|
|
#2941 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII
Cytat:
Wody jeśli odejdą przed ukończeniem 37 tyg. (36 tyg 6 dni znowu), są zielone lub krwawe - od razu. Jak po rozp. 37 tyg., białe lub żółtawe i czuje się ruchy to można się na spokojnie ogarnać. Ale ja tam wiem, że obojętnie jakie i kiedy mi odejda wody, to jedyne na co będę czekać, to ewentualne przyjechanie męża do domu. I to bardzo niecierpliwie
|
|
|
#2942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2943 |
|
Basia_KasiaWiki
|
Dzień Dobry się z Wami kobietki na słodko
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
Nam mowili, że jedziemy do szpitala gdy:
- skurcze sa regularne 2/10 min lub dla hardcorowców 2/5 ![]() - od odejścia wód minęło 6 godz, jak wody zielone to do 2godz - jak krwawienie to natychmiast Dla nouvelle małe podsumowanie naszej akcji pomponowej na babyshower. Ze zdjecia wiszących pomponów: różowy był robiony metodą na książkę i później przycinany, bo nie wyszedł tak fajnie okrągły, biały i beżowy na okrągły szablon, wszystkie z szerszego tiulu. Z drugiego zdjęcia masz książkę formatu normalnego zeszytu nasz szablon i dwa pompony: mniejszy z węższego tiulu, wiekszy z szerszego. Ogólnie z szerszego mi się bardziej podobają a dziewczyny jakoś ten szerszy chyba na pół składały?? nie pamietam bo ja robiłam z węższego.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się przywitać, zatem dzień dobry
miałam dobra noc, co prawda poszłam spać po drugiej, ale spałam bez wstawania do 9
|
|
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wstawiam artykuł o związku szczepień z autyzmem...
https://marucha.wordpress.com/2014/0...m-udowodniony/ |
|
|
|
#2947 |
|
Basia_KasiaWiki
|
u mnie podobnie, nocka przespana ale spacerek był tylko że złapał mnie wtedy skurcz w łydce ehh
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj parkę i spódniczkę
A wcześniej jeszcze całą pake z mango i bereshki w tym bluzki w które sie nie mieszczę jeszcze z brzuchem dobrze, że moja siostra może mi mierzyć. Kuszą mnie spodnie, ale tych mam sporo z racji, że teraz nie korzystałam, więc się powstrzymałam nawet z zakupem woskow z mango. Nouvelle zakupoholiczko pewnie znasz patent z przerabianiem linków z pulla i kupowaniem ciuchow za grosze:P? I raczej Ty nadal bliżej ski a ja przytyłam mega, a też wcześniej 34 nosiłam ze spodniŻeby offtopu nie robić to nie wylicytowałam wczoraj wozka
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy zamówiłam tiul i oglądałam te filmiki, gdzie pokazują jak zrobić pompon. Metoda na szablon koło wydawała mi się fajniejsza, a te pomponiki takie równe wyszły. Ja zamierzam na jeden pompon zużyć duzo tiulu, tak żeby były maksymalnie gęste. Trochę będę eksperymentować i zobaczymy, co stworze
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
U mnie noc w miarę, oczywiście bóle miesiączkowe znowu były, zauważyłam że się nasilają. Jak mnie obudziły miałam schizę, że już rodzę i nie mogłam się ruszyć.A rano zaspałam
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
Czekam na kuriera, ma przyjść torba do wózka i muffka z x-landra za 1zł
|
|
|
|
#2953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem kim jest gajowy Marucha, ale mój link jest do uznanego wydawnictwa lekarskiego i odnosi się bezpośrednio do Twojego linku. Po drugie w tym artykule, który cytujesz jest o związku Tiomersalu z autyzmem. Tiomersal był kiedyś w szczepionkach. Aktualnie na prawdę jest w nich bardzo rzadko. W internecie są ulotki wszystkich szczepionek. W ulotce musi być napisnany skład. Jeżeli w jakiejś jest Tiomersal a bardzo wam zależy, żeby go ominąć, to na każdą chorobę można zaszczepić różnymi szczepionkami. Trzeba sobie tylko znaleźć tę bez.
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-02-03 o 09:38 |
|
|
|
|
#2954 | |
|
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
ale fakt faktem śpiworki urocze tylko ja nie patrze tylko na to, po co ma dziecko dostać potówek lub alergii tylko po to by modnie wyglądać?
Edytowane przez KasiaKasiaWiki Czas edycji: 2015-02-03 o 09:40 |
|
|
|
|
#2955 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Kochane umowa zastepstwo nie chroni babeczek w ciąży. Jest całkowicie zależna od osoby którą sie zastepuje. Jeżeli ta osoba wraca ja wypadam, jeżeli skł.wypowiedzenie to ja też z automatu trace prace tylko dobra wola szefa, co dalej zrobi jak dana osoba skł.wypowiedzenie.no ale u mnie tego serca i mini wyroumienia nie było.ale to kiedys zemsci sie na dyrce bo należy jej sie Cytat:
To o to chodzi, i to stwierdza,że składki odprowadza zus? Też widniejesz w systemie nfz jako nke opłacane składki? Cytat:
![]() Taka piekna pogoda,że adidasy trzeba lada moment kupic U mnnie na obiad gulasz w sosie pieczeniowo grzybowym , ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną
|
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O teraz mi się przypomniało, że jedna z moich koleżanek jest bardzo zadowolona ze śpiworka http://www.belle-petite.pl/
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2015-02-03 o 09:45 |
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla siebie to i tak stamtąd nic nie klikne, bo nie czaje ich rozmiarówki i bez mierzenia będzie ciężko:-( a swoją drogą to właśnie dostałam smsa, że mam paczkę z z. do odbioru ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Za mną dobra noc, poza chodzeniem częstym do toalety ![]() Dzisiaj jedziemy z synkiem na lotnisko wiec jak juz bede miała gosci to bedzie mnie jeszcze mniej na forum Nie zapomnijcie o nas ![]() postaram sie w miarę możliwości udzielać, aby przypadkiem nie przegapić żadnego poroduCytat:
Poczytalam z grubsza ale źródła jakies mało wiarygodne jak dla mnie. Cytat:
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja mam koszmarny dzień.
Wczoraj dowiedziałam się, że jest szansa na mój dalszy awans. Muszę przystąpić do konkursu i wykazać się. I zgubiłam gdzieś notatnik, w którym miałam zapisane wszystkie moje ważne projekty do oceny za ostatnie 2 lata A teraz jeszcze dobił mnie sąsiad. Pisałam wam niedawno o mojej teściowej plotkarze i jej psiapsiółkach plotkarach. Wczoraj mąż spotkał się na piwie z naszym sąsiadem, z którym do tej pory żyliśmy bardzo dobrze i lubiliśmy się. Nie wytrzymał i powiedział mu o tych wszystkich plotkach, które na jego temat tworzy jego teściowa, bo nie chciał, żeby to poszło w drugą stronę - że on się dowie czegoś, co rzekomo my o nim mówimy a co wcale nie jest prawdą. I wyszła bardzo dziwna sytuacja. Chyba sobie możecie to wyobrazić. I strasznie się już tym wszystkim denerwuję i przejmuję. a na długi okres miałaś wypisane zwolnienie? Bo ZUS najbardziej kontroluje długie zwolnienia. Najlepiej mieć wypisywane zwolnienia częściej a na krótsze okresy. Zresztą jeśli Ci nawet zakwestionuje jedno zwolnienie to zrób dzień przerwy po jego upływie i idź na następne zwolnienie. Ale wtedy musisz się bardziej pilnować, bo pewnie Cię znowu skontrolują
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię zapiekanke ziemniaczaną z mięsem mielonym.
Ziemniaki podgotowuje, mielone smaze na patelni z czosnkiem i cebulą, przyprawiam i dodaje pomidory w puszce. Ziemniaki kroje w talarki i układam warstwami -,ziemniaki (Sol, pieprz), sos, troche sera i tak chyba jeszcze 2 razy, w zależności od porcji, na górę daje śmietanę zagotowaną z czosnkiem i sypie serem. Do piekarnika ![]() Przepis kiedyś na jakimś fajnym blogu znalazłam. Danie bardz kaloryczne ale lubimy z Tztem zjeść sobie czasami
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie głównie TZ obkupuje, póżniej wiecej dla mnie w czasie sezonu bo on nic nie potrzebuje. Wczoraj moja siostra fajną kurtkę skórzaną dla TZ wyczaiła i mojemu tez jakąś kliknęła. Ja klikam dla siebie tez jak mi coś podpasuje, najwyżej oddaje. A TZ przeważnie buty, koszulki, spodnie bo nieraz do pracy to taniej niż tu w lumpku wychodzi A parka za 60zł, więc szkoda było nie brać, na wczesno wiosenne spacery z małą![]() A jeszcze offtopując dziewczyny z okolic Wawy nie macie do polecenia dobrego i niedrogiego stolarza do szaf?
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
Ja wczoraj opuściłam szpital dopiero, bo w sobote mi się pojawiły skurcze na ktg i mnie zatrzymali. Podali mi sterydy na płuca i zastrzyki rozkurczowe, oprócz tego magnez nospe,luteine. Teraz jest lepiej mam miękki brzuch, ale boję się cokolwiek robić w domu i leżę. A w niedziele wracam znowu do szpitala na założenie holtera i obserwacje co z moim serduchem ![]() Chciałam Was jeszcze przestrzec żebyście kontrolowały ciśnienie, górna granica normy to 150/100 jak jest wyższe to do szpitala migiem, to chyba był najczęstszy powód nieplanowanych cesarek pzed terminem jak tam byłam. Strasznie dużo naprodukowałyście, jak mnie nie było, a ja miałam mały pakiecik internetowy żeby was czytać na bieżąco postaram się nadrobić.
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Koleżanka mi podesłała link http://www.popularnie.pl/porod/?utm_...shareBelowPost
no i płaczę jak głupia....
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze no właśnie to ciśnienie, ja nie mam jak zbadać sobie w domu, a w nocy dziś jak mnie tak głowa bolała, to się bałam czy ciśnienie mam ok, bo czułam puls dosłownie w każdej partii ciała. Na szczęście przeszło. Cytat:
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() No właśnie też jestem ciekawa
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do ciśnienia, to leży sprzęt na stole i profilaktycznie badam sobie ciśnienie, żeby być spokojniejszą
|
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co chwile jedni mówią szczepić, drudzy nie... Od znajomego 4 letni chłopiec-autyzm, drugi od innego kolegi 2 latka- prawdopodobnie autyzm.... Ja nie wiem skąd się to bierze.... kto wie, może coś jest z tymi szczepionkami nowej generacji... a może po prostu dzieci pozostawione same sobie i nie potrafią odnaleźć się w otoczeniu Ale z drugiej strony wszystkie choroby są od dawna, tylko teraz bardziej nagłaśniane, przez to ludzie głupieją i nie wiedzą co dobre a co złe... A ja dalej nie wiem na co szczepić od razu a co przełożyć na późniejsze lata To dla mnie skomplikowana sprawa
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile macie gazików? Tych do przemywania oczek itd?
Cytat:
bo jeżeli linki przerabia się 'po staremu' to chyba jeszcze pamiętam jak to się robi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

goscie pojechali wczoraj o 18, a o 20 spalam juz jak zabita tak mnie wymeczyli przez weekend
Nieprzyzwyczajona jestem do niepracowania.

i nie mogłam się ruszyć.

Ale z drugiej strony wszystkie choroby są od dawna, tylko teraz bardziej nagłaśniane, przez to ludzie głupieją i nie wiedzą co dobre a co złe... A ja dalej nie wiem na co szczepić od razu a co przełożyć na późniejsze lata