Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-02, 16:57   #751
elinka21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Natetitka mam ubezp grupowe od 4 dni wyplacaja nie wytrzymala bym tam tak dlugo tym bardziej ze sie nic nie dzieje

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:07   #752
gkatarzynka
Zadomowienie

My juz po kisielu... strasznie kwasny wyszedl,ale Mloda i tak chciala dokladke...
A z tymi zwolnieniami to ja juz nie wiem.... moze zadzwon do ZUSu i zapytaj,oni chyba powinni wiedziec. Ja tez w malej firmie pracuje i mi zus placi,ale zwolnienie zanosze do pracodawcy,ksiegowa na oryginalne wpisuje kiedy wplynelo,wbija pieczatke i szefowa sie podpisuje.I to,zwolnienie dopiero wedruje do,zusu a xero zostaje w papierach. W przepisach jest,ze zwolnienie masz dostarczyc do zakladu pracy w ciagu 7dni od jego wystawienia.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:09   #753
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
My juz po kisielu... strasznie kwasny wyszedl,ale Mloda i tak chciala dokladke...
A z tymi zwolnieniami to ja juz nie wiem.... moze zadzwon do ZUSu i zapytaj,oni chyba powinni wiedziec. Ja tez w malej firmie pracuje i mi zus placi,ale zwolnienie zanosze do pracodawcy,ksiegowa na oryginalne wpisuje kiedy wplynelo,wbija pieczatke i szefowa sie podpisuje.I to,zwolnienie dopiero wedruje do,zusu a xero zostaje w papierach. W przepisach jest,ze zwolnienie masz dostarczyc do zakladu pracy w ciagu 7dni od jego wystawienia.
no wlasnie w tym sek ze wszedzie tak pisze.. ze do pracodawcy bo musi to pokwitowac ze pracuje tam blabla.. a ta kretynka do mnie ze nie ze mam teraz bezposrednio do zusu wysylac a im wystarczy jak l4 skanem wysle na maila boze;( serio wykonczyc sie idzie;/
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:11   #754
gkatarzynka
Zadomowienie

Znajdz sobie w przepisach podstawe prawna,ze zwolnienie do,pracodawcy a jak bedzie dyskutowac,to niecj Ci pokaze ze jest inaczej. Albo jeszcze prosciej-niech Ci wskaze podstawe prawna swoich slow-powinna wiedzoec wg jakich przepisow dziala-to jej praca
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:12   #755
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
no wlasnie w tym sek ze wszedzie tak pisze.. ze do pracodawcy bo musi to pokwitowac ze pracuje tam blabla.. a ta kretynka do mnie ze nie ze mam teraz bezposrednio do zusu wysylac a im wystarczy jak l4 skanem wysle na maila boze;( serio wykonczyc sie idzie;/
Ojjj, współczuję Ci takich problemów w pracy pewnie zadowoleni nie byli, że się w ogóle ośmieliłaś zajść w ciążę? Kiepskie te czasy...
U mnie na szczęście wszyscy super zareagowali i już powoli za nimi tęsknie, a dopiero drugi tydzień na L4 jestem

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:17   #756
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Znajdz sobie w przepisach podstawe prawna,ze zwolnienie do,pracodawcy a jak bedzie dyskutowac,to niecj Ci pokaze ze jest inaczej. Albo jeszcze prosciej-niech Ci wskaze podstawe prawna swoich slow-powinna wiedzoec wg jakich przepisow dziala-to jej praca
no wlasnie znalazlam w ustawie ze do pracodawcy mam to wysylac.. i z nastepnym l4 pojade z moim facetem i z ustawa i niech nie robi ze mnie kretynki bo nie recze za siebie... juz i tak dzis swoje nerwy zaplacilam tym ze mnie brzuch boli
Stary 2015-02-02, 17:17   #757
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Jak tylko wyjdę z pracy, to pójdę do sklepu i jak mi się uda, to kupię mrożone wiśnie lub truskawki Jak mam taką niewiarygodną ochotę na to, że szok. Maluch wczoraj w brzuchu wieczorem się rozszalał, a teraz poczułam już kilka kopów Także prosi o spacer zapewne Już niedługo maluchu mój
Ja już od miesiąca jem mrożone truskawki i maliny. Wyciągam na 5 min z zamrażalnika i jem takie zmrożone. Pyszności!

Cytat:
dziewczyny nie wiem czy smiac sie czy plakac.. oddzwonila ksiegowa i mowi ze ma te moje zwolnienia i ze je niedlugo wysle do zusu ale to ja powinnam odkad przejal mnie zus sama zanosic bezposrednio do zusu orginaly zwolnien a im wysylac tylko skan aby wiedzieli ze nadal jestem na l4.. probowalam powiedziec ze wszedzie pisze co innego a tak ze nie ze teraz nie musze nic im wysylac tylko bezposrednio do zusu.. i dziewczyny robi ze mnie glupka prawda? bo nawet jak przejal mnie juz zus to musze zaniesc pracodawcy aby pokwitowal i dopiero to trafia do zus?
Na Twoim miejscu przeszłabym się do ZUSu i zasięgnęła informacji u źródła. A co jakbyś miała L4 leżące? Paranoja jakaś!

Ja coś ostatnio dospać nie mogę- wstaję przed 7. Znowu byłam w szmateksie i patrzcie co udało mi się kupic:
http://img34.olx.pl/images_tablicapl...ki-_rev002.jpg

Dałam za ten baldachim 6zł a jest nowiutki

Mam nadzieję, że małej nic już nie urośnie.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:18   #758
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Ojjj, współczuję Ci takich problemów w pracy pewnie zadowoleni nie byli, że się w ogóle ośmieliłaś zajść w ciążę? Kiepskie te czasy...
U mnie na szczęście wszyscy super zareagowali i już powoli za nimi tęsknie, a dopiero drugi tydzień na L4 jestem
niestety... najlepiej abym pracowala cala ciaze i od razu po porodzie.. nie wracam tam po macierzynskim.. trudno bede szukac nowej rpacy ale tam nie mam zamiaru wracac..
Stary 2015-02-02, 17:21   #759
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Ja coś ostatnio dospać nie mogę- wstaję przed 7. Znowu byłam w szmateksie i patrzcie co udało mi się kupic:
http://img34.olx.pl/images_tablicapl...ki-_rev002.jpg
Dałam za ten baldachim 6zł a jest nowiutki
Mam nadzieję, że małej nic już nie urośnie.
Cudeńko

A tak swoją drogą to ciekawe jak często jeszcze lekarze się mylą w tych czasach Ja (mam nadzieję) dowiem się w środę kto tam u mnie siedzi

Będę Mamą
Stary 2015-02-02, 17:22   #760
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Wy tu już 18 tydzień, a ja dopiero 15... jestem sto lat za murzynami To tak jest jak się ma termin na ostatniego lipca Ale z drugiej strony dobrze się tu z Wami czuję, bo patrząc na to co piszecie, to wiem co mnie czeka. Niedługo ruchy dziecka i inne takie
Ja mam ostatnio baaaardzo kiepski humor, przez co mój mąż co chwile obrywa Wczoraj dostało mu się za to, że nie domknął szafy do końca (mamy taką 3 metrową z drzwiami przesuwanymi) i zostawił szparę tak na 1cm... wściekłam się jak nie wiem Dopiero potem dotarło do mnie, o co w ogóle się czepiam... masakra jakaś
Pobolewa mnie też brzuch i mam duży problem z sutkami, są powiększone, rozgrzane i swędzą. Nie wiem czy tak powinno być Mam nadzieję, że to normalne i przygotowują się do swojej roli w ten sposób

Elinka21, dobrze że wszystko w porządku i gratuluję synusia Ja też marzę o chłopcu

A Wy macie jakieś preferencje odnośnie płci? Oczywiście zakładając, że dzidziuś zdrowy i można sobie wybrać, to chciałybyście chłopca czy dziewczynkę?
Patrząc na moje koleżanki w ciąży, to WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU chciały dziewczynkę

Aga00100 ja też miałam przygody z tym biurem, ale w naszym przypadku pozytywne- byliśmy z nimi w Maroko i zamiast umieścić nas w hotelu za który zapłaciliśmy (tańszy, 4*) to zakwaterowali nas w lepszym, 5* bardzo dobrze wspominam te wakacje, mimo że też były pomylone No ale jednak u Was to coś innego, głupio postąpili. Jak widać u nich zamiana hoteli to codzienność i niekoniecznie atrakcyjna dla turystów A można wiedzieć gdzie byliście?
U mnie teraz 16t2d.

Chciałabym dziewczynkę. Już chłopca mam .

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
W tym roku bylismy na Djerbie.W katalogach wygladała wyspa wspaniale,te plaże z bialym piaskiem.Jednak na miejscu okazało sie że nie mogą glonów wywalac bo to naturalnie oczyszcza wode i brzeg plaży był wyglądał jakby był pokryty końskimi kupami My trafiliśmy w 1 hotelu co do plaży musieliśmy dojść że woda była super i plaża czysta ale waska a w 2 hotelu w innym miejscu wyspy akurat glony przypłynely i cieżko było dostać się do wody..

W Maroko byliśmy 2 lata temu i to były super udane wakacje,byliśmy w miejscowości Saidia w hotelu 5* i wszystko tam było super,gdyby ktoś się wybierał to polecam hotel Iberostar Saidia,mega było.
My w czerwcu byliśmy na Djerbie. Bardzo nam sie podobało. Płaza piękna. Faktycznie trzy dni przed naszym hotelem glony zalegały, ale nie był to dla mnie duży problem. Kawałek dalej ich nie było. Synek bawił sie swietnie. Biegał po szerokiej płazy z jasnym piaseczkiem. Ale ja mam taka naturę. Nie skupiam sie ma drobnostkach, ktore niecka idealne. Kocham wakacyjne wyjazdy i mam bardzo miłe wspomnienia.

Cytat:
Ciekawe w jakim wieku musi być maluch, żeby wybrać się z nim na wycieczkę? I jaki wiek wchodzi w grę, żeby taka wyprawa miała sens...
Pierwszy nasz zagraniczny wyjazd z synkiem był, jak mały miał 1,5 roku. Byliśmy na Krecie.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:26   #761
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

[/COLOR]Brzuch też mam większy niż z synkiem. Chociaż potem jak wystrzelił w 7 miesiącu, to pod koniec była po prostu monstrualna kula. 3 dni przed terminem, jakaś pani w sklepie, która się do mnie odwróciła, krzyknęła "Matko boska czy to jest prawdziwe?!"

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
a mnie od wczoraj boli brzuszek jak na okres i nie wiem co myslec nie fajnie.. dodatkowo nerwowo nie wytrzymuje bo dzis bylam w zusie i dowiedzialam sie z emoj pracodawca nie przeslal do zusu 3 moich zwolnien.. i z tad brak kasy od 2 miesiecy... nie rozumiem jak tak mozna... bede sie klocic.. ale nerwy mam zszarpane chociaz wiem ze nie powinnam sie denerowac;( ale plakac mi sie chce...
pracodawca ma 7 dni na wysłanie zwolnienia do zus... postrasz PIPem i od razu kasa pójdzie, ale chyba bym zatłukła

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:27   #762
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Cudeńko

A tak swoją drogą to ciekawe jak często jeszcze lekarze się mylą w tych czasach Ja (mam nadzieję) dowiem się w środę kto tam u mnie siedzi
Oj mylą się. Cztery moje koleżanki do 5-6msc myslały, że będą mieć chłopców. I wszystkie urodziły dziewczynki. Okazało się, że to spuchnięte wargi sromowe. Każda z nich poznała płec na usg genetycznym, czyli baaaardzo wcześnie . Na szczęście dla mnie to raczej chłopcy okazują się dziewczynkami, a nie odwrotnie. Miałam robione usg 18t1dz.

happiness is on the way.
Stary 2015-02-02, 17:42   #763
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiśnie z jogurtem naturalnym albo kefirem i mix
a ja bym kiwi wszamała

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
nie wiem powiedziala mi tylko ze wysle te zwolnienia do zusu ale to ja powinnam teraz zanosic zwolnienia nie do nich tylko juz bezposrednio do zus.. ale wszedzie pisze ze to do pracodawcy trzeba zaniesc i oni wysylaja...
ja chetnie bym mogla sama wysylac zwolnienia do zusu ale no wlasnie to jets chyba niewlasciwe..
jak pracowałam w firmie do 20 osob to zanosiłam zwolnienia do ZUS sama, a ksero do pracodawcy ... ale z tego co wiem mozesz zanieść do pracodawcy a on ma obowiazek przekazac jej do ZUS w terminie 7 dni (ten termin jest nieprzekraczalny, potem możesz domagac się grzywny i odszkodowania ale wiadomo jak jest są na to orzeczenia sądu najwyższego )

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:53   #764
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a ja bym kiwi wszamała
Ja na nic nie mam ochoty.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 17:55   #765
andzya
Zakorzenienie

cicha1990 księgowa robi Cię w wała. Ja jestem na zwolnieniu lekarskim, miałam w trakcie jego trwania kontrolę w ZUSie i moje zwolnienie w dalszym ciągu trafia do mojego pracodawcy,a on już sobie je zanosi. JA nic skanem nie wysyłam, nic sama do zusu nie zanoszę. Nie daj się w wała zrobić
Stary 2015-02-02, 18:21   #766
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a ja bym kiwi wszamała

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

jak pracowałam w firmie do 20 osob to zanosiłam zwolnienia do ZUS sama, a ksero do pracodawcy ... ale z tego co wiem mozesz zanieść do pracodawcy a on ma obowiazek przekazac jej do ZUS w terminie 7 dni (ten termin jest nieprzekraczalny, potem możesz domagac się grzywny i odszkodowania ale wiadomo jak jest są na to orzeczenia sądu najwyższego )
i co pracodawca nie pisal Ci nic na tym orginale ze odebral dnia tego i tego i zadnej pieczatki nie stawial i normlanie do zusu to zanosilas? bez zadnej adnotacji od pracodawcy? i zus nie robil z tego problemu?
Stary 2015-02-02, 18:23   #767
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
i co pracodawca nie pisal Ci nic na tym orginale ze odebral dnia tego i tego i zadnej pieczatki nie stawial i normlanie do zusu to zanosilas? bez zadnej adnotacji od pracodawcy? i zus nie robil z tego problemu?
a czemu ma robić problemy, jeśli zwolnienie do nich trafi?
Ja nawet swojego osobiście nie zanoszę, zawozi je mój mąż mojej szefowej, ta zawozi je do kadr, a z kadr ślą do zusu
Stary 2015-02-02, 18:28   #768
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a czemu ma robić problemy, jeśli zwolnienie do nich trafi?
Ja nawet swojego osobiście nie zanoszę, zawozi je mój mąż mojej szefowej, ta zawozi je do kadr, a z kadr ślą do zusu
chodzilo mi o zanoszenie do zusu bez wczesniejszego zanoszenia do pracodawcy i dlatego pytalam @ja_daliaczy nie bylo problemu z tym bo moja ksiego mowi ze mam bezposrednio do zusu przesylac a do nich tylko skan.. wiec l4 do zusu trafialoby bez zadnej adnotacji od pracodawcy ze otrzymal moje zwolnienie i ze nadal jestem zatrudniona..
Stary 2015-02-02, 18:45   #769
Harrods
Zadomowienie

Powiem Wam, ze w pierwszym trymestrze czułam sie kiepsko. Ciagle chciało mi sie spac. No i ciagle mi było niedobrze. Nie wymiotowałam, ale cały czas czułam dyskomfort. Czekałam na drugi trymestr i na ten przypływ energii. I co? ... Jajo! Nie zasypiam na siedząco, to fakt. Ale zmęczona ronbie sie ok. 15:00 i już mam dosyć dnia. Potrafię o udzic sie o 3:00 i nie moge zasnąć. A najgorsze jest to, ze właśnie od 15:00 zaczynam czuć sie gorzej. Nic praktycznie nie moge zjeść. Jest mi niedobrze. I większość zapachów przyprawia mnie o takie mdłości, ze nie wiem. Jak synek sie załatwi do nocnika, to nie wiem czy uda mi sie wyrzucić do toalety, czy wcześniej sama zwymiotuje. Naczyń do zmywarki nie moge włożyć. A jak otwieram lodówkę, to mi z mdłości aż łzy w oczach stają. Masakra.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 18:48   #770
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze w pierwszym trymestrze czułam sie kiepsko. Ciagle chciało mi sie spac. No i ciagle mi było niedobrze. Nie wymiotowałam, ale cały czas czułam dyskomfort. Czekałam na drugi trymestr i na ten przypływ energii. I co? ... Jajo! Nie zasypiam na siedząco, to fakt. Ale zmęczona ronbie sie ok. 15:00 i już mam dosyć dnia. Potrafię o udzic sie o 3:00 i nie moge zasnąć. A najgorsze jest to, ze właśnie od 15:00 zaczynam czuć sie gorzej. Nic praktycznie nie moge zjeść. Jest mi niedobrze. I większość zapachów przyprawia mnie o takie mdłości, ze nie wiem. Jak synek sie załatwi do nocnika, to nie wiem czy uda mi sie wyrzucić do toalety, czy wcześniej sama zwymiotuje. Naczyń do zmywarki nie moge włożyć. A jak otwieram lodówkę, to mi z mdłości aż łzy w oczach stają. Masakra.
Mam dokładnie tak samo, a jutro zaczynam 20tc. Dalej męczą mnie mdłości , dalej od połowy rzeczy do jedzenia mnie odrzuca. Od kiedy jestem na L4, to jest trochę lepiej bo mogę spac w dzień. Powoli trace nadzieję, ze się lepiej poczuje.

happiness is on the way.
Stary 2015-02-02, 19:10   #771
Fischerka
Raczkowanie

Jaka jestem objedzona!!! mój indyk wyszedł super, do tego sałatka z sałaty, mozzarelli, pomidorków koktajlowych i oliwek i ziemniaczki...... miało być na dwa dni, a ja siedziałam tal długo, aż nie zjadłam wszystkiego. 1,5 godz. przy stole. Masakra a w zamrażalniku mam mrożone truskawki, więc jutro na śniadanie koktajl! W ogóle zważyłam się po obiedzie i pokazało 48,5kg to kilo więcej, niż przed ciążą jak wymioty nie wrócą to myślę, że do wizyty dobiję do 50-tki

Jeśli będę miała córeczkę (na ostatniej wizycie jeszcze nią była ) to będzie Zosia... ewentualnie Hania Zuzia też mi się podoba, ale moja przyjaciółka marzy o córeczce Zuzi, więc nie będę świnką

Wy tu o podróżach, a ja Wam się przyznam, że w tym roku dopiero pierwszy raz byłam za granicą, w dodatku w Niemczech hahah i to nie ze względów finansowych. W samolot w życiu nie wsiądę - mowy nie ma a jeśli chodzi o długie podróże autem to niestety mam chorobę lokomocyjną i 15 - 20 godz. na Aviomarinie by mnie chyba zabiło chociaż obiecałam mężowi, że za rok latem przed powrotem do pracy wybierzemy się autem do Chorwacji. To, że ze mnie taka sierotka nie znaczy, że dziecko ma przez 18 lat tylko naszą (piękną zresztą) wieś oglądać matka będzie musiała dojrzeć
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:12   #772
Truskawka31
Rozeznanie

Zjadłam garstkę mrożonych wiśni zasypanych cukrem PychaNo i zrobiliśmy na jutro pastę jajeczną, ale dzisiaj zjem jedną kanapeczkę
Pycha
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:20   #773
onagory
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja cały pierwszy trymestr czułam się fatalnie teraz już jest dużo lepiej . Apetyt wrócił mam różne zachcianki , na szczęście jak na razie to zdrowe produkty, pomidory i papryki mogę jeść kilogramami . Ze snem jest troche gorzej budzę się, często chodzę do wc brzuszek już przeszkadza , nie potrafie znaleść sobie dobrej, wygodnej pozycji( przed ciążą spałam głównie na brzuchu) .
Wczoraj dzidzi przed snem dało o sobie znać delikatnymi kopniakami nie mogę się doczekać czwartku aż zobaczę po dłuższej przerwie swojego kosmitę . Obowiązkowo zabieram ze sobą męża zresztą już ustaliliśmy że przy porodzie będzie ze mnie z czego się bardzo ciesze .

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Jaka jestem objedzona!!! mój indyk wyszedł super, do tego sałatka z sałaty, mozzarelli, pomidorków koktajlowych i oliwek i ziemniaczki...... miało być na dwa dni, a ja siedziałam tal długo, aż nie zjadłam wszystkiego. 1,5 godz. przy stole. Masakra a w zamrażalniku mam mrożone truskawki, więc jutro na śniadanie koktajl! W ogóle zważyłam się po obiedzie i pokazało 48,5kg to kilo więcej, niż przed ciążą jak wymioty nie wrócą to myślę, że do wizyty dobiję do 50-tki
Ale chudziutka jesteś ja to pewnie pod koniec ciąży dopije do 80 kg jak nie więcej .

Edytowane przez onagory
Czas edycji: 2015-02-02 o 19:22
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:28   #774
Truskawka31
Rozeznanie

Co do wagi, to ja też boję się, że dobiję do 80 kg, mam 177 cm wzrostu... Bardzo chciałabym przytyć max. 12 kg, ale wątpię, że się uda. Już niedługo powrócę do mojego basenu, podobno w ciąży jest wskazany.
Stary 2015-02-02, 19:34   #775
onagory
Zadomowienie

Cytat:
Co do wagi, to ja też boję się, że dobiję do 80 kg, mam 177 cm wzrostu... Bardzo chciałabym przytyć max. 12 kg, ale wątpię, że się uda. Już niedługo powrócę do mojego basenu, podobno w ciąży jest wskazany.
Ja jestem dużo niższa mam 167cm , też się boje najgorsze jest to że w maju mam komunie chrześniaka a w czerwcu ślub brata i pasowało by wyglądać jak kobieta w ciąży a nie hipopotam .
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:37   #776
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Wy tu o podróżach, a ja Wam się przyznam, że w tym roku dopiero pierwszy raz byłam za granicą, w dodatku w Niemczech hahah i to nie ze względów finansowych. W samolot w życiu nie wsiądę - mowy nie ma a jeśli chodzi o długie podróże autem to niestety mam chorobę lokomocyjną i 15 - 20 godz. na Aviomarinie by mnie chyba zabiło chociaż obiecałam mężowi, że za rok latem przed powrotem do pracy wybierzemy się autem do Chorwacji. To, że ze mnie taka sierotka nie znaczy, że dziecko ma przez 18 lat tylko naszą (piękną zresztą) wieś oglądać matka będzie musiała dojrzeć
Właśnie my z mężem to zawsze 2 razy w roku gdzieś lecieliśmy na wczasy, nigdy autem Ale jak czasem oglądamy fotki znajomych którzy byli w Chorwacji, Albanii czy chociażby na Węgrzech nad Balatonem to stwierdziliśmy, że z dzieckiem będziemy jeździć autkiem i zwiedzać "okolice" jesteśmy ze śląska, zatem mamy w miarę blisko na południe np. nad Balaton 5h, pobędziemy tam kilka dni i potem kolejne 5h i już jesteśmy w Chorwacji także takie wakacje planujemy za rok z dzidziusiem

Cytat:
Ja mam 176cm także podobnie i uważam, że dobicie do 80kg jest chyba nieuniknione Na razie mam 68kg, ale z tego co słyszę 12kg to norma... oby nie więcej

Będę Mamą
Stary 2015-02-02, 19:46   #777
Fischerka
Raczkowanie

Oj tam oj tam - kilogramy teraz zdrowie naszych dzieciaczków jest najważniejsze, a martwić się będziemy, jak naprawdę dużo zostanie
Zawsze można zaserwować sobie jakiś trening z Chodakowską albo Lewandowską i będzie dobrze w diety cud nie wierzę, ale w ćwiczenia owszem. Zresztą mam tę pierwszą na facebooku w ulubionych i jak widzę ile dziewczyny zrzucają, jakie przemiany przechodzą w kilka miesięcy to zawsze mam na ustach "WOW" w lipcu będzie ciężko, ale od sierpnia wózki w ruch i dwa razy dziennie długi spacer tak na początek
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-02, 19:56   #778
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Oj tam oj tam - kilogramy teraz zdrowie naszych dzieciaczków jest najważniejsze, a martwić się będziemy, jak naprawdę dużo zostanie
Zawsze można zaserwować sobie jakiś trening z Chodakowską albo Lewandowską i będzie dobrze w diety cud nie wierzę, ale w ćwiczenia owszem. Zresztą mam tę pierwszą na facebooku w ulubionych i jak widzę ile dziewczyny zrzucają, jakie przemiany przechodzą w kilka miesięcy to zawsze mam na ustach "WOW" w lipcu będzie ciężko, ale od sierpnia wózki w ruch i dwa razy dziennie długi spacer tak na początek
Właśnie WÓZKI... kolejny temat rzeka Jutro jedziemy z mężem do takich największych sklepów z wózkami w naszym województwie... czy któraś z Was (oprócz tych, które mają) już coś wybrała?

Będę Mamą
Stary 2015-02-02, 20:09   #779
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Właśnie WÓZKI... kolejny temat rzeka Jutro jedziemy z mężem do takich największych sklepów z wózkami w naszym województwie... czy któraś z Was (oprócz tych, które mają) już coś wybrała?
Ja stawiam na bebetto silvia

happiness is on the way.
Stary 2015-02-02, 20:17   #780
Truskawka31
Rozeznanie

http://www.calineczka.pl/sklep/klups...e-p-14499.html
Znalazłam prześliczne łóżeczko o małych gabarytachSklep nieopodal moich rodziców.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości