|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Bry!
Byłam dziś na wizycie kontrolnej na nfz, wszystko ok, dr zrobił mi w gratisie dosłownie 5 sekundowe USG tak tylko żeby zobaczyć co u malucha i siedzi sobie luzak, jedna łapa w buzi, druga za głową, pełen chillout ![]() Za 2 tyg zrobi mi połówkowe .. miałam iść do kliniki na połówkowe ale jeśli zrobi je w miarę dokładnie i poznam płeć to już nie będę szła 2 raz. Więc można mi wpisać 16 luty połówkowe to będzie 19 tc, niby wcześnie ale w sumie to już nie jest takie ważne chyba jak prenatalne?
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja bym już chciała mojego bobasa zobaczyć tak szczerze to mój ginekolog w ogóle mi nie określa, że robi jakieś prenatalne usg, czy coś nie dopytuję o szczegóły, więc dla mnie te określenia w ogóle nie mają znaczenia |
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę się doczekać następnego USG. Bardzo chciałabym poznać płeć i zobaczyć jak teraz wygląda mój kosmita. Mieć pewność (choćby przez następne 2 tyg ) że wszystko jest ok i że maluch się dobrze rozwija.
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 17 tygodniu i bardzo zimowo.Śniegu mamy bardzo dużo i z soboty na niedzielę przechodziła burza śnieżna i dosłownie nie było widać nic.ALe dziś już jest lepiej i nawet słońce świeci,wszyscy wzięli się za odśnieżanie
![]() Ja miałam wczoraj ogromny ból głowy i musiałam się położyć spać.Teściowie wzięli małą do siebie i oglądali finał futbolu amerykańskiego i wszyscy wariowali ![]() Moja córka skończyła wczoraj 10 miesięcy i ustaliłam wizytę z doktorem na USG genetyczne to będzie skończone 20 tygodni.Wizyta jest na 02.03 g.15.00MarudexuS gratuluję wizyty i ciesze się że wszystko jest w porządku
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
Edytowane przez Kropkaa Czas edycji: 2015-02-02 o 21:28 |
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na 17 tydzień.Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej się czujesz.
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Sama przez prawie rok ćwiczyłam z Chodakowską i super sobie wyrzeźbiłam sobie figurkę, prawie kaloryfer był . Wiem ze po porodzie jak tylko będzie zielone światło od lekarza, wracam do treningów i figurka wróci a teraz się rozpieszczam
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
A i w ogóle chyba mam spoko położną, już mnie zgarnęła w tej przychodni na pogaduchy, kazała pilnować 20 tyg bo po 20 tyg zaczynają się "oficjalne" spotkania z nią, ale już mi dała jakieś materiały, próbki, pogadała ze mną, popytała gdzie chcę rodzić itd. Widać, że lubi tą pracę i się przejmuje pacjentkami, kojarzy mnie już mimo, że jeszcze do niej nie chodzę ale ona tam się ciągle kręci w tej przychodni i widziała że się zapisuję no i że chodzę do dr, no fajna babka
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Już po wizycie, ufffff wszystko ok
Wysiadły mi znów plecy, znaczy dorwała mnie rwą kulszowa i nie mogę się ruszyć, tak boli.... Gin bardzo przykro,ale niewiele można z tym zrobić w ciąży.... Ciepłe okłady, leżenie i nieruszanie się Aaaas Cicha1990 pytałam o bóle w podbrzuszu ( takie jak na okres) - są normalne, nawet w późniejszej ciąży, a nie tylko na początku. A te kłucia po prawej lub lewej, to prawdopodobnie zalegające gazy w jelitach, nie ma się czym martwić
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale super wiedzieć, że z "naszymi" dzieciaczkami wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Starobiluska, znam Twój ból, odliczam już czas do apogeum rwy
(( w 1c miałam kilka dni, gdzie byłam dosłownie przykuta do łóżka a w drodze do wc i siadaniu to płakałam ((( teraz mam jeszcze lekkie kłócia. Rano idę na badanka. Na szczęście nie muszę na czczo )
|
#793 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ma gadane https://www.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68
|
|
|
|
|
#794 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
ale tak jak piszą dziewczyny -robią Cie w wała ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
współczuje i łącze sie w bólu ... z tym że u mnie wykończenie materiału następuje o magicznej 17 a tu do 22 trzeba jeszcze córą się zająć.... a jak ma dni jak wczoraj, że wróciła dopiero o 18.30 to do 23 tylko mama i mama świetna jest ta reklama gdzie mama chce wziąć u córki dzień urlopu ![]() co do wagi to startowałam z 60 kg /169 cm/ i na pocz stycznia przybyło mi tylko 1... mam sporo stresów wiec mam nadziejhe ze w sobote nie bedzie wiecej niz kolejne +1 niemniej jak patrze w poprzednią kartę ciąży to do 7 mca po 1-1,5 kg w miesiąc a ostatnie 2 mce to w sumie 6 kg ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
ja to musze mieć bata nad sobą, jak przytyje i bede widziec w lustrze grubasa to moze wtedy ![]() gratki za wszystkie udane wizyty
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2015-02-03 o 08:11 |
||||
|
|
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Szukałam Was w poprzednim wątku, a tu już w nowym tyle stron zapisanych W pracy rzadko mam czas na pisanie, ale cały czas podczytuję ![]() Byłam ostatnio na wizycie u gin i ostro się wkurzyłam. Chodzę prywatnie, płacę kasę, a ona mi nie zrobiła USG... Przyłożyła tylko to ustrojstwo co sprawdza serce. o już druga wizyta u niej bez USG, wcześniej w 12tym tyg nie robiła mi, bo dzień wcześniej miałam USG prenatalne w klinice, wtedy to było ok. W ogóle denerwuje mnie ta lekarka, ma głupie żarty, raz tylko zleciła mi badania krwi (teraz już robię sobie sama morf, mocz i TSH). Myślę nawet o zmianie... Na połówkowe umówiłam się w inne miejsce w 20tym tyg, a do niej zapisana jestem w 22. Dawno mi się tak ćiśnienie nie podniosło ![]() Cytat:
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Chodakowską też ćwiczyłam i miałam piękne ciało Moje koleżanki nawet w ciąży ćwiczyły i dzięki temu wyglądały super od razu po porodzie. Ja miałam taki zamiar, ale boję się z tą torbielą ćwiczyć Zresztą na razie codzienność mnie wykańcza i padam pod wieczór jak trup. Na razie mam 174 cm i 57 kg, czekam na jakieś kilogramy na plusie, ale nie spieszy mi się po ostatniej ciąży
|
|
|
|
|
#797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie znam PIYO, to też jest Jillian? Ja lubię obie, i Ewę, i Jillian Ale zanim ja się zmotywuję do ćwiczeń ![]() Chyba się wam nie chwaliłam w ogóle, ale od początku ciąży jestem z wagą -0,5 kg
Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2015-02-03 o 09:07 |
|||
|
|
|
#798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego właśnie boję się imienia Zuzia dla drugiej córy, bo obawiam się, że to może być samobójWitam się z rana. Zaraz wskakuję pod prysznic i zrobię sobie jakieś śniadanko, bo wstałam za późno i zdążyłam ogarnąć Hanię i zrobić Mężowi śniadanko a sama się nie wyrobiłam. Mój Mąż dziś składa papiery o pożyczkę niskooprocentowaną u siebie w pracy, bo musimy zrobić remont w łazience i Haniowy pokój w końcu doprowadzić do porządku. Najgorsze jest to, że ta nasza łazienka to jest maleńka i zupełnie nie mam pomysłu jak ją zorganizować, żeby była funkcjonalna, wygodna i ładna... |
|
|
|
|
#799 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się - mój Didek też uparty i nie chcę się pokazać. Fajnie, że się spytałaś o te kłucia - mam to samo i też właśnie podejrzewałam gazy No ale lepiej doktorka spytać. Cytat:
inne filmiki z nią tez niezłe Ja bym się nie obraziła, gdyby moje dziecko było tak wygadane i z lekka przemądrzałe
|
||||
|
|
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzień dobry W odpowiedzi na Pani pytanie uprzejmie informuję, że w przypadku kiedy ZUS przejął wypłatę zasiłku chorobowego przekazuje Pani zwolnienia bezpośrednio do jednostki terenowej ZUS. Jeżeli zachorowała Pani w trakcie zatrudnienia to do jednostki terenowej ZUS zgodnie z siedzibą płatnika składek, natomiast jeżeli już po ustaniu tytułu ubezpieczenia to do jednostki terenowej ZUS zgodnie z miejscem zamieszkania. wiec znowu zglupialam;D wychodzi na to ze pracodawca nie musi widziec mojego zwolnienia tzn oryginalu i wystarczy jak im skan wysle a bezposrednio do zusu moge i o. wiec ja nie wiem wszedzie w necie pisze ze do pracodawcy a tu od zusu odpowiedz
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Co do wagi, to ja zaczęłam tą ciążę z 59,5kg (ale wzrost 160cm) więc z tego wniosek, że trochę się zapuściłam, bo mi w brzuszek i uda poszło... ale ja niestety stresy i żale zawsze zajadałam (najlepiej chipsami) i przesypiałam... No a dziś mi rano waga pokazała 60,3kg - więc niecały kg na plusie, co mnie bardzo cieszy
W ciąży z Hanią na tym etapie (a startowałam z 56kg) ważyłam już 62kg byłam bodajże 18 czy 19kg do przodu. W ciągu 9 miesięcy wróciłam do swojej wagi przedciążowej i nawet trochę schudłam jeszcze potem, ale potem jedzonko regularne w przedszkolu i dodatkowe gotowanie w domu dla Hani i Męża i tak mi się przybrałoChyba będziecie mnie musiały po porodzie trochę zmotywować |
|
|
|
#802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wygadanej Zuzi, to ja sobie tak myślę, że to jest fajne, ale jak masz takiego gadulca w domu i się Mu buzia nie zamyka przez cały dzień, to czasem można mieć dość. Ja mam takiego jednego w domu i boję się, że drugi mnie dobije Cytat:
|
||
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Co do położnych, to u mnie było tak, że poszłam po narodzinach syna zapisać go do przychodni i od razu pani w okienku spytała czy mam położną - to ja na to, że nie...to zapisała mnie do położnej w ich przychodni i przyszła 1 raz zobaczyć stan mieszkania i pokoiku (trochę mnie to zirytowało, bo patrzyła na łóżeczko itp czy wsio jest). A drugi raz wpadła spytać o moje zdrowie, obejrzała szycie, doradziła kilka rzeczy z małym, sprawdziła co i jak z nim.
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Gkatarzynka jest taka strona decoria.pl tylko nie wiem czy przez c czy przez k, ludziska dodaja tam fotki ze swoich mieszkan takie zwykle i niezwykle warto zerknac moze cos Ci tam podpadnie w oko ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A jak sie dowiedzialam ze bedzie chlopiec powiem Wam ze nie uwierzylam jakos tak dziwnie mi bylo, bylam nastawiona ze to jednak dziewczynka
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
wiesz jest poczta poleconym piorytetem to szybko idzie wiec i tak szybciej dotrze do zusu niz z pracy.. ale no wlasnie wszedzie w internecie pisze co innego a tu z zusu bezposrednio mi Pani odpowiada ze tak mozna wiec naprawde zglupialamn.. ale chyba nie robili by ze mnie durnia skoro to zus mi tak powiedzial?
|
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle dzisiaj w necie gdzieś widziałam:
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...IN%2F150209958 szok ... brrr! |
|
|
|
#809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. mam taką nadzieję.---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#810 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z resztą w duchu już tak się nastawiłam na syna. Teraz też myśli wokół że to córka może będzie? I znów syn i tak dziwnie i mam nadzieję, że tak pozostanie bo już jestem nastawiona psychicznie na dwóch łobuzów ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
No straszne....dziecko też w ogóle - teraz nie wiadomo co z nim? Ileś lat starań, kilka mc stresu w ciąży...badania, wiadomo koszty, strach o ciążę a po porodzie okazuje się w ogóle że coś co miało być ok nie jest. Normalnie człowiek wpada w depresję.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-02-03 o 09:44 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

i siedzi sobie luzak, jedna łapa w buzi, druga za głową, pełen chillout
to będzie 19 tc, niby wcześnie ale w sumie to już nie jest takie ważne chyba jak prenatalne?

i ustaliłam wizytę z doktorem na USG genetyczne to będzie skończone 20 tygodni.Wizyta jest na 02.03 g.15.00
na 17 tydzień.

(( w 1c miałam kilka dni, gdzie byłam dosłownie przykuta do łóżka a w drodze do wc i siadaniu to płakałam