|
|
#901 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
![]() Cytat:
a co to za dyscyplina? ![]() liany to może by mi się z imieniem Hugo skojarzyły :p0 Cytat:
fajne imiona i takie wygodne eee międzynarodowe ![]() Cytat:
((
|
|
#902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomysł fajny, ale obawiam się, że jak pokaże mi swoją kartkę to nie trafi w mój gust z żadnym imieniem i odwrotnie
|
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba pilnować żeby jedzenie było dobrej jakości, bez konserwantów, jak najmniej przetworzone. Dopóki nic nie uczula dziecka, to się nie wyklucza pokarmów z diety. Mój synek wyraźnie źle reagował na nabiał, więc odstawiłam.Rozmawiałyśmy o podróżach, a mój mąż akurat nam zorganizował ostatnie wakacje we troje, w marcu ![]() W czwartek mam wizytę. Boli mnie to miejsce, gdzie jest torbiel, więc umówiłam się też na usg, żeby sprawdzić czy wszystko z nią ok... |
|
|
|
|
#904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zdradzisz gdzie się wybieracie ? |
|
|
|
|
#905 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam też taką, ale mnie nie zachwyciła bo syn nie był zachęcony :P chociaż bardzo przyjemna - a przede wszystkim nie psuje się po 1 dziecku...Cytat:
Po miesiącu żmudnych rozmów doszlismy do porozumienia |
||
|
|
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
u mnie będzie Mikołaj i nie podoba sie niektorym osobom z mojej rodziny ale mam to gdzies to moje dziecko a nie ich^^
|
|
|
|
#907 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam obiad z wczoraj - makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Już nie ma po nim śladu za to jutro w planie udka z ziemniakami i jakaś surówka.Cytat:
|
||||
|
|
|
#909 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierasz położną, tak jak lekarza (czyli składasz deklarację) no i pilnujesz 20 tyg, bo od 20 tyg są wizyty u położnej. Trzeba się pewnie jakoś zapisywać na te wizyty. Ja w sumie tą moją spotykam zawsze jak jestem u doktorka więc sama mnie pewnie przypilnuje
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez żadnej diety nie miałam w czasie karmienia tylko nie jadłam dużo kapusty kiszonej bo mały pozniej miał kolkę i nie piłam gazowanych napojów.
Gdy położna przyszła do mnie jakoś na 3 wizytę to mi mówiła ze gdyby mi sie impreza zdarzyła i wypilabym trochę alkoholu to żebym odciągnięte mleko przegotowala i ostudzila i bedzie ok dla malca ale nigdy nie musiałam tego robić pierwsze piwko było po zatrzymaniu laktacji
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie oglądam fakty zaraz bedzie o tej sprawie z invitro
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
W trakcie karmienia będę zwracać uwagę na to co nam nie służy
|
|
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach... nie miałam okazji się porządnie napić bo syna odstawiłam w ciąży już będąc :/ trzeba było się załatwić z tym wcześniej. A co dopiero mają powiedzieć pozostałe dziewczyny z wątku, które i po 3 lata karmiły. To dopiero abstynentki. Raczej nie stosowałam też zbyt diety karmiąc. Na samym początku omijałam cytrusy, fasolę, kapustę kiszoną, truskawki. Pierwsze cytrusy po 3 miesiącu życia małego jadłam bo nakupiliśmy na chrzciny i zostało mnóstwo i bardzo kusiły. Truskawki pewnie w sezonie jakoś. Inne rzeczy to już nie wiem bo w pewnym momencie przestałam myśleć co jem :P A nawet wcinałam bezy aż para z uszu szła w pierwszym miesiącu małego, choć jak się potem dowiedziałam białko kurze może bardzo uczulać, do tego pączki i chruściki w ilościach hurtowych bo to okolice karnawału były ;P Ale do tego również rybę na parze, ryż z marchewką, mięso bez panierki. Tylko, że ja to wszystko bardzo lubię i nie cierpiałam ;P Wiecie co, włączył mi się syndrom wicia gniazda, który się u mnie objawił załatwianiem wszystkich odkładanych na później spraw (ale bardziej papierkowych). Właśnie na olx powystawiałam jakieś ciuchy, w które się nie mieszczę bo jestem permanentnie w ciąży, a niedługo zajmę się wystawianiem na allegro dla rodziców (mają pszczółki i sprzedają miodzio). Jutro zapewne inne zaległości jeszcze ponadrabiam, znając siebie to napiszę wiadomości do połowy ludzi z fb, żeby odnowić kontakt (taka mi przychodzi raz po raz potrzeba :p)
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
Ufff, właśnie skończyłam rozbierać żywe choinki, które miałam już rozebrać w sobotę
właściwie w większości same się rozebrały My dzisiaj skończyliśmy na obiad indyka, a jutro będą kotlety z piersi kurczaka, marchewka i puree ziemniaczane fajnie tak znowu móc jeść... mam nadzieję, że to nie minie ![]() Widziałyście na tej liście imion, które wrzucałam "Milan" - gdzieś pod końcem co prawda, ale wystarczyło, żeby Shakira dała tak na imię synkowi i od razu wysyp Milanów w Polsce hahah teraz czytałam, że urodziła drugiego. Ciekawe ile w przyszłym roku będzie chłopców imieniem Sasha Kurcze a ja pokupiłam składniki na sałatkę z wędzonym kurczakiem a toksoplazmozy nie przechorowałam. Teraz będę mieć cykora
|
|
|
|
#918 |
|
Rozeznanie
|
Witam się popołudniową porą
![]() U mnie z imieniem nie było problemu bo od kiedy usłyszałam imię Liliana to powiedziałam sobie że w przyszłości moja córka będzie tak się nazywać i bah.. jest Liliana Mąż wiedząc że moje ulubione kwiaty to Lilie ogarnął że podobne będzie imie dla córki![]() Tutaj popularne jest nadawanie przez ojców imion dla synów z końcówką Junior,mąż tak ma i zasugerował że jakby był chłopczyk to teraz końcówka będzie o zgrozo… "np. George Trzeci" na co ja kategorycznie odmówiłam bo wystarczy że mam dwie osoby w domu o tym samym imieniu,trzeciego bym nie zniosłaA co do wagi to w pierwszej ciąży zaczynałam od 53 kg a skończyłam na 61 kg.Teraz na ostatniej wizycie nie przytyłam ani kg i na razie jest 55kg. Nie chcę zapeszać ale poczułam dziś delikatne puk puk
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co z tym wędzonym to różnie jest.
Ja pytałam lekarza czy mogę zjeść makrele wędzoną bo miałam ogromną ochotę to powiedział, że raz na czas nie zaszkodzi, dodał by nie dać się zwariować ![]() Zjadłam i żyję ![]() Ps U mnie się wszyscy dziwią, że tak wczas czułam kopniaki i to przez brzuch ![]() Teraz wiem, że mały jabłka lubi bo po nich armagedon mam w brzuchu
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-02-03 o 20:57 |
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o co chodzi z tymi wizytami u położnej? Przed porodem, od 20 tyg mam do niej sama chodzi? ![]()
|
|
#922 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale dajecie czadu!
Nie nadążam nadrabiać![]() Byliśmy dziś z mężem w tych dużych sklepach z wózkami, jechaliśmy napaleni na Mutsy, który oglądaliśmy tylko w internecie, czytaliśmy opinie że super i w ogóle ) a tu co się okazało? Nie podoba nam się wyobraziłam sobie w nim moje "wytrzęsione" dziecko... Na dodatek gondola sięga nam kolan i musielibyśmy praktycznie kucać, żeby się do niej dostać Ehhhh szkoda, że tak wyszło... teraz szukamy dalej.Cytat:
Cytat:
Aviskowa, na początku są niewielkie zniżki, ale im częściej robisz zakupy tym na wyższy "próg rabatowy" wchodzisz- poczytaj sobie: http://www.rossnet.pl/rossne/karta-rossne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super a kiedy dokładnie się wybieracie? na długo?Cytat:
Z resztą ja rozumiem, że rodzina by protestowała gdybyś chciała syna nazwać Walenty, Jeremiasz czy (wspomniany tu wcześniej ) Dobromir... Ale Mikołaj? To przecież nie jest "wymyślate" imię, raczej należy do tych normalnych... a przy okazji to bardzo ładneCytat:
![]() My mamy dalej kłótnie o imiona, a jeszcze płci nie znamy Dla chłopca to mój mąż chce Jan albo Franciszek, ja bym chciała Leon albo Borys- jak widać zupełnie inny "styl" Dla dziewczynki ja już miałam imię wybrane w liceum i raczej nie widzę innej opcji... będzie Nina mąż kręci nosem, ale widzę że na to szybciej by przystał niż na moje męskie propozycje Więc jak będzie chłopak, to będziemy musieli iść na jakiś mega-kompromis, bo ja absolutnie nie biorę pod uwagę jego typów, a on moich z dziewczynką będzie łatwiej, bo przypuszczam, że jak dam mu do wyboru drugie imię (oj, ja łaskawa ) to pozwoli mi na NinęA jutro mam wizytę i może się w końcu dowiem kto tam sobie siedzi we mnie |
||||||
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
kurczaki zazdroszczę Wam tego puk puk, ja jeszcze nic takiego nie czuje
![]() czasem tylko takie smyranie w dole brzucha, a tak to nic ;/
|
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! Zazdroszczę! |
|
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie wiem o co chodzi z tymi położnymi. Jak się orientuje z moich znajomych nikt nie ma swojej położnej, jedyne co się praktykuje to to, że położna przychodzi po porodzie do domu, ale z tego co słyszałam to tylko raz. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś ode mnie chodził w trakcie ciąży i zeby to był jakiś wymóg. Ale jeszcze sie zagłębię w temacie, bo moze jestem niedoinformowana.
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam swój typ nr 1 ciekawe jak wygląd na żywo, ale opinie ma bardzo spoko ![]() Przy najbliższej okazji chcemy obejrzeć ten wóz: http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign to jest praktycznie ten sam model co baby design lupo/comfort , ktory ma dużo pozytywnych opinii http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-comfort-wozek
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
A taką karuzelkę można od razu takiemu noworodkowi zawiesić na łóżeczkiem? Kiedyś oglądałam jakiś filmik na yt dot. urządzania pokoju dla dziecka i mówili, aby takie karuzele dopuszczać dopiero po 3mcu życia czy jakoś tak.
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, a mi położna powiedziała, że teraz mogę jeść wszystko i zgłupiałam ..
Pytam jej a co z mięsem surowym, serami itd i ona mówi, żeby się nie przejmować niczym i jeść co się chce. Ja generalnie na luzie podchodzę i się nie trzęsę nad każdym posiłkiem, ale fakt, że surowego jednak unikam. Ale na tym poprzestaję. Chodzi za mną wędzona ryba i sobie w końcu kupię i zjem, większość przecież wędzona na ciepło. Tak samo kurczak - jak na ciepło to czego się bać?
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

natomiast Zuzia od zawsze była Zuzia, bez względu na preferencje Męża
chociaż miała być Lilianka, ale maz miał skojarzenia z lianami i Tarzanem 

(bo to jego typ
((

Ehhhh szkoda, że tak wyszło... teraz szukamy dalej.