Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 11:49   #301
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Tylko mnie nie strasz
Z ta tarczyca tez mnie nastraszylas, ze w ciazy nigdy niewiadomo i powinnam miec zbadana i zrobilam sobie badania
nie straszę kochana ja w pierwszej ciąży byłam nieświadoma wielu rzeczy i żałuję - dlatego teraz staram się przekazywać to co wiem innym mamusiom. ale ze straszeniem to nic wspólnego nie ma

o porodach Ci nie opowiadam to mogłoby być straszenie

p.s. my dziś zaczynamy 13 tc

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 11:51   #302
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
o u nas też papier trzeba mieć swój
poza tym jak leżałam po zgłoszeniu się z krwawieniem, jako czekająca na "zakończenie ciąży" (tak mnie nazywali lekarze przychodzący na obchód), to ze mną na sali leżały cztery młodsze ode mnie dziewczyny z bliskim terminem porodu, codziennie słuchałam ich ktg patrząc jak mi betaHCG spada... to było traumatyczne
Ja miałam tak samo, ale na szczęście rano przyszła po mnie pielęgniarka i powiedziała,że przeniesie mnie na salę zabiegową. Z ciążowymi bym chyba wyła non stop.

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
zawsze się dziwiłam jak się można aż tak ślinić na myśl o jedzeniu (w pierwszej ciąży tak nie miałam) no ale teraz już wiem...

ej dobra, ja się tak nie bawię. znów jestem nr one w pisaniu postów. druga jesteś Ty kochana haha

niech mnie ktoś przebije - macie szansę bo idę spać :P

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

... w opisie jeszcze o szarlotce czytam daj żyć kobieto
Ja chyba jestem jakaś głupia, ale ja nie umiem znaleźć tej rubryki odpowiedzi. Kminiłam nad tym wczoraj dłuższą chwilę i nic nie wymyśliłam Może to przez to, że ja mam jeszcze status "raczkowanie"??

Cytat:
Jabłka, kiwi i pomarańcze są moimi ulubionymi owocami w ciąży

Od jabłek migrena ?! Serio ?!

Spokojnej nocy
Kiwi

Cytat:
Śnie na jawie

---
Dobra, przyznam sie, ze tez wrzesniowki podczytywałam ale w pewnym momencie stwierdziłam, ze tam jest tak dziwnie, ze chyba nie chce w tym uczestniczyć !
Dokładnie to samo stwierdziłam.. I już ich nie czytam.

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Nie no oszalały te baby jedne
Zaczął się etap 10 stron dziennie
W czołówce gaduł to ja już na pewno nie będę :

JESS, ROXANA, KASPERKA dziękuje za odp odnośnie twardnienie brzuszka

Co to byłby za dzień jakbyście chociaż raz nie gadały o jedzeniu. Dobrze, że wczoraj poszłam spać, bo po tych rozmowach o truskawkach to musiałabym coś zjeść

A widzę, ze posłuchałaś mojej rady
Teraz strona wygląda idealnie

O kurcze

Wszystkim nie odp, bo za dużo

Mam dylemat czy iść na usg za 2 tyg ( bo planowo mam mieć dopiero w połowie marca połówkowe), bo ta płeć strasznie mnie ciekawi, ale musiałabym zapłacić dodatkowo 100 zł ....

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Haha ja tak miałam przez ostatnie 2 tyg , dlatego też nie było czasu na wizaż . Ferie się skończyły i dziś synek do przedszkola, a matka może mieć trochę czasu dla siebie
Ojj ja bym napewno nie wytrzymała do marca i zapłaciła te dodatkowe 100zł.

Cytat:
A pijecie kawe dziewczyny??? Ja niby nie, moze kawa by mi pomogla i mysle czy sobie nie zrobic
Ja piję raz w tygodniu może rozpuszczalną. Pisałam Ci kilka dni temu o tym jako o sposobie na ból głowy, który u mnie się sprawdza, ale mnie lekko mówiąc olałaś

Cytat:
Napisane przez hanusia_86 Pokaż wiadomość
Brawo dla nowej Pani moderator ! Roxana cudna ta pierwsza stronka ! Ja wracam do Was po dluzszej nieobecności Zaczynam dzisiaj 12 tydzień i już nie mogę doczekać się wizyty, żeby podejrzeć maluszka a mam dopiero 12.02 genetyczne, więc ponad tydzień jeszcze :-\

Piszecie o poduszce z motherhood - ja właśnie dzisiaj zaczynam testowanie, bo paczka przyszła a na prawym boku od ponad tygodnia nie potrafię spać. Miejmy nadzieję, że mi trochę odciąży to biodro.

Czy miewacie czasem w okresie jakbyście miały mieć owulację takie delikatne bóle jajników? Ja się dzisiaj w nocy wystraszyłam i większość nocy nieprzespałam :-(
Tak, też miewam takie bóle. Miałam je np w sobotę-dzień spodziewanej miesiączki.

Dziewczyny podjęłam decyzję w sprawie studiów
ZREZYGNOWAŁAM Z DODATKOWEJ SPECJALNOŚCI.
Stresy z tym związane nie są tego warte.
Stary 2015-02-02, 11:52   #303
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
nie straszę kochana ja w pierwszej ciąży byłam nieświadoma wielu rzeczy i żałuję - dlatego teraz staram się przekazywać to co wiem innym mamusiom. ale ze straszeniem to nic wspólnego nie ma

o porodach Ci nie opowiadam to mogłoby być straszenie

p.s. my dziś zaczynamy 13 tc

Wiem, wiem to zart byl przeciez

Ja mam dzisiaj 14t2d, czyli jestem juz w 15 tc
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 11:53   #304
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
A pijecie kawe dziewczyny??? Ja niby nie, moze kawa by mi pomogla i mysle czy sobie nie zrobic
Nie pijam .. nie lubie 2 razy w zyciu piłam i to o tego bezkofeinową

MMS . kochana po lodach zazwyczaj widac czy byly rozmrażane i ponownie zamrożone .. Ja kiedys takie kupilam , jeden wielki szron

Roxi skąd Ty kochana masz tyle czasu na wizaz jak Ty masz w domu 5letniego facecika ???
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 11:54   #305
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem to zart byl przeciez

Ja mam dzisiaj 14t2d, czyli jestem juz w 15 tc
A ja 13w1d
Stary 2015-02-02, 11:55   #306
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja miałam tak samo, ale na szczęście rano przyszła po mnie pielęgniarka i powiedziała,że przeniesie mnie na salę zabiegową. Z ciążowymi bym chyba wyła non stop.

Ja chyba jestem jakaś głupia, ale ja nie umiem znaleźć tej rubryki odpowiedzi. Kminiłam nad tym wczoraj dłuższą chwilę i nic nie wymyśliłam Może to przez to, że ja mam jeszcze status "raczkowanie"??

Kiwi

Dokładnie to samo stwierdziłam.. I już ich nie czytam.

Ojj ja bym napewno nie wytrzymała do marca i zapłaciła te dodatkowe 100zł.

Ja piję raz w tygodniu może rozpuszczalną. Pisałam Ci kilka dni temu o tym jako o sposobie na ból głowy, który u mnie się sprawdza, ale mnie lekko mówiąc olałaś

Tak, też miewam takie bóle. Miałam je np w sobotę-dzień spodziewanej miesiączki.

Dziewczyny podjęłam decyzję w sprawie studiów
ZREZYGNOWAŁAM Z DODATKOWEJ SPECJALNOŚCI.
Stresy z tym związane nie są tego warte.

No coś Ty! Absolutnie Cię nie olałam ! Musiał mi uknąć Twój post, przepraszam

Jeśli chodzi o studia to zawsze możesz jeszcze w przyszłosci to nadrobić
Moja mama jak mnie urodziła była b.młoda i mimo tego skończyła poźniej 2 kierunki studiów i jak już większa byłam jeszcze jedne podyplomowe
Jeśli nie czujesz się na siłach, żeby tą drugą specjalizacje robić i masz sie tylko niepotrzebnie stresować to podjęłaś dobrą decyzję

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-02 o 12:00 Powód: Blad
Stary 2015-02-02, 12:00   #307
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Witam wróciłam ale na chwilkę właśnie dojadam obiad i lecę do dentysty wkoncu . U lekarza ok dzidzia ma 4 cm i ma się dobrze. O badania pytałam i powiedział ze u nich genetyczne się robi razem z tym erst trimester screening i to jest jedno i to samo koszt kolo 100 euro i powiedział ze mi to badania odradza to wypalenie kasy boi tak 1000 pewności nie da a poza tym jestem jeszcze młoda u ryzyko downa czy czegoś takiego jest małe bardzo male. Druga sprawa ze nawet jak dziecko by miało być chore to nie usunę wiec po co mi stres i wydanie lasy powiedział za to kupić mam coś dla dziecka i dla siebie. A test na cukrzycę będzie robił kolo 22 tyg i on jest za darmo no fotki daje dzidzi. Usg w 3 d zrobił tez za darmo. Dobra ja lecę będę potem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422874805373.jpg (50,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1422874815517.jpg (74,0 KB, 31 załadowań)
Stary 2015-02-02, 12:01   #308
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja 13w1d
Stary 2015-02-02, 12:02   #309
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty! Absolutnie Cię nie olałam ! Musiał mi uknąć Twój post, przepraszam

Jeśli chodzi o studia to zawsze możesz jeszcze w przyszłosci to nadrobić
Moja mama jak mnie urodziła była b.młoda i mimo tego skończyła poźniej 2 kierunki studiów i jak już większa byłam jeszcze jedne podyplomowe
Jeśli nie czujesz się na siłach, żeby tą drugą specjalizacje robić i masz sie tylko niepotrzebnie stresować to podjęłaś dobrą decyzję
Przeprosiny przyjęte

Ta decyzja podyktowana też była kwestią finansową i lenistwem musiałabym dużo ogarnąć do soboty a zwyczajnie mi się nie chce :P Dodatkowo zajęcia z dwóch specjalności pokrywają mi się i powinnam się rozerwać i być w dwóch miejscach w jednym czasie. Nie mam takiego daru niestety
Stary 2015-02-02, 12:04   #310
asienka_182
Rozeznanie

Hej gaduły ale lecicie ja Tż odprawiłam w trasę i mam czas dla was tylko musze to nadrobić bo idziecie jak burze... ja w ogóle juz nie wiem jak to liczyć te tygodnie bo niby patrząc na książeczkę to tam jest napisane ze ostatnia wizyte mialam w 7tc no woec teraz wychodzi na 10tc a podług was to chyba cos nie tak liczone skoro mam termin na 21 sierpnia moze kiedys do tego dojde bo tak to jest w pierwszej ciąży jak człowiek głupi :P
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 12:04   #311
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Witam wróciłam ale na chwilkę właśnie dojadam obiad i lecę do dentysty wkoncu . U lekarza ok dzidzia ma 4 cm i ma się dobrze. O badania pytałam i powiedział ze u nich genetyczne się robi razem z tym erst trimester screening i to jest jedno i to samo koszt kolo 100 euro i powiedział ze mi to badania odradza to wypalenie kasy boi tak 1000 pewności nie da a poza tym jestem jeszcze młoda u ryzyko downa czy czegoś takiego jest małe bardzo male. Druga sprawa ze nawet jak dziecko by miało być chore to nie usunę wiec po co mi stres i wydanie lasy powiedział za to kupić mam coś dla dziecka i dla siebie. A test na cukrzycę będzie robił kolo 22 tyg i on jest za darmo no fotki daje dzidzi. Usg w 3 d zrobił tez za darmo. Dobra ja lecę będę potem.
Super zdjęcia !
Stary 2015-02-02, 12:04   #312
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Super Sugar, gratuluje udanej wizyty
Piekne zdj!!!!!

Właśnie mi lekarka moja pow.od razu, ze przed podjeciem decyzji o tym badaniu trzeba odp sobie na pyt.co zrobie jesli...???

Ty juz wiesz, ze nie potrafilabys usunac, wiec ten stres moze faktycznie Ci niepotrzebny...
Stary 2015-02-02, 12:05   #313
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
a daj spokój, moja przyjaciółka to musiała mieć mega cierpliwość do mnie przez jakiś miesiąc bo obrywała za wszystko i za nic ale powoli mi to na szczęście przeszło... na TŻ ale co w rodzinie to się już nie martwię

eeee.. no weeeeeeeeee.... jedz te lody! jakbyś tak miała na wszystko patrzeć to byś nic nie jadła to wszystko teraz takie psikane, modyfikowane... co zrobić
Koleżanka ze studiów też miała na początku ciężko. I mówi tak: jak jesteś w ciąży to wytrzymam a jak nie to masz przerąbane
Mąż twierdzi, że jestem jeszcze gorsza niż w poprzedniej ciąży i zaczynam wyglądać jak nieszczęście właściwie to moja skóra. Przestałam się malować bo jeszcze gorzej to wygląda.

Już nie mogę się doczekać wiosny i grzebania w ziemi. Zaczynam planowanie jakie warzywka posadze. Na jesień wsadzilam truskawki więc kilka w tym roku będzie swoich . Jak się teść dowie co mam w planach to będzie ciężka rozmowa, że przesadzam i można kupić a męża do kopania trzeba będzie zaciągnąć. Ale swoje to prawie ekologiczne bo przy drodze z takim natężeniem ruchu ołowiu sporo jest.

Na obiad robię placki ziemniaczane i sos do tego bo z wczoraj został. Młodemu kupiliśmy stolik i krzesełko i jaki jest spokój. Wycina i klei coś sobie. Dobrze ze to klej w sztyfcie to względnie czysto jest.

Dziewczyny ma któraś z Was Samsunga galaxy s4 albo innego galaxy? Podobają mi się ale sama nie wiem. Czy nie sa zbyt delikatne? Mam teraz Xperie i po tylu upadkach działa i wygląda przyzwoicie. Mam dziurawe ręce czesto leci mi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 12:05   #314
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej gaduły ale lecicie ja Tż odprawiłam w trasę i mam czas dla was tylko musze to nadrobić bo idziecie jak burze... ja w ogóle juz nie wiem jak to liczyć te tygodnie bo niby patrząc na książeczkę to tam jest napisane ze ostatnia wizyte mialam w 7tc no woec teraz wychodzi na 10tc a podług was to chyba cos nie tak liczone skoro mam termin na 21 sierpnia moze kiedys do tego dojde bo tak to jest w pierwszej ciąży jak człowiek głupi :P
Tygodnie liczysz od dnia ostatniej miesiączki. Lekarze często zaniżają. Wpisz sobie w kalkulatorze internetowym dzień ostatniej miesiączki i będziesz wiedziała w którym jesteś tygodniu
Stary 2015-02-02, 12:06   #315
Papusia28
Raczkowanie

ja też byłam chwile na wrześniówkach ale ...
tu też staram się pisać z wami ale czesto zauważam że pomijacie moje posty jesteście jakoś bardziej zżyte staram się często pisać lecz nie zawsze mam na tyle czasu żeby być na bieżąco ale kilka razy dziennie zawsze jestem lecz chyba przez was nie zauważalna
Stary 2015-02-02, 12:07   #316
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Przeprosiny przyjęte

Ta decyzja podyktowana też była kwestią finansową i lenistwem musiałabym dużo ogarnąć do soboty a zwyczajnie mi się nie chce :P Dodatkowo zajęcia z dwóch specjalności pokrywają mi się i powinnam się rozerwać i być w dwóch miejscach w jednym czasie. Nie mam takiego daru niestety
Akurat lenistwo w tym blogoslawionym stanie jest Ci teraz wybaczone
Stary 2015-02-02, 12:08   #317
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Super że wizyta udana i super big bobas

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Tygodnie liczysz od dnia ostatniej miesiączki. Lekarze często zaniżają. Wpisz sobie w kalkulatorze internetowym dzień ostatniej miesiączki i będziesz wiedziała w którym jesteś tygodniu
A to musze sobie zerknąć dziekuje
Stary 2015-02-02, 12:09   #318
sandeo
Zadomowienie

Hej! Nareszcie chwila wolnego i można sie zrelaksować
Widzę ze dzisiaj rownież temat obiadu ja mam dzisiaj pierogi ruskie. Znowu! Miałam je tez w piątek ale ciagle na myśl o nich leci mi ślinka!

Cytat:
Ja pije można do dwóch słabszych dziennie. Ja pije jedna z ekspresu i wieczorem jedna herbatę czarna- bo ona działa podobnie jak kawa wiec ją tez trzeba ograniczyć

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja kawy nie piję, ale wcześniej też nie piłam Jakoś nie lubię zapachu kawy...

Słuchajcie za mną kilka dni chodzą lody... Tylko boję się po nie sięgać, bo głupia poczytałam o tym czego można nabawić się po lodach i boje się gdziekolwiek je kupować, bo nigdzie nie ma chyba pewności, czy nie były rozmrożone, a później zamrażane... Myślałam przejechać się do zielonej budki, ale mój tż stwierdził, że nawet te z biedronki są bardziej pewne no i nie wiem co robić...
Ja tez boje sie jeść lodów ale można ze sprawdzonego źrodła. Ja takiego nie posiadam ale kupuje zawsze na patyku i zanim zjem oglądam czy nie maja oznak ze były roztopione jakoś mam wtedy sumienie spokojniejsze
Stary 2015-02-02, 12:09   #319
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
tu też staram się pisać z wami ale czesto zauważam że pomijacie moje posty jesteście jakoś bardziej zżyte staram się często pisać lecz nie zawsze mam na tyle czasu żeby być na bieżąco ale kilka razy dziennie zawsze jestem lecz chyba przez was nie zauważalna
No coś Ty Zauważamy Cię ... czasami potrzeba czasu zeby sie lepiej poznac itd, u mnie tez tak bylo na poczatku...
Ale mysle, ze nikt specjalnie Twoim postow nie omija, naprawde
Stary 2015-02-02, 12:10   #320
sandeo
Zadomowienie

I witam sie w 11tyg.0d
Stary 2015-02-02, 12:10   #321
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
gratulacje udanej wizyty śliczny dzidziulek
Stary 2015-02-02, 12:13   #322
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Piękne foty
Stary 2015-02-02, 12:14   #323
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Nie pijam .. nie lubie 2 razy w zyciu piłam i to o tego bezkofeinową

MMS . kochana po lodach zazwyczaj widac czy byly rozmrażane i ponownie zamrożone .. Ja kiedys takie kupilam , jeden wielki szron

Roxi skąd Ty kochana masz tyle czasu na wizaz jak Ty masz w domu 5letniego facecika ???

Ja potrafię robic 100 rzeczy naraz a tak poważnie to mam na telefonie wizaż wklepany i odpisuje jak na SMS tu gotuje, tu rozwiązuje zadania z juniorem a tu jeszcze teraz pisze bardzo rzadko np na laptopie siedzę teraz cześciej wieczorami bo ta stronę uaktualniam ale ogólnie tylko telefon lub tablet :P

Poza tym to juz 5-latek, indywidualista. Potrafi siedzieć 40 minut i w ciszy kolorować obrazek... Mówiąc mi przy tym "mamo, cicho bo sie chce skupić"... Noo...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 12:15   #324
asienka_182
Rozeznanie

Jess922 sprawdziłam i niby wychodzi 12tc
Stary 2015-02-02, 12:15   #325
vea7
Zakorzenienie

Haaa... nadrobiłam stary i nowy wątek, to za karę, że tyle nastukałyście, macie co czytac

Niespodziewajka, teoria jak najbardziej ok Tak czy tak kopniaków zazdroszczę

beatrix wędzone ryby jak najbardziej można, ale te wędzone na gorąco - na zimno raczej nie.
Ryby jest w ogóle warto - no, może poza pangą i tilapią, bo one strasznym świństwem karmione. Z tym ołowiem w rybach, to jak z autyzmem i szczepionką mmr Raz w eter poszło, nie do końca wiarygodne, a teraz niestety pokutuje... Ryby warto, morskie szczególnie

unikalna, gratuluje chłopaka

12mu05 to ja na dziwną wyjdę, bo chociaż o córeczce myślę i mężowi parka się marzy, to... no kurcze, chłopaka już mam i fajnie się z nim żyje... na drugiego bym się zdecydowanie nie obraziła

Olenka, o kurcze, zdrówka dla Malucha
Z tym cc to nie do końca bzdura Akurat dla dziecka jest bezpieczniejsze i mniej stresujące. Zdecydowanie mniej dla matki, bo jednak jest to operacja, po które trudniej dojśc do siebie niż po sn.

sandeo cześc
Fajnie, że cuda się zdarzają... szczególnie na święta.
"W oczekiwaniu na..." jest świetna, ale raczej na raz nie przeczytasz Ja sobie czytałam zawsze pierwszego dnia tygodnia o kolejnym. Z tym, że tam jest bardzo dużo info, taki podręcznik, a "Ciężarówka" bardziej na luzie - sporo wiedzy, ale też dobrego humoru.

Jess co za jędza ale jak masz wszystko na mailach, to drukuj, do dziekanatu i walcz o swoje

mms pieluchy w sensie tetry Ci przyniosła? To super - genialnie się do karmienia, odbijania i przecierania pupy po myciu przydają
Co do reszty... jak mąż po Twojej stronie, poproś może, żeby porozmawiał z mamusią... To Wasze dziecko, a nie jej, więc niech sobie gada, a i tak będzie po Waszemu
BTW. u nas chrzestnymi są nasi przyjaciele i w nosie miałam, ze ktoś z rodziny się obrazi - wolę, żeby Młody miał normalnych, fajnych i odpowiedzialnych chrzestnych, niż takich, których "wypada" poprosic.

Marlyn

Papusia, ja zdecydowałam się dojechac - nie rodziłam we Wrocławiu, a w Oławie A od odejścia wód zazwyczaj jeszcze chwila jest

moniska, ja pisałam i jakież było moje zdziwienie, kiedy się okazało, że nawet ktoś go przeczytał i, w miarę możliwości i rozwoju sytuacji, realizował
Mam Galaxy MiniII, ale nim nie rzucam, wiec nie wiem jak z trwałością.

roxana SZPARAGI

Mirabelka, bosz... jak czytam to mi kły jadowe rosną... co za ludzie?! Grrr... BTW. mój nie płakał w nocy i nie srał... a przynajmniej niewiele

kasperka
, kawa to dobry pomysł

Sugarbaby, super fotki

W temacie morza, my byliśmy w Dziwnówku, pod koniec 7 mc i było genialnie Opalałam się, kilka razy przekompałam w Bałtyku, a poza tym wlazłam na kilka latarni morskich i objadła się ryb - cudnie było

Co do sn... nie ma się co nakręcac Ja rodziłam 12,5 h, gdzie mąż ciągał moje zwłoki po korytarzu przewieszone przez kroplówkę z oxy... dostałam gaz, po którym było mi niedobrze i niestety musiałam pod ktg byc często podpinana, więc poród w pozycji głównie lezącej. Parte przywitałam z otwartymi ramionami i tyle. Niestety w ostatniej chwili pękłam i mnie szyli... Poród wspominam mocno hardkorowo, co nie zmienia faktu, że miałam super położne i w ogóle opiekę.
Natomiast moja koleżanka pierwszego malucha urodziła w 4 godziny, na luzaku i w ogóle z uśmiechem na ustach...
Każda jest inna, każdy poród jest inny, jedno się natomiast zgadza - moment, kiedy się dostaje Dziecia po raz pierwszy do potrzymania jest absolutnie magiczny i warto dla niego się przemęczyc... nawet i te 12,5 godziny
Dylemat czy sn czy cc każda musi rozwiązac sama
BTW. po urodzeniu Młodego dowiedziałam się, że w szpitalu robili zakłady, czy poproszę w końcu o cc... i powiem Wam, że gdybym wtedy wiedziała, że mogę, to bym pewnie poprosiła... ale nie wiedziałam i urodziłam sn... czy raczej moimi siłami

Wiecie co, jednak nick, a potem termin jest chyba lepszym rozwiązaniem, bo jak znam życie tp będą się nam zmieniały z kolejnymi usg... i wtedy pod datami będzie misz-masz... Ale ogólnie pierwsza strona bardzo ładna

A my wczoraj wleźliśmy na Ślężę i mam zakwasy na doopce Ale warto było, bo po zejściu pojechaliśmy na przepyszną, prawdziwą, włoską pizzę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 12:19   #326
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Sugarbabylove piekne zdjecia , super maluszek

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
Nikt nikogo nie olewa , ja też mam mało czasu i też czasem nie moge się wbić w rozmowę ale to normalne i ja sie tym nie przejmuje . To dopiero poczatek , na koneic bedziemy tak zżte że każda każdej bedzie przeżywac poród.. tak było z listopadówkami 2012.
A jak nie masz z kim to ja chetnie z Tobą popiszę

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Ja potrafię robic 100 rzeczy naraz a tak poważnie to mam na telefonie wizaż wklepany i odpisuje jak na SMS tu gotuje, tu rozwiązuje zadania z juniorem a tu jeszcze teraz pisze bardzo rzadko np na laptopie siedzę teraz cześciej wieczorami bo ta stronę uaktualniam ale ogólnie tylko telefon lub tablet :P

Poza tym to juz 5-latek, indywidualista. Potrafi siedzieć 40 minut i w ciszy kolorować obrazek... Mówiąc mi przy tym "mamo, cicho bo sie chce skupić"... Noo...
Aaa no i wszystko jasne , ja za każdym razem musze laptopa odpalac .
No i mojemu daleko do indywidualisty .. ciągle od rana do wieczora mama, mama i mama .
Stary 2015-02-02, 12:21   #327
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
U lekarza ok dzidzia ma 4 cm i ma się dobrze. O badania pytałam i powiedział ze u nich genetyczne się robi razem z tym erst trimester screening i to jest jedno i to samo koszt kolo 100 euro i powiedział ze mi to badania odradza to wypalenie kasy boi tak 1000 pewności nie da a poza tym jestem jeszcze młoda u ryzyko downa czy czegoś takiego jest małe bardzo male. Druga sprawa ze nawet jak dziecko by miało być chore to nie usunę wiec po co mi stres i wydanie lasy powiedział za to kupić mam coś dla dziecka i dla siebie.
Nasze malenstwa rosną jak na drożdżach. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę swoje.
Też się nie zdecydowałam na dodatkowe badania bo potem rozwazalabym co mam zrobić i nie wiem czy byłabym w stanie podjąć dobrą decyzję. Nie chciałabym urodzić chorego dziecka ale nie wiem czy potrafiłabym je zabić usuwając ciążę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 12:24   #328
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Zauważyłam mniejsze parcie na pęcherz , w ciągu dnia już nie latam co chwilę a i ostatnie noce udało się przespać bez wychodzenia do kibelka ..
Stary 2015-02-02, 12:25   #329
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
W tamtym tyg.w klinice mi mierzyli i wszystko w porzadku. U mojej lekarki tez zawsze wszystko ok mialam, ale moze sie to zmienilo
Niewiadomo... Musze zaraz i tak do sklepu isc i na maly spacerek to moze kupie.Jak nie bedzie tu u mnie nic porzadnego to zamowie online dzis
ja kupiłam dobry w kauflandzie także tam polecam
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 12:29   #330
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
ja kupiłam dobry w kauflandzie także tam polecam
A pamiętasz może jego nazwę ?
Mam Kufland pod nosem to kupiłabym dziś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości