Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 13:02   #691
cicha1990
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

no wlasnie a w moim przypadku zus nie robi problemow tylko wlasnie pracodawca ktory powinien jak najszybciej dostarczyc moje zwolnienia.. a tu dupa.. ksiegowa chyba jest nie wiem skad skoro tego nie potrafi zrobic.. i tym oto sposobem jestem bez kasy od dwoch miesiecy i ciekawe jeszcze jak dlugo.. i to wszystko przez prace...
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:21   #692
Fischerka
Raczkowanie

Hej dziewczyny

To widzę, że codziennie któraś zaczyna 18 tydzień... bo ja w czwartek to już 5 miesiąc!!! Aż się wierzyć nie chce, że niedługo połowa za nami

Pewnie nie powinnam tego pisać, bo jak się pochwalę to zawsze wywołam wilka z lasu, ale niech tam.... OD DWÓCH TYGODNI NIE ZWYMIOTOWAŁAM!!! co więcej, właśnie wróciłam z kuchni, bo szykuję na dzisiaj pieczeń z indyka w brzoskwiniach i śliwkach i nawet mnie w nosie nie zakręciło przy tym mięsie. Czyżby to wreszcie czas na poprawę? OBY

Wczoraj dziewczyny przypomniały mi o Asosie i zaczęłam przeglądać ich sukienki i właśnie nie wytrzymałam i kupiłam letnią długą kieckę. Mam nadzieję, że z brzuszkiem będzie wyglądać dobrze... może przyda się na sesję zdjęciową. Takie coś:

http://allegro.pl/rare-london-asos-s...019083001.html

Z tym ZUS-em to widzę, że nie tylko ja mam przeboje. Moje zwolnienie grudniowe też szefowa dostała przed Wigilią, a odwiozła po święcie 3 Króli, więc w piątek listonosz przyniósł mi pieniądze, a w poniedziałek patrzę, a on znowu z kasą do mnie... za styczniowe. Pewnie zawiozła jedno z opóźnieniem, a ja jej po tygodniu przyniosłam nowe i znowu jechała, więc dostałam po kilku dniach, no ale do ręki, a miało być na konto :/ bo polecony zaginął i kobiety mają się w ciąży nie denerwować. Cicha1990 ja bym najpierw uderzyła do pracodawcy, a jak się nie uda to weź te kserokopie na wizycie!
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:24   #693
Strobiluska
Zadomowienie

kto wymyśli takie czary, by przyspieszyć te zegary?
czemu zawsze, jak się czeka na wizytę, to ten czas się cholernie dłuży, a wszystkie czynności, które wymyśliłam dla zabicia czasu, zrobiłam błyskawicznie?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
no wlasnie a w moim przypadku zus nie robi problemow tylko wlasnie pracodawca ktory powinien jak najszybciej dostarczyc moje zwolnienia.. a tu dupa.. ksiegowa chyba jest nie wiem skad skoro tego nie potrafi zrobic.. i tym oto sposobem jestem bez kasy od dwoch miesiecy i ciekawe jeszcze jak dlugo.. i to wszystko przez prace...
ja nie wiem, co u was w firmie pierwszy przypadek, że jest to dłuższe L4, czy jak? sama pracuję w księgowości, więc dla mnie takie rzeczy są nie do pomyślenia....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:27   #694
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
kto wymyśli takie czary, by przyspieszyć te zegary?
czemu zawsze, jak się czeka na wizytę, to ten czas się cholernie dłuży, a wszystkie czynności, które wymyśliłam dla zabicia czasu, zrobiłam błyskawicznie?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

ja nie wiem, co u was w firmie pierwszy przypadek, że jest to dłuższe L4, czy jak? sama pracuję w księgowości, więc dla mnie takie rzeczy są nie do pomyślenia....
szczerze nie wnikam bo naprawde nerwowo nie wyrabiam.. dla mnie tez to jets nie do pomyslenia.. ale jak widac nie dla wszystkich;/ zobaczymy czego sie dowiem od ksiegowej jak do mnie oddzwoni bo powiedziala ze zaraz to wyjasni aha ciekawe..
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:30   #695
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
szczerze nie wnikam bo naprawde nerwowo nie wyrabiam.. dla mnie tez to jets nie do pomyslenia.. ale jak widac nie dla wszystkich;/ zobaczymy czego sie dowiem od ksiegowej jak do mnie oddzwoni bo powiedziala ze zaraz to wyjasni aha ciekawe..
postrasz ją, ze jak tego nie odkręci, to ją myszy pogryzą (tak zawsze mawiała moja Babcia, jak ktoś coś źle zrobił w stosunku do ciężarnej ). Swoją drogą, ja też będę się musiała skontaktować z moją księgową, bo od 3 miesięcy nie dostałam paska, no i wszyscy w pracy dostali już PITy a ja nie

Stary 2015-02-02, 13:33   #696
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ale masakra z tym Zusem :/ Jakoś co miesiąc to składki potrafią prawidłowo pobierać, ale żeby wypłacić podstawowe świadczenia to już jest problem... Wychodzi na to, że wszystkiego trzeba pilnować..

Ja jeszcze 2 godziny do fajrantu... powiem Wam, że taka rozkojarzona siedzę w tej robocie, zapominam o różnych rzeczach.. no normalnie kisiel zamiast mózgu. Pracujące mamuski - tez tak macie?
Zdarza mi się, ze wolniej pracują mi zwoje, ale staram się wszystko zapisywać w kalendarzu.. Wówczas nie zapominam Do końca marca popracuję i fajrant
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:36   #697
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze 2 godziny do fajrantu... powiem Wam, że taka rozkojarzona siedzę w tej robocie, zapominam o różnych rzeczach.. no normalnie kisiel zamiast mózgu. Pracujące mamuski - tez tak macie?
ja nie pracuję, a też mam kisiel zamiast mózgu... najlepsze jest, jak wstaję po coś i nagle nie pamiętam, po co w ogóle wstałam... to wahania hormonalne, czy może coś mi się z głową robi?

Stary 2015-02-02, 13:46   #698
aga00100
Raczkowanie

Dziewczyny nie zazdroszcze sytuacji z zusem i pracodawcami,jakby specjalnie robili problemy i nerwy kobietom w ciązy, które przecież potrzebuja spokoju.

Ja dziś rano byłam oddac krew i mocz do labo.miałam od gina skierowanie myslałam że bedzie bezpłatne a jednak nie.18zł nie pieniądze ale umawialiśmy się ze będzie wypisywał skierowania na badania refundowane.chyba w środe na wizycie jak bede i dostane kolejne badania to nim pogadam.Bo jakby okazało się że jakieś grubsze badania i duzo kasy to wole podjesc do niego na nfz.Niedługo powinny być wyniki w necie.

Wiecie co mnie dziś spotkało,dostałam odpowiedz na odwołanie od decyzji reklamacji wakacji po chyba 3 miesiacach,a maja 1 ms. czasu wiec bylismy pewni ze nic nie odp juz nam.Za 1 razem decyzja odmowna,motali się strasznie w wyjasnieniach więc od razu napisalismy odwalanie od tego i dziś przyszła decyzja,że zobowiązuja się do zwrotu roznicy cenowej pomiedzy hotelami ktory wykupilismy a tym w ktorym nas umieścili uwaga 100zł !!!!! za rezerwacje Na wspolnej rezewacji bylismy ze znajomymi czyli 4 os.zaplacilismy za wyjazd w sumie ponad 10 tys na tydz a ci nam 100 zl czyli po 25 zl na os.daja.No nie moge dojsc do siebie chyba ktos w biurze s&f ma poczucie humoruNie dość że umiescili nas nie w tym hotelu ktory wykupilismy,dowiedzielism y się po przylocie na miejsce to 1 hotel byl slaby nie przy morzu,nawet barmani nie chcieli nam dawac whisky!!!!!to po 3 dniach nam przy☠☠☠an... rezydentka zalatwila zmiane na ciut lepszy hotel ale ile bylo przy tym klutni.A pojechalismy obejrzec ten ktory wykupilismy to rewelacyjny a my w jakichs melinach bylismy.I szanowne biuro az wycenilo nasza strate na 25zl za os za 7 dni.Soryy ze sie tak nie ma temat ciązowy rozpisalam ale aż mnie nosi jak sobie przypomne.
Pomyłka.roznica nie miedzy hotelami ktory wykupilismy a w ktorym bylismy,a miedzy tymi 2 w ktorych nas zakwaterowali.

Edytowane przez aga00100
Czas edycji: 2015-02-02 o 13:49
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 13:58   #699
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie zazdroszcze sytuacji z zusem i pracodawcami,jakby specjalnie robili problemy i nerwy kobietom w ciązy, które przecież potrzebuja spokoju.

Ja dziś rano byłam oddac krew i mocz do labo.miałam od gina skierowanie myslałam że bedzie bezpłatne a jednak nie.18zł nie pieniądze ale umawialiśmy się ze będzie wypisywał skierowania na badania refundowane.chyba w środe na wizycie jak bede i dostane kolejne badania to nim pogadam.Bo jakby okazało się że jakieś grubsze badania i duzo kasy to wole podjesc do niego na nfz.Niedługo powinny być wyniki w necie.

Wiecie co mnie dziś spotkało,dostałam odpowiedz na odwołanie od decyzji reklamacji wakacji po chyba 3 miesiacach,a maja 1 ms. czasu wiec bylismy pewni ze nic nie odp juz nam.Za 1 razem decyzja odmowna,motali się strasznie w wyjasnieniach więc od razu napisalismy odwalanie od tego i dziś przyszła decyzja,że zobowiązuja się do zwrotu roznicy cenowej pomiedzy hotelami ktory wykupilismy a tym w ktorym nas umieścili uwaga 100zł !!!!! za rezerwacje Na wspolnej rezewacji bylismy ze znajomymi czyli 4 os.zaplacilismy za wyjazd w sumie ponad 10 tys na tydz a ci nam 100 zl czyli po 25 zl na os.daja.No nie moge dojsc do siebie chyba ktos w biurze s&f ma poczucie humoruNie dość że umiescili nas nie w tym hotelu ktory wykupilismy,dowiedzielism y się po przylocie na miejsce to 1 hotel byl slaby nie przy morzu,nawet barmani nie chcieli nam dawac whisky!!!!!to po 3 dniach nam przy☠☠☠an... rezydentka zalatwila zmiane na ciut lepszy hotel ale ile bylo przy tym klutni.A pojechalismy obejrzec ten ktory wykupilismy to rewelacyjny a my w jakichs melinach bylismy.I szanowne biuro az wycenilo nasza strate na 25zl za os za 7 dni.Soryy ze sie tak nie ma temat ciązowy rozpisalam ale aż mnie nosi jak sobie przypomne.
Pomyłka.roznica nie miedzy hotelami ktory wykupilismy a w ktorym bylismy,a miedzy tymi 2 w ktorych nas zakwaterowali.
Ło Matko! A nie idzie ich zaskarżyć do jakiegoś rzecznika praw konsumentów, czy coś w ten deseń :P Jaja sobie z Was robią ewidentnie. Ja bym w d... miała te 25zł - skarżyła bym ich dalej. Zwykle nie jestem kłótliwa, ale nienawidzę nieuczciwych ludzi i takim nie odpuszczam mój mąż też wczoraj dostał sms-a, że rozpatrzyli mu reklamację butów i zwrócą pieniądze. Trzeba się będzie w końcu wybrać do tej galerii. Będzie 200zł na ciuszki dla Dzidziusia

Strobiluska to coś z głową! Buahahaha mój mąż tak zawsze mówi: "Ty to teraz wszystko byś chciała zrzucać na ciążę i hormony"
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 14:05   #700
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
. a brzucho no tak srednio i tak tylko z lewej strony w sumie.. poloze sie i zobacze czy mi przejdzie.. ale nie wiem tez czy to nie z nerwow np;/
a powiem CI, ze mnie od 3 dni też pooboewa brzuch, jak na okres właśnie. I też po lewej stronie. Zapytam dzisiaj gin o co "kamman" pewnie stres robi swoje, bo ja z kolei mam "przeboje" z teściami, ale stawiam raczej na rozciąganie i rozpychanie się przez Maleństwo

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Strobiluska to coś z głową! Buahahaha mój mąż tak zawsze mówi: "Ty to teraz wszystko byś chciała zrzucać na ciążę i hormony"

Stary 2015-02-02, 14:10   #701
gkatarzynka
Zadomowienie

Mnie w nocy jakiś skurcz dopadł... miałam dość mocno spięty brzuch i dopiero nospa pomogła...
A ja właśnie zjadłam pyszny barszczyk czerwony z kiszonych buraczków... moja teściowa kisi buraki jak ogórki i są fantastyczne do barszczu - dodaję do tego jednego zwykłego buraka i mam pyszny czerwony barszczyk - i nie traci koloru

aga... ale beznadziejna sytuacja... normalnie też bym chyba dalej się kłóciła. Przecież to nie był wyjazd za 500zł tylko za grubą kasę I tak jak Fisherka mówi, skoro ktoś jest nieuczciwy, to tym bardziej bym nie odpuściła.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 14:16   #702
aga00100
Raczkowanie

Cytat:
Ło Matko! A nie idzie ich zaskarżyć do jakiegoś rzecznika praw konsumentów, czy coś w ten deseń :P Jaja sobie z Was robią ewidentnie. Ja bym w d... miała te 25zł - skarżyła bym ich dalej. Zwykle nie jestem kłótliwa, ale nienawidzę nieuczciwych ludzi i takim nie odpuszczam mój mąż też wczoraj dostał sms-a, że rozpatrzyli mu reklamację butów i zwrócą pieniądze. Trzeba się będzie w końcu wybrać do tej galerii. Będzie 200zł na ciuszki dla Dzidziusia
Dzwoniłam do znajomego z biura podrozy tzn nie znienawidzonego s&f tylko do pośrednika i mam jutro oddzwonic on się zastanowi jak to dalej rozegrać.Warto by dalej sie odwolywać ale jak mamy czekac kolejne 3 ms i kolejne nerwy to nie wiem czy jest sens.Zobaczymy co on powie.Jak nie to wezmiemy to 100 i pojedziemy ostro szalec ze znajomymi z wakacji,hehe moze na 2 pizze i soczki wystarczy

A co do reklamacji to zawsze jak cos jest nie tak to reklamuje i bardzo czesto 1 odp.jest negatywna ,odwolujemy sie i potem pozytywnie rozpatrzaja.Chyba wszyscy maja sposob zeby najpierw zbyc klienta a jak jest uparty to wtedy go powaznie traktuja.
Stary 2015-02-02, 14:25   #703
Patiko82
Raczkowanie

Witam się po weekendzie
Był dosyć intensywny, bo mieliśmy gości, ale z drugiej strony bardzo przyjemny.
Bardzo podobają mi sie te sukienki z ASOS, które podsyłacie, chyba w wolnej chwili pogrzebie, żeby coś fajnego znaleźć.
Póki co to jeszcze się mieszczę w większość ciuchów, ale za 2-3 tygodnie może być kiepsko pod kątem spodni, więc trzeba będzie coś znaleźć.
Łapie mnie leń, pracuję jeszcze, ale już z coraz mniejszymi zapałem... szczerze to odliczam teraz dni do ferii, bo biorę tydzień wolnego, żeby pobyć z synkiem, bo na drugi tydzień jedzie z mężem na zimowisko narciarskie. A potem byle przetrwać marzec i od połowy kwietnia luz.
Samopoczucie póki co super, ale cera dramat, non stop jakieś wypryski i podobnie jak u niektórych z Was strasznie sucha skóra miejscowo na twarzy, apropos polecacie jakiś fajny krem do twarzy?
Ruchy odczuwam ale nie są jeszcze takie wyraziste, być może przez łożysko na przedniej ścianie, brzuszek w sumie jeszcze nie za wielki, ale w weekend oglądałam zdjęcia z mojej pierwszej ciąży i tak konkretnie to zaczęło być widać w połowie 5. m-ca, więc muszę jeszcze chwilkę poczekać.

Elinka bardzo się cieszę, że wszystko ok i że to był fałszywy alarm, już naprawdę powinnyśmy wszystkie cieszyć się spokojną ciążą, bez stresów i tego sobie oraz Wam życzę
Patiko82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 14:31   #704
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Ja też się witam po weekendzie

Mnie dopadła jakaś infekcja intymna która trwała 2 dni, a teraz jakby sama ustąpiła do lekarza gina mam dopiero za 16 dni i nie wiem co robić kupiłam w aptece glob bez recepty vagical i Pani w aptece zapewniała, że są bezpieczne dla ciężarnych, ale w ulotce jest wyraźnie napisane, żeby nie stosować w ciaży
Wiec chyba jednak się nie skuszę.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja po badaniu z dzidzia ok,szyjka dluga, rozwarcia nie ma, krwawienie tez juz nie ma ufff... prawdopodobnie bylo z szyjki nie z macicy, wiec moze jakies naczynko lekarz powiedzial
Prawdopodobnie bedzie chlopczyk

Wspaniale, że wszytko ok
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 14:44   #705
ewelina1988_20
Rozeznanie

A ja kończę robić obiadek a maluch spi słodko...
Dziś kurczak w warzywach z piekarnika z czerwonym ryżem basmati pycha
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 14:45   #706
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Ja też się witam po weekendzie

Mnie dopadła jakaś infekcja intymna która trwała 2 dni, a teraz jakby sama ustąpiła do lekarza gina mam dopiero za 16 dni i nie wiem co robić kupiłam w aptece glob bez recepty vagical i Pani w aptece zapewniała, że są bezpieczne dla ciężarnych, ale w ulotce jest wyraźnie napisane, żeby nie stosować w ciaży

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Wspaniale, że wszytko ok
Na moich globulkach również było takie ostrzeżenie, a Pani dr mi je przepisała. Nystatyna jest dozwolona w ciąży. Sprawdź jaki jest skład, a potem zadzwoń do innej apteki i zapytaj jak gdyby nigdy nic, że zastanawiasz się nad globulkami takimi a takimi, a jesteś w ciąży... Poza tym można zadać takie pytania do lekarzy na różnych portalach.
Stary 2015-02-02, 14:51   #707
niezalogowana
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Wy tu już 18 tydzień, a ja dopiero 15... jestem sto lat za murzynami To tak jest jak się ma termin na ostatniego lipca Ale z drugiej strony dobrze się tu z Wami czuję, bo patrząc na to co piszecie, to wiem co mnie czeka. Niedługo ruchy dziecka i inne takie
Ja mam ostatnio baaaardzo kiepski humor, przez co mój mąż co chwile obrywa Wczoraj dostało mu się za to, że nie domknął szafy do końca (mamy taką 3 metrową z drzwiami przesuwanymi) i zostawił szparę tak na 1cm... wściekłam się jak nie wiem Dopiero potem dotarło do mnie, o co w ogóle się czepiam... masakra jakaś
Pobolewa mnie też brzuch i mam duży problem z sutkami, są powiększone, rozgrzane i swędzą. Nie wiem czy tak powinno być Mam nadzieję, że to normalne i przygotowują się do swojej roli w ten sposób

Elinka21, dobrze że wszystko w porządku i gratuluję synusia Ja też marzę o chłopcu

A Wy macie jakieś preferencje odnośnie płci? Oczywiście zakładając, że dzidziuś zdrowy i można sobie wybrać, to chciałybyście chłopca czy dziewczynkę?
Patrząc na moje koleżanki w ciąży, to WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU chciały dziewczynkę

Aga00100 ja też miałam przygody z tym biurem, ale w naszym przypadku pozytywne- byliśmy z nimi w Maroko i zamiast umieścić nas w hotelu za który zapłaciliśmy (tańszy, 4*) to zakwaterowali nas w lepszym, 5* bardzo dobrze wspominam te wakacje, mimo że też były pomylone No ale jednak u Was to coś innego, głupio postąpili. Jak widać u nich zamiana hoteli to codzienność i niekoniecznie atrakcyjna dla turystów A można wiedzieć gdzie byliście?

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 14:55   #708
Truskawka31
Rozeznanie

Muszę przyznać, że jak tylko poczuję, że w "tych" sprawach jest coś nie tak, to załatwiam takie sprawy z dnia na dzień... po konsultacji z lekarzem...

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Co do płci, to ja zawsze chciałam synów czyli nietypowo, a teraz nie gra to dla mnie większej roli Być może dlatego, że jest to mój pierwszy dzieć
Stary 2015-02-02, 14:55   #709
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
kupiłam w aptece glob bez recepty vagical i Pani w aptece zapewniała, że są bezpieczne dla ciężarnych, ale w ulotce jest wyraźnie napisane, żeby nie stosować w ciaży
Wspaniale, że wszytko ok
Spokojnie możesz stosować, producenci umieszczają takie informacje dlatego, że nie robi się badań na ciężarnych, ale powszechnie wiadomo że nagietek oprócz działania na stany zapalne działa również przeciwporonnie, a to właśnie główny składnik tych globulek Jest to naturalny preparat i na pewno nie zaszkodzi a ulży Ci w dolegliwościach.

Swoją drogą przeczytałam ostatnio że w 4/5 miesiącu ciąży zmienia się ph śluzu i jesteśmy bardziej narażone na infekcje Ja profilaktycznie zaczęłam przyjmować doustny probiotyk ginekologiczny, wskazany w ciąży. Lepiej zapobiegać, niż leczyć

Będę Mamą
Stary 2015-02-02, 15:03   #710
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Oj taaak, nie mam mocy
Stary 2015-02-02, 15:03   #711
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Spokojnie możesz stosować, producenci umieszczają takie informacje dlatego, że nie robi się badań na ciężarnych, ale powszechnie wiadomo że nagietek oprócz działania na stany zapalne działa również przeciwporonnie, a to właśnie główny składnik tych globulek Jest to naturalny preparat i na pewno nie zaszkodzi a ulży Ci w dolegliwościach.

Swoją drogą przeczytałam ostatnio że w 4/5 miesiącu ciąży zmienia się ph śluzu i jesteśmy bardziej narażone na infekcje Ja profilaktycznie zaczęłam przyjmować doustny probiotyk ginekologiczny, wskazany w ciąży. Lepiej zapobiegać, niż leczyć

Dziękuję Wam za odpowiedzi Pani w aptece też coś wspominała właśnie o tych badaniach i zapewniała, że są bezpieczne. Ale jak w domu zobaczyłam tę ulotkę to się nieco wystraszyłam. Spróbuję je stosować najwyżej jak nie pomogą to szybko przyśpieszę wizytę u gina

U mnie od dziś 19 tydzień, a mały daje znać o sobie codziennie
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 15:04   #712
niezalogowana
Rozeznanie

Sarrai, MarudexuS... no to dziewczyny raz dwa na L4!!!

Będę Mamą
Stary 2015-02-02, 15:09   #713
Truskawka31
Rozeznanie

Ja to na L4 już bym poszła, ale boję się tych opóźnień w wypłacie... Czy pracodawca płaci tę pierwszą wypłatę na zwolnieniu? A potem ZUS? Pracuję w małej firmie i w takim przypadku chyba ZUS przejmuje tego typu płatności...
Stary 2015-02-02, 15:13   #714
aga00100
Raczkowanie

Cytat:

Aga00100 ja też miałam przygody z tym biurem, ale w naszym przypadku pozytywne- byliśmy z nimi w Maroko i zamiast umieścić nas w hotelu za który zapłaciliśmy (tańszy, 4*) to zakwaterowali nas w lepszym, 5* bardzo dobrze wspominam te wakacje, mimo że też były pomylone No ale jednak u Was to coś innego, głupio postąpili. Jak widać u nich zamiana hoteli to codzienność i niekoniecznie atrakcyjna dla turystów A można wiedzieć gdzie byliście?
W tym roku bylismy na Djerbie.W katalogach wygladała wyspa wspaniale,te plaże z bialym piaskiem.Jednak na miejscu okazało sie że nie mogą glonów wywalac bo to naturalnie oczyszcza wode i brzeg plaży był wyglądał jakby był pokryty końskimi kupami My trafiliśmy w 1 hotelu co do plaży musieliśmy dojść że woda była super i plaża czysta ale waska a w 2 hotelu w innym miejscu wyspy akurat glony przypłynely i cieżko było dostać się do wody..

W Maroko byliśmy 2 lata temu i to były super udane wakacje,byliśmy w miejscowości Saidia w hotelu 5* i wszystko tam było super,gdyby ktoś się wybierał to polecam hotel Iberostar Saidia,mega było.
Stary 2015-02-02, 15:18   #715
Truskawka31
Rozeznanie

Ciekawe w jakim wieku musi być maluch, żeby wybrać się z nim na wycieczkę? I jaki wiek wchodzi w grę, żeby taka wyprawa miała sens...
Stary 2015-02-02, 15:24   #716
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Wy tu już 18 tydzień, a ja dopiero 15... jestem sto lat za murzynami To tak jest jak się ma termin na ostatniego lipca Ale z drugiej strony dobrze się tu z Wami czuję, bo patrząc na to co piszecie, to wiem co mnie czeka. Niedługo ruchy dziecka i inne takie
Nic się nie martw, ja jestem na początku 14! Ale mi też tu dobrze, szczególnie, że jest trochę podwójnych mam, jak ja

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 15:26   #717
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

To widzę, że codziennie któraś zaczyna 18 tydzień... bo ja w czwartek to już 5 miesiąc!!! Aż się wierzyć nie chce, że niedługo połowa za nami

Pewnie nie powinnam tego pisać, bo jak się pochwalę to zawsze wywołam wilka z lasu, ale niech tam.... OD DWÓCH TYGODNI NIE ZWYMIOTOWAŁAM!!! co więcej, właśnie wróciłam z kuchni, bo szykuję na dzisiaj pieczeń z indyka w brzoskwiniach i śliwkach i nawet mnie w nosie nie zakręciło przy tym mięsie. Czyżby to wreszcie czas na poprawę? OBY

Wczoraj dziewczyny przypomniały mi o Asosie i zaczęłam przeglądać ich sukienki i właśnie nie wytrzymałam i kupiłam letnią długą kieckę. Mam nadzieję, że z brzuszkiem będzie wyglądać dobrze... może przyda się na sesję zdjęciową. Takie coś:

http://allegro.pl/rare-london-asos-s...019083001.html

Z tym ZUS-em to widzę, że nie tylko ja mam przeboje. Moje zwolnienie grudniowe też szefowa dostała przed Wigilią, a odwiozła po święcie 3 Króli, więc w piątek listonosz przyniósł mi pieniądze, a w poniedziałek patrzę, a on znowu z kasą do mnie... za styczniowe. Pewnie zawiozła jedno z opóźnieniem, a ja jej po tygodniu przyniosłam nowe i znowu jechała, więc dostałam po kilku dniach, no ale do ręki, a miało być na konto :/ bo polecony zaginął i kobiety mają się w ciąży nie denerwować. Cicha1990 ja bym najpierw uderzyła do pracodawcy, a jak się nie uda to weź te kserokopie na wizycie!
piękna ta kiecka i cena też fajna

co do płci to ja marzę o dziewczynce ale ne wiem jeszzce kto u mnie siedzi
Stary 2015-02-02, 15:36   #718
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Ciekawe w jakim wieku musi być maluch, żeby wybrać się z nim na wycieczkę? I jaki wiek wchodzi w grę, żeby taka wyprawa miała sens...
Polecam podróże z niemowlakiem. Pierwsza nasza wyprawa była do Wenezueli jak synek miał 5 miesięcy i była bardzo udana. Od tamtej pory regularnie podróżujemy po całym świecie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 15:36   #719
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja mam ostatnio baaaardzo kiepski humor, przez co mój mąż co chwile obrywa Wczoraj dostało mu się za to, że nie domknął szafy do końca (mamy taką 3 metrową z drzwiami przesuwanymi) i zostawił szparę tak na 1cm... wściekłam się jak nie wiem Dopiero potem dotarło do mnie, o co w ogóle się czepiam... masakra jakaś
Pobolewa mnie też brzuch i mam duży problem z sutkami, są powiększone, rozgrzane i swędzą. Nie wiem czy tak powinno być Mam nadzieję, że to normalne i przygotowują się do swojej roli w ten sposób

Elinka21, dobrze że wszystko w porządku i gratuluję synusia Ja też marzę o chłopcu

A Wy macie jakieś preferencje odnośnie płci? Oczywiście zakładając, że dzidziuś zdrowy i można sobie wybrać, to chciałybyście chłopca czy dziewczynkę?
Patrząc na moje koleżanki w ciąży, to WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU chciały dziewczynkę

Ja też dopiero 15tc. Termin wg om 28.07 a wg usg 30.07...
I też mi tu dobrze więc nie zamierzam się przenosić do sierpniówek, choć na początku podczytywałam.

A ja nie tyle, że bym chciała, co mam przeczucie na dziewczynkę... z Hanią chciałam chłopca choć miałam wrażenie, że będzie dziewczynka. No i teraz też tak obstawiam - a doktor na usg coś tam chyba zauważył, ale powiedział, że nic nie będzie obiecywał Gorzej, że z imieniem dla dziewczynki będzie problem, bo się nam Zuzia w zasadzie jedynie podoba, ale ile Zuzek znam, to wszystkie takie szoguny, że się boję o moje zdrowie psychiczne z charakterną Hanką i Zuzią szogunem
Jak będzie chłopak, to na 100% będzie Tomek - to imię zastrzegł sobie Mąż jeszcze przed ślubem a ja się przyzwyczaiłam do tej myśli.

Co do wakacji takich dalszych, to z Hanią to tak teraz bym się wybrała (ma prawie 3 latka)- wydaje mi się taki dobry czas, do tej pory jeździliśmy raczej do dziadków, żeby trochę odsapnąć, bo tutaj nie mamy żadnej babci i Hania ciągle z nami - oczywiście była i niania, i żłobek i przedszkole jest... a u dziadków czasem Hania zostawała z babcią czy wujkiem a my np poszliśmy sobie do kina. No i nie miałam wyrzutów sumienia, że Młoda z kimś obcym a my w kinie
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 15:37   #720
Truskawka31
Rozeznanie

Jak tylko wyjdę z pracy, to pójdę do sklepu i jak mi się uda, to kupię mrożone wiśnie lub truskawki Jak mam taką niewiarygodną ochotę na to, że szok. Maluch wczoraj w brzuchu wieczorem się rozszalał, a teraz poczułam już kilka kopów Także prosi o spacer zapewne Już niedługo maluchu mój
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości