazdroszcze mojej bratowej że już nie długo będzie po ;p a mnie dopada chyba teraz ten najgorszy okres, robi się ciężko. Oby szybko przyszła wiosna, to mi będzie lepiej
A wczoraj byliśmy z M na spotkaniu z tą moją położną, pokazywała nam sale porodową w swoim szpitalu i wgl chyba zmienie jednak szpital do porodu właśnie na ten co ona w nim pracuje. Babeczka jest rewelacyjna, wszystko mają nowe na oddziale i wyremontowane, do tego mamy jeszcze tam jedną znajomą położną no śmiesznie blisko od domu bo nawet na nogach mogła bym przejść (5 minut piechotką) hehe.
A co do łóżeczek bo widzę że piszecie to ostatnio nam znajomi powiedzieli że od nich dostaniemy

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:28   #2149
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie mam uff.
Na szczescie hehe

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki My wczoraj z M w końcu sie rozerwaliśmy troszkę ze znajomymi. Dzisiaj śpiochy dwa
W piątek po glukozie tak strasznie źle się czułam, nie wiem czy to od tego czy wgl miałam zły dzień, brzuch i głowa mnie bolała, byłam jakas ociężała szybko padłam spać. A babka mnie tak pokłuła że mam mega siniaki na zgięciu łokcia masara ...
Czekamy czekamy i się nie możemy doczekać na Wiktora i tak strasznie zazdroszcze mojej bratowej że już nie długo będzie po ;p a mnie dopada chyba teraz ten najgorszy okres, robi się ciężko. Oby szybko przyszła wiosna, to mi będzie lepiej
A wczoraj byliśmy z M na spotkaniu z tą moją położną, pokazywała nam sale porodową w swoim szpitalu i wgl chyba zmienie jednak szpital do porodu właśnie na ten co ona w nim pracuje. Babeczka jest rewelacyjna, wszystko mają nowe na oddziale i wyremontowane, do tego mamy jeszcze tam jedną znajomą położną no śmiesznie blisko od domu bo nawet na nogach mogła bym przejść (5 minut piechotką) hehe.
A co do łóżeczek bo widzę że piszecie to ostatnio nam znajomi powiedzieli że od nich dostaniemy
No 7mc podobno straszny,8lepszy a 9znow masakra hehs.
Po gluko no taki dzien do tylka jest.
Widzialam kupilas nowe kolory hybryd? chwal sie!
Stary 2015-02-01, 17:33   #2150
Majka232
Zakorzenienie

Każdy kolejny tydzień czy m-c blizej t.p. gorszy bo coraz cięższy
Stary 2015-02-01, 17:39   #2151
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
w pt był ten dzień z mega niskim ciśnieniem i podobno wiele osób źle się czuło więc Ty do tego dołożyłaś glukozę i już całkiem poszło
super z łóżeczkiem

ja po gluko czułam się normalnie. Tzn od razu nie, ale potem było wszystko ok

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-02-01 o 17:43
Stary 2015-02-01, 17:43   #2152
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie mam uff.
Na szczescie hehe

No 7mc podobno straszny,8lepszy a 9znow masakra hehs.
Po gluko no taki dzien do tylka jest.
Widzialam kupilas nowe kolory hybryd? chwal sie!
Ehem 5 nowych, jak będę coś z nimi robiła to zrobie fotke i pokaże, musze najpierw kupic nowa paletke pierwsza juz cala zapełniłam ;p w każdym bądź razie pomarańczowy, mięta, dwa różowe i fiolet i do tego matowy top
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Każdy kolejny tydzień czy m-c blizej t.p. gorszy bo coraz cięższy
Pocieszam się że już tylko 3 miesiące zostały, nie którym już nawet 2 zleci...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
w pt był ten dzień z mega niskim ciśnieniem i podobno wiele osób źle się czuło więc Ty do tego dołożyłaś glukozę i już całkiem poszło

ja po gluko czułam się normalnie. Tzn od razu nie, ale potem było wszystko ok
No właśnie, słyszałam że ogólnie dużo osób się źle czuło w piątek ...

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:47   #2153
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
własnie przez to rekordowo niskie ciśnienie

Stary 2015-02-01, 17:58   #2154
soniuska
Zakorzenienie

Bolus zaszalalas!
Tyyyle kolorkow, tez z gelisha bralas?
Sprobuj w koncu semilaca
Stary 2015-02-01, 18:00   #2155
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ehem 5 nowych, jak będę coś z nimi robiła to zrobie fotke i pokaże, musze najpierw kupic nowa paletke pierwsza juz cala zapełniłam ;p w każdym bądź razie pomarańczowy, mięta, dwa różowe i fiolet i do tego matowy top

Pocieszam się że już tylko 3 miesiące zostały, nie którym już nawet 2 zleci...

Już z górki. Mi zostało w sumie 7 tyg a nic jeszcze nie przygotowane
Stary 2015-02-01, 18:00   #2156
gosiak0512
Zakorzenienie

Co do winogron to nie slyszalam ale o miodzie slyszalam bo kolezance lekarz zalecil lyzke dziennie jesc bo mala w brzuchu malo przybierala i powiem wam ze jak przyszlo co do czego to Natalka urodzila sie prawie 4,5kg. Ale nie wiem czy to rzeczywiscie taka mozliwosc czy zbieg okolicznosci. Ja z miodem herbate pije od ostatniego przeziebienia tak mi posmakowała ze nie moge przestac. Waga mamy w ciazy a dziecka nie ma jak dla mnie nic wspolnego ze soba.

Ja termin na chrzciny zamowie na spokojnie po urodzeniu sie malej ale planujemy na czerwiec. Z sala raczej nie bedzie problemow bo sluby i poprawiny sa w takiej duzej a chrzciny w mniejszej. Robilísmy tam juz i chrzciny i wesele wiec nawet znizke mamy

AGNIESZKA na start u nas balneum i do mycia i do smarowania potem seria hipp jak nie uczuli.

Do szpitala biore 3 koszule i klapki. Kapci nie biore bo ja tam lazic nie zamierzam bede sie byczyc w lozku z mala i korzystac bo potem w domu to choc bedzie maz gonil to i tak nie poleze bo zaraz bede chciala pranie robic czy cos i nie uleze.

RYBCIA tetry bralam na allegro u sprzedawcy gapa_kids. A toxo mi narazie nie zlecal 2 raz.

NIEZAWSZE ja tez z dzieciem wszedzie chodzílam a karmilam jak mlody chcial i gdzie chcial bo piersia w domu siedziec i czekac az dziecko wstanie to niedoczekanie wole aktywnie.

My 3d nie robimy

BIRD parasolki juz tez przerabialam

MAJKA niby tego duzo ale nic mi w oko nie wpadlo takiego po za tym jest nadal zimowka i nawet body na krotki rekaw nie bylo a tych chcialam na 62 i 68 wziac wiec du.pa. a smyka mi skasowali na wileniaku nawet nie wiedzialam i zdziwienie przezylam. No to jak tu szalec? .. poszalalam ale na zakupach domowych za to.

BLACK SONIA

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:00   #2157
kordelka85
BAN stały

A ja jestem taka głodna ze mnie aż żołądek boli.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:04   #2158
soniuska
Zakorzenienie

Gosiu to ja tylko miodem slodze haha i wcinam mnostwo winogrona hahaha urodze wielkoluda!
Ja termin na chrzciny tez po porodzie zamowie na czerwiec.
Stary 2015-02-01, 18:05   #2159
gossip_girl21
Zakorzenienie

Witam! ja pospałam do 10 potem pojechaliśmy z zaproszeniem na ślub do szefa, wróciliśmy i zjedliśmy obiad, położyłam sie około 16 na chwile młoda tak wywijała że szok i po chwili zaczął mnie mega brzuch boleć wzięłam nospe i magnez i na szczęscie przeszło, tak mocno mnie jeszcze nigdy brzuch nie bolał... nie mam pojęcia od czego ale już mi lepiej

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 18:10   #2160
FlightlessBird
Zakorzenienie

my też chrzciny zamówimy po urodzeniu
a będziemy robić 2.08

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości