|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Bidulko Maluch widze, ze bardzo przyzwyczajony do Ciebie... Wiec ani chwili dla siebie nie masz... Spróbuj chociaż odpoczywac wtedy gdy Adaś spi, a jak nie a Ty nie masz siły na nic to jakas bajkę mu włącz czy cos i lez z nim... Wiem, ze z tymi bajkami to średnio jest bo ja tez średnio lubie je wlacZac juniorowi ale w takiej sytuacji to jest bez dyskusji normalne, ty masz chwile dla siebie (nie z powodu zachcianek tylko samopoczucia) a dziecko ma zajęcie... Trzymaj sie dzielnie ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Nie zamartwiaj sie Ja tez byłam na 100% pewna, ze to ruchy dziecka ostatnio były a teraz cisza... Wiec zwątpiłam :P
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jess właśnie dlatego ja nie robie tych badań po co się stresować niepotrzebnie. I tak to nie da ci pewności tylko człowiek niepewny żyje ah po co mi to mam wystarczające stresy z.1 dzieckiem . Dziś nieźle cyrki robił znowu ah.
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
|
#784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro będzie lepszy dzień fajnie że maluszek ok.. A nie masz nikogo blisko by mógł ci pomóc?? Bo już nie pamiętam.. Ja też sama siedze, mój D. w delegacji już 3.5 roku prawie i więcej go nie ma jak jest,.. Trzymaj się tam |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przytulam mocno jak dobrze, ze z dzidzią wszystko ok |
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za wredne pindy!!! |
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jakieś idiotki natrafiłaś... Na szczęście są też dobre wiadomości - zresztą bardzo istotne dla zdrowia Twojego i Maluszka
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
A ja wlasnie chciałam wiedziec. Bo szczerze powiedziawszy gdyby faktycznie wyszło cos nie tak to wole sie do tego psychicznie przygotowac itd. A badanie prenatalne to nie tylko przeziernosc karkowa ale także sprawdzenie wielu innych rzeczy - wady serca, wodogłowie, przepływ krwi w żyłach, przepukliny no i dokładne sprawdzenie całej anatomii płodu. I dlatego sie zdecydowałam na to badanie i nie żałuje nawet jesli wyszła taka sytuacja jak dzis to tak - chce wiedziec.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-03 o 18:32 |
|
|
|
|
#791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku coraz bardziej się boję tego badania, u mnie to w dodatku podwójny stres ehh. Tak sobie myślę, że gdyby mnie gin nie skierowała na to badanie to pewnie nie zdecydowałabym się właśnie z takiego powodu. Stresu dużo, a potem jakieś niejasności i trzeba czekać czy jest ok. Ale wierzę, że u Ciebie, u mnie i u wszytskich dziewczyn będzie dobrze Cytat:
Na pocieszenie po złym dniu masz bardzo dobre wyniki badania A to najważniejsze.
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż zastanawia się na kiedy mam termin porodu lipiec czy sierpień. Tak się interesuje i słucha tego co mówię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na wyniku badania pisze tak: ryzyko wyjściowe jest wyliczone na podstawie wieku matki (mój wiek 25 lat). Nowe ryzyko jest ryzykiem w dniu badania wyliczonym na podstawie ryzyka wyjściowego (wiek matki 25lat) i czynników usg (szerokość przeziernosci karkowej, czynność serca płodu). Ryzyko jest prawidłowo ocenione tylko w przypadku wykonania badania usg przez lekarza akredytowanego przez FMF, przechodzącego regularny audyt. Czyli to nie jest tak, ze do 2,5 jest norma. Normę oblicza sie na podstawie kilku czynników - ryzyko wyjściowe/wiek matki + przeziernosc i czynność serca płodu + CRL jeszcze do tego. Nie wiem moze sie mylę ale tak jak pisałam mój lekarz jest akredytowanym lekarzem FMF, opinia wydana zgodnie ze standardami FMF wiec temu ufam... ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
O jacie akurat w tej kwestii nie moge na TŻ narzekać, jest bardzo zaangażowany w ciąże, zreszta w pierwsza tez
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az musialam sprawdzic na pierwszej stronie kiedy masz tp ![]() Przesadzil troche ten Twoj chłop Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 18:49 Powód: Blad |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż jestem dumna teraz mogłas ze spokojem sprawdzić tp koleżanki i sie nie martwić, ze cos tam jest zle hihihihi
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja w Polsce nie mieszkam między innymi to hamowa jak ludzi traktują u lekarzy brak słów .
Jess masz rację każdy decyduje jak uważa za słuszne. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Acka ale dużą dzidzia ze juz ponad 6 cm a płeć znasz już ?
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza sie wszystko co napisalas, ale Ty kochana jeszcze tego ryzyka wyliczonego nie masz. Bedziesz je miala wyliczone jak Ci przyjda wyniki z krwi... ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Niemczech sie nigdy z takim chamstwem nie spotkalam! Nigdy! Dlatego smieje sie zawsze a zarazem wkurzam, jak ludzie z Pl, ktorzy wogole nie maja pojecia o mentalnosci niemieckiej mowia zle rzeczy na Niemcow... Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 18:56 Powód: Blad |
|
|
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryzyko wyjściowe /podstawowe jwst wyliczone tylko wyłącznie na podstawie wieku matki. A pozniej sie koryguje z wynikiem testu pappa. Generalnie jest tak - wszystko sie okaże po otrzymaniu wyników testu pappa. I tu sie z Wami zgodzę. I z moim lekarzem tez :p mam nie panikowac i juz... ! Natomiast mam inne zdanie co do tej normy 2,5 dla każdej kobiety. I to moje powyższe wyjaśnienie wydaje mi sie bardziej sensowne niż ogólnie przyjęta norma dla wszystkich matek ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Tak. a pozniej jeszcze np mój TŻ przy juniorze brał na nas L4 (opieka) wiec praktycznie 2 miesiące z nami siedział w domu jak nie dłużej :P
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie by było ale ma do tego prawo, pomimo, że ja będę na macierzyńskim? nie orientuję się w tych przepisach, a co znajdę na necie, to piszą inaczej...
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa ryzyko wyjsciowe czyli te ogolne dla danej kobiety w takim i takim wieku, masz racje... Co nie zmienia faktu, ze nalezy odczekac teraz wynik testu
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak. W koncu sie dogadalysmy :P No muszę jakos wytrwać i byc dobrej mysli
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupi przepis, ale na pewno motywujący pracowników
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
No mój TŻ tez tak miał w jednej z poprzednich prac... Ale wtedy gdy brał L4 to tak nie było. A teraz... Hmmm sama nie wiem, nie dopytywał jeszcze... Bo ani razu nie brał
|
|
#808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój Tż po takiej nieobecności w pracy napewno dostal by zwolnienie heh tak u niego jest mimo iż kierowców teraz mało to i tak ich nie szanują ... Zycie
|
|
|
|
|
#809 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu limy ![]() kochana ważne że z dzidzią wszystko dobrze wracajcie do zdrowia szybciutko Cytat:
nie masz się co martwić ![]()
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez nie wiem jakby teraz u TŻ w pracy było, tzn watpię, ze by go zwolnili natomiast no zgrzyty mogłyby byc...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

. wpadłam tylko na chwilę .. 
) i troche mnie brzuch pobolewał pozniej....
Ostatnie tygodnie źle się czułam, miałam dużo pracy, a po powrocie do domu albo spałam albo szłam z małżem na spacer i dalej spałam. Teraz jest trochę lepiej, zaczęliśmy 12 tydzień. Brzuszek już coraz większy i ciężko go ukryć. Spodnie uciskają i czas rozejrzeć się za ciążowymi? Ma ktoś może z h&m mama? Czytałam, że są godne polecenia także muszę zajrzeć kiedyś do sklepu. Pisałyście o porodach, szczególnie wcześniejszych. Może jest tutaj ktoś z okolic Rzeszowa? Zanim dowiedziałam się o trójpaku bardzo chciałam rodzić w Pro Familii, ale teraz muszę się dowiedzieć gdzie jest najlepszy oddział neonatologiczny. Mam 50km do Rzeszowa i trochę się tego obawiam, ale pewnie i tak przed porodem będę już leżakować w szpitalu. W piątek mam usg genetyczne własnie w Pro Familii, więc może dowiem się jaka jest tam opieka nad wcześniakami i czy pracują tam lekarze, którzy mają duże doświadczenie w ciążach bliźniaczyh.
Jutro będzie lepszy dzień
fajnie że maluszek ok.. A nie masz nikogo blisko by mógł ci pomóc?? Bo już nie pamiętam.. Ja też sama siedze, mój D. w delegacji już 3.5 roku prawie i więcej go nie ma jak jest,.. Trzymaj się tam 

teraz mogłas ze spokojem sprawdzić tp koleżanki i sie nie martwić, ze cos tam jest zle