Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 17:30   #2791
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Widze, że duzo z Was ma zaproszenia na wesela w tym roku ja bardzo lubię chodzić na wesela. My mamy w planie urządzić swoje wesele w okolicach wakacji, zobaczymy jak to organizacyjnie ogarniemy

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

A mi się dzisiaj troszkę niepokojącą rozpoczął dzień. Rano wstałam, uszykowałam się do lekarza, obudziłam córcię i nagle poczułam mokro na wkładce. Poszłam do łazienki i szok - a tam krew z śluzem. Całe szczęście,że wizytę miałam na 8 godzinę bo tak od razu jechała bym na IP. Na wizycie lekarz zbadał mnie tak boleśnie że myślałam że jego ręka wyjdzie mi przez buzię,a jak ją wyjmie to mała od razu wyleci. Po badaniu okazało się,że mam szyjkę skróconą na 1 cm i rozwarcie na i 1 cm a ta krew to był po prostu czop. Wysłał mnie na KTG i okazało się że skurczy brak i teraz co 3 dni muszę chodzić do szpitala i kontrolować czy się nic nie dzieje. Ale co się strachu najadłam to szok. Teraz mam nakaz leżenie i oszczędzania, bo do 8-10 lutego muszę dotrwać bo wtedy będę miała już ciąże donoszoną.
Jeszcze chwila i bedziesz miała swoje malenstwo przy sobie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ogladalyscie 'służby specjalne'? Dobry film, jeżeli ktoś lubi takie klimaty właśnie z tztem oglądamy kurcze, nie chce żeby jechał
Ja oglądałam tydzien temu z Tztem ale zasnelam na końcówce
Kiedy teraz mąż wróci do domu?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:39   #2792
aroli
Zadomowienie

Hej po weekendzie !

Nadrobiłam Was, gratuluję kącików dla maluszków i ślicznych zakupów

My też mamy 2 wesela w tym roku- w sierpniu i we wrześniu, a w listopadzie planujemy urlop tygodniowy, oczywiście jeśli wszystko będzie ok i nie będzie problemu żeby mały został z moimi rodzicami, no i kwestia pieniędzy pozostaje...bo w grudniu odbieramy mieszkania także w sumie okaże się za kilka miesięcy.
Byłam w SMYKU w Łomiankach- przy auchan, mają tak mnóstwo rzeczy na wyprzedaży, w Wawie w 3 smykach mieli resztki, a tam mnóstwo kaftaników,półśpiochów, bodów itp.
Wrzucam fotkę swoich zdobyczy, 2 czapeczki,3x niedrapki i pajac polarowy za 15 zł.
Co lepsze, przy kasie okazało się, że ceny na metkach są zawyżone
Pytałam też o wózek- maxi cosi mura 4 plus, ale póki co mają wstrzymaną dostawę, hmmm mają dzwonić jak coś będzie wiadomo.
Muszę rozejrzeć się za torbą do szpitala, bo Wasze posty odnośnie, skracających się szyjek, odchodzących czopów trochę mnie stresują, dobrze, że ja mam termin na 28 marca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0258.jpg (50,4 KB, 36 załadowań)

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016

Edytowane przez aroli
Czas edycji: 2015-02-02 o 17:43
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:41   #2793
martunka88
Rozeznanie

No właśnie mam własną firmę i wiem, że zus lubi być czepliwy, więc trochę boję się ryzykować i przez to jestem przyblokowana, a chciałam jeszcze kilka projektów zakończyć przed porodem. No nic, zostaje mi omawianie mailowe, telefoniczne i w drodze ostateczności spotkania w domu. Ale Wam fajnie, że tyle czasu bez kontroli A tobie kruszynka88 to pod tym względem bez zmartwień skoro masz zwolnienie chodzone

aneta_s13 nic, tylko się cieszyć z takich koleżanek
Rossi dzięki za sposób z szałwią, na pewno spróbuję, niestety tantum verde jakoś zawsze był dla mnie za słaby i nie przynosił zbytnio efektów
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:44   #2794
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A skąd macie? My byliśmy w kinie, mąż chciał obejrzeć jeszcze raz i nie mamy jak, bo nigdzie tego nie ma. Zgadzam się, film super
Na zalukaj obejrzeliśmy. My mieliśmy iść do kina, ale jakoś nie mogliśmy się wybrać i od tego czasu monitorowalam sytuacje czy na dvd się pokazało. Ale jak sprawdzałam kilka dni temu, to w empiku nie było. A tu dzis patrze, że na zalukaj jest
Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
nigdy w tkmaxx na odzież ciążową/dla karmiących nie trafiłam a bywam często wiem za to, że te z h&m super chwaliła moja znajoma
To chyba bede musiała się szarpnac na ten z h&m ala:

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Widze, że duzo z Was ma zaproszenia na wesela w tym roku ja bardzo lubię chodzić na wesela. My mamy w planie urządzić swoje wesele w okolicach wakacji, zobaczymy jak to organizacyjnie ogarniemy

Wraca albo za 11 dni, albo za 3 tygodnie. W sumie do końca nie wiadomo :-( także czeka mnie samotność przez najbliższy czas. Przynajmniej na spokojnie wszystkie ciuszki i pościel wypiorę i poprasuje...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:54   #2795
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

ja dziś byłam u diabetologa - przytyłam 400 g - jest dobrze

dziwne, jak się ktoś cieszy w ciąży , że tyje

ja jestem na L4 od 6 tc - cały czas muszę leżeć, bo lekarz powiedział, że się tak nikt nie będzie czepiał ani mnie ani jego. Funkcjonuję normalnie. Żadnej kontroli nie miałam
za wagę!!
ja na L4 jestem od jakiegoś 19 tc, ale cały czas dostaję takie, że mogę chodzić, nawet ze szpitala.

Cytat:
Ogladalyscie 'służby specjalne'? Dobry film, jeżeli ktoś lubi takie klimaty właśnie z tztem oglądamy kurcze, nie chce żeby jechał
też właśnie chcemy to obejrzeć! to w pierwszy wolny dzień męża oglądamy, ja lubię takie klimaty bardzo

zobaczysz, że szybko zleci, na spokojnie wszystko przygotujesz do końca i mąż wróci a wtedy możesz już rodzić

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej po weekendzie !

My też mamy 2 wesela w tym roku- w sierpniu i we wrześniu, a w listopadzie planujemy urlop tygodniowy, oczywiście jeśli wszystko będzie ok i nie będzie problemu żeby mały został z moimi rodzicami, no i kwestia pieniędzy pozostaje...bo w grudniu odbieramy mieszkania także w sumie okaże się za kilka miesięcy.
Byłam w SMYKU w Łomiankach- przy auchan, mają tak mnóstwo rzeczy na wyprzedaży, w Wawie w 3 smykach mieli resztki, a tam mnóstwo kaftaników,półśpiochów, bodów itp.
Wrzucam fotkę swoich zdobyczy, 2 czapeczki,3x niedrapki i pajac polarowy za 15 zł.
Pytałam też o wózek- maxi cosi mura 4 plus, ale póki co mają wstrzymaną dostawę, hmmm mają dzwonić jak coś będzie wiadomo.
Muszę rozejrzeć się za torbą do szpitala, bo Wasze posty odnośnie, skracających się szyjek, odchodzących czopów trochę mnie stresują, dobrze, że ja mam termin na 28 marca
super rzeczy
ja tak po cichu planuję wyjazd w październiku, ale razem z małą marzy mi się hiszpania i mam nadzieję, że moje plany wypalą
Stary 2015-02-02, 17:56   #2796
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuję cały czas, ale coś nie mam weny pisać A jak czytam, co byście zjadły, to też bym to wszystko zjadła i mój apetyt mnie przeraża. Dziś się zważyłam i mogę oficjalnie dołączyć do grupy +14kg A co do pełni, to jeszcze nie nasza, także oby się nic nie zaczynało dziać
o losie u mnie już 15 kg na plusie, cieszyłam sie z tych 14 kg, ale dzis rano waga pokazała całą prawdę matko i córko a tu jeszcze ponad 3 tygodnie
Cytat:
Cześć Kobietki

A mi się dzisiaj troszkę niepokojącą rozpoczął dzień. Rano wstałam, uszykowałam się do lekarza, obudziłam córcię i nagle poczułam mokro na wkładce. Poszłam do łazienki i szok - a tam krew z śluzem. Całe szczęście,że wizytę miałam na 8 godzinę bo tak od razu jechała bym na IP. Na wizycie lekarz zbadał mnie tak boleśnie że myślałam że jego ręka wyjdzie mi przez buzię,a jak ją wyjmie to mała od razu wyleci. Po badaniu okazało się,że mam szyjkę skróconą na 1 cm i rozwarcie na i 1 cm a ta krew to był po prostu czop. Wysłał mnie na KTG i okazało się że skurczy brak i teraz co 3 dni muszę chodzić do szpitala i kontrolować czy się nic nie dzieje. Ale co się strachu najadłam to szok. Teraz mam nakaz leżenie i oszczędzania, bo do 8-10 lutego muszę dotrwać bo wtedy będę miała już ciąże donoszoną.
ojejo zaczyna się robic na prawde powaznie w takim razie zaciskaj mocno nogi i czekaj do 8 lutego, bez jaj i bez straszenia
Obym wyśledziła moment jak mi się brzuszek opuści, niby codziennie się przeglądam w lustrze, ale mam wyrażenie, że więcej mnie na szerokość
Stary 2015-02-02, 17:57   #2797
mkluke
Raczkowanie

Dziewczyny, ja mam pytanie - na stronie szpitala jest napisane, żeby zabrać dla dziecka 3 komplety ciuszków - a w skład takiego kompletu to co ma wchodzić?? bo ja to jednak ciemna jestem w tych sprawach
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:59   #2798
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Orientujecie się może czy w tk maxx znajdę takie topy z odpinanymi ramiączkami do karmienia? Tam w ogóle mają odzież ciążowo-karmiącą? Bo będę dzisiaj, ale pół godziny przed zamknięciem, wiec chciałabym szybko znaleźć. Patrzylam w h&m, ale drogie to takie, że pod sweter czy bluzę nie opłaca się kupić topu za 50 zł.
a ja dzisiaj na ciuchach byłam i wygrzebałam właśnie taki biały top z hm do karmienia i zapłaciłam za niego 1,30 zł a jak nówka sztuka, a na ciele leży superancko i do tego trafiłam na stanik do karmienia z mothercare taki bez szału ale za 7,20 zł i szlafroczek za 1 zł, taaak się dzisiaj obkupiłam
Stary 2015-02-02, 18:04   #2799
olajakzam
Raczkowanie

kochane jakie macie te nawilżacze powietrza??????? bo muszę kupić

nouvelle a pompony wychodzą równiutkie.. to robi się tak jak kiedyś pompony do czapek z włóczki
Stary 2015-02-02, 18:17   #2800
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Hmmm, znam jedna fajną, solidną firmę i mają tez sklep internetowy, ale wybór tam średni w porównaniu do tego co mają na miejscu (można dogadać wszystko). Może zerknij co tam mają i jak coś to zadzwoń, może akurat będą w stanie coś więcej zaproponować. http://www. eurofirany .pl/
dziękuję za namiar

Cytat:
własnie mamy zamiar z tż obejrzeć

Cytat:

super, to macie własne wesele przed sobą, takie przygotowania cieszą bardzo

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

aroli jakie ładne zakupy! Niedrapki mam identyczne
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:17   #2801
żona_marcina
Rozeznanie

Pozbyłam się chwilowo męża z domu i mogę was czytać
Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
koleżanka właśnie mi przesłała, uśmiałam się jak głupiapoczytajcie sobie
Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:
1-3 miesiąc
1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.
3-6 miesiąc
1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!
6-9 miesiąc
1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?
The end
No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.
Źródło: http://gaverdovskaya.ru
Przyznaję, poniosłam porażkę wychowawczą. Po przeczytaniu tego tekstu mąż stwierdził, że to wszystko nieprawda. Bo przecież ja się świetnie czuję, ciążę mam bezproblemową, a teraz sobie odpoczywam od pracy na L4 i w ogóle mam luz.
Mam za swoje - do tej pory nie afiszowałam się ze swoim gorszym samopoczuciem, nigdy nie wysłałam męża do sklepu bo mi się nagle coś zachciało, siaty z zakupami to dla mnie chleb powszechny, domem zajmowałam się jak zwykle nawet jak brakowało mi sił, goście i znajomi przewijają się przez mój dom non stop a ja się uśmiecham, mimo zmęczenia... Szczytem mojej głupoty jest to, że gdy w nocy wstaję na siku to robię to cichutko, żeby go nie obudzić. Dlatego on ciągle uważał, że nic się u mnie nie zmieniło tylko mam większy brzuszek:brzydal :. Od teraz stękam, wzdycham, narzekam.... Ależ my baby jesteśmy głupie

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:18   #2802
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam pytanie - na stronie szpitala jest napisane, żeby zabrać dla dziecka 3 komplety ciuszków - a w skład takiego kompletu to co ma wchodzić?? bo ja to jednak ciemna jestem w tych sprawach
ja biorę body z krótkim rękawem + pajac x2 i wzięłam jeden zestaw body z długim rękawem + śpiochy + gdyby było zimno bluzeczkę/kaftanik

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj na ciuchach byłam i wygrzebałam właśnie taki biały top z hm do karmienia i zapłaciłam za niego 1,30 zł a jak nówka sztuka, a na ciele leży superancko i do tego trafiłam na stanik do karmienia z mothercare taki bez szału ale za 7,20 zł i szlafroczek za 1 zł, taaak się dzisiaj obkupiłam
ale fajnie Ci się trafiło

ja poprasowałam resztę, poukładałam rzeczy do szafy, dorzuciłam rzeczy, które są potrzebne do szpitala, popakowałam zestawy do szpitala każdy w oddzielny woreczek i się położyłam...bo plecy bolą
czuję się coraz bardziej jak jakaś niepełnosprawna, a ti jeszcze jakiś miesiąc
Stary 2015-02-02, 18:18   #2803
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej po weekendzie !

Też kupiłam tego pajacyka za 15 zł
Cytat:
Na zalukaj obejrzeliśmy. My mieliśmy iść do kina, ale jakoś nie mogliśmy się wybrać i od tego czasu monitorowalam sytuacje czy na dvd się pokazało. Ale jak sprawdzałam kilka dni temu, to w empiku nie było. A tu dzis patrze, że na zalukaj jest
Dzięki za info No to mój się ucieszy. Zaraz po tym jak zapytałam Ciebie zadzwonił do mnie, że usłyszał, że niedługo będzie na dvd - powiedział mi kiedy, ale zapomniałam. My dzisiaj idziemy na ziarno prawdy ze znajomymi

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:21   #2804
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

super rzeczy
ja tak po cichu planuję wyjazd w październiku, ale razem z małą marzy mi się hiszpania i mam nadzieję, że moje plany wypalą
kocham Hiszpanie-byłam juz kilka razy A raz zrobilismy objazdówde od Costa Brava po Malage -na pewno tam wróce
Stary 2015-02-02, 18:21   #2805
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
No kurde. Co smyk to inna polityka. Ja w tamtym tygodniu pojechałam specjalnie do największego smyka w Lublinie i poza ubrankami nie mieli nic

Stary 2015-02-02, 18:22   #2806
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
kochane jakie macie te nawilżacze powietrza??????? bo muszę kupić

nouvelle a pompony wychodzą równiutkie.. to robi się tak jak kiedyś pompony do czapek z włóczki
Ja kiedyś zastanawiałam się nad nawilżaczem, ale jednak zrezygnowałam, obawiałam się grzyba, jednak wilgotność trzeba kontrolować, mi póki co wystarcza rozstawienie prania, albo mokry ręcznik na grzejnik- nie mamy żadnych problemów ze spaniem, zatkanym nosem itp
Na pewno kupując nawilżacz powietrza, warto zakupić również higrometr.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-02, 18:22   #2807
luzna25
Zadomowienie

Hottie07 a więc byłam dzisiaj u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala w celu konsultacji odnośnie CC zadzwoniłam od razu na Ujastek ale Pani, która odebrała powiedziała że muszę zadzwonić jutro między 8, a 15:30 bo obecnie nie ma już nikogo z rejestracji głównej (ja dzwoniłam o 16:30) więc dalej nic nie wiem i muszę jutro z rana dzwonić

a na wizycie ok, USG nie było, ale szyjka ok jest i jeszcze załapałam się na GBS
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:23   #2808
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam takie okazje

Synek

Stary 2015-02-02, 18:25   #2809
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
No kurde. Co smyk to inna polityka. Ja w tamtym tygodniu pojechałam specjalnie do największego smyka w Lublinie i poza ubrankami nie mieli nic
Ja byłam w 3 w Wawie w tym jednym- smyk mega store i też mieli resztki z promocji.
A w tym w Łomiankach- mnóstwo ciuszków i to w rozmiarach co nawet w ich sklepie internetowym już nie było.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-02, 18:25   #2810
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
kocham Hiszpanie-byłam juz kilka razy A raz zrobilismy objazdówde od Costa Brava po Malage -na pewno tam wróce
Zazdroszczę
My zwiedzilismy tylko barcelone i okolice ale zakochalam sie w tym kraju i mam nadzieje, że kiedyś tam wrócimy

Synek

Stary 2015-02-02, 18:26   #2811
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hottie07 a więc byłam dzisiaj u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala w celu konsultacji odnośnie CC zadzwoniłam od razu na Ujastek ale Pani, która odebrała powiedziała że muszę zadzwonić jutro między 8, a 15:30 bo obecnie nie ma już nikogo z rejestracji głównej (ja dzwoniłam o 16:30) więc dalej nic nie wiem i muszę jutro z rana dzwonić

a na wizycie ok, USG nie było, ale szyjka ok jest i jeszcze załapałam się na GBS

za wizytę

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2015-02-02, 18:32   #2812
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ale fajnie Ci się trafiło
jak ślepej kurze ziarno

i się nie pochwaliłam, bo tyle nerwów a dzisiaj wiadomość że jutro wysyłają materacyk i juuż będzie w domciu czekać na naszego małego brzdąca

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Uwielbiam takie okazje
ja teeeeeeż, tym bardziej że ja to jakaś skąpa przez te chodzenie po lumpkach się zrobiłam i szkoda mi wydawać 100 zł za nowy stanik, który zbyt długo i tak mi nie posłuży albo szlafrok do szpitala, ja toleruje tylko taaaaakie ciepłe, a takie szmatki to max 1 zł moge dać

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-02 o 18:30
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:33   #2813
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
my byliśmy raz, ale też się zakochaliśmy i chcielibyśmy wrócić. Październik to fajny miesiąc, jeszcze powinno być ciepło, ale już znośnie dla dziecka...oby się udało
Stary 2015-02-02, 18:33   #2814
żona_marcina
Rozeznanie

Ale mam sklerozę.
Dzisiaj gin kazał mi brać profilaktycznie jakiś probiotyk dopochwowo. Wam też każą brać?

Stary 2015-02-02, 18:40   #2815
87marta78
Zadomowienie

Rany, fatalnie sie czuje. Brzuch mam tak u gory napiety,ze az pobolewa.a pod pepkiem mieciutki.widac malutka wysoko jest az oddychac nie moge
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:44   #2816
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
ja teeeeeeż, tym bardziej że ja to jakaś skąpa przez te chodzenie po lumpkach się zrobiłam i szkoda mi wydawać 100 zł za nowy stanik, który zbyt długo i tak mi nie posłuży albo szlafrok do szpitala, ja toleruje tylko taaaaakie ciepłe, a takie szmatki to max 1 zł moge dać
Ja też zrobiłam się skąpa przez chodzenie po lumpkach. Teraz nie mogę sobie darować, że w czasach przedlumpkowych kupiłam młodemu sporo ciuszków w normalnych sklepach i to w normalnych cenach. Za te pieniądze miałabym mnóstwo prześlicznych ciuszków z lumpka i to o wiele lepszej jakości. Jak sobie porównuję ciuszki z lumpka i nowe np. z 5.10.15 to widzę ogromną różnicę w jakości, oczywiście na plus lumpkowych. Niektóre nowe ubranka uprane w 60 st. już po pierwszym praniu wyglądają jak używane

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Rany, fatalnie sie czuje. Brzuch mam tak u gory napiety,ze az pobolewa.a pod pepkiem mieciutki.widac malutka wysoko jest az oddychac nie moge
Współczuję

Stary 2015-02-02, 18:46   #2817
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
super rzeczy
o mamuniu ale fajnie październik to idealny czas na zwiedzanie Hiszpani
Zona marcina mi też kazał brać ale dawno przestałam brać, zapomniałam o nich na amen
Stary 2015-02-02, 18:50   #2818
żona_marcina
Rozeznanie

Ja już kończę dzisiejszy dzień, padam na twarz od kilku godzin ale głupio mi było kłaść się przed 19-tą.
Wezmę ciepłą kąpiel, zrobię sobie tę inhalację z majerankiem co polecacie, wypiję melisę i może uda mi się przespać noc

Stary 2015-02-02, 19:00   #2819
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
ale cieszą takie zakupy

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

za wizytę jutro to i ja tam przedzwonię , bo czas ucieka....
Stary 2015-02-02, 19:08   #2820
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
debra

Chwalę sie kocykiem, który wygrałam, do tego mam jeszcze poduszeczke. Tak naprawde wygrałam materacyk do łóżeczka, ale 140x70 to się wymieniłam.
Śliczny ten kocyk.

Cytat:
Cześć Kobietki

O ja! pomału się zaczyna

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witajcie ja dopiero usiadłam i czytam co u Was ale chciałam się podzielić co mnie dziś spotkało bo to bardzo miłe

mianowicie o tym jak mnie znajome dziś zaskoczyły... jedna, sąsiadka wzięła tydzień urlopu bym nie wychodziła z domu i by wozić chłopców na zimowisko i robić mi zakupy... druga - moja fryzjerka i dobra znajoma przyjechała z pączkami na kawę i pytała czy mi nie gotować obiadów, po czym jak tylko wyszła dzieci pierwszej przyniosły mi gorące naleśniki! no chyba zwariuje zgadały sie na mnie, że mam leżeć i nie odpuszczają.... nie powiem miłe to ale czuję się niezręcznie i dziwnie... nawet rodzina tak o mnie nie dba! Powiem, że jestem wzruszona i naprawdę nie spodziewałam się takich serdeczności jestem nauczona by liczyć na siebie a tu takie zaskoczenie naprawdę się nie spodziewałam i tak mi miło... jeszcze potem kuzynka przywiozła mi rzeczy co chciałam kupić w ikea a nie miałam już sił jechać... no chyba sie popłacze![COLOR="Silver"]
Jak miło z ich strony. A ty korzystaj i odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Dzieki za przepis, wyprobuje na bank, zatoki nawracaja mi co miesiac i konczy sie antybiotykiem wiec to profilaktycznie sobie strzele. Na gardlo tantum verde polecam slbo plukanie szalwia

Ojj juz pierwsze czopy odpadaja, porod tuz tuz mnie od rana boli krzyz i troche podbrzusze wzielam magnez i nospe ale dalej cmi... raz mniej raz bardziej i tak bez przerwy. Latam i sprawdzam wkladke czy cos tam sie nie dzieje, powiedzcie mi czy taki czop da sie przeoczyc, moze wpasc do wc np???? czy raczej mimo wszystko chocby czesc po podtarciu sie na papierze powinna zostac??
W pierwszej ciąży czop zaczął mi odpadać dwa tyg przed czasem. Taka zółtawo-różowa galaretka z niteczkami krwi a przed samym porodem to już sporo tego było. Raczej zawsze na papierze coś zostawało.

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ale mam sklerozę.
Dzisiaj gin kazał mi brać profilaktycznie jakiś probiotyk dopochwowo. Wam też każą brać?
Nie. Co miesiąc mam prawidłowe pH i ani razu w ciąży żadnej infekcji nie złapałam.

debraM - piękny pokoik. Te obrazki super.

Lasyeux - ale u Was ładnie. Wszystko gotowe na przyjęcie Zosi

Szkrabeniek - świetny dywanik, zdolna jesteś

nouvelle - szkoda że tż musi już jechać. Ja bym bez swojego tygodnia nie przeżyła chyba
Jaką farbą chcesz malować kaloryfery, bo moim też by się odświeżenie przydało.

Nie lubie ubrań z 5.10.15 i ze smyka. Na córce sprawdzałam i dużo na szmaty poszło. Za to z h&m bardzo lubię.

A mnie od wczoraj tak brzuch swędzi, że masakra. Podglądam tylko czy żadnego rozstępa nie widać.
Na kolację naleśniczki i koktajl z truskawek (po raz trzeci dzisiaj).
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości