Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 09:07   #2941
JoaMro
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A pytanie nr 2to nie dzieciowe. Ktoras wspomniala ze mysli dzis o zapiekance na obiad. Ja od kilku dni mam ochote na jakas z ziemniakami ale w sumie nie znam dobrego przepisu..macie jakies?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie była mowa, że skurcze co 5-3 min w zal. od odległości do szpitala.

Wody jeśli odejdą przed ukończeniem 37 tyg. (36 tyg 6 dni znowu), są zielone lub krwawe - od razu.

Jak po rozp. 37 tyg., białe lub żółtawe i czuje się ruchy to można się na spokojnie ogarnać.

Ale ja tam wiem, że obojętnie jakie i kiedy mi odejda wody, to jedyne na co będę czekać, to ewentualne przyjechanie męża do domu. I to bardzo niecierpliwie
Stary 2015-02-03, 09:07   #2942
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Chyba któraś z Was miała racje abym uważała i nie doprawiła sie na zajęciach w SR ! Wczoraj czułam sie o niebo lepiej a dzis noc straszna - wypiłam chyba z 2 litry wody , katar i kaszel mega nasilony - zastanawiam sie czy nie zgniatam synka w brzuchu jak tak kaszle ?

Nie wiem juz co robić aby było dobrze

Dodatkowo cała noc bolały mnie nogi od koln do stop - miała moze tak któraś z Was - teraz leze z poduszka pod kolanami - chyba ta końcówka ciazy bedzie najcięższa !
mnie tak bolą nogi, jak za bardzo się namecze w ciągu dnia :-(

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny juz jestem goscie pojechali wczoraj o 18, a o 20 spalam juz jak zabita tak mnie wymeczyli przez weekend i do tego od dwoch dni czuje sie jak przed miesiaczka, kiedy przychodzi wieczor, i mnie tak troche boli, nie wiem sama,moze sie przygotowuje do porodu
O, jesteś! te bóle to pewnie ze zmęczenia

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Miałam to samo wczoraj, nie mogłam zasnąć i się kręciłam przez pół nocy, jak mała kopała wszystko do gardła. W nocy poszłam do lazienki zwymiotowałam wszystko i przespałam całą noc. Chyba muszę jeść mini porcjami bo mi sie tak jakby żołądek nie domyka i wszystko czuje w przełyku, i jeszcze ta zgaga

Ty leć do lekarza, bo wirusy grożniejsze dla maluszka niż antybiotyk, a zaczyna być nieciekawie z tego co czytam.

Pokaz kieckę

anyolek współczuje sytuacji z kicią, aby po antybiotykach jej przeszło, biedne futrzaste maleństwo

smv mam to samo jak nie dzwonia do mnie z pracy, nudze sie po prostu i czuje niepotrzebna. Ale wtedy wpadam w fale pieczenia i gotowania Nieprzyzwyczajona jestem do niepracowania.

A ja znów szaleje na wyprzedażach ciuchowych internetowych. Oczywiście wszystko zamawiam z myslą o później i rozmiarze s

niunia my malowaliśmy na biało chyba śnieżką, wujek co zajmuje się remontami odradzał jesdną z tych firm na D, ale nie pamiętam czy Dulux czy Dekoral, na pewno, że jedna fajna a druga do kitu. Na kolor malowaliśmy lateksową beckersa i o ile w utrzymaniu super i kolor też mi się mega podoba, to samo malowanie ciężkie. TZ pierwszy raz lateksowa malował i nie wiedział, że od razu trzeba te zabezpieczenia np drzwi zdejmować zanim zaschną i się wkurzał tylko
A co kupiłaś? Ja też kupuję ski i mam nadzieje, ze szybko się w nie zmieszczę. Przed ciążą nosiłam XS, wiec mam nadzieje, ze łatwo pójdzie. Ale spodni i spódnic boje się kupować jeszcze

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:07   #2943
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Dzień Dobry się z Wami kobietki na słodko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzien-dobry.jpg (54,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-02-03, 09:08   #2944
marcia45
Zadomowienie

Nam mowili, że jedziemy do szpitala gdy:
- skurcze sa regularne 2/10 min lub dla hardcorowców 2/5
- od odejścia wód minęło 6 godz, jak wody zielone to do 2godz
- jak krwawienie to natychmiast

Dla nouvelle małe podsumowanie naszej akcji pomponowej na babyshower. Ze zdjecia wiszących pomponów: różowy był robiony metodą na książkę i później przycinany, bo nie wyszedł tak fajnie okrągły, biały i beżowy na okrągły szablon, wszystkie z szerszego tiulu. Z drugiego zdjęcia masz książkę formatu normalnego zeszytu nasz szablon i dwa pompony: mniejszy z węższego tiulu, wiekszy z szerszego. Ogólnie z szerszego mi się bardziej podobają a dziewczyny jakoś ten szerszy chyba na pół składały?? nie pamietam bo ja robiłam z węższego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150203_085729.jpg (95,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150203_085552.jpg (107,4 KB, 20 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:10   #2945
nouvelle2
Zakorzenienie

Zapomniałam się przywitać, zatem dzień dobry miałam dobra noc, co prawda poszłam spać po drugiej, ale spałam bez wstawania do 9 tak pięknie świeci słońce, że aż żal w domu siedzieć

Stary 2015-02-03, 09:13   #2946
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczyny wstawiam artykuł o związku szczepień z autyzmem...

https://marucha.wordpress.com/2014/0...m-udowodniony/
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:15   #2947
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

u mnie podobnie, nocka przespana ale spacerek był tylko że złapał mnie wtedy skurcz w łydce ehh
Stary 2015-02-03, 09:18   #2948
marcia45
Zadomowienie

Wczoraj parkę i spódniczkę A wcześniej jeszcze całą pake z mango i bereshki w tym bluzki w które sie nie mieszczę jeszcze z brzuchem dobrze, że moja siostra może mi mierzyć. Kuszą mnie spodnie, ale tych mam sporo z racji, że teraz nie korzystałam, więc się powstrzymałam nawet z zakupem woskow z mango. Nouvelle zakupoholiczko pewnie znasz patent z przerabianiem linków z pulla i kupowaniem ciuchow za grosze:P? I raczej Ty nadal bliżej ski a ja przytyłam mega, a też wcześniej 34 nosiłam ze spodni

Żeby offtopu nie robić to nie wylicytowałam wczoraj wozka Oczywiście jak zaczeli licytowac jak szaleni to wózek poszedł za taka cene, że w jego stanie nie był tego wart. I nie wiem co teraz robić, czy jednak na nowy sie skusić, czy nadal się wstrzymywać. Mon w którym sklepie zamawiałaś joolza i czy pamiętasz ile sie czeka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9399349406_2_1_1.jpg (57,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9715313800_w_2_2_2.jpg (24,6 KB, 13 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Stary 2015-02-03, 09:20   #2949
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Nam mowili, że jedziemy do szpitala gdy:
- skurcze sa regularne 2/10 min lub dla hardcorowców 2/5
- od odejścia wód minęło 6 godz, jak wody zielone to do 2godz
- jak krwawienie to natychmiast

Dla nouvelle małe podsumowanie naszej akcji pomponowej na babyshower. Ze zdjecia wiszących pomponów: różowy był robiony metodą na książkę i później przycinany, bo nie wyszedł tak fajnie okrągły, biały i beżowy na okrągły szablon, wszystkie z szerszego tiulu. Z drugiego zdjęcia masz książkę formatu normalnego zeszytu nasz szablon i dwa pompony: mniejszy z węższego tiulu, wiekszy z szerszego. Ogólnie z szerszego mi się bardziej podobają a dziewczyny jakoś ten szerszy chyba na pół składały?? nie pamietam bo ja robiłam z węższego.
Ooo bardzo mi pomogłas w nocy zamówiłam tiul i oglądałam te filmiki, gdzie pokazują jak zrobić pompon. Metoda na szablon koło wydawała mi się fajniejsza, a te pomponiki takie równe wyszły. Ja zamierzam na jeden pompon zużyć duzo tiulu, tak żeby były maksymalnie gęste. Trochę będę eksperymentować i zobaczymy, co stworze

Stary 2015-02-03, 09:27   #2950
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
pytałam producenta, ale dostałam tylko info z czego to jest, i nie wzruszyło ich to że pisałam co mnie martwi w tym śpiworku zatem zero zapewnień o wpływie tych tworzyw na dziecko
no to przykre, że nie odpowiedzieli na pytanie, to chyba bym już u nich nie kupiła niczego...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:28   #2951
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam się ale dzisiaj ładnie świeci słoneczko

U mnie noc w miarę, oczywiście bóle miesiączkowe znowu były, zauważyłam że się nasilają. Jak mnie obudziły miałam schizę, że już rodzę i nie mogłam się ruszyć.

A rano zaspałam miałam jechać do piekarni po chlebek dla siebie i du.a, spóźniłam się bo już go nie było...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:29   #2952
kruszynkaa88
Rozeznanie

Czekam na kuriera, ma przyjść torba do wózka i muffka z x-landra za 1zł
Stary 2015-02-03, 09:34   #2953
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

Po pierwsze wstawiam artykuł obalający powyższy http://www.mp.pl/szczepienia/specjal....html?id=98368
Nie wiem kim jest gajowy Marucha, ale mój link jest do uznanego wydawnictwa lekarskiego i odnosi się bezpośrednio do Twojego linku.

Po drugie w tym artykule, który cytujesz jest o związku Tiomersalu z autyzmem. Tiomersal był kiedyś w szczepionkach. Aktualnie na prawdę jest w nich bardzo rzadko. W internecie są ulotki wszystkich szczepionek. W ulotce musi być napisnany skład. Jeżeli w jakiejś jest Tiomersal a bardzo wam zależy, żeby go ominąć, to na każdą chorobę można zaszczepić różnymi szczepionkami. Trzeba sobie tylko znaleźć tę bez.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2015-02-03 o 09:38
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:38   #2954
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
no to przykre, że nie odpowiedzieli na pytanie, to chyba bym już u nich nie kupiła niczego...
napisałam, że zależy mi na tym by materiał oddychał i że chyba w środku śpiworka to nie bawełna, i zapytałam co to a materiały, no to taką mam odpowiedź jak pisałam wcześniej

ale fakt faktem śpiworki urocze tylko ja nie patrze tylko na to, po co ma dziecko dostać potówek lub alergii tylko po to by modnie wyglądać?

Edytowane przez KasiaKasiaWiki
Czas edycji: 2015-02-03 o 09:40
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:40   #2955
lesyeux
Zadomowienie

Witam

Kochane umowa zastepstwo nie chroni babeczek w ciąży. Jest całkowicie zależna od osoby którą sie zastepuje. Jeżeli ta osoba wraca ja wypadam, jeżeli skł.wypowiedzenie to ja też z automatu trace pracetylko dobra wola szefa, co dalej zrobi jak dana osoba skł.wypowiedzenie.no ale u mnie tego serca i mini wyroumienia nie było.ale to kiedys zemsci sie na dyrce bo należy jej sie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja jestem w identycznej sytuacji co Ty,też byłam na umowie zastępczej i z chwilą powrotu poprzedniej pracownicy przeszłam na zus i teraz za każdym razem jak zanosze do nich zwolnienie to proszę babkę o wystawienie zaświadczenia że jestem na zasiłku z zusu i składki mam opłacane.
No ja też dostaje takie zaswiadczenie zatytułowane . Zaświadczenie o przedłożenie wniosku o zasiłek/świadczenie rehabilitacyjne za okres ubeoieczenia....

To o to chodzi, i to stwierdza,że składki odprowadza zus? Też widniejesz w systemie nfz jako nke opłacane składki?

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się przywitać, zatem dzień dobry miałam dobra noc, co prawda poszłam spać po drugiej, ale spałam bez wstawania do 9 tak pięknie świeci słońce, że aż żal w domu siedzieć
Ja podobnie jak Ty zasnełam i wstałam , super sie wyspac

Taka piekna pogoda,że adidasy trzeba lada moment kupic

U mnnie na obiad gulasz w sosie pieczeniowo grzybowym , ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną
Stary 2015-02-03, 09:42   #2956
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
napisałam, że zależy mi na tym by materiał oddychał i że chyba w środku śpiworka to nie bawełna, i zapytałam do to a materiały no to taką mam odpowiedź jak pisałam wcześniej

ale fakt faktem śpiworki urocze tylko ja nie patrze tylko na to po co ma dziecko dostać potówek lub alergii
nie no jasne, dobrze, że się interesujesz. Ja akurat kupiłam w La Millou i materiał jest sprawdzony przez koleżanki, nawet w łóżeczku do spania. Niestety nie znam nikogo, kto kupował u Mia Jg, żeby zapytać o jakość.
O teraz mi się przypomniało, że jedna z moich koleżanek jest bardzo zadowolona ze śpiworka http://www.belle-petite.pl/

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2015-02-03 o 09:45
Stary 2015-02-03, 09:49   #2957
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj parkę i spódniczkę A wcześniej jeszcze całą pake z mango i bereshki w tym bluzki w które sie nie mieszczę jeszcze z brzuchem dobrze, że moja siostra może mi mierzyć. Kuszą mnie spodnie, ale tych mam sporo z racji, że teraz nie korzystałam, więc się powstrzymałam nawet z zakupem woskow z mango. Nouvelle zakupoholiczko pewnie znasz patent z przerabianiem linków z pulla i kupowaniem ciuchow za grosze? I raczej Ty nadal bliżej ski a ja przytyłam mega, a też wcześniej 34 nosiłam ze spodni

Żeby offtopu nie robić to nie wylicytowałam wczoraj wozka Oczywiście jak zaczeli licytowac jak szaleni to wózek poszedł za taka cene, że w jego stanie nie był tego wart. I nie wiem co teraz robić, czy jednak na nowy sie skusić, czy nadal się wstrzymywać. Mon w którym sklepie zamawiałaś joolza i czy pamiętasz ile sie czeka?
Parkę fajna w stradim widziałam, ale raczej jesienno-wiosenna, za 99 zł. Przerabianiem linków zajmowałam się wręcz nałogowo dwa lata temu pół nocy siedziałam i klikalam, a rok temu na zarze i massimo dutti chyba to nie działało-wiec nocami czekałam na dorzutki a w tym roku pulla da się przerabiać? Bo może mężowi bym coś naklikala. Kiedyś byłemu za 100zl kupiłam dwie pary spodni, bluzę, sweter i 3 koszulki w pull dla siebie to i tak stamtąd nic nie klikne, bo nie czaje ich rozmiarówki i bez mierzenia będzie ciężko:-( a swoją drogą to właśnie dostałam smsa, że mam paczkę z z. do odbioru

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witam

Kochane umowa zastepstwo nie chroni babeczek w ciąży. Jest całkowicie zależna od osoby którą sie zastepuje. Jeżeli ta osoba wraca ja wypadam, jeżeli skł.wypowiedzenie to ja też z automatu trace pracetylko dobra wola szefa, co dalej zrobi jak dana osoba skł.wypowiedzenie.no ale u mnie tego serca i mini wyroumienia nie było.ale to kiedys zemsci sie na dyrce bo należy jej sie

No ja też dostaje takie zaswiadczenie zatytułowane . Zaświadczenie o przedłożenie wniosku o zasiłek/świadczenie rehabilitacyjne za okres ubeoieczenia....

To o to chodzi, i to stwierdza,że składki odprowadza zus? Też widniejesz w systemie nfz jako nke opłacane składki?

Ja podobnie jak Ty zasnełam i wstałam , super sie wyspac

Taka piekna pogoda,że adidasy trzeba lada moment kupic

U mnnie na obiad gulasz w sosie pieczeniowo grzybowym , ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną
Chcesz gościa na obiedzie ?

Stary 2015-02-03, 09:50   #2958
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

Za mną dobra noc, poza chodzeniem częstym do toalety

Dzisiaj jedziemy z synkiem na lotnisko wiec jak juz bede miała gosci to bedzie mnie jeszcze mniej na forum
Nie zapomnijcie o nas postaram sie w miarę możliwości udzielać, aby przypadkiem nie przegapić żadnego porodu

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

Poczytalam z grubsza ale źródła jakies mało wiarygodne jak dla mnie.

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Po pierwsze wstawiam artykuł obalający powyższy http://www.mp.pl/szczepienia/specjal....html?id=98368
Nie wiem kim jest gajowy Marucha, ale mój link jest do uznanego wydawnictwa lekarskiego i odnosi się bezpośrednio do Twojego linku.

Po drugie w tym artykule, który cytujesz jest o związku Tiomersalu z autyzmem. Tiomersal był kiedyś w szczepionkach. Aktualnie na prawdę jest w nich bardzo rzadko. W internecie są ulotki wszystkich szczepionek. W ulotce musi być napisnany skład. Jeżeli w jakiejś jest Tiomersal a bardzo wam zależy, żeby go ominąć, to na każdą chorobę można zaszczepić różnymi szczepionkami. Trzeba sobie tylko znaleźć tę bez.
Takie cos juz bardziej do mnie przemawia

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:54   #2959
żona_marcina
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam koszmarny dzień.

Wczoraj dowiedziałam się, że jest szansa na mój dalszy awans. Muszę przystąpić do konkursu i wykazać się. I zgubiłam gdzieś notatnik, w którym miałam zapisane wszystkie moje ważne projekty do oceny za ostatnie 2 lata. Bez niego nie jestem w stanie tego ustalić. Musiałabym pójść do pracy i przeglądać szafy pełne akt i archiwum po to, żeby wybrać najlepsze sprawy, do których nie można mi się w niczym przyczepić. Albo w ogóle jakieś sprawy. Ale jestem na zwolnieniu lekarskim leżącym i już sobie wyobrażam, jakby się zachowały te wszystkie zawistne baby gdybym się zjawiła w pracy. Szukałam wczoraj jak opętana, całą noc myślałam, gdzie mogłam go położyć, teraz się poryczałam. Drugiej takiej szansy mogę nie dostać przez wiele lat.

A teraz jeszcze dobił mnie sąsiad. Pisałam wam niedawno o mojej teściowej plotkarze i jej psiapsiółkach plotkarach. Wczoraj mąż spotkał się na piwie z naszym sąsiadem, z którym do tej pory żyliśmy bardzo dobrze i lubiliśmy się. Nie wytrzymał i powiedział mu o tych wszystkich plotkach, które na jego temat tworzy jego teściowa, bo nie chciał, żeby to poszło w drugą stronę - że on się dowie czegoś, co rzekomo my o nim mówimy a co wcale nie jest prawdą. I wyszła bardzo dziwna sytuacja. Chyba sobie możecie to wyobrazić.

I strasznie się już tym wszystkim denerwuję i przejmuję.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
ja jestem na L4 od 5 grudnia i miałam kontrole... ale nie było mnie w domu i musiałam się w ZUS tłumaczyć, teraz czekam czy moje zwolnienie będzie przyjęte i czy jakieś pieniążki dostanę, jak mi nie przyznają to
a na długi okres miałaś wypisane zwolnienie? Bo ZUS najbardziej kontroluje długie zwolnienia. Najlepiej mieć wypisywane zwolnienia częściej a na krótsze okresy. Zresztą jeśli Ci nawet zakwestionuje jedno zwolnienie to zrób dzień przerwy po jego upływie i idź na następne zwolnienie. Ale wtedy musisz się bardziej pilnować, bo pewnie Cię znowu skontrolują

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:57   #2960
ewka5891
Zakorzenienie

Ja robię zapiekanke ziemniaczaną z mięsem mielonym.

Ziemniaki podgotowuje, mielone smaze na patelni z czosnkiem i cebulą, przyprawiam i dodaje pomidory w puszce.
Ziemniaki kroje w talarki i układam warstwami -,ziemniaki (Sol, pieprz), sos, troche sera i tak chyba jeszcze 2 razy, w zależności od porcji, na górę daje śmietanę zagotowaną z czosnkiem i sypie serem. Do piekarnika

Przepis kiedyś na jakimś fajnym blogu znalazłam.
Danie bardz kaloryczne ale lubimy z Tztem zjeść sobie czasami

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:58   #2961
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Parkę fajna w stradim widziałam, ale raczej jesienno-wiosenna, za 99 zł. Przerabianiem linków zajmowałam się wręcz nałogowo dwa lata temu pół nocy siedziałam i klikalam, a rok temu na zarze i massimo dutti chyba to nie działało-wiec nocami czekałam na dorzutki a w tym roku pulla da się przerabiać? Bo może mężowi bym coś naklikala. Kiedyś byłemu za 100zl kupiłam dwie pary spodni, bluzę, sweter i 3 koszulki w pull dla siebie to i tak stamtąd nic nie klikne, bo nie czaje ich rozmiarówki i bez mierzenia będzie ciężko:-( a swoją drogą to właśnie dostałam smsa, że mam paczkę z z. do odbioru
Działa, działa Ja właśnie głównie TZ obkupuje, póżniej wiecej dla mnie w czasie sezonu bo on nic nie potrzebuje. Wczoraj moja siostra fajną kurtkę skórzaną dla TZ wyczaiła i mojemu tez jakąś kliknęła. Ja klikam dla siebie tez jak mi coś podpasuje, najwyżej oddaje. A TZ przeważnie buty, koszulki, spodnie bo nieraz do pracy to taniej niż tu w lumpku wychodzi A parka za 60zł, więc szkoda było nie brać, na wczesno wiosenne spacery z małą

A jeszcze offtopując dziewczyny z okolic Wawy nie macie do polecenia dobrego i niedrogiego stolarza do szaf?

7.7.2012 godz 17

Stary 2015-02-03, 10:05   #2962
kasia.
Rozeznanie

hej dziewuszki

Ja wczoraj opuściłam szpital dopiero, bo w sobote mi się pojawiły skurcze na ktg i mnie zatrzymali. Podali mi sterydy na płuca i zastrzyki rozkurczowe, oprócz tego magnez nospe,luteine. Teraz jest lepiej mam miękki brzuch, ale boję się cokolwiek robić w domu i leżę. A w niedziele wracam znowu do szpitala na założenie holtera i obserwacje co z moim serduchem

Chciałam Was jeszcze przestrzec żebyście kontrolowały ciśnienie, górna granica normy to 150/100 jak jest wyższe to do szpitala migiem, to chyba był najczęstszy powód nieplanowanych cesarek pzed terminem jak tam byłam.

Strasznie dużo naprodukowałyście, jak mnie nie było, a ja miałam mały pakiecik internetowy żeby was czytać na bieżąco postaram się nadrobić.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:07   #2963
EdithS
Zadomowienie

Koleżanka mi podesłała link http://www.popularnie.pl/porod/?utm_...shareBelowPost

no i płaczę jak głupia....
Stary 2015-02-03, 10:08   #2964
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Działa, działa Ja właśnie głównie TZ obkupuje, póżniej wiecej dla mnie w czasie sezonu bo on nic nie potrzebuje. Wczoraj moja siostra fajną kurtkę skórzaną dla TZ wyczaiła i mojemu tez jakąś kliknęła. Ja klikam dla siebie tez jak mi coś podpasuje, najwyżej oddaje. A TZ przeważnie buty, koszulki, spodnie bo nieraz do pracy to taniej niż tu w lumpku wychodzi A parka za 60zł, więc szkoda było nie brać, na wczesno wiosenne spacery z małą
to mnie dziewczyny zaciekawiłyście, co to za przerabianie ??
Stary 2015-02-03, 10:10   #2965
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
hej dziewuszki

Ja wczoraj opuściłam szpital dopiero, bo w sobote mi się pojawiły skurcze na ktg i mnie zatrzymali. Podali mi sterydy na płuca i zastrzyki rozkurczowe, oprócz tego magnez nospe,luteine. Teraz jest lepiej mam miękki brzuch, ale boję się cokolwiek robić w domu i leżę. A w niedziele wracam znowu do szpitala na założenie holtera i obserwacje co z moim serduchem

Chciałam Was jeszcze przestrzec żebyście kontrolowały ciśnienie, górna granica normy to 150/100 jak jest wyższe to do szpitala migiem, to chyba był najczęstszy powód nieplanowanych cesarek pzed terminem jak tam byłam.

Strasznie dużo naprodukowałyście, jak mnie nie było, a ja miałam mały pakiecik internetowy żeby was czytać na bieżąco postaram się nadrobić.
super, że wszystko dobrze u Was
kurcze no właśnie to ciśnienie, ja nie mam jak zbadać sobie w domu, a w nocy dziś jak mnie tak głowa bolała, to się bałam czy ciśnienie mam ok, bo czułam puls dosłownie w każdej partii ciała. Na szczęście przeszło.

Cytat:

A jeszcze offtopując dziewczyny z okolic Wawy nie macie do polecenia dobrego i niedrogiego stolarza do szaf?
a jak się robi takie czary?
Stary 2015-02-03, 10:10   #2966
Lillkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
to mnie dziewczyny zaciekawiłyście, co to za przerabianie ??
No właśnie też jestem ciekawa

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:10   #2967
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
hej dziewuszki

dobrze że cie w tym szpitalu kontrolują trzymam kciuki żeby nic z serduchem złego nie było
a co do ciśnienia, to leży sprzęt na stole i profilaktycznie badam sobie ciśnienie, żeby być spokojniejszą
Stary 2015-02-03, 10:15   #2968
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Koleżanka mi podesłała link http://www.popularnie.pl/porod/?utm_...shareBelowPost

no i płaczę jak głupia....
no i cos kobieto uczynila...... tez rycze.....
Stary 2015-02-03, 10:17   #2969
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość

Im więcej czytam na tematy szczepionek tym mniej wiem co chwile jedni mówią szczepić, drudzy nie... Od znajomego 4 letni chłopiec-autyzm, drugi od innego kolegi 2 latka- prawdopodobnie autyzm.... Ja nie wiem skąd się to bierze.... kto wie, może coś jest z tymi szczepionkami nowej generacji... a może po prostu dzieci pozostawione same sobie i nie potrafią odnaleźć się w otoczeniu Ale z drugiej strony wszystkie choroby są od dawna, tylko teraz bardziej nagłaśniane, przez to ludzie głupieją i nie wiedzą co dobre a co złe... A ja dalej nie wiem na co szczepić od razu a co przełożyć na późniejsze lata To dla mnie skomplikowana sprawa mam nadzieję, że do porodu podejmę dla siebie właściwą decyzję
Stary 2015-02-03, 10:19   #2970
nouvelle2
Zakorzenienie

Dziewczyny ile macie gazików? Tych do przemywania oczek itd?
Cytat:

No ladnie, najpierw naklikalas ciuchów, a teraz dodatkowej szafy potrzebujesz? muszę w takim razie przejrzeć dział męski, co tam mają ciekawego bo jeżeli linki przerabia się 'po staremu' to chyba jeszcze pamiętam jak to się robi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości