|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
Cytat:
Możliwe niestety, ale moim zdaniem to woda się zatrzymuje - ja tak miałam, byłam bardzo spuchnieta
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mam nadzieję, że jak już to woda a nie tłuszcz ![]() ugotowałam ogórkową i czekam na telefon od koleżanki - mam do niej pójść na kawę, dzieciaki się troche pobawią
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
Na ostatniej wizycie miała ponad 4cm. Więc była ładna i długa.
Teraz w szpitalu ma 1,5cm. Lekarz powiedział, że ten ból brzucha to były skurcze tak odczuwane i to one tak skróciły szyjkę. Teraz po lekach i leżeniu minęły te bóle. No i czekam co dalej... Chociaż lekarze chyba jednak się skłaniają do założenia tego szewka.
|
#3724 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak super połączenie, ogólnie do szarości to praktycznie każdy żywy kolorek pasuję Cytat:
![]() Cytat:
Co to miałaś dokładnie za bóle, że aż się szyjka skraca ?Cytat:
Lucky powiem Ci, że mega lipa z tym papierkiem, no powaleni :/ W tym szpitalu co ja chcę rodzić to naciskają wręcz na porody rodzinne żeby ludzie się decydowali i są wtedy super warunki ![]() Ja w tym momencie czuję się jak babcia przez ten upadek, bo ledwo się ruszam taka jestem potłuczona i obolała Zobaczymy czy mnie to ramię dalej będzie tak bolało, bo nic nie podniosę tą ręką... jak tak to pojadę na prześwietlenie.. Co do mięśni brzucha to chyba jeszcze trzymają bo jak wstaję to się nieźle brzuch napina dlatego staram się na bok przewrócić i podpierając wstać lub rusek mi rękę podaję :P
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||||
|
|
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tien - fajna ta akcja z mlekiem, szczególnie, że pierwsze dziecko rodziłam dawno temu i kp nie było tak propagowane jak teraz, a szpital sam zapytał kto chce oddać mleko. Czytałam , że ten szpital, gdzie rodziłam K. uczestniczy w programie Bank Mleka. Co do wagi - ja tylko na jednej się ważę, tylko rano. Ale po feriach u mamy boję się stanąć, a będę musiała przed czwartkową wizytą. Moja mała jest ułożona chyba w poprzek jeszcze, co czuję nogi po lewej str, a głowa mi się wybrzusza po prawej, mam taki nierówny brzuch. Może jak się przekręci na nietoperza, to będzie lżej oddychać, bo ledwo ciągnę nie wyobrażam sobie chodzić do pracy...
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze!! Ja przed pierwszą ciążą miałam lekką niedowagę i przytyłam tylko 8-9kg. Także tu chyba nie ma reguły. Za to teraz nadrabiam :p już mam z 7 kg na plusie Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-02-02 o 11:12 |
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Dodałam zdjęcie do klubu
|
||
|
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz już się mega oszczędzam ! teraz miałam lekkie boleści brzucha, ale one były związane z tym upadkiem i wczoraj 3x1 buscopan wzięłam i jest ok więc już nie biorę tylko witaminy i magnez i leżę ile wlezie.. takie mam schizy odnośnie porodu przedwczesnego, że masakra
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#3730 |
|
Konto usunięte
|
Ja przytylam 8 kg do tej pory. A praktycznie tyle co po brzuchu i cyckach widać tak to bez różnicy
|
|
|
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem w ciągu dnia zelżało, ale ciągle czułam to ciągnięcie i rozpieranie. Ciężko było mi się podnieść i chodzić, wtedy bardziej bolało.
|
|
#3733 | |
|
Raczkowanie
|
hej
Cytat:
jestem taka okropnie ciężka, duszno mi okrutnie, żadna pozycja mi nie pasuje a jak się ruszam, ide coś porobić czy na spacer to się znowu szybko męczę ![]() wczoraj się poryczałam aż z tego powodu, w poprzedniej ciąży czułam się dobrze w porównaniu do tej do samego końca, co będzie za miesiąc strach się bać ![]() truskawka trzymaj się tam dzielnie ![]() fistaszek zdrowia dla córci |
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Strzalka ja sie czuje identycznie! Te same bole w pachwinach i nie tylko tak jak piszesz. Ja sie staram nie zalic bo wydaje mi sie ze kazdy uwaza ze wyolbrzymiam bo przeciez w ciazy musi bolec. Maz mnie podnosi z lozka, zdejmuje buty bo taki bol w pachwinach i nie tylko....
Truskawka trzymam kciuki! Oby wszystko sie ulozylo. Weron dzieki za odp ![]() Ja przytylam od poczatku ciazy 9kg Ale mam ataki kaszlu, az do wymiotow.
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2015-02-02 o 11:23 |
|
|
|
#3735 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja dziś po kontroli nerek i małych zakupach jedzeniowych, a przy okazji trochę majciochów musiałam kupić, bo zaczęliśmy nocnikowanie. Strasznie źle się czuję, już w samochodzie zaczął mnie boleć brzuch, ale myślę, że to od porannej kawy i płatków z mlekiem, no i od zmęczenia, bo ostatnie noce były cięęęężkie, a rano trzeba szybko wstawać. ![]() Także na razie leżę w łóżku i nie mam siły nawet się podnieść... Oby do 15 mi przeszło.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kupiłam go chyba jakoś przed wakacjami, ale młody nie bardzo był zainteresowany. i wczoraj znów go rozłożyliśmy to cały w skowronkach latał ![]() Scotasia ! - pamiętam o tym domku A co do oszczędzania się, to się po prostu nie da. U mnie to samo, wszystko z mamą, wszędzie musi być mama, mama mama mama...a czasami chciałoby się trochę odpocząć. Szczególnie teraz, kiedy mało jest na wszystko siły. Super te legginsy! Jej, ja bym chciała dziewczynkę, jeżeli będę trzeci raz w ciąży..tyle tych ciuszków fajnych Ale mąż powiedział: "czterech synów a potem córek ile chcesz" Cytat:
Ja tak dużo aż nie przybrałam, ale tak czy siak, jakoś się czuję, jak wieloryb. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę Wam pisać dlaczego, bo sama wariuję z tego powodu i nie chcę was stresować... ![]() Cytat:
Ostatnio nawet zauważyłam, że pępek zaczyna mi wystawać
|
|
|
#3737 |
|
Konto usunięte
|
Pępek to już mi dawno wystaje
wgl to zauważyłam że brzuch mi po bokach sporo pełniejszy się zrobił
|
|
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
A mi pępek nie wystaje- zatopił się w tłuszczu
|
|
|
|
#3739 |
|
Konto usunięte
|
Przesadzasz.
|
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawkaa najważniejsze, że w porę zareagowałaś!! Teraz musi być dobrze
![]() Weron a Ty miałaś usg szyjki na ostatniej wizycie czy tylko badanie ręczne? Jeny ja schizuję, czy mój lekarz nie za bardzo lajtowo do tematu mojej szyjki podchodzi... Martuss spokojnie z tym domkiem Znalazłam jakąs farmę Wader na necie, chyba mu kupię, bo ostatnio dostał komplet zwierzątek. Myśle, że na początek mu wystarczy.Ja mam znajomą do pomocy przy małym, głównie chodzi o spacery, żeby go wybrać i troszkę z nim pochodzić. Do tej pory była 3x w tyg po 2 godz, ale chyba powoli zacznie przychodzić codziennie... Nie daję rady już go ubrać, sprowadzić po schodach (3piętro), potem spacer, powrót... Brzuch mi twardnieje co chwila Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-02-02 o 11:36 |
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi pępuszek powoli powoli się 'wypina'
|
|
|
|
#3742 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na lewym nie mogę za bardzo niestety..zostaje mi prawy..za dziecka 2 operacje i przez to delikatnie brzuszek mi więcej po lewej stronie rośnie..zostaje mi spanie na prawym boku i na wznak..ale to nie zmienia faktu,że się tłukę całą noc..a jeszcze ok 3 tyg temu spałam jak dzik całą noc :/ Sliczny ten kosz Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję,że lekarze zrobią co trzeba i wszystko wróci do normy..trzymam kciuki! Cytat:
![]() Ja już zaczynam się bać co to przez te 3 mce jeszcze będzie..słonica w składzie porcelany jak nic..a przecież już częsciowo się tak czuję.. Dzisiaj mi przyszły butelki z Avent'u, chyba zamówię jednak ten ręczny laktator jeszcze..bo widzę,że Wy też się zaopatrujecie jednak w te laktatory..
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
Ruskaa!!! Pasy śliczne, bo cały czas mi ucieka co mam napisać
zazdroszczę osobnego pokoju my musimy jeszcze troszkę remontów zrobić,żeby mieć więcej miejsca dla siebie![]() Czekamy na mebelki i kolejne zdjątka
|
#3745 |
|
Konto usunięte
|
Mnie tz wkurza jak nieraz się próbuje bawić tym pepkiem. I to właśnie boli
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dzis na nogach od 8, choć przyznam że ciężko było wstać bo oglądałam wczoraj "3 metry na niebem" do prawie 24 Ale jakoś się zwlekłam i od rana wzięłam się za mycie wózka, teraz piorę wszystkie pokrowce, jak Tż mi go jeszcze podokręca i wszystko wyschnie to sie pochwalę Dziękuje za graty odnośnie egzaminów! Stawiam sok ! ![]() Z nowości na temat ZUSU udało się dziś szefowej dodzwonić, na szczęście gadała z jakąś miłą kobietą, która powiedziała że nie obniżą mi zasiłku ale dobrze by było gdybym wysłała im jeszcze kopertę, w której wysyłałam pierwsze zwolnienie bo tam na znaczku będzie data i to będzie dowód że wina poczty ![]() cudo <3 gdzie, skąd i za ile? ![]() Lucky bezsens z takim układem ;/ oby ci się udało z nimi dogadać truskaweczko trzymaj się! odpoczywaj i pisz co i jak, jak będziesz mogła, trzymam za ciebie kciuki! piękne! byłam ostatnio w pepco ale nie widziałam takich czaderskich getrów ![]() irenka ja też zaczynam dziś 7 miesiąc mimi ja sobie nie wyobrażam sesji letniej jak już dzieć będzie teraz mobilizacja już kiepska do nauki i jazdy na uczelnie, co będzie później ![]() Powodzenia i Tobie na egz!
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaa.. tak w ogóle dziewczyny, to w sobotę odkryłam stronę z książkami dla dzieci i dorosłych, puzzlami, grami, kolorowankami itp..
Gdyby któraś miała ochotę,to się nazywa Aros. Zakupiłam w końcu jakieś puzzle, memory, książeczki i inne bajery dla Kuby i zapłaciłam 70 zł, więc nie dużo.. Widziałam też, że tanio mają książeczki kontrastowe, jakby ktoś był zainteresowany.
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
Żartuję
USG szyjki miałam w 23 tygodniu i na razie tylko raz. Wtedy wyszło ze ma ok 3cm. A ostatnio badał ręcznie. Też mam czasami takie wrażenie, że lekarze lajtowo do tego podchodzą. Ja zawsze pytam na wizycie czy z szyjka dobrze itp. No i ostatnio się dowiedziałam, że jest miękka, więc przepisał większą dawkę luteiny "żeby do porodu wytrzymała" jak to określił... |
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
Weron no właśnie ja nawet luteiny nie biorę, tylko magnez i nospę
i już sama nie wiem, czy to ja wymyslam, czy na prawdę nie ma powodów do niepokoju![]() Martuss w Arosie to ja już kuupę kasy wydałam, też polecam Na prawdę tanie ksiązki
|
|
|
|
#3750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

czyli jednak to możliwe 

tak super połączenie, ogólnie do szarości to praktycznie każdy żywy kolorek pasuję
za 7 miesiąc
w nocy jak wstaję siusiu i zanim ułożę się na podusi to już zmęczona jestem

.
Stawiam sok !