|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Natetitka mam ubezp grupowe od 4 dni wyplacaja nie wytrzymala bym tam tak dlugo tym bardziej ze sie nic nie dzieje
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
My juz po kisielu... strasznie kwasny wyszedl,ale Mloda i tak chciala dokladke...
A z tymi zwolnieniami to ja juz nie wiem.... moze zadzwon do ZUSu i zapytaj,oni chyba powinni wiedziec. Ja tez w malej firmie pracuje i mi zus placi,ale zwolnienie zanosze do pracodawcy,ksiegowa na oryginalne wpisuje kiedy wplynelo,wbija pieczatke i szefowa sie podpisuje.I to,zwolnienie dopiero wedruje do,zusu a xero zostaje w papierach. W przepisach jest,ze zwolnienie masz dostarczyc do zakladu pracy w ciagu 7dni od jego wystawienia. |
|
|
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Znajdz sobie w przepisach podstawe prawna,ze zwolnienie do,pracodawcy a jak bedzie dyskutowac,to niecj Ci pokaze ze jest inaczej. Albo jeszcze prosciej-niech Ci wskaze podstawe prawna swoich slow-powinna wiedzoec wg jakich przepisow dziala-to jej praca
|
|
|
|
#755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie zadowoleni nie byli, że się w ogóle ośmieliłaś zajść w ciążę? Kiepskie te czasy...U mnie na szczęście wszyscy super zareagowali i już powoli za nimi tęsknie, a dopiero drugi tydzień na L4 jestem
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#757 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja coś ostatnio dospać nie mogę- wstaję przed 7. Znowu byłam w szmateksie i patrzcie co udało mi się kupic: http://img34.olx.pl/images_tablicapl...ki-_rev002.jpg Dałam za ten baldachim 6zł a jest nowiutki Mam nadzieję, że małej nic już nie urośnie.
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
niestety... najlepiej abym pracowala cala ciaze i od razu po porodzie.. nie wracam tam po macierzynskim.. trudno bede szukac nowej rpacy ale tam nie mam zamiaru wracac..
|
|
|
|
#759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak swoją drogą to ciekawe jak często jeszcze lekarze się mylą w tych czasach Ja (mam nadzieję) dowiem się w środę kto tam u mnie siedzi
|
|
|
|
|
#760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym dziewczynkę. Już chłopca mam .Cytat:
Pierwszy nasz zagraniczny wyjazd z synkiem był, jak mały miał 1,5 roku. Byliśmy na Krecie. |
||
|
|
|
#761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Na szczęście dla mnie to raczej chłopcy okazują się dziewczynkami, a nie odwrotnie. Miałam robione usg 18t1dz.
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja bym kiwi wszamała
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
są na to orzeczenia sądu najwyższego )
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
cicha1990 księgowa robi Cię w wała. Ja jestem na zwolnieniu lekarskim, miałam w trakcie jego trwania kontrolę w ZUSie i moje zwolnienie w dalszym ciągu trafia do mojego pracodawcy,a on już sobie je zanosi. JA nic skanem nie wysyłam, nic sama do zusu nie zanoszę. Nie daj się w wała zrobić
|
#766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet swojego osobiście nie zanoszę, zawozi je mój mąż mojej szefowej, ta zawozi je do kadr, a z kadr ślą do zusu
|
|
#768 |
|
Rozeznanie
|
chodzilo mi o zanoszenie do zusu bez wczesniejszego zanoszenia do pracodawcy i dlatego pytalam @ja_daliaczy nie bylo problemu z tym bo moja ksiego mowi ze mam bezposrednio do zusu przesylac a do nich tylko skan.. wiec l4 do zusu trafialoby bez zadnej adnotacji od pracodawcy ze otrzymal moje zwolnienie i ze nadal jestem zatrudniona..
|
|
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, ze w pierwszym trymestrze czułam sie kiepsko. Ciagle chciało mi sie spac. No i ciagle mi było niedobrze. Nie wymiotowałam, ale cały czas czułam dyskomfort. Czekałam na drugi trymestr i na ten przypływ energii. I co? ... Jajo! Nie zasypiam na siedząco, to fakt. Ale zmęczona ronbie sie ok. 15:00 i już mam dosyć dnia. Potrafię o udzic sie o 3:00 i nie moge zasnąć. A najgorsze jest to, ze właśnie od 15:00 zaczynam czuć sie gorzej. Nic praktycznie nie moge zjeść. Jest mi niedobrze. I większość zapachów przyprawia mnie o takie mdłości, ze nie wiem. Jak synek sie załatwi do nocnika, to nie wiem czy uda mi sie wyrzucić do toalety, czy wcześniej sama zwymiotuje. Naczyń do zmywarki nie moge włożyć. A jak otwieram lodówkę, to mi z mdłości aż łzy w oczach stają. Masakra.
|
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Jaka jestem objedzona!!!
mój indyk wyszedł super, do tego sałatka z sałaty, mozzarelli, pomidorków koktajlowych i oliwek i ziemniaczki...... miało być na dwa dni, a ja siedziałam tal długo, aż nie zjadłam wszystkiego. 1,5 godz. przy stole. Masakra jak wymioty nie wrócą to myślę, że do wizyty dobiję do 50-tki Jeśli będę miała córeczkę (na ostatniej wizycie jeszcze nią była ) to będzie Zosia... ewentualnie Hania Zuzia też mi się podoba, ale moja przyjaciółka marzy o córeczce Zuzi, więc nie będę świnką ![]() Wy tu o podróżach, a ja Wam się przyznam, że w tym roku dopiero pierwszy raz byłam za granicą, w dodatku w Niemczech hahah i to nie ze względów finansowych. W samolot w życiu nie wsiądę - mowy nie ma a jeśli chodzi o długie podróże autem to niestety mam chorobę lokomocyjną i 15 - 20 godz. na Aviomarinie by mnie chyba zabiło chociaż obiecałam mężowi, że za rok latem przed powrotem do pracy wybierzemy się autem do Chorwacji. To, że ze mnie taka sierotka nie znaczy, że dziecko ma przez 18 lat tylko naszą (piękną zresztą) wieś oglądać
|
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Zjadłam garstkę mrożonych wiśni zasypanych cukrem
Pycha No i zrobiliśmy na jutro pastę jajeczną, ale dzisiaj zjem jedną kanapeczkę![]() Pycha
|
|
|
|
#773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj dzidzi przed snem dało o sobie znać delikatnymi kopniakami ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
ja to pewnie pod koniec ciąży dopije do 80 kg jak nie więcej .
Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-02-02 o 19:22 |
||
|
|
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
Co do wagi, to ja też boję się, że dobiję do 80 kg, mam 177 cm wzrostu...
Bardzo chciałabym przytyć max. 12 kg, ale wątpię, że się uda. Już niedługo powrócę do mojego basenu, podobno w ciąży jest wskazany.
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem dużo niższa mam 167cm , też się boje najgorsze jest to że w maju mam komunie chrześniaka a w czerwcu ślub brata i pasowało by wyglądać jak kobieta w ciąży a nie hipopotam .
|
|
|
|
#776 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteśmy ze śląska, zatem mamy w miarę blisko na południe np. nad Balaton 5h, pobędziemy tam kilka dni i potem kolejne 5h i już jesteśmy w Chorwacji także takie wakacje planujemy za rok z dzidziusiem![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
Oj tam oj tam - kilogramy
teraz zdrowie naszych dzieciaczków jest najważniejsze, a martwić się będziemy, jak naprawdę dużo zostanie ![]() Zawsze można zaserwować sobie jakiś trening z Chodakowską albo Lewandowską i będzie dobrze w diety cud nie wierzę, ale w ćwiczenia owszem. Zresztą mam tę pierwszą na facebooku w ulubionych i jak widzę ile dziewczyny zrzucają, jakie przemiany przechodzą w kilka miesięcy to zawsze mam na ustach "WOW" w lipcu będzie ciężko, ale od sierpnia wózki w ruch i dwa razy dziennie długi spacer tak na początek |
|
|
|
#778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) już coś wybrała?
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
http://www.calineczka.pl/sklep/klups...e-p-14499.html
Znalazłam prześliczne łóżeczko o małych gabarytach Sklep nieopodal moich rodziców.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

pewnie zadowoleni nie byli, że się w ogóle ośmieliłaś zajść w ciążę?
Kiepskie te czasy...

Jak mam taką niewiarygodną ochotę na to, że szok. Maluch wczoraj w brzuchu wieczorem się rozszalał, a teraz poczułam już kilka kopów
Także prosi o spacer zapewne

Ja (mam nadzieję) dowiem się w środę kto tam u mnie siedzi
Dopiero potem dotarło do mnie, o co w ogóle się czepiam... masakra jakaś
Mam nadzieję, że to normalne i przygotowują się do swojej roli w ten sposób
My trafiliśmy w 1 hotelu co do plaży musieliśmy dojść że woda była super i plaża czysta ale waska a w 2 hotelu w innym miejscu wyspy akurat glony przypłynely i cieżko było dostać się do wody..

ja to pewnie pod koniec ciąży dopije do 80 kg jak nie więcej .