|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
No tu na wątku same gaduly są heh. A ja mam dość grochowej na długo zepsuła mi się wczoraj nie wiem dlaczego śmierdzi do dziś całą kuchnia ble
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
właśnie się szykuję na 12 do lekarza i mega sie jakoś cykam Czuje że będzie mega opoznienie ech...vea7 wysoki ten Twoj Janek moj ma 92
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu się cykasz będzie dobrze. Mój synuś ma 110 cm gdzieś a ma 5 latek
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już od rana zaliczyłam "pogadanke" i teraz leże bez siły... Jutro pierwsza wizyta w szpitalu. Ciekawe jak to będzie wyglądało;d |
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasi dobrzy sąsiedzi maja xlandera i sobie go codziennie widze jak na klatkę wchodzę mi sie ten wózek juz od dawna podobał, teraz juz raczej mam pewność ze zdecydujemy sie na ten
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko cena jak dla mnie zdecydowanie za wysoka.... ale kształt wózka ładny i fajne połączenia kolorystyczne do wyboru
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-04 o 10:08 |
||
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Vea masz dobrą pamięć nie powiem żeby tak wszystkim odp bez cytowania
Ja taka mądra nie jestem ![]() Nie cytuję, bo za dużo by pisać ![]() Za wózkami się nie rozglądam, bo mamy wózek gondolę i później dopiero dokupimy spacerówkę. Pojawił się temat ubranek, który bardzo lubię i nie mogę się doczekać zakupów, ale przydałoby się upewnić co do płci . Jakoś do tych różowych ciuszków ciągnie najbardziej .Lumpeksy uwielbiam ![]() Jeszcze co do ubranek to tak sobie myślę, że jak rodzimy latem to warto jednak kupić więcej tych na krótki rękaw niż na długi, bo może być bardzo ciepło, ale wiadomo tak samo zdarzyć się mogą chłodniejsze dni, bo jak to w Polsce różnie może być. Takich grubszych ciuszków typu welurowe nie będę kupowała, bo wydają mi się niepotrzebne, ale w razie czego mam parę po synku. Kciuki za dzisiejsze wizyty i ja też poproszę, bo też idę do gina ![]() Nie wiem co tu jeszcze napisać ....
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-04 o 10:12 |
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
mms_22 Chyba mialam ogolny niepokój czy zdąze zmienic siostre bo z mlodym zostaje itp On mi tak daje popalic, ze juz mi brzuch twardnieje, nie wiem czy nie za szybko
Jednak juz sie niczym nie martwie bo przed sekundą DOSTALAM TELEFON ŻE WIZYTA PRzEZLOZONA ZA TYDZIEN!:-/
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Vea7 nie mogę niestety Twojego postu zacytować
Ja przeczytałam wszystko co napisałaś Ja już faworyta mam jeśli chodzi o wózek, ale naraznie w żadnym sklepie u nas go nie znalazłam żeby właśnie "pomacać". W weekend może wybierzemy się do Babywalz u nas.Mają baaardzo duży wybór i widziałam na wystawie u nich, że mają markę, która mnie m.in interesuje, ale inny model ... ![]() A jakie koła w wózku są lepsze? Takie normalne czy te większe pompowane??? |
|
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje się dzisiejszej wizyty. W sumie takie akcje miałam w weekend, a teraz cisza.Szkoda, bo byś podejrzała maluszka, ale co się odwlecze to nie uciecze
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale z drugiej str - lekarz też człowiek i pewnie się rozchorował... No bo chyba to jest powód odwołania wizyty? Ja innego nie zaakceptowałabym...
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję... Człowiek czeka na wizytę zawsze i te dni się ciagną, a tu w dzień wizyty telefon, że przełożona na za tydzień ![]() |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle w temacie wózków to jestem laikiem.
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
o znalazłam coś tańszego,a też wydaje się być fajny : http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=91
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego też liczę na to, że dziewczyny, które orientują się w tym temacie pomogą troszkę Fiona trzymam kciuki za Twoja wizytę dziś |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Acka Czas edycji: 2015-02-04 o 10:26 |
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, które czują już swoje Maleństwa. W którym miejscu Je czujecie? tuż nad spojeniem? i jakie to uczucie? Ja właśnie dziś w nocy coś poczułam, ale już nie wiem czy to coś w jelitach czy może Maleństwo. Ale w sumie wczoraj dopiero 15 tydzień zaczęłam więc już sama nie wiem. |
||
|
|
|
#1010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A proszę bardzo ![]() No właśnie nie wiem jak to jest, bo on sobie jest, jest i któregoś dnia nagle stwierdzam, że ciuszki, które wczoraj były dobre, dzisiaj jakieś kuse ![]() Cytat:
Ano wysoki, ale on się długi urodził - 57 cm No a teraz wzrost powyżej 97 centyla, a waga w trochę poniżej 90.Cytat:
Cytat:
![]() W drugim oknie sobie otwieram odpowiedź - w jednym czytam, a w drugim na bieżąco odpisuję ![]() Ja welurów w ogóle nie kupowałam Bawełniane, a na wyjścia ewentualnie polar albo po prostu kurtka. W domu Młody urzędował w bodziaku i śpiochach albo pajacach, a na wyjście kurtka, cieplejszy pajac i kocyk, a zimą kombinezon. Kciuki są ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak będzie córa, to będę musiała kompletować całą garderobę od podstaw
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że możesz częśc zacytowac - dajesz cytuj całości i wycinasz sobie częśc ![]() Normalne czyli piankowe? A to zależy co kto lubi Pomopowane są większe, więc łatwiej wózek prowadzic i lepiej amortyzują. Minusem jest to, że można "kapcia" złapac. Piankowe są mniejsze i teoretycznie bardziej trwale, ale jak sobie kółko piankowe uszkodzisz, to nie ma jak naprawi - pompowane oddasz do wulkanizacji albo wymienisz dętkę, a piankowe musisz kupic nowe.Co do skrętnych i nie skrętnych - mi, ale tu różnie bywa, zdecydowanie bardziej pasują skrętne - dzięki temu wózek można jedną ręką prowadzic. jest natomiast sporo mam, które na nie narzekają. W sumie chyba najlepiej kupic taki wózek, w którym są skrętne z możliwością zablokowania. Ale to Ci wyjdzie, jak sobie po sklepie pojeździsz ![]() Cytat:
I trochę nie kumam patentu z budką do spacerówki... ona jest przepinana z gondoli cz w ogóle jej nie ma? |
||
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie sobie uświadomiłam, że przekroczyłyśmy już pierwszy 1000 (postów)...
|
#1015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acka ja miałam w nocy takie skurcze, ale na szczęście przeszło, plamień brak, więc tak czekam do dzisiejszej wizyty . Chociaż mąż i mama już mi nagadali, ze powinnam jechać na IP. Cytat:
![]() W pierwszej ciąży, bo chyba tak jest u Ciebie poczułam w 16/17 tc. Mam je na dole brzucha po prawej stronie, tak na wysokości kości biodrowej. Cytat:
Ja też wolę bawełniane ciuszki i nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci, dlatego latem mam zamiar zakładać same lekkie ciuszki i przykrywać ewentualnie pieluszką
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-04 o 10:56 |
|||
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to naprawdę laikiem jestem w tym temacie, a Ty ładnie mi wszystko wytłumaczyłaś Nie wiedziałam np tego, że jak piankowe koło zostanie uszkodzone to nie ma możliwości jego naprawy
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-04 o 10:44 Powód: Blad |
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wpadnę w szał zakupów to ciężko będzie mnie oderwać zwłaszcza, jak zaczniecie wklejać fotki zdjęć ![]() Cytat:
|
|
#1019 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja to muszę pomacać zanim kupię jak będzie super to nawet te 1600zl wydam, mój D. ceną póki co się nie przejmuje, zobaczymy jak przyjdzie pora na kupno ![]() X-lander jakoś średnio mi się podoba.. Cytat:
|
||
|
|
|
#1020 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam z rana mamusie !
Cytat:
Nie wiem czemu tak mam, chce już iść w końcu na wizytę i podejrzeć maluszka czy z nim wszystko ok, bo już 3 tygodnie od ostatniego usg minęły a wizyta dopiero w przyszły czwartek Stresuję się też chyba tak dlatego, że poprzednią ciążę poroniłam i nie wiem czy drugi raz zniosłabym to samo Cytat:
Ja się też już trochę orientowalam w temacie wózków i mi się podobają, prócz topowego x-landera - nasze polskie TAKO np. ten http://allegro.pl/wozek-tako-baby-he...038106228.html lub bebetto silvia http://allegro.pl/bebetto-silvia-3w1...028370321.html to tak opytcznie póki co
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

właśnie się szykuję na 12 do lekarza i mega sie jakoś cykam
Czuje że będzie mega opoznienie ech...
ale ubrania dla młodego ona kupuje. Mi zostają buty i bielizna chyba że trafi się nowe. Tylko od roku to coraz gorszy towar i żeby trafić na coś fajnego to ciężko, np spodni ciazowych od kilku miesięcy nie było.
mi sie ten wózek juz od dawna podobał, teraz juz raczej mam pewność ze zdecydujemy sie na ten
Ja taka mądra nie jestem 
. Jakoś do tych różowych ciuszków ciągnie najbardziej .

Jednak juz sie niczym nie martwie bo przed sekundą DOSTALAM TELEFON ŻE WIZYTA PRzEZLOZONA ZA TYDZIEN!:-/
Boje się dzisiejszej wizyty. W sumie takie akcje miałam w weekend, a teraz cisza.

No ale z drugiej str - lekarz też człowiek i pewnie się rozchorował... No bo chyba to jest powód odwołania wizyty? Ja innego nie zaakceptowałabym...