Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 17:25   #1441
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ja też. Czego to już nie wymyślą

Chociaż tyle
Wykorzystaj czas opóźnienia na uspokojenie się

Pierożku rozumiem Cię doskonale! Czasami jak czytam opisy innych kobiet to zastanawiam się skąd one miały siłę. Jak dały radę?
Czy tylko ja jestem taki strachliwiec i słabeusz?

Ale popatrz-jeszcze mamy parę miesięcy Tylko tak Cię mogę pocieszyć
No jak to mówi mój Tż, jak już weszło to i wyjść musi
Ja jestem straszny strachliwiec i do tego panikara pewnie jak przyjdzie co do czego to się zacznę drzeć że umieram żądam cesarki bo jak nie to idę do domu i zostawiam dzieciaka w brzuchu do osiemnastki

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
O i tu Cie bardzo dobrze rozumiem, tez boje sie dzadowskiej opieki i braku zrozumienia ... Mam nadzieje, ze jestesmy przewrazliwione i bedziemy przebiegiem sytuacji mile zaskoczone
Ja zdecydowałam że wykupię położną, będzie chociaż znajoma twarz na porodówce... ale i tak tyle strasznych historii się czyta o tym co wyprawiają w czasie tych porodów.... Ale cały czas liczę że z tym porodem to nie taki diabeł straszny jak go malują

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:34   #1442
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
jiiiii ?
Kupiłam 1 getry i 3 prazy półśpiochów i jednego pajaca

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Taka mnie naszła ochota na naleśniki z serem, że smażę właśnie
Stary 2015-02-02, 18:03   #1443
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Jak znajdziesz jakas magiczna recepture to daj znac
Chociaz jak bylam zapisywac sie na spotkania z polozna to widze, ze wiekszosc nastawiona ba sn, bo pyta sie mnie a raczej stwierdza : pani oczywiscie preferuje porod silami sn
No bo myślę, że ona jednak ma takie właśnie przesłanie żeby kobiety rodziły SN

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Właśnie z mężem zeżarliśmy całą milkę toffi
Aż mnie zemdliło od tej słodyczy...
eee we dwójkę jedną to nic takiego

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Bo ja ostatnio niczego się nie boję jak tego, że nie dojadę, że nie będzie tż'ta w mieście a nikt inny mnie nie zawiezie
Jeszcze poczytałam trochę ten wątek o porodach co któraś z Was wklejała i to wcale nie jest tak, że rodzi się parę godzin jak gin mi mówił. Jak tam dziewczyny opisywały to poczuły skurcze a za 2 h dzieć był już na świecie
albo kilkanaście

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Boję się że ból mnie sparaliżuje i nie dam rady, albo że trafię na jakiś dziadowski personel który mnie będzie męczył dobę byle tylko cesarki uniknąć

Soleil - kciuki za połówkowe
wiesz no nie wiesz nigdy ile to będzie trwało....ale to nie sam czas się liczy tylko to czy są postępy

Cytat:
Ja jestem straszny strachliwiec i do tego panikara pewnie jak przyjdzie co do czego to się zacznę drzeć że umieram żądam cesarki bo jak nie to idę do domu i zostawiam dzieciaka w brzuchu do osiemnastki

Ja zdecydowałam że wykupię położną, będzie chociaż znajoma twarz na porodówce... ale i tak tyle strasznych historii się czyta o tym co wyprawiają w czasie tych porodów.... Ale cały czas liczę że z tym porodem to nie taki diabeł straszny jak go malują
a ja myślę, że teraz to się takie wydaje też myślałam, że będę się drzeć, bluźnić etc...nie było tak wcale także spokojnie

ale się obżarłam ciasta u siostry

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:10   #1444
haniula1803
Rozeznanie

Hej dziewczyny u mnie też już dzisiaj po feriach wiec pobudka o 6 a tak było pięknie potem praca i tak dzień zlecial.

Kaja - tez zamierzam pracować do kwietnia bo przeraza mnie siedzenie w domu i tego co się ze mną wtedy dzieje

Cytat:

Nie każdy poród jest taki straszny,dla pocieszenia opiszę wam mój: wody odeszły mi ok 22 o 24 byłam przyjęta na oddział - zaczęły się pierwsze skorcze ale jeszcze wtedy nie wiedziałam że to one, o 4 zawołała położną bo skorcze nabieraly na sile - zabrali mnie na porodowke a o 4.25 moja córka była na świecie - każdej życzę takiego porodu sobie też
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:18   #1445
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jak byłam w labie dziewczyna w ciąży piła glukozę. Masakra, jaki ten kubek duży! Myślałam, że to będzie taki mały, plastikowy, a ona miała taki plastikowy, ale kufel!!! Nie wiem, jak ja dam radę, słodzona herbata mi nie wchodzi...
kubek taki zwykły, plastikowy, jak z automatu z kawą. miałam chyba 3/4 kubka tego.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Jak pytalam sie w labie o glukoze to tez mi mowila zeby kupic 75 i zaproponawal, ze dobrze jiec ze soba soczek jakis tylko po takim slodkim to nie wiem czy woda nie bedzie lepsza
soczek mi mówili, że wyłącznie wodę mogę pić w ciągu tych 2 godzin. nic jeść ani pić słodkiego.

Cytat:
Własnie się zastanawiam..
No bo latem czasem jest nawet i 15 stopni, rzadko ale jednak i bardziej pod koniec lata, aleeee...
Nie wiem, jakaś kurteczka by sie pewnie przydała nieee ?
dla dziecka

ja nie zamierzam się bawić w spodnie, bluzy, kurteczki na raz przy rozmiarze 56-62. wolę cieplejszego pajaca mieć w razie czego, będzie i wygodniej i bardziej równo pod plecami i nic się zwijać nie będzie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:31   #1446
gabisun
Zakorzenienie

Solei trzymam kciuki

Irmusia, Masija dycham tylko przez usta, zatoki mnie dopadły i inaczej się da, muszę robić przerwy w jedzeniu kanapki żeby się nie zadusić

Masija co tam jeszcze pozamawiałas?

Kaja szczerze mówiąc nie myślałam o żadnej kurteczce mam w razie w te bluzy polarkowe ze smyka...sama nie wiem, a Blanka miała jakąś kurteczkę na lato? bo moja była jesienna to już bardziej bluzy, spiworki, kocyki były...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:42   #1447
k a j a
Zakorzenienie

Gabi, Blanka miała, taka mieciutka bawełniana.. hm to chyba bardziej taka bluza dresowa lekko ocieplana jak teraz myślę.. ale miała ja kilka razy, kupilam ja w zarze za doslownie 15zł. Oddalam koleżance ją i widzialam kilka razy ta małą w niej..

Ale w sumie Monika ma rację..lezace dziecko w kurteczce, nierowno itd. Ale ta co miałam byla naprawdę fajna, ale watpiw zebym znalazła.taką.
Kupię taki cieplejszy pajac, chociaz na 56 mam jeden.welurowy, to kupię jeszcze na 62.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:49   #1448
Marei
Zakorzenienie

Współczuję Myboy. Dobrze, że w domu, a najważniejsze, że dzidziuś ok.

Kaja jak poznać czkawkę? Jak często "skacze"? Ostatnio miałam właśnie wrażenie, że to czkawka a nie zwykłe pływanie

Masija to dobra cena za Gaję.

Szuuu moja babcia też w takim mleko gotowała. A w większym robiła kogiel mogiel, który z siostrą uwielbiałyśmy jako dzieci.

Rybka, mój siostrzeniec jak się urodził miał długie włosy, jakby obcięty na pazia. A zgagi nie miała ani razu.
Ale w takim wypadku mój będzie miał afro

Szuuu u mnie w pracy to samo. Nie da się wyjść na czas. Tylko, że nadgodziny możemy sobie wybrać. Ewentualnie jak mamy na koniec miesiąca więcej niż 50 to nam płacą za część.

Haniula taki poród to super

W poprzedni piątek siedziałam do późna w pracy i robiłam strasznie trudny projekt. W poniedziałek napisałam szefowi wszystkich szefów, że chciałabym się z nim skonsultować, bo tak się go nie da zrobić, że może zrobimy inaczej. W środę wieczorem dopiero znalazł czas i obejrzał, ponarzekał na mnie do kolegi, że jak to, mogłam to zrobić tak i tak. Po krótkiej debacie mailowej na następny dzień napisał, że uważa, że trzeba zrobić to inaczej. Dokładnie tak jak mu proponowałam... ręce opadają. A dzisiaj robiłam kolejny beznadziejny , ale kto inny będzie go na szczęście odbierał.

Nie chce mi się ostatnio pracować. Ciągle stres i dużo myślenia. Nie na mój ciążowy kalafior, ale chorobowe jest tu płatne 80% a z tego będą obliczać macierzyński :/

Widziała któraś z was na żywo bebetto holland?

Soleil i jak usg?

Tassia a jak twoje wyniki?
Stary 2015-02-02, 18:50   #1449
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Gabi, Blanka miała, taka mieciutka bawełniana.. hm to chyba bardziej taka bluza dresowa lekko ocieplana jak teraz myślę.. ale miała ja kilka razy, kupilam ja w zarze za doslownie 15zł. Oddalam koleżance ją i widzialam kilka razy ta małą w niej..

Ale w sumie Monika ma rację..lezace dziecko w kurteczce, nierowno itd. Ale ta co miałam byla naprawdę fajna, ale watpiw zebym znalazła.taką.
Kupię taki cieplejszy pajac, chociaz na 56 mam jeden.welurowy, to kupię jeszcze na 62.
no ja w sumie wszystko bawełniane kupowałam typowo na lato, a przydałby się taki właśnie welurowy pajac na chłodniejsze dni..
Nawet w sumie nie pomyślałam o takich cieplejszych ciuszkach

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:03   #1450
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no ja w sumie wszystko bawełniane kupowałam typowo na lato, a przydałby się taki właśnie welurowy pajac na chłodniejsze dni..
Nawet w sumie nie pomyślałam o takich cieplejszych ciuszkach
Gabisun, takie welurowe są jeszcze na stronie smyka za ok. 20 zł
Stary 2015-02-02, 19:11   #1451
k a j a
Zakorzenienie

Marei u mnie czkawka jest tak ze dosłownie jakby w środku czuje takie rytmiczne coś.. to nie jest ruch, kopniak, ale takie.. hm.. nie wiem jak tak. to nazwać

Gabi no mnie dziś przyszło to na myśl bo w pracy było mi zimno kupiłam welurowy pajac z kapturkiem bo przy blance.sprawdzał mi się super..

Ale ze mnie.matematyk.. 5 pajacow.. zamowilam dwa dwupaki o jeden 3pak.. to 8 to spokojnie styka. Plus jeden welurowy.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:12   #1452
201710041131
Konto usunięte

Ojej Marei, szkoda, że nie macie 100% , pewnie specjalnie, żeby nie nadużywać zwolnień... Ale to jak mój Tż - ledwo stoi, jest chory jak diabli, ale do pracy idzie, bo szkoda kasy
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:15   #1453
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Marei u mnie czkawka jest tak ze dosłownie jakby w środku czuje takie rytmiczne coś.. to nie jest ruch, kopniak, ale takie.. hm.. nie wiem jak tak. to nazwać

Gabi no mnie dziś przyszło to na myśl bo w pracy było mi zimno kupiłam welurowy pajac z kapturkiem bo przy blance.sprawdzał mi się super..

Ale ze mnie.matematyk.. 5 pajacow.. zamowilam dwa dwupaki o jeden 3pak.. to 8 to spokojnie styka. Plus jeden welurowy.
Ja to odczuwam jako takie podskakiwanie w jednym miejscu, na początku mi się wydaje że to bicie mojego serca ale jak już jest rytmicznie to wiem że to księciunio znowu się nałykał i sobie czka

pierogowamama.com
Stary 2015-02-02, 19:19   #1454
tassia
Zakorzenienie

Mam wyniki krzywej... Wszystko ok
Niby się cieszę
Ale to oznacza ze nadal nie znam przyczyny omdleń i nadal muszę zrobić krzywa za 5-6 tygodni

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:28   #1455
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
suuper!

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e, przegięcie pały

http://www.tvn24.pl/poznan,43/oblawa...ch,511361.html

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja nie zamierzam się bawić w spodnie, bluzy, kurteczki na raz przy rozmiarze 56-62. wolę cieplejszego pajaca mieć w razie czego, będzie i wygodniej i bardziej równo pod plecami i nic się zwijać nie będzie.
ja też mam zamiar kupić taki cieplejszy pajac- tak będzie najwygodniej

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Niby się cieszę
Ale to oznacza ze nadal nie znam przyczyny omdleń i nadal muszę zrobić krzywa za 5-6 tygodni
dobrze, że wyniki dobre
ale mdlejesz czy tylko ci słabo?

Mi dziś 3 razy się słabo zrobiło jak wstałam. Czarno przed oczami, tchu brak- szybko się położyłam i przechodziło. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Zjadłam całą czekoladę, lody z MaCa i czekam aż mąż wróci z ciasteczkami co się ze mną dzieje nie miałam w ogóle ochoty na słodycze a od kilku dni masakra
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:28   #1456
tassia
Zakorzenienie

Dominicia myślę ze ten skoczek to raczej po krzywej bo lubi cukier szybko spadać. Mnie jak robilam pierwszy raz w życiu krzywa to babka kazała wziąć bułkę z dżemem. I kazała ja zjeść zaraz po ostatnim pobieraniu żeby mieć pewność ze nie zaslabne w drodze do domu

[/RIGHT]
Stary 2015-02-02, 19:37   #1457
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:

A ja uwielbiam takie małe -wielkie ciuszki, miałam kilka bluz /karteczek dla Hani wiec juz nic nie będę dokupowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4279.jpg (33,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4276.jpg (27,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4275.jpg (25,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-02-02, 19:39   #1458
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Niby się cieszę
A może to anemi? Bo ja tak mam przy anemi właśnie
Stary 2015-02-02, 20:02   #1459
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Dominicia myślę ze ten skoczek to raczej po krzywej bo lubi cukier szybko spadać. Mnie jak robilam pierwszy raz w życiu krzywa to babka kazała wziąć bułkę z dżemem. I kazała ja zjeść zaraz po ostatnim pobieraniu żeby mieć pewność ze nie zaslabne w drodze do domu
A no to pewnie masz racje ja krzywa bede robic pierwszy raz w zyciu

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:15   #1460
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
suuper!

ja też mam zamiar kupić taki cieplejszy pajac- tak będzie najwygodniej

dobrze, że wyniki dobre
ale mdlejesz czy tylko ci słabo?

Mi dziś 3 razy się słabo zrobiło jak wstałam. Czarno przed oczami, tchu brak- szybko się położyłam i przechodziło. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Zjadłam całą czekoladę, lody z MaCa i czekam aż mąż wróci z ciasteczkami co się ze mną dzieje nie miałam w ogóle ochoty na słodycze a od kilku dni masakra
Wczoraj przewróciłam się na babkę w stojącym autobusie. Miałam mroczki przed oczami, ręce i nogi jak z waty.
Dziś znów się tak poczul am ale zdarzylam zjeść i wypić zanim znów się to stało. Siedzialam 20 minut i idpoczywalam wiec minęło
Ale dziś cały dzień się słabo czuje
Może samo przejdzie

[/RIGHT]
Stary 2015-02-02, 20:24   #1461
Charlotta83
Rozeznanie

Hej laski!
A mnie dla odmiany boli ucho już od tygodnia, niby nieżyty nosów i uszu są normalne w ciąży, ale muszę znaleźć jakiegoś laryngologa...
Czy znacie jakieś fajne przepisy na dania wegetariańskie? W środę przychodzi do nas na obiad szwagier z żoną i nie jedzą mięsa, a nawet ryb
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:34   #1462
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej laski!
A mnie dla odmiany boli ucho już od tygodnia, niby nieżyty nosów i uszu są normalne w ciąży, ale muszę znaleźć jakiegoś laryngologa...
Czy znacie jakieś fajne przepisy na dania wegetariańskie? W środę przychodzi do nas na obiad szwagier z żoną i nie jedzą mięsa, a nawet ryb
Ostatnio mój hit to makaron z jarmuzem i suszonymi pomidorami

Burgery z kaszy jaglanej i ciecierzycy

Smalec z białej fasoli

Wszelkiego rodzaju zupy- kremy z warzyw

Ratatuj

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Nalelsniki z pieczarkami

Albo ze szpinakiem i twarogiem

Barszcz czerwony i sakiewki z ciasta francuskiego faszerowane szpinakiem

[/RIGHT]
Stary 2015-02-02, 20:34   #1463
pszczoua
Zakorzenienie

Tassia ja tez czesto slabne albo czuje sie jakbym miala zaraz zemdlec. W ciazy z julkiem tez tak mialam. Lekarz tlumaczyl ze teraz wiecej krwi doplywa do okruszka i jak dluzej stoje/ siedze bez ruchu to krew odplywa z mozgu i robi sie slabo. Dobrze ze wyniki ok.
Stary 2015-02-02, 20:34   #1464
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj przewróciłam się na babkę w stojącym autobusie. Miałam mroczki przed oczami, ręce i nogi jak z waty.
Dziś znów się tak poczul am ale zdarzylam zjeść i wypić zanim znów się to stało. Siedzialam 20 minut i idpoczywalam wiec minęło
Może samo przejdzie
A jaki miałaś cukier 2h po obciążeniu?

pierogowamama.com
Stary 2015-02-02, 20:39   #1465
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki miałaś cukier 2h po obciążeniu?
105- w sumie malo bardzo...
W liceum miałam częste hipoglikemie

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Chyba jutro sobie będę mierzyć cukier po pocilkach j przed posilkami

[/RIGHT]
Stary 2015-02-02, 20:41   #1466
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
105- w sumie malo bardzo...
W liceum miałam częste hipoglikemie
Hmm to wydaje się być. Bo myślałam że może masz to co ja.
Kiedyś mi zlecili to badanie i tak jak na czczo i po godzinie wszystko było ok, tak po 2h cukier poleciał mi do 40. Mdlałam bardzo często i wyszło że to właśnie dlatego że nie wolno mi jeść słodkiego i w ogóle powinnam unikać wszelkich rzeczy o wysokim IG bo mi leci po tym i mdleję.
No ale tak jak Pszczoua napisała, mdlenie to też przypadłość ciążowa

Dlatego teraz się tak mega boję tej krzywej.... takie wahnięcie cukru raczej nie będzie dobre dla syna, ale ginka powiedziała że nie da się obejść tego badania.

pierogowamama.com
Stary 2015-02-02, 20:42   #1467
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Może samo przejdzie
Tez tak mam i gin mi mowil ze to normalne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-02, 20:50   #1468
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie się zastanawiam..
No bo latem czasem jest nawet i 15 stopni, rzadko ale jednak i bardziej pod koniec lata, aleeee...
Nie wiem, jakaś kurteczka by sie pewnie przydała nieee ?
kuszą te kurteczki, kuszą Ale pajac wydaje się praktyczniejszy. Może jeszcze dokupię, ale na 62, bo na 56 mam już tego za dużo

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Taka mnie naszła ochota na naleśniki z serem, że smażę właśnie
mniam! Zjadłabym, choć jadłam w zeszłym tyg.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
eee we dwójkę jedną to nic takiego
sprawdziłam- tylko 270 kalorii na głowę, więc nie najgorzej

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Nie każdy poród jest taki straszny,dla pocieszenia opiszę wam mój: wody odeszły mi ok 22 o 24 byłam przyjęta na oddział - zaczęły się pierwsze skorcze ale jeszcze wtedy nie wiedziałam że to one, o 4 zawołała położną bo skorcze nabieraly na sile - zabrali mnie na porodowke a o 4.25 moja córka była na świecie - każdej życzę takiego porodu sobie też
faktycznie, szybko Wam poszło

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
soczek mi mówili, że wyłącznie wodę mogę pić w ciągu tych 2 godzin. nic jeść ani pić słodkiego.

.
Mi nawet wody nie pozwolili pić poprzednio. Może teraz wezmę butelkę, jak będę robić

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Irmusia, Masija dycham tylko przez usta, zatoki mnie dopadły i inaczej się da, muszę robić przerwy w jedzeniu kanapki żeby się nie zadusić

.
Współczuję Też miewam kłopoty z zatokami, więc wiem, jak to boli

Cytat:
Niby się cieszę
to super, że nie masz cukrzycy
Omdlenia może z nagłego spadku cukru Albo ze stania

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam takie małe -wielkie ciuszki, miałam kilka bluz /karteczek dla Hani wiec juz nic nie będę dokupowac
fajny ten płaszczyk

Cytat:
Może samo przejdzie
współczuję

Cytat:
Ostatnio mój hit to makaron z jarmuzem i suszonymi pomidorami

Burgery z kaszy jaglanej i ciecierzycy

Smalec z białej fasoli

Wszelkiego rodzaju zupy- kremy z warzyw

Ratatuj

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Nalelsniki z pieczarkami

Albo ze szpinakiem i twarogiem

Barszcz czerwony i sakiewki z ciasta francuskiego faszerowane szpinakiem
sypiesz przepisami jak z rękawa
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 20:53   #1469
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Tez tak mam i gin mi mowil ze to normalne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Powiem ci ze normalne by było dla mnie uczucie słabości a nie to ze przestaje widzieć obraz przed oczami i lecie na ziemie.... To trochę niebezpieczne szczególnie ze całymi dniami jestem sama z synem

Teraz patrzę a na czczo mam 68... Norma od 70... Może male przekroczenie ale jest... Nie wiem sama! W sumie wszystko spoko tylko boje się być sama żeby to się nie powtorzylo

[/RIGHT]
Stary 2015-02-02, 20:59   #1470
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci ze normalne by było dla mnie uczucie słabości a nie to ze przestaje widzieć obraz przed oczami i lecie na ziemie.... To trochę niebezpieczne szczególnie ze całymi dniami jestem sama z synem

Teraz patrzę a na czczo mam 68... Norma od 70... Może male przekroczenie ale jest... Nie wiem sama! W sumie wszystko spoko tylko boje się być sama żeby to się nie powtorzylo
Jak masz glukometr to pokontroluj te cukry, może po prostu za bardzo Ci spadają i to dlatego

pierogowamama.com
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości