Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-31, 22:13   #481
pater86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II

Berenika_26 niestety nie wiem jak to jest z tymi przelewami, wiem że mój tata założył sobie konto walutowe, wszystko przez internet załatwiał, zmiany walut, przelewy itd. Dobrze, że już się pogodziliście, ja nienawidzę kłótni na odległość...
Stary 2015-02-01, 15:06   #482
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
U mnie też dwójki w natarciu. ..
Od śliny już ma podrażnioną brodę oczywiście wszystko do buzi ocha z uporem maniaka!
No i jedzenie też spadło na boczny tor.
Jak na basenie? Chodzicie na zajęcia zorganizowane?
Tz mi już któryś raz przebąkuje o plywaniu, ale jakoś nie ma kiedy- a sama na pierwszy rzut się nie odwaze.
Kubie ślina kapie ciurkiem ale że on wiecznie na czworaka to kałuża robi się na puzzlach
Nie sami byliśmy na basenie. Kuszą mnie te zorganizowane ale to jednak 4 razy drożej i zastanawiam się jak mamy ogarniają przebieranie jak jest tylko jeden przewijak Idźcie koniecznie jak Borys lubi wodę
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam się.
W życiu nie przypuszczałam, że chusta uratuje mi życie. Mały strasznie marudny, wrzuciłam go na plecy i posprzątał ze mną w domu. Przy okazji wyrwał mi kilka kolejnych włosów...

U nas dziś spaceru nie będzie. Pogoda ładna, aż chce się wyjść, ale przebiliśmy gdzieś kółko z przodu w naszym pojeździe. Wczoraj już było mało powietrza, dopompowałam i całkowicie zeszło. Próbowaliśmy z Tż wyjąć kółko, ale jest tak zamocowane, że chyba w poniedziałek będę musiała (jak Boga Kocham) zanieść na wulkanizację.
Na szczęście pożyczymy od kuzynki parasolkę, ale to dopiero o 16, bo teraz jej nie ma w domu.

Uciekam, Tomek obudzony..
Kusi mnie próba zawiązania Kuby na plecach ale właśnie boję się że obskubie mnie jak kurczaka z resztek włosów :/
Wózek dotarł?
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50028828]już zapanowała zgoda

Dziewczyny nie orientujecie się jak wygląda sprawa przelewów z De do Pl?? W sensie z euro na zł? Bo musimy co miesiąc przelewać na kilka rachunków i chcemy, żeby wyszło to jak najtaniej, bo słyszałam że to droga sprawa...

A u Olka wychodzą chyba różne zęby. Obstawiam u góry trójki, a u dołu czwórki. Ale zobaczymy... Niech to się w końcu skończy... [/QUOTE]
Dobrze że już zgoda
Z przelewami nie pomogę
Zadziwia mnie Oliś z tymi zębami ale teraz to już życzę Ci żeby wszystkie na raz mu wylazły

Karolkya świętując dziś z Kubą myślimy o Twojej Zosieńce i życzymy jej wszystkiego dobrego
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 19:50   #483
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Karolkya świętując dziś z Kubą myślimy o Twojej Zosieńce i życzymy jej wszystkiego dobrego
Dziękujemy i również życzymy wszystkiego dobrego
Stary 2015-02-01, 21:30   #484
alingles
Zadomowienie

Tz mój bohater naprawił nam wózek
Od dziś do środy jest u nas moja młodsza kuzynka. Sama Tomkiem się nie zajmie ale może się z nim bawić we wtorek jedziemy na basen ale same, bo Tomasz zakatarzony.

W ogóle zastanawiam się nad ścięciem włosów.
Cały czas noszę spięte. B Jak Nie kok, To kuc albo warkocz. I tak mam bardzo rzadkie. Z grubego warkocza zrobił się mysi ogonek.
Korci mnie na baardzo krótko. Zobaczymy...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:48   #485
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

Kusi mnie próba zawiązania Kuby na plecach ale właśnie boję się że obskubie mnie jak kurczaka z resztek włosów :/
Wózek dotarł?p
Ja bałam się ciągniecia za włosy (a jestem przewrażliwiona na tym punkcie) i tego że gdzieś mi pod chuste wlezą i je doszczętnie zniszcze i na początku zakładałam kaptur na wiązanie. A teraz M. się przyzywczaił że ręce mają być pod chusta i nie mam obaw.

Cytat:
Od dziś do środy jest u nas moja młodsza kuzynka. Sama Tomkiem się nie zajmie ale może się z nim bawić we wtorek jedziemy na basen ale same, bo Tomasz zakatarzony.

Cały czas noszę spięte. B Jak Nie kok, To kuc albo warkocz. I tak mam bardzo rzadkie. Z grubego warkocza zrobił się mysi ogonek.
dla tż. Mnie już sąsiadka uprzedziła gdzie w "razie w" w okolicy jest wulkanizacja dla wózków
I włosy też mi się moje długie znudziły ale pewnie obcięcie wiązało by się z żałowaniem a tż by się przez tydzień nie odezwał. Tylko ja znów cierpie na zbyt dużą ilość włosów. Mogę Ci trochę oddać.

Wyciągnęłam tż na zimowy spacer z Miłoszem na sankach. Pogoda u nas wymarzona dziś była, Miłoszek też dobry humor miał. Od wczoraj po troszkę wprowadzam mu gluten. Jak mu daje pocimkać bułkę to radoche ma z tego jak z mało czego.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2015-02-01 o 21:51
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 21:48   #486
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziękujemy i również życzymy wszystkiego dobrego

Cytat:

Może do środy Tomek wyzdrowieje i jednak pójdzie z Wami?
Też ciągle nosze włosy związane ale wiem że jakbym ścięła to Kuba wyrwałby mi je wszystkie
Stary 2015-02-01, 21:50   #487
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Karolina - jesteś wspaniałą mamą. U mnie po powrocie do domu zawsze jest sajgon. Czasem ze 3 dni musi minąć, żeby było jak zawsze.

Bogini - masakra z tymi lekami
Dziekuję Ci za miłe słowa ja się cały czas zastanawiam,czy z moim podejściem do Izy jest coś nie tak,czy trafił mi się trudny egzemplarz
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Zosi
Alingles dla Tzta. Czasami facet się przydaje do czegoś
A co do włosów to obcianaj jak masz ochote Zawsze odrosna

Ja nic nie piszę,bo musiałabym narzekać,a już chyba wyczerpalam limit na ten rok I w sumie nie ma o czym pisać,bo jedna trzecia dnia zajmuje mi usypianie dzieci,kolejna jedna trzecią karmienie, no i zmienianie pieluch/wysadzanie do nocnika i na nic więcej nie starcza czasu mam nadzieje,ze chociaż Radek wróci do swoich dawnych zwyczajów i będzie znowu sam zasypial w łóżeczku rosi:
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 08:04   #488
alingles
Zadomowienie

Dzień dobry. W końcu wyspana
Tomek co prawda Jadł Dwa razy Ale nie Było dodatkowych Pobudek.
Teraz się bawi w łóżeczku i jeszcze nie wie ze ja nie śpię. Kabel od lampki bardziej jest interesujący. ale musze coś z nim zrobić bo ostro szarpie.
W ogóle czekam na kolejną chustę. Ale Tz nic nie Wie. jak ją złamie to sprzedam tą co mam teraz.

Nigdy nie przypuszczałam, ale fajny poranek w poniedziałek

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-02, 08:13   #489
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Oli,wczoraj późno zasnął bo po 21, ale dzięki temu była tylko jedna pobudka o 4:20

Dziś muszę iść po receptę na tabletki najlepiej na 7 opakowań. Można tak? Wyliczyłam, ze jak przyjedziemy w sierpniu to do tego czasu tyle mi potrzebne

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 08:14   #490
Ka rolina
Zadomowienie

Hej U nas średni poranek,bo jak zwykle w poniedziałki Tz miał na 7 do pracy i dzieciaki się obudzily Zwykle ja idę do Izy,a Radka zanosze Tżtowi i jeszcze chwile śpimy,a jak Tz musi wstawać to niestety po 6 jest koniec spania
Nocka tez średnia, nie wiem nawet ile razy wstawalam,ale przynajmniej mały zasypial po karmieniu,czy podaniu smoczka,wiec nie najgorzej. No i jest mały sukces,bo Radek po śniadaniu zasnal sam w łóżeczku bez marudzenia i fikania
Dzisiaj chyba czeka nas spacer w chuście,bo jak wczoraj wybraliśmy się z wózkiem to ledwo dało się przejechać przez zaspy śniegu
Stary 2015-02-02, 10:00   #491
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Zosi
Cytat:
Dzień dobry. W końcu wyspana
Tomek co prawda Jadł Dwa razy Ale nie Było dodatkowych Pobudek.
Teraz się bawi w łóżeczku i jeszcze nie wie ze ja nie śpię. Kabel od lampki bardziej jest interesujący. ale musze coś z nim zrobić bo ostro szarpie.
W ogóle czekam na kolejną chustę. Ale Tz nic nie Wie. jak ją złamie to sprzedam tą co mam teraz.

Nigdy nie przypuszczałam, ale fajny poranek w poniedziałek
Aż mi się fajnie zrobiło jk przeczytałam taki pozytywny post oby się sprawdziło że jaki poniedziałek taki cały tydzień
U nas też szał na gryzienie kabli
Ale się rozszalałaś z chustami czemu wymieniasz starą na nową?
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50048349]Oli,wczoraj późno zasnął bo po 21, ale dzięki temu była tylko jedna pobudka o 4:20

Dziś muszę iść po receptę na tabletki najlepiej na 7 opakowań. Można tak? Wyliczyłam, ze jak przyjedziemy w sierpniu to do tego czasu tyle mi potrzebne

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
No to ładnie Olek pospał
Co do recepty to ja najwięcej dostałam na 4 opakowania ale to od lekarza zależy
Cytat:
Hej U nas średni poranek,bo jak zwykle w poniedziałki Tz miał na 7 do pracy i dzieciaki się obudzily Zwykle ja idę do Izy,a Radka zanosze Tżtowi i jeszcze chwile śpimy,a jak Tz musi wstawać to niestety po 6 jest koniec spania
Nocka tez średnia, nie wiem nawet ile razy wstawalam,ale przynajmniej mały zasypial po karmieniu,czy podaniu smoczka,wiec nie najgorzej. No i jest mały sukces,bo Radek po śniadaniu zasnal sam w łóżeczku bez marudzenia i fikania
Dzisiaj chyba czeka nas spacer w chuście,bo jak wczoraj wybraliśmy się z wózkiem to ledwo dało się przejechać przez zaspy śniegu
Jeszcze tyle śniegu u Ciebie?
Brawo dla Radka za samodzielne zasypianie ja się tak zbieram żeby nauczyć Kubę drzemek dziennych w łóżeczku i nie wiem jak się za to zabrać :/
Stary 2015-02-02, 10:19   #492
alingles
Zadomowienie

Pradip bardziej mi odpowiadają kolory. No i tż ponosi

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-02, 10:46   #493
pater86
Zadomowienie

alingles brawo za naprawę wózka jeśli masz ochotę ścinaj włosy, ja zawsze ten czas przeczekuje i się nie obcinam i żałuje a też mysi ogonek mi został... No i zazdroszczę wyspania się i takiego dobrego nastawienia w poniedziałek
__Sylwia__ ja poproszę o trochę włosów zazdroszczę pogody na sanki, u nas ledwo co widać śnieg...
Berenika_26 wszystko zależy od lekarza, ja czasami dostawałam na pół roku recepty, więc wydaje mi się że jak wytłumaczysz o co chodzi to Ci wystawi na 7 opakowań. No i super, że tylko jedną pobudkę miałaś
Ka rolina jak masz potrzebę to narzekaj mam nadzieję, że zaśnięcie Radka w łóżeczku to nie jednorazowy wybryk i będzie tylko lepiej
Mi się wydaje, że jak dam małemu butelkę z mm w nocy to ten lepiej śpi. W weekend piłam wino, więc w nocy poszła butla i w sumie chyba była jedna pobudka tylko... Chyba że po winie ja lepiej śpię i nie słyszę jęczenie hehehe pierwszy krok do alkoholizmu Ale podsumowując tego mi trzeba było, takiego wieczoru, sami w domu, winko, cisza, spokój Już się nie mogę doczekać jak przyjedzie moja mama i zostanie na wieczór z małym, a my sobie wyjdziemy na miasto
A dla urozmaicenia to dzisiejszy poranek zaczął się mega kupą, po której mały wylądował w wannie
Stary 2015-02-02, 11:33   #494
majkela12
Zadomowienie

Hej kobitki

Na wstępie nie nadrobię, jak bumcyk kucyk aż szukałam kiedy to ja tu ostatnio byłam. Wstyd się przyznać, bo 12.01
Dziewczyny, ale mam nadzieję że wybaczycie tę nieobecność, bo te zęby to nas po prostu wykończyły. W ciężkich bólach wyszły nam 2 (na wierzchu 1,5). Przy synku nie wiadomo kiedy wychodziły, same jak szalone, bez żadnych oznak. A u córy okropny charczący kaszel-normalnie takie świsty jak przy zapaleniu płuc, katar, który kończył się workiem leków (śmiejemy się, że pan dr przy każdym zębie do nas przyjeżdża, to fortuny się na zębach Zośki dorobi), wanna śliny, ciężkie noce, wieczne noszenie (chusta ratowała mi ręce, bo już miałam je do samej ziemi). My to my, ale ona wymęczyła się okropnie, nie była wstanie nawet jeść swojego kochanego cysia. Dodatkowo, bom jestem sadomaso, zrobiłam młodemu ferie, więc na koniec dnia padałam na pyszczek Moje postanowienia noworoczne wzięły w łeb, bo zmęczenie i podenerwowanie zajadałam słodyczami. Co więcej... a tak to wszyscy zdrowi przez zęby zatrzymało nam się rozszerzanie diety,raczkowanie, ale umiemy robić papa i brawo
Postaram się teraz chociaż w ramach relaksu przeczytać ostatnie kilka str co u Was

ps. Młoda śpi, to może jeszcze skoczę na fb
Stary 2015-02-02, 13:48   #495
Ka rolina
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50048349]Oli,wczoraj późno zasnął bo po 21, ale dzięki temu była tylko jedna pobudka o 4:20

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Powiedz ginowi jaka jest sytuacja i na pewno Ci wypisze receptę na tyle opakowań
Cytat:
Jeszcze tyle śniegu u Ciebie?
Brawo dla Radka za samodzielne zasypianie ja się tak zbieram żeby nauczyć Kubę drzemek dziennych w łóżeczku i nie wiem jak się za to zabrać :/
U nas dopiero wczoraj spadł śnieg, pierwszy raz tej zimy taka ilość A dzisiaj Tż jeździ po okolicy i mówi, że tylko w Słupsku tak dużo - już kilkanaście kilometrów od nas śniegu ledwo co
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
alingles brawo za naprawę wózka jeśli masz ochotę ścinaj włosy, ja zawsze ten czas przeczekuje i się nie obcinam i żałuje a też mysi ogonek mi został... No i zazdroszczę wyspania się i takiego dobrego nastawienia w poniedziałek
__Sylwia__ ja poproszę o trochę włosów zazdroszczę pogody na sanki, u nas ledwo co widać śnieg...
Berenika_26 wszystko zależy od lekarza, ja czasami dostawałam na pół roku recepty, więc wydaje mi się że jak wytłumaczysz o co chodzi to Ci wystawi na 7 opakowań. No i super, że tylko jedną pobudkę miałaś
Ka rolina jak masz potrzebę to narzekaj mam nadzieję, że zaśnięcie Radka w łóżeczku to nie jednorazowy wybryk i będzie tylko lepiej
Mi się wydaje, że jak dam małemu butelkę z mm w nocy to ten lepiej śpi. W weekend piłam wino, więc w nocy poszła butla i w sumie chyba była jedna pobudka tylko... Chyba że po winie ja lepiej śpię i nie słyszę jęczenie hehehe pierwszy krok do alkoholizmu Ale podsumowując tego mi trzeba było, takiego wieczoru, sami w domu, winko, cisza, spokój Już się nie mogę doczekać jak przyjedzie moja mama i zostanie na wieczór z małym, a my sobie wyjdziemy na miasto
A dla urozmaicenia to dzisiejszy poranek zaczął się mega kupą, po której mały wylądował w wannie
Może te dobre nocki to faktycznie zasługa wina U nas mm nie pomagało na lepszy sen Radka, ale może na Kacperka inaczej działa
Ja tez marzę o wolnym wieczorze, albo nawet chwili w dzień bez dzieci.Ale to średnio realne, bo jakoś nikt nie kwapi się do opieki nad dwójką
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Na wstępie nie nadrobię, jak bumcyk kucyk aż szukałam kiedy to ja tu ostatnio byłam. Wstyd się przyznać, bo 12.01
Dziewczyny, ale mam nadzieję że wybaczycie tę nieobecność, bo te zęby to nas po prostu wykończyły. W ciężkich bólach wyszły nam 2 (na wierzchu 1,5). Przy synku nie wiadomo kiedy wychodziły, same jak szalone, bez żadnych oznak. A u córy okropny charczący kaszel-normalnie takie świsty jak przy zapaleniu płuc, katar, który kończył się workiem leków (śmiejemy się, że pan dr przy każdym zębie do nas przyjeżdża, to fortuny się na zębach Zośki dorobi), wanna śliny, ciężkie noce, wieczne noszenie (chusta ratowała mi ręce, bo już miałam je do samej ziemi). My to my, ale ona wymęczyła się okropnie, nie była wstanie nawet jeść swojego kochanego cysia. Dodatkowo, bom jestem sadomaso, zrobiłam młodemu ferie, więc na koniec dnia padałam na pyszczek Moje postanowienia noworoczne wzięły w łeb, bo zmęczenie i podenerwowanie zajadałam słodyczami. Co więcej... a tak to wszyscy zdrowi przez zęby zatrzymało nam się rozszerzanie diety,raczkowanie, ale umiemy robić papa i brawo
Postaram się teraz chociaż w ramach relaksu przeczytać ostatnie kilka str co u Was

ps. Młoda śpi, to może jeszcze skoczę na fb
Współczuję ząbkowania Dobrze, że chociaż widać efekty Gratuluje ząbków i za nowe umiejętności To Iza podobnie przeżywa wychodzenie piątek - od prawie 2 miesięcy męczy ją kaszel Ale dwa dni temu zaczęła przebijać się druga piątka i kaszel zdecydowanie osłabł i już kaszle tylko czasami w nocy.

Berenika już wcześniej miałam pisać, ale jakoś wylatywało mi z głowy...martwisz się, że Oluś nie szykuje się jeszcze do raczkowania, a pomyślałam sobie, że to może być przez wychodzące zęby! Przecież jemu wychodzą w takim tempie, że bidulek na pewno strasznie się męczy i gdzie tu myśleć o zdobywaniu jakiś nowych umiejętności
Stary 2015-02-02, 21:51   #496
alingles
Zadomowienie

Dzisiejszy dzień był nawet nawet

Ale na koniec tż musiał małego uśpić bo ja nie miałam na niego siły. Po butli na noc jak juz przysypial to zaczął kaslac, nachylilam się nad łóżeczkiem a małemu jak się cofnelo... strach pomyśleć jak by mnie nie było w pokoju. Zaraz po tym trzasnal kupę. I się rozbudzil. Ja usypialam go blisko godzinę, Tz zrobił to w 10 minut.
Takiego mam operatora

Uciekam się szorowac i napaść na tż

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-03, 05:33   #497
Konto usunięte

Receptę dostałam, na jednej na 4 opakowania, na drugiej na 3. zamówiłam w aptece, bo nie mieli tylu na stanie dzisiaj odbiór.

Karolina te zęby to już nie wiem... Olek ma bardzo spuchnięte dziąsła i w niektórych miejscach niby czuć takie twarde, ze ten ząb pod spodem jest. Ale co z tego skoro nie chcą wyjść.... Z jednej strony spodziewałam się, ze z tym raczkowaniem to tak szybko nie będzie. Adaś zaczął dopiero w okolicy roczku,więc u Olka pewnie podobnie będzie..n no ale jednak po cichu liczyłam, ze nastąpi to wcześniej bo Olek jest bardziej ciekawski i sprytniejszy. No a teraz ma etap, ze nie chce w ogóle leżeć na brzuchu tylko siedzieć, przez co do niczego dosięgnąć nie może i się wkurza. Patrzy się na mnie i krzyczy albo oś razu ryczy...

Adaś za to ostatnio niemożliwy się zrobił. Ma etap papugowania i robi wszystko to co syn siostry. Co chwilę ściągam go ze stołu/z parapetu/z biurka/z wanny/z szafek... No wczoraj jeden patrzy na,mnie i cały dzień na mnie krzyczy (dosłownie to tak wygląda), @ drugiego co chwila skądś ściągać i jeszcze awanturę mi robił w swoim języku i focha strzelał na koniec! No już miałam dzwonić do psychiatryka, żeby po mnie przyjechali...

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-03, 12:47   #498
zophiee
Zakorzenienie

hej hej. coraz gorzej mi tu wpaść
Borys coraz bardziej wymagający.
Blw dalej mnie stresuje, ale cieszę się bo każdego dnia coś tam zajazda. Powolutku może coś tego wyjdzie...
Za to mamy początki picia z kubeczka i to bardzo mu sie podoba.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Dzieć się obudził, więc nici z cytowania
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-03, 21:40   #499
Pradip
Zakorzenienie

Wątek umiera...
Stary 2015-02-03, 21:58   #500
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Wątek umiera...
Oj tak. Coraz więcej piszemy na fb. Tam jednak szybciej w ciągu dnia można zajrzeć.
Stary 2015-02-03, 22:01   #501
alingles
Zadomowienie

Ech. Zdarza się. Nasza klasa tez umarła.. (wiem marne porównanie)
Ale coś będziemy pisać.

Pierwszy raz od roku byłam na basenie. Wymoczylam się, posiedzialam w jacuzzi i teraz zasypiam na siedząco...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-03, 22:46   #502
majkela12
Zadomowienie

Ej no nie wymierajmy

Już nadrabiam, to coś skrobnę. Może ktoś kiedyś przeczyta

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Ech. Zdarza się. Nasza klasa tez umarła.. (wiem marne porównanie)
Ale coś będziemy pisać.

Pierwszy raz od roku byłam na basenie. Wymoczylam się, posiedzialam w jacuzzi i teraz zasypiam na siedząco...
Zazdroszczę basenu ale jakoś zebrać się nie możemy. Najważniejszy powód to brak odpowiedniego stroju dla mnie, poza tym moje ciało po ciąży jest fe i po prostu się wstydzę

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Blw dalej mnie stresuje, ale cieszę się bo każdego dnia coś tam zajazda. Powolutku może coś tego wyjdzie...
Za to mamy początki picia z kubeczka i to bardzo mu sie podoba.[COLOR="Silver"]
za kubek.
A dlaczego Cię tak blw stresuje? Często się Borys krztusi czy syf przeraża?

Cytat:
Współczuję ząbkowania Dobrze, że chociaż widać efekty Gratuluje ząbków i za nowe umiejętności To Iza podobnie przeżywa wychodzenie piątek - od prawie 2 miesięcy męczy ją kaszel Ale dwa dni temu zaczęła przebijać się druga piątka i kaszel zdecydowanie osłabł i już kaszle tylko czasami w nocy.
To łączę się w bólu
Ja to chyba osiwieję, jeżeli tak będziemy "przeżywać" każdy ząbal
A jak Radziu z zębami?

Cytat:
JAk się ubieracie??Chustujesz na kurtkę czy pod kurtkę??

Cytat:
Ja nic nie piszę,bo musiałabym narzekać,a już chyba wyczerpalam limit na ten rok I w sumie nie ma o czym pisać,bo jedna trzecia dnia zajmuje mi usypianie dzieci,kolejna jedna trzecią karmienie, no i zmienianie pieluch/wysadzanie do nocnika i na nic więcej nie starcza czasu mam nadzieje,ze chociaż Radek wróci do swoich dawnych zwyczajów i będzie znowu sam zasypial w łóżeczku rosi:
Dlatego uciekłam chwilowo z wątku
----------------------------
Kurcze ja tam do fb jakoś przełamać się nie mogę. Mimo, że można pooglądać fotki naszych bobasów, to tu mi się lepiej pisze i czyta, ale ja to starej daty jestem

Ej ale czasem skrobnijcie i tu coś
Stary 2015-02-04, 08:17   #503
Konto usunięte

Ja pisze tu codziennie prawie, ale ostatnio nawet nie ma co poczytać i na co Odpisać....

Stary 2015-02-04, 08:19   #504
Ka rolina
Zadomowienie

Hej
To ponarzekam w ramach ocalenia wątku
Jestem wykończona Nie dość,że w dzień dzieciaki dają mi w kość to jeszcze w nocy nie mogę choć trochę odpocząć,bo Radek budzi się 50 tys razy Dzisiaj Tz poszedł spać do Izy,żebym chociaż do niej nie musiała kursować,ale co z tego jak do małego wstawalam co pół godziny,bo przez sen przekreca się na plecy i płacze,bo na plecach nie umie spać,a jakoś we śnie juz nie potrafi z powrotem na brzuch się przekręcić O 5:30 wzięłam go do siebie,ale ze mną jeszcze gorzej mu się zasypia i 1,5 godziny się krecil. I jak zasnal o 7 to usłyszałam,ze Iza juz gada,wiec wstałam,bo wiedziałam,że zaraz do mnie przyjdzie i obudzi Radka
Usypianie małego w dzień to tez tragedia.Zostawiam go jak zwykle w łóżeczku to on się turla na wszystkie strony,ale myślę sobie,ze pofika i w końcu padnie.Ale gdzie tam,on po kilkunastu minutach zaczyna płakać i kończy się usypianiem w chuście
Iza ,zwłaszcza na spacerach,przechodzi samą siebie.Potrafi bez powodu wpaść w histerię i rzucić się na ziemię a każdy powrót ze spaceru równa się jej placzem. Mimo,że jest bardzo zmęczona to nie chce wracać,płacze,chce na ręce itp... Do tej pory na jej rzucanie się na ziemię,albo ucieczki (tez na porządku dziennym ostatnio) działało jak szłam dalej i nie zwracalam na nią uwagi.A teraz mogę sobie iść,a ona i tak do mnie nie przyjdzie Ale to pogorszenie zachowania zbiegło się w czasie z przebijaniem się piatki,wiec mam nadzieje,ze jak całkiem wyjdzie to się poprawi rosi:
Majkela jeśli trafił Ci się taki egzemplarz z zębami jak moja Iza to Cię nie pociesze,bo u niej KAŻDY ząb wychodzi w mękach
A na spacery chustę zakładam pod polar dla dwojga- mam taki grubszy.Małego ubieram dosyć ciepło- body z krótkim,bluzka i grubsza bluza,na nogi rajtuzki, ocieplane spodnie,skarpetki i ciepłe bamboszki,siebie trochę lżej i czasami narzucam na plecy jeszcze kurtkę,ale ostatnio przy -3 się zgrzalam A wczoraj w chuście pojechaliśmy do Ustki autobusem
Stary 2015-02-04, 09:00   #505
__Sylwia__88
Zadomowienie

Hej, hej

Wątek faktycznie przymiera ale fb tetni życiem.

Miłoszek właśnie zasypia. Powiem Wam ze mimo tego ze.przez remonty co chwile śpi w innym miejscu to większych problemów nie ma z zasypianiem. Mam wrażenie ze jak tz jest w.domu to wtedy tylko nie chce spać bo woli noszenie i zabawy z tata.

Ale nocki nadal kiepskie jeśli chodzi o karmienie. Co 2-3 godziny nadal się budzi i cyc musi być.
Znów mu dziąsła dokuczają bo szoruje po nich czym dorwie. Ale Ząbków nadal brak.

Majkela- strasznie współczuje tych zabkowych problemów. Oby tak nie było przy każdym jednym.

Karolina- właśnie to mnie odciąga od decyzji o drugim dziecku. Skąd Ty bierzesz siły i cierpliwość? Oby to faktycznie przez zęby było zarówno i Radka jak i Izy. A Radkowi już się pojawiły jakieś zębulki czy jeszcze nie? Bo ja mam wrażenie ze wszystkie dzieciaki już mają zęby tylko miłosz został bezzebny.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Alingles- jak tam sprawy z chusta? Znalazłaś coś?

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-04, 09:34   #506
Ka rolina
Zadomowienie

Sylwia ja nie chce nikogo zniechęcać do posiadania kolejnych dzieci Może za mało o tym pisze,ale tych fajnych momentów tez jest sporo Widok wspólnie bawiących się dzieci jest rozczulajacy <3 Może zabawa to za dużo powiedziane,bo Raduś jest jeszcze malutki,ale Iza mu tlumaczy różne rzeczy,podaje zabawki,czy demonstruje ich dzialanie,a Radek się chichra I juz widzę jaka niesamowita więź się między nimi tworzy. Jak tylko Radek się obudzi to Iza leci do niego,staje na łóżeczku i mówi :już się obudziles mój malutki ? A Radek to już w ogóle jak tylko ja widzi to się śmieje No,ale to nie zmienia faktu,że jest ciężko...Ale może nie u każdego tak jest ??? Gdyby chociaz te nocki u nas były lepsze to od razu inaczej bym funkcjonowała...bo jak jestem niewyspana to i cierpliwości i siły brak,a byle co doprowadza mnie do płaczu
A zębów u Radka tez brak Widać,ze to tez go męczy,bo nieraz coś ugryzie i zaczyna płakać
Stary 2015-02-04, 09:40   #507
alingles
Zadomowienie

Sylwia chustę kupiłam, wczoraj sprzedałam a dziś czekam na kolejną
U nas też bezzebnie.
No o dziś kończymy 7 miesięcy

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
Stary 2015-02-04, 10:59   #508
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia chustę kupiłam, wczoraj sprzedałam a dziś czekam na kolejną
U nas też bezzebnie.
No o dziś kończymy 7 miesięcy
Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Sylwia ja nie chce nikogo zniechęcać do posiadania kolejnych dzieci Może za mało o tym pisze,ale tych fajnych momentów tez jest sporo Widok wspólnie bawiących się dzieci jest rozczulajacy <3 Może zabawa to za dużo powiedziane,bo Raduś jest jeszcze malutki,ale Iza mu tlumaczy różne rzeczy,podaje zabawki,czy demonstruje ich dzialanie,a Radek się chichra I juz widzę jaka niesamowita więź się między nimi tworzy. Jak tylko Radek się obudzi to Iza leci do niego,staje na łóżeczku i mówi :już się obudziles mój malutki ? A Radek to już w ogóle jak tylko ja widzi to się śmieje No,ale to nie zmienia faktu,że jest ciężko...Ale może nie u każdego tak jest ??? Gdyby chociaz te nocki u nas były lepsze to od razu inaczej bym funkcjonowała...bo jak jestem niewyspana to i cierpliwości i siły brak,a byle co doprowadza mnie do płaczu
A zębów u Radka tez brak Widać,ze to tez go męczy,bo nieraz coś ugryzie i zaczyna płakać
Ja ostatnio myślałam żeby po końcu urlopu macierzyńskiego starać się o kolejne dziecko.
Z jednej strony to miało by sens. Brak żłobka, spędzenie czasu z Borysem przez kolejne miesiące..
A z drugiej strony jest to ciężkie do ogarnięcia. ..
Trudna decyzja
Stary 2015-02-04, 11:01   #509
pater86
Zadomowienie

Nie dajmy umrzeć wątkowi Ja tu wchodzę codziennie, tylko fakt że czasami nie ma komu odpisać, ale widzę, że już się ruszyło
Ka rolina podziwiam Cię, że masz tyle siły do dwójki urwisów, a Iza Cię nie oszczędza... Mam nadzieję, że jak wyjdą ząbki to problemy się skończą. za wycieczkę w chuście, ja się jeszcze nie odważyłam na taki wypad. A powiedz w co schowałaś potrzebne rzeczy? Pieluszki itp? Powiem Ci, że dla mnie właśnie jesteś motywacją do posiadania dwójki dzieci w niedługim odstępie czasu, pokazujesz że mimo że jest ciężko można wszystko świetnie ogarnąć
alingles zazdroszczę basenu byłaś z małym?
Wszystkiego dobrego dla Tomaszka świętowaliście w MC?
Stary 2015-02-04, 11:05   #510
zophiee
Zakorzenienie

Karolina współczuję tych zębów Izy. Mam nadzieje ze wraz z 5 przejdzie kiepskie zachowanie Izy-
No i lepszych nocy.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Hej, hej

Wątek faktycznie przymiera ale fb tetni życiem.

Miłoszek właśnie zasypia. Powiem Wam ze mimo tego ze.przez remonty co chwile śpi w innym miejscu to większych problemów nie ma z zasypianiem. Mam wrażenie ze jak tz jest w.domu to wtedy tylko nie chce spać bo woli noszenie i zabawy z tata.

Ale nocki nadal kiepskie jeśli chodzi o karmienie. Co 2-3 godziny nadal się budzi i cyc musi być.
Znów mu dziąsła dokuczają bo szoruje po nich czym dorwie. Ale Ząbków nadal brak.

Majkela- strasznie współczuje tych zabkowych problemów. Oby tak nie było przy każdym jednym.

Karolina- właśnie to mnie odciąga od decyzji o drugim dziecku. Skąd Ty bierzesz siły i cierpliwość? Oby to faktycznie przez zęby było zarówno i Radka jak i Izy. A Radkowi już się pojawiły jakieś zębulki czy jeszcze nie? Bo ja mam wrażenie ze wszystkie dzieciaki już mają zęby tylko miłosz został bezzebny.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Alingles- jak tam sprawy z chusta? Znalazłaś coś?
Współczuję remontu, ale fajnie że Miloszowi nie przeszkadza.
Ale cycoholik

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Karolina- ja na pewno będę próbować z nosidlem na spacer- choć nie mam pomysłu w co się ubrać. Bo wszystkie kurtki będa za małe dla naszej dwójki hihi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości