|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Berenika_26 niestety nie wiem jak to jest z tymi przelewami, wiem że mój tata założył sobie konto walutowe, wszystko przez internet załatwiał, zmiany walut, przelewy itd. Dobrze, że już się pogodziliście, ja nienawidzę kłótni na odległość...
|
|
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sami byliśmy na basenie. Kuszą mnie te zorganizowane ale to jednak 4 razy drożej i zastanawiam się jak mamy ogarniają przebieranie jak jest tylko jeden przewijak Idźcie koniecznie jak Borys lubi wodę Cytat:
Wózek dotarł? [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50028828]już zapanowała zgoda ![]() Dziewczyny nie orientujecie się jak wygląda sprawa przelewów z De do Pl?? W sensie z euro na zł? Bo musimy co miesiąc przelewać na kilka rachunków i chcemy, żeby wyszło to jak najtaniej, bo słyszałam że to droga sprawa... A u Olka wychodzą chyba różne zęby. Obstawiam u góry trójki, a u dołu czwórki. Ale zobaczymy... Niech to się w końcu skończy... Dobrze że już zgoda ![]() Z przelewami nie pomogę Zadziwia mnie Oliś z tymi zębami ale teraz to już życzę Ci żeby wszystkie na raz mu wylazły Karolkya świętując dziś z Kubą myślimy o Twojej Zosieńce i życzymy jej wszystkiego dobrego
|
||
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Tz mój bohater naprawił nam wózek
![]() Od dziś do środy jest u nas moja młodsza kuzynka. Sama Tomkiem się nie zajmie ale może się z nim bawić we wtorek jedziemy na basen ale same, bo Tomasz zakatarzony. W ogóle zastanawiam się nad ścięciem włosów. Cały czas noszę spięte. B Jak Nie kok, To kuc albo warkocz. I tak mam bardzo rzadkie. Z grubego warkocza zrobił się mysi ogonek. Korci mnie na baardzo krótko. Zobaczymy...
|
|
#485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla tż. Mnie już sąsiadka uprzedziła gdzie w "razie w" w okolicy jest wulkanizacja dla wózków I włosy też mi się moje długie znudziły ale pewnie obcięcie wiązało by się z żałowaniem a tż by się przez tydzień nie odezwał. Tylko ja znów cierpie na zbyt dużą ilość włosów. Mogę Ci trochę oddać. Wyciągnęłam tż na zimowy spacer z Miłoszem na sankach. Pogoda u nas wymarzona dziś była, Miłoszek też dobry humor miał. Od wczoraj po troszkę wprowadzam mu gluten. Jak mu daje pocimkać bułkę to radoche ma z tego jak z mało czego.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2015-02-01 o 21:51 |
||
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też ciągle nosze włosy związane ale wiem że jakbym ścięła to Kuba wyrwałby mi je wszystkie |
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Zosi Alingles dla Tzta. Czasami facet się przydaje do czegoś ![]() A co do włosów to obcianaj jak masz ochote Zawsze odrosna ![]() Ja nic nie piszę,bo musiałabym narzekać,a już chyba wyczerpalam limit na ten rok I w sumie nie ma o czym pisać,bo jedna trzecia dnia zajmuje mi usypianie dzieci,kolejna jedna trzecią karmienie, no i zmienianie pieluch/wysadzanie do nocnika i na nic więcej nie starcza czasu mam nadzieje,ze chociaż Radek wróci do swoich dawnych zwyczajów i będzie znowu sam zasypial w łóżeczku rosi:
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. W końcu wyspana
![]() Tomek co prawda Jadł Dwa razy Ale nie Było dodatkowych Pobudek. Teraz się bawi w łóżeczku i jeszcze nie wie ze ja nie śpię. Kabel od lampki bardziej jest interesujący. ale musze coś z nim zrobić bo ostro szarpie. W ogóle czekam na kolejną chustę. Ale Tz nic nie Wie. jak ją złamie to sprzedam tą co mam teraz. Nigdy nie przypuszczałam, ale fajny poranek w poniedziałek
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
Oli,wczoraj późno zasnął bo po 21, ale dzięki temu była tylko jedna pobudka o 4:20
Dziś muszę iść po receptę na tabletki najlepiej na 7 opakowań. Można tak? Wyliczyłam, ze jak przyjedziemy w sierpniu to do tego czasu tyle mi potrzebne Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas średni poranek,bo jak zwykle w poniedziałki Tz miał na 7 do pracy i dzieciaki się obudzily Zwykle ja idę do Izy,a Radka zanosze Tżtowi i jeszcze chwile śpimy,a jak Tz musi wstawać to niestety po 6 jest koniec spania Nocka tez średnia, nie wiem nawet ile razy wstawalam,ale przynajmniej mały zasypial po karmieniu,czy podaniu smoczka,wiec nie najgorzej. No i jest mały sukces,bo Radek po śniadaniu zasnal sam w łóżeczku bez marudzenia i fikania ![]() Dzisiaj chyba czeka nas spacer w chuście,bo jak wczoraj wybraliśmy się z wózkiem to ledwo dało się przejechać przez zaspy śniegu
|
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się sprawdziło że jaki poniedziałek taki cały tydzień U nas też szał na gryzienie kabli ![]() Ale się rozszalałaś z chustami [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50048349]Oli,wczoraj późno zasnął bo po 21, ale dzięki temu była tylko jedna pobudka o 4:20 Dziś muszę iść po receptę na tabletki najlepiej na 7 opakowań. Można tak? Wyliczyłam, ze jak przyjedziemy w sierpniu to do tego czasu tyle mi potrzebne Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No to ładnie Olek pospał Co do recepty to ja najwięcej dostałam na 4 opakowania ale to od lekarza zależy Cytat:
Brawo dla Radka za samodzielne zasypianie ja się tak zbieram żeby nauczyć Kubę drzemek dziennych w łóżeczku i nie wiem jak się za to zabrać :/ |
||
|
|
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Pradip bardziej mi odpowiadają kolory. No i tż ponosi
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
alingles brawo za naprawę wózka
jeśli masz ochotę ścinaj włosy, ja zawsze ten czas przeczekuje i się nie obcinam i żałuje a też mysi ogonek mi został... No i zazdroszczę wyspania się i takiego dobrego nastawienia w poniedziałek ![]() __Sylwia__ ja poproszę o trochę włosów zazdroszczę pogody na sanki, u nas ledwo co widać śnieg...Berenika_26 wszystko zależy od lekarza, ja czasami dostawałam na pół roku recepty, więc wydaje mi się że jak wytłumaczysz o co chodzi to Ci wystawi na 7 opakowań. No i super, że tylko jedną pobudkę miałaś Ka rolina jak masz potrzebę to narzekaj mam nadzieję, że zaśnięcie Radka w łóżeczku to nie jednorazowy wybryk i będzie tylko lepiej ![]() Mi się wydaje, że jak dam małemu butelkę z mm w nocy to ten lepiej śpi. W weekend piłam wino, więc w nocy poszła butla i w sumie chyba była jedna pobudka tylko... Chyba że po winie ja lepiej śpię i nie słyszę jęczenie hehehe pierwszy krok do alkoholizmu Ale podsumowując tego mi trzeba było, takiego wieczoru, sami w domu, winko, cisza, spokój ![]() A dla urozmaicenia to dzisiejszy poranek zaczął się mega kupą, po której mały wylądował w wannie
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki
Na wstępie nie nadrobię, jak bumcyk kucyk aż szukałam kiedy to ja tu ostatnio byłam. Wstyd się przyznać, bo 12.01 ![]() Dziewczyny, ale mam nadzieję że wybaczycie tę nieobecność, bo te zęby to nas po prostu wykończyły. W ciężkich bólach wyszły nam 2 (na wierzchu 1,5 Moje postanowienia noworoczne wzięły w łeb, bo zmęczenie i podenerwowanie zajadałam słodyczami. Co więcej... a tak to wszyscy zdrowi przez zęby zatrzymało nam się rozszerzanie diety,raczkowanie, ale umiemy robić papa i brawo Postaram się teraz chociaż w ramach relaksu przeczytać ostatnie kilka str co u Was ![]() ps. Młoda śpi, to może jeszcze skoczę na fb |
|
|
|
|
#495 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50048349]Oli,wczoraj późno zasnął bo po 21, ale dzięki temu była tylko jedna pobudka o 4:20
Dziś muszę iść po receptę na tabletki najlepiej na 7 opakowań. Można tak? Wyliczyłam, ze jak przyjedziemy w sierpniu to do tego czasu tyle mi potrzebne Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Powiedz ginowi jaka jest sytuacja i na pewno Ci wypisze receptę na tyle opakowań Cytat:
A dzisiaj Tż jeździ po okolicy i mówi, że tylko w Słupsku tak dużo - już kilkanaście kilometrów od nas śniegu ledwo co ![]() Cytat:
U nas mm nie pomagało na lepszy sen Radka, ale może na Kacperka inaczej działa ![]() Ja tez marzę o wolnym wieczorze, albo nawet chwili w dzień bez dzieci.Ale to średnio realne, bo jakoś nikt nie kwapi się do opieki nad dwójką ![]() Cytat:
Dobrze, że chociaż widać efekty Gratuluje ząbków i za nowe umiejętności To Iza podobnie przeżywa wychodzenie piątek - od prawie 2 miesięcy męczy ją kaszel Ale dwa dni temu zaczęła przebijać się druga piątka i kaszel zdecydowanie osłabł i już kaszle tylko czasami w nocy.Berenika już wcześniej miałam pisać, ale jakoś wylatywało mi z głowy...martwisz się, że Oluś nie szykuje się jeszcze do raczkowania, a pomyślałam sobie, że to może być przez wychodzące zęby! Przecież jemu wychodzą w takim tempie, że bidulek na pewno strasznie się męczy i gdzie tu myśleć o zdobywaniu jakiś nowych umiejętności
|
|||
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejszy dzień był nawet nawet
![]() Ale na koniec tż musiał małego uśpić bo ja nie miałam na niego siły. Po butli na noc jak juz przysypial to zaczął kaslac, nachylilam się nad łóżeczkiem a małemu jak się cofnelo... strach pomyśleć jak by mnie nie było w pokoju. Zaraz po tym trzasnal kupę. I się rozbudzil. Ja usypialam go blisko godzinę, Tz zrobił to w 10 minut. ![]() Takiego mam operatora ![]() Uciekam się szorowac i napaść na tż
|
|
#497 |
|
Konto usunięte
|
Receptę dostałam, na jednej na 4 opakowania, na drugiej na 3.
zamówiłam w aptece, bo nie mieli tylu na stanie dzisiaj odbiór.Karolina te zęby to już nie wiem... Olek ma bardzo spuchnięte dziąsła i w niektórych miejscach niby czuć takie twarde, ze ten ząb pod spodem jest. Ale co z tego skoro nie chcą wyjść.... Z jednej strony spodziewałam się, ze z tym raczkowaniem to tak szybko nie będzie. Adaś zaczął dopiero w okolicy roczku,więc u Olka pewnie podobnie będzie..n no ale jednak po cichu liczyłam, ze nastąpi to wcześniej bo Olek jest bardziej ciekawski i sprytniejszy. No a teraz ma etap, ze nie chce w ogóle leżeć na brzuchu tylko siedzieć, przez co do niczego dosięgnąć nie może i się wkurza. Patrzy się na mnie i krzyczy albo oś razu ryczy... Adaś za to ostatnio niemożliwy się zrobił. Ma etap papugowania i robi wszystko to co syn siostry. Co chwilę ściągam go ze stołu/z parapetu/z biurka/z wanny/z szafek... No wczoraj jeden patrzy na,mnie i cały dzień na mnie krzyczy (dosłownie to tak wygląda), @ drugiego co chwila skądś ściągać i jeszcze awanturę mi robił w swoim języku i focha strzelał na koniec! No już miałam dzwonić do psychiatryka, żeby po mnie przyjechali... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej. coraz gorzej mi tu wpaść
![]() Borys coraz bardziej wymagający. Blw dalej mnie stresuje, ale cieszę się bo każdego dnia coś tam zajazda. Powolutku może coś tego wyjdzie... Za to mamy początki picia z kubeczka ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dzieć się obudził, więc nici z cytowania
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek umiera...
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak. Coraz więcej piszemy na fb. Tam jednak szybciej w ciągu dnia można zajrzeć.
|
|
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Ech. Zdarza się. Nasza klasa tez umarła.. (wiem marne porównanie)
Ale coś będziemy pisać. Pierwszy raz od roku byłam na basenie. Wymoczylam się, posiedzialam w jacuzzi i teraz zasypiam na siedząco...
|
|
#502 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ej no nie wymierajmy
![]() Już nadrabiam, to coś skrobnę. Może ktoś kiedyś przeczyta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
ale jakoś zebrać się nie możemy. Najważniejszy powód to brak odpowiedniego stroju dla mnie, poza tym moje ciało po ciąży jest fe i po prostu się wstydzę![]() Cytat:
za kubek. A dlaczego Cię tak blw stresuje? Często się Borys krztusi czy syf przeraża ?Cytat:
Ja to chyba osiwieję, jeżeli tak będziemy "przeżywać" każdy ząbal A jak Radziu z zębami? Cytat:
Cytat:
![]() ---------------------------- Kurcze ja tam do fb jakoś przełamać się nie mogę. Mimo, że można pooglądać fotki naszych bobasów, to tu mi się lepiej pisze i czyta, ale ja to starej daty jestem ![]() ![]() Ej ale czasem skrobnijcie i tu coś ![]() |
|||||
|
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
Ja pisze tu codziennie prawie, ale ostatnio nawet nie ma co poczytać i na co Odpisać....
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Hej
To ponarzekam w ramach ocalenia wątku Jestem wykończona Nie dość,że w dzień dzieciaki dają mi w kość to jeszcze w nocy nie mogę choć trochę odpocząć,bo Radek budzi się 50 tys razy Dzisiaj Tz poszedł spać do Izy,żebym chociaż do niej nie musiała kursować,ale co z tego jak do małego wstawalam co pół godziny,bo przez sen przekreca się na plecy i płacze,bo na plecach nie umie spać,a jakoś we śnie juz nie potrafi z powrotem na brzuch się przekręcić Usypianie małego w dzień to tez tragedia.Zostawiam go jak zwykle w łóżeczku to on się turla na wszystkie strony,ale myślę sobie,ze pofika i w końcu padnie.Ale gdzie tam,on po kilkunastu minutach zaczyna płakać i kończy się usypianiem w chuście ![]() Iza ,zwłaszcza na spacerach,przechodzi samą siebie.Potrafi bez powodu wpaść w histerię i rzucić się na ziemię rosi:Majkela jeśli trafił Ci się taki egzemplarz z zębami jak moja Iza to Cię nie pociesze,bo u niej KAŻDY ząb wychodzi w mękach A na spacery chustę zakładam pod polar dla dwojga- mam taki grubszy.Małego ubieram dosyć ciepło- body z krótkim,bluzka i grubsza bluza,na nogi rajtuzki, ocieplane spodnie,skarpetki i ciepłe bamboszki,siebie trochę lżej i czasami narzucam na plecy jeszcze kurtkę,ale ostatnio przy -3 się zgrzalam A wczoraj w chuście pojechaliśmy do Ustki autobusem
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
Wątek faktycznie przymiera ale fb tetni życiem. Miłoszek właśnie zasypia. Powiem Wam ze mimo tego ze.przez remonty co chwile śpi w innym miejscu to większych problemów nie ma z zasypianiem. Mam wrażenie ze jak tz jest w.domu to wtedy tylko nie chce spać bo woli noszenie i zabawy z tata. Ale nocki nadal kiepskie jeśli chodzi o karmienie. Co 2-3 godziny nadal się budzi i cyc musi być. Znów mu dziąsła dokuczają bo szoruje po nich czym dorwie. Ale Ząbków nadal brak. Majkela- strasznie współczuje tych zabkowych problemów. Oby tak nie było przy każdym jednym. Karolina- właśnie to mnie odciąga od decyzji o drugim dziecku. Skąd Ty bierzesz siły i cierpliwość? Oby to faktycznie przez zęby było zarówno i Radka jak i Izy. A Radkowi już się pojawiły jakieś zębulki czy jeszcze nie? Bo ja mam wrażenie ze wszystkie dzieciaki już mają zęby tylko miłosz został bezzebny. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Alingles- jak tam sprawy z chusta? Znalazłaś coś?
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia ja nie chce nikogo zniechęcać do posiadania kolejnych dzieci
Może za mało o tym pisze,ale tych fajnych momentów tez jest sporo Widok wspólnie bawiących się dzieci jest rozczulajacy <3 Może zabawa to za dużo powiedziane,bo Raduś jest jeszcze malutki,ale Iza mu tlumaczy różne rzeczy,podaje zabawki,czy demonstruje ich dzialanie,a Radek się chichra I juz widzę jaka niesamowita więź się między nimi tworzy. Jak tylko Radek się obudzi to Iza leci do niego,staje na łóżeczku i mówi :już się obudziles mój malutki ? A Radek to już w ogóle jak tylko ja widzi to się śmieje No,ale to nie zmienia faktu,że jest ciężko...Ale może nie u każdego tak jest ??? Gdyby chociaz te nocki u nas były lepsze to od razu inaczej bym funkcjonowała...bo jak jestem niewyspana to i cierpliwości i siły brak,a byle co doprowadza mnie do płaczu ![]() A zębów u Radka tez brak Widać,ze to tez go męczy,bo nieraz coś ugryzie i zaczyna płakać
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia chustę kupiłam, wczoraj sprzedałam a dziś czekam na kolejną
![]() U nas też bezzebnie. No o dziś kończymy 7 miesięcy ![]()
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Z jednej strony to miało by sens. Brak żłobka, spędzenie czasu z Borysem przez kolejne miesiące.. A z drugiej strony jest to ciężkie do ogarnięcia. .. Trudna decyzja |
||
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Nie dajmy umrzeć wątkowi
Ja tu wchodzę codziennie, tylko fakt że czasami nie ma komu odpisać, ale widzę, że już się ruszyło ![]() Ka rolina podziwiam Cię, że masz tyle siły do dwójki urwisów, a Iza Cię nie oszczędza... Mam nadzieję, że jak wyjdą ząbki to problemy się skończą. za wycieczkę w chuście, ja się jeszcze nie odważyłam na taki wypad. A powiedz w co schowałaś potrzebne rzeczy? Pieluszki itp? Powiem Ci, że dla mnie właśnie jesteś motywacją do posiadania dwójki dzieci w niedługim odstępie czasu, pokazujesz że mimo że jest ciężko można wszystko świetnie ogarnąć ![]() alingles zazdroszczę basenu byłaś z małym?Wszystkiego dobrego dla Tomaszka świętowaliście w MC?
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolina współczuję tych zębów Izy. Mam nadzieje ze wraz z 5 przejdzie kiepskie zachowanie Izy-
No i lepszych nocy. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Ale cycoholik ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Karolina- ja na pewno będę próbować z nosidlem na spacer- choć nie mam pomysłu w co się ubrać. Bo wszystkie kurtki będa za małe dla naszej dwójki hihi |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

oczywiście wszystko do buzi ocha z uporem maniaka! 
Idźcie koniecznie jak Borys lubi wodę 

dla tż. Mnie już sąsiadka uprzedziła gdzie w "razie w" w okolicy jest wulkanizacja dla wózków 
I w sumie nie ma o czym pisać,bo jedna trzecia dnia zajmuje mi usypianie dzieci,kolejna jedna trzecią karmienie, no i zmienianie pieluch/wysadzanie do nocnika i na nic więcej nie starcza czasu
mam nadzieje,ze chociaż Radek wróci do swoich dawnych zwyczajów i będzie znowu sam zasypial w łóżeczku
rosi:

No już miałam dzwonić do psychiatryka, żeby po mnie przyjechali...
ale jakoś zebrać się nie możemy. Najważniejszy powód to brak odpowiedniego stroju dla mnie, poza tym moje ciało po ciąży jest fe i po prostu się wstydzę
A Radek to już w ogóle jak tylko ja widzi to się śmieje