|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha... u mnie dziś prawdziwy kisiel z mrożonych truskawek dla Hani po powrocie z przedszkola - staram się Jej takie zdrowe podwieczorki serwować jak budyń z żółtek, kisiel nie z torebki, koktajl bez cukru... a i sama chętnie takie zjadam. A swoją drogą to nosi mnie za wiśniami, ale nigdzie nie mogę namierzyć mrożonych, bo mam ochotę na koktajl wisniowy... |
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo narobilyscie mi smaka na koktajl truskawkowy mniam
a mam w zamrazalce ![]() Ja juz w domku ufff, lekarz mnie badal jeszcze raz powiedzial ze krwawienia ani plamienia nie ma na usg tez ok, powiedzial ze jesli jutro tez bedzie ok to do domu 3 doby musza potrzymac, pytam czy nie da rady dzis mowi ze on nie widzi przeciwskazan do dzis ale wie Pani te procedury funduszu ah..., chyba ze podpisze oswiadczenie no wiec podpisalam
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeszcze trochę ...
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale kusicie tymi wiśniami
właśnie przez Was pożarłam 2 gruszki i całego granata... ja nie wiem czy ja go nie umiem jeść czy co, ale zawsze po nim jestem cała w czerwone kropki
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz wyciagam z zamrazalki truskawki
|
|
#730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Leki te same w domu w domu tez bede lezala a tam tak goraco takie lozko niewygodne i jeszcze moje tak skrzypialo maaaasakra z okropnym bolem gliwy stamtad wyszlam
|
|
#732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie umem się rozprawić z granatem Cytat:
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Ok
Koniec tej roboty, powoli się zbieram i idę po mrożonki |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Agunineczka ja truskawki pomrozilam
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, truskawkami i wiśniami to możemy się kusić... przynajmniej jest zdrowo. Ja mam pomrożone truskawki, borówki (te leśne) i maliny bo obie z Hanią lubimy koktajle... A mam takie od mamy i teściowej z działki więc bez sztuczności... do tego jogurt naturalny i ewentualnie Młooda trochę miodu... No i mnie jeszcze do kiwi ciągnie i do jabłek
a tak w ogóle to na dole są przepisy https://wizaz.pl/Kulinaria/Nowosci-k...tm_campaign=NP elinka, dobrze, że już w domu. Leż teraz i odpoczywaj, żeby wszystko się tam ładnie pogoiło jak coś było... Ja też w pierwszej ciąży trochę w szpitalu leżałam, a teraz to sobie nie wyobrażam, żeby Hanię zostawić... |
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
hehe za mna tez ost koktail chodzil,truskawki mam mrozone jeszcze kilka woreczkow,ale mam zawsze z nimi problem ze czuje ze mi czyms smierdza z zamrazalki;/nie mroze grzybow,bigosu tylko mieso,owoce czy jakies lody a jednak po rozmrozeniu smak nie ten sam;/ost.w Auchan byly swieże po kilka szt takie wielkie pakowane jak przechodzilam obok to taki zapach byl,ale nie jestem przekonana do sprowadzanych truskawek.
Pisałyście wczesniej o sprawności umysłu ,mój bardzo kiepsko działa ostatnio,nie mogę sobie czegos przypomniec albo słów zapominam.Sama boje sie dokumentow wypelniac zeby nie narobić błedow,po 5 razy sprawdzam
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Gkatarzynka tylko leze
maz sie niech domem zajmuje a co a syncio niech rosnie bedzie albo Piotrus albo Kubus ![]() Wstane tylko na chwile bo dzis mam wizyte ksiedza
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
bardzo proszę: http://www.tipy.pl/artykul_2721,jak-...nat%C2%B7.html
U mnie właśnie wiśni w tym roku nie było za bardzo więc nie mam. Mam zrobiła parę słoiczków takich wiśni zasypanych cukrem do ciasta, a na mrożenie już nie było... Ale za to malin mam duży zapas a Hania właśnie maliny najbardziej lubi i z myślą przede wszystkim o niej mroziłam. |
|
|
|
#739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Liczę, że bliźniaczki polubią podróże i będą podobne do synka pod względem spania; bo wstępnie planujemy wrzesień / październik urlop ![]() a jak nie to luty-marzec
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja owoce mam z mojego ogrodu zamrożone
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraziłam sobie podróż z trójką dzieci... To dopiero przygoda ![]() My też może w grudniu/styczniu wyruszymy gdzieś, chociaż na razie wizja podróży z dwójką maluchów jest lekko przerażająca... |
|
|
|
|
#742 |
|
Rozeznanie
|
Witam w poniedziałek
U nas wszystko ok, tylko jakiś śpiący dzisiaj dzień ![]() Za równy tydzień wizyta, a od soboty leci 18 tc Jakoś mi ta ciąża szybciej leci niż 1
|
|
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie wiem czy smiac sie czy plakac.. oddzwonila ksiegowa i mowi ze ma te moje zwolnienia i ze je niedlugo wysle do zusu ale to ja powinnam odkad przejal mnie zus sama zanosic bezposrednio do zusu orginaly zwolnien a im wysylac tylko skan aby wiedzieli ze nadal jestem na l4.. probowalam powiedziec ze wszedzie pisze co innego a tak ze nie ze teraz nie musze nic im wysylac tylko bezposrednio do zusu.. i dziewczyny robi ze mnie glupka prawda? bo nawet jak przejal mnie juz zus to musze zaniesc pracodawcy aby pokwitowal i dopiero to trafia do zus?
|
|
|
|
#744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co wkurzają mnie biura, bo nigdzie nie możemy znaleźć oferty Trzeba będzie coś samemu wykombinować
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie wszedzie tak pisze a ta malpa mi wmawia co innego i juz nie wiem co robic... chyba z nastepnym l4 wezme wydrukuje ustawe i mojde z moim facetem do pracy. Przy nim moze nie beda robic ze mnie kretynki...
|
|
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
No,to po co ona przetrzymuje te,zwolnienia skoro to Ty masz je doniesc?
|
|
|
|
#748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedziala mi tylko ze wysle te zwolnienia do zusu ale to ja powinnam teraz zanosic zwolnienia nie do nich tylko juz bezposrednio do zus.. ale wszedzie pisze ze to do pracodawcy trzeba zaniesc i oni wysylaja...ja chetnie bym mogla sama wysylac zwolnienia do zusu ale no wlasnie to jets chyba niewlasciwe.. |
|
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj widziałam się z koleżanką i po kawce, poszłyśmy na spacer, weszłyśmy do komisu (kupiłam becik, paluchy flanelowe - nowe, skarpetki) wyszłam objuczona jak wielbłąd, spodnie spadały mi z tyłka, szłyśmy ze 2 km, a jak przyszłam do domu to myślałam, że wyzionę ducha. W ogóle mam dzisiaj zły dzień, wszystko mnie złości, w MD na kawie oberwało się facetowi, bo zaczął mnie obgadywać w taki sposób że zauważam . Masakra.
|
|
#750 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wy tu planujecie l4 a ja zastanawiam się by pójść do pracy, niedługo kończę urlop rodzicielski :p ale mam z tego tyle stresu boję się czy dam sobie radę po takiej przerwie :pCytat:
weekend miałan chęć na owoce, więc zrobiłam galaretkę z truskawkami, malinami i porzeczkami. Te kwaśne porzeczki mmmnn. Do tego bita śmietana, która niestety mnie zemdliła. Dziś może przez wasze pokusy zrobię sobie szejka z porzeczką hmmm... mam mnóstwo zamrożonych smakołyków... jagody, borówki, wiśnie, śliwki, czereśnie, brzoskwinki i inne mniam a nie masz ubezpieczenia grupowego w pracy? czasem warto do 3 dni zostać, moje od 3 dni wypłacają. Może któraś z was ma i zapomniała o tej możliwości. Za swój pobyt dostałam również kartę apteczną na 200zł
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Jak mam taką niewiarygodną ochotę na to, że szok. Maluch wczoraj w brzuchu wieczorem się rozszalał, a teraz poczułam już kilka kopów

właśnie przez Was pożarłam 2 gruszki i całego granata... ja nie wiem czy ja go nie umiem jeść czy co, ale zawsze po nim jestem cała w czerwone kropki

a jak nie to luty-marzec 
Trzeba będzie coś samemu wykombinować
do lekarza gina mam dopiero za 16 dni i nie wiem co robić kupiłam w aptece glob bez recepty vagical i Pani w aptece zapewniała, że są bezpieczne dla ciężarnych, ale w ulotce jest wyraźnie napisane, żeby nie stosować w ciaży