|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
Ja jestem straszny strachliwiec i do tego panikara pewnie jak przyjdzie co do czego to się zacznę drzeć że umieram żądam cesarki bo jak nie to idę do domu i zostawiam dzieciaka w brzuchu do osiemnastki Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam 1 getry i 3 prazy półśpiochów i jednego pajaca
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Taka mnie naszła ochota na naleśniki z serem, że smażę właśnie
|
#1443 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też myślałam, że będę się drzeć, bluźnić etc...nie było tak wcale ![]() ale się obżarłam ciasta u siostry
|
|||||
|
|
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny u mnie też już dzisiaj po feriach wiec pobudka o 6
Kaja - tez zamierzam pracować do kwietnia bo przeraza mnie siedzenie w domu i tego co się ze mną wtedy dzieje Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
mi mówili, że wyłącznie wodę mogę pić w ciągu tych 2 godzin. nic jeść ani pić słodkiego.Cytat:
![]() ja nie zamierzam się bawić w spodnie, bluzy, kurteczki na raz przy rozmiarze 56-62. wolę cieplejszego pajaca mieć w razie czego, będzie i wygodniej i bardziej równo pod plecami i nic się zwijać nie będzie. |
|||
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Solei trzymam kciuki
Irmusia, Masija Masija co tam jeszcze pozamawiałas? Kaja szczerze mówiąc nie myślałam o żadnej kurteczce mam w razie w te bluzy polarkowe ze smyka...sama nie wiem, a Blanka miała jakąś kurteczkę na lato? bo moja była jesienna to już bardziej bluzy, spiworki, kocyki były...
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi, Blanka miała, taka mieciutka bawełniana.. hm to chyba bardziej taka bluza dresowa lekko ocieplana jak teraz myślę.. ale miała ja kilka razy, kupilam ja w zarze za doslownie 15zł. Oddalam koleżance ją i widzialam kilka razy ta małą w niej..
Ale w sumie Monika ma rację..lezace dziecko w kurteczce, nierowno itd. Ale ta co miałam byla naprawdę fajna, ale watpiw zebym znalazła.taką. Kupię taki cieplejszy pajac, chociaz na 56 mam jeden.welurowy, to kupię jeszcze na 62. |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Myboy. Dobrze, że w domu, a najważniejsze, że dzidziuś ok.
Kaja jak poznać czkawkę? Jak często "skacze"? Ostatnio miałam właśnie wrażenie, że to czkawka a nie zwykłe pływanie Masija to dobra cena za Gaję. Szuuu moja babcia też w takim mleko gotowała. A w większym robiła kogiel mogiel, który z siostrą uwielbiałyśmy jako dzieci. Rybka, mój siostrzeniec jak się urodził miał długie włosy, jakby obcięty na pazia. A zgagi nie miała ani razu. Ale w takim wypadku mój będzie miał afro ![]() Szuuu u mnie w pracy to samo. Nie da się wyjść na czas. Tylko, że nadgodziny możemy sobie wybrać. Ewentualnie jak mamy na koniec miesiąca więcej niż 50 to nam płacą za część. Haniula taki poród to super ![]() W poprzedni piątek siedziałam do późna w pracy i robiłam strasznie trudny projekt. W poniedziałek napisałam szefowi wszystkich szefów, że chciałabym się z nim skonsultować, bo tak się go nie da zrobić, że może zrobimy inaczej. W środę wieczorem dopiero znalazł czas i obejrzał, ponarzekał na mnie do kolegi, że jak to, mogłam to zrobić tak i tak. Po krótkiej debacie mailowej na następny dzień napisał, że uważa, że trzeba zrobić to inaczej. Dokładnie tak jak mu proponowałam... ręce opadają. A dzisiaj robiłam kolejny beznadziejny , ale kto inny będzie go na szczęście odbierał. Nie chce mi się ostatnio pracować. Ciągle stres i dużo myślenia. Nie na mój ciążowy kalafior, ale chorobowe jest tu płatne 80% a z tego będą obliczać macierzyński :/ Widziała któraś z was na żywo bebetto holland? Soleil i jak usg? Tassia a jak twoje wyniki? |
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w sumie nie pomyślałam o takich cieplejszych ciuszkach
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Marei u mnie czkawka jest tak ze dosłownie jakby w środku czuje takie rytmiczne coś.. to nie jest ruch, kopniak, ale takie.. hm.. nie wiem jak tak. to nazwać
![]() Gabi no mnie dziś przyszło to na myśl bo w pracy było mi zimno kupiłam welurowy pajac z kapturkiem bo przy blance.sprawdzał mi się super..Ale ze mnie.matematyk.. 5 pajacow.. zamowilam dwa dwupaki o jeden 3pak.. to 8 to spokojnie styka. Plus jeden welurowy. |
|
|
|
#1452 |
|
Konto usunięte
|
Ojej Marei, szkoda, że nie macie 100%
, pewnie specjalnie, żeby nie nadużywać zwolnień... Ale to jak mój Tż - ledwo stoi, jest chory jak diabli, ale do pracy idzie, bo szkoda kasy
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki krzywej... Wszystko ok
Niby się cieszę Ale to oznacza ze nadal nie znam przyczyny omdleń i nadal muszę zrobić krzywa za 5-6 tygodni
|
|
#1455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mdlejesz czy tylko ci słabo? Mi dziś 3 razy się słabo zrobiło jak wstałam. Czarno przed oczami, tchu brak- szybko się położyłam i przechodziło. W pierwszej ciąży też tak miałam. Zjadłam całą czekoladę, lody z MaCa i czekam aż mąż wróci z ciasteczkami co się ze mną dzieje |
||||
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Dominicia myślę ze ten skoczek to raczej po krzywej bo lubi cukier szybko spadać. Mnie jak robilam pierwszy raz w życiu krzywa to babka kazała wziąć bułkę z dżemem. I kazała ja zjeść zaraz po ostatnim pobieraniu żeby mieć pewność ze nie zaslabne w drodze do domu
|
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja uwielbiam takie małe -wielkie ciuszki, miałam kilka bluz /karteczek dla Hani wiec juz nic nie będę dokupowac |
|
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja krzywa bede robic pierwszy raz w zyciu
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś znów się tak poczul am ale zdarzylam zjeść i wypić zanim znów się to stało. Siedzialam 20 minut i idpoczywalam wiec minęło Ale dziś cały dzień się słabo czuje ![]() Może samo przejdzie
|
|
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski!
A mnie dla odmiany boli ucho już od tygodnia, niby nieżyty nosów i uszu są normalne w ciąży, ale muszę znaleźć jakiegoś laryngologa... Czy znacie jakieś fajne przepisy na dania wegetariańskie? W środę przychodzi do nas na obiad szwagier z żoną i nie jedzą mięsa, a nawet ryb
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Burgery z kaszy jaglanej i ciecierzycy Smalec z białej fasoli Wszelkiego rodzaju zupy- kremy z warzyw Ratatuj ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Nalelsniki z pieczarkami Albo ze szpinakiem i twarogiem ![]() Barszcz czerwony i sakiewki z ciasta francuskiego faszerowane szpinakiem
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia ja tez czesto slabne albo czuje sie jakbym miala zaraz zemdlec. W ciazy z julkiem tez tak mialam. Lekarz tlumaczyl ze teraz wiecej krwi doplywa do okruszka i jak dluzej stoje/ siedze bez ruchu to krew odplywa z mozgu i robi sie slabo. Dobrze ze wyniki ok.
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
105- w sumie malo bardzo...
W liceum miałam częste hipoglikemie ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Chyba jutro sobie będę mierzyć cukier po pocilkach j przed posilkami
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm to wydaje się być. Bo myślałam że może masz to co ja.
Kiedyś mi zlecili to badanie i tak jak na czczo i po godzinie wszystko było ok, tak po 2h cukier poleciał mi do 40. Mdlałam bardzo często i wyszło że to właśnie dlatego że nie wolno mi jeść słodkiego i w ogóle powinnam unikać wszelkich rzeczy o wysokim IG bo mi leci po tym i mdleję. No ale tak jak Pszczoua napisała, mdlenie to też przypadłość ciążowa Dlatego teraz się tak mega boję tej krzywej.... takie wahnięcie cukru raczej nie będzie dobre dla syna, ale ginka powiedziała że nie da się obejść tego badania.
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1468 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pajac wydaje się praktyczniejszy. Może jeszcze dokupię, ale na 62, bo na 56 mam już tego za dużo![]() mniam! Zjadłabym, choć jadłam w zeszłym tyg. sprawdziłam- tylko 270 kalorii na głowę, więc nie najgorzej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też miewam kłopoty z zatokami, więc wiem, jak to boli![]() Cytat:
Omdlenia może z nagłego spadku cukru Albo ze stania![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz patrzę a na czczo mam 68... Norma od 70... Może male przekroczenie ale jest... Nie wiem sama! W sumie wszystko spoko tylko boje się być sama żeby to się nie powtorzylo
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Tylko tak Cię mogę pocieszyć

?

mi mówili, że wyłącznie wodę mogę pić w ciągu tych 2 godzin. nic jeść ani pić słodkiego.