Mamusie Majowe 2015! Cz. 5 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 21:16   #3661
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5

Kasienka za studniówkę
Loluska gratuluję egzaminów

Nadzieja smaruj mu nogi czosnkiem z oliwą

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 21:34   #3662
Nadzieja87
Zakorzenienie

Scotasia, żebym w nocy umarła od tego zapaszku? O nieee najpierw sama wypróbuj a potem ewentualnie spróbuję na TŻ

Kasiu, duży cmok i gratuluje 100dniówki!
Stary 2015-02-01, 21:35   #3663
sylwia01485
Zadomowienie

u mnie położna myła maluchy, ale w każdej sali poporodowej była taka ogromna umywalka do kąpieli bobasów i wieczorem przychodziła, umyła 3 maluchy (mama miała rozpakować do naga), zawinęła w pieluchę lub ręcznik i dalej mama obsługiwała - osuszanie, pielucha, ubranie. A położna szła do innej sali. Nam nie zabierali dzieci nawet na chwilę - na badania szła mama z dzieckiem.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 21:50   #3664
kasienka1985
Zakorzenienie

Moja mama mnie dziś załatwiła tekstem...
Zapytała mnie czy jestem pewna że to nie bliźniaki
Dopiero kończę 6 m-c a brzuch mam juz wg niej bardzo duży

Czuję się juz jak parowóz...
i jeszcze łeb mi dzisiaj pęka!

Polewam soczku, Polcia pozdrawia bo kica mi tutaj

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 21:57   #3665
Nadzieja87
Zakorzenienie

Kasienka moja babcia pytała mnie dokładnie o to samo, ale pod względem samopoczucia w 1 trymestrze, bo takie silne wymioty miałam.... I przyznala mi się że z mamą byli pewni, że będzie dwójka... Bo mama też tak fajnie się czuła jak i ja -.- tylko ze ona się dowiedziała u siebie o bliźniętach w 7 msc -.-

Tym soczkien szczujesz napilabym się bananowego z porzeczkowym
Stary 2015-02-01, 22:17   #3666
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
u mnie położna myła maluchy, ale w każdej sali poporodowej była taka ogromna umywalka do kąpieli bobasów i wieczorem przychodziła, umyła 3 maluchy (mama miała rozpakować do naga), zawinęła w pieluchę lub ręcznik i dalej mama obsługiwała - osuszanie, pielucha, ubranie. A położna szła do innej sali. Nam nie zabierali dzieci nawet na chwilę - na badania szła mama z dzieckiem.
U nas dokładnie to samo i tak samo z ważeniem było, wszystko na sali mam z dziećmi się odbywało. Ewentualnie pytały czy w czymś pomóc.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Jak brały na badania i zrobił kupkę to tak ale ogólnie nie. Jednak np. w moim mieście położne zmieniają póki jest smółka no i po kąpieli itd. (mój młody nie był kąpany w szpitalu)
Aha u nas wszystko od początku robi mama.

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Nie pojechałam. Jutro pojade chyba bo mała chora i dopiero jak mąż wróci z pracy to może przejąć opiekę.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Ja jestem zła bo jak biora do kapieli to zaraz butle dają i mała mi ulewała bo ją dopychały . Jej bebilon nie podchodził i chyba ją brzuszek bolał bo długo płakała.

Cytat:
Teraz powiem im, ze sobie nie zyczę a jak się coś odezwą to napisze skarge .
Pilnujcie sobie tego dziewczyny bo później tylko nerwy czemu dziecko pacze a panie nic nie powiedzą.
Ja to się tak cieszę, że teraz jestem mądrzejsza o te sprawy i wiem co robić z takim noworodkiem. Chociaż u nas szpital jest bardzo za kp i nie dokarmiaja wcale - chyba że mama o to poprosi.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 22:42   #3667
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
doskonale cie rozumiem, też staram się leżakować ile się da, a tu nie ma łatwo

majaa masz już ten koc z q.punti zadowolona jesteś ? i może jakaś fotka wózka )
Mam..pewnie,że mam..oczywiście,że zadowolona, ta druga strona minky jest bardzo milusińska kupiłam też ochraniacz do łóżeczka..

Wiesz nad przewijakiem się jeszcze zastanawiam, ale nie wiem czy będę mieć komodę i czy się rzeczywiście przyda..on jest dość sztywny się wydaje tylko nie wiem jak to się ma w użytku np na łóżku?

wózek też jest..częsciowo ofoliowany,żeby kurz nie siadał, ale postaram się jutro za dnia strzelić jakieś fotki i wrzucić

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Wiem, że już była o tym mowa,ale może mi jeszcze ktoś przybliżyć temata laktatora? tzn różnica między ręcznym a elektroniczny? interesuje mnie czy ten elektroniczny to za bardzo z piersi nie wyciąga pokarmu i czy się później takie "flaki" nie robią
i czy kupować teraz czy na szybko po porodzie jak będzie wiadomo co i jak z pokarmem?

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 23:01   #3668
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że nie...to tak jak z pracą chyba?
ja muszę pojechać do Poznania dyplom odebrać i chyba wezme 2 dni wolnego jeszcze przed L4 co by losu nie kusić
Własnie doczytałam i masz racje ;(

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Ja jeżdżę z nadzieję że w weekend nie skontrolują.
Też na to liczę... Będę jeżdziła na te co musze i na egzaminy bo w lutym/marcu mam 4 a potem jakieś prace do oddania. Nadzieja, że do kwietnia bede miała już za sbą sporo.

Wg gratuluje zdanych egz i zazdroszcze! Ja mam teraz w niedziele i nic jeszze nie zaczełam przez te choroby.

Dzisiaj rozmawiałam z ciocią i baardzo dużo mi opowiedziała nt. mojej porodówki i jej (rodziła tam czwórke dzieci). Z tego co opowiada co jest super i nie mam się czego bać

Jutro musze dostać L4 - kaszel mnie meczy strasznie, czuje, że schodzi na oskrzela ;(

Matko, nie wiedziałam, że nawet taki problem jest z pieluszkami Zaczyna mnie to przerastać.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 23:10   #3669
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Pasy są śliczne I uważaj na siebie, bo tez jak to czytałam to się wystraszyłam, musimy teraz bardzo uważać bo to nie tylko stłuczenia, najważniejsze że wszystko w porządku i podejrzałaś Leosia

I teraz najważniejsze Wczoraj byłam na USG (było darmowe w ramach dnia zyczliwości dla ciężarnych) i widzieliśmy Tymka! Usg było zwykłe, ale widziałam małe stopki, rączki, profil buźki no i chłopak z niego na 100% cały osprzęt jest i już nie zniknie Waży aż 1075 gr i lekarz powiedział że duży chłopak - 27t5dz! Na razie odwrócony pośladkowo i jakoś tak podłużnie, ale ma czas żeby się jeszcze odwrócić
I lekarz mówił że najbardziej sprawdza się termin porodu z 1 usg tego z 12 tygodnia, bo teraz różnie dzieci rosną W każdym razie bardzo mnie to uspokoiło, wszystko jest w najlepszym porządku więc pełnia szczęścia
Do tego nazbierałam mnóstwo ulotek, gazet, termometry do kąpieli, gadżetów, widziałam na żywo wózki bebetto i nadal mi się bardzo podobają, więc pewnie taki kupimy
dokładnie teraz musimy uważać
dla Tymusia, super

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Cześć dzieczyny, witam się z wami całkiem chora. TŻ drugi raz w tym roku mi się pochorował i tym razem zaraził i mnie. Jemu już lepiej, za to ja w piątek całkiem się rozłożyłam Katar, kaszel, ból gardła, ból głowy, opryszczka. Ńormalnie żyć nie umierać Leczę się domowymi sposobami i tymi suplementami dla ciężarnych, ale powiem że na razie nie pomaga.

Do tego wczoraj piesza mi wtargnęła zza innego samochodu na pasach jak jechałam samochodem... Uwierzcie- mało co zawału nie dostałam. Oczami wyobraźni widziałam już ją na jezdni nieprzytomną, policję, a siebie na komisariacie. Na szczęście skończyło się dobrze, udało mi się ją ominąć, ale ile się strachu najadłam to tylko ja wiem...
bidulka z tą chorobą a co do pieszej do tego stres w ciąży masakra ważne, że dobrze się skończyło!

Cytat:
Nadrobiłam
Mamuśki wszystkie egzaminy zaliczyłam Jeszcze jeden weekend zjazdowy egzaminacyjny i koniec tego semestru

Ruśka
napawasz mnie pozytywnymi myślami o mieszkaniu z rodzicami Co do upadku, całe szczęście że nic się nie stało! Zima to fajny okres na ciąże bo nie jest tak gorąco i w ogóle ale niebezpieczeństwo wywrotki masakryczne ;/ A pasy cudne
powiem Ci, że moi rodzice to się do niczego nie wtrącają, żyjemy elegancko i bez kłótni więc da się Ja akurat rodziców mam bardzo w porządku
ślisko jak cholera :/
za egzaminy

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Ruska śliczne pasy. U Lilly też
Chodzą za mną smaki na słodkości. ...
a propo jutro mam glukoTest trzymcie kciuki.
Żebym z nudów tam nie padła najprędzej.
Odn pampers ów czyli lepsze te zwykłe? Niż premium? Potem zamierzam Dady.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ruska zapomniałam napisać, że ściany macie piękne w pokoju synka <3

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość

Miałam dziś gości, była u mnie mama, ciocia, kuzynka i jej synek , niedawno pojechały.
Była bibka, bo dzis moja 100 dniówka
Stawiam muffinki i sok bananowy
za 100dniówkę

chyba mi nie zacytowało wszystkiego

Dziewczyny dziś masakra... jestem cała potłuczona noga,pośladek,biodro i ramię, które dopiero dziś zaczęło boleć i to najbardziej
Ale już strasznie uważam i Rusek bardzo dba o nas
Dałam się wyciągnąć mamie do ikei bo faceci na mecz pojechali i obkupiła Leosia Kupiła nam 4x białe firanki , 2x zasłony w paski biało szare, 2x pokrowce na pufy(bo mam akurat pufki i przydadzą się), ręczniczek i pojemniki do przyczepienia na przewijak

to co znalazłam to dodaję linki (bo fotki nie robiłam jeszcze)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/
https://www.google.pl/search?q=pojem...%3B1600%3B1200

https://www.google.pl/search?q=pokro...ml%3B111%3B103

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 07:58   #3670
fistaszek24
Zakorzenienie

Witam.
Spać nie mogę . Na 10 z mała do lekarza ide i na poczte.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 08:08   #3671
agnes188
Zakorzenienie

Hej. A mi sie cos odmienilo moze wraz nie spie idealnie ale jest o wiele lepiej.ja na 12 do diabetologa na kontrole

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 08:32   #3672
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
Wiem, że już była o tym mowa,ale może mi jeszcze ktoś przybliżyć temata laktatora? tzn różnica między ręcznym a elektroniczny? interesuje mnie czy ten elektroniczny to za bardzo z piersi nie wyciąga pokarmu i czy się później takie "flaki" nie robią
i czy kupować teraz czy na szybko po porodzie jak będzie wiadomo co i jak z pokarmem?
wg mnie różnica jest taka, że przy ręcznym wyrabiasz sobie biceps, a przy elektrycznym nie. Odciąga tak samo. Ja w szpitalu odciągałam dla innych dzieci, bo była taka akcja, jak któraś mama chciała. Ja miałam dużo pokarmu i za pierwszym razem i za drugim i odciągałam do sterylnych butelek dla maluchów, które nie miały mleka od mamy.
W domu miałam ręczny avent i dawałam radę, ale odciągałam albo "na zapas" i mroziłam albo jak musiałam wyjść na zajęcia.

Dziś pierwszy dzień po feriach i moja ferajna poszła do placówek, a ja nie poszłam do pracy dziwnie mi na razie

Od paru dni często mi słabo i muszę się nagle położyć, bo nie mam czym oddychać - normalnie nie jestem w stanie dłużej siedzieć ani się schylić, bo robi mi się ciemno przed oczami. Jedyna pozycja ok to na lewym boku, wtedy oddycham normalnie. Tak to czułam się miesiąc przed porodem, a nie 3...
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 08:39   #3673
irenka78
Rozeznanie

Hejka witamy się w 7 m-cu

nadrobiłam Was, uff...
Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Wiec my juz w domu.tz jest nieslowny i mnie strasznie zdenerwowal. Ja sobie teraz dwie godz odespalam bo noc byla ciezka.
Nie krwawie juz
Z lozyskiem ok
Mala ponad tydzien starsza i wazy 1300 gram wg wymiarow jestem w trakcie 30 tyg wg usg koncze 28 jutro .bo dzis mialam usg robione orzez ordynatora wymierzyla dokladnie ja. Kopie tak ze czasami podskakije. Luteiny mam dawke wieksza bo dwa razy po sto. Gdybym zaczela tfu tfu plamic kraawic to biegiem do szpitala a na razie mam lezec. W poniedzialek wybieram sie do diabetologa w czwartek do dentysty. A tak caly czas leze na razie spacerki musze sobie darowac
super że już w domku, uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Hej laski!
U nas pokój już prawie skończony jeszcze tylko wymalować podłogę i parapet.
Wysprzątałam dziś cały dom po tym remoncie i wszystko pięknie lśni, aż się lepiej człowiek czuję.
No i zebraliśmy się z ruskiem, bo miałam go zawieźć do kolegów na jakąś popijawę i spadłam ze schodów tak oblodziło najgorsze, że spadłam na lewy bok, cały stłukłam... rusek akurat zamykał drzwi i wszystko widział podleciał przerażony i zawołał rodziców, a tata widział przez okno i wyleciał jak potłuczony do mnie... wszyscy przerażeni
Noga i ręka mnie bolała i zaczął brzuch a małego nie czułam pojechaliśmy szybko na sor było mi mega słabo i niedobrze chyba z nerwów, przyjęli mnie bardzo szybko.. posłuchała Pani najpierw serduszka i biło ładnie szybko (chyba mały też się wystraszył) i później usg.. na całe szczęście wszystko dobrze ufff normalnie myślałam, że padnę.... w sumie to pomierzył wszystko tak jak na połówkowym potwierdził płeć (aż byłam w szoku, że w szpitalu mi tak zrobił) małego zważył i ma 700g
Jezu jak się wystraszyłam... przypisał mi buscopan 3x1 bo brzuch był twardy i bolał... teraz leżę już w łóżku ale wszystko mnie boli potłukłam się i posiniaczyłam
Co do remontu to wstawiam Wam zdj pasów (na życzenie Blackie) jak już będą meble itp to wstawię całość
Pokój zrobiliśmy 3 ściany szare i 1 w pasy szaro-błękitne
o matko biedulko ale się potłukłaś, najważniejsze że wszystko z małym ok, teraz odpoczywaj, za pokoik, sliczne pasy

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Hej
Co do Radomia nic nowego ze dobrego auta nie kupisz. Wczoraj jedno czujnikiem sprawdzalismy od lakieru.. Całe w szpachli :| ale oczywiście wciskają Ci kit ze bezwypadkowy...
A my wczoraj w Szydłowcu oglądaliśmy, no i dziś jedziemy z gotówką odebrać. Śliczny jest. I trafił się od takiego pedanta co co 2 lata zmienia, jak tylko słyszał że coś stuka od razu do mechanika.. Gaz też dobry założony bo gość pracuje w branży. Komplet kół do tego, bogate wyposażenie, alus. I 1100 wytargowalismy upustu. W kombi srebrny, w środku bardzo ładny
no to teraz przyjemnej jazdy życzę
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 08:40   #3674
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Heeej
wrzucam fotkę wczorajszych zakupów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150201_001.jpg (86,2 KB, 17 załadowań)

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 08:40   #3675
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
I udało mi się nadrobić Byli u nas moi rodzice na weekend odwiedzić wnuczka i własnie pojechali, więc już nie zaglądałam do Was bo nawet siły nie miałam, tyle się złaziliśmy

I teraz najważniejsze Wczoraj byłam na USG (było darmowe w ramach dnia zyczliwości dla ciężarnych) i widzieliśmy Tymka! Usg było zwykłe, ale widziałam małe stopki, rączki, profil buźki no i chłopak z niego na 100% cały osprzęt jest i już nie zniknie Waży aż 1075 gr i lekarz powiedział że duży chłopak - 27t5dz! Na razie odwrócony pośladkowo i jakoś tak podłużnie, ale ma czas żeby się jeszcze odwrócić
I lekarz mówił że najbardziej sprawdza się termin porodu z 1 usg tego z 12 tygodnia, bo teraz różnie dzieci rosną W każdym razie bardzo mnie to uspokoiło, wszystko jest w najlepszym porządku więc pełnia szczęścia
Do tego nazbierałam mnóstwo ulotek, gazet, termometry do kąpieli, gadżetów, widziałam na żywo wózki bebetto i nadal mi się bardzo podobają, więc pewnie taki kupimy
piękna waga Tymka

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Cześć dzieczyny, witam się z wami całkiem chora. TŻ drugi raz w tym roku mi się pochorował i tym razem zaraził i mnie. Jemu już lepiej, za to ja w piątek całkiem się rozłożyłam Katar, kaszel, ból gardła, ból głowy, opryszczka. Ńormalnie żyć nie umierać Leczę się domowymi sposobami i tymi suplementami dla ciężarnych, ale powiem że na razie nie pomaga.

Do tego wczoraj piesza mi wtargnęła zza innego samochodu na pasach jak jechałam samochodem... Uwierzcie- mało co zawału nie dostałam. Oczami wyobraźni widziałam już ją na jezdni nieprzytomną, policję, a siebie na komisariacie. Na szczęście skończyło się dobrze, udało mi się ją ominąć, ale ile się strachu najadłam to tylko ja wiem...
zdrówka

Cytat:
Nadrobiłam
Mamuśki wszystkie egzaminy zaliczyłam Jeszcze jeden weekend zjazdowy egzaminacyjny i koniec tego semestru
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Ruska śliczne pasy. U Lilly też
Chodzą za mną smaki na słodkości. ...
a propo jutro mam glukoTest trzymcie kciuki.
Żebym z nudów tam nie padła najprędzej.
Odn pampers ów czyli lepsze te zwykłe? Niż premium? Potem zamierzam Dady.
za glukozę

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
hej
niby nadrobiłam ale nie pamiętam co komu

ruska ty lepiej się pohamuj i nie szalej bo tu tylko stracha napędzasz
dobrze że nic wam się nie stało nie szalej nie szalej

nadzieja z tą pizzą to przesadziłaś na wieczór jestem co prawda przejedzona ale wcisnęłabym jeszcze kawałeczek

w ogóle to mam do kitu dzień, duszno mi strasznie, nie wiem może za dużo jem i mi żołądek uciska na płuca
ja też się męczę strasznie, duszno mi, sapie i czuję się jak czołg, podobno do tego jeszcze strasznie chrapie, chyba to faktycznie jakiś ucisk na przeponę

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
czesc

Ciekawa jestem na co sie zdecydowałaś.
Sukienka fajna, kombizon jeszcze fajnieszy ale chyba rzeczywiscie malo praktyczny teraz na ciąże

Loluska - gratki zdanych egzaminów ,

Miałam dziś gości, była u mnie mama, ciocia, kuzynka i jej synek , niedawno pojechały.
Była bibka, bo dzis moja 100 dniówka
Stawiam muffinki i sok bananowy

Cytat:
u mnie podobnie, tyle że po kąpaniu połozna też ubierała, oddawała dzidziusia mamie, i już cały czas był z mamą, dokarmiania nie było, przychodziła i sprawdzała jak z dostawianiem do piersi, nawet położne bardzo sie tym tematem interesowały

Gabi po tyg chorobowego poszła do szkoły, mam labę do 14.30 chyba wybiorę sie na podbój SH i wjadę do tesco, wczoraj zrobiłam przegląd ciuszków po Gabi i mam ich malutko, muszę trochę jeszcze kupić body na krótki, pół śpiochy itp.
Miłego dnia
bezinteresowną...
Stary 2015-02-02, 08:44   #3676
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Heeej
Piękne .
To ja się pochwalę swoim zakupem .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $_57.jpg (222,5 KB, 25 załadowań)
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 08:45   #3677
irenka78
Rozeznanie

Cytat:

Dziś pierwszy dzień po feriach i moja ferajna poszła do placówek, a ja nie poszłam do pracy dziwnie mi na razie

Od paru dni często mi słabo i muszę się nagle położyć, bo nie mam czym oddychać - normalnie nie jestem w stanie dłużej siedzieć ani się schylić, bo robi mi się ciemno przed oczami. Jedyna pozycja ok to na lewym boku, wtedy oddycham normalnie. Tak to czułam się miesiąc przed porodem, a nie 3...
ja własnie dzisiaj zostałam sama w domu po tyg choroby Gabi i też mam ciszę, ja już się przyzwyczaiłam, Ty też się przyzwyczaisz Jeśli chodzi o duszności to mam to samo, teraz siedzę przy kompie i się nie męczę przecież a sapie jak lokomotywa, właśnie mówiłam wczoraj do męża że ja nie wiem jak do maja dociągnę bo chyba się uduszę...

Cytat:
Heeej
śliczne
bezinteresowną...
Stary 2015-02-02, 09:16   #3678
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Hejka witamy się w 7 m-cu

nadrobiłam Was, uff...
super że już w domku, uważaj na siebie

o matko biedulko ale się potłukłaś, najważniejsze że wszystko z małym ok, teraz odpoczywaj, za pokoik, sliczne pasy

no to teraz przyjemnej jazdy życzę
Dokladnie i
Cytat:
Heeej
Piekne

Cytat:
Piękne .
Ale sliczny ile daliscie

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-02, 09:18   #3679
Santilia
Wtajemniczenie

Hej Ciotki-Plotki

Ruska, biedaku, dobrze ze Leosiowi nic sie nie stalo!! Uwazaj na siebie.
u nas teraz tez slizgawica rano bylo -5. I oczywiscie auta zamamrzniete jak nie wiem:/

Nadzieja, wspolczuje chorego faceta w domu:p meska grypa haha:p

dzisiaj w nocy nawet spalam.. ale obudzilam sie o 7 i juz nie moglam oka zmruzyc..

musze sie podniesc z wyra, ogarnac sniadanie i zajrzec jeszcze na all

I byli u nas wczoraj znajomk, zareczyli sie w piatek i czeka nas kolejne wesele w tym roku:p tylko jeszcze nke wiedza czy lipiec, xzy sierpien..

M

Edytowane przez Santilia
Czas edycji: 2015-02-02 o 09:19
Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:20   #3680
ruskaa
Wtajemniczenie

Witam sie po weekendzie w 26 tc
Najgorsze, ze stluklam lewy bok i ciezko mi sie spi az dziwne, ze juz wstalam.
Dzis leze caly dzien

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-02, 09:35   #3681
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Hej Ciotki-Plotki

Ruska, biedaku, dobrze ze Leosiowi nic sie nie stalo!! Uwazaj na siebie.
u nas teraz tez slizgawica rano bylo -5. I oczywiscie auta zamamrzniete jak nie wiem:/

Nadzieja, wspolczuje chorego faceta w domu:p meska grypa haha:p

dzisiaj w nocy nawet spalam.. ale obudzilam sie o 7 i juz nie moglam oka zmruzyc..

musze sie podniesc z wyra, ogarnac sniadanie i zajrzec jeszcze na all

I byli u nas wczoraj znajomk, zareczyli sie w piatek i czeka nas kolejne wesele w tym roku:p tylko jeszcze nke wiedza czy lipiec, xzy sierpien..
Santi wróciłam właśnie od okulistki i mały suprajs bo ta się niczego nie dopatrzyła. Powiedziała że z oczami wszystko jest ok i nie ma przeciwwskazań do porodu SN Czyli dylemat rozwiązał się sam Pójdę do szpitala z tym skierowaniem na laser i niech jeszcze oni ocenią czy się kwalifikuję do tego laserowania czy nie. Jak tak to niech mi to zrobią żebym się nie stresowała. Widocznie bardzo malutkie są te zmiany skoro ta lekarka nic nie wypatrzyła.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:40   #3682
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Santi wróciłam właśnie od okulistki i mały suprajs bo ta się niczego nie dopatrzyła. Powiedziała że z oczami wszystko jest ok i nie ma przeciwwskazań do porodu SN Czyli dylemat rozwiązał się sam Pójdę do szpitala z tym skierowaniem na laser i niech jeszcze oni ocenią czy się kwalifikuję do tego laserowania czy nie. Jak tak to niech mi to zrobią żebym się nie stresowała. Widocznie bardzo malutkie są te zmiany skoro ta lekarka nic nie wypatrzyła.
Też byłam u takiej co nie wypatrzyła, ale w końcu trafiłam na świetnę i dokładną okulistkę, która jednak minimalne, bo minimalne, ale zwyrodnienie zobaczyła.
Stary 2015-02-02, 09:42   #3683
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Heeej
te spodenki to z Pepco?

Cytat:
Piękne .

Powiedzcie mi, czy wy też ostatnio jesteście takie ociężałe? Bo ja się czuję jak emerytka z wielkim bebechem. Sapię i stękam. Ledwo się schylam. Jak się ubiorę jestem tak zmęczona, że najchętniej bym już z domu nie wychodziła tylko się położyła do łóżka. Masakra! No i strasznie przybieram na wadze - kolejny kg w ciągu paru dni. Już mam +7 od początku ciąży.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:45   #3684
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Też byłam u takiej co nie wypatrzyła, ale w końcu trafiłam na świetnę i dokładną okulistkę, która jednak minimalne, bo minimalne, ale zwyrodnienie zobaczyła.
Ja ufam opinii tej co to zwyrodnienie zobaczyła, gdyby go nie było to by nie powiedziała, że jest. Dlatego jednak zrobię ten laser. Skoro to takie malutkie to nie powinien mi pogorszyć jakości widzenia - a tego się bałam

pierogowamama.com
Stary 2015-02-02, 09:52   #3685
Kinga_20
Zakorzenienie

Witam się

Córce ząbki kolejne wychodzą i płacze trochę w nocy :/

Ruska fajne zakupy a i stwierdzam, że połączenie turkusu z szarym na prawdę świetnie wygląda gdyby nie to, że salon mam biało czarno turkusowy to też bym tak zrobiła a tak będzie trochę szarości i zieleni

A reszty zakupów dziewczyn nie widzę, bo z tel piszę :/

Wczoraj wieczorem w sypialni zawaliła się półka z książkami mojego męża - dobrze, że nie stało się to w nocy, bo chyba bym na zawał zeszła.......

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 09:56   #3686
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ja ufam opinii tej co to zwyrodnienie zobaczyła, gdyby go nie było to by nie powiedziała, że jest. Dlatego jednak zrobię ten laser. Skoro to takie malutkie to nie powinien mi pogorszyć jakości widzenia - a tego się bałam
Bo teraz co nie widziała, to jakaś inna tak?
Stary 2015-02-02, 09:58   #3687
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
sorry
no to ładnie. idź do szpitala i ciekawe co tam zauważą... ja 12go mam wizytę, zobaczymy co moja okulistka powie

aaaaa pisałyście coś o soczewkach. ja używam od kilku lat, bo okularów miałam dość (od 3 kl. podstawówki). okulistka przepisała mi ostatnio jakieś krople, bo mówiła, że w ciąży to normalne, ze oczy się wysuszają i poleca robić przerwy na okulary. ale ja jakoś nie wyobrażam sobie chodzenia w okularach (szkła w nich mam troszkę mocniejsze niż w soczewkach), dlatego jak jest potrzeba to krople idą w ruch..
a uczyłam się zakładania z youtubem początkowo to była katorga, pół godziny wcześniej wstawałam, żeby je założyć a teraz żaden problem

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się

Córce ząbki kolejne wychodzą i płacze trochę w nocy :/

Ruska fajne zakupy a i stwierdzam, że połączenie turkusu z szarym na prawdę świetnie wygląda gdyby nie to, że salon mam biało czarno turkusowy to też bym tak zrobiła a tak będzie trochę szarości i zieleni

A reszty zakupów dziewczyn nie widzę, bo z tel piszę :/

Wczoraj wieczorem w sypialni zawaliła się półka z książkami mojego męża - dobrze, że nie stało się to w nocy, bo chyba bym na zawał zeszła.......

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 10:02   #3688
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Bo teraz co nie widziała, to jakaś inna tak?
Tak Tamta to moja okulistka przyjmująca na NFZ, do tej dzisiejszej się wybrałam na konsultację i ona przyjmuje w Medicover

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
sorry
no to ładnie. idź do szpitala i ciekawe co tam zauważą... ja 12go mam wizytę, zobaczymy co moja okulistka powie

aaaaa pisałyście coś o soczewkach. ja używam od kilku lat, bo okularów miałam dość (od 3 kl. podstawówki). okulistka przepisała mi ostatnio jakieś krople, bo mówiła, że w ciąży to normalne, ze oczy się wysuszają i poleca robić przerwy na okulary. ale ja jakoś nie wyobrażam sobie chodzenia w okularach (szkła w nich mam troszkę mocniejsze niż w soczewkach), dlatego jak jest potrzeba to krople idą w ruch..
a uczyłam się zakładania z youtubem początkowo to była katorga, pół godziny wcześniej wstawałam, żeby je założyć a teraz żaden problem
Hahaha aż się boję co mi w tym szpitalu wypatrzą
Ale naprawdę to musi być maleństwo, bo dzisiaj zakładała mi do oka jeszcze takie lustro (masakra myślałam że padnę) i opowiadała że ono pokazuje wszystkie zakamarki dna oka, może i coś tam widziała ale widocznie stwierdziła że takie małe coś to nie przeszkadza w SN

pierogowamama.com
Stary 2015-02-02, 10:07   #3689
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Tak Tamta to moja okulistka przyjmująca na NFZ, do tej dzisiejszej się wybrałam na konsultację i ona przyjmuje w Medicover
A no to pewnie, jak masz zaufaną i dobrą to super.
Stary 2015-02-02, 10:10   #3690
Crumble
Rozeznanie

Wkładki laktacyjne polecane w necie to:

Lansinoh
, Babydream Rossman, BabyOno, Johnson

Pogrubione najlepsze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości