|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
no wlasnie a w moim przypadku zus nie robi problemow tylko wlasnie pracodawca ktory powinien jak najszybciej dostarczyc moje zwolnienia.. a tu dupa.. ksiegowa chyba jest nie wiem skad skoro tego nie potrafi zrobic.. i tym oto sposobem jestem bez kasy od dwoch miesiecy i ciekawe jeszcze jak dlugo.. i to wszystko przez prace...
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() To widzę, że codziennie któraś zaczyna 18 tydzień... bo ja w czwartek Pewnie nie powinnam tego pisać, bo jak się pochwalę to zawsze wywołam wilka z lasu, ale niech tam.... OD DWÓCH TYGODNI NIE ZWYMIOTOWAŁAM!!! Wczoraj dziewczyny przypomniały mi o Asosie i zaczęłam przeglądać ich sukienki i właśnie nie wytrzymałam i kupiłam letnią długą kieckę. Mam nadzieję, że z brzuszkiem będzie wyglądać dobrze... może przyda się na sesję zdjęciową. Takie coś: http://allegro.pl/rare-london-asos-s...019083001.html Z tym ZUS-em to widzę, że nie tylko ja mam przeboje. Moje zwolnienie grudniowe też szefowa dostała przed Wigilią, a odwiozła po święcie 3 Króli, więc w piątek listonosz przyniósł mi pieniądze, a w poniedziałek patrzę, a on znowu z kasą do mnie... za styczniowe. Pewnie zawiozła jedno z opóźnieniem, a ja jej po tygodniu przyniosłam nowe i znowu jechała, więc dostałam po kilku dniach, no ale do ręki, a miało być na konto :/ bo polecony zaginął i kobiety mają się w ciąży nie denerwować. Cicha1990 ja bym najpierw uderzyła do pracodawcy, a jak się nie uda to weź te kserokopie na wizycie!
|
|
|
|
#693 | |
|
Zadomowienie
|
kto wymyśli takie czary, by przyspieszyć te zegary?
![]() ![]() ![]() czemu zawsze, jak się czeka na wizytę, to ten czas się cholernie dłuży, a wszystkie czynności, które wymyśliłam dla zabicia czasu, zrobiłam błyskawicznie? ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
sama pracuję w księgowości, więc dla mnie takie rzeczy są nie do pomyślenia....
|
|
#694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(tak zawsze mawiała moja Babcia, jak ktoś coś źle zrobił w stosunku do ciężarnej ). Swoją drogą, ja też będę się musiała skontaktować z moją księgową, bo od 3 miesięcy nie dostałam paska, no i wszyscy w pracy dostali już PITy a ja nie
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdarza mi się, ze wolniej pracują mi zwoje, ale staram się wszystko zapisywać w kalendarzu.. Wówczas nie zapominam Do końca marca popracuję i fajrant
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie zazdroszcze sytuacji z zusem i pracodawcami,jakby specjalnie robili problemy i nerwy kobietom w ciązy, które przecież potrzebuja spokoju.
Ja dziś rano byłam oddac krew i mocz do labo.miałam od gina skierowanie myslałam że bedzie bezpłatne a jednak nie.18zł nie pieniądze ale umawialiśmy się ze będzie wypisywał skierowania na badania refundowane.chyba w środe na wizycie jak bede i dostane kolejne badania to nim pogadam.Bo jakby okazało się że jakieś grubsze badania i duzo kasy to wole podjesc do niego na nfz.Niedługo powinny być wyniki w necie. Wiecie co mnie dziś spotkało,dostałam odpowiedz na odwołanie od decyzji reklamacji wakacji po chyba 3 miesiacach,a maja 1 ms. czasu wiec bylismy pewni ze nic nie odp juz nam.Za 1 razem decyzja odmowna,motali się strasznie w wyjasnieniach więc od razu napisalismy odwalanie od tego i dziś przyszła decyzja,że zobowiązuja się do zwrotu roznicy cenowej pomiedzy hotelami ktory wykupilismy a tym w ktorym nas umieścili uwaga 100zł !!!!! za rezerwacje Na wspolnej rezewacji bylismy ze znajomymi czyli 4 os.zaplacilismy za wyjazd w sumie ponad 10 tys na tydz a ci nam 100 zl czyli po 25 zl na os.daja.No nie moge dojsc do siebie Nie dość że umiescili nas nie w tym hotelu ktory wykupilismy,dowiedzielism y się po przylocie na miejsce to 1 hotel byl slaby nie przy morzu,nawet barmani nie chcieli nam dawac whisky!!!!!to po 3 dniach nam przy☠☠☠an... rezydentka zalatwila zmiane na ciut lepszy hotel ale ile bylo przy tym klutni.A pojechalismy obejrzec ten ktory wykupilismy to rewelacyjny a my w jakichs melinach bylismy.I szanowne biuro az wycenilo nasza strate na 25zl za os za 7 dni.Soryy ze sie tak nie ma temat ciązowy rozpisalam ale aż mnie nosi jak sobie przypomne.Pomyłka.roznica nie miedzy hotelami ktory wykupilismy a w ktorym bylismy,a miedzy tymi 2 w ktorych nas zakwaterowali. Edytowane przez aga00100 Czas edycji: 2015-02-02 o 13:49 |
|
|
|
#699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mąż też wczoraj dostał sms-a, że rozpatrzyli mu reklamację butów i zwrócą pieniądze. Trzeba się będzie w końcu wybrać do tej galerii. Będzie 200zł na ciuszki dla Dzidziusia Strobiluska to coś z głową! Buahahaha mój mąż tak zawsze mówi: "Ty to teraz wszystko byś chciała zrzucać na ciążę i hormony" |
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie stres robi swoje, bo ja z kolei mam "przeboje" z teściami, ale stawiam raczej na rozciąganie i rozpychanie się przez Maleństwo ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Mnie w nocy jakiś skurcz dopadł... miałam dość mocno spięty brzuch i dopiero nospa pomogła...
A ja właśnie zjadłam pyszny barszczyk czerwony z kiszonych buraczków... moja teściowa kisi buraki jak ogórki i są fantastyczne do barszczu - dodaję do tego jednego zwykłego buraka i mam pyszny czerwony barszczyk - i nie traci koloru ![]() aga... ale beznadziejna sytuacja... normalnie też bym chyba dalej się kłóciła. Przecież to nie był wyjazd za 500zł tylko za grubą kasę I tak jak Fisherka mówi, skoro ktoś jest nieuczciwy, to tym bardziej bym nie odpuściła.
|
|
|
|
#702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko do pośrednika i mam jutro oddzwonic on się zastanowi jak to dalej rozegrać.Warto by dalej sie odwolywać ale jak mamy czekac kolejne 3 ms i kolejne nerwy to nie wiem czy jest sens.Zobaczymy co on powie.Jak nie to wezmiemy to 100 i pojedziemy ostro szalec ze znajomymi z wakacji,hehe moze na 2 pizze i soczki wystarczy![]() A co do reklamacji to zawsze jak cos jest nie tak to reklamuje i bardzo czesto 1 odp.jest negatywna ,odwolujemy sie i potem pozytywnie rozpatrzaja.Chyba wszyscy maja sposob zeby najpierw zbyc klienta a jak jest uparty to wtedy go powaznie traktuja. |
|
|
|
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Był dosyć intensywny, bo mieliśmy gości, ale z drugiej strony bardzo przyjemny. Bardzo podobają mi sie te sukienki z ASOS, które podsyłacie, chyba w wolnej chwili pogrzebie, żeby coś fajnego znaleźć. Póki co to jeszcze się mieszczę w większość ciuchów, ale za 2-3 tygodnie może być kiepsko pod kątem spodni, więc trzeba będzie coś znaleźć. Łapie mnie leń, pracuję jeszcze, ale już z coraz mniejszymi zapałem... szczerze to odliczam teraz dni do ferii, bo biorę tydzień wolnego, żeby pobyć z synkiem, bo na drugi tydzień jedzie z mężem na zimowisko narciarskie. A potem byle przetrwać marzec i od połowy kwietnia luz. Samopoczucie póki co super, ale cera dramat, non stop jakieś wypryski i podobnie jak u niektórych z Was strasznie sucha skóra miejscowo na twarzy, apropos polecacie jakiś fajny krem do twarzy? Ruchy odczuwam ale nie są jeszcze takie wyraziste, być może przez łożysko na przedniej ścianie, brzuszek w sumie jeszcze nie za wielki, ale w weekend oglądałam zdjęcia z mojej pierwszej ciąży i tak konkretnie to zaczęło być widać w połowie 5. m-ca, więc muszę jeszcze chwilkę poczekać. Elinka bardzo się cieszę, że wszystko ok i że to był fałszywy alarm, już naprawdę powinnyśmy wszystkie cieszyć się spokojną ciążą, bez stresów i tego sobie oraz Wam życzę ![]() ![]()
|
|
|
|
#704 | |
|
Raczkowanie
|
Ja też się witam po weekendzie
![]() Mnie dopadła jakaś infekcja intymna która trwała 2 dni, a teraz jakby sama ustąpiła do lekarza gina mam dopiero za 16 dni i nie wiem co robić kupiłam w aptece glob bez recepty vagical i Pani w aptece zapewniała, że są bezpieczne dla ciężarnych, ale w ulotce jest wyraźnie napisane, żeby nie stosować w ciaży Wiec chyba jednak się nie skuszę. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Wspaniale, że wszytko ok
|
|
|
|
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
A ja kończę robić obiadek a maluch spi słodko...
Dziś kurczak w warzywach z piekarnika z czerwonym ryżem basmati pycha
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym można zadać takie pytania do lekarzy na różnych portalach.
|
|
|
|
|
#707 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Wy tu już 18 tydzień, a ja dopiero 15... jestem sto lat za murzynami To tak jest jak się ma termin na ostatniego lipca Ale z drugiej strony dobrze się tu z Wami czuję, bo patrząc na to co piszecie, to wiem co mnie czeka. Niedługo ruchy dziecka i inne takie Ja mam ostatnio baaaardzo kiepski humor, przez co mój mąż co chwile obrywa Wczoraj dostało mu się za to, że nie domknął szafy do końca (mamy taką 3 metrową z drzwiami przesuwanymi) i zostawił szparę tak na 1cm... wściekłam się jak nie wiem Dopiero potem dotarło do mnie, o co w ogóle się czepiam... masakra jakaś![]() Pobolewa mnie też brzuch i mam duży problem z sutkami, są powiększone, rozgrzane i swędzą. Nie wiem czy tak powinno być Mam nadzieję, że to normalne i przygotowują się do swojej roli w ten sposób![]() Elinka21, dobrze że wszystko w porządku i gratuluję synusia A Wy macie jakieś preferencje odnośnie płci? Oczywiście zakładając, że dzidziuś zdrowy i można sobie wybrać, to chciałybyście chłopca czy dziewczynkę? Patrząc na moje koleżanki w ciąży, to WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU chciały dziewczynkę ![]() Aga00100 ja też miałam przygody z tym biurem, ale w naszym przypadku pozytywne- byliśmy z nimi w Maroko i zamiast umieścić nas w hotelu za który zapłaciliśmy (tańszy, 4*) to zakwaterowali nas w lepszym, 5* No ale jednak u Was to coś innego, głupio postąpili. Jak widać u nich zamiana hoteli to codzienność i niekoniecznie atrakcyjna dla turystów A można wiedzieć gdzie byliście?
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
Muszę przyznać, że jak tylko poczuję, że w "tych" sprawach jest coś nie tak, to załatwiam takie sprawy z dnia na dzień... po konsultacji z lekarzem...
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Co do płci, to ja zawsze chciałam synów czyli nietypowo, a teraz nie gra to dla mnie większej roli Być może dlatego, że jest to mój pierwszy dzieć
|
|
|
|
#709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą przeczytałam ostatnio że w 4/5 miesiącu ciąży zmienia się ph śluzu i jesteśmy bardziej narażone na infekcje Ja profilaktycznie zaczęłam przyjmować doustny probiotyk ginekologiczny, wskazany w ciąży. Lepiej zapobiegać, niż leczyć
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Wam za odpowiedzi Pani w aptece też coś wspominała właśnie o tych badaniach i zapewniała, że są bezpieczne. Ale jak w domu zobaczyłam tę ulotkę to się nieco wystraszyłam. Spróbuję je stosować najwyżej jak nie pomogą to szybko przyśpieszę wizytę u gina![]() U mnie od dziś 19 tydzień, a mały daje znać o sobie codziennie
|
|
|
|
|
#713 |
|
Rozeznanie
|
Ja to na L4 już bym poszła, ale boję się tych opóźnień w wypłacie... Czy pracodawca płaci tę pierwszą wypłatę na zwolnieniu? A potem ZUS? Pracuję w małej firmie i w takim przypadku chyba ZUS przejmuje tego typu płatności...
|
|
|
|
#714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My trafiliśmy w 1 hotelu co do plaży musieliśmy dojść że woda była super i plaża czysta ale waska a w 2 hotelu w innym miejscu wyspy akurat glony przypłynely i cieżko było dostać się do wody..W Maroko byliśmy 2 lata temu i to były super udane wakacje,byliśmy w miejscowości Saidia w hotelu 5* i wszystko tam było super,gdyby ktoś się wybierał to polecam hotel Iberostar Saidia,mega było. |
|
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe w jakim wieku musi być maluch, żeby wybrać się z nim na wycieczkę? I jaki wiek wchodzi w grę, żeby taka wyprawa miała sens...
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi też tu dobrze, szczególnie, że jest trochę podwójnych mam, jak ja
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do płci to ja marzę o dziewczynce ![]()
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też mi tu dobrze więc nie zamierzam się przenosić do sierpniówek, choć na początku podczytywałam. A ja nie tyle, że bym chciała, co mam przeczucie na dziewczynkę... z Hanią chciałam chłopca choć miałam wrażenie, że będzie dziewczynka. No i teraz też tak obstawiam - a doktor na usg coś tam chyba zauważył, ale powiedział, że nic nie będzie obiecywał ![]() Jak będzie chłopak, to na 100% będzie Tomek - to imię zastrzegł sobie Mąż jeszcze przed ślubem a ja się przyzwyczaiłam do tej myśli. Co do wakacji takich dalszych, to z Hanią to tak teraz bym się wybrała (ma prawie 3 latka)- wydaje mi się taki dobry czas, do tej pory jeździliśmy raczej do dziadków, żeby trochę odsapnąć, bo tutaj nie mamy żadnej babci i Hania ciągle z nami - oczywiście była i niania, i żłobek i przedszkole jest... a u dziadków czasem Hania zostawała z babcią czy wujkiem a my np poszliśmy sobie do kina. No i nie miałam wyrzutów sumienia, że Młoda z kimś obcym a my w kinie |
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
Jak tylko wyjdę z pracy, to pójdę do sklepu i jak mi się uda, to kupię mrożone wiśnie lub truskawki
Jak mam taką niewiarygodną ochotę na to, że szok. Maluch wczoraj w brzuchu wieczorem się rozszalał, a teraz poczułam już kilka kopów Także prosi o spacer zapewne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

i kobiety mają się w ciąży nie denerwować. Cicha1990 ja bym najpierw uderzyła do pracodawcy, a jak się nie uda to weź te kserokopie na wizycie!

sama pracuję w księgowości, więc dla mnie takie rzeczy są nie do pomyślenia....

Nie dość że umiescili nas nie w tym hotelu ktory wykupilismy,dowiedzielism y się po przylocie na miejsce to 1 hotel byl slaby nie przy morzu,nawet barmani nie chcieli nam dawac whisky!!!!!to po 3 dniach nam przy☠☠☠an... rezydentka zalatwila zmiane na ciut lepszy hotel ale ile bylo przy tym klutni.A pojechalismy obejrzec ten ktory wykupilismy to rewelacyjny a my w jakichs melinach bylismy.I szanowne biuro az wycenilo nasza strate na 25zl za os za 7 dni.Soryy ze sie tak nie ma temat ciązowy rozpisalam ale aż mnie nosi jak sobie przypomne.
I tak jak Fisherka mówi, skoro ktoś jest nieuczciwy, to tym bardziej bym nie odpuściła.

do lekarza gina mam dopiero za 16 dni i nie wiem co robić kupiłam w aptece glob bez recepty vagical i Pani w aptece zapewniała, że są bezpieczne dla ciężarnych, ale w ulotce jest wyraźnie napisane, żeby nie stosować w ciaży

Jak mam taką niewiarygodną ochotę na to, że szok. Maluch wczoraj w brzuchu wieczorem się rozszalał, a teraz poczułam już kilka kopów