|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadlam jajeczko na miekko
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
duzo makaronu i leczo na wierzch
mialam ochote na makaron i na leczo ae sie objadlam!!!!
|
#1715 |
|
Rozeznanie
|
Tassia napisałam Ci pw, ale nie wiem czy się wysłała
![]() Pszczolko dziękuję ![]() Soleil super, że wizyta udana
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka nie mam pw.
Ja właśnie ratatuj co zrobilam to jutro zjem z makaronem ![]() Ale jest obledbie pyszne... Balam się ze nie dotrwał so jutra
|
|
#1717 | ||
|
Zadomowienie
|
Lool wchodze po calym dniu na forum a tu... O zarciu
![]() My wlasnie z tz zjedlismy pizze, ale stwierdzam, ze to nie bylo to..... Zjadla bym ...... Arbuza albo czeresnie Cytat:
ja wlasnie odpoczywam na mojej mysle, ze potem bedzie przydatna do karmienia malenstwa Cytat:
|
|
|
#1718 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja zreguly pieke 2 blaszki, moj TZ sam cala potrafi zjesc
![]() dziekuje
|
#1721 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Następnym razem zrobię więcej, tylko to tarcie ziemniaków..., 40 minut tarłam to mnie ręka bolała
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2015-02-03 o 21:32 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
U nas tarcie ziemniaczkow to robota tz
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mydło (tylko żel jakiś), zasypkę, gruszkę (zdecydowanie aspirator), myjki do kąpieli (ręką zdecydowanie łatwiej umyć), ciuchy ciężko oszacować jaka ilość będzie ok, ja wolę mieć więcej, trochę z ciuchlandów żeby w razie czego nie było szkoda, że nie noszone tak. jeśli nastawiasz się na karmienie piersią to jedna awaryjna butelka wystarczy, może laktator ale żadnych podgrzewaczy, sterylizatorów, suszarek, opakowań, szczotek, itp. nie kupowałabym pościeli (kołdry i poduszki) tylko prześcieradła i śpiworki do spania, zrezygnowałabym z ochraniacza na szczebelki. niania elektroniczna i monitor oddechu wg uznania, wg mnie zbędne. |
|
|
|
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam was pomalutku bo jak wróciłam z pracy to miałam gości, ząb mnie boli ten dzisiaj robiony ala
jezuuuu laski ja też bym ciągle coś jadła.... nie to już nie jest jedzenie, to jest żarcie....nie moge godziny bez jedzenia wysiedzieć A ja wogole nie mam apetytu, bardzo mało zaczy mi smakuje wczoraj np. zapomniałam ze nie zjadłam w pracy obiadu i przypomniał sobie dopiero w domu jak mi się zrobiło niedobrze z głodu - od taka sytuacja Chwałę się co kupiłam i idę czytać dalej ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Nadrabiam was pomalutku bo jak wróciłam z pracy to miałam gości, ząb mnie boli ten dzisiaj robiony ala jezuuuu laski ja też bym ciągle coś jadła.... nie to już nie jest jedzenie, to jest żarcie....nie moge godziny bez jedzenia wysiedzieć A ja wogole nie mam apetytu, bardzo mało zeczy mi smakuje wczoraj np. zapomniałam ze nie zjadłam w pracy obiadu i przypomniał sobie dopiero w domu jak mi się zrobiło niedobrze z głodu - od taka sytuacja |
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to chyba średnie to zalecenie nie jeść słodkiego dzień wcześniej, bo jeśli na co dzień raczej jem i nie zjem specjalnie na badania to nie zafałszuję tym wyniku? wiem, że cukrzyca z jedzeniem słodkiego nie łączy się tak jakby się wydawało, ale mimo wszystko
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
i z pelnym brzuszkiem ide spac .. dobranoc
|
#1728 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam maszynki do mięsa, ma taką specjalną nakładkę do tarkowania ziemniaków Ale zjadłabym też kiszkę ziemniaczaną z sosem tzatziki A kartacze to już w ogóle pycha U nas w ogóle króluje 100 potraw z ziemniaka
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2015-02-03 o 22:02 |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo też nie lubię tego robić.
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
mam robota, ale... nie raz na prawdę wolę sama kroić niż potem myć te wszystkie części. muszę mieć na prawdę dużo do zrobienia, żeby w robota wsadzić. tak samo z parowarem, mniej roboty przy garnkach do pary niż przy parowarze.
|
|
|
|
#1732 | |||||||
|
celebriti
|
dziekuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() w Play jest oferta rodzinna 120 zl za 3 tel, ewentualnie 75 zeta za 3 numery ale bez smsow plus doplata za aparat. ( 20 zl sztuka ) rozmowy sa nielimitowane, 25 GB netu. Zasieg - roznie - ja w podziemiu raczej nie mam, niz mam, w miescie bez problemu, w domu pod lasem chodze z telefonem wyciagnietym ku niebu po kuchennym blacie ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
Ja pozbylam sie dziecka a w zasadzie corka mnie - musialam w poprzednim mieszkaniu zostawic jej sypialnie i emigrowac na kanape w salonie ale w perspektywnie byl to dobry wybor i teraz wszyscy sa szczesliwi ![]() Cytat:
Cytat:
w kazdym razie nie jest to design cocodrillo ale mozna cos znalesc, np takie dresy jak beda moim zdaniem sa fajne. niestety ja wczoraj wzielam moja i pan dr jej nie wpuscil - ponoc dzieci w ogole nie wchodza do gabinetu usg.... no comm, we wrzesniu sama miala usg ale niech tam mu bedzie
|
|
|
#1733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za porady w sprawie wizyty, wezmę córkę na uzg tylko z 3 lekcji w szkole ja muszę zwolnić ale co tam |
|
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mielić nic nie mogę taką zwykłą maszynką bo nie mam jej gdzie przymocować... Mam drewniane blaty i one się niszczą od takich rzeczy. A sama maszynka elektryczna jednak wychodzi drogo, jak się porówna do cen takich robotów wielofunkcyjnych.---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Ja się wcale lekarza o zdanie nie pytałam- a nie było to u mojej gin, która zna mnie od lat- tylko weszłm z mężem i synkiem i powiedziałam "dziś jesteśmy w trójkę" (poprzednio na usg genetycznym byłam tylko z mężem). I tyle.
|
|
#1735 | ||||||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
najgorzej ze mlodej bylo przykro.Gabi : 458 gramow
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
a co lekarzowi za różnica? my na połówkowym byliśmy pierwszy raz wszyscy, we 3, nie było żadnego problemu, ale i nie pytałam. wcześniej na pierwszym usg byłam z synem w wózku, inny, ciasny gabinet, ale nic lekarz nie powiedział. gdyby coś nie pasowało to i ja musiałabym wyjść bo nie miałam z kim zostawić dziecka. na wizyty też czasem chodzi ze mną jak nie mam innego wyjścia.. tyle, że na czas badania/usg dopochwowego odwracam go w wózku, usg przez brzuch widział. sporo rodziców na te późniejsze usg jak już przez brzuch są bierze starsze dzieci.
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do mojej gin bardzo często przychodzą rodzice z dziecmi ogladać kto mieszka w brzuszku nigdy nie było problemu....Mamuśki a czy waszym zdaniem jest sens kupować teraz sterylizator do butelek?? Wczoraj właśnie zaczełam rozkminiac ten temat
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
o boże, 7 toż to środek nocy do wstawania
![]() ja musiałam wstać wcześniej pomalować paznokcie ![]() a po południu idziemy do notariusza - w końcu przyszły te wszystkie zezwolenia i mapki i możemy przepisać na nas połowe działki teściów mam nadzieje że na wiosne coś w końcu ruszy. może nie jeszcze sama budowa, ale przygotowania... ![]() wogóle teściowie kochani są....wczoraj dzwonie ile mamy wziąć kasy ( z reguły ok 1500 taka przyjemność kosztuje ) na tego całego notariusza, na co oni że nic, bo my teraz mamy inne wydatki i oni to chcą wziąć na siebie no jak słodko z ich strony ooookej, zmykam. odezwe sie popołudniu, mam nadzieje z wieściami na temat :kto mieszka u mnie w brzuchu
|
|
|
|
#1740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sensie normy sa tak zrobiobe ze trzeba byc bez cukru Jak dobrzr ci wyszedl wynik to napewno jest ok Ale jakby ci wyszedl lekko podwyzszony to moze byc to efekt nie zachowania parametrow Ja to pr,ynajmniej tak rozumiem Cytat:
Polecam w tej materii tmx Choć ja uzywalam długo sokowirowki do placków ziemniaczanych Cytat:
Choć ja np. Podgrzewacz a uzywalam bardzo duzo a karmilam piersią. TŻ dawał wieczorem moje mleko z lodówki i tak było je najłatwiej podgrzac a potem podgrzewalam w tym sloiczki Ale to taka rzecz ze napewno można kupić później Miałam tez sterylizator , suszarke do butelek, szczotkr do mycia butelek i szczypce do butelek. I sterylizator to super sprawa jak się dużo butelek używa. Byłam bardzo ni eprzekonana ale teściową kupiła wiec nie plakalam. SCzypce i szczotka do mycia butli ekstra A suszarka to dramat ![]() A do sterylizacji można kupić tez woreczek z medeli do mikrofalowki do sterylizacji.... Tanio i w sam raz na jedna butelkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Nadrobilam i... Ide sobie zrobic cos do jedzenia

[/RIGHT]

I to na fundusz
A mielić nic nie mogę taką zwykłą maszynką bo nie mam jej gdzie przymocować... Mam drewniane blaty i one się niszczą od takich rzeczy. A sama maszynka elektryczna jednak wychodzi drogo, jak się porówna do cen takich robotów wielofunkcyjnych.
Ja się wcale lekarza o zdanie nie pytałam- a nie było to u mojej gin, która zna mnie od lat- tylko weszłm z mężem i synkiem i powiedziałam "dziś jesteśmy w trójkę" (poprzednio na usg genetycznym byłam tylko z mężem). I tyle.
najgorzej ze mlodej bylo przykro.