|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Ja sie naczytalam na forum niem.jakie dziewczyny mialy wyniki to one naprawde mogly miec powod do zmartwienia...A potem okazalo sie, ze wszystko bylo w porzadku i nerwy niepotrzebne! Wiem, ze latwo sie mowi, ale posluchaj swojego lekarza i odczekaj
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#814 |
|
Rozeznanie
|
Roxi trzymam ogromne kciuki żeby wszystko było ok z dzidzią ..
![]() A ja miałam tylko mierzoną ta przyzierność , i to jest to badane genetyczne a prenatalne to coś innego zupełnie tak ? Mój lekarz jest taki że jemu trzeba powiedziec co chce miec badane i w jaki sposob , taki typ . Kolejna wizyte mam za miesiac , bede go musiala poprosic o dokladniejsze badania maluszka .. Dzieki dziewczyny za mile slowa W domu mam syf, maly robi co chce , rozwala co chce , zachcialo mu sie wyrzucac ciastka do smieci to to zrobił .. nie mam sily z nim walczyc , leze pod kolderką oczywiscie tyle na ile on mi pozwala . Oby jutro bylo lepiej. Wykupiłam dzisiaj pół apteki dla Młodego , w tym Neosine .. stosowalyscie ten lek u dzieci , co o nim sadzicie , pic na wode czy na prawde pomaga ????
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. "tragedii" w sensie zarobków w pracy, żebyś mnie źle nie zrozumiała
|
|
#816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że z dzieckiem wszystko ok, a macica się "rozciągnęła" ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Roxana- wszystko będzie dobrze, trzymam mocno za to kciuki
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwał jak zwał kochana. Niby prenatalne a to chyba z genetycznym razem - kij go wie. Nie orientuje sie w tych nazwach My stosowaliśmy neosine... Niby pomogło ale czy to dzieki temu cudownemu lekowi czy przypadek to nie wiem :P
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
u nas jest tragedia z praca wiadomo mogł by sie gdzies przenieść ale nigdzie lepiej nie ma tu chodz ta premia jest czasem nawet dość dość ale roboty non stop jak sie urodziła Zuzia to nie miał tego urlopu 2 tyg bo by go pewnie zwolnili przyjechał po nas do szpitala o 13 byliśmy w domu a on na 16 już poszedł do pracy i to było takie o dobrze że mam rodziców którzy na prawde wtedy dużo mi pomogli czasem jak sobie pomyśle że miałą bym zostać mieszkać u teściów to mam ciarki nie wiadomo jak by się to skończyło....
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie masz możliwości zmiany lekarza? w ciąży chyba nie ma nic gorszego, jak niezadowolenie z lekarza, który Cię prowadzi. Ja do swojej gin mam pełne zaufanie, gdybym go nie miała skończyłabym się psychicznie chyba, bo od kiedy wiem, ze bedziemy mieli Dzidziusia stalam sie straszną panikarą... a Młodemu odpuść dzisiaj
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Co do urlopu mojego, to będzie problem z większą ilością urlopu niż tydzień. Pracuje on u swojego znajomego, ma umowę o pracę, ale takie mają układy. On jest tam głównym pracownikiem i ja się śmieję, że jak jego nie ma w pracy to budowa jest w rozsypce :P
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak sadze. Przemysł sprawę tego lekarza Ja wlasnie tez mam zaufanie do mojego, i z wizyty na wizytę coraz bardziej sie do niego przekonuje (a wczesniej z lekarzami miałam tak, ze co wizytę to więcej "przeciw" widziałam) ... Dlatego tez tak tu trochę go bronię z tymi dzisiejszymi badaniami. Mój lekarz ma na prawde bardzo dobra opinie, nie znalazłam złych na jego temat na internecie a jest ich setki... Poza tym komus zaufać trzeba i mam nadzieje, ze sie nie zawiodę
|
|
#822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie jak to jest - wszystko wyjdzie w praniu. Teraz mozna planować a jeszcze jest trochę miesiecy do tego czasu i wiele sie zmienić mozna. Mój TŻ no te 2 tygodnie bierze plus planuje wziasc urlopu swojego cos... Ale jak faktycznie wyjdzie to sie okaże ...
|
|
#824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedział ze być moze na następnej wizycie..
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
No ja sie ciesze bo mój Tż ma wpisany urlop od 17-30 sierpnia a ja mam termin na 21 wiec mam nadzieje ze urodzę w terminie
no i później stwierdziliśmy że na święta wykorzystamy te dwa tygodnie ojcowskiego nie bedzie chyba tak zle
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Hmmm do mnie wyjaśnienie "ma nawał pacjentek" nie przemawia. Wlasnie omijam takich lekarzy, którzy maja tyle, ze w kolejce sie czeka godzinami, wizyta raz dwa i dopiero upominając sie mozna cos zyskać. Ale to tylko moje prywatne zdanie. Chodzisz na NFZ czy prywatnie ? Bo o ile na NFZ jeszcze moge to zrozumieć takie cos o tyle chodzenie prywatnie, płacenie kasy i takie cos to dla mnie niezrozumiałe... Ja płace 130zl, wizyta 45 minut, wchodzę bez kolejki, ze wszystkimi sprawami zawsze lekarz mnie wyprzedza... I wiem za co płace.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-03 o 19:29 |
|
|
|
|
#829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie a tu w Niemczech jak pracowałam jeszcze to u mnie w firmie dwóm chłopakom się dzieci urodziły to miesiąc ich nie byli tyle dostali wolnego Cytat:
Ciekawe genetyczne prenatalne u nas gin nowi to jedno i to samo heh Ahh to nic tylko czekać
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to tez fajnie ! Widzisz tez spoko rozwiazanie, ale ja zobaczę jak u mnie w koncu bedzie z terminem... Junior we wrzesniu zaczyna 1 klasę, jesli tak dajmy na to urodzilabym długo po terminie to potrzebuje osobę która zajmie sie juniorem (odprowadzanie do szkoły itd) i wtedy wolałabym żeby TŻ miał więcej wolnego. Ale tak jak pisałam - wszystko sie jeszcze jakos poukłada
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie chce prosić nikogo o pomoc... A zwłaszcza tesciowej ona to by mi sie do domu wprowadziła jakby poczuła sie potrzebna
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 19:34 Powód: Blad |
|
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Jess mój też na budowie pracuje i na wszystkie poprawki jeździ bo dokładnie robi. I delegacje też on bo pije piwo tydzień czasu
Młody podpowiedział mu ze Dzidziuś urodzi się na wakacjach to za dużego wyboru nie miał. Jemu wszystko jedno.jaki wózek.kupię i cała reszta, ważne żebym.wszystkich pieniędzy nie wydała. Przykro mi że tak sobie olewa. Jak.wracam od lekarza to jeśli sama nie powiem to nie zapyta co i jak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, ze nie masz obowiązku nawet znac tych wszystkich badan ! To on powinien wiedziec co jest konieczne, co zalecane a co możesz dodatkowo zrobic. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
chyba sie Twojemu TŻ należy niezły opier.... nie wyobrażam sobie takiego zachowania u mojego TŻ !!---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Czyli tak jak ja wiesz za co płacisz. ![]() I tak powinno byc!
|
|
#838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak od lekarza wyjde to od razu mu musze zdjęcia wyslac i zadzwonic bo jak w trasie jest to nie ma możliwości byc ze mną w tygodniu ale kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie Ja na kazdej wizycie u mojej lekarki siedze godzine hahaha.Inne dziewczyny nie siedza tak dlugo, ale ja jestem taka, ze o wszystko musze wypytac, wszystkie moje watpliwosci rozwiac moja lekarka jest baaardzo cierpliwa i co dla mnie najwazniejsze, jak tak u Niej siedze i jej marudze Ona mnie wogole nie pogania, nie stara sie jakos pozbyc itd
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

Głupi przepis, ale na pewno motywujący pracowników 
zawsze mi dawał i sobie ogladałam...no ale trudno moze za 3 tyg dostane
. wpadłam tylko na chwilę ..